|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
A co jest z kropką-
![]() ![]()
#4922 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24478951]myśle, że skoro w kojcu jej się nie podoba, to ten skoczek też na długo jej nie zajmie.
![]() ![]() Aj bym na tego skoczka 400zł ![]() no drogi ten skoczek i waga tez ograniczona chyba mnie by sie nie oplacalo go kupowac...ale fakt na bajerze,jesli sa fundusze to czemu nie spróbowac..... Cytat:
![]() Cytat:
![]() a dzis pelna optymizmu poszlam nad staw karmic z Adrianem kaczki zchodze z bochenkiem chleba a tam pustki ani jednej nie bylo,pare golebi przlecialo i uciekly bo york jakis je pogonil,Adrian był rozczarowany wycieczką i galopem musialam wracac na chatę ![]()
![]() |
#4923 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4924 |
Zakorzenienie
|
ja nie mam konta na FB, ale jakby któraś chciała namiar na konto NK, to piszcie
![]() moje dziecko zawołało jeść 2,5h po poprzednim cycku, co mnie ucieszyło, bo dziś kiepsko jadła. i zasnęła mi przy jedzeniu. chyba ostatnią drzemkę, a raczej usypianie do niej, mam z głowy na dziś ![]() od spaceru nosek czysty. ![]() słychać, że odrobinę zapchany, ale nie udało mi się nic wyciągnąć fridą. w piciu jej to w każdm razie nie przeszkadzało. Cioteczko Lea - meldujemy, że przesyłka dotarła i dziękujemy za gratisik, ale chyba sobie nie zasłużyłyśmy ![]() prezentujemy się ![]() no i zapomniałyśmy się pochwalić, że dziś nam stuknęło 7 miesięcy ![]() ps. brawa dla Adasia - chłop jak dąb rośnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4925 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
![]() piękna panienka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4926 |
Konto usunięte
|
margo, ślicznie Ewcia wygląda., ach te jej oczęta.
![]() Mam nadzieję, że czapeczka będzie na wiosne pasować. ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Kobiety, wypełnijcie tą ankietę, a może załapiecie się na próbkę pampersów Sleep&Play. http://www.*********.pl/language/pl-...0-FD8167E49739 w miejsce **** wpiszcie s t r e e t c o m oczywiście bez przerw. |
![]() ![]() |
![]() |
#4927 | |
Konto usunięte
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24478951]myśle, że skoro w kojcu jej się nie podoba, to ten skoczek też na długo jej nie zajmie.
Aj bym na tego skoczka 400zł ![]() Zgadzam się z każdym słowem. To już bardziej polecam wsadzenie jakiejś ciekawej zabawki do kojca - za 400zł kupisz ich całkiem sporo ![]() Cytat:
![]() ![]() My po wizycie u przyjaciółki, Agatka była WIELCE grzeczna. Bawiła się na dywanie, zjadła obiadek, popiła mlekiem (bo mały słoiczek - nic to, że w trakcie kichnęła i ufajdała siebie, mnie, moją torebkę i podłogę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4928 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24483663]To już bardziej polecam wsadzenie jakiejś ciekawej zabawki do kojca - za 400zł kupisz ich całkiem sporo
![]() Oj zabawek to Ala ma już za dużo,zwłaszcza po świętach...Jak wszystko powłączą to głowa puchnie od hałasu ![]() Zgadałam się dzisiaj ze znajomą,ktora ma 6mczne dziecko,dostała od kogoś teraz tego skoczka i mówi,że mała w nim szaleje godzinę dziennie i jest bardzo zadowolona.Najlepiej będzie jak do niej podjadę i wsadzę do niego małą,zobaczę czy ją to interesuje.Szkoda mi kupować tak w ciemno.Jak zobaczę,że się bawi i skacze to kupię a jak będzie średnio zainteresowana to pomyślę nad czymś innym.Dobrze,że do niej zadzwoniłam bo nie ma to jak samemu wypróbować... Jakbym kupowała to używkę za max 200zł.Więcej nie dam bo nie jest tego warte za 2,3 mce używania... Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-01-19 o 17:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4929 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My jedziemy już jakiś czas na DADA, na początku szly tylko pampersy, ale spróbowałam i nie są takie złe...może rzeczywiście ttroszkę sztywne,ale nie przeciekają. Dopóki mała nie będzie się więcej ruszać, to będę ich używać...później powrot znów do pampków ![]() Cytat:
Heeehehehe dobry żart z tą laską ![]() ![]() margo - gratulacjones! ![]() Dziewczyny wczoraj imprezka udała się, babcia zadowolona...szampan bardzo przypadł jej do gustu ![]() ![]() Mieliśmy torta, który był nasączany alkoholem, a ona próbowała go wcisnać małej...Ja oczywiście mówię, żeby się powstrzymała..ale ona dalej machała łyżeczką przy buźce i chyba nie obchodziło ją to, że to jest MOJE dziecko i to ja decyduję co wpadnie do jej ust...bynajmniej teraz...w tym wieku. Na szczęscie Wasiu powstrzymał ją... Zamiast torcika, Shadee dostała słoiczek ananas z mango i bananem...to ciotka oczywiście poprosiła, żeby spróbować...Pff.....to dostała i stiwerdziła że to g***o...i że całe nasze pokolenie jest g******e...że nasze dzieci wychowują się tylko na słoiczkach i długo nie pozyjemy... Ja już nie wdawałam się w tą głupkowatą dyskuje...powiedziałam tylko żeby się wyluzowała, bo to są babci urodziny..jej wyjątkowy dzień i jak chce się umówić i powrzucać to zapraszam do mnie.... no i się zamknęła...Co za ludzie................ ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4930 |
Zakorzenienie
|
A ja chcialam Wam powiedzieć, że w Warszawskim Mothercare powyciagali kartony pelne ubranek i wszystko jest za 9zł!! 5pak body, 3paki pajacy, spodnie, bluzeczki.. wszystko po 9zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4931 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę!!!!! ![]() Aha, weźcie mi też powysyłajcie na priva swoje fbukowe dane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4932 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4933 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24482507]margo, ślicznie Ewcia wygląda., ach te jej oczęta.
