![]() |
#61 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Co sądzicie o takim wyrażaniu swoich opinii na forach/portalach internetowych?
Cytat:
Ja to dopiero teraz puściłam potężną wiązankę w domu jak dowiedziałam się o wyroku. I o uzasadnieniu. Teraz dopiero poczułam się totalnie bezradna bo wcześniej liczyłam na sąd, na sprawiedliwość. Ta, właśnie dlatego, że będzie fajniej. Weź mnie nie osłabiaj... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co sądzicie o takim wyrażaniu swoich opinii na forach/portalach internetowych?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak Cię drażni? To po co czytasz te komentarze? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Luuuuuuuuuuuuuuuuuuudzie, nie atakujcie mnie. Błagam ![]() Czy kazde użyte przeze mnie słowo musi byc odbierane dosłownie? ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
...
Film, gdzie dziecko rzuca kotem. Film, gdzie mężczyzna prowadzi psa pod pociąg. Mężczyźni urwali psu głowę. Ewelinkę porwał zgwałcił i zmasakrował własny kuzyn. Odnaleziono zwłoki Joanny Surowieckiej której sprawę śledziłam od początku. To wydarzenia głośne w ostatnim miesiącu. Powiedz mi co według ciebie powinnam mówić siedząc przed telewizorem czy rozmawiając na takie tematy? Bo przepraszam bardzo ja w tym momencie czuję się BARDZO bezsilna. Pewnie powinnam mieć banana na twarzy i cieszyć się że jeszcze żyję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Aha.
![]() A ja nie czytam, mam w nosie co im tam wypisują, nie obchodzi mnie to. Mam tylko nadzieję, że być może się tego przestraszą i zaczną trząść portkami. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Skoro porównałaś wulgaryzmy z tym, co zrobili ci bandyci, a oni dostali 10 m-cy... (Ale nie skupiaj się nad tym; to było mało istotne hasło
![]() Cytat:
Dodam jeszcze, że dla mnie to jest jedna z tych spraw, w których liczą się intencje. I gdy ktoś wyraża swój sprzeciw - obojętnie w jaki sposób; jak tylko chce/potrafi (nieważne, czy pójdzie im gęby obić, czy podpisze petycję, czy sobie poużywa na NK), to od razu może liczyć na moją sympatię. Bo wówczas wiem, że mamy podobne poglądy w tak istotnej kwestii. I że - przynajmniej częściowo - jest dobrym człowiekiem.
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
limonka009 niesamowite, oczywiście te kilka (niech setki cie nie zwiodą to jest KILKA) interwencji sprawiło że chodniki są czyste.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
musz - akurat wierz mi, że wlepiają mandaty za niesprzątanie po psie. Np. u mnie na osiedlu bardzo często widzę SM. Tylko szkoda, że zawsze gapią się na mnie, czy posprzątam (a ja akurat sprzątam), a nie na tych, którzy mają to głęboko, nawet jeśli pies narobił właśnie na środku chodnika.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi mi o słowo pisane... fora publiczne, a nie zacisze własnego domu, nie słowa wypowiadane pod nosem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Konto usunięte
|
To pytanie sugerowało intencje czyli odpowiedź. To pytanie, było moim zdaniem głupie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra ale nie o tym temat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
A ja nie przebieram w słowach gdy widzę takie bestialstwo i okrucieństwo.Mało tego,gdyby taki jeden z drugim wpadli w moje łapy,to bez względu na konsekwencje ,na pewno zrobiłabym im krzywdę.Uważam,że tacy ludzie swoimi małymi,zwyrodniałymi móżdżkami nie ogarną normalnych metod wychowawczych,bo poprostu ich nie znają.Za to po porządnym obiciu i uszkodzeniu tego czy owego, przynajmniej zapadnie im w pamięć,że gdyby postępowali inaczej, ominęły by ich bolesne doświadczenia.Nie dziwię się ludziom,że tak się w nich gotuje po przeczytaniu lub obejrzeniu newsów w stylu "zostawił psa na torach"Na to nie można zareagować bez emocji.Wulgaryzmy dosłownie same cisną się na usta.
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
podnoszę temat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Rozeznanie
|
Nie bardzo rozumiem, autorka tematu oburza się, że inni się oburzają znęcaniem nad zwierzętami i opisują to w niewybredny sposób?
1000days wyraziła to w jednym w pierwszych postów bardzo trafnie: o gównie słusznie jest rozmawiać gównianie. Gdyby jakiś śmieć tknął mojego psa, moim największym marzeniem byłoby aby zginął w męczarniach, najchętniej założyłabym mu buty pokuty i kazała zapieprzać 10 km, a potem założyła mu łańcuch na szyje i zawlokła do najbliższego zoo, po czym wrzuciła do wybiegu dla lwów, skoro tak lubi potyczki ze zwierzętami to czemu nie. Takim komentarzom nie dziwie się ani trochę, a wręcz są dla mnie pokrzepiające w takiej sprawie, bo widzę, że zjawisko jest piętnowane publicznie i mogę mieć nadzieję na jakiś samosąd, sprytny, z konsekwencjami jedynie dla tych śmieci. Kara śmierci jest o niebo lepsza od dożywocia, ale niech to będzie śmierć powolna i najlepiej publiczna. I tak, wylewają się ze mnie pierwotne instynkty, ale zawsze tak reaguje na takie wieści.
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Osobiście w internetowych dyskusjach mam większą kulturę słowa niż zazwyczaj.
Jeśli jakaś sprawa mnie grzeje mogę o tym podyskutować z ludźmi naprzeciw i wtedy używam wszystkich słów jakie znam. Natomiast internet. Cóż, ta sprawa jest straszna. Uważam, że tym ludziom nie powinno być dane nawet przebywanie w ciepłej celi. Ale nie będę się ekscytowała tym na forum, gdzie i tak każdy na siebie "leje". Jeśli spotkałabym ich na żywo to inna sprawa. Poza tym nigdy nie było lepszej zasady niż "oko za oko, ząb za ząb", a jeszcze w tej sprawie ofiarą jest husky, który mi kiedyś uciekł. Więc przeżywam ją poniekąd podwójnie. A co do błędów jest to niezgodne z regulaminem, ale Mozilla podkreśla na czerwono i chyba nie jest problemem kliknąć prawym przyciskiem myszki na podkreślone słowo i doprowadzić je do porządku. Regulamin regulaminem, ale netykieta również obowiązuje.
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Nie jestem osobą, która zaczyna dzień od wódki, nie kradnę, nie upijam się nie umór, nie awanturuję się, nie biję nikogo, nie klnę idąc ulicą, nie pluję przechodniom pod nogi...
A mimo to, przy okazji takich spraw, takich wydarzeń na usta cisną mi się bardzo niecenzuralne słowa. I najprawdopodobniej gdybym miała okazję spotkać któregoś ze sprawców, nerwy puściłyby mi jeszcze bardziej. Edytowane przez aaricia8 Czas edycji: 2011-01-18 o 15:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z drugiej strony, wychodzę z założenia, że jeżeli społeczeństwo nie będzie o czymś mówiło, podporządkuje się temu co się dzieje, to będzie jeszcze gorzej. Też jestem za karą śmierci, ale w naszym kraju raczej to nie przejdzie, bo: a) Kościół, który ma zdecydowanie za dużo do powiedzenia. b) Prawo by tego nie udźwignęło. Nie rozumiem, dlaczego oni mają sobie zyć teraz za moje podatki... ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Mam tylko takie pytanie - czy autorka tematu ma/miała kiedykolwiek pieska/kotka, który był z nią przez pare lat?
"Kocham kiedy obsypujesz mnie pocałunkami, Nie do opisania jest uczucie między nami." ![]() ![]() Edytowane przez justkax3 Czas edycji: 2011-01-18 o 15:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Film gdzie dziecko rzuca kotem... za nic nie mogłam pojąć, jakim cudem ono mogło nie wiedzieć że robi kotu krzywdę. Dyskutowałam na ten temat ze znajomymi. Według mnie psychika tego dziecka jest skrzywiona jak spirala, ale nie jestem matką. Nie posiadam potomstwa. Próbowano mnie przekonać, że dziecko może nie wiedzieć, bo... tak samo sparzy sobie rękę, jak... rzuci kotem? Jakoś... nie przekonano. Nawet jeżeli sparzy, zaboli tak choler..., że już więcej o tym nie pomyśli. Kot nie wydawał odgłosów przy torturach? Uśmiechał się i bił pokłony w podziękowaniach, czy co? To była jednorazowa sprawa? Bałabym się takiego dziecka... Świadomość, że miałoby być moje własne... brrrr.... ciary przechodzą... ale z drugiej strony, to na co rodzice czasem pozwalają swoim pociechom bije o pomstę do nieba... Czegóż się potem spodziewać... Pomijając oczywiste patologie, bo dla mnie sprawa z kotem taką właśnie stanowi. Cytat:
Do wyrażania swoich opinii na forum publicznym podchodzę w sposób ostrożny. Nigdy nie wiesz z kim masz do czynienia za ekranem monitora. Może z kocim akrobatą, który kreuje się na ideał? Warto pamiętać zawsze o świecie realnym, który jest właściwym rzeczywistym. I odróżniać go od wirtualnego. Niektórzy o tym zapominają. To tak w sensie ogólnym, nieco abstrahując... Wracając do tematu... pewnie już o tym wcześniej wspominałam, ale młodzież wydaje mi się teraz dużo bardziej agresywna niż, wtedy kiedy ja do niej przynależałam. A może to nie młodzież, ale ludzie się tacy stają? Bo odpowiedź agresją na agresję także na to wskazuje.... Tylko w tym przypadku kończy się na słowach. Oby. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
19:50 czyli za chwilę - w uwadze o facetach, którzy powiesili psa na gałęzi i rzucali w niego nożami i siekierami. Co mam powiedzieć? "a fe, jacy brzydcy panowie"?
Nie, powiem, że gdyby mieszkali niedaleko, to bym im skutecznie obrzydziła życie. W granicy prawa i rozsądku rzecz jasna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jednak obcowanie z kimś w codziennym, realnym życiu również nie daje ochrony i nie stanowi gwarancji, że nie natkniemy się na takiego właśnie kociego akrobatę, czy innego miłośnika okrutnych "zabaw", który potrafi doskonale się maskować. Że to nie będzie np. przemiły, starszy pan mieszkający na przeciwko, mówiący nam od dziesięciu lat z łagodnym uśmiechem dzień dobry i uchylający przy tym kapelusza. My bardzo mało o sobie wiemy tak naprawdę, nic właściwie. Zazwyczaj na zakończenie reportażu o gościu, który kilka godzin wcześniej wymordował całą swoją rodzinę pada komentarz sąsiada, przyjaciela, ciotki, wujka, etc: On był takim miłym/dobrym/spokojnym człowiekiem... No był... Był?? Edytowane przez Anuschka Czas edycji: 2011-01-18 o 19:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Link do reportażu Uwagi dla zainteresowanych trzema typami, którzy w ten bestialski sposób zamordowali psa.
W reportażu pokazane też inne zwierzęta pokaleczone przez głupich ludzi. No wybaczcie, ale widząc zmaltretowane, niczemu niewinne zwierzęta, mam ochotę wykrzyczeć wszystkie niecenzuralne słowa jakie znam. I plunąć tym ludziom w twarz. http://uwaga.onet.pl/42826,wideo,229...,reportaz.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Myślisz, że los zwierząt jest mi obojętny ? ![]() Cytat:
Mogłabys konkretniej? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem kiedy Ty czytalas, bo tego zapisu dawno nie ma - tj. jest w zlagodzonej wersji. Nie mowie tego, zeby sie czepiac czy cos, ale ten bledny poglad sie akurat dosyc czesto pojawia.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Konto usunięte
|
Nie usprawiedliwiam złych czynów innych. Nie stawiaj na równi kary wymierzanej zbrodniarzowi i katowania niewinnej istoty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Natomiast przyzwolenie (owszem, teoretyczne) na takie zachowanie wobec ludzi obroncow zwierzat to maksymalna obluda.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | ||
Zakorzenienie
|
Wyrak,
nie wiem czy czytałeś cały wątek, dlatego przytoczę moje 2 wypowiedzi. Pytanie było czy takie wulgaryzmy, jakie padają pod adresem tych ludzi, nie są wyrazem bezradności: Cytat:
Cytat:
A porzucanie sobie mięsem to jedyna rzecz, na którą mogę sobie pozwolić. I jeszcze jedno powtórzę: Ja życzę im życia w strachu. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.