|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
Gratulacje dla kolejnej rozpakowanej mamusi
|
|
|
|
|
#4052 |
|
BAN stały
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Kma ja rozumiem, ale skoro mówili Werze że coś kupią, to powinni słowa dotrzymać, a nie rezygnować z tego lub brać od kogoś używane i dawać. Ja też bym nie miała o nic pretensji do swoich teściów gdyby nie obiecywali, bo uważam że słowa powinno się dotrzymać. Jak kogoś nie stać, to ja rozumiem! Naprawdę! Tylko wtedy nie mówi się że coś się kupi, ewentualnie jak coś się ma to się po prostu daje i tyle.
Moi teściowie obiecywali nam wózek. Na początku mieliśmy go kupić sami i bylismy na to przygotowani, ale skoro tak duży wydatek odpadł, to spokojnie opłaciliśmy studia TŻa, urządziliśmy kącik Gabi dokładnie tak jak chcieliśmy i nasze pieniądze zostały rozłożone na inne rzeczy,a tu się nagle okazało, że wózka nie kupią... Pewnie jakoś i tak byśmy dali radę, ale byłoby to dla nas jednak jakimś problemem, gdyby nie to że moi rodzice mieli identyczny pomysł (nie wiedząc o zamiarze teściów) żeby kupić wózeczek dla swojej pierwszej wnuczki. Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2011-01-20 o 10:46 |
|
|
|
#4053 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() klas ki: Niech sie zdrowo chowa.Witam sie z rana, zaraz wybieram się do gina a ale tylko po zwolnienie i chyba poprosze o cos na stan zapalny, bo po ostatnim badaniu mnie cos dopadło..zawsze dostawałam gynazol ale teraz tak sobie myłśe, ze jakby czop np. odpadł to lepiej takiej aplikacji dopochwowej nie stosowac, musze zapytac. Noc przespana nawet nieźle.. Make_Up_istka ja bym stawiałana ten ostatni, różowy, bo jest najładniejszy, najbardziej dziewczeńcy i twoj tż pamietam obstawiał czarny ty czerwony..to ten różowy bedzie idealnym kompromisem
|
|
#4054 |
|
Wtajemniczenie
|
no chyba , że obiecali...ale może teściowa nie ma złych intencji - obiecała pościel i dała pościel, może nie przywiązuje wagi do tego, że jest używana, grunt że jest i że spełniła obietnicę...ja tak sobie to tłumaczę, bo podobnie mam z moimi teściami, więc wolę sobie jakoś to wytłumaczyc i się nie stresowac....
Weraa rada dla Ciebie - olej to i nie bierz już na serio kolejnych obietnic teściowej
|
#4055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i po prostu nie wiem skad sie jej to bierze, bo traktuje mnie jakbym nie miala w domu co do gara wlozyc, skoro musze miec juz nawet uzywane pieluchy...naprawde byloby mi glupio komus cos takiego zaproponowac...a co dopiero jeszcze dac...
|
|
#4056 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4057 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie jest jeszcze jeden problem, teściowa na każdy prezent dla wnucząt kupuje coś używanego - maskotka z lumpka, klocki z jakiś tam wystawek...nawet nie wiadomo czy to prała/myła czy co
żeby umyc...a przecież takie małe to do buzi od razu wsadzi...Kiedyś nawet byliśmy z córką Tżta w McDonaldzie, kupiliśmy zestaw z zabawką i ta zabawka została u teściów...Tydzień później pojechaliśmy z małą do brata Tżta, byli tam również teściowie i chrześniak Tż (syn brata Tżta) przyniósł do zabawy zabawkę, którą dostał od babci, a córka Tż w krzyk, że to jej zabawka, bo w McDonaldzie ją dostała Okazało się, że babcia sprezentowała wnukowi zabawkę, którą zostawiła u niej wnuczka...Nie chciało jej się iśc do sklepu po chocby czekoladę, to wzięła coś z domu niezła jest...
|
#4058 |
|
Raczkowanie
|
Dot. spania na brzuszku
ja juz sama nie wiem wlasnie o kogo chodzilo
|
#4059 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4060 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4061 | |
|
Zadomowienie
|
A wlasnie mi sie przypomnialo, ze ja jej mowila, jak juz kupila te ciuszki wszystkie, ze juz wiecej uzywanego nic nie chce, bo tylko na takie ubranka sie nastawilam, a wozek, lozeczko, wanienka etc. to chcemy juz nowe miec dla dziecka...
Cytat:
|
|
#4062 |
|
Zadomowienie
|
hehe obiecanki cacanki.Skad ja to znam....moi tescie wózek obiecali...że jak bedzie wnuczka to tesciowa kupi jak wnuk to tesciu i mój tata..,taka wersja była jak było daleko do porodu..a teraz szukają kogoś do składki..moich dziadków w to mieszają co juz dużo nam pomogli...narzekają ze nie maja kaski...ahhh
Kma to nie chodzi o to , że ktos wymaga by ktos cos pomogł dołożyl sie, my jako rodzice, wyprawke kupilismy sami caalutką...od skarpetek po poscielke do łozeczka, no wszytsko..ale jak ktos deklaruje z własnej woli pomoc..to miłe...ja na poczatku mowilam ze nie ma potrzeby ze poradzimy sobie..ale moj maz mowi, peirwsza wnuczka nawet wypada by coś sprezentowali konkretnego..tym bardziej ze moja rodzina tyle nam pomaga a od jego nic nie dostalismy nawet żadnego prezentu slubnego ani pomocy w organizacji finansowej...ale tescie sie uparli, obiecali, podziekowałam i czekam i pewnie sie nie doczekam jak zawsze do tej pory...ale już mamy w razie czego kaske na ten wozek bo ja im to na slowo nie wierze mam powody ku temu. Zmyakm pod prysznic i do lekarza..buźka.. Ps. śliczne brzuszki, wszystkie
|
#4063 |
|
Wtajemniczenie
|
to powiedz, że już macie, że widzieliście w sklepie w niskiej cenie i to kupicie, że dostaniecie nowe od kogoś tam....
Teściowa-wciskacz - znam ten typ
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
Ann84 Twój mąż po Twoim porodzie ma prawo wybrać 2 dni urlopu okolicznościowego. Ze szpitala nie dostanie 14 dni opieki nad Tobą, tylko lekarz ginekolog, który Cię prowadzi może takie L4 na niego wypisać. Nikt więcej.
Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2011-01-20 o 11:08 |
|
|
|
#4065 | |
|
Rozeznanie
|
Madelinem z całego serca gratulacje!!! Mi udało się jeszcze zdrzemnąć po tej nocy, a teraz m ąż mi do kompa za ciężką noc przyniósł kawusie z sernikiem i obsypał mnie tysiącem buziaków Cytat:
kma ja za normalną wizytę z usg płacę 200 zł, teraz zawsze mam też na wizycie KTG i cena się nie zmieniła, KTG wliczone w cenę, wizyty mam co dwa tygodnie, ale KTG mam mieć robione co tydzień, więc jak mam raz robione u gina to na następne idę do szpitala, bo mi się nie opłaca jechać do soli specjalnie na KTG. A wczoraj się strasznie miło rozczarowałam, bo nie robił mi usg (2 tygodnie temu miałam robione) i wziąć tylko 100 zł, więc połowę ceny, szok. Ja oprócz tych jego wygórowanych cen to o swoim lekarzu nie mogę złego słowa powiedzieć, jest uroczy, opowiada mi historyjki, wypytuje zawsze o samopoczucie, do męża wychodzi zagadywać. A na ceny można narzekać, ale ja tego nie robię bo jak go sobie wybierałam to dokładnie wiedziałam, ile mnie wizyty u niego będą kosztowały.
|
|
|
#4066 |
|
BAN stały
|
Taaaak, moja też nie robi nic na złość, żeby mnie zdenerwować, tylko po prostu ma taki charakter - stwierdza, że ona ma rację i ze powinniśmy tak czy tak zrobić. I nie widzi swoich błędów. I jest problem, bo niby chce dobrze, ale nie pozwala innym zrobić inaczej a jak jej mówimy że czegoś nie chcemy i o coś mamy pretensje (a mówimy naprawdę kulturalnie i spokojnie), to ona w płacz że wszystko robi źle... I weź coś na to poradź...
---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- S_a_j to może nasi lekarze lubią takie niespodzianki nam na koniec ciąży robić? Bo mój (bez dopłaty) w poniedziałek robił mi USG na dużo lepszym sprzęcie w gabinecie obok, na którym normalnie się robi 3D/4D - dużo więcej pokazał, więcej było widać, dokładnie pomierzył.
|
|
|
|
#4067 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) dobrze wiedziec wczesniej zeby glupka z siebie nie zrobic
|
|
#4068 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no mam nadzieję, trochę litości ha ha ha
|
|
|
#4069 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam Was po przespanej nocy
. Dopiero nadrobiłam Wasze wieczorne i poranne skrobanie .U mnie okej, nic się nie zapowiada raczej, żeby Mały miał się pojawić na dniach...pełnia nie zadziałała .Dziś mi się przyśniło, że Mały urodził się 2 lutego, także mam jeszcze czas Śniło mi się też, że na forum napisał TŻ Olbki, że jest na porodówce i rodzić zaczyna Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do skierowania od lekarza - mój ginek też nie chciał mi dać, bo wyniki miałam z końca grudnia, ale stwierdziłam, że nie będę czekała, aż mnie na IP zrypią i sama je sobie "fundnęłam" i mam z głowy. Cytat:
.Cytat:
. Ale masz fajno, ja też chcę chociaż z jedną reklamówkę gotowego jedzeniaCytat:
.Hehe widzę, że podobnie rozmiarowo u nas brzuszki wyglądają .Gratulacje ! Kolejna Mamusia już rozpakowana...niedługo pustki na forum się zrobią |
||||||
|
|
|
#4070 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja dziś w nocy miałam takie skurcze ze myślałam ze na porodówce skończe.. najpierw prysznic, pozniej magnez i juz myslałam ze bede jechac ale zaspalam, pozniej sie znów obudziłam i znow to samo, ale po magnesie i pol godziny przeszło.. do tego mała jak sie przekreciła to tak mi napiera na krocze i odbyt ze normalnie chodzic nie moge, jakby miała zaraz wyskoczyc.. jak wstaje to tak mnie w pochwie kłuje jakby mi jakies miecze wbijali jednoczesnie z tym uciskiem... normalnie tragedia... do tego nie wiem czy to "dalsza czesc" czopa, ale cały czas mi "cos" odchodzi.. ehh.. niech ten tydzien sie kończy i niech sie juz cos dzieje.. ![]() no i skończony 38TC
Liwia http://www.suwaczki.com/tickers/h84fej28regdkxkk.png Amelka http://www.suwaczki.com/tickers/km5sio4pvkc0m5r2.png Edytowane przez kaskup Czas edycji: 2011-01-20 o 11:30 |
|||||
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
ja już na temat teściów, rodziców, obiecywanek-cacanek nie chcę się wypowiadać, bo szlag mnie trafia jak o tym myślę
umiesz liczyć, licz na siebie - złota zasada!!! |
|
|
|
#4072 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4073 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie się ten różowy najbardziej podoba |
|
|
|
|
#4074 |
|
Zadomowienie
|
Jak dla dziewczynki to faktycznie ten różowy jest przeuroczy .
|
|
|
|
#4075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wera śliczny ten Twój brzusio a wielkością się nie przejmuj jeśli lekarz nie ma żadnych zastrzeżeń Lady Stish Twój brzusio też ładny a jaki pokaźny i chyba już niziotko? Ann84 jaki ładny i błyszczący
|
|
|
|
|
#4076 | |
|
Rozeznanie
|
wiecie co, jak wczoraj miałam te skurcze to jednocześnie z cycków to normalnie jakby z kranu sie lało..
![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
|
|
#4077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4078 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Darmowa ? Jakos nie nauczona jestem ,ze cokolwiek dostaje sie za darmo ) w takim sytuacjach wesze podstep :P Mozesz nam cos wiecej powiedziec na ten temat? ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- a blyska blyska bo po kazdej kapieli nawilzam go oliwka aby nie miec rozstepow i na razie dziala )
|
|
#4079 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i narazie tfu tfu gładziutki bez rozstępów |
|
|
|
|
#4080 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Na wstępie GRATULACJE MADELINEM czekamy na relację z porodu ![]() Brzuchacze macie cudne, wszystkie i małe i duże ![]() Cytat:
torbę weź na wszelki wypadek własnie jakby mieli Cie zostawić, ja mam jutro KTG w szpitalu na dyżurze mojej prowadzącej i ona już od tego KTG kazała mi jeździć z torbą a od przyszłego tygodnia będę miała co 2 dni KTG masakraCytat:
Cytat:
Cytat:
LILIJKO śniłaś mi się dzis całą noc, brałam adres do ciebie bo chciałam ci paczkę wysłać z próbkami kosmetyków i butelki TT co ich mam całe masy i jakies kaftaniki, BTW to to prawda i ja się chętnie podzielę bo dostałąm sporo próbek z niemiec od koleżanki więc jak chcesz to daj adres na priv ale mnie umęczył ten sen...
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.

klas ki:

i po prostu nie wiem skad sie jej to bierze, bo traktuje mnie jakbym nie miala w domu co do gara wlozyc, skoro musze miec juz nawet uzywane pieluchy...naprawde byloby mi glupio komus cos takiego zaproponowac...a co dopiero jeszcze dac...
żeby umyc...a przecież takie małe to do buzi od razu wsadzi...

za to młody zaliczył chyba z milion ruchów
w ogóle ile płacicie za ktg u swojego gina?? Ja jak idę tylko na ktg to płacę 50 zł a jak z wizytą to wliczone jest w tą wizytę (chyba, kurcze nigdy nie pytałam czy mam coś osobno za ktg zapłacic
.
. Ale masz fajno, ja też chcę chociaż z jedną reklamówkę gotowego jedzenia