![]() Mam nadzieję, że czapeczka będzie na wiosne pasować. ![]() [/QUOTE] dzięki ![]() myślę, że spokojnie ponosi na wiosnę, bo teraz jej spada jeszcze na oczy. znamy, lubimy i nosimy czapki tej firmy, więc wiedziałam, że będzie ok. donoszę, że od spaceru do wieczora nosek czysty ![]() po kąpieli jakieś małe glutki wyciągnęłam fridą, ale przy jedzeniu oddychała normalnie. za to załatwiła mnie dziś mega kupą wypływającą z pieluchy. dwa dni tylko na cycku była, to chyba dlatego taka rzadziocha. no albo na zęby kolejne ![]() pediatra mnie wczoraj pocieszyła, że przy wychodzeniu trójek bardzo często jest gorączka po 40 stopni... |
![]() ![]() |
![]() |
#4934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje małe chyba na Sinlac uczulone. Dziś rano zrobiłam mu gęstą kaszkę z saszetki którą dostałam w paczce od Gerbera. Cały dzień ulewanie, marud straszny, bardzo malo spał. A ostetnie dni tylko sprawdzone rzeczy dawałam i było ok, dziś rano ten Sinlac i takie przeboje. Już wcześniej podejrzewałam alergię na ryż, a sinlac chyba ma ryż w składzie... Już kiedyś po kleiku ryżowym i marchewkowej z ryżem strasznie stękał.
![]() |
#4935 |
Zakorzenienie
|
Ona - zobaczyłam twojego posta i mi się przypomniało, że nie napisałam nic o Szymku, a to przystojniak
![]() i fotki jak zwykle świetne ![]() jak tam spacery? |
![]() ![]() |
![]() |
#4936 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
myślę że warto wypróbować u znajomej bo wiem z doświadczenia że nie każde dziecko zainteresuje, poza tym to zajmuje dużo miejsca i nie zajmuje dziecia na długo witam Szymuś śliczny i Ewcia cudna w tej czapce ![]() u nas coraz lepiej ale za to jakiś dziwny ciemny- czarno-brunatny- język tak od tyłu się zrobił u dziecia i podejrzewam grzyba od antybiotyku choć podawałam dicoflor ![]() ![]() Olo nie chce pić z butli ,z piersi tez słabo, najlepiej to by już wogóle mleka nie pił już mnie wena opuściła -smoki różne wypróbowane, mała ,duża dziurka w smoku i niccc się nie podoba ![]() do pobudek co 2 godz już sie przyzwyczaiłam taka widać jego uroda Szaja a u na huggisy ok. i nie przeciekaja nic a nic choć jedziemy jeszcze na 3 waga nasza 8.300 ale one troche większe są i tak jak mówisz" co dzieć to pielucha" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4937 |
Zakorzenienie
|
Huggisy -chyba zależy od dziecka. Michałowi często je kupowalam i były super, nie przeciekały, Szymonowi zupełnie nie pasują, ale on ma zupełnie inną sylwetkę niż Michał. Ostatnio kupiłam karton w Biedronce bo była super cena i były strasznie sztywne, twarde, przeterminowane czy co :/
evan bidulek z tym językiem. Pewnie lepiej by to lekarz zobaczył. Margo raz lepiej, raz gorzej. Ostatnio miał dobre dni, ładnie zasypial w wózku, potrafiłam z nim dwie godziny chodzić i śpiącego na górę jeszcze wnosić. Dziś chwilę pospał, potem wrzeszczał. No ale on dziś nie w sosie, coś mu dolegało. Tak czy siak, ja tylko na spanie z nim wychodzę. A Ewcia jak ??
#4938 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie pomogę, bo u nas też są często pobudki ![]() Cytat:
Gratki ![]() Ewcia jak zwykle uroczo wyszła na fotce ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24483663] My po wizycie u przyjaciółki, Agatka była WIELCE grzeczna. Bawiła się na dywanie, zjadła obiadek, popiła mlekiem (bo mały słoiczek - nic to, że w trakcie kichnęła i ufajdała siebie, mnie, moją torebkę i podłogę ![]() To super ![]() Cytat:
![]() Witajcie. Ale się dzisiaj uśmiałam. Luiza bawiła sie klockami drewnianymi, weszłam do pokoju z jej obiadkiem i mówię: Luizko, chcesz obiadek? Jak to usłyszała, to dostała takiego spida, że szok. Przez te klocki leciała na czterech ![]()
![]() |
#4939 | |
Zakorzenienie
|
Raczej brak czasu podejżewam.
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24483663]Zgadzam się z każdym słowem. To już bardziej polecam wsadzenie jakiejś ciekawej zabawki do kojca - za 400zł kupisz ich całkiem sporo ![]() :d[/QUOTE] W kojcu też nie kazde dziecko usiedzi długo. Dziewczyny mam pytanie!!! Na chrzciny mam zamiar wynająć fotografa.Tylko ten fotograf to taki amator ale super robi zdjęcia i ma super pomysły.Kazał mi sie określić ile moge przeznaczyć na tą frajdę ale ja nie mam pojęcia ile fotografowie biorą. Usługa miała by zawierać -dojazd do Wisły ok.80km, - praca od 9.00 do 17.00 mniej więcej, - zdjęcia w domu,kościele i mini sesja w plenerze, max godzinę. -obróbka tych zdjęć. Nie wiem ile mogalbym powiedzieć. Macie jakies doświadczenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4940 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4941 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My wynajeliśmy na chrzest znajomego,ktory robi amatorsko zdjęcia i jest to jego hobby,wziął 200zł za zdjęcia w kościele,jakieś 2 godz.był....oczywiście z obróbką zdjęć.Miesiąc temu natomiast robiliśmy sesję zdjęciową u fotografa naszej trójki i wiem,że koszt tego to 800zł.My zapłaciliśmy 400zł bo mielismy kupon z grupera...Dostaliśmy ok.250zdjęć na płytce.Zdjęcia robione były w studio i trwały 3 godz.Ceny podane przeze mnie są oczywiscie warszawskie... Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-01-19 o 21:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4942 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Chciałam napisac, że żyję ![]() ![]() Dziś miałam mieć robioną biopsję guzka na tarczycy, ale przystojny pan doktor stwierdził, że jest tak mały, że nie ma sensu ![]() ![]() ![]() Mała jakby troche lepiej - w nocy budzi sie "tylko" 2 razy ![]() Kumkura - gratuluję wagi ![]() Widziałam, że dyskutowałyście na temat pieluszek wielorazowych. Ja tez swego czasu sie w nich zakochałam. Gdybym miała chłopca na pewno bym sie na nie zdecydowała, ale przy dziewczynce, po 8 mieciącach pieluchowania w pampersach, przechodzenie na wielorazówki chyba nie ma za bardzo sensu... Spadam do wyrka, bo jutro znow bede nieprzytomna ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4943 |
Zakorzenienie
|
Darianna ja ekspertem nie jestem, ale 80 km i tyle godzin... Obróbka fotek też sporo czasu zajmuje... Jeśli faktycznie super foty robi to myślę, że koło 500 zł, nie mniej...
![]() |
#4944 |
Wtajemniczenie
|
Ja też myślę,że z 500zł bo to w końcu 7 godzin i dojazd...a w domu też nad tym trochę posiedzi...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4946 |
Konto usunięte
|
lada moment do 5000 postów dobijemy.
![]() chyba zaraz założę kolejną część... tyle, że nie wiem, jaki tytuł.. ![]() ![]() już ponad pół roczku, ale jeszcze nie rok.... hmmm... macie jakieś propozycje? .."trzy kwartały już mamy, bardzo chętnie się puszczamy..." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4947 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24491314]lada moment do 5000 postów dobijemy.
![]() chyba zaraz założę kolejną część... tyle, że nie wiem, jaki tytuł.. ![]() ![]() już ponad pół roczku, ale jeszcze nie rok.... hmmm... macie jakieś propozycje? .."trzy kwartały już mamy, bardzo chętnie się puszczamy..." ![]() ![]()
![]() |
#4948 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4949 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24491314]lada moment do 5000 postów dobijemy.
![]() chyba zaraz założę kolejną część... tyle, że nie wiem, jaki tytuł.. ![]() ![]() już ponad pół roczku, ale jeszcze nie rok.... hmmm... macie jakieś propozycje? .."trzy kwartały już mamy, bardzo chętnie się puszczamy..." ![]() Ten tytuł jest z*a*j*e*b*i*s*t*y ![]() Co do fotografa to tez myślałam o 500zł.Znalazłam profesjonalnego fot. co za godzine w plenerze bierze 50zł. |
![]() ![]() |
![]() |
#4950 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, musiałam Lusi podać Paracetamol, bo chyba dziąsełka ją bolą
![]() Późno się zrobiło, dobranoc babeczki.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.