|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 | |
✌
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI
Cytat:
Zamówiłaś? Przez internet? Ja znam świetny sklep tybetański w Warszawie. Tam Mój Chłopak kupuję mi oleje. ![]()
![]() |
#1412 |
Zadomowienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2448081 3]Odważnie
![]() Ja też nie mam podwójnego łóżka, żeby przewrócić się z boku na bok muszę się unieść, by nie zlecieć ![]() Tyle, że jesteś posiadaczką krótszych włosów (z tego co pamiętam, popraw mnie jakby co), ja mam takie do talii. I nie ma sposobu, aby mi w ciągu nocy nie ułożyły się pod plecami, żeby mi się nie ocierały. Dlatego sypiam w warkoczu.[/QUOTE] broń Boże! ![]() ![]() Mam dość długie z 41/42cm obecnie, i po prostu jak się kładę spać to układam je tak by nie mieć ich pod plecami (a na boki) ![]() poza tym jak bym sobie je zaplatała w warkocz to cały mój wysiłek prostowania ich i powrotu do tego by jakimś cudem były proste jak przed zbyt mocnym pocieniowaniem (czasy licealnej głupoty) poszedł by na marne
Edytowane przez Miss Puppet Czas edycji: 2011-01-19 o 17:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Konto usunięte
|
Na boki?
Mi wystarczy, że przekręcę głowę na bok i włosy zlatują pod plecy.. W warkocz wiąże nawet nie tyle co z troski o włosy, ale ze względu na niewygodę. Już kilka razy się budziłam, bo włosy drapały mnie po plecach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a tak na codzień to nie mam czasu na jakieś upięcia - najczęściej noszę włosy rozpuszczone, czasem gumka (również zależne od pogody jak i od stanu włosów, a mojego większego braku czasu), a poza tym ja mam taki owal twarzy że dużo fryzur mi po prostu nie pasuje (nawet konsultowałam to z moją fryzjerką) i po prostu nie mam co związywać ich zupełnie w jakikolwiek sposób styłu bo po co mi wtedy takie długie i związane skoro źle bym się w nich czuła? no i tak jak już wspominałam, od zawsze moje włosy są mało podatne na układanie, więc póki co czekam na 50cm, potem 60 do nawet 70cm (zależne od tego czy i jak bardzo jeszcze przestaną się falować) i dopiero wtedy będę mogła nieco bardziej poszaleć z fryzami typu np. kucyk z jednej strony i wypuszczone włosy z przodu (w sensie takiej dłuższej grzywki)
Edytowane przez Miss Puppet Czas edycji: 2011-01-19 o 17:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Konto usunięte
|
Dlatego wiążę warkocz. Bo mi też gumka w dół leci, a tak mam spokój
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Zadomowienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2448340 1]Na boki?
Mi wystarczy, że przekręcę głowę na bok i włosy zlatują pod plecy.. W warkocz wiąże nawet nie tyle co z troski o włosy, ale ze względu na niewygodę. Już kilka razy się budziłam, bo włosy drapały mnie po plecach ![]() no dzielę je styłu na 2 i 1 część na jeden bok do przodu (na jakby obojczyki, nie wiem jak inaczej to wyjaśnić) i 2ga część na drugi ![]() i nie przypominam sobie by same spadały na plecy (ale może ma coś z tym wspólnego poduszka na jakiej śpię ? taka cieńsza, taki bardziej jasiek niż typowe poduszki jak w większości polskich domów) |
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Zadomowienie
|
ma może któraś z was taki spray bez spłukiwania z mrs potters z aloesem? jak go oceniacie?
aha, i dziś w naturze widziałam maski za 9,99 Loton z jedwabiem lub ceramidami http://www.drogerienatura.pl//nowosc...jedwabiem.html zastanawiałam się czy wziać ale w końcu zrezygnowałam ![]()
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2448340 1]Na boki?
Mi wystarczy, że przekręcę głowę na bok i włosy zlatują pod plecy.. W warkocz wiąże nawet nie tyle co z troski o włosy, ale ze względu na niewygodę. Już kilka razy się budziłam, bo włosy drapały mnie po plecach ![]() Jak ja miałam długie włosy to miałam taki nawyk,że zawsze kładąc się, brałam je do góry. Nie umiałam zasnąć "na włosach". ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Raczkowanie
|
Namietne_Usta a wiec zabieg mialam w gabinecie na pradze pd. w warszawie. trwal ponad 2godziny, fryzjerka najpierw obejrzala moje wlosy i doradzila linie Gold dla glebokiej regeneracji. zabieg wygladal tak,ze najpierw umyla mi wlosy 3krotnie, zeby otworzyc luske, pozniej wysuszyla wlosy i zaczela nakladac keratyne ( za******* bananowy zapach..
![]() ![]() ![]() ![]() zaplacilam 600zl ( a raczej facet dal mi spozniony prezent na mikolaja - bo nie mogl sluchac mojego wiecznego marudzenia na temat beznadziejnych wlosow.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
600 zł trochę duzo, ale za taki efekt ... ![]() ja właśnie tez mam blond a chciala bym mieć czarne bo ładniej błyszczą, co prawda mam proste, ale jak sie porównuje z keratynką to jest róznica :P noje nie odbijaja tak swiatła, moze to przez kolor? w każdym razie cieszczę się ze jesteś z zabiegu zadowolona, a pielęgnujesz włosy teraz ich kosmetykami czy własna pielęgnacja?
![]() |
#1422 |
Zakorzenienie
|
Muszę się Wam pochwalić
![]() Miło jest usłyszeć, że obsesyjna pielęgnacja włosów przynosi efekty ![]() Dzisiaj fryzjerka nie mogła uwierzyć, że miałam rozjaśnione włosy rozjaśniaczem. Powiedziała, że nie spotkała jeszcze tak zdrowych, rozjaśnionych włosów ![]() ![]() No ale się cieszę ![]() ![]()
#1423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo twoje włoski z tego co widze na avatrku sa piekne mocne i zdrowe! prosze cie dała bys jakąś swoją fotkę włosów z przybliżeniam na wizaż, bo strasznie lubie ogladac łade włoski w całej okazałości ! ![]()
![]() |
#1424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1426 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() co do gumek to tez pisałam kiedyś tam ,ze mi zawsze spadaja, jaką bym nie dała to sie nie trzyma, a jak zwiąże mocno, to głowa az boli bo włosy tak ściągnięte :/ o wyzszych kucykach nie ma mowy, jak z niskich się ślizga, jak patrze na dziewczyny z wysokimi kucykami to dziwie się, ze im to nie spada...
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed ![]() Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2011-01-19 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja w ogóle na poduszkach nie sypiam. Niewygodne to diablo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Zakorzenienie
|
No teraz są jakieś 3cm krótsze, bo równałam cieniowania
![]()
![]() |
#1430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też tak miałam, ale kiedyś ![]() Rozjaśniałam włosy, a fryzjerzy mówili,że są zdziwieni, że moje włosy są w tak dobrym stanie.. Edytowane przez Namietne_Usta Czas edycji: 2011-01-19 o 21:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Zakorzenienie
|
A teraz co z nimi nie tak?
#1432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja narazie nie mogę sobie pozwolić na taki zabieg ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- ![]() Wiecie co zauważyłam? -że każdy wyrównuje wycieniowane włosy. ciekawe czemu? już się nie podobają? czy poprostu przeszła ta moda i kobiety dlatego rezygnują z cieniowania? Chyba,że mi się wydaje. Jednak ja sama też jakiś czas temu stwierdzilam,że wolę jednak proste. Kiedyś podczas wizyty u fryzjera stałą prośbą było "proszę o wycieniowanie", tak dzisiaj jest to "tylko bardzo proszę bez cieniowania- chce to wyrównać" ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Zakorzenienie
|
a mogła byś wkleić zdjęcia po tym zabiegu keratynowym ?
![]() a co do cieniowania to ja tez już dawno zeszlam, keidyś to tylko chodziłam by wycieniowac od samej góry na dół, ale pod linijkę sa lepsze ![]()
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed ![]() Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2011-01-19 o 21:13 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam mała to goniłam za taką modą. Teraz wiem, że moje włosy układają się na idealnie proste bez cieniowań, więc już takie pozostaną ![]() Czym je zmasakrowałaś? ![]()
![]() |
#1435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmasakrowałam je rozjaśnianiem i kilkoma dekoloryzacjami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czesc dziewczyn juz zapomniala jak wygladaja ich wlosy bez cienbiowania, wiec z niego schodza, - jak wyrownaja to moze stwierdza ze jednak to nie to i znow wycieniuja? :P ja tam z cieniowania schodze - ale tylko troszke. po prostu mocniejsze cieniowanie jakie mialam przy krotszych wlosach na dlugich juz nie psauje i ostatnia - najdluzsza warstwa jest za cienka ![]() Cytat:
![]() dziewczyny - o prostowaniu keratynowym jest caly watek - szukajcie pod haslem encanto |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Zakorzenienie
|
Chodziło mi o to,że są bez życia takie "papierowe" oj no szkoda gadać - zaraz się popłacze - ale poddać się nie mogę i wierzę,że jeszcze je odbuduję. Kiedyś to miałam takie,że uh..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
CORELIPS
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2445809 0]
wszystkie wlosy sa martwe - zywa jest tylko cebulka ![]() [/QUOTE] gdyyyy w ten sposób o tym myślę.. to to mi pozwala na wyprostowanie włosów raz na tydzień chociaż. ale staram się jednak bez termicznych sposobów obchodzić... a taaaaak uwielbiam się bawić włoskami ahh. przydałaby się jakaś fajna fryzura robiona naturalnymi sposobami <mania!> prostownica/lokówka? ehhh a raz na tydzien tak rowniez szkodzi? ;D |
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Wtajemniczenie
|
cos ci sie cytat pokielbasil bo to ja pisalam.
powinno dzialac wrecz przeciwnie, bo gdyby byly zywe mialyby jakąś mozliwosc zregenerowania, a tak to raz zniszczysz i lipa... (do tego gdyby byly zywe, to by bolalo i by sie nie prostowalo wcale :P ) raz na miesiac jest ok. raz na tydzien duzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.