Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-19, 23:22   #3721
marsylia
Wtajemniczenie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość

Anika
to chyba muszę sobie odpuścić, chociaż juz wcześniej robiłam. Chyba , że zaraz przed porodem w celu wywołania.

Trzyrazyi czy foteliki maja byc droższe od lutego ze wzgledu na Vat?
Tez chce kupić Maxi cosi, tylko, ze do końca sie jeszcze nie zdecydowałam na wózek i później może być kłopot z dopasowaniem
z tego co pisalysmy kiedys vat skacze z 7 do 23 %, wiec roznica jest

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
sie pochwale łóżeczkiem wlasnie kupialm na allegro i bede czekac jak na szpilkach http://allegro.pl/drewex-lozeczko-hi...405954210.html
widzialam je na zywo jest bardzo ladne

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Ewelqa ale śliczne to łóżeczko, takie inne od wszystkich!!!

aja1 powiedz mi czy tesco u Ciebie jest na tyle duże,że ma dobrze jest zaopatrzony dział dla dzidzi?

moja koleżanka tydzień przed porodem poszła na wosk okolic intymnych , a i tak termin przechodziła o kilka dni

kurcze, ustaliśmy z tż że kupujemy łóżeczko,przewijak i komodę w ikei,ale mi sie podobają łózeczka z wzorkiem wyrzeźbionym a tam takich nie ma. a z drugiej strony łóżeczko bedzie tak ustawione ze tych ewentualnych wyrzezbien i tak nie bedzie widac, wiec czy jest sens kombinowac? szukam jakiejś ładnej pościeli dla dzidzi tylko takiej nietypowej, nie w misie itp. tylko może w jakąś kratę, coś oryginalnego bym chciała. a i jeszcze mam pytanie co wy myślicie o tych baldachimach? przydatne to jest?

Ja mysle ze jak nie widac to nie ma sensu, a te z ikei sa na prawde fajne, my chcielismy z drewexu ale to co mi sie podobalo nie ma komody w komplecie, wiec skonczymy pewnie na ikei.
Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Ja to nie wiem co bede robic cale dnie w domu, mam nadzieje ze nie jesc i sie obijac;p. Narazie mam 3 dni wolnego i troche nudy;p. Tylko internet, jakies pranie, obiadek, zakupy(mleko i chleb hehe) i tyle;p.

Ja ide na macierzynski jakos w 34tyg i paru dniach to chociaz duzo czasu w domu mi nie zostanie.
Co do nosidelka to na poczatku chcielismy jakies tansze ale stwierdzilismy ze jak sie to spodobalo to kupimy;p.

Niestety na wszystkie farby mam uczulenie i mialam platy suchej skory na glowie, bolace jak nie wiem, ale odkad nie farbuje jest spoko.
Moze jak w koncu wyjedziemy do kraju Tzta to wlosy same sie zafarbuja na blond;p.. od sloneczka
A czemu tak szybko na macierzynski nie szkoda Ci? To w sumie moze byc nawet z 6 tygodni "zmarnowanych"
Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny po kilku dniach nieobecności
jak Ktoś mnie wspominał to podziękowała za troskę.

U nas w domu szpital.Wszyscy choży oprócz mnie.Mnie jakoś te przeziębienia nie dopadają.

Co do kombinezonów.Ja mam Tp pod koniec marca i mam taki kombinezon ocieplany z kapturem.Nie typowo zimowy.Bardziej wiosenny.Raz,że na początku się z dzieckiem nie wychodzi a 2 będzie ciepło,więc nie inwestowałam w tego typu ubranko.

Wczoraj zaszłąm do sklepu TEXTIL MARKET.Może macie w miastach.Słuchajcie obkupiłam małego w nowe fajne śpioszki i kaftaniki.Te kaftany z zakładanymi rekawkami na dłonie kosztowały ok 6 zł.Będę częsciej teraz tam zaglądać,bo warto.

Chyba już tydzień czekam na przesyłkę od uzytkownika allegro rp77.Okazało się,że ,, w przesyłkach kurierskich poodklejały się etykiety i firma na własną rękę poprzyklejała''.Dzwonił do mnie wczoraj kurier,że ma dla mnie przesyłkę..mój numer podany do zamówienia babki z Lublina.Tak więc wczoraj wysłąli ponownie przesyłkę
No tak ja jestem z Gdańska Ale w sumie az dziwne ze nas tak malo z pomorza

Cytat:
Napisane przez _Ciastko_ Pokaż wiadomość
Ja należę do młodych mam. Co prawda teraz mam rocznikowo 27 lat ale pierwsze dziecko urodziłam 2 tyg przed moimi 20 urodzinami. Nie była to wpadka...u mnie instynkt macierzyński odezwał sie bardzo wcześnie - w wieku 17 lat, wtedy też poznałam mojego teraz już męża. Kiedy już dowiedziałam się że się udało i jestem w ciąży oszalałam ze szczęścia Zawsze chciałam być młodą mama - nie chciałam mieć np. 1wszego dziecka po 30. Zresztą tyle ile się wcześniej wyszalałam to mi starczy, teraz wole posiedziec w domu niż gdzieś wyjść nie mówiąc już o jakiejś imprezie NIE NIE NIE. W tamtym roku pamietam jak odwiedzilismy rodzine męża... kilka osób (z rodziny) szło do klubu potańczyć mnie musieli wyciągnąć siłą, poszłam bo było mi już głupio, wyszłam z mężem z imprezy tak po 2 godzinach - ehh tragedia, tłok, szum, pełno gimnazjalistów - to nie dla mnie. Wolę zdecydowanie usiąść wieczorkiem z mężem i obejrzeć fajny film.

Mam pytanie do Was...czy któraś z Was kupiła wózek Jedo Fyn 4??
Jestem bardzo ciekawa opinii
My kupujemy jedo, o opinie trudno bo jeszcze go nie mamy, ale po przejrzeniu za i przeciw raczej sie zdecydujemy.
Kolba - super wieści, a malutka sliczna, pokazalam mezowi, i az byl w szoku ze nasz maluch w brzuchu zaraz bedzie tak wygladal.
Duzo zdrówka dla Was

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 23:24   #3722
prunelle
Wtajemniczenie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

kolba, cudownie się takie wiadomości czyta, Oleńka jest prześliczna
z tego wszystkiego ja też już się doczekać nie mogę

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 23:30   #3723
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
No to się robi
JAKA ONA SLICZNA i ile wloskow ma kolba cuuuuuuuuuuudowna wasza olenka trzymam kciuki oby corcia jak naszybciej nabierala sil i wracala z wami do domku
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 00:02   #3724
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
ee ja tego w ogóle nie czuje tej różnicy wieku
to jest tak cudowny człowiek ,że moi rodzice od razu go zaakceptowali i nawet nie było zastrzeżeń

kolba jak miło się to czyta, mam nadzieję,że niebawem oleńka będzie w domu bardzo chciałabym zobaczyć jej zdjęcie i na pewno inne mamuśki też!
Monti, a co ja mam powiedziec jak mam meza 11 lat mlodszego I on na dodatek bardzo mlodo wyglada, czasami jeszcze dowod w monopolowym od niego chca, ale ja sie wiekiem nigdy nie sugerowalam tylko na charakter patrzalam. Ma swoje wady, bo kto ich nie ma, ale jest bardzo dojrzaly jak na swoj wiek i od poczatku swietnie sie dogadywalismy.

Cytat:
No to się robi
Sliczna. Kurcze nie zrozum mnie zle, ale dziwnie sie glada zdjecie dzieciatka, ktore powinno jeszcze te 2 miesiace w brzuchu posiedziec, bo zaraz sobie wyobrazam czy np Mati wyglada tak samo. Tak jakbym zajrzala do brzucha hehe. No i te wlosy powalaja. Uwielbiam noworodki z bujna czuprynka. Zreszta oczka tez ma sliczne.

Cytat:
o,tego nie mam.
nawet nie wiem gdzie się rozglądać, chyba w aptece?

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

mnie zwinęli przed chwilą pasek sprzed nosa, ale to dla mnie
o 50 groszy
Nawet w Auchanie je dostaniesz
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 07:03   #3725
avikusia
Zadomowienie

Dzień dobry, nie mam spania

Kolba śliczna ta Twoja Oleńka *.* niech rośnie zdrowo

Co do różnicy wieku to mój Tż jest starszy ode mnie o 3 lata, także w sumie nie tak dużo... ale jakby był teraz w moim wieku to masakra, nie wiem jakbyśmy sobie dali radę :|

chociaż? mam sąsiada który wpadł z dziewczyną w II klasie LO. Był dokładnie miesiąc po 18-tych urodzinach jak urodziła się mu córka, no a ta jego dziewczyna jest starsza od niego o rok.. najlepszy jest motyw, że urodziła małą w maju między egzaminami i na maturę z geografii jechała prosto ze szpitala no niestety, nie zdała wtedy tej gejcy, ale hardcorem i tak jest
teraz są już 3 lata po ślubie, córka będzie miała 5 lat w maju i jest ok, z tym że mieszkają z rodzicami, a on pracuje w firmie ojca.

ur. 01.04.2011
avikusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 07:04   #3726
Montii
Zakorzenienie

o Jok3r widzisz kolejny dowód na to ,że wiek na prawdę nie ma znaczenia, ważne że się kochacie, dogadujecie i chcecie tego samego w życiu swoją drogą fajnie mieć takie młodsze ciacho w domu

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 07:38   #3727
bosti
Zadomowienie

witajcie kochane po dłuuuuuugiej przerwie
mam nadzieję, że mnie jeszcze tu przyjmiecie po wypadnięciu z wizażowego obiegu. nie mam pojęcia, co tam u Was, postaram się nadrobić przynajmniej kilkanaście stron.
a u mnie cukrzyca ciążowa a wcześniej pod koniec roku okrutne zmęczenie i przepracowanie - ale udało mi się przepracować tak jak założyłam do końca grudnia, a od stycznia już odpoczywam

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 07:40   #3728
Montii
Zakorzenienie

witaj bosti

ja po śniadaniu i jadę na uczelnię, spać mi się chce

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 08:16   #3729
Tity
Zakorzenienie

Ciastko ja mam ten wózek, o opinię na razie mi trudno bo nie używany, ale po złożeniu wydaje się bardzo zwrotny i solidny. Niestety trochę waży, ale chyba tyle co inne wózki mniej więcej. Jedyne co głośno chodzi to włączanie hamulca, odblokowanie już jest ciche. Jest ładnie wykończony. Spacerówki jeszcze nie składaliśmy. A no i wydaje się, że sporo w nim miejsca.
Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
a ja zawsze uważałam, że najlepszy wiek na dziecko to 30stka
Ja też zawsze myślałam, że wyjdę za mąż pewnie w wieku 28 lat, dziecko urodzę po 30-stce, a wyszłam za mąż w wieku 23 i dziecko urodzę mając 27

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
zastanawialam sie nad nim ale tż nie zbyt pasilo i doszlimy do porozumienia i wybralismy takie http://allegro.pl/drewex-lozeczko-hi...416682791.html
Śliczne łóżeczko. Też miałam na podobne chrapkę, ale chyba komody nie mogłam dokupić do niego przez net. No i zależało mi na szufladzie, w sumie nie wiem czemu się tak na tą szufladę uparłam...
Cytat:
No to się robi
Kolba Oleńka jest prześliczna Aż dziw, że tak dzidzi wygląda kilka tygodni przed porodem Dobrze, że z nią ok. Trzymam kciuki za piątek
bosti witaj A coś bierzesz na tą cukrzycę, czy tylko dieta?

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 08:24   #3730
nuna_77
Zadomowienie

Witajcie
Jednak chyba muszę iść do nauczyciela z matmy córki wrr

KOlba córka prześliczna, widać, że silna i ma duże piękne oczy, a jaka fryzurka)
To cudowne wiesci , że może juz w piątek będzie w domku Trzymam kciuki

Iweczka nakładki silikonowe kupowałam w sklepie z akcesoriami dla dzieci, z Aventu.
8 abs

Edytowane przez nuna_77
Czas edycji: 2011-01-20 o 08:30
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 08:44   #3731
Olusiaa_
Zakorzenienie

kolba
śliczna Oleńka

U nas znów zimowo, śnieg w nocy spadł

waga o poranku 67,7. AAAAAAAAaaaaaaaaa
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 09:01   #3732
wanilia83
Zadomowienie

dzień dobry kochane
dziś w nocy dopadł mnie pierwszy raz skurcz łydki myślałam że zeświruje z bólu ale na szczęście przypomniałam sobie jak się go szybko pozbyć i przeszło, tylko czemu do teraz boli łydka

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
ja tez bez lusterka
ale na lezącow wannie opieam sie plecami o wannę nogami też tyłek do góry i sie widzę tak gdzie trzeba....

matko ale to musi z boku wygladac....

ja to sobie nawet wyobrazić tego nie mogę

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

a my wróciliśmy z sr było fajnie najpierw godzina ćwiczeń super się zrelaksowałam a potem teoria. i z ciekawej rzeczy to któraś tu pisała o oliwce no i na sr nam powiedziała że oliwką raczej nie smarować bo zatyka pory. lepiej wlać takiego czegoś do kąpieli i to natłuszcza skórę, albo kupić preparaty z parafiną czy jakoś tak, ale że coraz niej ludzi stosuje oliwkę odchodzi się od tego,.
a co do pępka to panuje moda na mokrą pielęgnację pępka czyli że żadnym spirytusem tylko wodą z mydłem... ale ona na swoi przykładzie nie poleca bo jej córce pępek się zaczął babrać i w końcu zaczęła swoim sposobem czyli na sucho i pępuszek się zagoił
co tam jeszcze... hmm...
wiele opinii słyszała i ona też się przekonała że najgorsze mleko dla dzieci to bebiko. i żeby mieć w razie w w domu jedno opakowanie ale po bebiko dzieci często kolki mają - są wyjątki wiadomo jak zawsze
no to narazie tyle chyba

a zapisałam się na jutro do fryzjera
ja wczoraj byłam u znajomej położnej i powiem ci jakbym ją słyszała to samo mówiła o pępku i oliwce

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
hehe muszę wypróbować ten sposób chociaż nie wiem czy jestem aż tak wygimnastykowana
Dzisiaj dojechało do mnie łóżeczko, które dostałam od koleżanki. Jestem zadowolona Tak wygląda:
http://allegro.pl/lozeczko-radek-vii...407247669.html

fajne łóżeczko brałam pod uwagę ale odpadło bo nie ma zakrywanej szuflady co niestety przy moim ciekawskim kocie mogłoby się skończyć wyciąganiem pazurkami wszystkiego co dosięgnie

kolba super wieści już niedługo będziesz miała Oleńkę w domu a my niecierpliwe ciotki czekamy na więcej fotek bo maleństwo śliczne

bosti
witaj z powrotem

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Witajcie
Jednak chyba muszę iść do nauczyciela z matmy córki wrr
tylko mi się tam proszę nie denerwować

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 09:10   #3733
bosti
Zadomowienie

kolba właśnie przeczytałam, że masz już swoje maleństwo rozczuliłam się bardzo, trzymam za Was kciuki, oby wszystko się dobrze dalej układało

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
bosti witaj A coś bierzesz na tą cukrzycę, czy tylko dieta?
w poradni diabetologicznej dostałam ostre zalecenia dietetyczne, staram się ich trzymać. kilka razy dziennie mierzę cukier i jak na razie jest ok, dieta wystarcza. ale trzeba się bardzo pilnować - raz sobie trochę pofolgowałam i od razu tak cukier skoczył, że szok. ciężko mi, bo słodycze bezwzględnie zakazane, a to uwielbiam najbardziej

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 09:25   #3734
n.ik.a
Zadomowienie

kolba popłakałam się jak czytałam ale to ze szczęścia śliczna ta wasza Oleńka. Trzymamy kciuki żeby szybciutko była w domu

a u mnie z rana trzęsawka po fenoterolu...ale jeszcze przez zdążyłam umyć gary i podłogi teraz z latającymi rękami byłoby ciężko

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 09:31   #3735
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
witaj bosti

ja po śniadaniu i jadę na uczelnię, spać mi się chce
Monti ty to nobla dostaniesz..DLA CIEZAROWEK WYBITNIE UZDOLNIONYCH hhihihih..podziwiam :P:P

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

DZIEWCZYNY mam pytanko bolal ktoras z was brzuch....mam na mysli takie jakies klucia mialyscie...mnie wczoraj i dzis w nocy brzuch pobolewal troche na miesiaczke a tak to takie klucia dziwne mialam na calej wielkosci brzucha nie wiem co to...a w nocy jak mi sie przysnelo na prawym boku to ledwoscia sie na lewy przekrecilam bo mnie tak klulo ....dzidzia dzisiaj szaleje od rana ale caly czas mysle o tych bolach czy to normalne....ja nigdy od poczatku ciazy nospy nie bralam....a wczoraj pare razy mi brzuch mi stwardnial....a wy jak bierzecie nospe????i jak tak to kiedy?????dziekuje

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
witajcie kochane po dłuuuuuugiej przerwie
mam nadzieję, że mnie jeszcze tu przyjmiecie po wypadnięciu z wizażowego obiegu. nie mam pojęcia, co tam u Was, postaram się nadrobić przynajmniej kilkanaście stron.
a u mnie cukrzyca ciążowa a wcześniej pod koniec roku okrutne zmęczenie i przepracowanie - ale udało mi się przepracować tak jak założyłam do końca grudnia, a od stycznia już odpoczywam
Bosti trzymam kciuki musisz wytrwac juz niedlugo zostalo i slodyczki w kat zostawic...znajoma miala zatrucie ciazowe i wsio ok.teraz bedzie dobrze
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 09:35   #3736
87czarna
Zakorzenienie

kolba Jestem zauroczona Twoją córeczką-jest PRZEUROCZA! Życzę dużo zdrówka,dziewczyny...

Jeśli już mowa o różnicy wieku-u nas jest 4 lata-Tż starszy Zawsze wchodziłam w związki,gdzie byliśmy w tym samym wieku i to dopiero pierwszy,gdzie jest większa i przyznam szczerze,że widzę OGROMNĄ różnicę!

My dzisiaj jedziemy do NFZ..muszę złożyc wniosek o wydanie nowej dyskietki. Dowód mam już na nowe nazwisko i boję się,że mogłabym potem miec jakies problemy przy przyjmowaniu do szpitala.

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 09:41   #3737
Stysia71
Raczkowanie

Cześć dziewczyny. Wiem,że bardzo dawno sie nie odzywałam i pewnie już o mnie zapomniałyście. Nie zaniedbuje forum, bo staram sie czytać go codziennie, ale w związku z tym, że cały czas pracuje nie mam za bardzo czasu pisać. Jestem już szczerze zmęczona ta pracą, odliczam dni kiedy pójdę na urlop, a później na zwolnienie. Z jednej strony wiem,że trochę ruchu i zajęć dobrze mi zrobi, ale z drugiej strony obawiam się, bo zdałam sobie sprawę, że praktycznie w ciąży w ogóle jeszcze nie zwolniłam tempa. Wychodzę z domu o 7.30, a wracam najczęściej o 20.30 ;/ bo po pracy trzeba podjechać do robotników, którzy remontują mieszkanie na przyjście Konradka albo mam zajęcia w szkole rodzenia, albo zakupy, ciągle coś.

Poza tym czuję się bardzo dobrze. Wczoraj byliśmy u lekarza, jestem w 32 tygodniu, mały waży 1834 gramy, lekarz pochwalił moją hemoglobinę i mocz, Mały jest ustawiony głową w dół, na następną wizytę mam przyjść za 3 tygodnie. Waga wzrosła mi od początkowej o 11 kg.

