|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
23-24.07 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 29,41% |
30-31.07 |
4 | 23,53% |
6-7.08 |
3 | 17,65% |
13-14.08 |
1 | 5,88% |
20-21.08 |
3 | 17,65% |
27-28.08 |
1 | 5,88% |
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Przede wszystkim Zosia
![]() ![]() Dziękujemy wszystkim za życzenia urodzinowe i te zdrówkowe ![]() Dzisiaj już lepiej cosik. Noc w miarę przespana no i teraz śpi moje dziecię a drugie się lalkami zajmuje. Tak więc lecę dom ogarnąć i wyprasować bo za chwilę nie będziemy mieli co na siebie ubrać i na śmieciach się będziemy utykać,tak się zaniedbałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1802 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() taa na brode to sie zawsze czai ale wlasnie dzisiaj ten nos mnie rozbawil ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- my mielismy beznadziejna noc moze ze 4 godz spalam.... juz po zasnieciu sie mlody krecil stekal rzucal... kolo 24.00 wzielam go do siebie i sie zaczela akcja placzu dostal czopek po 15 min zasnal noszony na rekach przed trzecia standardowo zaczal sie krecic bo byl glodny na mleczko wypil mleczko zasnal okolo 4.20 znowu wiercenie sie rzucanie niby przysypia tu go cos meczy plucie smoczkiem itd wyczyscilam mu nosek bo lekki katarek mial i jakos ululalam pospal godzine o 5.40 znowu pobudka zmierzylam temp 37.7C czyli cos sie zaczyna dostal czopek i jakos przepekalismy do 8 choc snem tego nie nazwe rano humorek sredni teraz znowu spi jak zawsze dzwonilam do pediatry kazala mi dac eurespal i mowila ze przy zebach tak jest i jak nie minie to zeby w piatek sie pokazac lub po weekendzie juz mam dosc tych wirusow i niech te gorne zeby w koncu wyjda ![]()
![]() |
#1803 |
Wtajemniczenie
|
Anoxa współczuję nocy... Mój mito budzi się w nocy praktycznie co godzinę a nawet częściej.. I to już od jakiegoś miesiąca, przyzwyczaiłam się już do tego że zapomniałam wam o tym wspominać... No więc budzi się daje mu kilka łykow wody
---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Ja Nie wiem czy to od zębów czy od czego... Masakra jakąś... W piątek idziemy na szczepienie to zapytam czy takie budzenie co chwilę jest normalne... |
![]() ![]() |
![]() |
#1804 |
Zadomowienie
|
Anoxa, współczuję nocki
![]() Dziewczyny, ale się wściekłam. Kupiłam na allegro używane body. Miały być wstanie bardzo dobrym noszone przez jedno dziecko. Dziś przyszła paczka i ręcę mi opadły. Jedno body jest prawie nowe, a reszta... - zmechacone, sprane, oczka przy zatrzaskach w kroku, sprane, ale widoczne plamy od jarzynki ![]() Dla równowagi wklejam ciuszki kupione wczoraj: biała bluzeczka 4,80, zielonkawa 13 zł - obie z Tesco, niebieska z Mothercare, spodenki H&M, body Smyk. Koloty są bardziej intesywne, ale ciężko je złapać w taką pogodę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 | ||
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki
itakasia Wszystkiego co najpiękniejsze dla Zosieńki ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Linka24 u nas to trwa już ze trzy miesiące ![]() ![]() ![]() martysek Lili ma takie samo body ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g ![]() 33tc - 1919g ![]() 37tc - 2538g ![]() 40t3d - 3440g, 54cm ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2011-01-19 o 11:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, dziewczynki i chłopaczki... Ja tak na szybkiego weszłam, o dziwo net zadziałał;/ od kilku dni mam z nim problem i nie mam nawet kiedy do Was zajrzeć
![]() Dzisiaj byliśmy na szczepieniu, tż musiał Małą trzymać, bo ja już nie daje rady stać i trzymać jak szczepią... No i Mała waży 8700 i ma 73 cm, lekarz kazał podawać juz jej mleko 2 ![]() ![]() ![]() itakasia ![]() ![]() Wszystkim życzę zdrówka i sto lat ![]()
