![]() |
#1921 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)
Jowisz, ale to tylko jeden z aspektów problemu... :haha: bo oczywiście jak mimo staram się wyegzekwować jednak polecenie, to jest zemsta - rzucanie przedmiotami, uciekanie, wrzaski też się zdarzają
![]() ![]() Edytowane przez Sosnowa Czas edycji: 2011-01-19 o 19:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1922 |
Zakorzenienie
|
tak Sosno
moj M wypisz wymaluj udaje że nie słyszy ![]() dla przykładu zawściekł sie teraz ostatnio i specjalnie krzywo siedzi z podkulonymi girami, non stop go strofuję, jak grochem o ścianę ![]() koszmarne, zaczyna mnie bić, jak udaję że mnie boli, udaję że płaczę, to zaraz mnie przytula, całuje, mowi przeprasza, i "nie takać mama " ( nie płakać mama) tata cijedzie, cijedzie tata tiątek (tata przyjedzie w piątek) jakby to miało być lekarstwo na jego złość ![]() udaje że nie słyszy jak go strofuję, żeby zabawki posprzątał, ![]() no i jeszcze mnożyć można przykłady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1923 |
Zakorzenienie
|
dokładnie... moja też potrafi walnąć, podrapać, albo uszczypać ze złości... na szczęście ostatnio chyba trochę mniej przemocy używa, ale zdarzyło się jej to kiedyś przy ludziach... normalnie wstyd za piątkę.... jak to Jowisz mówi: przypadek z superniuni
|
![]() ![]() |
![]() |
#1924 |
Zakorzenienie
|
moj ostatnio taboreta podrapał na twarzy że sie aż popłakała,
jak sie zapytałam co zrobił , babcia płacze przez niego, to znowu, zaczął przepraszać, i tulić babkę ![]() u M przemoc gdzieś od tygodnia odnotowuję ![]() przecież go nie tłukę jak burego psa, żeby brał przykład ze mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1925 |
Zakorzenienie
|
Ania.... ale Miki przynajmniej przeprasza... a moja bezczelnie przyznaje, że zrobiła ała. dopiero trzeba jej dłuższe kazanie strzelić żeby przytulała i obiecywała poprawę...
jej chyba trzeba to przeczekać???? |
![]() ![]() |
![]() |
#1926 |
Zakorzenienie
|
moja krzyczy, tupie,kładzie się i piętami wali o podłogę. jest jak w amoku
![]() ehh,długo mogłabym pisać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1927 |
Zakorzenienie
|
hehe.... moja hrabina dziś tak się obraziła, że śmiałam jej pomóc w ubieraniu się (bo się guzdrała), że się porozbierała, żeby zrobić to sama... myślałam, że mnie coś strzeli...
---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- jak Was czytam, to się pocieszam, że moja potomkini jest w normie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dziś na złość mnie się oparzyła. robiłam jej placki z serka homo na kolację i widzę,że mi włazi między nogi. przeganiam,bo gorące. a ta do mnie,że nie gorące i łapą do patelni. było ok,bo dopiero rozgrzewałam,ale opierniczyłam. to wiecie co zrobiła ? zdjęłam chwilę potem z palnika patelnię żeby placji przełożyć a ta sie nagle objawiła i łapę na palnik ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1929 |
Zakorzenienie
|
A moja Ola ma napady autoagresji, bije i okłada się sama jak czegoś nie pozwalam. Potrafi zdrowo przygrzmocić się w głowę, rękami albo w podłogę, krzesło, stół. Już wszelkich sposobów na nią próbowałam, opierniczanie pomaga i to jak się wyhuka i ją boli...wtedy stopuje.
Ma takie napady też jak wraca mój tż, z reguły nie ma go długo - jest w pracy, albo na podyplomówce w weekend co drugi tydzień. Jak wejdzie w drzwi Ola się wścieka, wrzeszczy i bije się rekami po głowie. Za 2-3 minuty jej przechodzi, ale muszę na nią uważać bo by miała czaszkę do szycia jak kiedyś próbowała wyhamować na kancie szafy.
#1930 |
Zakorzenienie
|
witam się
nawet nie wiecie jak mi ulżyło, jak poczytałam o waszych potomkach i że mój duzi Kajo niczym się nie różni od waszych od jakiegoś czasu to jest - złośnik i histeryk, oczywiście też po fakcie jest przytulanie dmuchanie i uś nie boi //już nie boli// a dziś to mam takiego nerwa że najchętniej bym kogoś rozszarpała ![]() niech się już te ferie kończą bo mnie jasny szlag trafi / a rano myślałam że zapowiada się fajny dzień bo spałam do 10 //tak jak reszta dzieciaków.// to tyle się wygadałam/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1931 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz jak jej coś nie pasi a ktoś ją miło dotknie/pogłaszcze/cmoknie to zrzuca to z siebie dając sobie klapsy ![]() znieczulam się winem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1932 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ale Zofijka juz nawija ![]() ![]() Wiki ma czasem napad szału i najczęściej robi wielki rozpie.rdziel w pokoju ![]() a uderzyc tez jej sie nieraz zdarza, tzn próbuje bo ja wtedy odwracam sie do nie d. i nie zwracam uwagi. Kiedys była bardziej agresywna, dostała kiedys klapsa od TZ i chyba wtedy tez tak reagowała agresją. Zabroniłam rękoczynów bo ja jestem przeciwna i Wiki tez jakos złagodniała u nas ostatnio armagedon z wychodzeniem gdziekolwiek, z ubieraniem, pisałam juz o tym. Przez tą zimę i te 2 choroby jej jak była "uwięziona" w domu tak zdziczała ![]() co do szamponów to ja polecam herbal esense do przetłuszczających a odzywkę mam z gliss kurra ta z jedwabiem. I koncowy efekt biosilk na koncówki. Podobno jest tak ze szampon dobiera sie do skóry głowy a odzywkę do włosów, a nawet do koncówek ![]() ![]()
#1933 |
Zakorzenienie
|
doznałam olśnienia
już wiem po co Jowiszkowej aparat na ząbki ![]() wszak to dieta jak się patrzy ![]() ![]() ![]() a Miki tak samo, muszę siłą z domu wyciągać, cały dzień by w mieszkaniu przesiadział , ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1934 |
Zakorzenienie
|
Z. sama się nie leje, ale rzuca przedmiotami jak coś nie po panienki myśli
![]() ![]() często mam ochotę wyjść i nie wrócić ![]() Z. też nie lubi spacerów ![]() ![]() ![]() Edytowane przez wersta Czas edycji: 2011-01-19 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1935 |
Zakorzenienie
|
Wersta
chyba troszkę u nas nie tak Miki nienawidzi wybierania się na spacer ![]() potem na dworze to już super, chodzimy sobie gdzie ja chcę , (rewelacja, rok temu było inaczej ![]() od jazdy samochodem woli , autobusowe przejażdżki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie wylazłam z forum orto na GL i ludzie piszą,że ta separacja czyli gumki między zębami bolą bardziej niż aparat. a jeśli nie bardziej to gorzej już raczej nie powinno być. zobaczymy ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- jeśli chodzi o wybieranie się na spacer czy gdziekolwiek to Iga zawsze odstawia biegi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1937 |
Zakorzenienie
|
e tam
jak sie ubiorę i mówię, Miki mama wychodzi a ten skunksik ' pa pa mama , dodzienia, cieść " i tyle bawi sie dalej ![]() więc jednak musi być siłowe nastawienie na kierunek kurtka i buty ![]() a jednak pisałam Wam, słowo klucz na przyspieszenie "Joanna" ale potem by mi życ nie dał ze chce jechać do ciotki, ![]() ![]() ![]() Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2011-01-19 o 21:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas nie działa. Sofijowa mówi idź mamusia Zosiećka pocieka z tosią ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1939 |
Zakorzenienie
|
z moja jest problem jesli chodzi o spodnie i bluzę, najlepiej by było ją nie orzebierac tylko w tym co po domu lata
![]() ![]() a wczoraj mnie rozczuliła jak nam te auto padło ( a propo juz jest ok, akumulator naładowalismy i jezdzi ![]() ![]() ![]() co do lania w pieluchy to u nas tez zero postępów, choc jest wysadzana regularnie ![]() ![]()
#1940 |
Zakorzenienie
|
eee to ja przynajmniej z wybieraniem nie mam problemu
bo Kajo się ubiera w migu //czasem mu naszykuję ciszki i sam się ubiera , a jak nie zdąży to bez problemu daje mi się ubrać dla niego każde wyjście z domu jest frajdą To raczej powroty są histeryczne bo zawsze ma mało a to chce jeszcze do babci a to do jakieś tam cioci Co do klapsów to ja daję a szczególnie jak ze złością tupie zrzuca wszystko //i gdy nie reaguję zaczyna okładać mnie lub tego kto mu się napatoczy//dostanie klapsa i pomaga od razu jest spokój i do rany przyłóż |
![]() ![]() |
![]() |
#1941 |
Zakorzenienie
|
ja tez straszyłam ze pojdę bez niej i olewka. Kilka razy nawet ja zostawiłam u niej w pokoju na gorze, zamknęłam bramkę na schody i zeszłam na dół to był ryk. Ale potem sie wycwaniła bo zawsez po nią przychodziłam
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Wiki po tym klapsie zaczęła sie walic pięściami po głowie jak cos złego zrobiła ![]()
#1942 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Heheh czytam wasze historie z dzieciaczkami i również twierdze, ze sporadyczne ataki histerii mojego dziecka są jak najbardziej normalne. U nas jest to rzucanie się na podłogę i wycie. Czasami leci do swojego pokoju i tam robi nam na zlosc i zamyka za soba drzwi, zebysmy nie mogli tam wejsc ![]() Poza tym staramy sie mu tlumaczyc co robi zle, czego nie wolno, a do czego powinien miec cierpliwosc. Na poczatku slucha mnie z płaczem, ale po chwili zaczyna do niego docierac. Uspokaja sie a ja go zachecam do zabawy. Niebawem zapomina, ze cos mu bylo nie po nosie i grzecznie sie bawi w swoim pokoju. Musze przyznac, ze Piotrek to bardzo grzeczne dziecko. Jest absorbujący dość mocno, ale ma swoje dni, ze potrafi ze 3h bawic sie sam w pokoju i gadac do siebie, do zabawek. A ma ich dosyc sporo i wszystkie obok. Nie lubi sie bawic w balaganie, ktory sam zrobi, totez sprzatamy poprzez zabawe ![]() Takie male oszustwa ucza go porządku ![]() Aaaa i kupilam mu fajne klocki drewniane kostki z literkami i wypalanymi obrazkami podpisane angielskimi nazwami ![]() sprobuje je znalezc w necie to wam pokaze linka ![]()
#1943 |
Zakorzenienie
|
Co do spacerów to z Olą raczej nie mam problemów, zawsze przed ją "odsikuje" i ubieram
![]() A baby najlepszego Wam nie powiedziałam, doznałam olśnienia. Moja wczorajsza przygoda ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to bym z pyskiem wyjechala i tyle by mnie widziala
![]() |
#1945 |
Zakorzenienie
|
hello
ale masz przygody Kasiulko , faktycznie jakieś stare rolmopsy natrętne Ci sie trafiają ![]() Mikiego to zaczepiają stasze babcie i dziadkowie, bo widać ma taki wyraz twarzy bobasowy rozczulający ![]() ps. wczoraj u nas nie było zbyt ciepło ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1946 |
Zakorzenienie
|
Dzięki babeczki kochane za współczucie
![]() ![]() ![]()
#1947 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kochane,
zapowiada się dzisiaj u mnie luźny dzień w pracy - wreszcie ![]() Kasiulko , Ty to masz przygody ![]() Zdradliwa teraz pogoda. Alicja już lepiej się czuje, ale mnie przeziebienie nadal trzyma.
Aniołeczek Edytowane przez dorbar Czas edycji: 2011-01-20 o 09:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1948 |
Zakorzenienie
|
O rany, Kasia
![]() ![]() ![]() Co do dziecięcych histerii to i u grzecznej Mati się zdarzają ![]() ![]() ![]() ![]() Ubierać/przebierać się - nienawidzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1949 |
Zakorzenienie
|
Anka, masz robotę!
![]() ![]() ![]()
#1950 |
Wtajemniczenie
|
U Alicji z ubieraniem i przebieraniem nie ma problemu, no chyba, ze jest zmęczona to rzeczywiście nie daje się zbytnio ubrać. Ale normalnie na spacerek czy jak wstaje to sama mówi, żeby ja juz ubierać. Czasami tylko uprze się na jakies spodnie czy bluzkę to nie ma mocnych trzeba jej to założyć
![]() Jeśli chodzi o histerię, to już coraz rzadziej je urządza. Nie bije siebie, ale czasami kogoś udezry w złości. Jak nie chce sprzątać to mówię, że mama idzie na spacerek a Isia zostanie w domku to wtedy zaczyna płakać i w końcu sprząta. Jak na razie nie ma z nią większych problemów. Ale wiecie co jak się pzrebudzi to nie [pozwala H by ją tulił - wtedy to wpada w straszny ryk - wtedy H chyba robi na złość i specjalnie się jej psoci - wkurza mnie to.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.