|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
tak zakrywana jest
to Drewex Kolorino |
|
|
|
#3752 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
hej
Cytat:
a zdjęcie -jest cudowna boska -zazdroszczę Ci ze masz już małą przy sobie i możesz ją karmić, dotykać, przytulać i patrzeć na nią . A to jak napisałaś że nie wiedziałaś że można tak pokochać po porodzie dzidziusia - to aż mi łzy w oczach stanęły śliczny pokoik i przewijak ![]() Dziewczyny a ja ma do was pytanie - te które zkupiły Zestaw Startowy Tommee Tippee - ja chce go zamówić i tak się zastanawiam -chce zamówić ten : http://allegro.pl/zestaw-startowy-to...411469021.html u naszego allegrowicza polecanego r p77 i on ma jeszcze na aukcji do butelek TT praktyczna przykrywkę : taką - http://allegro.pl/praktyczna-przykry...409657800.html czy w tym zestawie te butelki nie mają takiego zamknięcia zwykłego jak to w innych butelkach ? wiecie o co mi chodzi bo nie wiem czy zamawiać tą przykrywkę czy nie ? a w ogóle zadowolone jesteście z tych zestawów TT
|
|
|
#3753 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() ja niedawno wstałam dopiero ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
"Cytat:
![]() kolba super wieści, mam nadzieję, że Oleńka jutro wyjdzie ![]() a malutka jest cudowna, normalnie zakochałam się Cytat:
![]() pewnie, że pamiętamy ![]() no to ja podziwiam, że jeszcze pracujesz, ja już bym nie dała rady, tak mi sie spać ostatnio chce, że zasypiam wszędzie gdzie położę głowę ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3754 | ||
|
Zakorzenienie
|
z tego wszystkiego mi się cytowanie usunęło
siedzę i ryczę Kolba twoja córeczka to.... aż się nie da opisać Bardzo się cieszę że jest wszystko w porządku ty świetnie sobie dajesz radę jesteś wytrwała, szczęśliwa...Ach...cudown ie no ze zdjęć też bym tak powiedziała ![]() Bosti witaj z powrotem Trzyrazyi jesli cokolwiek cię niepokoi to na IP niestety.... u jednych to nie musi nic oznaczać a u innych coś poważniejszego... jeśli boli, kłuje i masz bóle jak na @ to lepiej sprawdzić mi zawsze lekarz mówi jak boli i po no-spie nie przechodzi to jechac do szpitala. Stysia71 no witaj zapracowana ![]() Cytat:
ale ja nie wiem jak będę chciała dopiero tam na sali porodowej się okaże jak mi będzie wygodniej ![]() Cytat:
![]() za pół godzinki jadę do fryzjera nie mogę się doczekać ale się boję bo zapisałam się do innej fryzjerki co zawsze a powiem wam jeszcze fajną sytuację z wczoraj. przed sr zachciało mi się siusiu i poszłam do szpitalnego wc i... się zacięłam dobrze że tż był obok to go zawołałam i tak przez 15minut się męczyliśmy w końcu szarpnęłam i poluzowało. a tak mi się śmiać chciało potem idziemy na sr a położna do mnie: a to ty się zacięłaś w tej ubikacji? ja się zaczęłąm śmiać a ona: no bo było słychać na dole
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-01-20 o 11:32 |
||
|
|
|
#3755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wcześniej można chodzić, skakać czy co tam komu pasuje, o ile nie musi być podłączony do ktg, ale na samą akcję porodową - plackiem Ależ miałam sen. Urodziłam wcześniej, potem tak jakbym była nie przytomna i dalsza część akcji snu była w domu. Przynoszą mi moje maleństwo, ja jakaś taka wykończona leżę w łóżku, no i chcę zmienić pieluszkę. Odkrywam, a tam scena jak z "Seksmisji" siusiak Ja ich się pytam dlaczego mi nie powiedzieli, że urodziłam syna, a moja mama "Bo nie chcieliśmy Cię denerwować"
Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-01-20 o 11:36 |
||
|
|
|
#3756 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tam jest swiat dziecka ogromny sklep ze wszytkim ale maja tez ogromnei wygorowane ceny ;p - do ogladnia jednak sie nada do inspriacji itp a kupilismy wozek w Ursusie i okazalo sie ze oni oprocz wozkow maja jeszce inne gadzety dizeceice http://www.emaluszek.pl/ i to w cenach porownywalnych do ALL a mozna na miejscu dotknac obejzec Cytat:
|
||
|
|
|
#3757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
możesz sobie wczesniej wyobrażac w jakiej pozycji będziesz chciała rodzić, ale i tak podczas porodu okaże sie jaka będziesz miała ochote przybrac pozycję i wtedy zadecydujesz oczywiście jesli bedziesz miała taka mozliwość i połozna prowadząca poród nie będzie miała przeciwskazań,ja osobiście byłam jakos tak zakręcona, że przybrałam pozycje, którą ona mi zaproponowała, czyli standard na fotelu porodowym na półsiedząco ( wyszłam z wanny) , potem troche żałowałam, że nie byłam bardziej przytomniejsza, by posłuchac siebie, ( w tym szpitalu gdzie rodziłam mozna przybierac dowolne pozycje, jesli tylko poród przebiega bez komplikacji) , bo ta pozycja mnie zmęczyła, chociaz parcie trwało tylko 15 min, to jednak w takiej półsiedzącej pozycji musiałam mocno przyginac nogi do klatki piersiowej ( mąż mi pomagał) i mocno przeć, starać się i młoda rodziła się "etapami" nawet taki śmieszny moment był, bo juz wyszła do połowy i skurcz sie zatrzymał, ona rączki w góre jak kosmitka, pierwszy okrzyk jeszcze we mnie i juz cichutko, a ja znów musiałam wysiłkiem przec i wyszły nózki, potem byłam totalnie zmęczona, nogi mi drżały na maksa, a mam porównanie, bo drugie dziecko urodziłam kucająco/klęcząco i bez żadnego wysiłku, samo "wypłynęło" na jednym długim skurczu i w ogóle nie czułam sie zmęczona. Wydaje mi sie, że gdybym i za pierwszym razem rodziła na klęcząco to parcie by trwało duzo krócej. Chociaz żeby nie było, oba porody zawsze to podkreślam, że wspominam bardzo ok. Nie było to nic traumatycznego. Nie chciałam wam dziewczyny pisac, żeby was nie nakręcac, ale od 2 dni czułam bardzo słabo ruchy malutkiej, do tego sama sie fatalnie czułam i wczoraj zdecydowalismy sie pojechać do szpitala, zrobili mi ktg, usg itd... i na szczęście wszystko ok, najwyraźniej malutka wyczuła, że mama w nie najlepszej kondycji i cichutko siedziała. Musze tylko duzo leżeć, odpoczywać itd... bo mała jest cały czas główka w dół ale ma główkę bardzo nisko, dosłownie jak mi jeździła głowicą i oglądała główke, to było na wysokości prawie że moich włosów łonowych i szyjka jest troche miękka, aczkolwiek wszystko pozamykane, szyjka sie nie skraca ( tzn. w normie, bo troszke sie skróciła od miesiąca, ale tylko o 3 mm) . Tak więc już spokojniejsza jestem. Niestety nie chciała mi lekarka na usg "zważyć" malutkiej, bo powiedziała ze nie ma czasu ( fakt, były za mna pacjentki, w tym jedna na patologie jechała) i to tylko usg doraźne, sprawdza najwazniejsze rzeczy- serce, główke, tętnice i ogólnie czy ok. Na wypisie mi napisali, że gdyby to sie powtórzyło to znów na ktg przyjechac i że mam kontrolowac szyjkę raz na kilka dni u lekarza prowadzącego. aha i mam nospe brać
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-01-20 o 11:52 |
|
|
|
|
#3758 | |||
|
Raczkowanie
|
witajcie moje drogie
nie miałam wczoraj już siły z tych emocji więc dzis zdam relację z wizyty... ale zanim jeszcze to : Cytat:
Cytat:
Kolba raduję sie z Tobą dobrymi wieściami zdjęcie przecudowne najpiękniejsza dziewczynka na forum myślę, że teraz wszystkie się zgodzą Cytat:
Ciastko widziałaś nasze wejście na SR?, niestety tak jak przypuszczałam nie zdążyłam na SR przez wizytę u gina ale wiem za to że Mała - nie zmieniła płci ułożona główka do dołu już, trochę mało ma wód płodowych bo się zaniepokoił dr, ale w sumie jeszcze w granicach normy, szyjka się skróciła niestety .... jak już wróciliśmy do domu tak mnie kręgosłup bolał że siły na przesunięcie w łóżku nie miałam, z bólu aż się popłakałam i TZ musiał mi pomóc w ułożeniu na boku i przykryciu... nie mogłam nawet nogi zgiąć bez bólu coś okrutnego SR mi się podobała Babeczka wszystko na luzie i tak widać że ma dobry kontakt z ludźmi, ale było tak dużo par, ze nie spodziewałam się aż takich tłumów.... nie wiem ok 30 osób albo więcej mis ię wydawało żę jest..Ciastko a Tobie jak się podobało... przez to zamieszanie Ty wiesz jak wyglądam a ja nie miałam czasu się rozejrzeć jak tak wpadliśmy ...
|
|
#3759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie, to naprawde zalezy od szpitala, tam gdzie ja rodziłam pierwsze dziecko wiem, ze dziewczyny rodzą w róznych pozycjach, jesli tylko poród przebiega prawidłowo, chociaz połoznym jest zawsze wygodniej zaproponowac na fotelu porodowym i pewnie to proponuja najpierw, tak jak mi, ale nie trzeba sie na to zgadzac, mozna powiedziec, że sie chce w innej i rodzić w innej i tyle
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#3760 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niutka to Ty się oszczędzaj Kochana i leż dużo, niech malutka jeszcze posiedzi troszeczkę w brzuszku |
|
|
|
|
#3761 | |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
ja dzisiaj pobudka o 10:20 ![]() ale musiałam ok 7 wygrzebać się z łóżka do toalety Cytat:
wg mnie pościel jest super, wygląda jak na zdjęciu, jest bardzo ładnie wykończona, haft i w ogóle, natomiast materiał to typowe 100% bawełna a więc dość sztywna, zresztą pewnie już dotykałaś na żywo pościele dla dzieci
|
|
#3762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i malutka Twoja przepiękna! ale mi się dziś w domku po szpitalu dobrze spało ![]() tylko bolą mięśnie od zastrzyków
|
|
|
|
|
#3763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no, ja własnie sie oszczędzam, bo głównie leżę tak się ostatnio osłabiona czuję, az mam wyrzuty sumienia, bo do starszaków tylko "prosze przynies mi to, tamto... " i " nie, mamusia nie może teraz z wami robic tego o co mnie prosicie, bo musi sie połozyć... " a dzieciaki sa naprawde super, same sie soba zajmuja i jeszcze mi np. łózko pościela, kocyk przyniosa, pytają, czy cos mi zrobić, skarpetki mi zdejmują, no normalnie złociaki moje
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-01-20 o 11:59 |
|
|
|
|
#3764 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moja głowinka też nisko , i mam wrażenie że jej tam bardzo ciasno już, czy liczysz w godzinę 10 ruchów?, bo moja nie wystukuje 1o w pełną godzinę, no chyba że jej puszcze ulubioną płytę albo zacznę dokuczać.... Pytam bo wczoraj dr się pytali czy liczę i czy daje 10 na 1h więc się poprawiam zresztą od 30 zaczęłam liczyć.
Zosiu moje serce... Edytowane przez monikal Czas edycji: 2011-01-20 o 12:04 |
|
|
|
|
#3765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jest superowa, kolory wyraźne, hafty dopracowane sztywna jest - fakt, ale moze jak sie wypierze to będzie lepiej bo mam wrażenie jakby ciut wykrochmalona była jak rozłożymy łóżeczko dziś czy jutro to Wam zrobię zdjęcia
|
|
|
|
|
#3766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, ze wszystko jest w porządku pewnie się forsowałaś, odpoczywaj
|
|
#3767 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dodaje fotkę o jakie zamknięcie mi chodzi
|
|
|
#3769 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie liczyłam dotychczas, bo mała była bardzo ruchliwa, ale własnie od 2 dni tak duuuużo mniej sie rusza i ma takie przestoje np przez 3-4 h jakieś 2-3 słabiutkie ruchy, a potem kilka mocniejszych, stąd moje zaniepokojenie, ale ktg wysżło, jak to powiedziała połozna "pięknie" ![]() no i oczywiście jak zwykle na ktg w szpitalu dzidzia zaczęła sie mocno ruszać a jak tylko wróciliśmy do domu, to znów jest cichutka...---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
nie, no własnie nie, chata odłogiem lezy, prawie nic nie robię, jedyne co to wczoraj odkurzyłam, bo juz od tygodnia kłaki sie zbierały ale tak mnie to zmęćzyło, że potem musiałam sie połozyc i spałam 3 godziny
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
||
|
|
|
#3770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3771 |
|
Wtajemniczenie
|
zerówka i druga klasa podstawówki
|
|
|
#3772 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a Te maleństwa na prawdę chyba czasem nas "robią w Balona", tą cichością....
|
|
#3773 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widać, że w tej ciąży potrzeba ci bardzo dużo odpoczynku, ciesz się leżeniem, bo to nie potrwa długu
|
|
#3775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
milego ogladniaa ja to dotkenalm chyba kazdego spiworka i fotelika do karmienia nie wpsomne o mieciutkich kocykach ;p |
|
|
|
|
#3776 |
|
Wtajemniczenie
|
kolba masz wspaniałego Aniołka!!!!!!!
nie mogę się napatrzeć, jest cudowna taka malutka i te włosy miałaś zgagę w ciąży? ![]() jest silną i dzielną dziewczynką także poza brzuszkiem da sobie świetnie radę - jestem tego pewna życzę szybkiego powrotu do domciu w odpowiednim czasie, takim żeby spokojnie bez pomocy lekarskiej dała sobie radę sama życzę wam kochane dużo zdrówka aaa mam pytanko jakiego uzywasz laktatora i czy jesteś zadowolona z niego? bo robię listę rzeczy które nie są mi niezbędne teraz ale w razie czego żeby TZ mi kupił sam i nie pojechał do meblowego za laktatorem jak tu któras napisała o swoim męzu |
|
|
|
#3777 |
|
Rozeznanie
|
witam
tak z grubsza to wszystkie swietne brzuszki, gratulacje poznania plci jestesmy w domku. mam brac fenoterol isoptin i nospe. dZieki temy fenoterolowi dozylnie organizm zaczas go przyswajac i moge brac w tabletkach. |
|
|
|
#3778 |
|
Zadomowienie
|
dzięki wielkie dziewczyny, że tak miło przyjęłyście mnie po tej przerwie
od dwóch tyg. chodzimy z TŻem na SR, ostatnio położna bardzo dokładnie omawiała przebieg I i II fazy porodu, zaczęłam się w to wczuwać i strasznie się zdenerwowałam, aż mi się słabo robiło i kręciło w głowie na samą myśl, co mnie czeka, normalnie jakiś atak paniki miałam. byłam na zmianę czerwona jak burak albo blada jak ściana i płakać mi się chciało. a moja mała czuła to zdenerwowanie i całe dwie godz. kopała jak szalona, aż mi jej szkoda było, że tak mocno odczuwa moje napięcie. a położna wcale nie mówiła jakichś strasznych rzeczy, starała się przedstawić to wszystko tak pozytywnie i przystępnie, ale też mówiła co, kiedy i jak będzie bolało. no kurcze boję się porodu i nic na to nie poradzę
|
#3779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a tak potwornej zgagi jaką od miesiąca mam, to nigdy nie miałam teraz mam akcje, że kołacze mi serce i jestem totalnie osłabiona, cjhociaz cisnienie w normie mam, ale z dzidzią na szczęście cały czas ok i akurat ta babeczka co ja na patologie brali, jak byłam w szpitalu tez z trzecią ciąża była ![]() no i własnie, musze sie położyc, bo sie zmęczyłam tym siedzeniem przy kompie
|
|
|
|
#3780 |
|
Rozeznanie
|
Monikal widziałam jak wchodziłaś
Nosisz okularki tak?? Ja siedziałam tam gdzie były po 3 krzesełka w drugim rzędzie. Zajęcia bardzo mi się podobały i to podejście położnej - rewelacja. W przyszłą środę idziemy na 16 w Wy?? Aha co do ilości osób - samych zapisanych dziewczyn jest ok 26 (a wiadomo że jeszcze faceci) wiec ponad 40 osób tam było ! Kolba córeczka śliczna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() Do mnie właśnie przyszedł kurier z rzeczami z allegro - czas rozpakować (zamawiałam pieluchy tetr, flanelowe, jakieś podkłady itp).
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.

Jak mi się zaczął nawał, to stałam w łazience i płakałam, bo nie poznałam własnych piersi (takie duże)! Warto zainwestować w dobry biustonosz.
bo nie wiem czy zamawiać tą przykrywkę czy nie ? 
a wcześniej pod koniec roku okrutne zmęczenie i przepracowanie - ale udało mi się przepracować tak jak założyłam do końca grudnia, a od stycznia już odpoczywam 
Ja ich się pytam dlaczego mi nie powiedzieli, że urodziłam syna, a moja mama "Bo nie chcieliśmy Cię denerwować"
oczywiście jesli bedziesz miała taka mozliwość i połozna prowadząca poród nie będzie miała przeciwskazań,