|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 21,43% |
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
37 | 66,07% |
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
7 | 12,50% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Moniquac, powodzenia!
![]() Siasiek, rozumiem, jednak szkoda, że mniej się wypowiadasz, mam nadzieję, że nadrobisz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3032 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
hej Gwiazdki
![]() Dopiero mam chwilke w pracy aby zajrzec ale zaległości mam od wczoraj od 16 ![]() Mowicie o obiedzie - ja wczoraj pierwszy raz w zyciu zrobiłam bitki wołowe i aż maz dał mi buziaka za pyszny obiad ![]() ![]() Monia co u lekarza? Nie właczałam nawet w domu kompa i nie wiem co Ci pan dr powiedział, powiedz mi szybko. matallewar a co ja mam powiedziec... 34 lata i tez prawie nikt dookoła nie ma dzieci i nawet mówia wprost ze nie chcą a bynajmniej narazie.... Niestety praca w korporacjach i dziki pęd do kariery, mozliwość awansu itd przedkładają sie nad myslenie o dziecku. Ja sama dotad rozmawiajac z tymi kolezankami mówiłam, ze dziecko to balast które ograniczy wolność i odbierze możliwość robienia tego co sie chce i na co sie ma ochote... Dlatego wieść o ciazy tak bardzo mnie przybiła, ze jedyna w nablizszym towarzystwie bede miała bejbika. Tak wiec nie dziw sie tym bardziej osobom, które maja po 24 lata...
#3033 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma sprawy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3034 |
Zadomowienie
|
To może ja Wam napiszę jak można zmodyfikować listę Morii
![]() Ze względu na to, że nie wszystkie dziewczyny dysonują sporym zasobem finansowym żeby pozwolić sobie na wyrzucanie go niepotrzebnie ![]() Nie chce nikogo urazić, z góry przepraszam. 1. Octenisept + preparat w sprayu do dezynf. Pępka - Podobno ostatnio najlepsza rzecz do pępka, ale w zupełności spirytus wystarczy ![]() 2. Gaziki jałowe 5cmx5cm - nie wiem po co? szczerze mówię, nie że kpię. Jeśli do przemyawania pępka to patyczki do uszu się sprawdzają bo maczasz i jeździsz w koło kikutka. 3. Preparat na kolkę Infacol - nie kupujcie od razu, bo może dziecko nie mieć kolek, albo delikatna herbatka koperkowa wystarczy albo są tanie kropelki ziołowe Esputicon 4. Wiaderko do kąpania Tummy Tub też sobie kupię z ciekawości bo wanienkę mam 5. Termometr do kąpieli - łokieć ![]() 6. Frida do nosa lepsza niż grucha więc ok 7. Woreczki na zużyte pieluchy może i nie ekologicznie ale ja do śmieci wrzucałam 8. Szczotka do włosów z miękkim włosiem – Canpol, TT ok 9. Cążki do paznokci ok 10. Sól fizjologiczna do noska Sterimar BabySterimar Baby No i tu jeśli chodzi o spreje do nochala...ja płakałam widząc jak to dziecko się rzuca i drze! sól jest w aptece w małych ampułkach jednozarowych po 10 czy 15gr szt. Kupowałam taką i kropiłam, dziecko prawie nie reagowało. 11. Podkłady do przewijania z Rossmana/z ceratą pod spodem- gdy ma się przewijak są zbędne. 12. Podkład pod prześcieradło (np.Motherhood lub Ikea) 13. Pościel – 2komplety 14. Materac kokosowo-gryczany na allegro 44zł 15. Poduszka klin - dziecko aż tak się nie wierci żeby się na początku przewracać z boku na bok. Też uważam za bajer. 16. Cienka bawełniana kołderka- rodzimy w takim terminie że jak macie śpiworek to poduszki i kołdry są zbędne, jedynie kocyki potrzebne. 17. Śpiworek do spania np. http://allegro.pl/spiworek-spiworki-z-haftami-od-mamo-tato-i1397017919.html#gallery 18. Otulaczek - Albo ja za mało czytam bo nie wiem co to... 19. Szampon/żel d o mycia (nivea nutri sensitive 2 w 1)-Jeśli kupujesz emulsję do kąpieli to nie potrzebujesz nic innego bo można w tym już myć. No i polecam mydełka 2w1 oilatum i emolium też chyba ma. 20. Emolium emulsja do kąpieli na początek, na zmianę z Niveą 21. Maść do pupy: bepanthen (na odparzenie, szkoda na co dzień), alantan plus (zielony na co dzień ( nie zawiera parabenów), niebieski na odparzenia), linomag maść (na suchą skórę), sudocrem (odparzenia ale wysusza więc doraźnie), maltan (na sutki) -- Maść wystarczy jedna. Bepanten jak dla mnie najlepszy ale przy pampersach moje dziecko żadko miało odparzenia. Jak były w miarę to maść jak większe to sudokrem. A wiecie co jest do dupki najlesze?? mąka ziemniaczana ![]() ![]() ![]() 22. chusteczki mokre (schlecker/ rossmann/ nivea) 23. Osłonki na piersi silikonowe avent ( do karmienia w razie co) babyone S 24. Osłonki hydrożelowe epo fem (gojące na cyce- położna polecała bardzo) - tego też nie znam 25. Maść sutkowa rossmann babydream lub Pure Lan - na suty to bephanten używałam tak samo jak do dupki bo przeznaczenie jest to samo. 26. Butelka Avent i Tommee Tippee 150ml 27. Butelka medela calma – przy dokarmianiu ( pierś+butelka) 28. Podgrzewacz do butelek i słoiczków Tommee Tippee – 100zł - --- moje dziecko darło się w niebogłosy jak mleko było ciepłe. Musiało być zimne inaczej nie wypił. 29. Laktator ręcznt Tommee Tippee – 75zł 30. Pieluchy flanelowe – 1szt. 31. Płatki kosmetyczne do pupy – 10 paczek 32. Termometr douszny – 110 zł 33. Żel poporodowy Mustela – 50zł--- co to? do czego? 34. Sterylizator TT w zależności od potrzeby do mikrofali lub na 1 butelkę - gotowałam i parzyłam wrzątkiem 35. Termoopakowanie TT 36. Leżaczek: http://www.meggi.pl/produkt-185.html 37. Okrycie kąpielowe lub duże, miękki ręcznik ( TKmax) 38. Mustela Soothing Comfort Balm – ułatwiacz zasypiania - używałam raczej jednej firmy do mycia i smarowania, bo czasem ciężko wyczaić od czego dzicko może mieć podrażnioną skórę. Moria przepraszam Ci bardzo, nie gniewaj się na mnie ![]() ![]() ![]() __________________
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-01-19 o 14:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3035 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Wracam z miasta, włączam wizaż, a tu takaaaa superowa lista ![]() ![]() Biorę się za porządki i międyz czasie nadrabnianie straconych postów, ale wcześniej małe pytanko chodzące mi po głowie od rana - jak myślicie, albo jakie macie doświadczenia : ciuszki w rozmiarze "56" to na jak długo wystarczą, póki staną się małe na dzieciaczka?? miesiąc, dwa?? wiem, że od rozmaiarówki zależy i jaki dzidziuś duży się urodzi, ale tak mniej/więcej orientujecie się? |
![]() ![]() |
![]() |
#3036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja mam nastawienie prorodzinne, od razu wiedziałam, że chcę 2 dzieci niedługo po studiach i że z dziećmi też można wiele rzeczy robić ;] Tego mnie chyba rodzice nauczyli, bo oni np. jeździli na obozy wędrowne ze mną i moją siostrą jak byłyśmy malutkie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3037 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jak to dobrze ze wkleiłscie taka listę. mogę ja ze swoja zweryfikować. Jesteście kochane.
moria44 wysłałam zaproszenie bo chciałam brzuch pooglądać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3038 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo dziecko strasznie szybko rosnie co innego jak ci sie urodzi na 52 takze ja sama nie wiem ile sztukowo tego kupic ale 3-4 komplety max ( w sensie body, akurat bodow mam full a to najczesciej uzywane bo zakladasz codziennie i zmieniasz rowniez, kaftaniki, spiochy, ) pamietaj, ze iles od rodziny dostaniesz ja osobiscie sklonnoscie w rodzinie do wiekszych dzieci nie mialam ale wiadomo roznie bywa ![]() moja sasiadka urodzila 62 cm corke ![]() ona ma 160 cm a maz 170 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3040 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Moria edytowałam tamtego posta, ale może nie zauważyłaś, może by tak te 2 listy wrzucić na początek wątku, bo zapewne wiele mam będzie o nie pytać? Siasiek jako doświadczona mama ma pewnie rację, że nie wszystko jest potrzebne, ale każdy będzie miał możliwość weryfikacji listy według własnych potrzeb. Szybko zleciało. ![]() Cytat:
Edytowane przez Mango08 Czas edycji: 2011-01-19 o 14:55 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3041 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem o co chodzi ![]() ![]() Ja zaczęłam sie dopiero jako nastolatka wyłamywać ze wspólnych wypadów. Teraz mi to wróciło, lubię spędzać czas z moimi rodzicami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3042 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mogę napisać, że młody się urodził z wagą 3 kg i 52 cm. Ur się 13 stycznia, z końcem miesiąca ważył 3620. W marcu 4700 i miał 57 cm. A 24 kwietnia 6600 i 59,9 cm. To ze ściągawki mam. Ale weź pod uwagę, że ciuszki nie są też równe i jak je wygotujesz czy wypierzesz to mogą się zejść (nie powinny ale tak się czasem dzieje).
![]() |
#3043 |
Zakorzenienie
|
WYGOŃCIE MNIE STĄD!
Zamiast czytać nudny projekt pewnej ustawy, to ja porządkuję swoją listę ![]() Siasiek, myślę, że Twoje uwagi się bardzo cenne! I mówię to ze swojego punktu widzenia niedoświadczonej zagubionej we mgle owcy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3044 | |
Wtajemniczenie
|
Siasiek te kompresy jałowe 5x5 są do przemywania oczek solą fizjologiczną. W szpitalu kładli mi do głowy, ze muszą być jałowe. A do pępuszka używałam gazików LEKO
---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
Witaj ![]()
Karolinka 03-06-2011 Wiktoria 18-10-2006 ![]() ![]() Edytowane przez amarcia Czas edycji: 2011-01-19 o 15:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3045 |
Zadomowienie
|
O ho ho..... Jaka tu wrzawa
![]() Ja wróciłam od małej Emilki pochwale sie Wam moimi dzisiejszymi zamówieniami z allegro: http://allegro.pl/carter-s-body-cart...412914138.html
http://allegro.pl/george-sliczne-bod...402343607.html Hihi nasze pierwsze ciuszki ![]() ![]() Nieciekawie bedzie jak Miśkowi zniknie siusiak i Madzia bedzie musiała w spodniach z łapką na tyłku chodzić ![]() ![]() ![]() ![]() EWESKO to Ty bedziesz mieć bliźniaki????? Jaaaaa zartujesz!!!!! A dziewczynki czy chłopcy??? ![]() ![]() ![]() ![]() Zart - nie bijcie ![]() Aha i wyczaiłam co rusza Miśka... Barszcz czerwony! ![]()
![]() |
#3046 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
świetne te bodziaki i jaka konkurencyjna cena ![]() ![]() może też zamówimy jak mój szanowny przyjdzie ![]()
![]() |
#3047 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Widze,ze Wy tutaj to juz od dawna na watku??!! Tak zerkalam to juz Wy wszystkie macie gotowa wyprawke itd.a ja jakas taka przesadna jestem i jak narazie to nic nie myslalam o tych rzeczach!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja musiałam zrobić przerwę, już mi tekst się mieni w oczach, a dopiero zaraz za połową jestem ![]() cucciola79 ja mam mało ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3049 |
Raczkowanie
|
Po wizycie. z dzidziusiem wszystko pieknie ładnie
![]() ![]() ![]() a ja musze sie ograniczyc ze slodyczami itp bo juz przytyłam 10kg :/ wiec waze prawie 70kg lekarz powiedzial ze w calej ciazy powinnam miec max 73 a ja dobije chyba do 80 nie wyobrazam sobie takiej wagi zawsze wazylam 55kg pozniej przestalam palic wieceij jesc doszlam do 60 i tak mi sie trzymalo obojetnie ile jadlam a teraz szok.
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
![]() ![]() |
![]() |
#3050 |
Wtajemniczenie
|
ja jestem dopiero od poniedziałku ale dziewczyny bardzo miłomnie przyjęły ja też nie mam w sumie jeszcze nic prócz wózka i używanego łóżeczka (zastanawiam sie nad nowym)
serdecznie witamy ![]()
#3051 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale te george tanie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3052 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ty jestes w 26 tyg.i tylko 5 kg.do przodu ja w 20 i juz 6 a wazylam pzred 53kg.az sie martwie co to bedzie dalej!!!! Dziewczyny jak z Wasza waga duzo przytylyscie?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3053 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3054 |
Zadomowienie
|
Poziomkowa już sobie wyobrażam jakiego masz teraz nerwa
![]() To ja spadam bo chłopcy skończyli malować ![]()
#3055 |
Zakorzenienie
|
Cucciola79, witaj
![]() Aliczko, cudne rzeczy ![]() SiLLee, super, że wszystko dobrze! Kupuj unisexy ![]() ![]() Matallewar, dzięki ![]() Postaram się wieczorem uporządkować moją wyprawkę i wkleję, może się komuś przyda, albo coś mi wybijecie z głowy ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Siasiek, no lekko nie jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3056 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bede miala do nadrobienia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3057 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli chodzi o parasolke jaka pokazalas - absolutnie nie posadzilabym w niej dziecka, ktore ledwo co siedzi, to sa wozki z kiepskim usztywnieniem plecow i malo komfortowe - polecam je dla pewnie siedzacego dziecka, na czas lata i wyjazdow - kupilam parasolke na wyjazd do Polski bo idealnie sie nadaje do samolotu, na codzien i tak uzywam "normalnego" wozka, mimo, ze mam wieksza parasolke, na wiekszych, gumowych kolach. Nie odradzam zakupu osobnej gondoli i osobnej spacerowki, ale spacerowke kupilabym "konkretna". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3058 |
Zadomowienie
|
aaaaa zakochałam sie w nich
![]() ![]()
![]() |
#3059 |
Zakorzenienie
|
kurcze no...czekam aż tż wróci z pracy by zjeść z nim obiad a już taka głodna jestem że szok
![]() ![]() ![]() ![]() Aguś dziękuję za odpowiedź ![]() Ponowię swoje pytanie do mamuś ![]()
![]() |
#3060 |
Zakorzenienie
|
8 stron do nadrobienia, w tym 1 strona to same kłótnie
![]() Bezsens ![]() Moria - super lista, nawet doświadczonej mamuśce się przyda ![]() I serdecznie witam Nowe Mamuśki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:35.