#1807 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny poradźcie bo mnie szlag trafi z moimi włosami. Od jakiegoś miesiąca tak strasznie mi się przetłuszczają, że jak umyję to na drugi dzień dosłownie smalec. Kiedyś myłam co drugi dzień i nie były aż tak tłuste. Macie jakiś sprawdzony szampon???Bo nie chcę myć codziennie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1808 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() Dzis od soboty pierwszy dzien bez gorączki ![]() ![]() ![]() Doktor mowil ze gdy wyjdzie wysypka to przyjsc by obejrzal dzis juz za pozno ale jak nie zejdzie to pojdziemy jutro. Nadrobilam was pieknie i zycze wszystkim maluszkom duzo zdrówka a nie odnosze sie do niczego bo znowu elaborat by mi wyszedl ![]() mam nadzieje ze juz bede z Wami na biezaco bo ostatnio jakos nie moglam podejsc do klawiaturki na dluzej...jedynie myszka i fb podczas karmienia ![]() anoxa mam czopki paracetamol ale nie dawalam bo balam sie ze mi wykupka je zanim zadzialalaja bo brzuszkowe problemy tez mielismy..niespecjalnie chcial sloiki wiec i rzadszych, sluzowatych kupek wiecej .... acha zapomnialam napisac wczesniej Adas wazy 8kg.Czyli jakby ostatnio przystopowal. Ogolnie to lekarz powiedzial ze dzieci w drugim polroczu juz tak gwaltownie nie przybieraja bo wiadomo ze by sie mega rozrosnac musialy ![]() Powiedzial ze przyjmuje sie taka schemat ze na pol roku dziecko powinno podwoic swoja wage urodzeniowa ( Adas mial 2920 ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2011-01-19 o 11:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Raczkowanie
|
Aha i własnie Mała mi teraz zrobiła kupkę, przepraszam, ze na ten temat piszę, ale mam mały problem chyba... Wczoraj w ogóle nic nie robiła a przedwczoraj na wieczór zrobiła zieloną ale nie była twarda, a zielonkawe robi od momentu kiedy zaczełam stałe jedzenie podawać... A wczoraj nic i dałam jej przed zupką pół słoiczka ziemniaczków ze szpinakiem po 4 miesiącu bo to była nowośc więc pół i po tym zjadła cały słoiczek zupki przeze mnie ugotowanej... od kilku dni gotuję jej całkowicie swoją zupkę z warzyw z ogródka babci, no i nie wiem czy to po tym szpinaku czy po prostu taki dzień... A zajadała się tym szpinakiem z ziemniaczkami... Nie wiem czy jej to podawać dalej czy odczekać.... Pytałam lekarza o zaparcia i powiedział, że jak przez 2-3 dni nie robi a nie płacze i nie marudzi to żebym tych czopków nie podawała co podawałam tylko dopiero jak będzie płakać i żadnych innych specyfików
#1810 |
Zakorzenienie
|
lilka a uzywasz tego samego szamponu czy zmieniasz?
---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- papi no to wychodzi na to ze to ta trzydniowka podobno im wczesniej dzieci przechodza tym lagodniej tak jak moj Hubcio bo u niego tempka byla okolo 38C a i moze do tego u was zabki sie skumulowaly zabcia po szpinaku sie robi zielona kupke wiem z doswiadczenia ![]()
#1811 |
Zakorzenienie
|
zabcia
![]() anoxa ![]() marta ale te 92 szt pieluszki to jakie ? bo ja kupuje od okolo dwoch miesiecy takie w czerwonym opakowaniu za 19,99 za 40 szt. jestem zadowolona i tylko ich juz uzywamy martysek fajne te ciuszki ze zdjecia a z all to bym chyba odeslala ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2011-01-19 o 12:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1812 |
Raczkowanie
|
anoxa ja szpinak po raz pierwszy wczoraj podałam a kupke zielonkawą robi mi od momentu wprowadzenia stalych posiłków.... taka zielona z z zabarwieniem pomarańczowym.... ale chodzi mi o dzisiaj bo taka twarda i zlepki kilku kawałków w jeden i te kawaleczki to pomarańczowe a zlepek cały zielony i tak twarde że szok.... chyba tego nie dopisałam wczesniej, bo latam od kuchni do pokoju bo obiad gotuję...
#1813 |
Zakorzenienie
|
martsek super zakupy a te z allegro to bym chciala zwrotu pieniedzy i na baby koszt bym odeslala!
zabcia to nie pomoge
#1814 |
Zakorzenienie
|
papi po 1 cieszę sie, że z Adaśkiem juz lepiej. Niech szybko wraca do zdrowia
![]() żabcia Franek tez taką robi. Feria barw po prostu ![]() Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2011-01-19 o 12:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1815 |
Raczkowanie
|
Zapomniałam dopisać, że pytałam lekarza o te pocenie się główki i powiedział żebym dawała dwie kapsułki witaminy D3 bo mam takie w kapsułkach twist-off i tam jest 400 m.j czyli 2 kropelki i kazal dawać rano i wieczorem po 1 kapsułce... Ok znikam, nadrobię Was w wolnym czasie, papa miłego popołudnia
---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Wałśnie papi ja tez kupuję takie pudło z babydream z taką farmą rozmiar 4, kosztują 39,99 i tam jest 80 szt, 92 szt są w rozmiarze 3...
#1816 |
Rozeznanie
|
anoxa używałam tego samego,a od miesiąca mam inny z apteki do włosów tłustych firmy dermedic i jest jeszcze gorzej
|
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Zakorzenienie
|
lilka bo generalnie powinno sie zmieniac szampon np miec dwie trzy sprawdzone firmy i na zmiane ich uzywac ja tak robie skonczy mi sie jedno op biore innej firmy ale zalezy co jest podlozem twojego przetluszczania sie i nie wiem czy to pomoze ale chodzi o to ze skora sie przyzwyczaja a przy zmienianiu nie ma takiej szansy
#1818 |
Rozeznanie
|
anoxa dzięki, w takim razie spróbuję jeszcze czegoś innego mam nadzieję, że to przejściowy problem
|
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Zadomowienie
|
Hej
Mam pytanko co do mleka modyfikowanego.. Zaczynam powoli dawać mojemu takie mleczko bo moim się już nie najada. Na opakowaniu mm jest napisane żeby zagotować wodę, zalać i ostudzić. A mogę po prostu zrobić jakby "pół na pół"? Czyli wlać gorącą wodę i połowę zimnej (też wczesniej zagotowanej) żeby nie czekać długo i żeby odrazu podać mm dziecku? Coś się stanie jak tak zrobię? I jaka jest różnica między mlekiem modyfikowanym normalnym a na noc? Tego na noc nie mogę podawać w dzień? :P |
![]() ![]() |
![]() |
#1820 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Masz racje, w pl trzeba duuuuzo sie naszukac, zeby cos fajnego w dobrej cenie znalezc, a tutaj z zasady przecena oznacza duza obnizke. Bo w pl to sie kazdy musi 'dorobic na innych'... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Raczkowanie
|
Witajcie mamusie i dzieciaczki!!!!
Byłam dzisiaj z małą na szczepieniu no i ogólnie jest ok tylko Wiki ma powiększone sutki i trochę to zaniepokoiło lekarkę i kazała nam to obserwować. No a ja trochę szperałam w necie i się naczytałam a teraz się martwię ![]() Może coś wiecie na ten temat???
#1822 |
Zakorzenienie
|
kinia mozesz tak mieszac ja wlasnie tak mieszam bo ze studzeniem duzo zachodu co do mleka na noc chyba poprostu bardziej syte jest moze z kleikiem lub czyms takim
madziorek nie umiem pomoc mam nadzieje ze to nic powaznego
#1823 |
Raczkowanie
|
Anoxa ja też mam taką nadzieję , ale strasznie się martwię. ![]()
![]() |
#1824 |
Zakorzenienie
|
no to Hubcio ze spotkania z kolezanka o tydzien mlodsza
![]() ![]() P1171169.jpgP1171170.jpg
#1825 |
Zadomowienie
|
anoxa dziekuje bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1826 |
Raczkowanie
|
lilka ja miałam podobny problem jakiś czas temu ale zrobiłam tak właśnie jak pisała anoxa i do tego "przetrzymywałam" 2-3 dni(okropieństwo ale tak kombinowałam żeby się ludziom wtedy nie pokazywać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ciekawe co z niezawsze, mam nadzieję, że wszystko poszło po jej myśli i wkrótce się do nas odezwie. Chyba mamy ząbek prawa jedynkę dolną, jeszcze jej dobrze nie widać ale znakomicie czuć pod palcem i słychać pod łyżeczką ![]() AGA nie ma sprawy z tybi tabsami dziś gin powiedział, ze niestety są dla mnie za słabe więc skoro tobie służą to mnie cieszy fakt, że Tobie się przydadzą. A właśnie byłam dziś u gina, wszystko wporządku, przepisał mi plastry Evrę
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g ![]() 33tc - 1919g ![]() 37tc - 2538g ![]() 40t3d - 3440g, 54cm ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2011-01-19 o 19:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1828 |
Zakorzenienie
|
misiulka gratuluje zabka
![]()
#1829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Alguien no tak w tym tygodniu musi ![]() ![]() madziorek nie mam pojecia ale trzymam kciuki zeby bylo ok ![]()
![]() |
#1830 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() dobrze ze u gina ok my dzis obnizylismy lozeczko miskowi bo juz takie wyczynial rzeczy ze balam sie go samego zostawiac. spi juz sobie. ciekawe jaka bedzie dzis nocka. ale na cod nie licze ![]() zaczelismy mu znow podawac witaminy B bo broda mu zaczela latac. neurolog mowila zeby w takim przypadku znow mu dawac lece bo mi sie watrobka przypali ![]() tez czekam na wiesci od niezawsze ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.