Dodatkowo chodzimy na zajęcia w szkole rodzenia, w której słuchamy wykładów, ćwiczymy i śpiewamy kołysanki

Wyprawka cała już przygotowana, jeszcze w przyszłym miesiącu dokupimy łóżeczko i wszystko co do niego potrzebne oraz kosmetyki i już wszystko będzie gotowe i będzie czekało na przyjście Konradka. Wczoraj odebraliśmy huśtawkę z Fisher Price Tropical forest, którą wywalczyłam na allegro. Kupilismy ją za 130zł, oczywiście wczoraj miała testy. Już się nie mogę doczekać aż będzie w niej mój Synek
Stysia71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 09:59   #3738
Ewelqa1985
Zadomowienie

witajcie
do 2 w nocy ogladalam film i dopiero wstalam teraz was nadrobilam i zmykam sie uczyc ale bede was podgladac
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 10:16   #3739
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Czesc Mamuski

znow mi sie zeszlo zanim moglam spokojnie siasc na kompa ale oprocz imprezy urodiznowej Tz we wtorek zmieniali nam ze spoldzielni liczniki na wode i kolejne kucie i sprzataenie sie trafilo
ale w ramach poceszenia wczoraj wieczorem poejchalismy z Tz do tego sklepu co wozek kupowalismy i nabylismy materac, przewijak, butelki + smoczki, termometr w smoczku, tetrowki, kocyk i sterylizatr do butelek jzu niedlugo wyprawka bedize kompletna

natomiast oporcz zakupow wczoraj bylismy w szpitalu w Pruszkowie obejzec porodowke bo polozna ktora w Pruskzowie prowadzi skozle rodzenia daje taka mozliwosc, i.... niemoglam spac cala noc.... sal gdize odbywaja sie porody jest 2 + jedna sala do ciec cesarskich... akurat jak bylismy w jednj byl porod a w drugiej dizewczyna siedial a tylko z podpietym ktg wiec moglismy zajzec na chwilke,
maja duzy prysznic i wc, zielone sicny i lozko porodowe, w tej samej sali jest ktg i jakas inna aparatura, waga dla dziecka worki pilki itp choc szczerze mowiac jestem spostrzegawcza i pamietam co widze ale wczoraj tak sie zestresowalam ze niemoglam z gardal wydobyc glosu i niewiele pamietam jak ta sala naprawde wygladala, jak mialam siew odezwac to mi sie plakac chcialo,
pozniej ogldalismy sale poporodowe gdize mamausie z malenstwami lezaly i te wszytkie dzieciaczki takei mikroskopijne w ramionach mamus a na koniec rozmawialismy , zapisalismy sie na szkoel rodzenia ktora zaczyna sie niestety w polowie lutego i pewnie wsyztkich lekcji nie zalicze no hcyab ze Rafcio bedize sie ociagał z wyjsciem, i dowiedizleismy sie ze ogoleni wszytko w szpiatalu jest bezplatne ale jak chce sale 2 os z wieksza lazienka to musze zaplacic 400zl i ze zniecuzlenia ZZO nie sa w stanie mi zagwarantowac.... a jak sie uda ze anestezjolog bedize akurat mial cas to bedize penwie kosztowalo 500zl
i wiecie co jeszce weszlam na strone szpitala a tam tekst :
Nasz blok porodowy składa się z dwóch jednostanowiskowych sal porodowych, sali cięć cesarskich i trzyosobowej sali przedporodowej z łazienką i telewizorem.
Sale porodowe posiadają nowoczesne łóżka porodowe, wannę z hydromasażem i łazienkę z prysznicem. Umeblowanie sal przypomina atmosferę domową, są worki sako i piłki pomagające rodzącej pacjentce bądź parze na przyjmowanie najbardziej wygodnych pozycji podczas porodu.
Dysponujemy najnowszej generacji aparatami KTG i USG.
BLOK PORODOWY JEST KLIMATYZOWANY

Prowadzimy porody w sposób profesjonalny mając jednak na uwadze życzenia i oczekiwania przyszłych rodziców dotyczące np. enemy, golenia włosów, nacinania krocza, przyjmowanych pozycji etc.
W trakcie porodu prowadzimy ćwiczenia oddechowe relaksacyjne jak również stosujemy leki rozkurczowe i przeciwbólowe.
Znieczulenie zewnątrz oponowe jest możliwe ze wskazań medycznych nieodpłatnie lub na życzenie w ramach indywidualnych kontraktów anestezjologicznych, po uprzedniej konsultacji w czasie ciąży.
Istnieje możliwość odbywania porodów rodzinnych z korzystaniem z sal 2- łóżkowych o podwyższonym standardzie. Nie limitujemy czasu przebywania
z położnicą i dzieckiem mężowi lub osobie towarzyszącej przy porodzie.
Po porodzie mamy z dziećmi przebywają na salach 2-4 łóżkowych wyposażonych w WC, prysznic a także wanienki i punkt przewijania noworodka. W sytuacji gdy dziecko przebywa w oddziale noworodkowym mama może kontaktować się z nim bez ograniczeń.
Szpital propaguje karmienie naturalne.

czyli generalnie wszystko ladnie pieknie poki nie przyjedizesz rodizc... eh no i mam teraz metlik co robic czy rodizc tu bo Tz blisko, czy Inflancka bo tam przynajmiej za nic nie place...

doczytam Was w miedzyczasie

mielgo dizonka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kopia DSC_0002.jpg (90,5 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopia DSC_0006.jpg (51,8 KB, 32 załadowań)

Edytowane przez kasiapruszkow
Czas edycji: 2011-01-20 o 10:30
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 10:21   #3740
brązowiutka
Zadomowienie

GG do brązowiutka

kolba gratuluję wytrwałej i pięknej córci - jutro już piątek

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Ja też mam termin na 4 kwietnia i też zastanawiam się nad kombinezonikiem. Ale takim z nóżkami, żeby można było włożyć dzidziula do fotelika samochodowego zapiąć. I nie wiem co zrobić. Jak długo będziemy go używać? A może wystarczy pożyczyć od przyjaciółki? bo i tak tylko kolka razy założę małemu.
Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Hej! Ja też mam termin z usg na 4 kwietnia Co do kombinezonu to kupie jakis cienki, bo wiosną myślę, że wieczory będą chłodne jeszcze. Jakiej firmy masz ten wózek? Ja na etapie poszukiwań...
Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Ja mam termin na 23-26marca i mam jeden kombinezon, uzywany, dostalam od mamy. Pewnie jakbym nie dostala to bym nie kupowala. Nie wydaje mi sie ze az tak zimno bedzie na poczatku kwietnia(u mnie moze byc inna pogoda;p) , dzidziusia przegrzewac nie chce;p. Chociaz dobrze ze mam tak na wszelki wypadek:P
Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
a czyli niespodzianka będzie
a co do kombinezonu ja mam taki typowo na wiosnę chora na niego byłam wstawiałam tu kiedyś zdjęcia ale już ich nie mam. wolę mieć kombinezonik bo różnie może być z pogodą a ja mam termin na 6-7kwietnia to może się w marcu urodzić
Wiecie co, chyba zdecyduję się na taki grubszy polarowy pajacyk, jak radzi Olusia, może nawet na 68, bo jeszcze Dzidzia i tak się owinie w rożek i kocyk - w samochodzie powinno mu być ciepło. A taki większy rozmiar jeszcze wystarczy na pierwsze wiosenne spacerki

Nie przyjrzałam się jakiej firmy to wózek Sprawdzałam tylko jego funkcjonalność. Został u teściów, więc jak następnym razem będziemy u nich, to sprawdzę jakiej marki toto

Dziewczyny, wybieracie sobie pozycję do rodzenia? Czy w ogóle w szpitalach, gdzie będziecie rodzić, jest taka możliwość?
Ja postanowiłam rodzić "w kuckach", ale oczywiście przy ostatniej wizycie zapomniałam się zapytać, czy w ogóle mogę Odkąd jestem w ciąży, jeden wielki roztrzepaniec ze mnie.

Wybrałam figlarną Sugar Baby!

Edytowane przez brązowiutka
Czas edycji: 2011-01-20 o 10:34
brązowiutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 10:22   #3741
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość

My kupujemy jedo, o opinie trudno bo jeszcze go nie mamy, ale po przejrzeniu za i przeciw raczej sie zdecydujemy.
Kolba - super wieści, a malutka sliczna, pokazalam mezowi, i az byl w szoku ze nasz maluch w brzuchu zaraz bedzie tak wygladal.
Duzo zdrówka dla Was
marsylia, moja kuzynka ma jedo od kilku m-cy i jest bardzo zadowolona czasami, jak jestem to poprowadzam sobie wózek z maluchem i powiem, że prowadzi się lekko i zwinnie, więc moim zdaniem jest ok.

Montii co do tych nakładek silikonowych, ja patrzyłam w świecie dziecka i jeszcze w innym sklepie, gdzie są te wszystkie "pierdoły". teraz chyba przejdę się do apteki po to

Bosti,
witaj !!!

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2011-01-20 o 10:27
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 10:25   #3742
wikakika
Rozeznanie

Cytat:
Czesc Kochane!!!
Oleńka dalej w szpitalu ale coś przebąkują o piątku... Byłoby cudownie! Jest coraz silniejsza, ssie pierś a resztę dojada z butelki, zjada już 40ml! Jak na Nią patrzę, to nie mogę się nadziwić jaka jest dzielna i silna! Jedyny problem na dzień dzisiejszy to odparzona pupcia, ale wietrzą więc powinna się zaleczyć!

U mnie nawał trwa dalej - jeśli nie urosły Wam piersi w ciąży, to w nawale będziecie przeklinać ich ogromne rozmiary Jak mi się zaczął nawał, to stałam w łazience i płakałam, bo nie poznałam własnych piersi (takie duże)! Warto zainwestować w dobry biustonosz.

Z wagi zostały mi jeszcze 3,5kg z 10. Zaraz po porodzie było 5 mniej. Nie zdziwiłabym się jeśli te 3,5 kg to byłyby piersi bo naprawdę są ogromne!

Odciąganie pokarmu idzie mi coraz lepiej. Za jednym razem po 100ml. Zaczynam mrozić, bo szkoda wylewać, a Mała tyle nie potrzebuje - w szpitalu też już mają niezłe zapasy mojego mleka

Aaaaa i najważniejsze - poród sn nie taki straszny. Wiem, że moje dziecko do dużych nie należy, ale wielkość dziecka ma znaczenie tylko na sam koniec, a skurcze rozwierające szyjkę bolą tak samo przy małym czy dużym dziecku! Nie brałam znieczulenia, bo to mogło wydłużyć akcję, a dla wcześniaka nie byłoby to korzystne. Nacięli mnie, ale też ze względu na dziecko. Wszystko da się przeżyć, jak ma się świadomość, że dzieciątko juz za chwilę się urodzi!!! Jeśli tylko Wasi partnerzy nie mają uprzedzeń, to bierzcie ich na poród - nieprawdopodobna pomoc i wsparcie!!!! Przy tych wszystkich medycznych zabiegach i atmosferze ktoś bliski daje namiastkę domu i ciepła!!!!
Co do krocza, to mi już wszystkie szwy się rozpuściły bądź wypadły i prawie nie boli!!!!

Cudnie się Was czyta i czasem tak mi smutno, że nie donosiłam tej ciąży i że tak naprawdę nie wiadomo dlaczego tak się stało!!! Zaraz po porodzie łapałam się na tym, że czekałam na kopniaki Małej w brzuchu - brakowało tego strasznie! Ale najważniejsze, że Oleńka jest taka silna i mimo, że dwa miesiące za wcześnie i powinna jeszcze błogo wypoczywać w brzuszku, świetnie daje sobie radę na tym trudnym świecie!!!
Pozdrowienia Mamusie!! Ściskam i dziękuję Wam jeszcze raz za wsparcie i ciepłe słowa!!
Kolba, doslownie siedze i rycze jak bobr, a jestem w pracy. Ciesze sie, ze malutka tak sobie radzi dobrze na tym swiecie!! Jest poprostu sliczna, am piekne oczka i cudowne wloski. Zycze wam duzo zdrowka a Olusi szybkiego powrotu do domku!!
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 10:34   #3743
Glodomorek
Zakorzenienie

Witajcie, ja dziś kompletnie niewyspana, bo bardzo późno poszłam spać Idę na kontrolę do gina, zobaczymy co się dowiem.

kolba wspaniała śliczna córeczka a do jutra wcale nie tak daleko, niedługo będziecie w domu razem

bosti współczuję, bo ja też ze słodyczy nie potrafię zrezygnować
ale jak trzeba o siebie dbać to nie ma innego wyjścia jak przestrzegać diety. Będzie dobrze
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 10:34   #3744
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
kolba Jestem zauroczona Twoją córeczką-jest PRZEUROCZA! Życzę dużo zdrówka,dziewczyny...

Jeśli już mowa o różnicy wieku-u nas jest 4 lata-Tż starszy Zawsze wchodziłam w związki,gdzie byliśmy w tym samym wieku i to dopiero pierwszy,gdzie jest większa i przyznam szczerze,że widzę OGROMNĄ różnicę!

My dzisiaj jedziemy do NFZ..muszę złożyc wniosek o wydanie nowej dyskietki. Dowód mam już na nowe nazwisko i boję się,że mogłabym potem miec jakies problemy przy przyjmowaniu do szpitala.
czarna, no tak z nimi to nigdy nic nie wiadomo. Ja mam książeczkę zdrowia na stare nazwisko, to tez będzie jakis problem ?? wiecie coś może na ten temat?? ale RMUA oczywiście mam z nowym, to może nie będą się czepiać.....

ja dziś znowu słabo spałam. standard od 5 do 7 bezsenność dziewczyny, które sa juz po 30-tym tygodniu, powiedzcie czy czujecie często Wasze maluchy ?? ja swoją czuję mniej ostatnio.....i się martwie. W sumie ma już mniej miejsca, więc może to dlatego?
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 10:42   #3745
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Czesc Kochane!!!
Oleńka dalej w szpitalu ale coś przebąkują o piątku... Byłoby cudownie! Jest coraz silniejsza, ssie pierś a resztę dojada z butelki, zjada już 40ml! Jak na Nią patrzę, to nie mogę się nadziwić jaka jest dzielna i silna! Jedyny problem na dzień dzisiejszy to odparzona pupcia, ale wietrzą więc powinna się zaleczyć!

U mnie nawał trwa dalej - jeśli nie urosły Wam piersi w ciąży, to w nawale będziecie przeklinać ich ogromne rozmiary Jak mi się zaczął nawał, to stałam w łazience i płakałam, bo nie poznałam własnych piersi (takie duże)! Warto zainwestować w dobry biustonosz.

Z wagi zostały mi jeszcze 3,5kg z 10. Zaraz po porodzie było 5 mniej. Nie zdziwiłabym się jeśli te 3,5 kg to byłyby piersi bo naprawdę są ogromne!

Odciąganie pokarmu idzie mi coraz lepiej. Za jednym razem po 100ml. Zaczynam mrozić, bo szkoda wylewać, a Mała tyle nie potrzebuje - w szpitalu też już mają niezłe zapasy mojego mleka

Aaaaa i najważniejsze - poród sn nie taki straszny. Wiem, że moje dziecko do dużych nie należy, ale wielkość dziecka ma znaczenie tylko na sam koniec, a skurcze rozwierające szyjkę bolą tak samo przy małym czy dużym dziecku! Nie brałam znieczulenia, bo to mogło wydłużyć akcję, a dla wcześniaka nie byłoby to korzystne. Nacięli mnie, ale też ze względu na dziecko. Wszystko da się przeżyć, jak ma się świadomość, że dzieciątko juz za chwilę się urodzi!!! Jeśli tylko Wasi partnerzy nie mają uprzedzeń, to bierzcie ich na poród - nieprawdopodobna pomoc i wsparcie!!!! Przy tych wszystkich medycznych zabiegach i atmosferze ktoś bliski daje namiastkę domu i ciepła!!!!
Co do krocza, to mi już wszystkie szwy się rozpuściły bądź wypadły i prawie nie boli!!!!

Cudnie się Was czyta i czasem tak mi smutno, że nie donosiłam tej ciąży i że tak naprawdę nie wiadomo dlaczego tak się stało!!! Zaraz po porodzie łapałam się na tym, że czekałam na kopniaki Małej w brzuchu - brakowało tego strasznie! Ale najważniejsze, że Oleńka jest taka silna i mimo, że dwa miesiące za wcześnie i powinna jeszcze błogo wypoczywać w brzuszku, świetnie daje sobie radę na tym trudnym świecie!!!

Pozdrowienia Mamusie!! Ściskam i dziękuję Wam jeszcze raz za wsparcie i ciepłe słowa!!
Cytat:
No to się robi
Boszee KOLBA jakie slicznosi malusie normalnei lzy si ew oczach kreca jak sie patrzy ze takei cudenko w bruzszku siedzi
eh a jak czytam jak opisuejsz porod to jakbym sama tam byla... eh ja to mam jakies dziwne reakcje bo na takei szczescie reaguej placzem...
dizewczynki duzo zdroweczka dla Was i niech coronia szybko rosnie i niedlugo zawita w domku z Wami : love::l ove:

Iweczka ja jetem w 33 ale jakby wiecej maly sie rusza i boje sie ze moze przez to ostatnie sprzatanie ciagle detergentow sie nawdychalam a on szaleje??

Edytowane przez kasiapruszkow
Czas edycji: 2011-01-20 o 10:48
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 10:46   #3746
prunelle
Wtajemniczenie

bosti, Stysia, witajcie z powrotem
Stysia, faktycznie jesteś zalatana, ale to dobrze, że masz tyle siły i energii do tego wszystkiego i nie musisz leżeć

ja też zmykam się uczyć...

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 10:46   #3747
coralady
Wtajemniczenie

Kolba aż sie poryczałam jak przeczytałam post od Ciebie i zobaczyłam mala Oleńkę.Jest taka malutka i śliczna Ile teraz waży? Jak sobie wyobraże,ze moja Niuńka jest już taka "duża" to wyć ze wzruszenia mi się chce...

Monti dzisiaj jak jechałam do pracy w autobusie wyświetliła się informacja,ze dziś imieniny obchodzą m.in.Fabian.Wszystkie naj z okazji imieninek dla twojego synka.Pogłaszcz brzuszek ode mnie
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 10:49   #3748
diatoma
Zadomowienie

dzień dobry
bosti i stysia71 oczywiście że nie zapomniałyśmy o Was
Kolba siedzę i ryczę po przeczytaniu Twoich postów i po obejrzeniu zdjęcia!!! uświadomiło mi to że moja kruszynka jest już małym człowieczkiem...ach
IZABELA czy możesz napisać jaka gatunkowo jest ta pościel którą zamówiłaś, bo chcę ją dziś zamówić, ale chciałbym poznać Twoje zdanie
iweczka jak masz RMUA to nie musisz pokazywać książeczki. a co do ruchów to moja dzidzia ma różne dni, ale z moim przednim łożyskiem to się przywyzczaiłam już że ruchy są umiarkowane, nigdy mocne. jedynie jak usłyszałam o szpitalu że mam isc to sie zdenerwowałam to miałam wrażenie że on mi wyjdzie z tego brzucha, i odtąd już wiem jak negatywnie stres wpływa na dziecko. było nienaturalnie ruchliwe!!!
mnie wczoraj zgaga chciała zamęczyć, zjadłam o 18 dwa talerze zupy ogórkowej, a rekacja po 2 godzinach, no masakra, wypiłam z litr mleka, dzieki czemu jakoś zasnęłam.
tż chce za tydzien jechać po meble dla dzidzi, bo uświadomił sobie że my ciągle nie nie mamy oprócz wózka. ja mam trochę obawę, żę to jeszcze wcześnie. ale musi być tylko dobrze!!!

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-01-20 o 10:54
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 10:49   #3749
agaaga89
Zakorzenienie

Bosti witaaaaj! Chyba Cię ściągnęłam myślami, bo ostatnio zastanawiałam się gdzie zginęłaś, że my tu już jedną nogą na porodówce a od Ciebie ani słowa

Kolba, śliczna córeczka !! Ma takie bystre oczka i te włosku jeszcze trochę i będzie mamusia wiązała kucyki dużo wytrwałości dla Was!

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 10:53   #3750
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
Czesc Mamuski

znow mi sie zeszlo zanim moglam spokojnie siasc na kompa ale oprocz imprezy urodiznowej Tz we wtorek zmieniali nam ze spoldzielni liczniki na wode i kolejne kucie i sprzataenie sie trafilo
ale w ramach poceszenia wczoraj wieczorem poejchalismy z Tz do tego sklepu co wozek kupowalismy i nabylismy materac, przewijak, butelki + smoczki, termometr w smoczku, tetrowki, kocyk i sterylizatr do butelek jzu niedlugo wyprawka bedize kompletna
widzę że pokoik dla małego już gotowy napisz mi proszę czy w tym łóżeczku jest zakrywana szuflada

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości