Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-19, 12:26   #3571
aja1
Zakorzenienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość

aja1 powiedz mi czy tesco u Ciebie jest na tyle duże,że ma dobrze jest zaopatrzony dział dla dzidzi?
Zależy kochana co chcesz kupić. Ciuszki są (śpioszki, kaftaniki, body, jakieś kombinezony), kosmetyki, łóżeczka, wanienki, rożki i pierdółki butelki, smoczki, grzechotki. Tylko w tym Tesco za wiaduktem na Widoku, nie to co jest po lider szajsie.

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Pod wpływem stresu AZS może znacznie się nasilić. Dodatkowo z diety powinnaś wyeliminować ostre produkty takie jak papryka, musztarda, ograniczyć pieprz, sól która zatrzymuje wodę w organizmie i też ma wpływ na skórę.
.
Nie młoda raczej takich przypraw nie używa, jak już to rzadko.

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Aja1 właśnie chciałam napisać, że mogło się to młodej nasilić przez ten stres ze szkołą
Wiem o tym i źle mi z tym

Cytat:
opowiem Wam komiczną sytuacje, w minione wakacje poszłam do ogródka, dokończyć pielenie zielska, które zaczełam rano, poszłam do pracy i ok. 19 wróciłam, może z 2 m2 mi zostały. a nie lubie zostawiać, i postanowiłąm dokńczyć pracę. coś tam mi się w tyłek wbijało myślałam że to świerk, bo koło niego długo pieliłam. jak wróciłam po 30 minutach, strasznie mnie piekło. zdjełam gacie i zdrętwiałam a tż zaczął mi zdjęcia robić mojego tyłka!!! potem liczył ile mnie ugryzło komarów, wyszło 115 ugryzień. uwieżcie mi nie wiedziałam gdzie się drapać!!! wziełam wapno, jakieś alerteki i diphergan, bo bałam się zeby jaka reakcja mi sie nie zrobiła od takiej ilości jadu. rano w pracy dostałam zastrzyk odczulający, a lekarze po kilka razy mnie wołali jak nie mieli pacjentów żeby zobaczyć mój tyłek, bo jak stwierdzili czegoś takie to nie widzieli!!!
teraz jak mnie ugryzie z 5 komarów, to tż mówi do mnie, nie narzekaj co to dla ciebie jest!!!
ale w sumie współczuję.

Cytat:
Napisane przez Lopezka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczęta. Ja mam dzisiaj dzień totalnie do d... Właśnie się znów szykuję do szpitala. Już mnie szlag trafia.
Trzymaj się kochana, będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez zaba5 Pokaż wiadomość
Wiem, że dużo będzie zależało od nas jak już wrócę z małym do domu - podstawowy błąd to odepchnięcie zwierzaka bo jest dziecko. Będziemy sie starać poświęcać mu dużo uwagi, aby nie poczuł się odrzucony noo ale mimo wszystko jakoś tak..... martwię się niepotrzebnie na zapas.
I to jest rozwiązanie, natomiast to, że masz obawy to normalna reakcja. Ja mam takie obawy w stosunku do mojej suni, bo ona też za mną tylko łazi, do mnie się przytula itd.

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
Chyba już tydzień czekam na przesyłkę od uzytkownika allegro rp77.Okazało się,że ,, w przesyłkach kurierskich poodklejały się etykiety i firma na własną rękę poprzyklejała''.Dzwonił do mnie wczoraj kurier,że ma dla mnie przesyłkę..mój numer podany do zamówienia babki z Lublina.Tak więc wczoraj wysłąli ponownie przesyłkę
Niech Ci wszyscy zdrowieją.
Co do tego gościa, to jest naprawdę w porządku. Ja akurat przesyłkę dostałam bardzo szybko. Tylko ktoś zamiast płynu z dozownikiem włożył zwykły, a zależało mi na tym z pompką, facet powiedział, ze dośle na swój koszt, a ja tylko zapłacę za drugi płyn, bo i tak z czasem bym pewnie kupowała.

Byłam dziś na badaniach, kurczę nadgarstek mnie boli, bo stamtąd mi pobierała Ja mam kiepskie żyły. Dobrze, że wczoraj sprzątnęłam bo dziś nie dałabym rady.
Zrobiłam też rajd po aptekach, kuźwa ta maść 10 g 50 zł ale dostałam gratis krem natłuszczający lipobaza, nawet spory. Te butle emulsji, olejku i żelu do mycia, też spore, gdzieś na 2 miesiące starczą. A w marcu zacznie się sezon na katar i kaszel alergiczny i znów kupowanie leków Powiedziały mi w aptece, że niektóre leki od tego roku alergiczne są na ryczałt, bo do tej pory były 100%
Doczytałam też, że ten olejek i emulsja mogą być dla niemowląt. Jak tylko zobaczę, że skóra będzie jak u Kaśki to zacznę w tym kąpać, lepiej zapobiegać niż leczyć. To jest podobno lepsze niż to Oilatum, tak dermatolog mówił.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 12:34   #3572
_Ciastko_
Rozeznanie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:
Napisane przez monikal Pokaż wiadomość
buuuu to trzymam kciuki żeby wszystko oki się skończyło, i wysyłam cieplutkie myśli.

Ciastko a idziesz sama czy z TZ na SR?
Idę z mężem

Szczęśliwa mężatka 29.09.2007r

Wizażystka, kosmetyczka i stylistka rzęs Xtreme Lashes -
_Ciastko_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 12:41   #3573
Glodomorek
Zakorzenienie

Witajcie w końcu doczytałam wszystko

avikusia, ja cię rozumiem, bo moja ciąża też nie była planowana. Przez pierwsze miesiące prawie codziennie myślałam, żeby wywołać poronienie i pozbyć się "problemu". Bardzo trudno było mi zaakceptować ten fakt, nasze życie się zmienia i niektóre marzenia już nie będą mogły być realizowane. Ale mamy jedno szczęście - wsparcie ze strony partnera Dopiero od niedawna zaczęłam cieszyć się, że zostanę mamę. Może u ciebie też to niedługo się zmieni, może po porodzie, może jakiś czas później. Ważne, że masz wsparcie, że nie jesteś z tym sama. A od ludzi, którzy cię tak oceniają, uciekaj jak najdalej. Lepiej mieć mniej znajomych, którzy cię rozumieją i wspierają niż mnóstwo takich tylko na imprezę. A wyszalejemy się jak będziemy mieć odchowane dzieci pomyśl tak: będziemy przed 40 a dziecko już dorosłe.

izunia233 fajne paczki dostaliście, ja mam tylko jakieś gazetki do poczytania. Ale dość drogo płacisz 800zł za całość. U mnie przeciętna cena to 300-400zł, a ja znalazłam darmową.
Do tych wiaderek nie jestem przekonana, wolałabym już raczej taką składaną wanienkę: http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/Kapiel/Wanien...ypage.tpl.html ale jest za droga

A z butelką zastanawiam się, bo tak z Nuka ma inny smoczek, taki szeroki co wygląda jak pierś mamy, co ma podtrzymywać odruch ssania. Warto dopłacić czy bez różnicy jaki smoczek?

coralady a która 20latka planuje dziecko i jest na nie gotowa? Może jakaś dziewczyna się znajdzie ale to są wyjątki. Dopiero zaczynamy życie, a tu już pieluchy. Potem będzie na zasadzie odrabianie, bo tego wcześniej nie mogłam, na tamto nie było mnie stać itp. Wiele się zastanawia nad wózkiem za 2tys, a ja szukam używanego za 100zł

Cytat:
chciałam się podzielić taką myślą, którą tata mi powiedział jak odwiedził mnie w szpitalu:
"Bóg
pozwala na cierpienie, ale tylko tyle ile człowiek może znieść". ... każdy musi dźwigać swoj ciężar Bóg nie obarcza nas ciezarem wiekszym niz jestesmy w stanie znieść.
Ja się z tym jakoś zgodzić nie potrafię, bo wg mnie Bóg jako istota dobra, czysta miłość i zsyłająca cierpienie, żeby sprawdzić jak sobie poradzę nie bardzo mi pasuje. Ale to już bardziej rozmowy religijne

Montii gratuluję to już ostatni egzamin teraz czy jeszcze coś zostało?

diatoma baldachim ładnie wygląda, ale szybko zbiera się na nim kurz i trzeba bardzo pilnować, żeby był czysty. Pytanie czy będziesz mieć czas i pamiętać i częstym praniu?

wikakaka na pewno się przyda, łatwiej z takim nosidełkiem gdzieś wejść niż z wózkiem, a dziecko podobno jest spokojniejsze, bo ma blisko mamę lub tatę. Ja zastanawiam się tylko czy chcę nosidełko czy chustę i jaką.

iizabelaa u mnie pada deszcz, więc nawet nie mam ochoty z domu wychodzić. A wczoraj to było cieplutko i słońce świeciło. Ja chcę już wiosnę

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Gosiawolna dzis wychodzi ze szpitala
Super! Już lepiej?

nuna_77 jak byłam w Askocie na początku stycznia to akurat zmieniali ceny na wszystko, od butelek przez ubranka do wózków. Na foteliki nie patrzyłam wtedy, więc 100% nie dam, ale jak jeszcze nie podnieśli cen to w lutym pewnie to zrobią.

Olusiaa_ fajne te ciuszki ta bluza bardzo mi się podoba. Ile kosztowała?

Lopezka a co się dzieje? Odpoczywaj, dobrze się odżywiaj i rób wszystko co lekarze każą i wracaj szybko do domu jeszcze z maluchem w brzuchu

blackrose4u śliczne imiona

Co do pielęgnacji pępka pytałam o to na szkole rodzenia. Wiele zależy od grubości kikuta pępowinowego, bo jak jest cienkie to faktycznie samo może szybko odpaść, jak nic nie będziemy robić. Przy trochę grubszych jak go nie zdezynfekujemy i nie wysuszymy przy podstawie to szybko zrobi się czerwony, rozwija się infekcja a potem zaczyna śmierdzieć. I to jest niebezpieczne dla dziecka. Ja chyba jednak będę spirytusem wysuszać pępek.

Byłam w 5-10-15 jakiś rewelacyjnych przecen nie było. Z grubszych jesienno-zimowych rzeczy to było max 5zł obniżki. Ale znalazłam fajne spodnie jasnobeżowe na r.80 przecenione z 30 na 10zł i śliczne spódnico-spodnie błękitno-różowe na 92 (mam nadzieję, że na przyszłe wakacje będą pasować) z 45zł też na 10. A dla siebie upolowałam fajną tunikę w H&M za 20zł
Jutro mam wizytę u ginekologa, zobaczymy czy wszystko w porządku z maleństwem i może dostanę w końcu zwolnienie do pracy, bo nie mam już sił tam chodzić.

Pytanie do doświadczonych: co robi położna, którą wybiera się w przychodni w deklaracji? Słyszałam o jakiś wizytach patronażowych, ale kompletnie nie wiem o co chodzi, czy wcześniej (przed porodem) mam się z kimś spotkać czy jak? Pomóżcie
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 12:50   #3574
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Pytanie do doświadczonych: co robi położna, którą wybiera się w przychodni w deklaracji? Słyszałam o jakiś wizytach patronażowych, ale kompletnie nie wiem o co chodzi, czy wcześniej (przed porodem) mam się z kimś spotkać czy jak? Pomóżcie
Przychodzi jakiś czas po porodzie, u nas jeszcze pediatra. Ogląda jak się goi pępuszek, patrzy czy dziecko jest dobrze pielęgnowane, ewentualnie coś pkaże, podpowie jak mama czegoś nie wie.

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-01-19, 12:50   #3575
izunia233
Zadomowienie

Glodomorek źle mnie zrozuiałaś. Ja płacę tylko 100 zł za 8 spotkań. Gdyby kosztowało 800 to w życiu bym się nie zdecydowała
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 12:56   #3576
Tity
Zakorzenienie

prunelle ops przepraszam za gafę, ale wczoraj czytałam i dzisiaj chciałam napisać z pamięci, no i jak widać pamięć szwankuje

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 12:59   #3577
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Glodomorek źle mnie zrozuiałaś. Ja płacę tylko 100 zł za 8 spotkań. Gdyby kosztowało 800 to w życiu bym się nie zdecydowała
Też mi coś dziwnie to wyglądało a 100zł to jak najbardziej przystępna cena.

aja1 dzięki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 13:03   #3578
emila28101987
Rozeznanie

Hello

Widze że nie jestem sama w tym samotnym siedzeniu w domq Mam już naprawde dość i łapią mnie jakieś dołki z tego powodu Wczoraj pół nocy przepłakałam "o wszystko i o nic" Wogóle jakaś drażliwa się stałam wszystko mi przeszkadza i o wszystko się czepiam pewnie to też perzez to że termin coraz bliżej i strach mnie troche oblatuje.. ahh niedługo będa nasze bejbiki z nami i wtedy nie będziemy narzeakć na nude

Dobrze że jest wizaz i czas leci milej
emila28101987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 13:05   #3579
coralady
Wtajemniczenie

zaba ja tez mam kotkę i też trochę się martwie jak to będzie jak w domu pojawi sie Dziecko.Jest nasza pupilką,strasznie rozpieszczona,noszoną na rękach dosłownie i w przenośni.Wszyscy znajomi,którzy najpierw mieli koty,a później dzieci mówią,zeby się nie martwić.Pytałam weterynarza i tak naparwde psy sa bardziej zazdrosne o nowych członków rodziny,a koty to olewusy-szybciej zaakceptują to nowe "Coś" w domu.

Głodomorku sama znam dwie młode osoby(20,21 lat)które świadomie zaszły w ciążę i ponoć to nowy trend Ja tam nie wiem To pewnie zalezy kto jakie ma priorytety-taka samo 19 latka moze chciec zostac młodą mamą,jak i 35 latka nie chcieć,bo wciąż nie jest gotowa.Wiem,ze w tak młodym wieku wiele spraw jest trudniejszych dlatego trochę się dziwię,że ktos może już chcieć.Chyba,ze ma wspierających rodziców,dobrą sytuację materialną itd.

Widze,ze niektóre z nas się nudząO matko ile ja bym dała,zeby się ponudzic i w domu posiedzieć.Ale już niedługo...27 stycznia ide ostatni raz do pracy Dziś w nocy spałam raptem 5h,rano do pracy i znów jestem jak zombie.Na oczy ledwo widzę Na szczęście ból i twardnienie brzucha przeszły co mnie bardzo cieszy
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 13:10   #3580
tajka88
Zakorzenienie

wyszlam na poczte wyslac bilet do tesciowki na kwiecien, zmienilam posciel i zjadlam KARPATKE i znowu duzo do czytania;p, jak jutro pojde do pracy to bedzie ciezko pisac;p
Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość

ja też na początku chciałam karuzelę FP z projektorem, jednak potem zdecydowałam się na Tiny Love i nie żałuję

Witam.Sama zastanawiam się nad materacem bo sama mam z gąbki - w dobrym stanie ale też zastanawiam się nad tym czy nie kupić gryczano-kokosowy zobaczę może później dokupię. a wy materace gdzie kupowałyście ?

witamy gratuluję córeczki
Ja kupilam karuzele z FP rainforest i jestem zadowolona, jak dla mnie te odglosy dzungli sa super;p

Materac kupilam w Ikei, piankowy i mam nadzieje ze bedzie oki.

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
oj to współczuję a skąd tż? włochy, hiszpania...?

:
Moj tzn jest Hiszpanem ale takim zangielszczonym hehe bo w uk juz jest 12 lat

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
[

Głodomorku sama znam dwie młode osoby(20,21 lat)które świadomie zaszły w ciążę i ponoć to nowy trend Ja tam nie wiem To pewnie zalezy kto jakie ma priorytety-taka samo 19 latka moze chciec zostac młodą mamą,jak i 35 latka nie chcieć,bo wciąż nie jest gotowa.Wiem,ze w tak młodym wieku wiele spraw jest trudniejszych dlatego trochę się dziwię,że ktos może już chcieć.Chyba,ze ma wspierających rodziców,dobrą sytuację materialną itd.
Ja mam 22 lata i dziecko bylo jaknajbardziej planowane. Sama sie utrzymuje i pomocy rodzicow nie mam :P. Chociaz bedac w Polsce pewnie bym dluzej czekala.
Roznica tez jets ze moj Tz jest dosyc duzo starszy ode mnie

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 13:33   #3581
gosikk_s
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki Mam 40 stron zaległości...W piątek miną dwa tygodnie odkąd rozłożyła mnie chyba pierwsza w życiu grypa Miałam gorączkę do 39 st (nigdy nie gorączkuję), niedrożne górne i dolne drogi oodechowe, zaatakowane zatoki (w życiu nie miałam z nimi problemu). Cały ubiegły tydzień leżałam jak kłoda. Synka zabrali rodzice, niestety za późno Zaatakowała go angina ropna a dwa dni później wylądował w szpitalu z podejrzeniem zapalenia krtani Spędził dwie doby na oddziale a ja nie mogłam go nawet zobaczyć Od niedzieli jest w domu, obydwoje powoli dochodzimy do siebie choć obydwoje nadal strasznie kaszlemy a ja ciągle mam zatkany nos. Mam nadzieję że z malutką wszystko ok, kontaktowałam się z ginem ale kazał normalnie przyjść na wizytę, w przyszły czwartek. Ciągle zbijałam gorączkę więc mam nadzieję że nie miała na nią wpływu Powoli wezmę się za nadrabianie zaległości, zajmie mi to pewnie z tydzień...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 13:34   #3582
zaba5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość

zazdroszczę męża no ja niestety muszę wszystko sama zrobić... mój tż cały dzień w pracy i jak wraca wieczorami to je obiad, kąpie się obejrzy tv i spać idzie... i tak te dni mijają więc wszystko na mojej głowie zakupy,pranie,prasowanie, zajmowanie domem i robienie obiadków.

Witam.Sama zastanawiam się nad materacem bo sama mam z gąbki - w dobrym stanie ale też zastanawiam się nad tym czy nie kupić gryczano-kokosowy zobaczę może później dokupię. a wy materace gdzie kupowałyście ?
fakt, rzadko kiedy udaje mi sie zrobić pranie - zawsze słyszę w odp. na moje pyt. co ma do prania - zostaw, jak wrócę z pracy ( lub później) to wstawię bo coś tam.... , spodnie to nawet nie wiem kiedy mam wyprasowane i złożone w szafie. A pracuje co drugi dzień po 12h. Noo ja staram się w innych sprawach mu dogadzać

Co do materaca to my dla młodego mamy lateksowy. Zastanawialiśmy się nad pianka - kokos, ale teściowie zamówili i kupili dla wnusia "lepszy"

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość

I to jest rozwiązanie, natomiast to, że masz obawy to normalna reakcja. Ja mam takie obawy w stosunku do mojej suni, bo ona też za mną tylko łazi, do mnie się przytula itd.
Właśnie już drugą godz. mi śpi na kolanach, tylko boczki zmienia a mój tyłek o pomstę do nieba wyje z bólu. Tak więc za chwile go wywalę z kolan i chyba pójdę sie przejść (kupię bułeczki od razu )

Cytat:
Przychodzi jakiś czas po porodzie, u nas jeszcze pediatra. Ogląda jak się goi pępuszek, patrzy czy dziecko jest dobrze pielęgnowane, ewentualnie coś pkaże, podpowie jak mama czegoś nie wie.
Co do położnej to w Warszawie (tak mnie przynajmniej ostatnio informowano w przychodni) po urodzeniu dziecka, mąż idzie i zgłasza o danym fakcie, a kiedy już jesteś w domku to przychodzi położna i sprawdza czy wszystko jest ok u Ciebie po porodzie i u dzidziusia (pępęk, ogólna pielęgnacja, karmienie itd). To są tzw. wizyty patronażowe.
We Wrocławiu to już w szpitalu pytają o przychodnię do której będziesz z dzieckiem należeć i wysyłają powiadomienie o urodzeniu dziecka, ale często rodzice tez sami to zgłaszają
zaba5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 13:36   #3583
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Castia ja tez dostaję kota siedząc cały dzien w domu sama, ale chociaż Twój TZ dzwoni, a moj...nawet nie ma czasu, żeby zadzwonić bo ma ful, roboty. wczoraj juz go zje.... za to, bo mu mowie, że to juz 33 tydzien i mógłby się zainteresować i dzwonić w ciagu dnia, bo jakby coś się stalo to co.... jak ja dzwonie to tez przeciez nie ma czasu, żeby odebrać, bo zawsze projekty, projekty, srata tata wrrrrr
ehhh musiałam się wyżalić!!! sorki

diatoma, to niexle Cie pokąsiły......ale jak napisała castia, musisz mieć kuszącą pupinkę
no to nalezy mu sie lanie
nasi TZ to nie wiedzą chyba co to jest nuda
no ale juz niedługo i ja też nie bede miała czasu zadzwonic i powiedziec co robimy

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość
Hello

Widze że nie jestem sama w tym samotnym siedzeniu w domq Mam już naprawde dość i łapią mnie jakieś dołki z tego powodu Wczoraj pół nocy przepłakałam "o wszystko i o nic" Wogóle jakaś drażliwa się stałam wszystko mi przeszkadza i o wszystko się czepiam pewnie to też perzez to że termin coraz bliżej i strach mnie troche oblatuje.. ahh niedługo będa nasze bejbiki z nami i wtedy nie będziemy narzeakć na nude

Dobrze że jest wizaz i czas leci milej
tak wizaz potrafi zająć czas na długooooo
wizaż wciągaaaaaa
hormonki szaleją, ja też czasami sama nie wiem czego chce, normalnie gorzej niż dzecko
no ale właśnie już niedługo

Gosik a właśnie sie zastanawialysmy niedawno czemu nie zaglądasz do nas.
no to was rozlozylo niezle biedactwa dobrze ze juz wracacie do formy - życzę dużo zdróweczka dla Ciebie i synka
z córeczką na pewno wszystko dobrze

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-01-19 o 13:39
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 13:38   #3584
zaba5
Raczkowanie

Cytat:
zaba ja tez mam kotkę i też trochę się martwie jak to będzie jak w domu pojawi sie Dziecko.Jest nasza pupilką,strasznie rozpieszczona,noszoną na rękach dosłownie i w przenośni.Wszyscy znajomi,którzy najpierw mieli koty,a później dzieci mówią,zeby się nie martwić.Pytałam weterynarza i tak naparwde psy sa bardziej zazdrosne o nowych członków rodziny,a koty to olewusy-szybciej zaakceptują to nowe "Coś" w domu.
mam nadzieję bo u mnie identycznie z noszeniem itd moja mama to za głowe się łapała i stwierdziła że już bardziej to sie chyba rozpieścić nie da
zaba5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 13:40   #3585
n.ik.a
Zadomowienie

kampasiula a juz myślałam, że będę miała z kim chodzić na spacery

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 13:41   #3586
Glodomorek
Zakorzenienie

Każdy inaczej jest gotowy. Jak ktoś ma możliwości finansowe i zaplanował maleństwo to jak najbardziej. Tak jak ze ślubem nie można oceniać czy ktoś jest za młody/stary na ślub. Ja bardzo kocham swojego Tża i już w zeszłym roku chcieliśmy się pobrać, choć wszyscy mówili, że jeszcze będę mieć mnóstwo chłopaków. A ja jestem pewna, że będziemy żyć długo i szczęśliwie. Ale dziecko to trochę co innego Ogromna odpowiedzialność za małego człowieczka. W takiej sytuacji jak jestem ja nie zdecydowałabym się na nie, bo chciałabym zapewnić wszystko co najlepsze.
Jutro znów muszę wracać do pracy choć nie mam na to sił i bardzo mnie stresuje praca, co z pewnością odbija się na maleństwu. A zwolnienia nie mogę dostać, bo "ciąża to nie choroba"... I jak tu dbać o siebie?
Stary 2011-01-19, 13:43   #3587
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Ja mam 22 lata i dziecko bylo jaknajbardziej planowane. Sama sie utrzymuje i pomocy rodzicow nie mam :P. Chociaz bedac w Polsce pewnie bym dluzej czekala.
Roznica tez jets ze moj Tz jest dosyc duzo starszy ode mnie
To super!Ostatnio mnie ktos uświadomił,ze teraz młodzi ludzie szybciej decydują się na dzieci.Ja mam 29 lat i jak miałam 25 mało kto miał dzieci ze znajomych w moim wieku.Teraz to się zmienia!Pewnie ma na to wpływ duzo czynników.Dużym plusem jest niezależność materialna.Trudno mi sobie siebie wyobrazić gdy miałam np.20 lat,studiowałam,byłam na łasce i nie łasce rodziców wysokoczyć nagle z tym,ze chce zostać mamą.Za co bym dziecko wychowowała?
Z resztą wtedy nie myślałam o dzieciach Ja sie tylko z tego cieszę,ze sie dzieci rodzą
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 13:46   #3588
diatoma
Zadomowienie

aja1 dziękuję za informację, byłam tam kilka razy, ale nigdy nie zwróciłam uwagi na ten dział.
u nas otwiera się nowy market inter marche, ale pewnie jak wszystkie pozostałe będzie dość ubogi, bo mały po prostu. dlatego stwierdziłam że lepiej jechać gdzieś gdzie jest większy wybór, a do sk-c mam 2o minut jazdy to przeżyję chodzi o to żę nie mogę za długo siedzieć bo brzuch mi się napina.
gosik witaj!!!i wracaj do zdrówka
a położna ma obowiązek przyjść do nas 6 razy w ciągu 6 tygodni, potem pisze z tego sprawozdania, jeest rozliczana itd. wiem że część przychodni tego nie przestrzega, i położna pojawia się raz, a wykazuje do NFZ że była 6, a NFZ płaci jej oczywiście za 6 wizyt
n.i.k.a. ja trzęsawki miałam 4 dni, ale lek był podawany dożylnie więc może szybciej mi to przeszło, a tabletki napewno są troszkę słabsze. sama nie wiem. a położna mnie oświeciła, że pewnie pobiorę ten fenotrenol do 36tc!!! mam nadzieję ze krócej, bo przeczytałam że lek ma wpływ na dzidzię...

nie mogę się najeść, od pół godziny ciągle coś mielę...

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-01-19 o 13:50
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 13:49   #3589
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
To super!Ostatnio mnie ktos uświadomił,ze teraz młodzi ludzie szybciej decydują się na dzieci.Ja mam 29 lat i jak miałam 25 mało kto miał dzieci ze znajomych w moim wieku.Teraz to się zmienia!Pewnie ma na to wpływ duzo czynników.Dużym plusem jest niezależność materialna.Trudno mi sobie siebie wyobrazić gdy miałam np.20 lat,studiowałam,byłam na łasce i nie łasce rodziców wysokoczyć nagle z tym,ze chce zostać mamą.Za co bym dziecko wychowowała?
Z resztą wtedy nie myślałam o dzieciach Ja sie tylko z tego cieszę,ze sie dzieci rodzą
Ja zawsze myslalam ze jak bede miala ok 23 lata to najlepszy czas na malenstwo;p. Tak sie ulozylo, ze mala przyjdzie na swiat 4 miesiace przed 23urodzinami.
Chyba jakbym zyla w Polsce to planowalabym dziecko ok 30;p. Moj Tz jest 11 lat starszy, wiec to tez bylo cos co pomoglo podjac decyzje. Jakby moj partner byl w moim wieku to chyba bym sie nie zdecydowala, bo mysle ze facet w moim wieku nie jest dokonca gotowy( chociaz nie mowie ze wszyscy

Stary 2011-01-19, 13:51   #3590
blackrose4u
Wtajemniczenie

ciesze się że podobaja Wam się imiona które wybraliśmy.

Co do tematu młodych mam to też jestem taką z wyboru. Ale z drugim dzieckiem na pewno poczekamy trochę jeszcze.

diatoma mi lekarz dzisiaj powiedział że do 34tyg ten fenoterol potem że już się nie podaje. Ale może co lekarz to inna praktyka.

oczekujemy

Edytowane przez blackrose4u
Czas edycji: 2011-01-19 o 13:53
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 13:53   #3591
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
ciesze się że podobaja Wam się imiona które wybraliśmy.

Co do tematu młodych mam to też jestem taką z wyboru. Ale z drugim dzieckiem na pewno poczekamy trochę jeszcze.
Ty nie jestes przypadkiem z Gliwic;p(ktoras z dziewczyn jest i nie pamietam ktora) , bo ja tez pochodze z tamtad;p

Stary 2011-01-19, 13:55   #3592
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaba5 Pokaż wiadomość
odbiegnę od tematu ale mam do Was pytanie. Otóż mam w domku kocurka - ma 3 lata i jest z nami (ja i mąż) od 3 lat. Wzięliśmy go jak miał 6 tygodni. Jest typowo kotem domowym, nie wychodzi na dwór. Jest bardzo do nas przywiązany, gdzie my tam i on. Do niedawna miał taki swój podział: ja zawsze byłam do zabawy (gryzowania) i karmienia natomiast mąż do pieszczochowania. Jako że nie mieliśmy dzieci a oboje uwielbiamy zwierzęta rozpieściliśmy go bardzo . Od niedawna pozmieniał sobie. Sam przychodzi i ląduje się mi na kolana, mruczando takie że ho ho, oparty o brzuch potrafi tak spać do puki go nie zrzucę (nawet 2h). Teraz też śpi mi na kolanach a wcześniej robił wszystko aby zwrócić na siebie moją uwagę. Nie wiem czemu ale ciągle mam obawę, że będzie zazdrosny o małego. Co prawda nigdy nie dał powodu żeby w ogóle mieć podstawy do tego. Uwielbia gości - łasi sie od razu do wszystkich, jeśli były dzieci to nawet jak sie z nim bawiły to pazury schowane (przy dorosłych nie koniecznie ), a do tego bardzo się przywiązuje i można nawet powiedzieć że jest opiekuńczy(jak sunia rodziców zachorowała to nie odstępował jej na krok, a jak ja z mężem się posprzeczamy to chodzi od jednego do drugiego ). Nie wiem, mąż mówi że jeszcze się zdziwię bo kocurek jest taki że jeszcze mnie będzie popędzał jak tylko Antoś zapłacze i że nie potrzebnie się martwię bo przywiąże się do małego jak do nikogo więcej.
my też mam rozpieszczoną kocicę w domu,
która jest naszym ukochanym kociakiem,

i też mam obawy jak zareaguję na nowego członka rodziny,
tylko, że moja nie jest takim potulnym kotkiem jak twój,

czasami potrafi podrapać

Cytat:
Wczoraj zaszłąm do sklepu TEXTIL MARKET.Może macie w miastach.Słuchajcie obkupiłam małego w nowe fajne śpioszki i kaftaniki.Te kaftany z zakładanymi rekawkami na dłonie kosztowały ok 6 zł.Będę częsciej teraz tam zaglądać,bo warto.
ja mam ten sklep w mieście, ale nawet nie pomyślałam, żeby tam poszukać czegoś dla maluszka

muszę się wybrać

Cytat:
u nas w mieście od jakiegoś czasu mają przychodzić także przed porodem, od 34tc
pokazują jak oddychać przy porodzie, co zabrać do szpitala i udzielają innych porad,

tylko, że mają ciężko z dowiedzeniem się kto jest w ciąży,
i przeważnie wiedzą dopiero po tym jak się jest w szpitalu na takim jednodniowym nadzorze płodu właśnie ok 34tc

Czy u was też jest taka praktyka z tym jednodniowym pobytem w szpitalu
bo mi się to takie dziwne wydaje

Cytat:
Widze,ze niektóre z nas się nudząO matko ile ja bym dała,zeby się ponudzic i w domu posiedzieć.Ale już niedługo...27 stycznia ide ostatni raz do pracy Dziś w nocy spałam raptem 5h,rano do pracy i znów jestem jak zombie.Na oczy ledwo widzę Na szczęście ból i twardnienie brzucha przeszły co mnie bardzo cieszy

a mi brakuje pracy
teraz jeszcze było zamknięcie roku, i u mnie w dziale wszyscy pracowali jak szaleni a ja w domu siedziałam
Stary 2011-01-19, 14:02   #3593
aja1
Zakorzenienie

Cytat:

Pierwsze słyszę.

Mój Aniołek 30.12.2016

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 14:12   #3594
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Castia ja tez dostaję kota siedząc cały dzien w domu sama, ale chociaż Twój TZ dzwoni, a moj...nawet nie ma czasu, żeby zadzwonić bo ma ful, roboty. wczoraj juz go zje.... za to, bo mu mowie, że to juz 33 tydzien i mógłby się zainteresować i dzwonić w ciagu dnia, bo jakby coś się stalo to co.... jak ja dzwonie to tez przeciez nie ma czasu, żeby odebrać, bo zawsze projekty, projekty, srata tata wrrrrr
ehhh musiałam się wyżalić!!! sorki
a za co ty przepraszasz? mój w sumie telefonu mieć w pracy nie może i dlatego dzwoni tylko jak naprawdę jest jakaś sprawa a ja mam nadzieję że jak zacznę rodzić i on będzie na służbie to go puszczą... w sumie urlop ma od 4 kwietnia ale jak małemu się zechce wcześniej wyjść to lipa na szczęście teraz nie ma zmian tylko pracuje od pon do pt po 8 godzin chociaż nocek nie ma jak kiedyś

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Eirene1987 ja biorę 3 razy dziennie od wczoraj :/ ale zauważyłam, że już brzusio mi się nie stawia ale wciąż twardnieje. Jak leżę na boku albo siedzę jest ok. Ale jak wstanę, pochodzę troszkę lub położe się na plecach to robi się twardy. No i wydaje mi się, że przez ten fenoterol słabiej odczuwam ruchy...tzn. jakby Niunia miała mniej siły na kopniaki albo na brzuchu pojawiła sie jeszcze jedna warstwa która tłumi kopniaki :/
własnie mi kobitka w szpitalu powiedziała że dzieci się mniej ruszają, są spokojniejsze po fenoterolu ja tam nie wiem mam wrażenie jakby jeszcze więcej się ruszał mój bąbel a brzuch mi się tak nie stawia strasznie zeby się dziwne kształty robiły czy taki trójkątny wtedy to tak raz na jakis czas ale twardnieje często. po prostu ma normalny kształt ale jest twardy

Cytat:

Dziewczyny nie narzekajcie na samotnośc Dobrze,ze forum jest aktywne.Zawsze można poklepać sobie
dokładnie chociaż ja nie narzekam mieszkam z rodzicami z rodzeństwem to zawsze jest co robić nie wiem co bym zrobiła jakbym miała samiuteńka w mieszkaniu siedzieć ale fakt - bez forum byłaby kaszana

Cytat:

Byłam dziś na badaniach, kurczę nadgarstek mnie boli, bo stamtąd mi pobierała Ja mam kiepskie żyły. Dobrze, że wczoraj sprzątnęłam bo dziś nie dałabym rady.
Zrobiłam też rajd po aptekach, kuźwa ta maść 10 g 50 zł ale dostałam gratis krem natłuszczający lipobaza, nawet spory. Te butle emulsji, olejku i żelu do mycia, też spore, gdzieś na 2 miesiące starczą. A w marcu zacznie się sezon na katar i kaszel alergiczny i znów kupowanie leków Powiedziały mi w aptece, że niektóre leki od tego roku alergiczne są na ryczałt, bo do tej pory były 100%
Doczytałam też, że ten olejek i emulsja mogą być dla niemowląt. Jak tylko zobaczę, że skóra będzie jak u Kaśki to zacznę w tym kąpać, lepiej zapobiegać niż leczyć. To jest podobno lepsze niż to Oilatum, tak dermatolog mówił.
oj to musi boleć tak z nadgarstka masakra... no te leki drogie są na sprawy dermatologiczne ale jeśli mają pomóc to jak najbardziej

Cytat:
ja myślę że to zależy od człowieka ja np jestem typem spokojnej osoby imprezy mi nie były w głowie mój tż też zawsze powtarza ze jest bardzo rodzinny. wyszalał się w wieku 15-18 lat i wystarczyło mu. ja w sumie też trochę poszalałam ale nie aż tak. ale nie żałuję. co prawda w wieku 19 lat nie wyobrażałam sobie że w ogóle męża mogłabym mieć co dopiero dziecko ale i tak szybko nam poszło bo wzięłam ślub w wieku 22 lat i jestem szczęśliwa nie uważam że za szybko ze się nie wyszalałam, to zależy od osoby naprawdę

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Moj tzn jest Hiszpanem ale takim zangielszczonym hehe bo w uk juz jest 12 lat
o to super

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki Mam 40 stron zaległości...W piątek miną dwa tygodnie odkąd rozłożyła mnie chyba pierwsza w życiu grypa Miałam gorączkę do 39 st (nigdy nie gorączkuję), niedrożne górne i dolne drogi oodechowe, zaatakowane zatoki (w życiu nie miałam z nimi problemu). Cały ubiegły tydzień leżałam jak kłoda. Synka zabrali rodzice, niestety za późno Zaatakowała go angina ropna a dwa dni później wylądował w szpitalu z podejrzeniem zapalenia krtani Spędził dwie doby na oddziale a ja nie mogłam go nawet zobaczyć Od niedzieli jest w domu, obydwoje powoli dochodzimy do siebie choć obydwoje nadal strasznie kaszlemy a ja ciągle mam zatkany nos. Mam nadzieję że z malutką wszystko ok, kontaktowałam się z ginem ale kazał normalnie przyjść na wizytę, w przyszły czwartek. Ciągle zbijałam gorączkę więc mam nadzieję że nie miała na nią wpływu Powoli wezmę się za nadrabianie zaległości, zajmie mi to pewnie z tydzień...
w końcu się odezwałaś kochana martwiłyśmy się dobrze że już jest lepiej

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 14:13   #3595
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
kampasiula a juz myślałam, że będę miała z kim chodzić na spacery
heh a skąd jesteś ?

co do tego macierzyństwa wczesnego.Zosię urodziłam jak miałam 21 lat.Teraz jak chodze do poradni K to bardzo duzo jest młodych mam,ja na te swoje 24 lata to tam stara jestem

Mąż uczy w szkole średniej.Obecnie ma 3 dziewczyny ciężarne,w tym 1 w 1 klasie..

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 14:15   #3596
iweczka
Zakorzenienie

[QUOTE=diatoma;24478793]
a położna ma obowiązek przyjść do nas 6 razy w ciągu 6 tygodni, potem pisze z tego sprawozdania, jeest rozliczana itd. wiem że część przychodni tego nie przestrzega, i położna pojawia się raz, a wykazuje do NFZ że była 6, a NFZ płaci jej oczywiście za 6 wizyt
n.i.k.a. ja trzęsawki miałam 4 dni, ale lek był podawany dożylnie więc może szybciej mi to przeszło, a tabletki napewno są troszkę słabsze. sama nie wiem. a położna mnie oświeciła, że pewnie pobiorę ten fenotrenol do 36tc!!! mam nadzieję ze krócej, bo przeczytałam że lek ma wpływ na dzidzię...

diatoma,
a z mojej przychodni wogóle połozna nie przychodzi...

Gosikk
witamy po przerwie, zyczę szybkiego powrotu do zdrówka!!!!
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 14:17   #3597
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Cytat:
Współczuje Ci kochana ja aktualnie przechodze to samo tzn moja córeczka ma angine a ja straszny kaszel na szczęście nie mam gorączki trzymajcie się sie cieplutko i zdrówka życze

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 14:18   #3598
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Życzę dużo zdrówka dla Ciebie i synka a z malutką na pewno wszystko dobrze

Ja mam już dosyć dzisiejszego dnia bo nie dość,że jest strasznie ponuro to jeszcze się uczyć muszę bo w sobotę czekają mnie dwa egzaminy
Mój mały wierci się dzisiaj jak nigdy-chyba tak reaguje na zmianę pogody wariuje

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 14:19   #3599
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

tak,położna powinna zaliczyć 2 czy 3 wizyty obowiązkowo w domu.U nas jest tak fajna i przemiła położna,że jest ciągle pod telefonem i może być w domu na zawołanie ( w granicach rozsądku oczywiście) Mi chyba na 2 wizycie szwy poporodowe ściagała w domu.

gosik miłego nadrabiania,ja tez po kilku dniach mam co czytać
no i szybkiej regeneracji dla Ciebie i rodzinki

Edytowane przez kampasiula
Czas edycji: 2011-01-19 o 14:21
kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 14:20   #3600
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

u nas w mieście od jakiegoś czasu mają przychodzić także przed porodem, od 34tc
pokazują jak oddychać przy porodzie, co zabrać do szpitala i udzielają innych porad,

tylko, że mają ciężko z dowiedzeniem się kto jest w ciąży,
i przeważnie wiedzą dopiero po tym jak się jest w szpitalu na takim jednodniowym nadzorze płodu właśnie ok 34tc

a mi brakuje pracy
teraz jeszcze było zamknięcie roku, i u mnie w dziale wszyscy pracowali jak szaleni a ja w domu siedziałam
izabelaa u mnie nie ma czegos takiego jak u Ciebie z tym jednodniowym pobyyem w szpitalu, szczerze, to pierwszy raz słyszę!

i tez się prtzyznam (nie myślałam, że kiedykolwiek to powiem) że brakuje mi pracy. Zawsze na pełnych obrotach, pobudka przed 6, szybko na pociąg, powrót 18-20, czasami i później.....nie powiem bo czasami padałam na twarz i miałam dość mojej firmy....
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości