Oleje i olejki do włosów - kontynuacja - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-18, 21:16   #421
cherra
Raczkowanie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - kontynuacja

dziekuje za odpowiedz odnosnie oleju winogronowego

mam pytanie jeszcze odnosnie techiniki nakladania olejów na noc co zrobic by nie utłuscic całej pościeli? nakładacie czepek foliowy i ręcznik na to? tak się da spac?
cherra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 21:22   #422
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez phenomena Pokaż wiadomość
Możliwe :p BTW, wiesz gdzie dokładnie się znajduje?
Tak
Ten sklepik jest dosyć małometrażowy, ale łatwo trafić. Jest tuż po zakręcie z Lipowej na Grochową, po prawej stronie ulicy. Na szybie jest napisane, że sprzedają żywność ekologiczną, wegetariańską, etc.

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez cherra Pokaż wiadomość
mam pytanie jeszcze odnosnie techiniki nakladania olejów na noc co zrobic by nie utłuscic całej pościeli? nakładacie czepek foliowy i ręcznik na to? tak się da spac?
Ja na to nie baczę już tak bardzo, choć ja nie sypiam na poduszce. Po prostu podkładam ręcznik pod głowę, tyle.
I żeby włosy nie latały mi po całym łóżku, splatam je w warkocz albo w dwa.
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 21:45   #423
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:

ja po prostu po olejowaniu zmieniam poszewke (najpierw odwracam na 2ga strone, a jak mi sie juz strony pomyla to zmieniam :P)
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 21:45   #424
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2446542 0] Ja na to nie baczę już tak bardzo, choć ja nie sypiam na poduszce. Po prostu podkładam ręcznik pod głowę, tyle.
I żeby włosy nie latały mi po całym łóżku, splatam je w warkocz albo w dwa.[/QUOTE]

To jest dobra metoda Chociaż ja nie nakładam raczej zbyt tłustych olejów na noc (właściwie, to ostatnio oleje nakładam tak na 2-3 godziny po powrocie z pracy i wieczorem je zmywam). Jakbym nałożyła ten winogronowy tak na 2-3 godziny przed snem to pewnie nic bym już nie kładła na poduszkę.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 22:08   #425
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiulakasiakatarzyna Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie. Kiedyś odpowiadałyście mi jak nakładać oleje na suche włosy...
a jak nałożę na mokre (olej kokosowy), ale odrobinę na same końcówki, albo na całe to już chyba nie muszę tego zmywać co nie?
to zalezy od twoich wlosow.
moje by tego nie zniosly, bo po prostu wygladalyby na tluste.
ale jesli wygladasz po takim zabiegu 'wyjsciowo' to nie ma przeszkod
Stary 2011-01-18, 22:24   #426
Maria Elena
Raczkowanie

Camille - Sesa jest świetna! nie ma zadnych wad wg mnie, same zalety.
Maria Elena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 22:26   #427
caskada
Zakorzenienie

ja nakladam olej na zwilzone wlosy woda robie warkocza i tak chodze dwa dni(od ucha w dol)
po jednej dobie dokladam olej i znow warkocz i pozniej zmywam bez problemu
( a uzywam olejku migdalowego)
dzieki temu moje rozjasniane krecone wlosy wkoncu zyja i sa gladkie
Stary 2011-01-18, 22:30   #428
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

ja rozkladam recznik na poduszce, czepek na noc odpada, malzonek by zawalu dostal, do natluszczonych wlosow juz sie przyzwyczail, no i wiekszosc olejkow ladnie pachnie, o dziwo nawet zapach vatiki z dabura mu sie podobal, jednak czepka by nie przezyl
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 23:47   #429
MallaMi
Rozeznanie

dziś i ja rozpoczęłam swoją przygodę z olejowaniem
kupiłam olej kokosowy firmy Efavit w Piotrze i Pawle za 13,99zł ale z tego co pisałyście to chyba trochę przepłaciłam
no cóż tak bardzo chciałam go już mieć
i właśnie z nim siedzę - postanowiłam zostawić na całą noc - mam nadzieję że będę mieć mięciutkie i gładkie włosy
aha nakładałam na suche włosy i trochę ich sobie powyrywałam przy tym
a niby rozgrzałam olej w dłoniach żeby się rozpuścił i łatwiej nakładał
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 02:41   #430
sylvia_doll
CORELIPS

MałaMi - ja też przez wizaż bankrutuję :x

wydaje mi się, że nie wyszłąś najgorzej dajac 13.90. pisz jak efekty po zdjeciu recznika, wymyciu (dwukrotnym?) i wysuszeniu *_*
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 07:06   #431
Rybiorek
Zakorzenienie

Ja dzisiaj na noc mialam vatike i sprobowalam ja zmyc ulubiona odzywka (kiedys uzylam bo zadnej innej nie mialam i okazala sie fenomenalna do mycia czyli Joanna Naturia odzywka bez splukiwania z makiem i bawelna), chce zeby moje bordo na wlosach bylo jak najdluzej ladne wiec na razie szampon w odstawke, to znaczy raz na 2 tygodnie, teraz siedze z maska (w skladzie olej avocado) i zobaczymy, aha mylam Joanna jeden raz
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-01-19, 07:43   #432
Camilla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maria Elena Pokaż wiadomość
Camille - Sesa jest świetna! nie ma zadnych wad wg mnie, same zalety.
Dzieki za odpowiedź, w przyszłym miesiącu zamówię ją sobie

jesteśmy razem

Camilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 11:53   #433
blondyna789
Zakorzenienie

o proszę, ja nigdy nie spotkałam się z olejem kokosowy w P&P będę musiała uważniej patrzeć następnym razem
Stary 2011-01-19, 13:40   #434
ridja devojka
Zakorzenienie

Nałożyłam dziś na włosy olej kokosowy + masło shea, trzymałam ok 3 godzin. Postanowiłam 1 raz zmyć to w sposób, o którym i na tym wątku ktoś pisał (omo). Hm, mam tłuste włosy po tym wszystkim. Moja odżywka to Joanna Naturia (len) a szampon Joanna Z Apteczki Babuni (nawilżająco regenerujący, mleko i miód). Moje włosy absolutnie nie mają skłonności do przetłuszczania, więc jestem zdziwiona. Po wysuszeniu są niby dość miękkie, ale też po prostu lekko tłuste. Wszystko dokładnie spłukałam. Czy ktoś, kto myje włosy taką metodą może powiedzieć mi, w czym błąd? Może oleju i masła było za dużo po prostu?
ridja devojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 13:47   #435
KuNu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
henna do blondu nigdy bym tego nie polozyla na swoje wlosy bo efekt mogly byc nieciekawy zolty jak nie gorzej

A PODPOWIESZ CO TY STOSUJESZ ? bo przegladałam te olejki w necie i wiekszosc z nich zawiera henne :/
a efektu przyciemnienia bym niechciala
KuNu jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 14:10   #436
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Nałożyłam dziś na włosy olej kokosowy + masło shea, trzymałam ok 3 godzin. Postanowiłam 1 raz zmyć to w sposób, o którym i na tym wątku ktoś pisał (omo). Hm, mam tłuste włosy po tym wszystkim. Moja odżywka to Joanna Naturia (len) a szampon Joanna Z Apteczki Babuni (nawilżająco regenerujący, mleko i miód). Moje włosy absolutnie nie mają skłonności do przetłuszczania, więc jestem zdziwiona. Po wysuszeniu są niby dość miękkie, ale też po prostu lekko tłuste. Wszystko dokładnie spłukałam. Czy ktoś, kto myje włosy taką metodą może powiedzieć mi, w czym błąd? Może oleju i masła było za dużo po prostu?
trudno tu cos powiedziec na bank, kazdy wlos jest inny, ja kokosa moge zmyc odzywka (mam krecone wlosy i stosuje zasady Curly Girl), dzisiaj zmylam odzywka bs joanna naturia z makiem i bawelna i efekt mnie sama powalil, mocny skret i czyste wlosy.

U Ciebie moze byc kilka przyczyn, za duzo shea (i ja na to bym stawiala bo kokos raczej latwo sie zmywa) albo za mocno nawilzajaca odzywka i wlosy sie zbuntowaly. Mam odzywke myjaca z olejem rycynowym wysoko w skladzie i jak sprobuje umyc nia wlosy po nalozeniu olejow to mam taki efekt jak u Ciebie, miekkie alb jakby tluste wlosy. Nastepnym razem uzyj prostszej odzywki na dlugosc, nie takiej specjalnie do regeneracji bo ona mocno nawilza i natluszcza, cos z jak najmniej skomplikowanym skladem albo umyj standardowo tylko szamponem. Mam nadzieje ze dziewczyny cos wiecej poradza
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-01-19, 15:15   #437
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
omo zaklada 2 odzywki - jaka byla druga? czy moze olej potraktowalas jako pierwsze O?
zgadzam sie z rybiorkiem - pierwszym winowajcą moze być shea - nalezy do tych cięzszych, bardziej tresciwych olei.
drugim winowajcą moze byc sposob mycia, ktory wybralas.
czy wlosy pzy glowie, tam gdzie uzylas szamponu sa mniej tluste niz na dlugosci?
Stary 2011-01-19, 17:52   #438
Maria Elena
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KuNu Pokaż wiadomość
A PODPOWIESZ CO TY STOSUJESZ ? bo przegladałam te olejki w necie i wiekszosc z nich zawiera henne :/
KuNu, jesli dobrze zrozumiałam, jesteś blondynką i boisz się przyciemnienia włosów? Jeśli tylko o to chodzi to muszę rozwiać Twoje obawy mam włosy również jasny blond, używałam już wielu olejków i żaden nie przyciemnił mi włosów. Ani Sesa, ani Vatika, ani Dabur Amla Jasmine, ani Himalaya Herbs, ani rycynowy, ani kokosowy, ani łopianowy (mam tez zioła indyjskie do włosów i również mi nie przyciemniły). Myśle ze możesz spokojnie jakiś zamówić, i np zawsze na wszelki wypadek po myciu płukać włosy w rumianku - chyba że to nie to Ci chodzi w tej wypowiedzi, to w takim razie przepraszam
Maria Elena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 18:06   #439
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Cytat:
Znam dziesiątki, które henny nie zawierają, te z henną to wyjątki, takie specjalne mieszanki.
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 19:06   #440
MallaMi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylvia_doll Pokaż wiadomość
MałaMi - ja też przez wizaż bankrutuję :x

wydaje mi się, że nie wyszłąś najgorzej dajac 13.90. pisz jak efekty po zdjeciu recznika, wymyciu (dwukrotnym?) i wysuszeniu *_*

trzymałam jakieś 12h
rano miałam wrażenie, że włosy "wypiły" cały olej (a sporo tego nałożyłam)
zmywałam szamponem Joanna Rzepa do włosów przetłuszczających 2 razy - nie nałożyłam po myciu odżywki bo chciałam sprawdzić jakie są włoski po samym oleju no i ... nie mogłam ich potem rozczesać
efekt więcej włosów na szczotce
ale kiedy je wysuszyłam...
gładkie, błyszczące i mięciutkie!
do tej pory po żadnych odżywkach i maskach nie miałam tak miękkich włosów
aż miło było kiedy mnie miziały po ramionach
myślę, że jak wykończę ten słoiczek to kupię następny... i następny
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 19:51   #441
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
U Ciebie moze byc kilka przyczyn, za duzo shea (i ja na to bym stawiala bo kokos raczej latwo sie zmywa) albo za mocno nawilzajaca odzywka i wlosy sie zbuntowaly. Mam odzywke myjaca z olejem rycynowym wysoko w skladzie i jak sprobuje umyc nia wlosy po nalozeniu olejow to mam taki efekt jak u Ciebie, miekkie alb jakby tluste wlosy. Nastepnym razem uzyj prostszej odzywki na dlugosc, nie takiej specjalnie do regeneracji bo ona mocno nawilza i natluszcza, cos z jak najmniej skomplikowanym skladem albo umyj standardowo tylko szamponem. Mam nadzieje ze dziewczyny cos wiecej poradza
Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
omo zaklada 2 odzywki - jaka byla druga? czy moze olej potraktowalas jako pierwsze O?
zgadzam sie z rybiorkiem - pierwszym winowajcą moze być shea - nalezy do tych cięzszych, bardziej tresciwych olei.
drugim winowajcą moze byc sposob mycia, ktory wybralas.
czy wlosy pzy glowie, tam gdzie uzylas szamponu sa mniej tluste niz na dlugosci?
Może za dużo shea, w sumie dałam więcej shea niż kokosa. A co do szamponu i odżywki - są dość proste, z Joanny, na sam koniec wszystko bardzo dokładnie spłukałam.
Hm, na następny raz umyję chyba tradycyjnie, szampon i odżywka później nie chcę mieć tłustych włosów. I dam mniej shea, liczę na lepszy efekt

Dzięki!
ridja devojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 19:55   #442
KuNu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maria Elena Pokaż wiadomość
KuNu, jesli dobrze zrozumiałam, jesteś blondynką i boisz się przyciemnienia włosów? Jeśli tylko o to chodzi to muszę rozwiać Twoje obawy mam włosy również jasny blond, używałam już wielu olejków i żaden nie przyciemnił mi włosów. Ani Sesa, ani Vatika, ani Dabur Amla Jasmine, ani Himalaya Herbs, ani rycynowy, ani kokosowy, ani łopianowy (mam tez zioła indyjskie do włosów i również mi nie przyciemniły). Myśle ze możesz spokojnie jakiś zamówić, i np zawsze na wszelki wypadek po myciu płukać włosy w rumianku - chyba że to nie to Ci chodzi w tej wypowiedzi, to w takim razie przepraszam

no własnie o tym dziekuje za podpowiedz bo chciałabym spróbowac poeksperymentowac z olejkami ,a nie chciałabym sobie zepsuc ładnego koloru

a co jest lepsze na poczatej AMLA czy Vatika?
KuNu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 21:05   #443
trihomonas
Zadomowienie

Dziewczyny,czy któras z Was uzywala tych olejków??? Nie mam pojecia,czy sa na parafinie i czy w ogóle sa dobre,bo wszystko po arabsku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg vatika.jpg (36,9 KB, 67 załadowań)
trihomonas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 21:07   #444
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trihomonas Pokaż wiadomość
Dziewczyny,czy któras z Was uzywala tych olejków??? Nie mam pojecia,czy sa na parafinie i czy w ogóle sa dobre,bo wszystko po arabsku
Obydwa te olejki są na parafinie.

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 21:12   #445
trihomonas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Obydwa te olejki są na parafinie.
Dzieki,czyli moge je wyrzucic do smieci...A tak sie podniecalam

edt:ewentualnie do namaczania dloni moze sie przydadza..

Edytowane przez trihomonas
Czas edycji: 2011-01-19 o 21:14
trihomonas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 21:28   #446
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie o tym dziekuje za podpowiedz bo chciałabym spróbowac poeksperymentowac z olejkami ,a nie chciałabym sobie zepsuc ładnego koloru

a co jest lepsze na poczatej AMLA czy Vatika?
jak pytasz o te z dabura to vatika, bo to olej kokosowy z amla, henna i jeszcze paroma hinduskimi ziolkami, amla z dabura jest na parafinie i nie sluzy wszystkim, poza tym parafina nie poprawi zdrowia wlosa a tylko wygladzi, a kokos to jeden z nielicznych olejow ktory potrafi wniknac do wlosa i odzywic go od wewnatrz
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-01-19, 21:52   #447
Czarna93
Zakorzenienie

Cytat:

Broń boże nie wyrzucaj !
One też wcale nie są złe
Czarna93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 22:30   #448
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tam, że na parafinie. Wypróbuj najpierw Niektórym pasują oleje na parafinie.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 22:31   #449
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:

Dlaczego???

Oleje na parafinie nie sa zle dla wlosow. Jedynie nie tak dobre jak naturalne. Nie zaszkodza. Mozesz wyprobowac jak twoje wlosy beda po nich wygladac.
Niektore wlosy nie sa zbyt piekne po parafinie, inne beda ok. Zawsze mozesz ich uzywac od czasu do czasu. Szkodliwe nie sa. Nie martw sie. Nie musisz wyrzucac.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 01:18   #450
sylvia_doll
CORELIPS

Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
trzymałam jakieś 12h
rano miałam wrażenie, że włosy "wypiły" cały olej (a sporo tego nałożyłam)
zmywałam szamponem Joanna Rzepa do włosów przetłuszczających 2 razy - nie nałożyłam po myciu odżywki bo chciałam sprawdzić jakie są włoski po samym oleju no i ... nie mogłam ich potem rozczesać
efekt więcej włosów na szczotce
ale kiedy je wysuszyłam...
gładkie, błyszczące i mięciutkie!
do tej pory po żadnych odżywkach i maskach nie miałam tak miękkich włosów
aż miło było kiedy mnie miziały po ramionach
myślę, że jak wykończę ten słoiczek to kupię następny... i następny
czyli niby podobnie jak rycynowy działa! też ciężko się rozczesuje.. czyli trzeba czekać aż saam sobie wyschnie włos. ale dlaczego ja pomimo dwóch myciach mam efekt przetłuszczonych włosów, zaś bez maski wax lub olejku rycynowego miałabym (chyba bo to się nie zdarzało ostatnio) suchee?

Cytat:
Napisane przez asiatar Pokaż wiadomość
Zdecydowanie najlepszy olej rycynowy i olej z kokosa.
uzasadnienie pożadane, chociaż niekonieczne, bo o tych olejkach wciąż i wciąż słyszymy wkońcu
kokoskowy zamawiam w teeeeemmm bo już nie mogę was słuchać jakie to piękne włosia macie *_* a kobietki kobietki dwa pytanka:

1) czy po olejkach odżywka jest wskazana, czy raczej wręcz przeciwnie?
2) czy olej kokos. działa podobnie jak genialny WAX TREATMENT?
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości