|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 21,43% |
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
37 | 66,07% |
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
7 | 12,50% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
moj tez ostatnio wielkie oczy zrobil, jak mu powiedzialm ze juz mam 6 miesiac hehe:P Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3242 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3243 |
Zadomowienie
|
No Moria, wielki dzidziol musi Ci tam siedziec, wiekszy od mego masz, az oczyska zrobilam.
#3244 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A wanna fajna, ale cena nie zweryfikowana, bo mi się wydawało, że w jakimiś sklepie widziałam właśnie takie z termometrem i dozowonikami ok 40-50 zł, a dziewczyny w necie znalazły z tej samej firmy, której link wkleiłam za dwa razy tyle ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewzcyny a oglądał ktoś z was dzisiaj dwójkę? Mówili, że dzidziusie słysza dopiero od 26 tygodnia ciąży.. w moim przypadku puszczanie kołysanek było za wczesne! Ale nie żałuję, bo teksty paru z nich znam już na pamięć, a pewnie przyda się jeszcze ta umiejętność ![]() Amarcia ale z Ciebie laseczka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3245 |
Wtajemniczenie
|
Moria no chyba wyjścia nie mam i muszę się posłuchać
![]() swoją drogą koleś sprzedaje teraz 100zestawów tych butelek na aukcjach i mu schodzą wszystkie!
![]() |
#3246 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3247 |
Wtajemniczenie
|
Naprawdę taki malutki? chyba mi takie ujęcie wyszło czy co... Czasem jak patrzę na ten brzuchol wydaje mi się że z Wiki taki miałam, jak do porodu jechałam
![]()
![]() |
#3248 |
Wtajemniczenie
|
Lolka a jakie masz te kołysanki? z netu czy coś? podasz jakieś tytuły?
![]()
![]() |
#3249 |
Zadomowienie
|
moria, a ty jak te orzechy ugotujesz to ten płyn ma jakiś zapach??? I Ile musisz ugotować tych orzechów zeby np starczyło Ci na jedno takie sprzątanie???? a co do brzuszka to bardzo ładny, no i z tego co widać to ty jeszcze wcięcie w talii posiadasz, o którym ja juz u siebie nie pamiętam
![]()
#3250 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja akurat mam rodziców bardzo chętnych do pomocy i w życiu ode mnie nie wezmą ani grosza, za to teściowie mają trochę inne podejście. Nie potnę się z tego powodu przecież ![]()
![]() |
#3252 |
Wtajemniczenie
|
Moria ja z tych większych większych
![]() ![]() ![]()
#3253 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeny spadam na śniadanie, co by dzidziusia nie głodzic ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3254 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3255 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Orzechy mają charakterystyczny zapach orzechów, tak jakby mokre jesienne liście, trochę kwaskowy. Ja dodaję to tego roztworu kilka kropelek olejku eterycznego, np. cytrynkę, lawendę ale i tak zapach orzechów jest wyczuwalny podczas sprzątania, po minucie znika. Na taką pełną buteleczkę: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40155924 gotuję około 15 orzechów ( 15 połówek) w szklance wody. Ja je tak gotuję z 4-5 minut a później zostawiam kolejne 5 na małym ogniu a później wyłączam płytę i tak się jeszcze moczą jakieś 10. Jak przestygną wlewam do spryskiwacza i uzupełniam wodą. Na jak długo mi te pół litra starcza, hmmm nie wiem, różnie zależy ile sprzątam ![]() Taką cięższą chemię też mam, tj. domestos ( raz na jakiś czas zostawiam na noc w kibelku), kret ( nie wszystko rozpuszcza soda oczyszczona) i jeszcze taki preparat do pleśni Savo, ponieważ mamy bardzo wilgotno w brodziku a pleść ciężko schodzi, trzeba się naszorować a tym Savo tylko się psika, zostawia na 15 minut i spłukuje.
![]() |
#3256 |
Zakorzenienie
|
MoniaK masz 100% racji ! Ja sie domyslam i zdaje sprawe ze nie mieli z czego zapłacic, bo jesli oni mają wspolnie ok 2,5 tys na zycie no moze 3 to chyba max wic 1200 za sam gaz to naprawde duza kwota. Mnie tylko chodzi o to, ze my takze mamy swoje wydatki
![]() ![]() ![]() Wow Lolka czyli to juz ruchy ?? ale ja juz to czuje ok 2 tygodni, czyli mniej wiecej od 17tc. Możliwe że to ruchy? Bardzo rzadko je czuje i baaaardzo delikatnie ![]() Pani dr na usg mi powiedziała ze mniej wiecej za tydzien powinnam poczuc wiec czeeeeeeeekam
#3257 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3258 |
Wtajemniczenie
|
andziot
wizyte mam 3 lutego wiec moze poczekam ![]() ![]() caffelate05 kochana to bylo w listopadzie i mialam 12,6 ![]() agus87 no trzymajcie, przydadza sie strasznie... kurde moglam zrobic na obciazenia jeszcze raz...moze wyszloby w normie? ![]() Dziewczonka akurat jak pisalyscie o mnie- dobrze to wyczulam ![]() ![]() ![]() vanes moj tez sie nie spieszy z zakupami... fakt na razie to mamy malo kasy, ale on uwaza ze jest czas i damy rade ![]() ![]() ![]() ddaaiissyy tez ci sie przyznam do czegos, mojemu Tż mama oplaca jeden kredyt i niedawno sie przyznal ze wysyla jej zawsze ze 100, 200 zl wiecej bo jej sie zle powodzi ![]() ![]() hemoglobinke masz super ![]() ![]() ![]() Kwiatecek jaki sliczny avatarek masz ![]() ![]() ![]() kruczaa jak na czczo rewelacja- jestem dumna, ostatnio mialam 107 na czczo, a 149 po obciazeniu ![]() Kwiatecek to prawda, dosyc ze warzywa i owoce sa bardzo teraz drogie to jeszcze w ogole smaku nie maja... tesknie za pomidorkami prosto z pola, za salata... jedynie teraz mi smakuje papryka, rzodkiewka, grejfuty, jabka, marchewka... witam was kochane ![]()
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia ![]() Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-01-20 o 09:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3259 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3260 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja to byłam na cycku a później pamiętam miałam szklaną butelkę a to w plastikowych było i wydzielało się pod wpływem ciepła do mleka. Oglądałam długi materiał na ten temat na Discovery i byłam wstrząśnięta bo to była walka między badaczami a producentami butelek, którzy chcieli wszystko zakamuflować. Były też rodziny z dziećmi, które na skutek BPA cierpiały np. na zanik jąder - to były prawdziwe tragedie ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Zdecydowanie ![]() ![]() No ale powoli powoli ludzie się przekonują, że to co spuszczam do kibelka nie przestaje być moim problemem. Jestem w wielkim szoku, że moja mama postanowiła prać w orzechach ![]()
![]() |
#3261 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3262 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Najwięcej lubię wszelakie wersje instrumentalne i aranżacje Karczmarczyka tj.: "Już gwiazdy śpią", "Kołysanka dla Misia", "Śpiący Miś", "Mysia wycieczka", "Mini, Mini".. wszytskie z netu ściągnięte, chociaż mam też jakieś płytki z gazet, ale jeszcze nie słuchałam! Ddaaiissyy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3263 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Was nadgonić to graniczy z cudem:P
Cytat:
a brzuch skacze rewelacyjnie i widac jak dziecko kopie super uczucie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a propo przeziębienia to mnei znowu chyba łapie;/ wrrr czy tak czeste choroby maja jakis wpływ na dziecko? odnośnie witamin mój ginekolog jest zdania ze wszystko co protrzebne dziecko z nas wyssa i wazne zeby jesc duzo wartośiowych posiłków. już prędzej nasze drowie podupadnie ale dzidzi nie bedzie niczego brakowac bo organizm dostarcza wmu wszystko co potrzebuje w pierwszej kolejnosci potem dopiero nam... Ewesko bardzo mądre podejscie co do wyprawek i mam juz podobne ![]() przyznam sZczerze ze wczoraj po przeczytaniu listy Morii wpadlam w panikę! ile rzeczy musze kupic i jak duzo kasy na to pójdzie. a ja jak na razie mam 2 body i śpiochy jedne i 3 party skarpet ale, ale... z paniką i przerazaeniem zadowiniłam do mojej przyjaciółki tej co ma 7 miesiecznego synka czy mi sprzeda laktator. to mnie sprowadziła na ziemie zebym nie kupowąła go teraz bo jak bedzie potrzebny to kupie po porodzie a wcale potrzebny być nie musi... stworzyłam swoją listę i czuje sie jakas spokojniejsza ![]() ![]() więc moja wyprawka ![]() lóżeczko (dostane od koleżanki mama miala kupic ale za to kase przeznaczy na cos innego) pościel i wypełniania do 100zł prześcieradło nieprzemakalne wózek nosidło i fotelik (licze na taki zestaw i chce taki do 800zł ostatnio dziewczyny wklejały linki z allegro takich wózeczków - też kupi mamusia ![]() 1x butelka (NUK) max 15zł 1x smoczek (NUK) ok 15zł pampersy dla noworodków ok 25zł 15 x pielucha tetrowa ok 25zł 3x pielucha flanelowa ok 10zł frida 23zł emolium (do kąpieli) do 30zł okreycia kąpielowe (widziąłam na allegro 2 w cenie 30zł) wanienka (też z allegro widziąłam takie po 17,90...) leżaczek do wanienki taki z materiału (12zł) termometr (elektroniczny 17zł, rtęciowy mam ) płatki kosmetyczne dla dzieci 4zł patyczki do uszu 2,50zł sól fizjologiczna lub woda morska 20zł spirytus 2zł alantan maść 4,50zł podkłady do przewijania 5zł otulaczek lub rożek 30zł cążki do paznokci 6,50 szczoteczka do włosów 9zł myjka do kąpieli 3zł mydełko 3zł kocyk z mikrofibry 20zł proszek dla dzieci 20zł krem do buzi dziecka (cena????) dla mnie ![]() wkąłdki laktacyjne (dostałam ) podkłady poporodowe na łóżko majtki po porodowe tantum rosa laktacyd chusteczki nawilżajjące podpaski poporodowe 2x koszula do karmienia 1koszula do porodu (dostane od koelzanki) 2x biustonosz do karmienia (20zł) leżaczek i śpiworek dostane w spadku ![]() odnośnie ciuszków dostane od 3 kolezanek wyprawki w tym jedna z austrii jedna z anglii ![]() co jeszcze byścier dopisały do listy?? rzeczy typu nakładki na sutki albo coś co uznam za przydatne kupei po porodzie bo nie wiem czy bedzie potrzebne. wybaczcie mi przydługiego posta... ![]() ps. musiałam pousuwac emotikonki Z cyytowanych postów bo mi nie chcialo wysłac, przepraszam.
