Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-) - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-17, 23:42   #1381
janee90
Raczkowanie

Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj:

+ napisałam egzamin
+ skończyłam projekty na jeden z przedmiotów, pozostał tylko wydruk i zaliczenie w przyszłym tyg.
+ angielski właśnie przerabiam

Myślę, że nie najgorzej jak na dzień od 7-18 spędzony na uczelni
Skończę angielski i spadam do spania.

Marzy mi się jeszcze jakiś język... zastanawiam się nad:
- francuskim (miałam przez 1 semestr kilka lat temu, ale NIC nie pamiętam)
- hiszpańskim (nigdy nie miałam styczności)
- włoskim (nigdy nie miałam styczności)
- niemieckim (miałam go przez kilka dobrych lat w szkole i ledwo potrafię się przedstawić, poważnie zastanawiam się nad zaczęciem się uczyć - zawsze idiotycznie twierdziłam, że "nie cierpię go i koniec, więc nie będę się go uczyć")
ja bym wybrała hiszpański kultura Hiszpanii jest bardzo ciekawa a język jest prostszy od francuskiego. co do niemieckiego to chyba każdy tak miał !

ok ja dziś zrobiłam coś dla siebie - kupiłam sobie peeling do ciała i byłam u kosmetyczki na maseczce oczyszczającej
uczyć uczyłam się mało niestety, ale dokończyłam pracę zaliczeniową.
jutro czeka mnie pierwsze zaliczenie, a po nim uczę się do piątkowego.

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Cytat:
Napisane przez maya1990 Pokaż wiadomość
Wszyscy mają tu bardzo ambitne naukowe plany i nie tylko , a ja właśnie mam inny pomysł na siebie. Musze coś zmienic bo oszaleje. Moja pasywność polega na tym że ciągle dom-szkoła-nauka-dom-szkoła-nauka, na uczelnie musze dojechać pociągiem 40 min + 15 min , zajęcia mam czasem od 8 do 19 , aby wstać na 8 musze wstać conajmiej o 4:45 , w związku z mieszkaniem poza Warszawą w której znajduje się moja uczelnia nie moge uczestniczyć w życiu studenckim ,np. imprezy studenckie. Przyszedł czas przedsesyjny i zaliczeniowy a ja non stop się uczę, to już któryś rok z kolei bo w klasie maturalnej było podobnie . Nie robie nic poza nauką i to jest dobijające . dlatego po sesji mówie DOŚĆ i ide korzystać z życia w tej chwili nawet nie mam czasu na spotkania z TŻ

Z gory przepraszam za narzekaniowy ton mojego postu
heh szczerze to dokladnie wiem co czujesz , bo moje zycie wyglada tak samo...
janee90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 00:36   #1382
zakrecona_pozytywka
Raczkowanie

Strasznie szybko mi dziś dzień zleciał. Obudziłam się z bojowym nastawieniem i cała pełna motywacji. Potem przy pierwszym zadaniu (pisanie pracy mgr) czułam jak leci mi w dół a zamiast tego coraz częściej ziewam. Ratowały mnie chyba tylko herbaty - jedna za drugą. Po skończeniu tego okropnego zadania znów było lepiej i w sumie już tak zostało do końca dnia.

A udało mi się dzisiaj zrobić:
+ pójść spać jak wczoraj to sobie założyłam (w sumie można to jeszcze zaliczyć do wczorajszego dnia)
+ wstać w miarę wcześnie w porównaniu z poprzednim tygodniem bo o 9.15
+ napisać 2 strony pracy magisterskiej
+ pouczyć się hiszpańskiego z programami
+ pouczyć się angielskiego z programem
+ przetłumaczyć słówka z przeczytanych wczoraj 11 stron "Pride and Prejudice"
+ Przeczytać kolejne 8 stron "Pride and Prejudice"
+ zrobić rysunek ołówkiem na podstawie zdjęcia

Dzień uważam za udany
zakrecona_pozytywka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 09:11   #1383
theoneandonly
Wtajemniczenie

Dzień dobry !
Strasznie śpiąca jestem, mam nadzieję, że się rozbudzę, bo mam dzisiaj kilka rzeczy do zrobienia
Dziś założyłam sobie
-ogarnięcie mieszkania
-naukę
-zakupy spożywcze i zrobienie obiadu dla domowników(mam nadzieję, że nic nie sknocę)
-załatwienie jednej sprawy na mieście

Cytat:
Napisane przez verda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, widzę że epidemia grypy dotarła i do was
Ja miałam dzisiaj kryzys chęci do pracy i poszłam sobie do galerii na zakupy (i wydałam dużo za dużo). No ale udalo mi się mimo całego zrezygnowania
+ pouczyć sie angielskiego
+ przejrzeć notatki na jutrzejszy egzamin
+ poskładać projekt do kupy
Naprawdę bywało lepiej
O a ja sobie obiecałam, że żadnych zakupów do czasu uzyskania wyników sesji i tego się trzymam( aż sama się sobie dziwię, że się nie złamałam jeszcze)

Cytat:
Wszyscy mają tu bardzo ambitne naukowe plany i nie tylko , a ja właśnie mam inny pomysł na siebie. Musze coś zmienic bo oszaleje. Moja pasywność polega na tym że ciągle dom-szkoła-nauka-dom-szkoła-nauka, na uczelnie musze dojechać pociągiem 40 min + 15 min , zajęcia mam czasem od 8 do 19 , aby wstać na 8 musze wstać conajmiej o 4:45 , w związku z mieszkaniem poza Warszawą w której znajduje się moja uczelnia nie moge uczestniczyć w życiu studenckim ,np. imprezy studenckie. Przyszedł czas przedsesyjny i zaliczeniowy a ja non stop się uczę, to już któryś rok z kolei bo w klasie maturalnej było podobnie . Nie robie nic poza nauką i to jest dobijające . dlatego po sesji mówie DOŚĆ i ide korzystać z życia w tej chwili nawet nie mam czasu na spotkania z TŻ

Nie martw się, skończy Ci się sesja, będzie już cieplej i odżyjesz

Cytat:
Napisane przez zakrecona_pozytywka Pokaż wiadomość
Strasznie szybko mi dziś dzień zleciał. Obudziłam się z bojowym nastawieniem i cała pełna motywacji. Potem przy pierwszym zadaniu (pisanie pracy mgr) czułam jak leci mi w dół a zamiast tego coraz częściej ziewam. Ratowały mnie chyba tylko herbaty - jedna za drugą. Po skończeniu tego okropnego zadania znów było lepiej i w sumie już tak zostało do końca dnia.

A udało mi się dzisiaj zrobić:
+ pójść spać jak wczoraj to sobie założyłam (w sumie można to jeszcze zaliczyć do wczorajszego dnia)
+ wstać w miarę wcześnie w porównaniu z poprzednim tygodniem bo o 9.15
+ napisać 2 strony pracy magisterskiej
+ pouczyć się hiszpańskiego z programami
+ pouczyć się angielskiego z programem
+ przetłumaczyć słówka z przeczytanych wczoraj 11 stron "Pride and Prejudice"
+ Przeczytać kolejne 8 stron "Pride and Prejudice"
+ zrobić rysunek ołówkiem na podstawie zdjęcia

Dzień uważam za udany
Gratuluję wyczynów ! Oby tak dalej !Bardzo pracowite wszystkie jesteście
theoneandonly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 09:40   #1384
beoneself
Zakorzenienie

Ja wczoraj dałam d.., bo było tak:
- angielski
- podrasować kilka dużych rysunków
- zrobić minimum 5 szkiców a4
- znaleźć w końcu jakiś temat na zdjęcia na zaliczenie
- znaleźć materiały na projekty, które nie mam pojęcia jak zrobić
- sprzątanko
- fitness z kumpelą

Więc ogólnie rzecz biorąc PORAŻKA, uczelnię olałam z góry na dół. Co ja poradzę na to, że uczenie się angielskiego jest takie przyjemne i spędziłam nad nim kilka godzin

To ostatni tydzień mojej wolności, na następny tydzień mam dorywczą robotę (trzeba zarobić na lutowe czesne, heh ), a od początku lutego zaczynam okres próbny w nowej pracy.
Nie nacieszyłam się tym bezrobociem, nie pozwoliłam sobie zwolnić ani na chwilę i praca praktycznie znalazła mnie sama.

Edytowane przez beoneself
Czas edycji: 2011-01-18 o 09:42
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 12:08   #1385
beoneself
Zakorzenienie

A dzisiaj:

- sprzątanie (bo meeega ze mnie bałaganiarz, i usiłuję nabrać nawyku codziennego sprzątanie wokół siebie)
- ćwiczenia (chociaż 20 min wieczorem)
- angielski
- zrobić minimum 5 szkiców a4
- znaleźć w końcu jakiś temat na zdjęcia na zaliczenie
- znaleźć materiały na projekty, które nie mam pojęcia jak zrobić
Stary 2011-01-18, 14:16   #1386
selena1616
BAN stały

Ja wczoraj byłam z siebie zadowolona bo udało mi się bardzo duzo zrobić
-byłam w aptece i w banku
-wysłałam paczkę na poczcie
-zrobiłam zakupy i to nawet 2 razy
-zaprowadziłam brata do szkoły
-odwiedziłam mój zaprzyjaźniony sklep i kupiłam błękitny sweterek z Atmosphere za całe 3 zł
Przy okazji jeździłam rowerem i muszę stwierdzić,że moja kondycja jest w opłakanym stanie,strasznie mnie to zmęczyło.Ale niech tylko przyjdzie wiosna
Niestety nie uczyłam się angielskiego jak planowałam,ale dzisiaj nauczę się 10 nowych słówek
Byłam dzisiaj na zakupach i jestem wściekła bo kupiłam tylko pierścionek i rękawiczki.Miałam kupić komin w New Yorkerze i sweterek w Reserved ale zostawiłam to na koniec,a ostatecznie zapomniałam
Jedna dziewczyna wspominała aby notować sobie listę rzeczy do zrobienia i tak myślę,że też tak będę robić
selena1616 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 14:44   #1387
Rarita
Wtajemniczenie

Dzisiaj póki co:
Cytat:
Napisane przez Rarita Pokaż wiadomość
- pójść rano do sklepu (wiąże się to z pobudką o 8) - nie zrobione, wstałam o 9, ale sklep zaliczyłam wracając ze sklepu
+ aerobik -
+ zdobyć wpis do indeksu
+ solarium (jakiś przyjemny akcent w tej sesji też musi być)
+ zakupy w Rossmannie
+ nauka słówek

- nauka gramatyki
- nauka do środowego egzaminu - OBOWIĄZKOWO
Na popołudnie zostawiam sobie gramatykę i naukę, poza tym chciałabym jeszcze posprzątać i poczytać jakąś książkę, jeszcze jest wcześnie więc pewnie się uda
Rarita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 15:08   #1388
klaaa
Zadomowienie

Cytat:

Doskonale Ciebie rozumiem, mi dojazd zajmuje nawet więcej czasu niż tobie. W zeszłym roku też spędzałam prawie cały dzień na uczelni. Ale w tym roku powiedziałam sobie koniec, nie ma co się niepotrzebnie przemęczać, jeśli na coś nie muszę iść nie idę, jeśli nie ma potrzeby żebym się czegoś uczyła, to nie uczę się, bo czasami naprawdę warto sobie opuścić. Nie warto wysilać się ponad swoje możliwości, niepotrzebnie się stresować. I jak się tak trochę odpuści to życie staje się dużo prostsze i okazuje się, że mimo wszystko jakoś to się układa, nie zawala się zbyt wiele itd, a jakość życia jest dużo lepsza.
klaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 17:50   #1389
maya1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klaaa Pokaż wiadomość
Doskonale Ciebie rozumiem, mi dojazd zajmuje nawet więcej czasu niż tobie. W zeszłym roku też spędzałam prawie cały dzień na uczelni. Ale w tym roku powiedziałam sobie koniec, nie ma co się niepotrzebnie przemęczać, jeśli na coś nie muszę iść nie idę, jeśli nie ma potrzeby żebym się czegoś uczyła, to nie uczę się, bo czasami naprawdę warto sobie opuścić. Nie warto wysilać się ponad swoje możliwości, niepotrzebnie się stresować. I jak się tak trochę odpuści to życie staje się dużo prostsze i okazuje się, że mimo wszystko jakoś to się układa, nie zawala się zbyt wiele itd, a jakość życia jest dużo lepsza.
Z pewnością masz racje. Ja na I roku jezdziłam codziennie na uczelnie. W tym roku przed świetami sobie odpuszczałam pare dni wykładowych, teraz znowu zaczełam , bo przecież skądś trzeba mieć notatki bo inaczej jest problem z materiałem , a jak wiadomo wykładowcy nie zawsze chcą udostępnić materiał

Jaki macie szybki sposób na opanowanie słówek?

kierunek:kosmetologia

-systematycznie się uczę
-dbam o paznokcie i dłonie
-dbam o stopy!
-dbam o włosy
-zdrowo się odżywiam
-walczę o zdrową cerę
-rozwijam nowe zainteresowania

Edytowane przez maya1990
Czas edycji: 2011-01-18 o 17:52
maya1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 17:56   #1390
Coffee With Milk
Zadomowienie

Muszę się wyrobić z większością do 22:
- posprzątać (w pokoju + umyć naczynia),
- wykąpać się,
- opracować zagadnienia na jutrzejszą zerówkę, chyba, że uda mi się wysępić od kogoś kto ma już opracowane, więc pozostanie się tylko nauczyć
- napisać sobie notatki na jutrzejsze zaliczenie

po 22 (jeżeli resztę zrobię):
- obejrzeć dwa seriale
- pójść spać nie później jak o 1.

Do dzieła!
Coffee With Milk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 19:08   #1391
verda
Inkwizytor

Mi sie udało dzisiaj:
+ oddać 2 projekty na studia
+ skonsultować prace przejściową
+ napisać egzamin (mam nadzieje że zdany)
+ pouczyć się slówak z ang i obejrzeć serial ang.

Teraz jestem w trakcie oogarniania zagadnień na czwartkowego kolosa. MUSZĘ to dzisiaj skończyć

wymianka książkowa
verda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 19:21   #1392
Coffee With Milk
Zadomowienie

Muszę się wyrobić z większością do 22:
- posprzątać (w pokoju + umyć naczynia)- zrobione
- wykąpać się, - zrobione

- nauczyć się na jutrzejszą zerówkę
- napisać sobie notatki na jutrzejsze zaliczenie

po 22 (jeżeli resztę zrobię):
- obejrzeć dwa seriale
- pójść spać nie później jak o 1.

Do dzieła!
Coffee With Milk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 20:42   #1393
beoneself
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość
A dzisiaj:

- sprzątanie (bo meeega ze mnie bałaganiarz, i usiłuję nabrać nawyku codziennego sprzątanie wokół siebie)
- ćwiczenia (chociaż 20 min wieczorem)
- angielski 1,5h zaliczone
- zrobić minimum 5 szkiców a4 zrobiłam 11!!!
- znaleźć w końcu jakiś temat na zdjęcia na zaliczenie taaa, no jutro ruszam na sesję, a tak mi się chce, że ho ho
- znaleźć materiały na projekty, które nie mam pojęcia jak zrobić /// szukałam, no jak babcię kocham szukałam, ale nie znalazłam...
Chyba nienajgorzej, ale ćwiczyć mi się nie chce, biorę się za to za projekt...
Stary 2011-01-18, 21:17   #1394
close18
Przyczajenie

Oooo jak miło. Jakbym czytała ostatnią notkę z mojego bloga! jestem w życiu na tym samym etapie co ty, układam siebie, swoją głowę, staram się w końcu myśleć o sobie a nie o wszystkich wkoło. i też pierwsze kroki za mną - zapisałam się na fitness i zrzucam kg . Też odkładam na ciuszki i mam zamiar przeżyć cudowną wiosnę i lato A co, należy nam się od życia! Ile można się dołować!
close18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 22:08   #1395
Normalnie_Nienormalna
Raczkowanie

Dołączę się jeśli mogę?
Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. Więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić .

Normalnie_Nienormalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 22:19   #1396
Copykat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez theoneandonly Pokaż wiadomość
Gratuluję wyczynów ! Oby tak dalej !Bardzo pracowite wszystkie jesteście
Oj nie wszystkie ja dziś przez cały dzień nie mogłam ogarnąć jednej prostej partii materiału na egzamin mam jakiś problem z koncentracją.

Plan na jutro:
- dokończyć naukę na czwartkowy egzamin (ostatnia szansa bo od czwartku wracam do pracy więc muszę się obkuć do jutrzejszego wieczora)
- jechać do lekarza ( tzn. i tak muszę bo jestem umówiona na zdjęcie szwów, ale przy okazji zamierzam wypytać się o swoje dolegliwości i nie dac się zbyć )
- ufarbować włosy, bo moim odrostem można już dzieci straszyć

A no i postaram się położyć wcześniej spać, bo odkąd jestem na zwolnieniu kładę się ok 1 i wstaje o 10, a od czwartku znów będę wstawać o 6

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 22:24   #1397
moniaszelki
Zadomowienie

witajcie.
proszę nie piszcie mi że wstajecie o 9, bo mi sie nie dobrze robi jak mysle ze ja musze wtsac o 5.30.

9 to luksus...ahh
moniaszelki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 23:41   #1398
Rarita
Wtajemniczenie

Gramatyka zrobiona, na filmie zasnęłam, książki już raczej dziś nie poczytam, a jutrzejszy egzamin... cóż... jest dopiero o 14 więc może się jeszcze zdążę nauczyć A plan na jutro:
- nauczyć się na egzamin
- zdać go
- pójść się zapisać do biblioteki obcojęzycznej
- zafarbować włosy
- oddać książki do biblioteki osiedlowej
- przerobić słówka
- przerobić gramatykę
- poczytać
- dokończyć oglądanie filmu
Stary 2011-01-18, 23:48   #1399
janee90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rarita Pokaż wiadomość
Gramatyka zrobiona, na filmie zasnęłam, książki już raczej dziś nie poczytam, a jutrzejszy egzamin... cóż... jest dopiero o 14 więc może się jeszcze zdążę nauczyć A plan na jutro:
- nauczyć się na egzamin
- zdać go
- pójść się zapisać do biblioteki obcojęzycznej
- zafarbować włosy
- oddać książki do biblioteki osiedlowej
- przerobić słówka
- przerobić gramatykę
- poczytać
- dokończyć oglądanie filmu
trzymam kciuki za egzamin !

ja właśnie dziś zaliczyłam pierwszy. jeszcze 6 przede mną

a więc jutro :

- maseczka na twarz i ogólnie pielęgnacja twarzy
- nauka nauka nauka nauka na piątkowy egzamin
janee90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 02:33   #1400
zakrecona_pozytywka
Raczkowanie

Dzięki theonemelody

U mnie dzisiaj trochę bardziej leniwie. Koleżanka namówiła mnie na zakupy i koło 10 pojechałyśmy na "Ptaka" (dla niewtajemniczonych - to takie centrum handlowe w Rzgowie). Szczerze mówiąc nie nastawiałam się, że coś kupię. Jestem strasznie niezdecydowana w tej kwestii i często szkoda mi kasy. O dziwo jednak coś sobie wybrałam. Nie tylko ja nie mogłam w to uwierzyć... Okazało się, że udałyśmy się tam w dobrym czasie i było sporo wyprzedaży. W pewnym sklepie spędziłyśmy chyba z godzinę przymierzając jedną rzecz za drugą chociaż akurat tam w końcu nic nie wzięłam. Teraz trochę żałuję... No, ale za to udało mi się kupić torebkę, która podobała mi się już od września. Warto było poczekać te 4 miesiące bo dzisiaj nabyłam ją za 40 zł mniej niż kosztowała początkowo. Oprócz tego w oko wpadła mi jedna koszula a że była tania to długo się nad nią nie zastanawiałam.

Po "Ptaku" koleżanka wpadła do mnie jeszcze na kawę i pogaduchy i zanim się obejrzałam już była 17 i do wieczora blisko. Nie mając praktycznie na nic siły, obejrzałam sobie serial a nawet dwa, zrobiłam angielski i hiszpański z programami i troszkę się zasiedziałam co widać po godzinie opublikowania tego posta...

Mimo nie zrobienia zbyt wielu pożytecznych rzeczy, dzień uważam za jak najbardziej udany.

Edytowane przez zakrecona_pozytywka
Czas edycji: 2011-01-19 o 02:35
zakrecona_pozytywka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 12:03   #1401
verda
Inkwizytor

Cytat:
Napisane przez zakrecona_pozytywka Pokaż wiadomość
Dzięki theonemelody

U mnie dzisiaj trochę bardziej leniwie. Koleżanka namówiła mnie na zakupy i koło 10 pojechałyśmy na "Ptaka" (dla niewtajemniczonych - to takie centrum handlowe w Rzgowie). Szczerze mówiąc nie nastawiałam się, że coś kupię. Jestem strasznie niezdecydowana w tej kwestii i często szkoda mi kasy. O dziwo jednak coś sobie wybrałam. Nie tylko ja nie mogłam w to uwierzyć... Okazało się, że udałyśmy się tam w dobrym czasie i było sporo wyprzedaży. W pewnym sklepie spędziłyśmy chyba z godzinę przymierzając jedną rzecz za drugą chociaż akurat tam w końcu nic nie wzięłam. Teraz trochę żałuję... No, ale za to udało mi się kupić torebkę, która podobała mi się już od września. Warto było poczekać te 4 miesiące bo dzisiaj nabyłam ją za 40 zł mniej niż kosztowała początkowo. Oprócz tego w oko wpadła mi jedna koszula a że była tania to długo się nad nią nie zastanawiałam.

Po "Ptaku" koleżanka wpadła do mnie jeszcze na kawę i pogaduchy i zanim się obejrzałam już była 17 i do wieczora blisko. Nie mając praktycznie na nic siły, obejrzałam sobie serial a nawet dwa, zrobiłam angielski i hiszpański z programami i troszkę się zasiedziałam co widać po godzinie opublikowania tego posta...

Mimo nie zrobienia zbyt wielu pożytecznych rzeczy, dzień uważam za jak najbardziej udany.
Takie dni tez sa ważne, przynajmniej czlowiek się wyluzuje i ma nowe siły do pracy i nauki

wymianka książkowa
Stary 2011-01-19, 12:59   #1402
theoneandonly
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Copykat Pokaż wiadomość
Oj nie wszystkie ja dziś przez cały dzień nie mogłam ogarnąć jednej prostej partii materiału na egzamin mam jakiś problem z koncentracją.

Plan na jutro:
- dokończyć naukę na czwartkowy egzamin (ostatnia szansa bo od czwartku wracam do pracy więc muszę się obkuć do jutrzejszego wieczora)
- jechać do lekarza ( tzn. i tak muszę bo jestem umówiona na zdjęcie szwów, ale przy okazji zamierzam wypytać się o swoje dolegliwości i nie dac się zbyć )

A no i postaram się położyć wcześniej spać, bo odkąd jestem na zwolnieniu kładę się ok 1 i wstaje o 10, a od czwartku znów będę wstawać o 6
Oj, powiem szczerze, że ja to mam ogromne problemy z koncentracją i jest to u mnie tak nasilone, że nawet filmu czasami nie potrafię obejrzeć, bo się nie mogę skupić.
Kiedyś jakoś tak nie miałam
A co do pracowitości to ja też czuję, że przy Was wszystkich wypadam słabo jak wypisujecie ile rzeczy udało Wam się przez jeden dzień dokonać Ale cieszę się, że jesteście zmobilizowane

Cytat:
Napisane przez verda Pokaż wiadomość
Takie dni tez sa ważne, przynajmniej czlowiek się wyluzuje i ma nowe siły do pracy i nauki
Oj tak, szczególnie przy takiej pogodzie kiedy ludzie rzadziej wychodzą z domu
Wychodzę z założenia, że należy doceniać i cieszyć się każdą chwilą, ale ja już czekam na wiosnę
theoneandonly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 13:27   #1403
verda
Inkwizytor

-+ Byłam oddać projekt, kobieta znalazła jeden blad i kazała poprawić zamiast uczciwie zaproponować niższą ocenę i puścić mnie na egzamin zerowy Już poprawilam i ide z tym jutro.
+ pouczyłam się angielskiego z prof. Henrym (powtórki + 118 nowych słówek)

Na razie tyle. W panach nauka na jutrzejszego kolosa, na sama myśl już mi się nie chce Od rana jestem w strasznie ospałym nastroju, musze to jakoś przezwycięzyć

wymianka książkowa

Edytowane przez verda
Czas edycji: 2011-01-19 o 20:47
Stary 2011-01-19, 14:11   #1404
beoneself
Zakorzenienie

U mnie dzisiaj nie najgorzej, skończyłam właśnie
+ angielski z SuperMemo (1,5h)
+ "zaliczyłam" dłuuugo odwlekaną wizytę u lekarza
+ posprzątałam

Czas na sprawy uczelniane. Ten wątek i używany codziennie organizer w telefonie niesamowicie mnie motywują do działania
Stary 2011-01-19, 17:23   #1405
regularkate
Zadomowienie

Witam Was dziewczęta Widzę, że praca u Was ostro wre Ja pół dnia straciłam, czekając na wpisy to tu, to tam, dopiero przed chwilą zjadłam obiad.

Nie jestem zbyt zorganizowana ostatnio. Przez te trudne zaliczenia czuję się jak po sesji i na razie nie zdaję sobie sprawy z ogromu nauki, który mnie jeszcze czeka. Ale pozwolę sobie na jeszcze jeden wieczór lenistwa

Plan na jutro (bo na dziś już się nie opłaca):
- dostać zaliczenie z procesu karnego i w miarę możliwości wyciągnąć na 4
- zrobić zakupy w Rossmannie
- posprzątać w pokoju (ale bałaganu nie mam dużo, mieszkam w tym pokoju niedługo)
- zacząć się uczyć na najbliższy egzamin

A wieczorem impreza w akademikowym Stracholu Nie czuję się jeszcze w pełni zdrowa, więc wciąż się nad tym zastanawiam, ale pewnie wyjaśni się w ciągu jutrzejszego dnia

Dużo mobilizacji dziś wieczorem, kobietki!

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 17:36   #1406
Rarita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczęta Widzę, że praca u Was ostro wre Ja pół dnia straciłam, czekając na wpisy to tu, to tam, dopiero przed chwilą zjadłam obiad.

Nie jestem zbyt zorganizowana ostatnio. Przez te trudne zaliczenia czuję się jak po sesji i na razie nie zdaję sobie sprawy z ogromu nauki, który mnie jeszcze czeka. Ale pozwolę sobie na jeszcze jeden wieczór lenistwa

Plan na jutro (bo na dziś już się nie opłaca):
- dostać zaliczenie z procesu karnego i w miarę możliwości wyciągnąć na 4
- zrobić zakupy w Rossmannie
- posprzątać w pokoju (ale bałaganu nie mam dużo, mieszkam w tym pokoju niedługo)
- zacząć się uczyć na najbliższy egzamin

A wieczorem impreza w akademikowym Stracholu Nie czuję się jeszcze w pełni zdrowa, więc wciąż się nad tym zastanawiam, ale pewnie wyjaśni się w ciągu jutrzejszego dnia

Dużo mobilizacji dziś wieczorem, kobietki!
W Stracholu? Czyżby sąsiadka z Ligoty???
Stary 2011-01-19, 17:50   #1407
Copykat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Copykat Pokaż wiadomość

Plan na jutro:

Realizacja:
- nauka średnio, muszę jeszcze przysiąść
- u lekarza byłam, czekałam 40 min na wizytę załatwiłam poprawienie L4 (tydzień temu wypisała mi z błędną datą)
- włosy ufarbowane, z ciemnej szatynki robię sie coraz bardziej ruda może kiedyś wrócę do naturalnego koloru...
- poszłam spać znów o 1 ale wstałam o 9 zamiast o 10. Wprawdzie budzik miałam nastawiony na 8 ale nie podołałam a jutro muszę wstać o 6 i nie ma że boli, koniec zwolnienia

Cytat:
Napisane przez theoneandonly Pokaż wiadomość
Oj, powiem szczerze, że ja to mam ogromne problemy z koncentracją i jest to u mnie tak nasilone, że nawet filmu czasami nie potrafię obejrzeć, bo się nie mogę skupić.
Kiedyś jakoś tak nie miałam
A co do pracowitości to ja też czuję, że przy Was wszystkich wypadam słabo jak wypisujecie ile rzeczy udało Wam się przez jeden dzień dokonać Ale cieszę się, że jesteście zmobilizowane

Oj tak, szczególnie przy takiej pogodzie kiedy ludzie rzadziej wychodzą z domu
Wychodzę z założenia, że należy doceniać i cieszyć się każdą chwilą, ale ja już czekam na wiosnę
U mnie to cos okropnego jest, ale tylko jak się uczę, np. w pracy nie mam takiego problemu.

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 17:52   #1408
agawoo
Zakorzenienie

Cześć
Przepraszam, ale Was nie nadrobię

Pranie mnie woła z łazienki, prasowanie czeka, obiad na jutro muszę zrobić że nie wspomnę już o trzech pracach na studia i zbliżającym się egzaminie ...

Wrrrr, już zapomniałam co to nauka, i muszę się chyba przeprosić z notatkami
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 17:56   #1409
maya1990
Raczkowanie

To ja też napisze co planuje.

Na jutro:
-dokonczyc uczenia sie słówek na zal. z ang
-powtórzyć czasy z ang. i powtórzyć wcześniej nauczonych sie słówek
-nauczyć się na piątkowe zaliczenie
-zacząć ogarniać surowce

Plan na piątek:
-spotkać się z TŻ
-po powrocie poczytać na czwartkowe zaliczenie albo na wtorkowe

Sobota:
-nauka surowców do pozniej godziny
(może całość albo połowe uda się ogarnąć tego materiału)
Niedziela
-nauka medycyny albo dermatologii (albo innego przedmiotu na sesje)

kierunek:kosmetologia

-systematycznie się uczę
-dbam o paznokcie i dłonie
-dbam o stopy!
-dbam o włosy
-zdrowo się odżywiam
-walczę o zdrową cerę
-rozwijam nowe zainteresowania

maya1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 19:52   #1410
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Hej, dziewczyny, wracam Pisałam tu kiedyś na początku.. ale potem niestety miałam bardzo paskudnego doła.

Ale ostatnio znów zaświeciło mi słoneczko... i przypomniał mi się wątek.

Więc ogłaszam wielki come back i biorę się ostro do roboty!

Więc z ostatniego wielkiego sukcesu. U samego Pana Prorektora udało mi się załatwić powrót na studia. Ostatni semestr, a potem obrona licencjata i egzamin wstępny ma magisterkę. Więc czeka mnie tyyyle nauki!

Muszę przypomnieć swoje wpisy tutaj. Ten rok będzie dla mnie ciągłym pasmem zmian! Na lepsze oczywiście :yes:

Niestety, to była dość ważna rzecz, ale wbiła mnie w taki dół że wszystkie moje zaplanowanie zmiany zarzuciłam. Kolejny raz zawaliłam I boję się że znów coś zrobię nie tak! Znowu coś mnie wytrąci z równowagi i co wtedy? Nigdy nie zrobię tego co sobie wymarzyłam...buuu...

Ufff, pozbieraj się do kupy dziewczyno
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości