|
|
#1111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze obrączki
Cytat:
![]() ja mam obraczke 12 i mam grubosc 6 mm, Tz ma 7 mm ale tez rozmiar 24
|
|
|
#1112 |
|
Raczkowanie
|
A my weszliśmy do pierwszego lepszego jubilera i w ciągu pięciu minut zakupiliśmy obrączki - standardowe, 6mm. półwypukłe. Co ciekawe mieli oba rozmiary, i mój i TŻ tak więc po tych pięciu minutach wyszliśmy z kompletem obrączek! I z głowy!
|
|
|
|
|
#1113 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny. powiedzcie mi czy ktoras z Was robiła obrączki na zamowienie?tzn chodzi mi o to ze moja kolezanka zna faceta ktory pracuje jako zlotnik i dodatkowo w domu, tak powiedzmy dodatkowo sobie dorabia i robi rozna bizuterie na zamowienie.wyjdzie to nas na pewno taniej ale ja jakos nie jestem przekonana....czy ktoras z Was kupila obraczki w ten sposob?ja sie po prostu boje ze one nie beda dokladnie takie jak chcialam, albo ze ich jakos bedzie kiepska...z tym ze strasznie podobaja mi sie jedne obraczki z Yes.kosztuja one prawie 9 tys takze nie mam co o nich marzyc....a gdyby robil mi ten facet napewno wyszlyby taniej bo zamiast brylantow dalby zwykle cyrkonie....podobaja mi sie jeszcze jedne z apartu,ktore ewentualnie moglibtsmy kupic bo kosztuja niecale 3 tys...hmmm normalnie mam dylemat.obraczke bede w koncu nosic do konca zycia.
które wg Was są ladniejsze? pierwsze sa z yes,a drugie z apartu. |
|
|
|
|
#1114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ładniejsze te drugie
|
|
|
#1116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Drugie są ładniejsze Im bardziej klasyczne tym mniejsze prawdopodobieństwo, że przestaną Ci się podobać
|
|
|
|
|
|
#1117 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
marzy mi sie po prostu taka "bogatsza" obraczka ale jeszcze musze zobaczyć je na żywo, bo na zdjęciach to wszystko zawsze pięknie wyglada.
|
|
|
|
|
|
#1118 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
![]() Ja stawiam na klasykę, takie mieli dziadkowie, rodzice, są ponadczasowe i śliczne ![]() Ale kto inny powie, że oklepane. Ostatnio byłam w Aparcie oglądać kompleciki na ślub i obsługiwała mnie kobitka z wydawałoby się srebrną obrączką, tak wyglądała...( takie mam zboczenie, że patrzę ludziom na dłonie i porównuję co i jak się prezentuje )Okazało się, że to białe złoto i ślubna, jak dla mnie to nie jest to, czego szukam ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
![]() Ja stawiam na klasykę, takie mieli dziadkowie, rodzice, są ponadczasowe i śliczne ![]() Ale kto inny powie, że oklepane. Ostatnio byłam w Aparcie oglądać kompleciki na ślub i obsługiwała mnie kobitka z wydawałoby się srebrną obrączką, tak wyglądała...( takie mam zboczenie, że patrzę ludziom na dłonie i porównuję co i jak się prezentuje )Okazało się, że to białe złoto i ślubna, jak dla mnie to nie jest to, czego szukam
|
|||
|
|
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
to i ja się pochwalę
klasyka nigdy nie wychodzi z mody ![]() http://www.apart.pl/pl/szukaj,bizuteria,q,,,178 |
|
|
|
|
#1120 |
|
Zadomowienie
|
Moje drogie chwalę się
![]() Dziś byliśmy u jubilera i zamówiliśmy obrączki ![]() Zawsze chciałam klasyczne. Te łączone i kolorowe z oczkami jakoś nigdy do mnie nie przemawiały, choć nie powiem, oglądałam i przymierzałam je nie jeden raz ![]() TŻ od początku chciał płaskie ze ściętymi brzegami, ja półokrągłe...koniec końców stanęło na moim wyborze ![]() Mamy półokrągłe, klasyczne, gładkie, błyszczące, bez wzorków. Szerokość 5 mm, wypukłe od środka, podobno wygodniejsze...sprawdzimy ![]() Grawer gratis i gwarancja i bezterminowa pielęgnacja. Wartość to ok. 1800 zł, ale dałam swoje złoto w sumie ok. 17 gram ( zbierane było od komunii i przydało się ), wycena to mniej więcej ok. 400 zł robocizny. Mamy na 29 stycznia odbiór, ale zapewne wcześniej oddzwonią ![]() Jestem uradowana, kolejna rzecz mniej do realizacji w ślubnym planie Zdjątko poglądowe wrzucam, jak odbierzemy nasze to pokażemy jak się prezentują. Jak dla mnie to klasyka jest ponadczasowa, wzorki nie dla nas ![]() Już bym chciała nosić...ale będzie lans ![]()
|
|
|
|
|
#1121 |
|
Zadomowienie
|
Oto one
|
|
|
|
|
#1122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
Madziares jeszcze raz napiszę śliczne
|
|
|
|
|
#1124 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#1125 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też mam Apartową obrączkę
|
|
|
|
|
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
i jak zadowolona jesteś? |
|
|
|
|
#1127 |
|
Raczkowanie
|
bardzo zadowolona
![]() długo szukaliśmy, ale warto było |
|
|
|
|
#1128 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja przymierzałam wiele obrączek,węższych i szerszych i stwierdziłam,że chciłabym aby moja była szeroka,taka właśnie "bogadsza",choć do końca nie byłam przekonana do tej wersji. Przepadłam gdy przymierzyłam jeden wzór u "swojego" zaufanego złotnika. Wtedy wiedziałam,że nie chcę żadnej innej tylko właśnie tą. No i staneło na moim marzeniu,a że mojemu wtedy narzeczonemu również bardzo się spodobały to nie było problemów i nie musieliśmy iść na żaden kompromis. Tak oto staliśmy się posiadaczami tych wymarzonych obrączek Moja ma rozmiar 12,męża 26. Obie mają po 9 mm, są z żółtego i białego złota. Na brzegach jest żółte złoto,w środku jest meander z białego złota. W tym roku będzie 5lat jak ją noszę i dalej,nieprzerwanie ogromnie mi się podoba, a to znaczy,że wybór był słuszny ![]() Acha zapomniałam wyrazić swojego zdania na temat zamieszczonych zdjęć obrączek. Mnie bardziej podoba się pierwsza wersja!
Champs ![]() Masz marzenia, które chcesz spełnić ?! To o nie zawalcz !... Edytowane przez Champs Czas edycji: 2011-12-17 o 23:29 |
|
|
|
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
9.5 mm
![]() jeszcze takich grubych nie widzialam, mozesz wrzucic kiedys zdjecie?
|
|
#1130 |
|
Raczkowanie
|
T'ai - ja też mam z Apartu obrączki - bardzo dobrze się noszą, nie rysują, jestem bardzo,bardzo zadowolona z nich
|
|
|
|
|
#1131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1132 |
|
Zadomowienie
|
Jasne że mogę
Proszę ![]() A i proszę nie patrzećna skórkę wokół paznokcia na której jest obrączka, 1,5 tyg.temu rozwaliłam sobie palca o szafkę
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
I nie przeszkadza Ci w niczym jej szerokość??
Ogólnie bardzo ładnie się prezentuje
|
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Dziękuje ![]() Fajnie,że się podobają
|
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1137 |
|
Raczkowanie
|
My bedziemy miec najprawdopodobnije takie
![]() http://www.yes.pl/obraczki_slubne/41...-Z-R02-OBR-270 |
|
|
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładne
![]() Sami myślimy o podobnych tylko polerowanych całych, bo jednak to szczotkowanie...
|
|
#1139 |
|
Zadomowienie
|
Może tak może nie
![]() Powiem szczerze,że jak zobaczyłam te obrączki na żywo to tak ogromnie mi się spodobały,że nie zastanawiałam się i nie patrzyłam na to czy jest ona za szeroka w stosunku do długości moich palców. Poprostu po przymierzeniu ich wiedziałam,że chcę "TE" i żadne inne. Mnie się efekt bardzo podoba,a to chyba o to chodzi?!
|
|
#1140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nas niestety jeszcze to szczęście nie spotkało. A tu tylko 199dni i ciągle maleje...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

Bardzo mi sie podobaja, chociaz moglyby byc grubsze
nie wiem, ale wszystkie obraczki wydaje mi sie takie cieniutkie (nie wąskie a cienkie

)

Żona męża swego...