Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-19, 20:31   #3151
mamaoptymistka
Zadomowienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Andziotku, Mary dziekowac!!! Ja nie wiedzialam, ze TO ma taka dzwieczna nazwe

To ludzie sprzedaja ciuchy z primarka na allegro? Ta bluzeczka nie jest super gatunkowo dobra, ale za taka cene... funt piecdziesiat czyli jakies 7 zl w sam raz
Wiesz ja mam kilka takich bluzeczek i rzeczywiście ta sama firma a jedne są lepszej jakości inne słabszej. Ja jako wieczny zmarzluch noszę z długim rękawem pod swetry polary i są całkiem fajne.
Stary 2011-01-19, 20:32   #3152
caffelate05
Rozeznanie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Mój Tż wrócił z zakupów w Tchibo
Przywiózł mi dwa staniki bezszwowe. Lila w rozmiarze M i biały w rozmiarze L. No i muszę Wam powiedzieć, że są super, tylko niestety M to dla mnie jest za mały, zapinam się na ostatnie zapięcie na styk. Staniki są super wygodne, ładne, porządne i cena bardzo fajna 29,90zł'/szt http://www.tchibo.pl/Biustonosz-spor...html?dim1=Lil3
Aż się zastanawiam, czy tego lila w rozmiarze M sobie nie zostawić na potem, w końcu biust mi zmaleje po karmieniu i jak schudnę.

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 20:33   #3153
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Ja lubię z primarka czy atmosphere są własnie dłuższe
tego typu:
http://allegro.pl/atmosphere-bluzka-...403105686.html

http://allegro.pl/atmosphere-bluzka-...400858300.html

http://allegro.pl/atmosphere-bluzka-...403941971.html

Jak kupisz większy rozmiar to nawet lepiej będzie dłuższa.
dziękuję dobra kobieto
o coś takiego mi chodziło ale chyba kurcze jeszcze za krótkie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Andziot, o tescowych nie słyszałam, ale sprawdzę to przy okazji. Za woreczki na pieluchy nie zamierzam przepłacać

Co do koszulek, to na allegro nic dłuższego nie znajdziesz. Sama szukałam różnych i zostało mi polatanie po sklepach

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Aaaa, ja myślałam, że o koszule do karmienia chodziło
chciałam taką zwykłą koszulke na teraz do spania, zeby wygodnie było
dziś poprzymierzałam troche w sklepie takich pidzam i wszytkie jakies takie ciasnawe w brzuchu

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 20:37   #3154
mamaoptymistka
Zadomowienie

andziot oni tam podają długość wieź większą bo one są z lycrą i będzie git no chyba że coś znajdziesz innego ....

a zobacz to http://allegro.pl/2-sztuki-elegancki...336462679.html czaiłam się czaiłam a aukcja mi uciekła z przed nosa a takie body super bo nic nie wyłazi.

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-01-19 o 20:38
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 20:39   #3155
kruczaa
Rozeznanie

Zostawić was na kilka godzin i 6 stron do nadrobienia, ehh
Wklejam fajną stronkę dot. wyprawki dla maluszka, moze się wam przyda i idę czytać
http://www.rodzice.pl/ciaza-i-porod/...noworodka.html
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 20:42   #3156
mamaoptymistka
Zadomowienie

albo tego typu też fajna

http://allegro.pl/hm-koszulka-do-spa...419704052.html
Stary 2011-01-19, 20:43   #3157
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
andziot oni tam podają długość wieź większą bo one są z lycrą i będzie git no chyba że coś znajdziesz innego ....

a zobacz to http://allegro.pl/2-sztuki-elegancki...336462679.html czaiłam się czaiłam a aukcja mi uciekła z przed nosa a takie body super bo nic nie wyłazi.
ja nie lubie jak coś mi się wżyna między nogami

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 20:43   #3158
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
Wklejam fajną stronkę dot. wyprawki dla maluszka, moze się wam przyda i idę czytać
dodałam do ulubionych przeczytam potem dzięki
Stary 2011-01-19, 20:46   #3159
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
akiego czegoś szukałam dziś w sklepach, ale albo drogie, albo za ciasne w brzuchu, bo niby rozszerzane ale jednak jak jeszcze troche urosne to sie nie zmieszcze

w h&m byłam ale jak na złość nie dotarlam do bielizny, bo mnie wkurzyło że mało przecen mają

Stary 2011-01-19, 20:46   #3160
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
ja nie lubie jak coś mi się wżyna między nogami
Nie lubisz no coś Ty ....
Stary 2011-01-19, 20:57   #3161
andziot
Zakorzenienie

aaaa jeszcze chciałam napisać bo tak mi sie przypomniało,
ze te zwykłe niedrapki (bawełniane cieńkie) to mega szybko spadają dziecku z rączek,
przynajmniej Zośce spadały niemal od razu,
i przyznam się, jako żem wyrodna matka, zakładałam jej skarpetki na rączki, bo one dłużej utrzymywały się w jednym miejscu
takie z H&M bo miały dłuższy ściagacz
(teściowa powiedziała że naskraży Zosi jak dorośnie że jej skarpety na ręce zakładali )

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
jakaś skromna ta wyprawka u nich,
pisza ze 4-6 bodziaków tylko
ja to chyba bym w jeden dzień zużyła

Stary 2011-01-19, 20:59   #3162
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
zmierz sobie 1h po obiedzie

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

coś niedokładnie czytasz
pieluchy, frida, termoopakowanie są na liście

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

to są woreczki na śmierdzace pieluchy
ale polecam też takie woreczki z tesco , sa takie same i pachnące a tańsze

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

dziewczyny a umiecie znaleźć mi w necie gdzieś takie zwykłe koszulki bawełniane na ramiączkach ale żeby były dłuuugie ???????
siedze na allegro ale nic takiego nie widze
z frida sie poprawilam
nie wiedzialam, ze linomag mozna stosowac do obu
a pieluszek niedowidzialam
Cytat:
Pauliziu, to taki wynalazek na pieluchy zużyte Poleciła mi przyjaciółka, która ma maluszka kilkumiesięcznego

Aguś, weź no doczytaj moją listę

- osłonek nie kupuję teraz, jeśli będą potrzebne, to wtedy
- do smarowania pupy dziecka i sutków [moich:P] będę stosować Linomag, tani, sprawdzony, skuteczny
- jeśli pojawią się odparzenia, to ewentualnie kupię dodatkowo coś z alantoiną i D-panthenolem, jednak Alantan i Bepanthen mają podobne składy, więc z pewnością kupię tańszy Alantan
aha chyba, ze chceszpo porodzie kupowac
spoko
ja poki co zaopatruje sie we wszystko od razu

tak to jest, jak sie ma duzo pracy na glowie, do tego musze teraz poprasowac, spakowac sie i o 4 wstajemy
i przed nami 520 km
mam nadzieje, ze droga bedzie ok'w sumiepolowa to austrady
wiec raz dwa

u nas dzisiaj w szkole rodzenia opowiadala polozna o naciec iu krocza
jak ja sie ciesze, ze nie nacina sie juz z reguly
bo kiedys tak robiono
ale ponoc czesto nacinaja ze wzgledu na to, ze pekniecie bywa grozniejsze

aha i witam wszystkie nowe mamusie
Stary 2011-01-19, 21:00   #3163
mamaoptymistka
Zadomowienie

Ja śpię w tej http://allegro.pl/primark-mikolaj-po...333959084.html (jestem zmarzluchem)
W koszulce na na ramkach po jednej nocy miałabym katar jak smok.
Stary 2011-01-19, 21:02   #3164
the_sania
Wtajemniczenie

Małe kopie, aż brzuch się trzęsie uwielbiam to uczucie.

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Ja właśnie też nie mogę brac witamin, bo czuję się po nich okropnie, próbowałam feminatal, a ostatnio kupiłam prenatal i to samo . Mój gin jest zdania, że żadnych sztucznych suplementów w ciąży nie powinno się przyjmowac, bo witaminy to są w pożywieniu- wyniki też mam zawsze ok, teraz nawet apetyt dużo większy, ale mimo to się trochę denerwuję, że nie łykam tych witamin - i może dzidzi czegoś brakuje?
ja nie wyobrażam sobie nie łykac witamin
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
to az tak czuć, ze budzi w nocy ??
i czy widać gołym okiem ze pod skóra cosik sie rusza? bardzo bym chciała to mojemu tż pokazac
u mnie widac, że się rusza jak spojrzymy na brzuch jakoś od 21tygodnia. TŻ pierwszy raz poczuł ruchy na początku 19tygodnia, czyli dosc szybko
i póki co, aż tak nie daje że budzę się w nocy przez ruchy, aczkolwiek po przebudzeniu na siusiu czuję kopniaczki (23tydz)
Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Cafelate to ja do Ciebie mam teraz pytanko? Ty leżysz tak jak ja praktycznie od początku ciąży prawda? Czy boisz się przez to, że nie dasz rady podczas porodu? Ja mam tak słabe mięśnie, że na nic nie mam siły, wdrapanie się na pierwsze piętro to wyczyn, wyjście na spacer to maraton, a jak tu znieśc poród trwający kilka godzin i wymagający wysiłku? Już zaczynam o tym myślec
też się boję o to. i mam podobnie z kondycją - czuję się jak słoń jak wyjdę tylko do pobliskiego sklepu i mam wejsc na 4piętro.... a ciągle tylko leżę, siedzę, albo w kuchni obiad przyrządzam.
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Doczytałam w koncu zaległości
Widzę, że spięcie było, nie ma co dziewczyny sie denerwować, po prostu notorycznie powtarzające sie pytania ignorować, jak ktoś będzie miał ochotę to odpowie itp, nie ma potrzeby się stresowac niepotrzebnie.

Co do nadrabiania wątku to ja się nie dziwię dziewczyną że go nie nadrabiają tak jak by należało, nie zawsze ktos ma czas na to aby przewertować kilkanaście, lub kilkadziesiąt stron wątku, a do tego jeszcze coś napisać, sama bym nie dała rady, a jestem tu codziennie i czasami tez mam problem z nadrobieniem wszystkiego, każdy z nas ma inne obowiązki niż siedzenie i śledzenie wątku na bieżąco, więc bądźmy dla siebie bardziej wyrozumiałe pod tym względem i nie wymagajmy aby ktoś czytał watek od deski do deski.
Tak jak pisałam powyżej jak kogoś denerwują powtarzające się pytania to niech je ignoruje.
No i istenieje cos takiego jak przeszukaj watek przez ta wyszukiwarkę można wyszukać tematy na które się pisało i chwilka i odpowiedź mamy gotową. Ale nie ukrywam że wiele pytań na 100% powtórzy się tu jeszcze nie raz np: wózki, wyprawka, waga, badania itp. i tego nie unikniemy, ale też nie powinniśmy doprowadzić do takiej sytuacji, że ktoś będzie sie bał o coś zapytać bo być może było to w wątku już poruszane.
zgadzam się z Tobą Ewesko
jest takie tempo pisania, nas też dużo, więc nie sposób czytac od deski do deski. Uważam, że każda z nas nie raz jeszcze będzie pytac o rzeczy, o których już wcześniej pisałyśmy. Mi osobiście to nie przeszkadza, mam nadzieję, że wam też nie będzie. Ważne są dla mnie wasze opinie (niektóre mam zapisane na kompie) dlatego będę pytac
Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
Tak, od początku ciąży leżę. Z tym że na początku, do 16 tygodnia jeszcze krzątałam się po domu, w sensie nie sprzątania a np zrobienia posiłku, siadałam przy kompie. Od 17 tygodnia, po zabiegu praktycznie cały czas leżę. Na początku nie wstawałam w ogóle, tyle co do łazienki. Jak TŻ miał dyżur to miałam kanapki popakowane koło łóżka i termos z herbatą Staram się troszkę wstawać, po drodze do łazienki np. nakarmić koty, czy obrać sobie marchewki, ale więcej nie, wracam do łóżka. Klikam na leżąco.
Sił nie mam wcale, mięśnie widzę, że zanikają, porodu się boję, bo wiem, że nie wiem skąd wezmę siły. Ale nie mam wyjścia muszę wyleżeć tę ciążę, mam nadzieję, że trafię na jakąś wyrozumiałą ekipę przy porodzie.
to jaki miałaś zabieg? nie kojarzę i współczuję Ci bardzo takiej sytuacji. Nie wiadomo, czy to, że wsxtanie się na chwilę, albo coś podniesie- nie zaszkodzi....
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
a wogóle to siorka moja ma już wszystko oprócz ubranek, nawet wózek już ma X-Lander z całym wyposażeniem, śpiworkami, gondolami itp. a zapłaciła tylko 1700zł, takiej to dobrze, ale jak sie pracuje w sklepie to przedstawiciele załatwiaja jej wszystko taniej, nie dość że bez marży to jeszcze ze zniżką.
Ja czasami u niej coś kupowałam dla synka też ze zniżką siorki pracowniczą, ale nie taka dużą jaką ona dostała od przedstawicieli.
Ogólnie ma wszystko już oprócz ubranek, więc wózek, łóżeczko, butelki smoczki, pościel, okrycia kąpielowe, grzechotki, butelki i inne duperelki które ja uważam za zbędne już ma
Ale nie ma się co dziwic to jej pierwsze wyczekiwane dzieciaczki, więc wyposażenie będzie full wypas, no i mają kasę nie ma co ukrywać, ona sama sporo zarabia i do tego jest kierownikiem sklepu sieciowego z artykułami dziecięcymi
Mam przyjść do niej to ma tez kilka rzeczy nawet dla mnie
Hehehe nie ma to jak siostra
zazdroszczę siostrze i takiej siostry
Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
wlasnie ogladam John & Kate plus 8 , strasznie lubie te dzieciaki tam, ogladalyscie to?
oglądam sporadycznie na TLC. nie lubię tej żony, zresztą mąż (teraz już ex) też nie jest lepszy. za to dzieciaczki są słodkie
Cytat:
Dziewczyny, wklejam moją wyprawkę. Miałam w tym wielki bałagan, ale uporządkowałam i oto co wyszło. Może się komuś przyda, albo ktoś ma jakieś sugestie

na różowo rzeczy, które dostałam
na niebiesko rzeczy, które już kupiłam

Ikea:
łóżeczko 90,0
pościel 49,99
kołdra wypełnienie 29,99
ochraniacz/cerata na łóżeczko 39,99
moskitiera/baldachim 39,99
ceratka do przewijania,19,99
[reczniczki 3 za 15,99]
śliniaki 9,99

Spaniowo-kąpielowe:
becik=rożek
śpiworek x 2
kocyk polarowy x 3 [od K]

kocyk bawełniany x 2
ręcznik x 3 [zwykły i z 2 kapturem]
pieluchy tetrowe x 7
pieluchy flanelowe x 2

niedrapki x 2 pary

Pielęgnacja i higiena:
płyn do mycia ciała i włosów Nivea/Hipp/Klorane
oliwka/balsam do smarowania ciała Nivea/Hipp
chusteczki mokre Nivea
krem z filtrem Nivea/Chicco
myjka frote
pieluchy Huggies/Pampers/Dada
Paklanki
płatki kosmet x 2 op.
proszek Dzidziuś
Octenisept
gaziki 5x5 [12]
Linomag w maści
Frida/Katarek [ble]
sól fizjologiczna 10 x 5 ml

Żarcie:
lakator ręczny TT
butelka 150 ml TT + przykrywka
butelka 260 ml [różowa] TT
Avent 150 ml

Akcesoria:
smoczki Pure x2 TT
szczota+grzebień TT
nożyczki+cążki TT
termoopakowanie TT
wanienka
termometr do ucha

Matka Polka:
wkładki laktacyjne
koszule do karmienia x 2
bawełniane majty x 3
biustonosz do karmienia x 2\
Linomag w maści [zabrać dziecku]
Kinder Bueno x 1

Oraz:
wózek Mutsy/X-lander XA + fotelik MC
chusta Jendrulino
mata edukacyjna FP [od M]
bujaczek FP lub BS
nawilżacz Climatic/Boneco
karuzelka [dostanę w spadku]

no kinder bueno najważniejsze hihi
lista super i już mam ją na kompie
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Odradzam taki na czoło.
Ja sama kupuję w smoczku
Doświadczenie opiekunki

Np. http://allegro.pl/termometr-w-smoczk...414515079.html
można ufac takim w smoczku?
Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Jeszcze tylko 3 tygodnie i mam nadzieje, ze bede na biezaco z Wami. To chyba najwieksza rzecz jaka mnie ostatnio meczy, ze strasznie trudno Was nadrabiac. Z reszta pewnie kazda z Was o tym wie Wlasnie tez mocno rzucilo mi sie w oczy, ze Kasi jest znaaaacznie mniej niz zwykle.

Przyszedl glukometr od tesciowej. Zmierzylam sobie godzine temu i wynik 81. Tesciowa mowi, ze wynik super jesli chodzi o pore dnia. Sprobuje zrobic jeszcze raz jutro rano na czco.
Maly wariuje. Fajnie jest go odczuwac z dnia na dzien coraz mocniej
Bosko!!!

Malo humoru mam, bo tesciowa mi na nerwie zagrala
a co teściowa zrobiła?
no te kopniaczki mocne są super mi aż brzuch się unosi
i powiem Ci, że mnie też męczy nadrabianie. czasem odechciewa mi się zagladac tu, jak pomyślę, że z 10stron do nadrobienia
i właśnie- co dzieje się z Kasią?

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 21:03   #3165
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Ja śpię w tej http://allegro.pl/primark-mikolaj-po...333959084.html (jestem zmarzluchem)
W koszulce na na ramkach po jednej nocy miałabym katar jak smok.
mnie mężu grzeje

Stary 2011-01-19, 21:03   #3166
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

hej kochaniutkie poraz 3 zabieram sie zapisanie od nowa tego postu- powod moj zje****y net!!!!

nie bylo mnie 2,5 dnia i przyznam sie bez bicia- nie mam sily was nadrabiac

eweska ja tam zazdroszcze dzieciaczkom twojej siostry

moria44 piekna wyprawka- mi do niej jeszcze daleko pozazdroscic

paulizia jestem skarbie, jak nie cialem to dusza- mysle o was czesto ostatnio mialam duzo nauki, egzaminy, ale jakos poszlo a po za tym walcze z netem

dzieki Agnieszce_pe25 7 lutego ide na usg
na liscie rodze jako pierwsza, a jako nieliczna nie znam jeszcze plci co za wstyd

odebralam wyniki- hemoglobinka 10,9 (norma od 12), myslalam ze bedzie gorzej. Co o tym myslicie?
glukoze na czczo wyszla mi 73 nigdy nie mialam jeszcze tak niskiej na czczo, szkoda ze na obciazenie nie powtorzylam ale i tak sie ciesze.

w piatek do poradni diabetologicznej-trzymajcie kciuki

moje sloneczko wali jak szalone caly dzien wysoko nad pepkiem, caly brzuchol skacze czy to normalne???
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 21:04   #3167
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
Małe kopie, aż brzuch się trzęsie uwielbiam to uczucie.

ja nie wyobrażam sobie nie łykac witamin

u mnie widac, że się rusza jak spojrzymy na brzuch jakoś od 21tygodnia. TŻ pierwszy raz poczuł ruchy na początku 19tygodnia, czyli dosc szybko
i póki co, aż tak nie daje że budzę się w nocy przez ruchy, aczkolwiek po przebudzeniu na siusiu czuję kopniaczki (23tydz)

też się boję o to. i mam podobnie z kondycją - czuję się jak słoń jak wyjdę tylko do pobliskiego sklepu i mam wejsc na 4piętro.... a ciągle tylko leżę, siedzę, albo w kuchni obiad przyrządzam.

zgadzam się z Tobą Ewesko
jest takie tempo pisania, nas też dużo, więc nie sposób czytac od deski do deski. Uważam, że każda z nas nie raz jeszcze będzie pytac o rzeczy, o których już wcześniej pisałyśmy. Mi osobiście to nie przeszkadza, mam nadzieję, że wam też nie będzie. Ważne są dla mnie wasze opinie (niektóre mam zapisane na kompie) dlatego będę pytac

to jaki miałaś zabieg? nie kojarzę i współczuję Ci bardzo takiej sytuacji. Nie wiadomo, czy to, że wsxtanie się na chwilę, albo coś podniesie- nie zaszkodzi....

zazdroszczę siostrze i takiej siostry

oglądam sporadycznie na TLC. nie lubię tej żony, zresztą mąż (teraz już ex) też nie jest lepszy. za to dzieciaczki są słodkie

no kinder bueno najważniejsze hihi
lista super i już mam ją na kompie

a co teściowa zrobiła?
no te kopniaczki mocne są super mi aż brzuch się unosi
i powiem Ci, że mnie też męczy nadrabianie. czasem odechciewa mi się zagladac tu, jak pomyślę, że z 10stron do nadrobienia
i właśnie- co dzieje się z Kasią?
kasia ostatnio pisala ze ma teraz mase egzaminow
do tego jest zalamana ta cukrzyca
no i ma meza w domu, wec obowiazkow jej przybylo
Stary 2011-01-19, 21:05   #3168
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Wszystko zalezy od wozka, ja kupilam 3w1 , jezdze juz prawie 2 lata i nie moge nic zlego powiedziec. Gondole mial ogromna, miescilam w niej 7 miesieczne dziecko, spacerowa jest ok, wiec to akurat byl swietny zakup.
Jesli chodzi o parasolke jaka pokazalas - absolutnie nie posadzilabym w niej dziecka, ktore ledwo co siedzi, to sa wozki z kiepskim usztywnieniem plecow i malo komfortowe - polecam je dla pewnie siedzacego dziecka, na czas lata i wyjazdow - kupilam parasolke na wyjazd do Polski bo idealnie sie nadaje do samolotu, na codzien i tak uzywam "normalnego" wozka, mimo, ze mam wieksza parasolke, na wiekszych, gumowych kolach.
Nie odradzam zakupu osobnej gondoli i osobnej spacerowki, ale spacerowke kupilabym "konkretna".
napisz proszę o jakim wózku piszesz.

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-01-19, 21:07   #3169
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
najdokładniej mierzą te stare rtęciowe
ja bym np nie zmierzyla Zosi smoczkiem temperatury bo Zosia nie umiała ssac smoka
poza tym takiemu maluszkowi najpiej mierzyć w dupce (niejdokładniejszy pomiar)
ale to tylko do pewnego wieku się da, bo później już bunt sie robi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 21:10   #3170
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Aguś, z te wszelkie apteczne specyfiki stosuje się zamiennie, naprawdę nie warto przepłacać za Bepanthen A w ogóle najlepsze, chociaż z krótką datą przydatności, są maści robione w aptece

Zazdroszczę wyjazdu! Fajnie masz Uważajcie tam na siebie i bawcie się dobrze

Saniu, wcześniej Moria wstawiła swoją, więc zajrzyj tam. Poza tym nasze forumowe już-Mamusie dały kilka dobrych wskazówek

Kasiu, fajnie, że jesteś! A hemoglobina chyba Ci się poprawiła? Coś mi się kojarzy, że miałaś gorsze wyniki? Nie jest źle, mała niedokrwistość, to norma w ciąży

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 21:11   #3171
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
hej kochaniutkie poraz 3 zabieram sie zapisanie od nowa tego postu- powod moj zje****y net!!!!

paulizia jestem skarbie, jak nie cialem to dusza- mysle o was czesto ostatnio mialam duzo nauki, egzaminy, ale jakos poszlo a po za tym walcze z netem

na liscie rodze jako pierwsza, a jako nieliczna nie znam jeszcze plci co za wstyd

odebralam wyniki- hemoglobinka 10,9 (norma od 12), myslalam ze bedzie gorzej. Co o tym myslicie?
glukoze na czczo wyszla mi 73 nigdy nie mialam jeszcze tak niskiej na czczo, szkoda ze na obciazenie nie powtorzylam ale i tak sie ciesze.

moje sloneczko wali jak szalone caly dzien wysoko nad pepkiem, caly brzuchol skacze czy to normalne???
o wilku mowa
spoko, dużo nadrabiania byś miała i zanim byś to nadrobiła to kolejne 10stron by przybyło.
dzidzius aktywny
kochana ja niestety na usg nie poznałam płci, bo tak dzidziuś się ułożył mam nadzieję, że Tobie się uda poznac my chyba jako jedyne na wątku chodzimy na nfz?
no i cieszę się, że z glukozą jest ok

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-01-19, 21:12   #3172
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość

eweska ja tam zazdroszcze dzieciaczkom twojej siostry

moria44 piekna wyprawka- mi do niej jeszcze daleko pozazdroscic

właśnie sie o Ciebie dopytują
co do hemoglobiny to możesz sobie zacząć łykac żelazo bez recepty,
podobno ono nie jest dość mocne, ale mi po nim skoczyła hemoglobina do góry ...
Biofer się nazywa .... jest podobno fajnie przyswajane i nie powoduje zaparć
chyba że masz wizytę u gina, to raczej przepisze Ci coś mocniejszego bo to już dość nisko jest ...

glukoza -
znaczy że dbasz o siebie

ciesze się że egzaminy poszły ok !!

Stary 2011-01-19, 21:12   #3173
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym np nie zmierzyla Zosi smoczkiem temperatury bo Zosia nie umiała ssac smoka
Zgadzam się z powyższym

Te smoczkowe mają kiepskie opinie, pomiary są niedokładne. A że wygodne? No heloł!

Rtęciowe rządzą, ale nie kupi się ich już nigdzie

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 21:13   #3174
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
miałam zakładany szew okrężny na szyjce macicy, bo była bardzo krótka i było 1cm rozwarcie wewnętrzne
to był mój pierwszy w życiu zabieg w narkozie

24kasia86 jaki poziom hemoglobiny miałaś wcześniej?

Stary 2011-01-19, 21:13   #3175
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
no też ufam najbardziej rtęciowym, ale ich już nie można dostac zdaje się. mam elektroniczny w domu, ale jakoś nie mam do niego przekonania. hehe no nikt nie lubi, jak mu się coś w dupkę wkłada
Cytat:

Saniu, wcześniej Moria wstawiła swoją, więc zajrzyj tam. Poza tym nasze forumowe już-Mamusie dały kilka dobrych wskazówek
wiem, wiem mam wszystko zapisane na kompie zbieram takie listy i później wezmę się za ich DOKŁADNE przeglądanie

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-01-19, 21:14   #3176
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Aguś, z te wszelkie apteczne specyfiki stosuje się zamiennie, naprawdę nie warto przepłacać za Bepanthen A w ogóle najlepsze, chociaż z krótką datą przydatności, są maści robione w aptece

Zazdroszczę wyjazdu! Fajnie masz Uważajcie tam na siebie i bawcie się dobrze

Kasiu, fajnie, że jesteś! A hemoglobina chyba Ci się poprawiła? Coś mi się kojarzy, że miałaś gorsze wyniki? Nie jest źle, mała niedokrwistość, to norma w ciąży
aha ja w sumie jeszce bepantenu nie kupilam
sama nie wiem czy go kupie

24kasia86
super, ze egzaminy okej, glukoza super
bedziemy 3mac w piatek kciukasy
Stary 2011-01-19, 21:16   #3177
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
miałam zakładany szew okrężny na szyjce macicy, bo była bardzo krótka i było 1cm rozwarcie wewnętrzne
to był mój pierwszy w życiu zabieg w narkozie
tak myślałam, że to o ten zabieg chodzi, ale nazwa wyleciała mi z głowy. cieszę się w takim razie, że mi nie zakładali szwu, a w sumie dziwne, bo też miałam rozwarcie na 1cm i skróconą szyjkę... no ale teraz już u mnie jest wszystko dobrze po pobycie w szpitalu i non stop na lekach.
3mam kciuki, że będzie wszystko dobrze u Was

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-01-19, 21:17   #3178
matallewar
Zakorzenienie

the_sania nigdy nie próbowałam, ale myślę, że są jak normalne termometry.
Próbowałam za to wszystkimi innymi i to była droga przez mękę
mary... rtęciowe najlepsze, ale ostatni jakiś czas temu zbiłam, a moje elektroniczne są meganiedokładne

Poza tym wydaje mi się, że super dokładne być nie muszą... Przecież chodzi tylko o to, żeby zaobserwować wzrost temperatury, a potem i tak do lekarza...

Ja chodzę państwowo, ale nie do końca nfz, bo kasa dla szpitala jest od miasta. Z prywatnego musiałam zrezygnować ze względu na finanse

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-01-19 o 21:22
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 21:20   #3179
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
the_sania nigdy nie próbowałam, ale myślę, że są jak normalne termometry.
Próbowałam za to wszystkimi innymi i to była droga przez mękę

Ja chodzę państwowo, ale nie do końca nfz, bo kasa dla szpitala jest od miasta. Z prywatnego musiałam zrezygnować ze względu na finanse
co osoba to opinia heh
a widzę, że moja dzidzia sporo cięższa od Twojej, bo 22t1d waga 560g może będziesz miała dziewczynkę?

no i tak u nas z tego samego powodu rezygnacja z prywatnego

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-01-19, 21:22   #3180
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
co osoba to opinia heh
a widzę, że moja dzidzia sporo cięższa od Twojej, bo 22t1d waga 560g może będziesz miała dziewczynkę?
to podobna waga jak Julek, w 21t5d ważył 575gr i wyszło że ciąża jest o 8 dni starsza na usg niż wynika to z terminu OM

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości