Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-20, 10:12   #3271
eweska
Moderatoreska

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Eweska - no może u Ciebie lekarz się pomylił. Na 100 % będzie wiadomo po porodzie
A jak nie, to wiesz - młoda jesteś dziewucha
Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
nie smuc sie kochana
jak zobaczysz twoje dwa szkraby to nawet nei pomyslisz o dziewczynce, ale wiesz z dzidziusiami do konca nic nie ejst pewne
Wątpię, że się pomylił lekarz był bardzo pewny, powiedział że to nie mozliwe aby była choć jedna dziewczynka, na 100% są chłopcy.

Listopadowa zgadza się ale my juz dzieci nie planujemy i tak będzie trójka, a to już dużo, spory wydatek, a dzieci nie są na moment tylko na całe życie, ktos musi je utrzymać.
Świadomie już nigdy nie zdecydujemy sie na dzieci.

Ja to mam zawsze pech, zawsze jest wszystko inaczej niż byśmy chcieli

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Grazin widac jak skacze brzuch ?? To musi byc cos niesamowitego !!!
wiecie co Dziewczynki, miałyscie racje - to USG połówkowe zrobiło rewolucję w moim ptasim móżdzku i juz bardzo bardzo sie ciesze, ze jestem w ciazy !!!!!! I juz mysle w o dzidzi ze to moje dziecko a nie jakies nie wiadomo co Ahh az chce mi sie krzyczec z radosci i powiedziec, ze WAs kocham bo Wy tez mi duuuuzo uswiadomiłyscie :
Moj maz tez juz sie pogodził chyba z faktem ze to nie facecik, gdyz wczoraj jak przyszedł z pracy to powiedział jak tam moje dziewczynki i kilka razy jeszcze to wieczorem powtórzył Ale sie ciesze !! Jak zobaczy ruszajacy brzuszek to juz w ogole pewnie bedzie radocha

Lolka, czyli coś juz sie zaczęło

Ewasko kochana, ale lekarze nie raz sie mylą !! Jeszcze nic nie jest przesadzone !!

Monia zdecydowanie mamy lepsza sytuację, ale my jestesmy na dorobku ze tak powiem :| ehhhhhhh Jesli tak mamy do końca ich zycia mamy za nich płacic rachunki, to tez nie jest fair.
Jak ich nie stac na dom, to niech sie do bloków przeniosa Ja tez bym chciała jezdzić najnowsza audica ale cóż... nie stac mnie
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Ewesko może jednak u Ciebie w brzuszku też siedzi jedna córcia, wiesz to nigdy nie wiadomo a częściej narządy na chłopczyka wyglądają
Poza tym synkowie są naprawdę super, ja prawie dwa lata marzyłam o dwóch chłopcach, właśnie bliźniakach
Będziesz miała trzech zuchów, każdy wpatrzony w mamusię Kontakt z synalkiem masz super więc ewidentnie nadajesz się do wychowywania synów

Dziewczynki, jadę jutro na badania do kliniki najbliżej mojego domu, nie chce mi się przez całe miasto jechać do mojej. Tylko się zastanawiam czy nie jest ta klinika super droga:
morfologia - 12zł
siki - 12zł
glukoza 75 - 30zł
Dzięki dziewczyny kochane jesteście, ale mnie pragnienie córki nigdy nie przejdzie, od zawsze marzyłam o córce.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 10:14   #3272
Lolka1212
Zadomowienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wczoraj siorka zadzwoniła po wizycie, ale już nie byłam na kompie z dzieciaczkami wszystko dobrze, będzie miała chłopca i dziewczynkę, wiem ja zamiast sie cieszyć jak to usłyszałam to zrobiło mi sie strasznie przykro, mało sie nie popłakałam ja tak bardzo pragnę córki a mnie to nie jest dane, wszyscy w około będą mieć córki, tylko nie ja. Już wiem, że będzie mi ciężko odwiedzać szwagierkę i siostrę które są w ciąży i będą miały córeczki Ja tez chcę Ma zapytać czy ten wózek który my chcemy można zamówić bo oni na sklepie go nie mają i wtedy jakby zamówiła to miałabym ze zniżką.
Eweska kochana az też mi się przykro zrobiło, że tobie jest smutno! Ale pomyśl sobie ile jest par, które mają same dziewczynki i pragną synka.. eh! życie jest życie, trudno dogodzić..