Edytowane przez Grazin Czas edycji: 2011-01-20 o 09:55 Powód: dopisek |
||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3264 |
Zadomowienie
|
moria44 ja juz sie troche nauczyłam podejścia do męża. Nic na siłe, oni to sobie muszą przetrawić , przemyśleć a potem ruszają
![]() amarcia ty to masz kochana brzuszek a nie brzuch ![]() the_sania widzisz ty masz dylemat czy używać te butelki czy nie tak jak ja mam dylemat czy szczepić dziecko do pierwszego roku życia czy nie. I tak samo, wszyscy bylismy szczepieni a teraz nagle alarmują zeby uważać...ech, zgłupieć mozna... ![]() A co do finansów to ja tak czasem pokazuje mężowi na all ile co kosztuje i co trzeba kupić i wtedy tez sobie przelicza... Ma typowe zachowanie samca czyli troske o byt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3266 | |||||
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj siorka zadzwoniła po wizycie, ale już nie byłam na kompie z dzieciaczkami wszystko dobrze, będzie miała chłopca i dziewczynkę, wiem ja zamiast sie cieszyć jak to usłyszałam to zrobiło mi sie strasznie przykro, mało sie nie popłakałam ja tak bardzo pragnę córki a mnie to nie jest dane, wszyscy w około będą mieć córki, tylko nie ja. Już wiem, że będzie mi ciężko odwiedzać szwagierkę i siostrę które są w ciąży i będą miały córeczki ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3267 |
Zakorzenienie
|
Eweska - no może u Ciebie lekarz się pomylił
![]() ![]() A jak nie, to wiesz - młoda jesteś dziewucha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3268 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak zobaczysz twoje dwa szkraby to nawet nei pomyslisz o dziewczynce ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3269 |
Zakorzenienie
|
Grazin widac jak skacze brzuch ?? To musi byc cos niesamowitego !!!
wiecie co Dziewczynki, miałyscie racje - to USG połówkowe zrobiło rewolucję w moim ptasim móżdzku i juz bardzo bardzo sie ciesze, ze jestem w ciazy !!!!!! I juz mysle w o dzidzi ze to moje dziecko a nie jakies nie wiadomo co ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moj maz tez juz sie pogodził chyba z faktem ze to nie facecik, gdyz wczoraj jak przyszedł z pracy to powiedział jak tam moje dziewczynki i kilka razy jeszcze to wieczorem powtórzył Ale sie ciesze !! Jak zobaczy ruszajacy brzuszek to juz w ogole pewnie bedzie radocha Lolka, czyli coś juz sie zaczęło ![]() Ewasko kochana, ale lekarze nie raz sie mylą !! Jeszcze nic nie jest przesadzone !! Monia zdecydowanie mamy lepsza sytuację, ale my jestesmy na dorobku ze tak powiem :| ehhhhhhh Jesli tak mamy do końca ich zycia mamy za nich płacic rachunki, to tez nie jest fair. Jak ich nie stac na dom, to niech sie do bloków przeniosa ![]()
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-01-20 o 10:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3270 |
Wtajemniczenie
|
Ewesko może jednak u Ciebie w brzuszku też siedzi jedna córcia, wiesz to nigdy nie wiadomo a częściej narządy na chłopczyka wyglądają
![]() Poza tym synkowie są naprawdę super, ja prawie dwa lata marzyłam o dwóch chłopcach, właśnie bliźniakach ![]() Będziesz miała trzech zuchów, każdy wpatrzony w mamusię ![]() ![]() Dziewczynki, jadę jutro na badania do kliniki najbliżej mojego domu, nie chce mi się przez całe miasto jechać do mojej. Tylko się zastanawiam czy nie jest ta klinika super droga: morfologia - 12zł siki - 12zł glukoza 75 - 30zł
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.