|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Ciezka noc za mną od 1 do 3.4o nie spałam przez piersi wypilam herbate dla karmiacej o 16 a w nocy straszny bol piersi twarde obolałe mleka meeeeeega duzo....Amelka jak wstała o 3.40 wypila ulzyło mi jak nalosc nie wstawała wczesniej
a ostatnie karmienie miala o 19 moj aniolek .Pije ta herbatke bo jest tam duzo dobrych ziół dla malej by ja brzus nie bolał
|
|
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Cytat:
dasz radę! nie łam się! aaaaaaa od dzis w realu jest promocja na pampki - 43zł za te niebieskie
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-01-20 o 08:22 |
|
|
|
|
#3453 |
|
Zadomowienie
|
O dziękuję Martucha
Aha zauważyłam że od kilku dni Franek nie chce się położyć na lewym boku Co to może być? Pomyślałam że go ucho boi ale jak naciskam mu to nie reaguje .. |
|
|
|
#3454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() przyszła nam kolejna paczka tym razem bebiko i bobovita razem - z mnóstwem ulotek o jedzeniu plus słoiczek zupki marchewkowej z ryżem, mus z jabłek z bananem i próbki - mleka następnego, kaszki mannej wielowocowej z witaminami - żeby niby nią wprowadzać gluten, herbatka jabłko z melisą i kaszka mleczno ryżowa z bananem - wysilili się najwięcej rzeczy dali ![]() ![]() ciekawe czy to już wszystko czy jeszcze jakieś próbki przyjdą ..
|
|
|
#3455 | |||||||
|
Zadomowienie
|
dziękujemy
Cytat:
Cytat:
![]() kolażyk super Cytat:
Cytat:
Moja wczoraj pierwszy raz odkąd skończyła 3 mce przespała od 21.30 do 5.30 A zazwyczaj w nocy to głównie je Dzisiaj dwa razy ją karmiłam krótko, ale w sumie nie wiem czy była głodna tak bardzo, mocno ssała paluszki, ale nie jadła tak aktywnie jak zawsze.. może zacznie porządnie spać![]() Cytat:
![]() :przytu l: ja myślę, że świetnie dajesz sobie radę a jaki to rozmiar, i ile sztuk?? Cytat:
Cytat:
|
|
#3456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
martucha84 fajnie, że przyszła kolejna paka. My czekamy na pierwszą
|
|
|
|
|
#3457 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() o tak! pamietasz jak czrnaelizabeth wstawił zdiecie swojego maluczkiego synka pijącego ze zwykłego kubka?? no w szoku byłam.. Cytat:
Ale wam fajnie z tymi pakami...Domik doatawał mnustwo a z Patrolem nic nie dostane bo w szpitalu nie dostałąm zadnych ankiet do wypełnienia Poza tym moje dziecko sie popsuło..ciągle marudzi i na rączki chce...a taki sie ruchliwy zrobił, że szok...mało z bujaczka nie wypadnie tak sie rusza Wczoraj usnoł mi o 22,30..a zazwyczaj spi juz ok 21 ale za to obudził sie o 5.30 na jedzonko a nie o 3![]() Zuziczko..ja to cie podziwiam..naprawde świetna z Ciebie matka...ja to jak młody zaczyna marudzic to już sie nerwuje na niego.. a ty masz to non stop..mówie Ci ..ja już bym zgłupiała na Twoim miejscu
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
Moj tez stal sie ruchliwy, w dodatku ciagle sie obraca z plecow na bok i na brzuch. Zwlaszcza kiedy chce mu zmienic pieluche...
obroce go jak trzeba, jeszcze nie zdarze chwycic pieluchy i znowu "hop" jest na brzuchu.
|
#3459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam bebilon i sobie chwale., Nestle mleka nie znam
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2011-01-20 o 09:54 |
|
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
Bebilon jest dobry
Wszyscy znajomi sobie chwala.U nas zeby ida jak nie wiem, dzisiaj do 3 w nocy walczylismy... aaneczka - ja tez zadnych ankiet nie mialam. A to dlatego, ze jak lezalam na oddziale, to nawet te kartonowe pudelka im sie skonczyly. Powinno byc chyba rozowe i niebieskie. Dostalismy tylko zestaw "USG polowkowe"
|
#3461 |
|
Rozeznanie
|
martucha- super prezenty wysilili sie
)ilona-dzis mordowałam sie z małą 40 minut robilam jak w ksiazce i dzis gorzej niz wczoraj,placz dzisiaj nie z tej ziemi wziełam ja do cyca bo myslalam ze głodna i po sekundzie usneła na rekach od razu do lozeczka i spi ale jednak na rekach nie w łozeczku eeehhh wkleje zaraz zdjęcie jak Amelia butelke trzyma z herbatką chodz jedną rączką puściła,a chciałam ją pochwalic że od 3tygodni daje jej DEBRIDAT z łyżeczki happy i pięknie z niej je mam nadzieję,że tak pięknie jeść będzie jabłko itp
|
|
|
|
#3462 |
|
Rozeznanie
|
1-2)tu mi najlepiej już się nie mogłam doczekać aż tatuś wróci z zakupów i mnie wykąpie więc usnełam
)3)herbatka
|
|
|
|
#3463 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a dzis Maja wstala o 4:15, wciagla flache i odpadla potem spala do 7:30, zjadla i spalysmy do 9 i powiem szczerze ze nawet pasuje mi taki uklad hihihi ![]() Cytat:
zastanawiam sie kiedy my dostaniemy pierwsza pake ![]() a dzis Maja jadla pierwsza marchewke (pediatra kazala nam juz powoli wprowadzac bo Maja sporawo wazy ) pierwsza lyzeczka i wielki szok |
||
|
|
|
#3465 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dałam mu butle z moim świeżo odciągniętym mlekiem i dupa ściągnął dwa łyki i darcie
i smoczka do ssania tez chyb odrzuca a w ogóle dziś w nocy i w dzień jest bardzo niespokojny, płacze , nie chce się bawić dałam mu viburcol w dupę i zobaczymy ... może to te cholerne zęby Jutro pójdę do pediatry bo ewidentnie coś się z nim dzieje ..a jeszcze się boję o ból gardła tyle że mojego cyca ssie więc sama nie wiem
|
|
|
|
#3466 |
|
Rozeznanie
|
wanilianaa mik tez wypadaja juz wlosy, w sumoie dopiero zaczynaja ale sa to nieziemskie ilosci, co do tabletek ktore mi polecano to mertz special (nie wiem jak się pisze)
![]() martucha FAJNE GRATISY MI PODOBNIE JAK PAULI NIE DALI ZADNEJ ANKIETY DO WYPEŁNIENIA malwina taka blondyneczka z tej Twojwj Amelci ilona idz koniecznie do pediatry z Frankiem bo Cie wykonczy i siebie bidulek przy okazji, a probowalas nakarmic go mm??? moze warto sprobowac???
|
#3467 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Choć mój Franek też dziś trochę gorzej Usypia sam ale znacznie dłużej mu to schodzi Zaglądam mu do dziąseł ale tak zaciska że nie mogę zobaczyć Nic jutro pójdę do lekarza |
||
|
|
|
#3468 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
))kazda w szpitalu powinna dostac dziwne ze nie dali wam i zarazem szkoda , bo zawsze cos gratis.A pudełka dostaliscie??jak tam moze tam sa ankiety wypełnijcie i wyslijcie jak chcecie: co za szpitale
|
|
|
|
|
#3469 |
|
Raczkowanie
|
Martucha ale fajnie z tymi paczkami.ja nie wypełniałam żadnych ankiet i nic nie dostaliśmy
![]() Ilona spróbuj dać mm i zobaczysz co Franek na to. my na dzień babci i dziadka nic nie dajemy.teściowie i moja mama dostali kalendarze na święta.a zresztą to Wojtek ma składać im życzenia,a nie my,więc poczekamy jeszcze przynajmniej rok |
|
|
|
#3470 |
|
Wtajemniczenie
|
to mialo byc dla podkreslenia abys nie kupila 2-ki
Ja bym poszla z malym do pediatry bo cos mi sie wydaje ze na zabki jeszcze za wczesnie u niego..... no ale roznie moze byc. Najlepiej jak lekarz zobaczy. A wlasnie 2-ka jest od 6 miesiace, a po skonczonym czy zaczetym. Czy to trzeba wogole ustalic z pediatra? Dziewczyny ktore juz daja sloiczki- ile dziecko powinno zjadac owocow a ile arzywek dziennie? czy to jest obojetne czy sa moze jakies normy? Moj dzis zjadl jabluszka pol sloiczka i dlaej chcial ale nie wiedzilam czy mozna. A wogole odnosnie soczku- dzis zrobilam w sokowirowce jabluszko. Polaczylam go pol na pol z woda i....... pil jaklby w zyciu niczego nie pil tak mu smakowalo az w szoku bylam, bo zazwyczaj nowosci mu nie smakuja ![]() Ja tez nie dostalam ankiet i nie mam gratisow ;( U mnie byla paczka ale prawie nic w niej nie bylo, chyba sliniak, probki nivei i ksiazki Ilona tylko ze jak maly placze jak dajesz mu butle z twoim mleczkiem to nie wiem czy cos zmieni jak dasz mm. Mi sie zdaje ze on biedulek nie przyzwyczajony po prostu do butli ;(
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2011-01-20 o 11:15 |
|
|
|
#3471 |
|
Rozeznanie
|
Do mam co mają CÓRECZKI !!!
Dziewczyny zauważyłam u Ami że leci jej z pipki taka przezroczysta wydzielina jak by śluz czy to normalne u takich malutkich dzieciaczków hmm teraz trzeba pisać tutaj i fb bo połowa dziewczyn jest tu a połowa tam ) |
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozna, mozna. My robimy tak. Dajemy obiadek, np. marchew + ziemniak, do tego soczek z jablka. Innego dnia dajemy jablko z kleikiem, a do picia marchew. ![]() I dajemy taka spora ilosc, troche ponad sloiczek. Wiec nastepny posilek ma po 3-4 godzinach.
|
|
#3473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1. najpierw owoc +sok z jablka 2. obiadek to nie daje sie w ten sam dzien owoca i obiadku? kurde zakrecilam sie teraz ;(
|
|
#3474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super masz avatarek dziekuje kochana tylko juz nie wiem jak mam ja rozchulac! herbatki na laktacje z hippa pije i i tak jest mleczka mało, zobacze co mi lekarka dzisiaj powie. ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- ja ci raczej nie pomoge mimo ze mam córeczke! nic takiego u swojej malutkiej nie zauwazyłam. |
|
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tez tak pozniej bedziemy dawac, ale poki tak malo dostaje (tylko marchew, jablko i ziemniak) to wolimy dawac zamiennie, zeby nie mial codziennie tego samego.
|
|
#3476 |
|
Rozeznanie
|
dzieki Dziewczynki
My na dzien dziadkow zrobilismy Laurki (takie mniej wiecej jak u Lenki) juz wyslane. Jedna z babc przyjezdza w piatek to jeszcze dostanie kwiatka od Ola i juz. Nie zamierzam szalec, jakos nie mam do tego glowy.. Lenka- zapomnialam napisac, ze Maluda slodka jak zawsze. Olek sie duzo usmiecha (najczesciej do MNIe hehe) ale zdjec z usmiechem jeszcze nie zrobilam ![]() Malwina- Amelia wymiata! )co do sloiczkow itp, to Olo narazie sprobowal lyzeczke jabluszka co mu sama potarkowalam. I to by bylo na tyle, bo z reszta nowosci sie wstrzymujemy na jakis 1-2msc. Najpierw testy alergiczne. I wyjdzie ze pokarmie go cycem do 6ms bez wprowadzania innego jedzenia.
|
#3477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Idę do lekarza jutro rano niech go obejrzy ..bo może go gardło boli |
|
|
|
|
#3478 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak nie miałyście ankiet w szpitalu to możecie zapisać się do klubu maluszka z Hippa i też przysyłają
a ze szpitala jeszcze nic nie dostałam
|
|
|
|
#3480 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pytałam położnej bo zauważyłam u małej kilka dni po porodzie. powiedziała, że normalne. nic złego się nie dzieję. regulują się hormony. może też się zdarzyć wydzielina z piersi. także luz spoko. .( no chyba, że ma dziwny zapach to konsultować z lekarzem)
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

a ostatnie karmienie miala o 19 moj aniolek
.Pije ta herbatke bo jest tam duzo dobrych ziół dla malej by ja brzus nie bolał

...

obroce go jak trzeba, jeszcze nie zdarze chwycic pieluchy i znowu "hop" jest na brzuchu.

) pierwsza lyzeczka i wielki szok