U mnie w rodzinie są same kobitki i siostra mamy, tak jak moja mama miała trzy córki, zdecydowała się na kolejne dziecko w wieku 36 lat, gdzie pozostałe były już dawno odchowane, bo mieli nadzieję, że z mężem że tym razem będzie synuś.. nawe wiem, że planowali chłopca tak książkowo.. i co? czwarta córcia znowu się urodziła! Ciotka podobno miała wręcz doła jak się dowiedziała.. a teraz mała (już nie taka mała, bo chwile czasu od tego upłynęło) jest oczkiem w głowie i pupilkiem całej rodziny! A tatuś jakby najwięcej właśnie w tej czwartej był zakochany, mimo, że tak bardzo naciskał na kolejną ciążę, w nadziei że będzie synek..

Poza tym ja jestem pewna, że jak chłopcy już się urodzą to wcale nie będziesz chciała żadnego zamienić na dziewczynkę!
Stary 2011-01-20, 10:15   #3273
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Łojejku, jaki maciupki Oj, dobrze Ci kochana, rozstępy nie grożą Nie będzie Ci po porodzie flak wisiał

No to ja też wstawię mój bębencio, 26t.
nom brzuszek jak sie patrzy i te twoje ciuszki ciazowe- sliczne jak zawsze. Bluzeczka w paski juz za mala?
jestem pewna ze moj Tż tez nie ma pojecia ktory to juz tydzien ciazy... moze jakby wiedzial ze to juz 26-27 ruszyl by te 4 litery i zabral mnie na zakupy 7 lutego mamy usg- bedzie to prawie 30tc i zobaczymy kto tam siedzi... wtedy sie wezmie

amarcia malusi masz ten brzusio, ale moze tak zdjecie wyszlo, skoro mowisz ze jest inaczej. Suma sumarum w 20tc brzuszek zaczyna tak naprawde dopiero rosnac- bynajmniej tak bylo w moim przypadku

mary poziomkowa rodzisz w Matce Polce? mozliwe ze ja tez bede. Dowiadywalas sie dokladnie co trzeba ze soba wziac... czy ta wyprawka Twoja tak sama z siebie wyszla?

wiecie za pewne ze Jan Paweł II zostanie 1 maja Swietym ja mam termin na 24-26 kwietnia... Tż ( i tu mnie strasznie zaskoczyl) powiedzial ze jak bedzie syn i urodzi sie 1 maja damy mu na imie Karol co o tym myslicie?

ide na 2 sniadanie
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 10:19   #3274
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
wiecie za pewne ze Jan Paweł II zostanie 1 maja Swietym ja mam termin na 24-26 kwietnia... Tż ( i tu mnie strasznie zaskoczyl) powiedzial ze jak bedzie syn i urodzi sie 1 maja damy mu na imie Karol co o tym myslicie?
Kasiu szczerze? Jak dla mnie Karolinka super, ale Karol jakoś nie bardzo.. mimo szacunku i podziwiu dla naszego papieża. ale to tylko moje subiektywne zdanie
Stary 2011-01-20, 10:20   #3275
violisia
Zadomowienie

eweska nie wiem co ci napisac w takim razie, chyab z czesem do tego przybadasz nie smuc sie

ja u mnie za mocz i morfologie placilam 13 zl razem

Cytat:
nom brzuszek jak sie patrzy i te twoje ciuszki ciazowe- sliczne jak zawsze. Bluzeczka w paski juz za mala?
jestem pewna ze moj Tż tez nie ma pojecia ktory to juz tydzien ciazy... moze jakby wiedzial ze to juz 26-27 ruszyl by te 4 litery i zabral mnie na zakupy 7 lutego mamy usg- bedzie to prawie 30tc i zobaczymy kto tam siedzi... wtedy sie wezmie

amarcia malusi masz ten brzusio, ale moze tak zdjecie wyszlo, skoro mowisz ze jest inaczej. Suma sumarum w 20tc brzuszek zaczyna tak naprawde dopiero rosnac- bynajmniej tak bylo w moim przypadku

mary poziomkowa rodzisz w Matce Polce? mozliwe ze ja tez bede. Dowiadywalas sie dokladnie co trzeba ze soba wziac... czy ta wyprawka Twoja tak sama z siebie wyszla?

ide na 2 sniadanie
Karol super moj brat ma na imie Karol, i ja sam mu wybralam imie maja 5lat heheh:d bo miala byc karolinka, ale dla chlopca ma nie miala imienia, wiec jak sie urodzil, to mowila do niego "moj ty maly mezczyzno" hehe i tata jak juz sie ogarnal to powiedzial ze trzeba cos wymyslic, a ja no jak nie Kaolinka to Karolek, i tak zostało nikt nie mial nic do gadania
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 10:22   #3276
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to mam zawsze pech, zawsze jest wszystko inaczej niż byśmy chcieli
kochana, co ty wygadujesz masz szczęśliwą rodzinę, fajnego męża i synka, dwóch zdrowych dzidziusiów w brzuchu, więc proszę mi tu nie narzekać

Cytat:
mnie się bardzo podoba taki pomysł

Moria, trochę drogo w tej Twojej klinice sobie liczą U mnie morfologia dla ciężarnych 5 zł, mocz chyba podobnie.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 10:23   #3277
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:

Listopadowa zgadza się ale my juz dzieci nie planujemy i tak będzie trójka, a to już dużo, spory wydatek, a dzieci nie są na moment tylko na całe życie, ktos musi je utrzymać.
Świadomie już nigdy nie zdecydujemy sie na dzieci.
.
tylko zażartowałam...
Doskonale wiem, że dzieci 'kosztują' ( i ile kosztują). Niemniej jednak 'wpadki' też się zdarzają, gdyż żadna metoda (oprócz sterylizacji rzecz jasna) nie zabezpiecza w 100%...

Ok. uciekam, szczerze powiedziawszy nie wiem co tu się jakoś tak dziwnie zrobiło
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-20, 10:26   #3278
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Kasiu szczerze? Jak dla mnie Karolinka super, ale Karol jakoś nie bardzo.. mimo szacunku i podziwiu dla naszego papieża. ale to tylko moje subiektywne zdanie
Kasia ja też za Karolem nie przepadam (a o karolinie dla dziewczynki myslalam bo b. mi sie podoba) Ja mysle, ze to czy dane imie sie nam podoba czy nie to tez kwestia z kim nam sie dane imie kojarzy. Osobiscie znam chyba dwóch karolów i delikatnie mówiąc nie przepadam za nimi więc też stad takie moje subiektywne odczucia.

Ewasko, u mojego męza w rodzinie na 100% miała byc dziewczynka (teraz ma 2 latka wiec usg 3d juz mieli) Wszystko było kupione pod dziewuszkę a urodził sie... Tomek!!
Z całego serca Ci zycze, aby Twoje pragnienie sie spełniło

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 10:29   #3279
moniqac
Zadomowienie

Dzień dobry!!

Zostawiam tylko szybką informację (bo mam do nadrabiania od 104 str), zanim polece nadrabiać - u lekarza, generalnie CHYBA wszystko w porządku - ale na wszelki wypadek mam za 1,5 miesiąca powtórzyć UKG serca z dopplerem. Wada którą miałam jako nastolatka nie zniknęła - najprawdopodobniej to mój "defekt" ale pani dr chce się upewnić.

Więc chyba luz.

Widzę że ewesce smutno lece na spotkanie, a potem doczytam.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 10:30   #3280
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
tylko zażartowałam...
Doskonale wiem, że dzieci 'kosztują' ( i ile kosztują). Niemniej jednak 'wpadki' też się zdarzają, gdyż żadna metoda (oprócz sterylizacji rzecz jasna) nie zabezpiecza w 100%...

Ok. uciekam, szczerze powiedziawszy nie wiem co tu się jakoś tak dziwnie zrobiło
albo szklanka wody zamiast:P
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 10:34   #3281
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
kochana to bylo w listopadzie i mialam 12,6 a ty sobie badalas ostatnio?
u mnie pod koniec grudnia hemoglobina była 11,7 (ale wg mojego labu normy są od 11,2 - 15,0) i to było już po 10 dniach przyjmowania żelaza bo wcześniej jak badali mi hemoglobinę m.in w szpitalu to było 11,1
teraz powtórkę morfologii, moczu i do tego obciążenie glukozą będę robić w przyszłym tygodniu, jestem ciekawa wyników
Cytat:
mary poziomkowa rodzisz w Matce Polce? mozliwe ze ja tez bede. Dowiadywalas sie dokladnie co trzeba ze soba wziac...
wiem, że pytanie nie było do mnie ale się podczepię bo ja chyba też będę rodzić w Matce Polce
tylko, że tam są różne oddziały, na jednych po porodzie leży się z dzieckiem, na innych bez
ja leżałam na perinatologii z dziewczynami po porodzie (większość po CC) to mogę Wam trochę opowiedzieć

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 10:43   #3282
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Ewesko może jednak u Ciebie w brzuszku też siedzi jedna córcia, wiesz to nigdy nie wiadomo a częściej narządy na chłopczyka wyglądają
Poza tym synkowie są naprawdę super, ja prawie dwa lata marzyłam o dwóch chłopcach, właśnie bliźniakach
Będziesz miała trzech zuchów, każdy wpatrzony w mamusię Kontakt z synalkiem masz super więc ewidentnie nadajesz się do wychowywania synów

Dziewczynki, jadę jutro na badania do kliniki najbliżej mojego domu, nie chce mi się przez całe miasto jechać do mojej. Tylko się zastanawiam czy nie jest ta klinika super droga:
morfologia - 12zł
siki - 12zł
glukoza 75 - 30zł
wiesz dobrze sie nie orientuje bo chodze na nfz, ale jak dla mnie nie duzo...myslalam ze to o wiele wiecej kosztuje... jak dotad placilam za glukoze na czczo- 9,50zl.

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
mojego Tż siostra jest Karolina i srednio za nia przepadam, imie Karol jakos szczegolnie za nim nigdy nie przepadalam, ale moze bym sie przekonala

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
eweska nie wiem co ci napisac w takim razie, chyab z czesem do tego przybadasz nie smuc sie

ja u mnie za mocz i morfologie placilam 13 zl razem

Karol super moj brat ma na imie Karol, i ja sam mu wybralam imie maja 5lat heheh:d bo miala byc karolinka, ale dla chlopca ma nie miala imienia, wiec jak sie urodzil, to mowila do niego "moj ty maly mezczyzno" hehe i tata jak juz sie ogarnal to powiedzial ze trzeba cos wymyslic, a ja no jak nie Kaolinka to Karolek, i tak zostało nikt nie mial nic do gadania
no prosze mi sie to imie kojarzy z pewnym starym polskim filmem "och Karol"

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
kochana, co ty wygadujesz masz szczęśliwą rodzinę, fajnego męża i synka, dwóch zdrowych dzidziusiów w brzuchu, więc proszę mi tu nie narzekać

mnie się bardzo podoba taki pomysł
dzieki slonce
Nikosia

Stary 2011-01-20, 10:53   #3283
amarcia
Wtajemniczenie

Zaszalałm, tak dawno nie jadłam słodkiego, ze kupiłam sobie duże monte! UUUUU, będzie bal i kopanie
eweska chcesz? oć, podzielę się
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 10:54   #3284
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Witajcie kochane
Eweska ,to sie Wam z siostrą udało,obie bedziecie miały bliźięta
Co do córci to ja świetnie Cię rozumię,zawsze chciałam mieć córeczkę.
Kiedy byłam w ciąży z Igorem ,to na początku myślałam,że może jednak dziewczynka,niedługo potem wiedziałam ,że to chłopiec.
Jak już wcześniej pisałam nie zaszłam teraz w ciąże świadomie,gdyby nie przypadek,to napewno na na 2 by się skończyło.
Jak urodzę to zamykam warsztat tak jak Eweska,rozmawiałam już z ginem o podwiązaniu jajników.

Dzwoniła do mnie bratowa i kategorycznie zabroniła mi robićzakupy dla małej w pepco.Ma już cały kosz ubrań odłożonych dla Martynki a i na tym nie koniec stwierdziła.
Od jutra jest nowa gazetka w pepco i nowe promocje ehh pooglądam sobie bynajmniej

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 10:56   #3285
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
MoniaK masz 100% racji ! Ja sie domyslam i zdaje sprawe ze nie mieli z czego zapłacic, bo jesli oni mają wspolnie ok 2,5 tys na zycie no moze 3 to chyba max wic 1200 za sam gaz to naprawde duza kwota.
Cześć wszystkim jestem w trakcie nadrabiania, ale przerwałam żeby skomentować.
Uważam że:
- decyzja powinna być wspólna
- rachunek za gaz obejmuje dwa m-ce i należy pamiętać że przyjdzie i zaplanować ten wydatek wcześniej
- wiele rodzin z dziećmi dwójką lub trójką ma takie dochody na m-c a wydatków o wiele więcej
- zrobiłabym karczemna awanturę a) za brak konsultacji tej decyzji b) dałabym ostatecznie nie więcej niż 600 zł

Jestem zdania że każda z nas powinna choć troszkę oszczędności mieć przed pojawieniem się dziecka, ponieważ nie wiemy tak naprawdę jak będzie. Zakładamy że dzidzia urodzi się zdrowa itd ale różnie bywa
Stary 2011-01-20, 10:57   #3286
bassienka
Zadomowienie

GG do bassienka Send a message via Skype™ to bassienka

Witam dziewczynki
Ja od wczoraj na zwolnieniu jestem, bo znowu mnie jakieś przeziębienie złapało

Tyle piszecie, ze nawet nie ma mowy, zebym mogła to wszystko przeczytać I jakoś tak trudno wbić sie w rozmowę, bo Wy juz takie zgrane i zżyte ze sobą jesteście A ja jak czasami z doskoku poczytam, to nawet i nie wiem co pisać

To moze tylko o tym Karolu Mi sie bardzo podoba, bo mój ślubny to Karol
Ja w piątek robiłam morfologię, mocz i glukozę 50. Zapłaciłam 26 złotych za wszystko

ALBUMY
[*] 18.06.2010
bassienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 11:00   #3287
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
u mnie pod koniec grudnia hemoglobina była 11,7 (ale wg mojego labu normy są od 11,2 - 15,0) i to było już po 10 dniach przyjmowania żelaza bo wcześniej jak badali mi hemoglobinę m.in w szpitalu to było 11,1
teraz powtórkę morfologii, moczu i do tego obciążenie glukozą będę robić w przyszłym tygodniu, jestem ciekawa wyników

wiem, że pytanie nie było do mnie ale się podczepię bo ja chyba też będę rodzić w Matce Polce
tylko, że tam są różne oddziały, na jednych po porodzie leży się z dzieckiem, na innych bez
ja leżałam na perinatologii z dziewczynami po porodzie (większość po CC) to mogę Wam trochę opowiedzieć
czyli ci podskoczyla? super
ja mam najblizej, a dokladnie zaraz obok mnie jest Madurowicz slyszalam ze jest tam o wiele lepiej rodzic, traktuja czlowieka bardzo dobrze, personalizuja go, ze wzgledu ze jest to mniejszy szpital...
o Matce Polce nie slyszalam nic dobrego

mi gin powiedziala ze jak bedzie w glukoza ok to nie ma przeszkod by rodzic w Madurowiczu... ale wiesz ze mam jak na razie z nia problem...

ewesko sloneczko, kurde tez mi sie smutno zrobilo... ale pomysl o swoich synkach, ze im jest przykro, nie chca czuc sie niepotrzebni...

wszystko sie zmieni jak urodzisz i ich zobaczysz
ale jak cos trzymam kciuki zeby sie jeszcze te losy odrocily
Nikosia

Stary 2011-01-20, 11:06   #3288
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bassienka Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki

Tyle piszecie, ze nawet nie ma mowy, zebym mogła to wszystko przeczytać I jakoś tak trudno wbić sie w rozmowę, bo Wy juz takie zgrane i zżyte ze sobą jesteście A ja jak czasami z doskoku poczytam, to nawet i nie wiem co pisać

Ja w piątek robiłam morfologię, mocz i glukozę 50. Zapłaciłam 26 złotych za wszystko
Cześć kochana, ja też miałam dużą przerwę dziś nadrobię to co przez 6h dziewczyny napisały ale pewnie następnym razem nie starczy mi czasu.
Czasem warto zajrzeć jest dużo mądrych rad a nieswojo się nie czuj bo jesteśmy już dwie które rzadko bywają
Stary 2011-01-20, 11:09   #3289
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

hej kochane,
ja tylko przelotem na chwileczke
doczytuje was pobierznie, no bo z czasem nieciekawie

dzisiaj bylam na morfologii i ide do gina popoludniu, plizzzz trzymajcie kciuki,

do wieczorka
pa
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-20, 11:09   #3290
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Kasia ja też za Karolem nie przepadam (a o karolinie dla dziewczynki myslalam bo b. mi sie podoba) Ja mysle, ze to czy dane imie sie nam podoba czy nie to tez kwestia z kim nam sie dane imie kojarzy. Osobiscie znam chyba dwóch karolów i delikatnie mówiąc nie przepadam za nimi więc też stad takie moje subiektywne odczucia.

Ewasko, u mojego męza w rodzinie na 100% miała byc dziewczynka (teraz ma 2 latka wiec usg 3d juz mieli) Wszystko było kupione pod dziewuszkę a urodził sie... Tomek!!
Z całego serca Ci zycze, aby Twoje pragnienie sie spełniło
wiem co masz na mysli, tez nie lubie imion ktore kojarza mi sie z kims za kim nie przepadam... na szczescie Karola zadnego nie znam...a mam wielki szacunek dla naszego Papieza, jestem wierzaca, ale ostatnio sie w tym zagubilam strasznie wiec moze jezeli dzidzius sie urodzi tego 1 maja, niech bedzie Karolek. Zeby Bozia czuwala

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane
Eweska ,to sie Wam z siostrą udało,obie bedziecie miały bliźięta
Co do córci to ja świetnie Cię rozumię,zawsze chciałam mieć córeczkę.
Kiedy byłam w ciąży z Igorem ,to na początku myślałam,że może jednak dziewczynka,niedługo potem wiedziałam ,że to chłopiec.
Jak już wcześniej pisałam nie zaszłam teraz w ciąże świadomie,gdyby nie przypadek,to napewno na na 2 by się skończyło.
Jak urodzę to zamykam warsztat tak jak Eweska,rozmawiałam już z ginem o podwiązaniu jajników.

Dzwoniła do mnie bratowa i kategorycznie zabroniła mi robićzakupy dla małej w pepco.Ma już cały kosz ubrań odłożonych dla Martynki a i na tym nie koniec stwierdziła.
Od jutra jest nowa gazetka w pepco i nowe promocje ehh pooglądam sobie bynajmniej
podwiazanie jajnikow- buuuu az mnie strach oblecial... nie lepiej tablety? ja mysle o nich odkad w ciaze zaszlam w koncu na razie jeden dzidziol mi wystarczy, chyba ze wygram w totka to bede miec trojeczke
babcia wywrozyla czworeczke hehe moze ten totek jest w zasiegu reki hehe

Martynka mam slabosc do tego imienia

Cytat:
Napisane przez bassienka Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki

i powiedz jaki ten Twoj Karol jest? jak juz jestes na zwolnieniu to posiedz z nami czesciej
Nikosia

Stary 2011-01-20, 11:10   #3291
mamaoptymistka
Zadomowienie

eweska rzeczywiście szkoda że w brzuszku nie mieszka chociaż jedna dziewczynka. Ale proszę nie mówić że wszystko nie tak jak chcieliście, zdrowe dzieci to podstawa a nie zawsze tak jest. Cieszmy się że są zdrowe.
U mnie będzie drugi chłopak a za trzecim razem też pragnę bardzo mieć dziewczynkę.

Dziś w radio słyszałam że rodzi się dużo więcej chłopców niż dziewczynek
Stary 2011-01-20, 11:10   #3292
amarcia
Wtajemniczenie

O jaki jogurcik też mam - pieczone jabłuszko z cynamonem

bassienka jak dawno Cie nie było pamiętam avatarek
Stary 2011-01-20, 11:12   #3293
kasia1361
Zadomowienie

ddaaiissyy oj zrobiłabym tż-towi niezły wykład,tak bez konsultacji z Tobą,nie ładnie.

Ja zabadania mocz+morfo płacę 19zł,za glukozę to jeszcze nie wiem.Pewnie coś koło 30zł bedzie.
Eweska wszystko się może zdarzyć,100% pewności bedziesz miała jak dzieci się urodzą.Nawet najlepsi się mylą,a może bedzie parka
Nie smuć się kochana.

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Stary 2011-01-20, 11:12   #3294
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
hej kochane,
ja tylko przelotem na chwileczke
doczytuje was pobierznie, no bo z czasem nieciekawie

dzisiaj bylam na morfologii i ide do gina popoludniu, plizzzz trzymajcie kciuki,

do wieczorka
pa
no jasne

musi byc dobrze, inaczej byc nie moze!!!
Nikosia

Stary 2011-01-20, 11:13   #3295
ania2631
Wtajemniczenie

maria,amarcia-piękne brzuszki
A mnie dziś myślałam,że krew mnie zaleje,wlazłam na wagę a tu 80,5kg kuźwa mam już 9 na + a na ostatniej wizycie doktorka mi gadał abym uważała..Więc zwracałam uwagę na to co jem i gdy zobaczyłam ten pomiar na wadze to mało co niei ooo..
Idę zaraz obiadek upierniczyć-dziś sosik z kurczaczka i pieczarkami..A później popakuję trochę rzeczy to jednorazówek bo przeprowadzka w sobote nas czeka..
Stary 2011-01-20, 11:14   #3296
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
czyli ci podskoczyla? super
ja mam najblizej, a dokladnie zaraz obok mnie jest Madurowicz slyszalam ze jest tam o wiele lepiej rodzic, traktuja czlowieka bardzo dobrze, personalizuja go, ze wzgledu ze jest to mniejszy szpital...
o Matce Polce nie slyszalam nic dobrego

mi gin powiedziala ze jak bedzie w glukoza ok to nie ma przeszkod by rodzic w Madurowiczu... ale wiesz ze mam jak na razie z nia problem...
w Matce Polce jest dobre to, że mają dobry sprzęt i w razie czego mogą odpowiednio zająć się np. wcześniakiem
i to jest jedyny powód dla którego rozważam ten szpital
dla swojego i dziecka bezpieczeństwa
bo tam jednak masówka jest, nie traktują Cię indywidualnie, mnie zaczęli jak zaczęło się źle dziać...

trzymam kciuki za Twoją glukozę, żeby wszystko było ok

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 11:16   #3297
kasia1361
Zadomowienie

24kasia86 no tablety nie bardzo,mam żylaki i nie są dlamnie wskazane.
Ja i tak bede miała cc,więc przy jednym bólu i podwiążą.
NIe wyobrażam sobie mieć więcej dzieci i napewno już więcej mieć nie bede
po za tą trójką

Ania26 świetnie Cię rozumię,ja jak wchodzę na wagę to mam stracha.
Narazie przytyłam 5kg ale nieuchronnie zbliżam się do 80kg ,teraz mam 78.
Uważam na to co i ile jem,w drugiej ciąży do porodu ważyłam 90kg szoook
teraz już tak nie chce.Fakt ze po 3 miesiacach wróciłam do 74kg ,ale nie chce być słoniem

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Edytowane przez kasia1361
Czas edycji: 2011-01-20 o 11:20
Stary 2011-01-20, 11:21   #3298
amarcia
Wtajemniczenie

agnieszka pewnie, ze będzie ok, nie ma innej opcji

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Ja też myślałam o trójce dzieci, tyle, ze trzecie chciałabym mieć tak ok 40-tki
Stary 2011-01-20, 11:25   #3299
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Grazin widac jak skacze brzuch ?? To musi byc cos niesamowitego !!!
wiecie co Dziewczynki, miałyscie racje - to USG połówkowe zrobiło rewolucję w moim ptasim móżdzku i juz bardzo bardzo sie ciesze, ze jestem w ciazy !!!!!! I juz mysle w o dzidzi ze to moje dziecko a nie jakies nie wiadomo co Ahh az chce mi sie krzyczec z radosci i powiedziec, ze WAs kocham bo Wy tez mi duuuuzo uswiadomiłyscie :
Moj maz tez juz sie pogodził chyba z faktem ze to nie facecik, gdyz wczoraj jak przyszedł z pracy to powiedział jak tam moje dziewczynki i kilka razy jeszcze to wieczorem powtórzył Ale sie ciesze !! Jak zobaczy ruszajacy brzuszek to juz w ogole pewnie bedzie radocha

Lolka, czyli coś juz sie zaczęło

Ewasko kochana, ale lekarze nie raz sie mylą !! Jeszcze nic nie jest przesadzone !!

Monia zdecydowanie mamy lepsza sytuację, ale my jestesmy na dorobku ze tak powiem :| ehhhhhhh Jesli tak mamy do końca ich zycia mamy za nich płacic rachunki, to tez nie jest fair.
Jak ich nie stac na dom, to niech sie do bloków przeniosa Ja tez bym chciała jezdzić najnowsza audica ale cóż... nie stac mnie
Czytając twojego posta,aż mi się świeczki w oczach zapaliły...Teraz z każdym dniem będziecie obydwoje kochać tego małego bezbronnego człowieczka w brzuszku.
Stary 2011-01-20, 11:25   #3300
Eve1603
Zakorzenienie

Czesc i czolem

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości