Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 cz.III - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-19, 15:38   #4921
Silpe
Zadomowienie

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

A co jest z kropką- brak czasu czy nas olała

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 15:39   #4922
Dilayla
Zadomowienie

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24478951]myśle, że skoro w kojcu jej się nie podoba, to ten skoczek też na długo jej nie zajmie. Tymek biega w chodziku, gdy nie mogę całej swojej uwagi na nim skoncentrować, ja jestem spokojna, że nie przewróci się i nie zrobi sobie krzywdy, a i on na krótką chwilę jest zadowolony bo nie jest w miejscu uziemiony.
Aj bym na tego skoczka 400zł nie wydała.[/QUOTE]
no drogi ten skoczek i waga tez ograniczona chyba mnie by sie nie oplacalo go kupowac...ale fakt na bajerze,jesli sa fundusze to czemu nie spróbowac.....

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Położyłam wczoraj Blankę spać ok 7, przebudziła się po 22 i ani myślała spać
Zaczęła głupieć, wariować i padła po 24. Obudziła się dopiero o 7
Teraz śpi, jak się obudzi lecimy na basenik

Ugotowałam zwykłą kaszkę manną na normalnym krowim mleku i dałam kilka łyżeczek. I chyyyba jej smakowało bo domagała sie jeszcze i jeszcze
Ale za to jajecznica jej nie podchodzi

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

A kto zaprosi mnie na FB ?
no podeslij link

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
hej nie udzielam się ostatnio, bo czasu brak...podziwiam wszystkie pracujące mamy ja sobie tego nie wyobrażam
bylismy wczoraj na szczepieniu żółtaczkowym ostatnim i pomiary, uwaga
wzrost: 74cm
waga"1100g
Adam ponoć wygląda jak roczniak- szkoda, że sie nie zachowuje jak roczniak
U nas dalej problemy ze spaniem, oszalec można....juz nie wiem, co jest grane. Po zasnięciu na noc, budzi się średnio co pół, co godzinę...i tak do północy. Przytulam, zasypia i spi dalej i tak w kółko, dopiero po następnym karmieniu (cycek), ok. 23 spi trochę dłużej. POMOCY!!!
o jaki ogromny,i on juz na skoczek np.za ciezki by był....co do spania to moj tez cos odczynia dziwnego,mianowicie wczoraj jak sie polozylam to sie wybudzil i zaczoł wisiec na piersi jak mu zabralam to ryk pomimo ze juz najedzony i zostawilam go z nami co by dobrze zasol,cala noc mi tak robil,no masakra,dopiero ok 6 rano sie uspokoił i jak codien 7;40 otworzył oczyska..zdziwil mnie tylko jedno,nie rozpoznalam rodzaju placzu...nie wiem coz to bylo,co go moglo bolec...nie byly to zeby bynajmniej tak mi sie zdaje..mam tylko cicha nadzieje ze wkoncu zacznie sypiac normalnie...rekord w spaniu osiagnoł jakies 2 tyg temu przespal 6 godz bez pobudki a takto codziennie jest wybudzanie nocne po pare razy....masakra........
a dzis pelna optymizmu poszlam nad staw karmic z Adrianem kaczki zchodze z bochenkiem chleba a tam pustki ani jednej nie bylo,pare golebi przlecialo i uciekly bo york jakis je pogonil,Adrian był rozczarowany wycieczką i galopem musialam wracac na chatę

Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 15:42   #4923
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
hej nie udzielam się ostatnio, bo czasu brak...podziwiam wszystkie pracujące mamy ja sobie tego nie wyobrażam
waga"1100g

U nas dalej problemy ze spaniem, oszalec można....juz nie wiem, co jest grane. Po zasnięciu na noc, budzi się średnio co pół, co godzinę...i tak do północy. Przytulam, zasypia i spi dalej i tak w kółko, dopiero po następnym karmieniu (cycek), ok. 23 spi trochę dłużej. POMOCY!!!
No nie zle , czym ty go karmisz

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 15:46   #4924
margo80
Zakorzenienie

ja nie mam konta na FB, ale jakby któraś chciała namiar na konto NK, to piszcie

moje dziecko zawołało jeść 2,5h po poprzednim cycku, co mnie ucieszyło, bo dziś kiepsko jadła. i zasnęła mi przy jedzeniu. chyba ostatnią drzemkę, a raczej usypianie do niej, mam z głowy na dziś

od spaceru nosek czysty.
słychać, że odrobinę zapchany, ale nie udało mi się nic wyciągnąć fridą.
w piciu jej to w każdm razie nie przeszkadzało.

Cioteczko Lea - meldujemy, że przesyłka dotarła i dziękujemy za gratisik, ale chyba sobie nie zasłużyłyśmy
prezentujemy się tylko jakaś smutna minka nam tu wyszła.

no i zapomniałyśmy się pochwalić, że dziś nam stuknęło 7 miesięcy

ps. brawa dla Adasia - chłop jak dąb rośnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1190009m.jpg (39,7 KB, 52 załadowań)

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 16:12   #4925
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
no drogi ten skoczek i waga tez ograniczona chyba mnie by sie nie oplacalo go kupowac...ale fakt na bajerze,jesli sa fundusze to czemu nie spróbowac.....
moja waży teraz 8500,wiec myśle,że na max.3 mce jej starczy.jeszcze mi się chyba opłaca...

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

Gratulacje,
piękna panienka
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 16:26   #4926
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

margo, ślicznie Ewcia wygląda., ach te jej oczęta.
Mam nadzieję, że czapeczka będzie na wiosne pasować.

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Kobiety, wypełnijcie tą ankietę, a może załapiecie się na próbkę pampersów Sleep&Play. http://www.*********.pl/language/pl-...0-FD8167E49739

w miejsce **** wpiszcie s t r e e t c o m
oczywiście bez przerw.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 17:14   #4927
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24478951]myśle, że skoro w kojcu jej się nie podoba, to ten skoczek też na długo jej nie zajmie.
Aj bym na tego skoczka 400zł nie wydała.[/QUOTE]

Zgadzam się z każdym słowem.
To już bardziej polecam wsadzenie jakiejś ciekawej zabawki do kojca - za 400zł kupisz ich całkiem sporo

Cytat:
waga"1100g
Eeeee, to jest 1,1kg Kruszyna

My po wizycie u przyjaciółki, Agatka była WIELCE grzeczna. Bawiła się na dywanie, zjadła obiadek, popiła mlekiem (bo mały słoiczek - nic to, że w trakcie kichnęła i ufajdała siebie, mnie, moją torebkę i podłogę ), walnęła siku, machnęła KUPĘ_GIGANT, ale nowa ciotka jej się wybitnie spodobała - nawet sobie młoda dała jej rajstopki wsadzić :d
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 17:37   #4928
Curly81
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24483663]To już bardziej polecam wsadzenie jakiejś ciekawej zabawki do kojca - za 400zł kupisz ich całkiem sporo [/QUOTE]
Oj zabawek to Ala ma już za dużo,zwłaszcza po świętach...Jak wszystko powłączą to głowa puchnie od hałasu i jakoś nie chce w nim siedzieć dłużej jak 15min.Lubi skakać i być aktywna dlatego pomysł ze skoczkiem.
Zgadałam się dzisiaj ze znajomą,ktora ma 6mczne dziecko,dostała od kogoś teraz tego skoczka i mówi,że mała w nim szaleje godzinę dziennie i jest bardzo zadowolona.Najlepiej będzie jak do niej podjadę i wsadzę do niego małą,zobaczę czy ją to interesuje.Szkoda mi kupować tak w ciemno.Jak zobaczę,że się bawi i skacze to kupię a jak będzie średnio zainteresowana to pomyślę nad czymś innym.Dobrze,że do niej zadzwoniłam bo nie ma to jak samemu wypróbować...
Jakbym kupowała to używkę za max 200zł.Więcej nie dam bo nie jest tego warte za 2,3 mce używania...

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2011-01-19 o 17:40
Stary 2011-01-19, 19:26   #4929
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość

a widzisz - próbowac , próbowac...my mamy juz 2 noce w łóżeczku , dziś bedzie trzecia

Dziewczyny czy któraś miała lub ma pieluszki z biedronki DADA - jakie wrażenia - warto spróbowac
my od zawsze na pampersach jedziemy , raz kupiłam hugessy z promocji i jakoś je zmeczyłyśmy - za sztywne jak dla mnie - pozostałysmy wierne pampersom - ale kusi mnie ta dada tylko szkoda mi kupic pake i pózniej sie wkurzac że kiszka .

My jedziemy już jakiś czas na DADA, na początku szly tylko pampersy, ale spróbowałam i nie są takie złe...może rzeczywiście ttroszkę sztywne,ale nie przeciekają.
Dopóki mała nie będzie się więcej ruszać, to będę ich używać...później powrot znów do pampków

Cytat:
Because ty laska jesteś.
Widac na zdjęciach jak Shade się zmienia.

Heeehehehe dobry żart z tą laską

margo - gratulacjones!

Dziewczyny wczoraj imprezka udała się, babcia zadowolona...szampan bardzo przypadł jej do gustu Ogólnie gdyby nie to, że przyszła moja ciotka byloby jeszcze lepiej...
Mieliśmy torta, który był nasączany alkoholem, a ona próbowała go wcisnać małej...Ja oczywiście mówię, żeby się powstrzymała..ale ona dalej machała łyżeczką przy buźce i chyba nie obchodziło ją to, że to jest MOJE dziecko i to ja decyduję co wpadnie do jej ust...bynajmniej teraz...w tym wieku. Na szczęscie Wasiu powstrzymał ją...
Zamiast torcika, Shadee dostała słoiczek ananas z mango i bananem...to ciotka oczywiście poprosiła, żeby spróbować...Pff.....to dostała i stiwerdziła że to g***o...i że całe nasze pokolenie jest g******e...że nasze dzieci wychowują się tylko na słoiczkach i długo nie pozyjemy...
Ja już nie wdawałam się w tą głupkowatą dyskuje...powiedziałam tylko żeby się wyluzowała, bo to są babci urodziny..jej wyjątkowy dzień i jak chce się umówić i powrzucać to zapraszam do mnie.... no i się zamknęła...Co za ludzie................
Stary 2011-01-19, 19:30   #4930
kardashi
Zakorzenienie

A ja chcialam Wam powiedzieć, że w Warszawskim Mothercare powyciagali kartony pelne ubranek i wszystko jest za 9zł!! 5pak body, 3paki pajacy, spodnie, bluzeczki.. wszystko po 9zł

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 19:46   #4931
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja chcialam Wam powiedzieć, że w Warszawskim Mothercare powyciagali kartony pelne ubranek i wszystko jest za 9zł!! 5pak body, 3paki pajacy, spodnie, bluzeczki.. wszystko po 9zł
WOW!!! Ja niestety do Mothercare w moim obrębie mam kawałek drogi..ale i tak wątpię, że też była taaka akcja
Zazdroszczę!!!!!

Aha, weźcie mi też powysyłajcie na priva swoje fbukowe dane

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 19:57   #4932
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobrze wiedziećA gdzie dokładnie?
Stary 2011-01-19, 19:58   #4933
margo80
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24482507]margo, ślicznie Ewcia wygląda., ach te jej oczęta.
Mam nadzieję, że czapeczka będzie na wiosne pasować.

[/QUOTE]
dzięki
myślę, że spokojnie ponosi na wiosnę, bo teraz jej spada jeszcze na oczy. znamy, lubimy i nosimy czapki tej firmy, więc wiedziałam, że będzie ok.

donoszę, że od spaceru do wieczora nosek czysty
po kąpieli jakieś małe glutki wyciągnęłam fridą, ale przy jedzeniu oddychała normalnie.

za to załatwiła mnie dziś mega kupą wypływającą z pieluchy. dwa dni tylko na cycku była, to chyba dlatego taka rzadziocha. no albo na zęby kolejne

pediatra mnie wczoraj pocieszyła, że przy wychodzeniu trójek bardzo często jest gorączka po 40 stopni...

Ewcia
Przemek
Stary 2011-01-19, 19:58   #4934
ona1981
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszczę, u nas nie ma tego sklepu

Moje małe chyba na Sinlac uczulone. Dziś rano zrobiłam mu gęstą kaszkę z saszetki którą dostałam w paczce od Gerbera. Cały dzień ulewanie, marud straszny, bardzo malo spał. A ostetnie dni tylko sprawdzone rzeczy dawałam i było ok, dziś rano ten Sinlac i takie przeboje.
Już wcześniej podejrzewałam alergię na ryż, a sinlac chyba ma ryż w składzie... Już kiedyś po kleiku ryżowym i marchewkowej z ryżem strasznie stękał.
Stary 2011-01-19, 20:01   #4935
margo80
Zakorzenienie

Ona - zobaczyłam twojego posta i mi się przypomniało, że nie napisałam nic o Szymku, a to przystojniak
i fotki jak zwykle świetne
jak tam spacery?

Ewcia
Przemek
Stary 2011-01-19, 20:09   #4936
evean
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez panna migotka Pokaż wiadomość
Dzień dobry
u nas pobudka na jedzonko dopiero o ... 3.20! jak ja bym chciała żeby tak zostało

my też jeszcze bezzębni i już przestałam co chwila zaglądać w paszczę

margo zdrówka dla was, a wyzdrowieje pierwsza Ewcia

czy jak robicie same deserki z owoców to dajecie tam wodę lub jakiś sok? bo chciałam dać banana z brzoskwinią mrożoną i nie mam pojęcia
jak robię deserek ni nie dodaję ale obgotowuję owoce to sok sam się robi

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
taki mam na myśli:
http://allegro.pl/fisher-price-skocz...409424040.html
Chodzi mi o to,żeby Ala zajęła się czymś a jednocześnie nie przemieszczała się po domu,bym ja miała trochę czasu dla siebie i nie musiała ciagle na nią patrzeć bo strasznie ruchliwa jest,ciągle musze za nią chodzić po domu,żeby sobie krzywdy nie zrobiła...chodzi na czworaka piorunem i wdrapuje się na wszystko.Nie chce siedzieć w kojcu,buczy jak tylko ją do niego wsadzęMyślałam,że może w czymś takim by się pobawiła bo mozna poskakać i są dookoła rózne zabaweczki

myślę że warto wypróbować u znajomej bo wiem z doświadczenia że nie każde dziecko zainteresuje, poza tym to zajmuje dużo miejsca i nie zajmuje dziecia na długo

witam
Szymuś śliczny i Ewcia cudna w tej czapce

u nas coraz lepiej ale za to jakiś dziwny ciemny- czarno-brunatny- język tak od tyłu się zrobił u dziecia i podejrzewam grzyba od antybiotyku choć podawałam dicoflor miałyście coś takiego ? co robić poradźcie plisss
Olo nie chce pić z butli ,z piersi tez słabo, najlepiej
to by już wogóle mleka nie pił
już mnie wena opuściła -smoki różne wypróbowane, mała ,duża dziurka w smoku i niccc się nie podoba

do pobudek co 2 godz już sie przyzwyczaiłam taka widać jego uroda

Szaja a u na huggisy ok. i nie przeciekaja nic a nic choć jedziemy jeszcze na 3 waga nasza 8.300 ale one troche większe są i tak jak mówisz" co dzieć to pielucha"

Radość i szczęście są wyborem
evean jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 20:32   #4937
ona1981
Zakorzenienie

Huggisy -chyba zależy od dziecka. Michałowi często je kupowalam i były super, nie przeciekały, Szymonowi zupełnie nie pasują, ale on ma zupełnie inną sylwetkę niż Michał. Ostatnio kupiłam karton w Biedronce bo była super cena i były strasznie sztywne, twarde, przeterminowane czy co :/

evan bidulek z tym językiem. Pewnie lepiej by to lekarz zobaczył.

Margo raz lepiej, raz gorzej. Ostatnio miał dobre dni, ładnie zasypial w wózku, potrafiłam z nim dwie godziny chodzić i śpiącego na górę jeszcze wnosić. Dziś chwilę pospał, potem wrzeszczał. No ale on dziś nie w sosie, coś mu dolegało. Tak czy siak, ja tylko na spanie z nim wychodzę. A Ewcia jak ??
Stary 2011-01-19, 20:49   #4938
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
Jak ja robię sobie jajecznicę to mały mi prawie do talerza wchodzi

Szymon własnie często tak ma, że położę go przykładowo o 20 a on o 21 wstaje i ani myśli spać. Wtedy potrafi do 23 mnie męczyć nim zaśnie
Ależ on jest słodki

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość

A tu coś ode mnie.
http://www.youtube.com/watch?v=Ls8pzbHITNU&
NR=1&feature=fvwp

Cytat:
waga"1100g
Piękne wymiary

Nie pomogę, bo u nas też są często pobudki

Cytat:

od spaceru nosek czysty.
.

Chłodne powietrze obkurcza śluzówki. U Lusi po spacerach też katar minął.

Gratki

Ewcia jak zwykle uroczo wyszła na fotce

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24483663]

My po wizycie u przyjaciółki, Agatka była WIELCE grzeczna. Bawiła się na dywanie, zjadła obiadek, popiła mlekiem (bo mały słoiczek - nic to, że w trakcie kichnęła i ufajdała siebie, mnie, moją torebkę i podłogę ), walnęła siku, machnęła KUPĘ_GIGANT, ale nowa ciotka jej się wybitnie spodobała - nawet sobie młoda dała jej rajstopki wsadzić :d[/QUOTE]

To super

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość

Dziewczyny wczoraj imprezka udała się, babcia zadowolona...szampan bardzo przypadł jej do gustu Ogólnie gdyby nie to, że przyszła moja ciotka byloby jeszcze lepiej...
Mieliśmy torta, który był nasączany alkoholem, a ona próbowała go wcisnać małej...Ja oczywiście mówię, żeby się powstrzymała..ale ona dalej machała łyżeczką przy buźce i chyba nie obchodziło ją to, że to jest MOJE dziecko i to ja decyduję co wpadnie do jej ust...bynajmniej teraz...w tym wieku. Na szczęscie Wasiu powstrzymał ją...
Zamiast torcika, Shadee dostała słoiczek ananas z mango i bananem...to ciotka oczywiście poprosiła, żeby spróbować...Pff.....to dostała i stiwerdziła że to g***o...i że całe nasze pokolenie jest g******e...że nasze dzieci wychowują się tylko na słoiczkach i długo nie pozyjemy...
Ja już nie wdawałam się w tą głupkowatą dyskuje...powiedziałam tylko żeby się wyluzowała, bo to są babci urodziny..jej wyjątkowy dzień i jak chce się umówić i powrzucać to zapraszam do mnie.... no i się zamknęła...Co za ludzie................
No i bardzo dobrze

Witajcie.

Ale się dzisiaj uśmiałam. Luiza bawiła sie klockami drewnianymi, weszłam do pokoju z jej obiadkiem i mówię: Luizko, chcesz obiadek? Jak to usłyszała, to dostała takiego spida, że szok. Przez te klocki leciała na czterech

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 21:03   #4939
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
A co jest z kropką- brak czasu czy nas olała
Raczej brak czasu podejżewam.

Cytat:
ja nie mam konta na FB, ale jakby któraś chciała namiar na konto NK, to piszcie

moje dziecko zawołało jeść 2,5h po poprzednim cycku, co mnie ucieszyło, bo dziś kiepsko jadła. i zasnęła mi przy jedzeniu. chyba ostatnią drzemkę, a raczej usypianie do niej, mam z głowy na dziś

od spaceru nosek czysty.

Cioteczko Lea - meldujemy, że przesyłka dotarła i dziękujemy za gratisik, ale chyba sobie nie zasłużyłyśmy

ps. brawa dla Adasia - chłop jak dąb rośnie
O kurcze ale piękna ta czapa.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24483663]Zgadzam się z każdym słowem.
To już bardziej polecam wsadzenie jakiejś ciekawej zabawki do kojca - za 400zł kupisz ich całkiem sporo

:d[/QUOTE]

W kojcu też nie kazde dziecko usiedzi długo.

Dziewczyny mam pytanie!!!
Na chrzciny mam zamiar wynająć fotografa.Tylko ten fotograf to taki amator ale super robi zdjęcia i ma super pomysły.Kazał mi sie określić ile moge przeznaczyć na tą frajdę ale ja nie mam pojęcia ile fotografowie biorą.
Usługa miała by zawierać
-dojazd do Wisły ok.80km,
- praca od 9.00 do 17.00 mniej więcej,
- zdjęcia w domu,kościele i mini sesja w plenerze, max godzinę.
-obróbka tych zdjęć.
Nie wiem ile mogalbym powiedzieć.
Macie jakies doświadczenie.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 21:08   #4940
Konto usunięte

Cytat:
Na chrzciny mam zamiar wynająć fotografa.Tylko ten fotograf to taki amator ale super robi zdjęcia i ma super pomysły.Kazał mi sie określić ile moge przeznaczyć na tą frajdę ale ja nie mam pojęcia ile fotografowie biorą.
Usługa miała by zawierać
-obróbka tych zdjęć.
hmmm.... dojazd, 8 godzin pracy, obróbka, .... myślę, że około 300zł .
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 21:17   #4941
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Usługa miała by zawierać
-obróbka tych zdjęć.
Jezeli Ci to coś pomoże to:
My wynajeliśmy na chrzest znajomego,ktory robi amatorsko zdjęcia i jest to jego hobby,wziął 200zł za zdjęcia w kościele,jakieś 2 godz.był....oczywiście z obróbką zdjęć.Miesiąc temu natomiast robiliśmy sesję zdjęciową u fotografa naszej trójki i wiem,że koszt tego to 800zł.My zapłaciliśmy 400zł bo mielismy kupon z grupera...Dostaliśmy ok.250zdjęć na płytce.Zdjęcia robione były w studio i trwały 3 godz.Ceny podane przeze mnie są oczywiscie warszawskie...

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2011-01-19 o 21:19
Stary 2011-01-19, 21:30   #4942
velluto
Zadomowienie

Witam
Chciałam napisac, że żyję Ale totalnie nie mam czasu

Dziś miałam mieć robioną biopsję guzka na tarczycy, ale przystojny pan doktor stwierdził, że jest tak mały, że nie ma sensu no wk.... sie na max! - wziełam dzien urlopu w pracy, leciałam tam z samego rana, wyczekałam się pod drzwiami 2h, stresu sie najadłam, zeby usłyszec coś takiego! No nic - teraz tylko w kolejke do rejestracji o 4 rano, zeby dostac sie do mojej dr i obmysleć dalszy plan działania

Mała jakby troche lepiej - w nocy budzi sie "tylko" 2 razy

Kumkura - gratuluję wagi jaki to centyl jest? Ty cycowa jestes? bo nie pamietam

Widziałam, że dyskutowałyście na temat pieluszek wielorazowych. Ja tez swego czasu sie w nich zakochałam. Gdybym miała chłopca na pewno bym sie na nie zdecydowała, ale przy dziewczynce, po 8 mieciącach pieluchowania w pampersach, przechodzenie na wielorazówki chyba nie ma za bardzo sensu...

Spadam do wyrka, bo jutro znow bede nieprzytomna
Pozdrawiam
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 21:31   #4943
ona1981
Zakorzenienie

Darianna ja ekspertem nie jestem, ale 80 km i tyle godzin... Obróbka fotek też sporo czasu zajmuje... Jeśli faktycznie super foty robi to myślę, że koło 500 zł, nie mniej...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 21:34   #4944
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
Darianna ja ekspertem nie jestem, ale 80 km i tyle godzin... Obróbka fotek też sporo czasu zajmuje... Jeśli faktycznie super foty robi to myślę, że koło 500 zł, nie mniej...
Ja też myślę,że z 500zł bo to w końcu 7 godzin i dojazd...a w domu też nad tym trochę posiedzi...
Stary 2011-01-19, 21:38   #4945
ona1981
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Ja też myślę,że z 500zł bo to w końcu 7 godzin i dojazd...a w domu też nad tym trochę posiedzi...
A jeśli faktycznie facet przykłada się do pracy to obróbka takiej ilości fotek to minimum dzień siedzenia przy kompie. Wiem coś o tym bo mąż obrabia foty
Stary 2011-01-19, 21:41   #4946
Konto usunięte

lada moment do 5000 postów dobijemy.
chyba zaraz założę kolejną część... tyle, że nie wiem, jaki tytuł..
już ponad pół roczku, ale jeszcze nie rok.... hmmm... macie jakieś propozycje?
.."trzy kwartały już mamy, bardzo chętnie się puszczamy..."
Stary 2011-01-19, 21:52   #4947
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24491314]lada moment do 5000 postów dobijemy.
.."trzy kwartały już mamy, bardzo chętnie się puszczamy..." [/QUOTE]

Luiza

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 21:56   #4948
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Ty się nie smiej, ten tytuł najbliższy prawdy...
więc lepiej inne propozycje dajcie, bo nie ręczę za siebie...
Stary 2011-01-19, 22:23   #4949
Darianna25
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24491314]lada moment do 5000 postów dobijemy.
.."trzy kwartały już mamy, bardzo chętnie się puszczamy..." [/QUOTE]

Ten tytuł jest z*a*j*e*b*i*s*t*y

Co do fotografa to tez myślałam o 500zł.Znalazłam profesjonalnego fot. co za godzine w plenerze bierze 50zł.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 22:35   #4950
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Kurcze, musiałam Lusi podać Paracetamol, bo chyba dziąsełka ją bolą

Późno się zrobiło, dobranoc babeczki.

Luiza

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości