|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do tego gościa, to jest naprawdę w porządku. Ja akurat przesyłkę dostałam bardzo szybko. Tylko ktoś zamiast płynu z dozownikiem włożył zwykły, a zależało mi na tym z pompką, facet powiedział, ze dośle na swój koszt, a ja tylko zapłacę za drugi płyn, bo i tak z czasem bym pewnie kupowała. Byłam dziś na badaniach, kurczę nadgarstek mnie boli, bo stamtąd mi pobierała ![]() Zrobiłam też rajd po aptekach, kuźwa ta maść 10 g 50 zł ![]() ![]() Doczytałam też, że ten olejek i emulsja mogą być dla niemowląt. Jak tylko zobaczę, że skóra będzie jak u Kaśki to zacznę w tym kąpać, lepiej zapobiegać niż leczyć. To jest podobno lepsze niż to Oilatum, tak dermatolog mówił. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3572 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Cytat:
![]()
![]() |
#3573 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() ![]() avikusia, ja cię rozumiem, bo moja ciąża też nie była planowana. Przez pierwsze miesiące prawie codziennie myślałam, żeby wywołać poronienie i pozbyć się "problemu". Bardzo trudno było mi zaakceptować ten fakt, nasze życie się zmienia i niektóre marzenia już nie będą mogły być realizowane. Ale mamy jedno szczęście - wsparcie ze strony partnera ![]() ![]() izunia233 fajne paczki dostaliście, ja mam tylko jakieś gazetki do poczytania. Ale dość drogo płacisz 800zł za całość. U mnie przeciętna cena to 300-400zł, a ja znalazłam darmową. Do tych wiaderek nie jestem przekonana, wolałabym już raczej taką składaną wanienkę: http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/Kapiel/Wanien...ypage.tpl.html ale jest za droga ![]() A z butelką zastanawiam się, bo tak z Nuka ma inny smoczek, taki szeroki co wygląda jak pierś mamy, co ma podtrzymywać odruch ssania. Warto dopłacić czy bez różnicy jaki smoczek? coralady a która 20latka planuje dziecko i jest na nie gotowa? Może jakaś dziewczyna się znajdzie ale to są wyjątki. Dopiero zaczynamy życie, a tu już pieluchy. Potem będzie na zasadzie odrabianie, bo tego wcześniej nie mogłam, na tamto nie było mnie stać itp. Wiele się zastanawia nad wózkiem za 2tys, a ja szukam używanego za 100zł ![]() Cytat:
![]() Montii gratuluję ![]() diatoma baldachim ładnie wygląda, ale szybko zbiera się na nim kurz i trzeba bardzo pilnować, żeby był czysty. Pytanie czy będziesz mieć czas i pamiętać i częstym praniu? wikakaka na pewno się przyda, łatwiej z takim nosidełkiem gdzieś wejść niż z wózkiem, a dziecko podobno jest spokojniejsze, bo ma blisko mamę lub tatę. Ja zastanawiam się tylko czy chcę nosidełko czy chustę i jaką. iizabelaa u mnie pada deszcz, więc nawet nie mam ochoty z domu wychodzić. A wczoraj to było cieplutko i słońce świeciło. Ja chcę już wiosnę ![]() Super! Już lepiej? nuna_77 jak byłam w Askocie na początku stycznia to akurat zmieniali ceny na wszystko, od butelek przez ubranka do wózków. Na foteliki nie patrzyłam wtedy, więc 100% nie dam, ale jak jeszcze nie podnieśli cen to w lutym pewnie to zrobią. Olusiaa_ fajne te ciuszki ![]() Lopezka a co się dzieje? Odpoczywaj, dobrze się odżywiaj i rób wszystko co lekarze każą i wracaj szybko do domu jeszcze z maluchem w brzuchu ![]() blackrose4u śliczne imiona ![]() Co do pielęgnacji pępka pytałam o to na szkole rodzenia. Wiele zależy od grubości kikuta pępowinowego, bo jak jest cienkie to faktycznie samo może szybko odpaść, jak nic nie będziemy robić. Przy trochę grubszych jak go nie zdezynfekujemy i nie wysuszymy przy podstawie to szybko zrobi się czerwony, rozwija się infekcja a potem zaczyna śmierdzieć. I to jest niebezpieczne dla dziecka. Ja chyba jednak będę spirytusem wysuszać pępek. Byłam w 5-10-15 jakiś rewelacyjnych przecen nie było. Z grubszych jesienno-zimowych rzeczy to było max 5zł obniżki. Ale znalazłam fajne spodnie jasnobeżowe na r.80 przecenione z 30 na 10zł i śliczne spódnico-spodnie błękitno-różowe na 92 (mam nadzieję, że na przyszłe wakacje będą pasować) z 45zł też na 10. A dla siebie upolowałam fajną tunikę w H&M za 20zł ![]() Jutro mam wizytę u ginekologa, zobaczymy czy wszystko w porządku z maleństwem i może dostanę w końcu zwolnienie do pracy, bo nie mam już sił tam chodzić. Pytanie do doświadczonych: co robi położna, którą wybiera się w przychodni w deklaracji? Słyszałam o jakiś wizytach patronażowych, ale kompletnie nie wiem o co chodzi, czy wcześniej (przed porodem) mam się z kimś spotkać czy jak? Pomóżcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3574 |
Zakorzenienie
|
Przychodzi jakiś czas po porodzie, u nas jeszcze pediatra. Ogląda jak się goi pępuszek, patrzy czy dziecko jest dobrze pielęgnowane, ewentualnie coś pkaże, podpowie jak mama czegoś nie wie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3575 |
Zadomowienie
|
Glodomorek źle mnie zrozuiałaś. Ja płacę tylko 100 zł za 8 spotkań. Gdyby kosztowało 800 to w życiu bym się nie zdecydowała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3576 |
Zakorzenienie
|
prunelle ops przepraszam za gafę, ale wczoraj czytałam i dzisiaj chciałam napisać z pamięci, no i jak widać pamięć szwankuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aja1 dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3578 |
Rozeznanie
|
Hello
![]() Widze że nie jestem sama w tym samotnym siedzeniu w domq ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dobrze że jest wizaz i czas leci milej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3579 |
Wtajemniczenie
|
zaba ja tez mam kotkę i też trochę się martwie jak to będzie jak w domu pojawi sie Dziecko.Jest nasza pupilką,strasznie rozpieszczona,noszoną na rękach dosłownie i w przenośni.Wszyscy znajomi,którzy najpierw mieli koty,a później dzieci mówią,zeby się nie martwić.Pytałam weterynarza i tak naparwde psy sa bardziej zazdrosne o nowych członków rodziny,a koty to olewusy-szybciej zaakceptują to nowe "Coś" w domu.
Głodomorku sama znam dwie młode osoby(20,21 lat)które świadomie zaszły w ciążę i ponoć to nowy trend ![]() ![]() ![]() Widze,ze niektóre z nas się nudzą ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#3580 | ||
Zakorzenienie
|
wyszlam na poczte wyslac bilet do tesciowki na kwiecien, zmienilam posciel i zjadlam KARPATKE
![]() Cytat:
Materac kupilam w Ikei, piankowy i mam nadzieje ze bedzie oki. Moj tzn jest Hiszpanem ale takim zangielszczonym hehe bo w uk juz jest 12 lat ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
![]() Roznica tez jets ze moj Tz jest dosyc duzo starszy ode mnie ![]()
![]() |
#3581 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3582 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do materaca to my dla młodego mamy lateksowy. Zastanawialiśmy się nad pianka - kokos, ale teściowie zamówili i kupili dla wnusia "lepszy" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
We Wrocławiu to już w szpitalu pytają o przychodnię do której będziesz z dzieckiem należeć i wysyłają powiadomienie o urodzeniu dziecka, ale często rodzice tez sami to zgłaszają ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3583 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nasi TZ to nie wiedzą chyba co to jest nuda ![]() no ale juz niedługo i ja też nie bede miała czasu zadzwonic i powiedziec co robimy ![]() Cytat:
![]() wizaż wciągaaaaaa ![]() hormonki szaleją, ja też czasami sama nie wiem czego chce, normalnie gorzej niż dzecko ![]() no ale właśnie już niedługo ![]() Gosik a właśnie sie zastanawialysmy niedawno czemu nie zaglądasz do nas. no to was rozlozylo niezle ![]() ![]() ![]() z córeczką na pewno wszystko dobrze ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-01-19 o 13:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3584 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3585 |
Zadomowienie
|
kampasiula a juz myślałam, że będę miała z kim chodzić na spacery
![]()
![]() |
#3586 |
Zakorzenienie
|
Każdy inaczej jest gotowy. Jak ktoś ma możliwości finansowe i zaplanował maleństwo to jak najbardziej. Tak jak ze ślubem nie można oceniać czy ktoś jest za młody/stary na ślub. Ja bardzo kocham swojego Tża i już w zeszłym roku chcieliśmy się pobrać, choć wszyscy mówili, że jeszcze będę mieć mnóstwo chłopaków. A ja jestem pewna, że będziemy żyć długo i szczęśliwie. Ale dziecko to trochę co innego
![]() Jutro znów muszę wracać do pracy choć nie mam na to sił i bardzo mnie stresuje praca, co z pewnością odbija się na maleństwu. A zwolnienia nie mogę dostać, bo "ciąża to nie choroba"... I jak tu dbać o siebie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3587 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Z resztą wtedy nie myślałam o dzieciach ![]() ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3588 |
Zadomowienie
|
aja1 dziękuję za informację, byłam tam kilka razy, ale nigdy nie zwróciłam uwagi na ten dział.
u nas otwiera się nowy market inter marche, ale pewnie jak wszystkie pozostałe będzie dość ubogi, bo mały po prostu. dlatego stwierdziłam że lepiej jechać gdzieś gdzie jest większy wybór, a do sk-c mam 2o minut jazdy to przeżyję ![]() gosik witaj!!!i wracaj do zdrówka ![]() a położna ma obowiązek przyjść do nas 6 razy w ciągu 6 tygodni, potem pisze z tego sprawozdania, jeest rozliczana itd. wiem że część przychodni tego nie przestrzega, i położna pojawia się raz, a wykazuje do NFZ że była 6, a NFZ płaci jej oczywiście za 6 wizyt ![]() n.i.k.a. ja trzęsawki miałam 4 dni, ale lek był podawany dożylnie więc może szybciej mi to przeszło, a tabletki napewno są troszkę słabsze. sama nie wiem. a położna mnie oświeciła, że pewnie pobiorę ten fenotrenol do 36tc!!! mam nadzieję ze krócej, bo przeczytałam że lek ma wpływ na dzidzię... nie mogę się najeść, od pół godziny ciągle coś mielę...
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-01-19 o 13:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba jakbym zyla w Polsce to planowalabym dziecko ok 30;p. Moj Tz jest 11 lat starszy, wiec to tez bylo cos co pomoglo podjac decyzje ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3590 |
Wtajemniczenie
|
ciesze się że podobaja Wam się imiona które wybraliśmy.
Co do tematu młodych mam to też jestem taką z wyboru. Ale z drugim dzieckiem na pewno poczekamy trochę jeszcze. diatoma mi lekarz dzisiaj powiedział że do 34tyg ten fenoterol potem że już się nie podaje. Ale może co lekarz to inna praktyka. Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2011-01-19 o 13:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#3591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3592 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
która jest naszym ukochanym kociakiem, i też mam obawy jak zareaguję na nowego członka rodziny, tylko, że moja nie jest takim potulnym kotkiem jak twój, czasami potrafi podrapać ![]() Cytat:
muszę się wybrać ![]() Cytat:
![]() pokazują jak oddychać przy porodzie, co zabrać do szpitala i udzielają innych porad, tylko, że mają ciężko z dowiedzeniem się kto jest w ciąży, i przeważnie wiedzą dopiero po tym jak się jest w szpitalu na takim jednodniowym nadzorze płodu właśnie ok 34tc Czy u was też jest taka praktyka z tym jednodniowym pobytem w szpitalu ![]() bo mi się to takie dziwne wydaje Cytat:
a mi brakuje pracy ![]() teraz jeszcze było zamknięcie roku, i u mnie w dziale wszyscy pracowali jak szaleni a ja w domu siedziałam ![]()
![]() |
#3593 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze słyszę.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3594 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3595 |
Zadomowienie
|
heh a skąd jesteś ?
![]() co do tego macierzyństwa wczesnego.Zosię urodziłam jak miałam 21 lat.Teraz jak chodze do poradni K to bardzo duzo jest młodych mam,ja na te swoje 24 lata to tam stara jestem ![]() Mąż uczy w szkole średniej.Obecnie ma 3 dziewczyny ciężarne,w tym 1 w 1 klasie..
#3596 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=diatoma;24478793]
a położna ma obowiązek przyjść do nas 6 razy w ciągu 6 tygodni, potem pisze z tego sprawozdania, jeest rozliczana itd. wiem że część przychodni tego nie przestrzega, i położna pojawia się raz, a wykazuje do NFZ że była 6, a NFZ płaci jej oczywiście za 6 wizyt ![]() n.i.k.a. ja trzęsawki miałam 4 dni, ale lek był podawany dożylnie więc może szybciej mi to przeszło, a tabletki napewno są troszkę słabsze. sama nie wiem. a położna mnie oświeciła, że pewnie pobiorę ten fenotrenol do 36tc!!! mam nadzieję ze krócej, bo przeczytałam że lek ma wpływ na dzidzię... diatoma, a z mojej przychodni wogóle połozna nie przychodzi... Gosikk witamy po przerwie, zyczę szybkiego powrotu do zdrówka!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3597 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3598 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam już dosyć dzisiejszego dnia bo nie dość,że jest strasznie ponuro to jeszcze się uczyć muszę bo w sobotę czekają mnie dwa egzaminy ![]() Mój mały wierci się dzisiaj jak nigdy-chyba tak reaguje na zmianę pogody ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3599 |
Zadomowienie
|
tak,położna powinna zaliczyć 2 czy 3 wizyty obowiązkowo w domu.U nas jest tak fajna i przemiła położna,że jest ciągle pod telefonem i może być w domu na zawołanie ( w granicach rozsądku oczywiście)
![]() gosik miłego nadrabiania,ja tez po kilku dniach mam co czytać ![]() no i szybkiej regeneracji dla Ciebie i rodzinki
w miłości i w marzeniach wszystko jest możliwe Edytowane przez kampasiula Czas edycji: 2011-01-19 o 14:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tez się prtzyznam (nie myślałam, że kiedykolwiek to powiem) że brakuje mi pracy. Zawsze na pełnych obrotach, pobudka przed 6, szybko na pociąg, powrót 18-20, czasami i później.....nie powiem bo czasami padałam na twarz i miałam dość mojej firmy.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:04.