Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-20, 11:06   #3751
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

tak zakrywana jest
to Drewex Kolorino
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 11:21   #3752
laseczkaa
Zadomowienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

hej
Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Czesc Kochane!!!
Oleńka dalej w szpitalu ale coś przebąkują o piątku... Byłoby cudownie! Jest coraz silniejsza, ssie pierś a resztę dojada z butelki, zjada już 40ml! Jak na Nią patrzę, to nie mogę się nadziwić jaka jest dzielna i silna! Jedyny problem na dzień dzisiejszy to odparzona pupcia, ale wietrzą więc powinna się zaleczyć!

U mnie nawał trwa dalej - jeśli nie urosły Wam piersi w ciąży, to w nawale będziecie przeklinać ich ogromne rozmiary Jak mi się zaczął nawał, to stałam w łazience i płakałam, bo nie poznałam własnych piersi (takie duże)! Warto zainwestować w dobry biustonosz.

Z wagi zostały mi jeszcze 3,5kg z 10. Zaraz po porodzie było 5 mniej. Nie zdziwiłabym się jeśli te 3,5 kg to byłyby piersi bo naprawdę są ogromne!

Odciąganie pokarmu idzie mi coraz lepiej. Za jednym razem po 100ml. Zaczynam mrozić, bo szkoda wylewać, a Mała tyle nie potrzebuje - w szpitalu też już mają niezłe zapasy mojego mleka

Aaaaa i najważniejsze - poród sn nie taki straszny. Wiem, że moje dziecko do dużych nie należy, ale wielkość dziecka ma znaczenie tylko na sam koniec, a skurcze rozwierające szyjkę bolą tak samo przy małym czy dużym dziecku! Nie brałam znieczulenia, bo to mogło wydłużyć akcję, a dla wcześniaka nie byłoby to korzystne. Nacięli mnie, ale też ze względu na dziecko. Wszystko da się przeżyć, jak ma się świadomość, że dzieciątko juz za chwilę się urodzi!!! Jeśli tylko Wasi partnerzy nie mają uprzedzeń, to bierzcie ich na poród - nieprawdopodobna pomoc i wsparcie!!!! Przy tych wszystkich medycznych zabiegach i atmosferze ktoś bliski daje namiastkę domu i ciepła!!!!
Co do krocza, to mi już wszystkie szwy się rozpuściły bądź wypadły i prawie nie boli!!!!

Cudnie się Was czyta i czasem tak mi smutno, że nie donosiłam tej ciąży i że tak naprawdę nie wiadomo dlaczego tak się stało!!! Zaraz po porodzie łapałam się na tym, że czekałam na kopniaki Małej w brzuchu - brakowało tego strasznie! Ale najważniejsze, że Oleńka jest taka silna i mimo, że dwa miesiące za wcześnie i powinna jeszcze błogo wypoczywać w brzuszku, świetnie daje sobie radę na tym trudnym świecie!!!

Pozdrowienia Mamusie!! Ściskam i dziękuję Wam jeszcze raz za wsparcie i ciepłe słowa!!
Cytat:
No to się robi
Super że małą może wypuszczą w piątek
a zdjęcie -jest cudowna taka malutka ale śliczna i te włoski
boska -zazdroszczę Ci ze masz już małą przy sobie i możesz ją karmić, dotykać, przytulać i patrzeć na nią . A to jak napisałaś że nie wiedziałaś że można tak pokochać po porodzie dzidziusia - to aż mi łzy w oczach stanęły duże buziaki dla Ciebie i małej Oleńki

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
Czesc Mamuski

doczytam Was w miedzyczasie
mielgo dizonka
śliczny pokoik i przewijak

Dziewczyny a ja ma do was pytanie - te które zkupiły Zestaw Startowy Tommee Tippee - ja chce go zamówić i tak się zastanawiam -chce zamówić ten :
http://allegro.pl/zestaw-startowy-to...411469021.html
u naszego allegrowicza polecanego r p77
i on ma jeszcze na aukcji do butelek TT praktyczna przykrywkę :
taką - http://allegro.pl/praktyczna-przykry...409657800.html
czy w tym zestawie te butelki nie mają takiego zamknięcia zwykłego jak to w innych butelkach ? wiecie o co mi chodzi bo nie wiem czy zamawiać tą przykrywkę czy nie ?
a w ogóle zadowolone jesteście z tych zestawów TT

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 11:29   #3753
ego_ego
Wtajemniczenie

dzień dobry
ja niedawno wstałam dopiero

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
jestem juz w domku jutro bede was nadrabiac bo zaraz ide spac.. wszystko jest ok juz brak skurczy, szyjka wg usg 43 mm a maly wazy 1360 gram
super odpoczywaj teraz

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
hehe muszę wypróbować ten sposób chociaż nie wiem czy jestem aż tak wygimnastykowana
Dzisiaj dojechało do mnie łóżeczko, które dostałam od koleżanki. Jestem zadowolona Tak wygląda:
http://allegro.pl/lozeczko-radek-vii...407247669.html
bardzo ładne łóżeczko

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
jak ty to robisz,
ja się ledwo do wanny wtaczam a co dopiero takie akrobacje
my mamy taką dużą wannę narożną i ostatnio nie mogłam się w niej przekręcić, bo taka wielka już jestem i mąż się śmiał "a mówiłaś, że mamy za dużą wanne"

Cytat:
no i tak sobie myślałam, że tż by był starym ojcem
bo on jest 6 lat starszy ode mnie, więc jak ja bym miała 30 to on 36
mój też 6 lat starszy ja mam 29 w tym roku a on już 35 skonczone w styczniu

kolba super wieści, mam nadzieję, że Oleńka jutro wyjdzie
a malutka jest cudowna, normalnie zakochałam się

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
witajcie kochane po dłuuuuuugiej przerwie
mam nadzieję, że mnie jeszcze tu przyjmiecie po wypadnięciu z wizażowego obiegu. nie mam pojęcia, co tam u Was, postaram się nadrobić przynajmniej kilkanaście stron.
a u mnie cukrzyca ciążowa a wcześniej pod koniec roku okrutne zmęczenie i przepracowanie - ale udało mi się przepracować tak jak założyłam do końca grudnia, a od stycznia już odpoczywam
no nareszcie, to teraz nadrabiaj zaleglości

Cytat:
Napisane przez Stysia71 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
pewnie, że pamiętamy
no to ja podziwiam, że jeszcze pracujesz, ja już bym nie dała rady, tak mi sie spać ostatnio chce, że zasypiam wszędzie gdzie położę głowę

Cytat:
Czesc Mamuski

znow mi sie zeszlo zanim moglam spokojnie siasc na kompa ale oprocz imprezy urodiznowej Tz we wtorek zmieniali nam ze spoldzielni liczniki na wode i kolejne kucie i sprzataenie sie trafilo
ale w ramach poceszenia wczoraj wieczorem poejchalismy z Tz do tego sklepu co wozek kupowalismy i nabylismy materac, przewijak, butelki + smoczki, termometr w smoczku, tetrowki, kocyk i sterylizatr do butelek jzu niedlugo wyprawka bedize kompletna
piękny pokoik dla Rafałka, a powiedz mi w jakim sklepie robicie zakupy, bo może bym pojechała jeszcze do jakiegoś pooglądać

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
hej

Dziewczyny a ja ma do was pytanie - te które zkupiły Zestaw Startowy Tommee Tippee - ja chce go zamówić i tak się zastanawiam -chce zamówić ten :
czy w tym zestawie te butelki nie mają takiego zamknięcia zwykłego jak to w innych butelkach ? wiecie o co mi chodzi bo nie wiem czy zamawiać tą przykrywkę czy nie ?
nie wiem o co dokladnie Ci chodzi, ale w tym zestawie każda butelka ma smoczek a na smoczek plastikową przykrywkę w kształcie smoczka
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 11:30   #3754
Eirene1987
Zakorzenienie

z tego wszystkiego mi się cytowanie usunęło

siedzę i ryczę Kolba twoja córeczka to.... aż się nie da opisać
Bardzo się cieszę że jest wszystko w porządku ty świetnie sobie dajesz radę jesteś wytrwała, szczęśliwa...Ach...cudown ie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
dyszka ja 21 on 31
a wizualnie mi dają 24 lata , a jemu 27
no ze zdjęć też bym tak powiedziała

Bosti witaj z powrotem

Trzyrazyi jesli cokolwiek cię niepokoi to na IP niestety.... u jednych to nie musi nic oznaczać a u innych coś poważniejszego... jeśli boli, kłuje i masz bóle jak na @ to lepiej sprawdzić mi zawsze lekarz mówi jak boli i po no-spie nie przechodzi to jechac do szpitala.

Stysia71 no witaj zapracowana

Cytat:
Napisane przez brązowiutka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wybieracie sobie pozycję do rodzenia? Czy w ogóle w szpitalach, gdzie będziecie rodzić, jest taka możliwość?
Ja postanowiłam rodzić "w kuckach", ale oczywiście przy ostatniej wizycie zapomniałam się zapytać, czy w ogóle mogę Odkąd jestem w ciąży, jeden wielki roztrzepaniec ze mnie.
u nas na sr uczymy się różnych pozycji pod koniec położna pracuje w szpitalu w którym chcę rodzić więc chyba można sobie wybrać. zapomniałam zapytać ale ja nie wiem jak będę chciała dopiero tam na sali porodowej się okaże jak mi będzie wygodniej

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
a co do ruchów to moja dzidzia ma różne dni, ale z moim przednim łożyskiem to się przywyzczaiłam już że ruchy są umiarkowane, nigdy mocne. jedynie jak usłyszałam o szpitalu że mam isc to sie zdenerwowałam to miałam wrażenie że on mi wyjdzie z tego brzucha, i odtąd już wiem jak negatywnie stres wpływa na dziecko. było nienaturalnie ruchliwe!!!
ja też jak do szpitala trafiłam to strasznie się ruszał jakby własnie stres przeszedł na niego

za pół godzinki jadę do fryzjera nie mogę się doczekać ale się boję bo zapisałam się do innej fryzjerki co zawsze

a powiem wam jeszcze fajną sytuację z wczoraj. przed sr zachciało mi się siusiu i poszłam do szpitalnego wc i... się zacięłam dobrze że tż był obok to go zawołałam i tak przez 15minut się męczyliśmy w końcu szarpnęłam i poluzowało. a tak mi się śmiać chciało potem idziemy na sr a położna do mnie: a to ty się zacięłaś w tej ubikacji? ja się zaczęłąm śmiać a ona: no bo było słychać na dole

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-01-20 o 11:32
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 11:34   #3755
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieję, że mnie jeszcze tu przyjmiecie po wypadnięciu z wizażowego obiegu. nie mam pojęcia, co tam u Was, postaram się nadrobić przynajmniej kilkanaście stron.
a u mnie cukrzyca ciążowa a wcześniej pod koniec roku okrutne zmęczenie i przepracowanie - ale udało mi się przepracować tak jak założyłam do końca grudnia, a od stycznia już odpoczywam
no w końcu

Cytat:
Dziewczyny, wybieracie sobie pozycję do rodzenia? Czy w ogóle w szpitalach, gdzie będziecie rodzić, jest taka możliwość?
Ja postanowiłam rodzić "w kuckach", ale oczywiście przy ostatniej wizycie zapomniałam się zapytać, czy w ogóle mogę Odkąd jestem w ciąży, jeden wielki roztrzepaniec ze mnie.
O tak w szpitalu możesz wybrać pozycję do rodzenia "na leżąco". Jest to jedyna z proponowanych pozycji. Jak już maluch zacznie wychodzić poczujesz jak Ci pół łóżka spod tyłka ucieknie w dół, ale nie spadnie się.
Wcześniej można chodzić, skakać czy co tam komu pasuje, o ile nie musi być podłączony do ktg, ale na samą akcję porodową - plackiem

Ależ miałam sen. Urodziłam wcześniej, potem tak jakbym była nie przytomna i dalsza część akcji snu była w domu. Przynoszą mi moje maleństwo, ja jakaś taka wykończona leżę w łóżku, no i chcę zmienić pieluszkę. Odkrywam, a tam scena jak z "Seksmisji" siusiak Ja ich się pytam dlaczego mi nie powiedzieli, że urodziłam syna, a moja mama "Bo nie chcieliśmy Cię denerwować"

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2011-01-20 o 11:36
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 11:43   #3756
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
piękny pokoik dla Rafałka, a powiedz mi w jakim sklepie robicie zakupy, bo może bym pojechała jeszcze do jakiegoś pooglądać
dzieuje Ego ja bylam poogladac wszytko na al.krakowskij tam gidze masz media markt, real , mebel agata
tam jest swiat dziecka ogromny sklep ze wszytkim ale maja tez ogromnei wygorowane ceny ;p - do ogladnia jednak sie nada do inspriacji itp
a kupilismy wozek w Ursusie i okazalo sie ze oni oprocz wozkow maja jeszce inne gadzety dizeceice http://www.emaluszek.pl/
i to w cenach porownywalnych do ALL a mozna na miejscu dotknac obejzec

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
śliczny pokoik i przewijak

dzikeuje Laseczka ja wcozraj zmienialm zestaw butelek z Aventu na DrBrown i mam naidzje ze beda dobre nie mam pojecia o innyhc fimrach i nawet nie wnikam bo za duzo filozofii przy tym
Stary 2011-01-20, 11:44   #3757
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:

możesz sobie wczesniej wyobrażac w jakiej pozycji będziesz chciała rodzić, ale i tak podczas porodu okaże sie jaka będziesz miała ochote przybrac pozycję i wtedy zadecydujesz oczywiście jesli bedziesz miała taka mozliwość i połozna prowadząca poród nie będzie miała przeciwskazań,

ja osobiście byłam jakos tak zakręcona, że przybrałam pozycje, którą ona mi zaproponowała, czyli standard na fotelu porodowym na półsiedząco ( wyszłam z wanny) , potem troche żałowałam, że nie byłam bardziej przytomniejsza, by posłuchac siebie, ( w tym szpitalu gdzie rodziłam mozna przybierac dowolne pozycje, jesli tylko poród przebiega bez komplikacji) , bo ta pozycja mnie zmęczyła, chociaz parcie trwało tylko 15 min, to jednak w takiej półsiedzącej pozycji musiałam mocno przyginac nogi do klatki piersiowej ( mąż mi pomagał) i mocno przeć, starać się i młoda rodziła się "etapami" nawet taki śmieszny moment był, bo juz wyszła do połowy i skurcz sie zatrzymał, ona rączki w góre jak kosmitka, pierwszy okrzyk jeszcze we mnie i juz cichutko, a ja znów musiałam wysiłkiem przec i wyszły nózki,
potem byłam totalnie zmęczona, nogi mi drżały na maksa, a mam porównanie, bo drugie dziecko urodziłam kucająco/klęcząco i bez żadnego wysiłku, samo "wypłynęło" na jednym długim skurczu i w ogóle nie czułam sie zmęczona.
Wydaje mi sie, że gdybym i za pierwszym razem rodziła na klęcząco to parcie by trwało duzo krócej.
Chociaz żeby nie było, oba porody zawsze to podkreślam, że wspominam bardzo ok. Nie było to nic traumatycznego.

Nie chciałam wam dziewczyny pisac, żeby was nie nakręcac, ale od 2 dni czułam bardzo słabo ruchy malutkiej, do tego sama sie fatalnie czułam i wczoraj zdecydowalismy sie pojechać do szpitala, zrobili mi ktg, usg itd... i na szczęście wszystko ok, najwyraźniej malutka wyczuła, że mama w nie najlepszej kondycji i cichutko siedziała. Musze tylko duzo leżeć, odpoczywać itd... bo mała jest cały czas główka w dół ale ma główkę bardzo nisko, dosłownie jak mi jeździła głowicą i oglądała główke, to było na wysokości prawie że moich włosów łonowych jak ona rusza główka to czuję to aż w szyjce i cała szyjka mi sie wtedy rusza i szyjka jest troche miękka, aczkolwiek wszystko pozamykane, szyjka sie nie skraca ( tzn. w normie, bo troszke sie skróciła od miesiąca, ale tylko o 3 mm) .
Tak więc już spokojniejsza jestem. Niestety nie chciała mi lekarka na usg "zważyć" malutkiej, bo powiedziała ze nie ma czasu ( fakt, były za mna pacjentki, w tym jedna na patologie jechała) i to tylko usg doraźne, sprawdza najwazniejsze rzeczy- serce, główke, tętnice i ogólnie czy ok.
Na wypisie mi napisali, że gdyby to sie powtórzyło to znów na ktg przyjechac i że mam kontrolowac szyjkę raz na kilka dni u lekarza prowadzącego.
aha i mam nospe brać
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-01-20 o 11:52
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 11:48   #3758
monikal
Raczkowanie

witajcie moje drogie
nie miałam wczoraj już siły z tych emocji więc dzis zdam relację z wizyty... ale zanim jeszcze to :

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Castia ja tez dostaję kota siedząc cały dzien w domu sama, ale chociaż Twój TZ dzwoni, a moj...nawet nie ma czasu, żeby zadzwonić bo ma ful, roboty. wczoraj juz go zje.... za to, bo mu mowie, że to juz 33 tydzien i mógłby się zainteresować i dzwonić w ciagu dnia, bo jakby coś się stalo to co.... jak ja dzwonie to tez przeciez nie ma czasu, żeby odebrać, bo zawsze projekty, projekty, srata tata wrrrrr
ehhh musiałam się wyżalić!!! sorki
samej w domu to masakra, na szczęście mam gg i gorąca linię z TZ także rozumiem Cię

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
jestem juz w domku jutro bede was nadrabiac bo zaraz ide spac.. wszystko jest ok juz brak skurczy, szyjka wg usg 43 mm a maly wazy 1360 gram
super nie ma to jak w domku

Cytat:
Czesc Kochane!!!
Kolba raduję sie z Tobą dobrymi wieściami zdjęcie przecudowne najpiękniejsza dziewczynka na forum myślę, że teraz wszystkie się zgodzą

Cytat:
bosti ja też wyleciałam z obiegu jakiś czas temu i nie nadążałam więc się z IV przerzuciłam na ostatnią cześć wątku bo bym urodzili a dziewczyn nie dogoniła

Ciastko widziałaś nasze wejście na SR?,
niestety tak jak przypuszczałam nie zdążyłam na SR przez wizytę u gina ale wiem za to że Mała - nie zmieniła płci, i waży ok 1526.43 g i coś tam się poprzesuwała z wyjściem chyba o 5 dni tak liczą...
ułożona główka do dołu już, trochę mało ma wód płodowych bo się zaniepokoił dr, ale w sumie jeszcze w granicach normy, szyjka się skróciła niestety ....

jak już wróciliśmy do domu tak mnie kręgosłup bolał że siły na przesunięcie w łóżku nie miałam, z bólu aż się popłakałam i TZ musiał mi pomóc w ułożeniu na boku i przykryciu... nie mogłam nawet nogi zgiąć bez bólu coś okrutnego
SR mi się podobała Babeczka wszystko na luzie i tak widać że ma dobry kontakt z ludźmi, ale było tak dużo par, ze nie spodziewałam się aż takich tłumów.... nie wiem ok 30 osób albo więcej mis ię wydawało żę jest..
Ciastko a Tobie jak się podobało... przez to zamieszanie Ty wiesz jak wyglądam a ja nie miałam czasu się rozejrzeć jak tak wpadliśmy ...

monikal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 11:48   #3759
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
no w końcu

O tak w szpitalu możesz wybrać pozycję do rodzenia "na leżąco". Jest to jedyna z proponowanych pozycji. Jak już maluch zacznie wychodzić poczujesz jak Ci pół łóżka spod tyłka ucieknie w dół, ale nie spadnie się.
Wcześniej można chodzić, skakać czy co tam komu pasuje, o ile nie musi być podłączony do ktg, ale na samą akcję porodową - plackiem

nie, to naprawde zalezy od szpitala, tam gdzie ja rodziłam pierwsze dziecko wiem, ze dziewczyny rodzą w róznych pozycjach, jesli tylko poród przebiega prawidłowo, chociaz połoznym jest zawsze wygodniej zaproponowac na fotelu porodowym i pewnie to proponuja najpierw, tak jak mi, ale nie trzeba sie na to zgadzac, mozna powiedziec, że sie chce w innej i rodzić w innej i tyle
Stary 2011-01-20, 11:51   #3760
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
dzieuje Ego ja bylam poogladac wszytko na al.krakowskij tam gidze masz media markt, real , mebel agata
tam jest swiat dziecka ogromny sklep ze wszytkim ale maja tez ogromnei wygorowane ceny ;p - do ogladnia jednak sie nada do inspriacji itp
a kupilismy wozek w Ursusie i okazalo sie ze oni oprocz wozkow maja jeszce inne gadzety dizeceice http://www.emaluszek.pl/
i to w cenach porownywalnych do ALL a mozna na miejscu dotknac obejzec
o to fajnie, bo w weekend mamy zamiar jechać do tego media markt, to sobie wstąpimy pooglądać

niutka to Ty się oszczędzaj Kochana i leż dużo, niech malutka jeszcze posiedzi troszeczkę w brzuszku
Stary 2011-01-20, 11:52   #3761
iizabelaa
Zakorzenienie

witajcie

ja dzisiaj pobudka o 10:20
ale musiałam ok 7 wygrzebać się z łóżka do toalety

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
IZABELA czy możesz napisać jaka gatunkowo jest ta pościel którą zamówiłaś, bo chcę ją dziś zamówić, ale chciałbym poznać Twoje zdanie

wg mnie pościel jest super, wygląda jak na zdjęciu, jest bardzo ładnie wykończona,
haft i w ogóle,
natomiast materiał to typowe 100% bawełna
a więc dość sztywna,
zresztą pewnie już dotykałaś na żywo pościele dla dzieci
Stary 2011-01-20, 11:56   #3762
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Czesc Kochane!!!
Oleńka dalej w szpitalu ale coś przebąkują o piątku... Byłoby cudownie! Jest coraz silniejsza, ssie pierś a resztę dojada z butelki, zjada już 40ml! Jak na Nią patrzę, to nie mogę się nadziwić jaka jest dzielna i silna! Jedyny problem na dzień dzisiejszy to odparzona pupcia, ale wietrzą więc powinna się zaleczyć!
kolba to świetne wiadomości!!
i malutka Twoja przepiękna!

ale mi się dziś w domku po szpitalu dobrze spało
tylko bolą mięśnie od zastrzyków
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 11:56   #3763
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:

niutka to Ty się oszczędzaj Kochana i leż dużo, niech malutka jeszcze posiedzi troszeczkę w brzuszku

no, ja własnie sie oszczędzam, bo głównie leżę tak się ostatnio osłabiona czuję, az mam wyrzuty sumienia, bo do starszaków tylko "prosze przynies mi to, tamto... " i " nie, mamusia nie może teraz z wami robic tego o co mnie prosicie, bo musi sie połozyć... " a dzieciaki sa naprawde super, same sie soba zajmuja i jeszcze mi np. łózko pościela, kocyk przyniosa, pytają, czy cos mi zrobić, skarpetki mi zdejmują, no normalnie złociaki moje

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-01-20 o 11:59
Stary 2011-01-20, 11:57   #3764
monikal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość

Nie chciałam wam dziewczyny pisac, żeby was nie nakręcac, ale od 2 dni czułam bardzo słabo ruchy malutkiej, do tego sama sie fatalnie czułam i wczoraj zdecydowalismy sie pojechać do szpitala, zrobili mi ktg, usg itd... i na szczęście wszystko ok, najwyraźniej malutka wyczuła, że mama w nie najlepszej kondycji i cichutko siedziała. Musze tylko duzo leżeć, odpoczywać itd... bo mała jest cały czas główka w dół ale ma główkę bardzo nisko, dosłownie jak mi jeździła głowicą i oglądała główke, to było na wysokości prawie że moich włosów łonowych jak ona rusza główka to czuję to aż w szyjce i cała szyjka mi sie wtedy rusza i szyjka jest troche miękka, aczkolwiek wszystko pozamykane, szyjka sie nie skraca ( tzn. w normie, bo troszke sie skróciła od miesiąca, ale tylko o 3 mm) .
Tak więc już spokojniejsza jestem.
Na wypisie mi napisali, że gdyby to sie powtórzyło to znów na ktg przyjechac i że mam kontrolowac szyjkę raz na kilka dni u lekarza prowadzącego.
aha i mam nospe brać
nie nakręcisz, każda inaczej odczuwa

moja głowinka też nisko , i mam wrażenie że jej tam bardzo ciasno już, czy liczysz w godzinę 10 ruchów?, bo moja nie wystukuje 1o w pełną godzinę, no chyba że jej puszcze ulubioną płytę albo zacznę dokuczać....

Pytam bo wczoraj dr się pytali czy liczę i czy daje 10 na 1h więc się poprawiam zresztą od 30 zaczęłam liczyć.

Edytowane przez monikal
Czas edycji: 2011-01-20 o 12:04
Stary 2011-01-20, 11:58   #3765
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
wg mnie pościel jest super, wygląda jak na zdjęciu, jest bardzo ładnie wykończona,
haft i w ogóle,
natomiast materiał to typowe 100% bawełna
a więc dość sztywna,
zresztą pewnie już dotykałaś na żywo pościele dla dzieci
też dostałam już pościel - zamówiłam joko SEA FREINDS
jest superowa, kolory wyraźne, hafty dopracowane
sztywna jest - fakt, ale moze jak sie wypierze to będzie lepiej
bo mam wrażenie jakby ciut wykrochmalona była

jak rozłożymy łóżeczko dziś czy jutro to Wam zrobię zdjęcia
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 12:00   #3766
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak więc już spokojniejsza jestem. Niestety nie chciała mi lekarka na usg "zważyć" malutkiej, bo powiedziała ze nie ma czasu ( fakt, były za mna pacjentki, w tym jedna na patologie jechała) i to tylko usg doraźne, sprawdza najwazniejsze rzeczy- serce, główke, tętnice i ogólnie czy ok.
aha i mam nospe brać

dobrze, ze wszystko jest w porządku

pewnie się forsowałaś,
odpoczywaj
Stary 2011-01-20, 12:02   #3767
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:

no, ja własnie sie oszczędzam, bo głównie leżę tak się ostatnio osłabiona czuję, az mam wyrzuty sumienia, bo do starszaków tylko "prosze przynies mi to, tamto... " i " nie, mamusia nie może teraz z wami robic tego o co mnie prosicie, bo musi sie połozyć... " a dzieciaki sa naprawde super, same sie soba zajmuja i jeszcze mi np. łózko pościela, kocyk przyniosa, pytają, czy cos mi zrobić, skarpetki mi zdejmują, no normalnie złociaki moje
no to super masz dzieciaczki, wiem, że Ci smutno, ze nie możesz się nimi zająć, ale one to chyba rozumieją, bo już duże dzieciaki są i przecież Ty nie udajesz tylko naprawdę musisz leżeć
Stary 2011-01-20, 12:02   #3768
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
dzień dobry
nie wiem o co dokladnie Ci chodzi, ale w tym zestawie każda butelka ma smoczek a na smoczek plastikową przykrywkę w kształcie smoczka
chodzi mi o to np że normalna butelka ma jeśli wyjmiesz smoczek od butelki to masz taki plastik by w niej trzymać takie zamknięcie a te butelki to mają ? chodzi o to że jak bym chciała w niej przechować pokarm np .
dodaje fotkę o jakie zamknięcie mi chodzi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg but.jpg (22,1 KB, 13 załadowań)

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 12:04   #3769
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monikal Pokaż wiadomość
nie nakręcisz, każda inaczej odczuwa

moja głowinka też nisko , i mam wrażenie że jej tam bardzo ciasno już, czy liczysz w godzinę 10 ruchów?, bo moja nie wystukuje 1o w pełną godzinę, no chyba że jej puszcze ulubioną płytę albo zacznę dokuczać....

nie liczyłam dotychczas, bo mała była bardzo ruchliwa, ale własnie od 2 dni tak duuuużo mniej sie rusza i ma takie przestoje np przez 3-4 h jakieś 2-3 słabiutkie ruchy, a potem kilka mocniejszych, stąd moje zaniepokojenie, ale ktg wysżło, jak to powiedziała połozna "pięknie"
no i oczywiście jak zwykle na ktg w szpitalu dzidzia zaczęła sie mocno ruszać a jak tylko wróciliśmy do domu, to znów jest cichutka...

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
dobrze, ze wszystko jest w porządku

pewnie się forsowałaś,
odpoczywaj

nie, no własnie nie, chata odłogiem lezy, prawie nic nie robię, jedyne co to wczoraj odkurzyłam, bo juz od tygodnia kłaki sie zbierały ale tak mnie to zmęćzyło, że potem musiałam sie połozyc i spałam 3 godziny
Stary 2011-01-20, 12:07   #3770
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:

nituka a w jakim wieku sa twoje pociechy ??
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 12:09   #3771
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
nituka a w jakim wieku sa twoje pociechy ??
zerówka i druga klasa podstawówki
Stary 2011-01-20, 12:14   #3772
monikal
Raczkowanie

Cytat:
nie liczyłam dotychczas, bo mała była bardzo ruchliwa, ale własnie od 2 dni tak duuuużo mniej sie rusza i ma takie przestoje np przez 3-4 h jakieś 2-3 słabiutkie ruchy, a potem kilka mocniejszych, stąd moje zaniepokojenie, ale ktg wysżło, jak to powiedziała połozna "pięknie"
no i oczywiście jak zwykle na ktg w szpitalu dzidzia zaczęła sie mocno ruszać a jak tylko wróciliśmy do domu, to znów jest cichutka...

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

nie, no własnie nie, chata odłogiem lezy, prawie nic nie robię, jedyne co to wczoraj odkurzyłam, bo juz od tygodnia kłaki sie zbierały ale tak mnie to zmęćzyło, że potem musiałam sie połozyc i spałam 3 godziny
leż co tam odkurzanie, choć ja też wyleżeć nie mogę ale jak tylko wstanę i coś zamierzam zrobić to mi się napina brzuch, więc wracam czym prędzej do leżenia...

a Te maleństwa na prawdę chyba czasem nas "robią w Balona", tą cichością....

Stary 2011-01-20, 12:14   #3773
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
zerówka i druga klasa podstawówki
to na pewno zrozumieja ze jestes teraz w gorszej formie bo to sa duze dzieciaczki ale wiem ze wyrzuty sumienia i tak masz
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 12:15   #3774
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm
widać, że w tej ciąży potrzeba ci bardzo dużo odpoczynku,

ciesz się leżeniem, bo to nie potrwa długu
Stary 2011-01-20, 12:16   #3775
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
leż miałam sen. Urodziłam wcześniej, potem tak jakbym była nie przytomna i dalsza część akcji snu była w domu. Przynoszą mi moje maleństwo, ja jakaś taka wykończona leżę w łóżku, no i chcę zmienić pieluszkę. Odkrywam, a tam scena jak z "Seksmisji" siusiak Ja ich się pytam dlaczego mi nie powiedzieli, że urodziłam syna, a moja mama "Bo nie chcieliśmy Cię denerwować"
mi sie dizs snilo ze mi wody odeszly a ja sie zmartwila bo to za wczensiee?!?!?!

Cytat:
o to fajnie, bo w weekend mamy zamiar jechać do tego media markt, to sobie wstąpimy pooglądać
milego ogladniaa ja to dotkenalm chyba kazdego spiworka i fotelika do karmienia nie wpsomne o mieciutkich kocykach ;p
Stary 2011-01-20, 12:21   #3776
Castia
Wtajemniczenie

kolba masz wspaniałego Aniołka!!!!!!!:love :
nie mogę się napatrzeć, jest cudowna taka malutka i te włosy
miałaś zgagę w ciąży?
jest silną i dzielną dziewczynką także poza brzuszkiem da sobie świetnie radę - jestem tego pewna
życzę szybkiego powrotu do domciu w odpowiednim czasie, takim żeby spokojnie bez pomocy lekarskiej dała sobie radę sama
życzę wam kochane dużo zdrówka

aaa mam pytanko jakiego uzywasz laktatora i czy jesteś zadowolona z niego? bo robię listę rzeczy które nie są mi niezbędne teraz ale w razie czego żeby TZ mi kupił sam i nie pojechał do meblowego za laktatorem jak tu któras napisała o swoim męzu
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 12:24   #3777
gosiawolna
Rozeznanie

witam tak z grubsza to wszystkie swietne brzuszki, gratulacje poznania plci zprostowanie tej mojej szyjki : ginekolog mi sprawdzal tylko na izbie przyjec mi nie sprawdzili a wczoraj jak wyszlam to nie mieli porownanie czy przez czas pobytu sie skrocila. chodzilo tez o to ze jak pojechalam na izbe to nie mieli jak porownac jej dlugosci i powiedzial ze nawet jej nie bd mierzyl. ale jest wszystko ok jestesmy w domku. mam brac fenoterol isoptin i nospe. dZieki temy fenoterolowi dozylnie organizm zaczas go przyswajac i moge brac w tabletkach. dziekuje wszystkim za slowa otuchy itp.
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 12:25   #3778
bosti
Zadomowienie

dzięki wielkie dziewczyny, że tak miło przyjęłyście mnie po tej przerwie
od dwóch tyg. chodzimy z TŻem na SR, ostatnio położna bardzo dokładnie omawiała przebieg I i II fazy porodu, zaczęłam się w to wczuwać i strasznie się zdenerwowałam, aż mi się słabo robiło i kręciło w głowie na samą myśl, co mnie czeka, normalnie jakiś atak paniki miałam. byłam na zmianę czerwona jak burak albo blada jak ściana i płakać mi się chciało. a moja mała czuła to zdenerwowanie i całe dwie godz. kopała jak szalona, aż mi jej szkoda było, że tak mocno odczuwa moje napięcie. a położna wcale nie mówiła jakichś strasznych rzeczy, starała się przedstawić to wszystko tak pozytywnie i przystępnie, ale też mówiła co, kiedy i jak będzie bolało. no kurcze boję się porodu i nic na to nie poradzę

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 12:25   #3779
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
hmmm
widać, że w tej ciąży potrzeba ci bardzo dużo odpoczynku,

ciesz się leżeniem, bo to nie potrwa długu
Ja w ogóle słyszałam, że trzecia ciąża jest najtrudniejsza ( ponoc nawet kolejne sa lepsze) i u mnie jakos to sie sprawdza, nie wiem może się zasugerowałam, ale w tej ciąży rózne niespodzianki mi wyskakiwały
a tak potwornej zgagi jaką od miesiąca mam, to nigdy nie miałam
teraz mam akcje, że kołacze mi serce i jestem totalnie osłabiona, cjhociaz cisnienie w normie mam, ale z dzidzią na szczęście cały czas ok
i akurat ta babeczka co ja na patologie brali, jak byłam w szpitalu tez z trzecią ciąża była

no i własnie, musze sie położyc, bo sie zmęczyłam tym siedzeniem przy kompie
Stary 2011-01-20, 12:25   #3780
_Ciastko_
Rozeznanie

Monikal widziałam jak wchodziłaś Nosisz okularki tak?? Ja siedziałam tam gdzie były po 3 krzesełka w drugim rzędzie. Zajęcia bardzo mi się podobały i to podejście położnej - rewelacja. W przyszłą środę idziemy na 16 w Wy??
Aha co do ilości osób - samych zapisanych dziewczyn jest ok 26 (a wiadomo że jeszcze faceci) wiec ponad 40 osób tam było !

Kolba córeczka śliczna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do mnie właśnie przyszedł kurier z rzeczami z allegro - czas rozpakować (zamawiałam pieluchy tetr, flanelowe, jakieś podkłady itp).

Szczęśliwa mężatka 29.09.2007r

Wizażystka, kosmetyczka i stylistka rzęs Xtreme Lashes -
_Ciastko_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości