2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy cz.II - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-20, 08:13   #3451
malwina1204
Rozeznanie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

Ciezka noc za mną od 1 do 3.4o nie spałam przez piersi wypilam herbate dla karmiacej o 16 a w nocy straszny bol piersi twarde obolałe mleka meeeeeega duzo....Amelka jak wstała o 3.40 wypila ulzyło mi jak nalosc nie wstawała wczesnieja ostatnie karmienie miala o 19 moj aniolek.Pije ta herbatke bo jest tam duzo dobrych ziół dla malej by ja brzus nie bolał

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 08:17   #3452
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny podjęłam decyzję (z łzami w oczach) że mimo że mam pokarm ale muszę na uczelnie jeździć a Franek nie chce mojego mleka z buli to chce spróbować podać mu mm tylko powiedzcie jakie bo ja się nie znam 1 czy 2?
1 - do pół roku, po 6 mce 2
dasz radę! nie łam się!

aaaaaaa
od dzis w realu jest promocja na pampki - 43zł za te niebieskie

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-01-20 o 08:22
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 08:26   #3453
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
1 - do pół roku, po 6 mce 2
dasz radę! nie łam się!
O dziękuję Martucha no wiem że sytuacja jest taka że muszę coś zadziałać Może to jest słodsze i zechce się napić Zobaczymy Jak TZ wróci to będziemy testować najpierw z moim potem z mm No imam w domu Nestle i Bebilon które lepsze? Dodam że Franek robi kupę na cycu (niby bez większych problemów ale w dzień jak ją produkuje jest zły) raz na 5 dni a co będzie bo mm

Aha zauważyłam że od kilku dni Franek nie chce się położyć na lewym boku Co to może być? Pomyślałam że go ucho boi ale jak naciskam mu to nie reaguje ..
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 08:48   #3454
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
O dziękuję Martucha no wiem że sytuacja jest taka że muszę coś zadziałać Może to jest słodsze i zechce się napić Zobaczymy Jak TZ wróci to będziemy testować najpierw z moim potem z mm No imam w domu Nestle i Bebilon które lepsze? Dodam że Franek robi kupę na cycu (niby bez większych problemów ale w dzień jak ją produkuje jest zły) raz na 5 dni a co będzie bo mm

Aha zauważyłam że od kilku dni Franek nie chce się położyć na lewym boku Co to może być? Pomyślałam że go ucho boi ale jak naciskam mu to nie reaguje ..
nie wiem które lepsze bo my na bebiku... hmm a co do kupy to jak będzie na mm to dawaj mu herbatkę albo wodę co jakiś czas - i będzie kupa bez problemu zobaczysz

przyszła nam kolejna paczka tym razem bebiko i bobovita razem - z mnóstwem ulotek o jedzeniu plus słoiczek zupki marchewkowej z ryżem, mus z jabłek z bananem i próbki - mleka następnego, kaszki mannej wielowocowej z witaminami - żeby niby nią wprowadzać gluten, herbatka jabłko z melisą i kaszka mleczno ryżowa z bananem - wysilili się najwięcej rzeczy dali
ciekawe czy to już wszystko czy jeszcze jakieś próbki przyjdą ..
Stary 2011-01-20, 09:07   #3455
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
Czadowe foteczki Kocham oglądać Twoją Martynkę!
Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
lenka-super Martynka
dziękujemy

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
A nie podnosisz do odbicia po każdym jedzeniu?
Ja noszę po każdym karmieniu, bo jak nie odbije to jej przeszkadza coś na żołądku (widać po minie) no i ulewa. I tak wstaję żeby zrobić mm więc odbijanie to nie problem, ale jak czasami w środku nocy trzeba czekać 15 minut to mnie szlak trafia
Zdrówka córci życzę i trzymam kciuki za wizytę u kardiologa.
nie, nie podnoszę w nocy robiłam to, ale jej się nie odbijało, je spokojnie, na śpiocha, to może nie łyka tak powietrza.. nie ulewa jej się w ogóle. Jak je łapczywie i słyszę, że bulgocze coś tam w brzuszku, to podnoszę, ale tak jest zazwyczaj przy tym pierwszym karmieniu po kąpieli, w nocy nie.

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
a propos dzieciaki jeżdżą jeszcze w gondolach, czy tylko mój jest taki wyrosnięty?......
my jeszcze w gondoli, spokojnie się mieścimy, ale Martyna -mój pulpecik -to "krótka" jest

kolażyk super

Cytat:
jeśli chodzi o owoce to jeszcze z bobovity są dobre, ogólnie to polecam hippową śliwkę, jabłko, no i ogólnie jabłko z brzoskwinią i jabłko z winogronem (Pat to bardzo lubi) ale ogólnie to gerberowe mu żadne nie podchodzą jak zaczęliśmy dawać bobovite i hippa to wcina aż mu się uszy trzęsą aaaaaaaa i gruszki lubi - po bananie miał zatwardzenie
no i gratuluje małego sukcesu Martynce podniesienie gryzaczka toż to wyczyn dla jej malutkiej osóbki
no i dzięki za rady odnośnie pieluszek
aAAA foto Martynki!!! rewelacja pięknie wygląda!!
dziękujemy za komplement i porady

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
Moja kochana corka zrobila rodzicom dzien dziecka i jak zjadla wczoraj o 21 tak wstala dzis o 7:30 oczywiscie naiwna nie jestem i nawet nie licze na wiecej takich nocy
to nasze córy się zgrały Moja wczoraj pierwszy raz odkąd skończyła 3 mce przespała od 21.30 do 5.30 A zazwyczaj w nocy to głównie je Dzisiaj dwa razy ją karmiłam krótko, ale w sumie nie wiem czy była głodna tak bardzo, mocno ssała paluszki, ale nie jadła tak aktywnie jak zawsze.. może zacznie porządnie spać

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Nie wiem, mam dola pt- Nie daje sobie rady, Co ze mnie za matka...
Do mamy nie zadzwonie, bo i tak mnie nie zrozumie; zreszta przyjezdza teraz na weekend, a ja zamiast sie cieszyc, to sie boje, ze sie znow poklocimy...
:przytu l: ja myślę, że świetnie dajesz sobie radę

Cytat:
od dzis w realu jest promocja na pampki - 43zł za te niebieskie
a jaki to rozmiar, i ile sztuk??

Cytat:
.
Powiem Ci że jak ostatni tydzień dawałam małą buteleczkę Nan Pro 1, to codziennie była ładna luźna kupka, a wcześniej były problemy.. więc może to mm ktore mu dasz to akurat mu pomoże?

Cytat:
przyszła nam kolejna paczka tym razem bebiko i bobovita razem - z mnóstwem ulotek o jedzeniu plus słoiczek zupki marchewkowej z ryżem, mus z jabłek z bananem i próbki - mleka następnego, kaszki mannej wielowocowej z witaminami - żeby niby nią wprowadzać gluten, herbatka jabłko z melisą i kaszka mleczno ryżowa z bananem - wysilili się najwięcej rzeczy dali
ja też chcę !!!!
Stary 2011-01-20, 09:14   #3456
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
O dziękuję Martucha no wiem że sytuacja jest taka że muszę coś zadziałać Może to jest słodsze i zechce się napić Zobaczymy Jak TZ wróci to będziemy testować najpierw z moim potem z mm No imam w domu Nestle i Bebilon które lepsze?
nie ma reguły- różnym dzieciom różne mleka pasują. Tylko nie zmieniaj mleka za często- daj się brzuszkowi przyzwyczaić

martucha84
fajnie, że przyszła kolejna paka. My czekamy na pierwszą Jakiś tydzień temu dopiero przyszła paka do sąsiadki- a ona ma córę miesiąc starszą. Więc cierpliwie czekam
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 09:29   #3457
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekajaca na fasolke26 Pokaż wiadomość
do mam karmiacyc piersia!
czy podczas karmienia piersia mozna jesc ser pleśniowy?
można, taki pasteryzowany...u nas raczejwszystki sa pasteryzowane

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Może nauczy się z kubka?
.
o tak! pamietasz jak czrnaelizabeth wstawił zdiecie swojego maluczkiego synka pijącego ze zwykłego kubka?? no w szoku byłam..

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
U nas dzis snieg spadl w nocy

u nas tez biało

A co do wypadania wlosow? macie jakies sprawdzone sposoby? ja sie zastanawiam czy tabletek jakis nie kupic w aptece
polecam belisse skóra włosy i paznokcie taka w różowym opakowaniu

Ale wam fajnie z tymi pakami...Domik doatawał mnustwo a z Patrolem nic nie dostane bo w szpitalu nie dostałąm zadnych ankiet do wypełnienia

Poza tym moje dziecko sie popsuło..ciągle marudzi i na rączki chce...a taki sie ruchliwy zrobił, że szok...mało z bujaczka nie wypadnie tak sie rusza
Wczoraj usnoł mi o 22,30..a zazwyczaj spi juz ok 21 ale za to obudził sie o 5.30 na jedzonko a nie o 3

Zuziczko..ja to cie podziwiam..naprawde świetna z Ciebie matka...ja to jak młody zaczyna marudzic to już sie nerwuje na niego.. a ty masz to non stop..mówie Ci ..ja już bym zgłupiała na Twoim miejscu
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-20, 09:42   #3458
Paula SHIN
Zakorzenienie

Moj tez stal sie ruchliwy, w dodatku ciagle sie obraca z plecow na bok i na brzuch. Zwlaszcza kiedy chce mu zmienic pieluche... obroce go jak trzeba, jeszcze nie zdarze chwycic pieluchy i znowu "hop" jest na brzuchu.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 09:51   #3459
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny podjęłam decyzję (z łzami w oczach) że mimo że mam pokarm ale muszę na uczelnie jeździć a Franek nie chce mojego mleka z buli to chce spróbować podać mu mm tylko powiedzcie jakie bo ja się nie znam 1 czy 2?
pewnie ze 1!!!!!!!! 2 jest po 6 miesiacu

Ja mam bebilon i sobie chwale., Nestle mleka nie znam

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2011-01-20 o 09:54
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 10:02   #3460
Paula SHIN
Zakorzenienie

Bebilon jest dobry Wszyscy znajomi sobie chwala.
U nas zeby ida jak nie wiem, dzisiaj do 3 w nocy walczylismy...
aaneczka - ja tez zadnych ankiet nie mialam. A to dlatego, ze jak lezalam na oddziale, to nawet te kartonowe pudelka im sie skonczyly. Powinno byc chyba rozowe i niebieskie. Dostalismy tylko zestaw "USG polowkowe"

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2011-01-20, 10:06   #3461
malwina1204
Rozeznanie

martucha- super prezenty wysilili sie)
ilona-dzis mordowałam sie z małą 40 minut robilam jak w ksiazce i dzis gorzej niz wczoraj,placz dzisiaj nie z tej ziemi wziełam ja do cyca bo myslalam ze głodna i po sekundzie usneła na rekach od razu do lozeczka i spi ale jednak na rekach nie w łozeczku eeehhh

wkleje zaraz zdjęcie jak Amelia butelke trzyma z herbatką chodz jedną rączką puściła,a chciałam ją pochwalic że od 3tygodni daje jej DEBRIDAT z łyżeczki happy i pięknie z niej je mam nadzieję,że tak pięknie jeść będzie jabłko itp

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-20, 10:11   #3462
malwina1204
Rozeznanie

1-2)tu mi najlepiej już się nie mogłam doczekać aż tatuś wróci z zakupów i mnie wykąpie więc usnełam)
3)herbatka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04614.jpg (52,2 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04616.jpg (35,4 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04621.jpg (36,2 KB, 47 załadowań)

Stary 2011-01-20, 10:15   #3463
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
jezeli poci sie glowka najczesciej przy jedzeniu to moze byc oznaka krzywicy (ale nie koniecznie) dlatego lekarze przepisuja wtedy najczesciej zwiekszenie witaminki d na kilka dni lub dluzej jak sie nie poprawia.

U nas dzis snieg spadl w nocy

A co do wypadania wlosow? macie jakies sprawdzone sposoby? ja sie zastanawiam czy tabletek jakis nie kupic w aptece
pewnie że tabletki Capivit sobie mozesz kupić moze jakiś szampon lub odżywke??poradz się w aptece

Stary 2011-01-20, 10:20   #3464
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
to nasze córy się zgrały Moja wczoraj pierwszy raz odkąd skończyła 3 mce przespała od 21.30 do 5.30 A zazwyczaj w nocy to głównie je Dzisiaj dwa razy ją karmiłam krótko, ale w sumie nie wiem czy była głodna tak bardzo, mocno ssała paluszki, ale nie jadła tak aktywnie jak zawsze.. może zacznie porządnie spać

no a dzis Maja wstala o 4:15, wciagla flache i odpadla potem spala do 7:30, zjadla i spalysmy do 9 i powiem szczerze ze nawet pasuje mi taki uklad hihihi

Cytat:
looo ale fajnie zastanawiam sie kiedy my dostaniemy pierwsza pake

a dzis Maja jadla pierwsza marchewke (pediatra kazala nam juz powoli wprowadzac bo Maja sporawo wazy ) pierwsza lyzeczka i wielki szok a potem juz ladnie wcinala tylko akurat wtedy na gadanie jej sie zebralo

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 10:22   #3465
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Dziewczyny dałam mu butle z moim świeżo odciągniętym mlekiem i dupa ściągnął dwa łyki i darcie i smoczka do ssania tez chyb odrzuca a w ogóle dziś w nocy i w dzień jest bardzo niespokojny, płacze , nie chce się bawić dałam mu viburcol w dupę i zobaczymy ... może to te cholerne zęby Jutro pójdę do pediatry bo ewidentnie coś się z nim dzieje ..a jeszcze się boję o ból gardła tyle że mojego cyca ssie więc sama nie wiem
Stary 2011-01-20, 10:27   #3466
elenka1
Rozeznanie

wanilianaa mik tez wypadaja juz wlosy, w sumoie dopiero zaczynaja ale sa to nieziemskie ilosci, co do tabletek ktore mi polecano to mertz special (nie wiem jak się pisze)

martucha FAJNE GRATISY MI PODOBNIE JAK PAULI NIE DALI ZADNEJ ANKIETY DO WYPEŁNIENIA

malwina taka blondyneczka z tej Twojwj Amelci

ilona idz koniecznie do pediatry z Frankiem bo Cie wykonczy i siebie bidulek przy okazji, a probowalas nakarmic go mm??? moze warto sprobowac???

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 10:30   #3467
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
pewnie ze 1!!!!!!!! 2 jest po 6 miesiacu

Ja mam bebilon i sobie chwale., Nestle mleka nie znam
Ale nie krzycz na mnie pytam bo nie wiem ....

Cytat:
ilona-dzis mordowałam sie z małą 40 minut robilam jak w ksiazce i dzis gorzej niz wczoraj,placz dzisiaj nie z tej ziemi wziełam ja do cyca bo myslalam ze głodna i po sekundzie usneła na rekach od razu do lozeczka i spi ale jednak na rekach nie w łozeczku eeehhh
no może się uda może chwila buntu ale trzymam kciuki

Choć mój Franek też dziś trochę gorzej Usypia sam ale znacznie dłużej mu to schodzi Zaglądam mu do dziąseł ale tak zaciska że nie mogę zobaczyć Nic jutro pójdę do lekarza
Stary 2011-01-20, 10:36   #3468
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
wanilianaa mik tez wypadaja juz wlosy, w sumoie dopiero zaczynaja ale sa to nieziemskie ilosci, co do tabletek ktore mi polecano to mertz special (nie wiem jak się pisze)

martucha FAJNE GRATISY MI PODOBNIE JAK PAULI NIE DALI ZADNEJ ANKIETY DO WYPEŁNIENIA

malwina taka blondyneczka z tej Twojwj Amelci

ilona idz koniecznie do pediatry z Frankiem bo Cie wykonczy i siebie bidulek przy okazji, a probowalas nakarmic go mm??? moze warto sprobowac???
blondyneczka???tylko po kim?))

kazda w szpitalu powinna dostac dziwne ze nie dali wam i zarazem szkoda , bo zawsze cos gratis.A pudełka dostaliscie??jak tam moze tam sa ankiety wypełnijcie i wyslijcie jak chcecie: co za szpitale

Stary 2011-01-20, 10:38   #3469
pandziolka
Raczkowanie

Martucha ale fajnie z tymi paczkami.ja nie wypełniałam żadnych ankiet i nic nie dostaliśmy

Ilona spróbuj dać mm i zobaczysz co Franek na to.

my na dzień babci i dziadka nic nie dajemy.teściowie i moja mama dostali kalendarze na święta.a zresztą to Wojtek ma składać im życzenia,a nie my,więc poczekamy jeszcze przynajmniej rok
pandziolka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-20, 11:12   #3470
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale nie krzycz na mnie pytam bo nie wiem ....
to mialo byc dla podkreslenia abys nie kupila 2-ki
Ja bym poszla z malym do pediatry bo cos mi sie wydaje ze na zabki jeszcze za wczesnie u niego..... no ale roznie moze byc. Najlepiej jak lekarz zobaczy.

A wlasnie 2-ka jest od 6 miesiace, a po skonczonym czy zaczetym. Czy to trzeba wogole ustalic z pediatra?

Dziewczyny ktore juz daja sloiczki- ile dziecko powinno zjadac owocow a ile arzywek dziennie? czy to jest obojetne czy sa moze jakies normy?
Moj dzis zjadl jabluszka pol sloiczka i dlaej chcial ale nie wiedzilam czy mozna.

A wogole odnosnie soczku- dzis zrobilam w sokowirowce jabluszko. Polaczylam go pol na pol z woda i....... pil jaklby w zyciu niczego nie pil tak mu smakowalo az w szoku bylam, bo zazwyczaj nowosci mu nie smakuja

Ja tez nie dostalam ankiet i nie mam gratisow ;( U mnie byla paczka ale prawie nic w niej nie bylo, chyba sliniak, probki nivei i ksiazki

Ilona tylko ze jak maly placze jak dajesz mu butle z twoim mleczkiem to nie wiem czy cos zmieni jak dasz mm. Mi sie zdaje ze on biedulek nie przyzwyczajony po prostu do butli ;(

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2011-01-20 o 11:15
Stary 2011-01-20, 11:17   #3471
malwina1204
Rozeznanie

Do mam co mają CÓRECZKI !!!
Dziewczyny zauważyłam u Ami że leci jej z pipki taka przezroczysta wydzielina jak by śluz czy to normalne u takich malutkich dzieciaczków

hmm teraz trzeba pisać tutaj i fb bo połowa dziewczyn jest tu a połowa tam)

Stary 2011-01-20, 11:18   #3472
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ktore juz daja sloiczki- ile dziecko powinno zjadac owocow a ile arzywek dziennie? czy to jest obojetne czy sa moze jakies normy?
Moj dzis zjadl jabluszka pol sloiczka i dlaej chcial ale nie wiedzilam czy mozna.

A wogole odnosnie soczku- dzis zrobilam w sokowirowce jabluszko. Polaczylam go pol na pol z woda i....... pil jaklby w zyciu niczego nie pil tak mu smakowalo az w szoku bylam, bo zazwyczaj nowosci mu nie smakuja
A czemu nie dalas wiecej? Mozna, mozna. My robimy tak. Dajemy obiadek, np. marchew + ziemniak, do tego soczek z jablka. Innego dnia dajemy jablko z kleikiem, a do picia marchew.
I dajemy taka spora ilosc, troche ponad sloiczek. Wiec nastepny posilek ma po 3-4 godzinach.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2011-01-20, 11:22   #3473
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
A czemu nie dalas wiecej? Mozna, mozna. My robimy tak. Dajemy obiadek, np. marchew + ziemniak, do tego soczek z jablka. Innego dnia dajemy jablko z kleikiem, a do picia marchew.
I dajemy taka spora ilosc, troche ponad sloiczek. Wiec nastepny posilek ma po 3-4 godzinach.
a ja daje w tym samym dniu:
1. najpierw owoc +sok z jablka
2. obiadek

to nie daje sie w ten sam dzien owoca i obiadku? kurde zakrecilam sie teraz ;(
Stary 2011-01-20, 11:25   #3474
czekajaca na fasolke26
Zadomowienie

Cytat:
czekajaca na fasolke26 na rozchulanie laktacji nigdy nie jest za pozno
A opowiem nawet histopie jaka moja mama miala. Karmila mnie ok 4 miesiace a w wielu 2 lat mialam okropne biegunki i..... tak sobie wmowila ze musi miec pokarm ze go dostala i mnie karmila. Jak dla mnie to szok. Ale nawet moja siostra to pamieta. Jak dla mnie jakis ewenement. Ponoc wtedy mi to bardzo pomoglo i juz bylo ok.

super masz avatarek: hahaha:
dziekuje kochana tylko juz nie wiem jak mam ja rozchulac! herbatki na laktacje z hippa pije i i tak jest mleczka mało, zobacze co mi lekarka dzisiaj powie.

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Dziewczyny zauważyłam u Ami że leci jej z pipki taka przezroczysta wydzielina jak by śluz czy to normalne u takich malutkich dzieciaczków

ja ci raczej nie pomoge mimo ze mam córeczke! nic takiego u swojej malutkiej nie zauwazyłam.
czekajaca na fasolke26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 11:26   #3475
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
a ja daje w tym samym dniu:
1. najpierw owoc +sok z jablka
2. obiadek

to nie daje sie w ten sam dzien owoca i obiadku? kurde zakrecilam sie teraz ;(
roznie daja. Moi znajomi wszyscy dawali obiadek ok. 15 i deserek okolo 18, pozniej kapiel i butelka.
My tez tak pozniej bedziemy dawac, ale poki tak malo dostaje (tylko marchew, jablko i ziemniak) to wolimy dawac zamiennie, zeby nie mial codziennie tego samego.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2011-01-20, 11:34   #3476
Zuziczka
Rozeznanie

dzieki Dziewczynki W sumie to nie weim czemu myslicie, ze ze mnie dobra mama jest, ale dzieki. Ostatnio nie moge wyjsc z dolka. Olek sie zanosi i jakos czuje, ze trace kontrole nas wszystkim. No i ryk tez wykancza psychicznie, ten tydzien jest jakis ciezki po prostu (jakos ostatnio bylo juz lepiej i mam wrazenie, ze sie cofnelismy znow)

My na dzien dziadkow zrobilismy Laurki (takie mniej wiecej jak u Lenki) juz wyslane. Jedna z babc przyjezdza w piatek to jeszcze dostanie kwiatka od Ola i juz. Nie zamierzam szalec, jakos nie mam do tego glowy..

Lenka- zapomnialam napisac, ze Maluda slodka jak zawsze. Olek sie duzo usmiecha (najczesciej do MNIe hehe) ale zdjec z usmiechem jeszcze nie zrobilam

Malwina- Amelia wymiata! )

co do sloiczkow itp, to Olo narazie sprobowal lyzeczke jabluszka co mu sama potarkowalam. I to by bylo na tyle, bo z reszta nowosci sie wstrzymujemy na jakis 1-2msc. Najpierw testy alergiczne. I wyjdzie ze pokarmie go cycem do 6ms bez wprowadzania innego jedzenia.
Stary 2011-01-20, 11:47   #3477
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Ilona tylko ze jak maly placze jak dajesz mu butle z twoim mleczkiem to nie wiem czy cos zmieni jak dasz mm. Mi sie zdaje ze on biedulek nie przyzwyczajony po prostu do butli ;(
Ale on jadł z butli codzienni jeden posiłek aż nagle nie chciał z dnia na dzień

Idę do lekarza jutro rano niech go obejrzy ..bo może go gardło boli
Stary 2011-01-20, 11:55   #3478
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Ale on jadł z butli codzienni jeden posiłek aż nagle nie chciał z dnia na dzień

Idę do lekarza jutro rano niech go obejrzy ..bo może go gardło boli
a moze ma zły dzien???

Stary 2011-01-20, 12:24   #3479
gabisun
Zakorzenienie

Dziewczyny jak nie miałyście ankiet w szpitalu to możecie zapisać się do klubu maluszka z Hippa i też przysyłają ja dostałam łyżeczkę, słoiczek z jabłuszkiem, próbka herbatki i mleka nastepnego i kupon na odebranie drugiej paczki w rossmanie z obiadkiem, soczkiem i łyżeczką i rabaty na produkty hippa

a ze szpitala jeszcze nic nie dostałam

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 12:34   #3480
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

Cytat:

ja Ci odpowiem.
pytałam położnej bo zauważyłam u małej kilka dni po porodzie. powiedziała, że normalne. nic złego się nie dzieję. regulują się hormony. może też się zdarzyć wydzielina z piersi.
także luz spoko. .
( no chyba, że ma dziwny zapach to konsultować z lekarzem)

asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości