Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-20, 12:31   #3301
the_sania
Wtajemniczenie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość

moj tez sie nie spieszy z zakupami... fakt na razie to mamy malo kasy, ale on uwaza ze jest czas i damy rade w ogole tematy ciuszki, dzidzius ciaza na razie sa mu obce kiedys powiedzial ze poki nie zobaczy malenstwa to nie uwierzy kurde tak rzadko mnie po brzuszku dotyka itp.

ddaaiissyy
tez ci sie przyznam do czegos, mojemu Tż mama oplaca jeden kredyt i niedawno sie przyznal ze wysyla jej zawsze ze 100, 200 zl wiecej bo jej sie zle powodzi katastrofa jakas jakby nie mogl sam tego oplacac, albo ja... szok! tesciu chce zebysmy zamieszkali z nimi- o w zyciu! bronie sie rekami i nogami! wiem co czujesz... mieszkam z Tż 3 lata juz, stale sami i tak mi dobrze.
współczuję Ci mój dotyka, rozmawia... aż mnie wzrusza jak patrzę na niego i zawsze powtarza jak wychodzi rano do pracy, że nas baaardzo kocha
i nie daj się ! nie zgadzaj się na mieszkanie z teściami. heh w ogóle nieładnie, że dopiero niedawno Ci się przyznał, a wcześniej ukrywał to.
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Hmm, nie wiem czy wszystkie ale pewnie większość. Wiesz u jednych może mniej było widać efekty działania, u innych bardziej, poza tym największe zagrożenie czyli zaburzenia płodności u mężczyzn, wychodzą po latach, czy komuś wtedy przyjdzie do głowy, że to od butelki
Ja to byłam na cycku a później pamiętam miałam szklaną butelkę a to w plastikowych było i wydzielało się pod wpływem ciepła do mleka.

Oglądałam długi materiał na ten temat na Discovery i byłam wstrząśnięta bo to była walka między badaczami a producentami butelek, którzy chcieli wszystko zakamuflować. Były też rodziny z dziećmi, które na skutek BPA cierpiały np. na zanik jąder - to były prawdziwe tragedie
straszne jest to o czym piszesz, a z drugiej strony w tv pokazują zawsze przypadki ekstremalne.
Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
the_sania widzisz ty masz dylemat czy używać te butelki czy nie tak jak ja mam dylemat czy szczepić dziecko do pierwszego roku życia czy nie.
I tak samo, wszyscy bylismy szczepieni a teraz nagle alarmują zeby uważać...ech, zgłupieć mozna...
no dokładnie zgłupiec można.
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wczoraj siorka zadzwoniła po wizycie, ale już nie byłam na kompie z dzieciaczkami wszystko dobrze, będzie miała chłopca i dziewczynkę, wiem ja zamiast sie cieszyć jak to usłyszałam to zrobiło mi sie strasznie przykro, mało sie nie popłakałam ja tak bardzo pragnę córki a mnie to nie jest dane, wszyscy w około będą mieć córki, tylko nie ja. Już wiem, że będzie mi ciężko odwiedzać szwagierkę i siostrę które są w ciąży i będą miały córeczki Ja tez chcę Ma zapytać czy ten wózek który my chcemy można zamówić bo oni na sklepie go nie mają i wtedy jakby zamówiła to miałabym ze zniżką.
Cytat:
Wątpię, że się pomylił lekarz był bardzo pewny, powiedział że to nie mozliwe aby była choć jedna dziewczynka, na 100% są chłopcy.

Listopadowa zgadza się ale my juz dzieci nie planujemy i tak będzie trójka, a to już dużo, spory wydatek, a dzieci nie są na moment tylko na całe życie, ktos musi je utrzymać.
Świadomie już nigdy nie zdecydujemy sie na dzieci.

Ja to mam zawsze pech, zawsze jest wszystko inaczej niż byśmy chcieli
Dzięki dziewczyny kochane jesteście, ale mnie pragnienie córki nigdy nie przejdzie, od zawsze marzyłam o córce.
kochana głowa do góry ja tak myślę, że jak zobaczysz swoich chłopców po porodzie, to zapomnisz o tym, że chciałaś córeczkę będziesz taka szczęśliwa, że masz dzielnych, małych, ślicznych chłopaczków

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 12:31   #3302
bassienka
Zadomowienie

GG do bassienka Send a message via Skype™ to bassienka
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
hej kochane,
ja tylko przelotem na chwileczke
doczytuje was pobierznie, no bo z czasem nieciekawie

dzisiaj bylam na morfologii i ide do gina popoludniu, plizzzz trzymajcie kciuki,

do wieczorka
pa
Trzymam kciuki

Cytat:
i powiedz jaki ten Twoj Karol jest? jak juz jestes na zwolnieniu to posiedz z nami czesciej
Mój Karol to całkiem w porządku chłopak Ogólnie bardzo pomocny i kochany, tylko czasami uparty jak osioł
Co do siedzenia przed kompem, to słabo, bo moja Emila też chora i musze sie nią zajmować. Teraz ogląda bajki, ale już dosyć na dzisiaj i zaraz idę wyłączyc TV, więc czas na zabawę.

Wczoraj byłam u gina. Wyniki mam OK, tylko cisnienie jakieś takie podwyższone miałam, bo 135/75, przy czym ja zawsze (nawet w pierwszej ciaży) mam 120/80. Ale w sumie gin nie mówił, ze coś jest nie tak

No nic, lecę do Małej...
Miłego dnia

ALBUMY
[*] 18.06.2010
bassienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 12:33   #3303
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
w Matce Polce jest dobre to, że mają dobry sprzęt i w razie czego mogą odpowiednio zająć się np. wcześniakiem
i to jest jedyny powód dla którego rozważam ten szpital
dla swojego i dziecka bezpieczeństwa
bo tam jednak masówka jest, nie traktują Cię indywidualnie, mnie zaczęli jak zaczęło się źle dziać...

trzymam kciuki za Twoją glukozę, żeby wszystko było ok
No dokladnie lepszy sprzet (tak jakbym miala ta cukrzyce to by sie dzidziusiem zajeli) ale ja zyje nadzieja ze dotrzymam ciaze do konca, glukoza bedzie w normie i urodze w Madurowiczu

149 to chyba nie jakas katastrofa

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
24kasia86 no tablety nie bardzo,mam żylaki i nie są dlamnie wskazane.
Ja i tak bede miała cc,więc przy jednym bólu i podwiążą.
NIe wyobrażam sobie mieć więcej dzieci i napewno już więcej mieć nie bede
po za tą trójką

Ania26 świetnie Cię rozumię,ja jak wchodzę na wagę to mam stracha.
Narazie przytyłam 5kg ale nieuchronnie zbliżam się do 80kg ,teraz mam 78.
Uważam na to co i ile jem,w drugiej ciąży do porodu ważyłam 90kg szoook
teraz już tak nie chce.Fakt ze po 3 miesiacach wróciłam do 74kg ,ale nie chce być słoniem
to juz przy porodzie sobie zawiazujesz jajniki?? z jednej strony sie nie dziwie, trojeczka to piekny wynik, no i ta corunia
teraz z dziewczynka nie powinnas tyle przytyc ruchu potrzeba i wiecej seksu

eweska nam zamilkla, chyba wene stracila... wiem co czuje... siostrze sie jakby nie patrzec udalo... ale zawsze sie moze wszytko zmienic.

Czlowiek o czyms marzy a tu lipa, ja chce synka bede miala corunie- ktora sie zalozy???
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 12:37   #3304
the_sania
Wtajemniczenie

Kasiu mi się wydaje, że u Ciebie będzie córcia.....
albo synek.... hehe

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-01-20, 12:37   #3305
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Czlowiek o czyms marzy a tu lipa, ja chce synka bede miala corunie- ktora sie zalozy???
A ja się chętnie założę a przeczucia jakie masz? Jeśli na chłopca to zakładam się bez mrugnięcia oka, bo wydaje mi się, że te nasze-mamusiowe przeczucia w większości przypadków sprawdzają się
Stary 2011-01-20, 12:38   #3306
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Dziewczynki piekne brzuszki .
trzymam kciuki za udane wizyty u gina i na relacje później.
Ja też myślałam,że bede miała ciągle niechęć do ciąży i do dziecka,bałam sie strasznie że nie pokocham i że poporodzie bedzie gorzej.Teraz kiedy sie rusza i kopie to już tak nie myślę.A od kiedy wiem,że bedzie córcia bardzo się cieszę.
Wiem,że nie bedzie lekko,jednak dam rade.
ddaaiissyy super,że mąż się cieszy,i jak przyjemnie czytać twojego posta.
Krzycz kochana z radości krzycz.Zobaczysz jak mała sie urodzi to bedzie córeczka tatusia.
Mój tż od zawsze chciał mieć córkę.Jak Martynka się urodzi to rozpieści ją na maxa już to powiedział,

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 12:39   #3307
amarcia
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja mam córkę, więc w rodzinie parcie na chłopca jest, nie powiem, ale ja tez coś czuję, że będzie druga dziewczynka. I jeszcze to 51% od gina...
Zobaczymy
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 12:44   #3308
the_sania
Wtajemniczenie

ja wam powiem, że baaardzo chciałam od samego początku córeczkę, i teraz jestem z siebie dumna, że moje myślenie zmieniło się na wielką radość zarówno z chłopca jak i z dziewczynki. na dzień dzisiejszy jest mi obojętne

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-01-20, 12:45   #3309
Mango08
Rozeznanie

Cześć

daisy współczuję sytuacji z TŻ, ja na mojego wkurzyłabym się bardzo. Przede wszystkim o to, że nie przedyskutował tej sprawy ze mnę.

moria śliczny brzuszek. Ne rozumiem jak piszesz, że wyglądasz jak wieloryb! Czy Ty aby na pewno wiesz jak wieloryb wygląda?? hihi

ewesko rozumiem, że teraz dla odmiany chciałaś mieć córeczkę, ale tak jak dziewczyny piszą, ważne że chłopaki są zdrowe.
Mnie do tej pory nie ciekawiło kogo w sobie noszę, jednak ostatnio coraz bardziej chcę wiedzieć. Nie mogę się już USG doczekać. Ostatnio natknęłam się na takiego linka:

http://www.twojaplodnosc.pl/przetestuj.php

i choć w coś takiego nie wierzę, to jednak sprawdzałam.

Uciekam, miłego dnia.

Filip 21/06/2011
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 12:46   #3310
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Ja mam córkę, więc w rodzinie parcie na chłopca jest, nie powiem, ale ja tez coś czuję, że będzie druga dziewczynka. I jeszcze to 51% od gina...
Zobaczymy
Amarcia a nie myślisz czasem tak, że jeśli będzie druga córeczka to dobrze dla was i Wiki, bo dziewczynki będą się trzymać razem i bawić w te same zabawy.. Ja mam starsza o dwa lata siostrę i dzieciństwo mile wspominam, choćby ze względu na to, że zawsze miałam kompana do zabawy w lalki i że zwykle lubiałyśmy robić to samo.. Mąż ma siostrę dwa lata młodszą (czyli różnica ta sama co mną i siostrą) i już tych wspomnień ze wspólnych zabaw nie mają.. bo jak on chciał sięsamochodami bawić, to ona lalkami; jak on biegał i szalał po parku, ona wolała spokojnie z huśtwaki korzystać i wiecznie się rozmijali..

A to takie refleksje mnie naszły ale wiesz co chce powiedzieć
Stary 2011-01-20, 12:47   #3311
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Myślę, że każdy z tych kupujących nie jest świadomy zagrożenia. Pewnie spora część ludzi, nie ma pojęcia co to jest to BPA
A ja dzisiaj odbieram od Teściów zestaw Tomee Tipee który razem zamawiałyśmy, bo przyszedł już w pon,ale nie miałam czasu podjechać, a zamówiłam tam bo lepiej poczta działa Serio Zadowolona jesteś z tej paczki? rozumiem że te butelki nie mają tego BPA? Ja dostałam też jakąś z Aventu od położnej,muszę sprawdzić czy ma PBA.

Byłam dzisiaj na tym USG niby dopplerowskim i jestem taka niezadowolona że szok! Nie wiem po co innej babie dodatkowo płaciłam 120 zł za to USG, bo nie zrobiła mi nic innego niż moja gin (ale ona zleciła to badanie). Pomierzyła tylko główkę , nogi, brzuszek, jeszcze była niezadowolona że dziecko śpi i nie może sprawdzić czy zgina nóżki i ręce, to jej mówię że 3 tyg temu na USG zginała;P Ułożona jest miednicowo...ale powinna się jeszcze przekręcić do porodu co? W końcu dopiero koniec 24 tyg, a kiedy dziecko się powinno główką układać? Nie badała żadnych przepływów, ani nic. Myślałam że posłucham serduszka...Tylko mam napisane że
serce czterojamowe, bije miarowo,
pępowina trójnaczyniowa,
żołądek i pęcherz w położeniu typowym,
powłoki brzuszne o zachowanej ciągłości,
kręgosłup o prawidłowo zachowanej ciągłości
kości pokrywy czaszki wysklepione prawidłowo,
profil twarzy prawidłowy
łożyska- ściana przednia, poza ryzykiem przodowania
ilość płynu owodniowego w normie.

Hm, a te przepływy niby nie robi,co coś tam...nawet nie zrozumiałam bo byłam taka zła, jak mi powiedziała że dużo przytyłam...niecałe 8 kg od początku...Aż tak dużo? Moja gin nic na ten temat mi nie mówiła...

Dzidzia jest tydzień mniejsza na USG niż z miesiączki,ale to dziewczynka niby (bo nadal na 100% nie widać, przez to łożysko) i ponoć na tym etapie ciąży mogą być rozbieżności do terminu miesiączki nawet 2-3 tyg,więc mój tydzień to chyba bez tragedii. Za to nogi ma dlugie Równo z terminem miesiączki

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 12:57   #3312
matallewar
Zakorzenienie

the_sania chyba nie dzidziuś, bo jak szaleje, to nie boli, a to bardziej z boku i niżej bolało.

moria ale to taki ból, że zakuje i przestaje? Ale zakuje tak strasznie? Bo mi się wydaje, że te więzadła już czułam, ale to było zupełnie inaczej i nie tylko z lewej strony... hmmm...

Uciekam, bo siedzę na zajęciach i zaraz będę pisać kolosa
Potem Was nadrobię porządnie

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:08   #3313
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Witam kobitki kochane
U mnie dzisiaj ciężka noc była, cały czas mnie budziło kłucie, oby przeszło bo zwariuje . A na dworze śnieżna zamiec, zima wraca

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
Dziewczonka mój gin też kazał odstawić wutaminy, do 14tc brałam feminatal ze względu na kwas foliowy, a później już nic. Twierdzi on że witaminy to sztuczna odżywka i dzieci za szybko rosną przy witaminach. Ufam mu ale też sie czasem martwie czy nie powinnam jakiś łykać. Ale staram sie jeść zdrowo, warzywa, owoce i nabiał, głównie sery żółte, mieso to jednak podstawa mojego codziennego menu
Cieszę się, że nie jestem sama, która nie bierze witamin (jesteśmy we trzy)
Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Mnie od jakiegos czasu bardzo bola zebra, nie jestem w stanie dlugo siedziec, po siedze pol godziny amen, musze sie klasc, chodzic bo wytrzymac sie nie da, niewiem czy maly jest pod zebrami , czy cos po prostu tam uciska, ale naprawde przyjemne to nie jest i niewiem czemu takie bolesne.
Kochane to bóle chyba są od tego, że wszystkie narządy idą do góry, bo macica je wypycha i nie mają już miejsca, ja też tak mam, a jak się najem to już w ogóle

Cytat:
Dziś zaczynamy 22 tydzień - slyszałaś Taverney?

Znalazłam w końcu kabelek, wiec wstawiam profil z niedzieli, jeszcze 21 tydzień. Z komóreczki wiec jakość - hmm... średnia
Śliczny brzuszek i jaki malutki

Cytat:
No to ja też wstawię mój bębencio, 26t.
Piękny brzuszek

Cytat:
jak na czczo rewelacja- jestem dumna, ostatnio mialam 107 na czczo, a 149 po obciazeniu
Kasiu a Twój gin nie zasugerował Ci położenia do szpitala w celu dokładniejszych badan w związku z tą cukrzycą? Ja leżałam z wieloma takimi dziewczynami, przychodziły na 3 dni, i miały dokonywane pomiary cukru na czczo po wypiciu glukozy, po śniadaniu, po obiedzie i wychodziła wtedy jakas krzywa cukrowa (czy cos takiego). Powiem Ci, że wiele z nich moglo odetchnąc z ulga, bo się okazywało, że nie mają cukrzycy.

Cytat:
Dzień dobry

Wczoraj siorka zadzwoniła po wizycie, ale już nie byłam na kompie z dzieciaczkami wszystko dobrze, będzie miała chłopca i dziewczynkę, wiem ja zamiast sie cieszyć jak to usłyszałam to zrobiło mi sie strasznie przykro, mało sie nie popłakałam ja tak bardzo pragnę córki a mnie to nie jest dane, wszyscy w około będą mieć córki, tylko nie ja. Już wiem, że będzie mi ciężko odwiedzać szwagierkę i siostrę które są w ciąży i będą miały córeczki Ja tez chcę Ma zapytać czy ten wózek który my chcemy można zamówić bo oni na sklepie go nie mają i wtedy jakby zamówiła to miałabym ze zniżką.
Ewesko kochana nie smuc się jeszcze wszystko może się zdarzyc

Cytat:
24kasia86 no tablety nie bardzo,mam żylaki i nie są dlamnie wskazane.
Ja i tak bede miała cc,więc przy jednym bólu i podwiążą.
NIe wyobrażam sobie mieć więcej dzieci i napewno już więcej mieć nie bede
po za tą trójką
Kasia to ty chyba jakoś cichaczem się umówisz z tym lekarzem, żeby jajniki podwiązał, bo z tego co wiem to w Polsce jest to zabieg nielegalny. Mojej siostrze 4 lata temu lekarz nie zgodził się przy cesarce - powiedział, że nie będzie ryzykował

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj na tym USG niby dopplerowskim i jestem taka niezadowolona że szok! Nie wiem po co innej babie dodatkowo płaciłam 120 zł za to USG, bo nie zrobiła mi nic innego niż moja gin (ale ona zleciła to badanie). Pomierzyła tylko główkę , nogi, brzuszek, jeszcze była niezadowolona że dziecko śpi i nie może sprawdzić czy zgina nóżki i ręce, to jej mówię że 3 tyg temu na USG zginała;P Ułożona jest miednicowo...ale powinna się jeszcze przekręcić do porodu co? W końcu dopiero koniec 24 tyg, a kiedy dziecko się powinno główką układać? Nie badała żadnych przepływów, ani nic. Myślałam że posłucham serduszka...Tylko mam napisane że
pępowina trójnaczyniowa,
profil twarzy prawidłowy

Hm, a te przepływy niby nie robi,co coś tam...nawet nie zrozumiałam bo byłam taka zła, jak mi powiedziała że dużo przytyłam...niecałe 8 kg od początku...Aż tak dużo? Moja gin nic na ten temat mi nie mówiła...

Dzidzia jest tydzień mniejsza na USG niż z miesiączki,ale to dziewczynka niby (bo nadal na 100% nie widać, przez to łożysko) i ponoć na tym etapie ciąży mogą być rozbieżności do terminu miesiączki nawet 2-3 tyg,więc mój tydzień to chyba bez tragedii. Za to nogi ma dlugie Równo z terminem miesiączki
Kochana nie martw się badaniem najważniejsze, że dzidzia zdrowa , a co do tych nózek to ostatnio gin u którego robiłam usg powiedział, że dziewczynki mają dłuższą kośc udową i jest to normą . Kazał sobie wyobrazic kobiete i męzczyznę o równym wzroście - i zobaczyc gdzie ona ma tyłek, a gdzie on - kobiety maja dłuzsze nogi

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

I zapomniałabym...
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:13   #3314
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
współczuję Ci mój dotyka, rozmawia... aż mnie wzrusza jak patrzę na niego i zawsze powtarza jak wychodzi rano do pracy, że nas baaardzo kocha
no tak jakos jest nastawiony inaczej niz wiekszosc waszych meżów i chlopaków jednak widze jak strasznie kocha swoja mala siostrzyczke (8lat), dzwonia do siebie, a jak jestesmy u niej to sie razem bawia... sam powiedzial, ze jak zobaczy dziecko bedzie je mocno kochal i tez do niego wstawal, kolyssal itp- nom zobaczymy wierze w niego- innego wyjscia nie mam

Cytat:
Napisane przez bassienka Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki
Mój Karol to całkiem w porządku chłopak Ogólnie bardzo pomocny i kochany, tylko czasami uparty jak osioł
Co do siedzenia przed kompem, to słabo, bo moja Emila też chora i musze sie nią zajmować. Teraz ogląda bajki, ale już dosyć na dzisiaj i zaraz idę wyłączyc TV, więc czas na zabawę.

Wczoraj byłam u gina. Wyniki mam OK, tylko cisnienie jakieś takie podwyższone miałam, bo 135/75, przy czym ja zawsze (nawet w pierwszej ciaży) mam 120/80. Ale w sumie gin nie mówił, ze coś jest nie tak

No nic, lecę do Małej...
Miłego dnia
czyli same superlatywy
ok ok lec do coreczki na cisnieniu nie znam sie w ogole, ale chyba nie powinnas miec powodow do obaw

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
Kasiu mi się wydaje, że u Ciebie będzie córcia.....
albo synek.... hehe
50% szans to bardzo duzo

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
A ja się chętnie założę a przeczucia jakie masz? Jeśli na chłopca to zakładam się bez mrugnięcia oka, bo wydaje mi się, że te nasze-mamusiowe przeczucia w większości przypadków sprawdzają się
bo ja mam tak jak u ciebie, same baby w domu przeczucia nie mam albo je niedopuszczam do siebie zyje nadzieja... w 20tc moj bejbik byl o 2tyg starszy niz miesiaczka...wiec moze ma siusiaka aaa z drugiej strony jak sie ma nie tolerancje na glukoze, to zwykle dzieci szybko rosna co ma byc to bedzie- juz je kocham strasznie

Cytat:
Zobaczymy
51% hehe a ty masz jakies przeczucia?

spice1985

jestes dowodem na to ze co lekarz to inna opinia, ciekawe co mi by powiedziala jak przytylam 10kg i mam nietolerancje na glukoze?? ze pewnie siedze w domu i opycham sie slodyczami??
dla mnie i tak masz duzo opisane... ja nawet nie znam wagi mojego dziecka z 20tc
nie trzeba sie dolowac, tylko wierzyc
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:13   #3315
doann
Przyczajenie

GG do doann

Witam wszystkie przyszłe mamuśki. To mój pierwszy wpis na tym forum. Chętnie sobie poczytałam Wasze poprzednie wpisy, z kilku informacji chętnie skorzystam.

Jestem w tej chwili w 21 tc. Od początku ciąży przytyłam 2kg, dzidzia waży już 320g
W przyszłym tygodniu wybieram się na USG 3D/4D i już nie mogę się doczekać.
Stary 2011-01-20, 13:13   #3316
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

[/COLOR]

Kochana nie martw się badaniem najważniejsze, że dzidzia zdrowa , a co do tych nózek to ostatnio gin u którego robiłam usg powiedział, że dziewczynki mają dłuższą kośc udową i jest to normą . Kazał sobie wyobrazic kobiete i męzczyznę o równym wzroście - i zobaczyc gdzie ona ma tyłek, a gdzie on - kobiety maja dłuzsze nogi

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

I zapomniałabym...
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Oczywiście ja się najbardziej cieszę że z dzidzią ok, to dla mnie najważniejsze. A kobieta była po prostu jakaś mało empatyczna miałam wrażenie, więc trochę skołowana z tej wizyty wyszłam. We wtorek idę do mojej ginekolog, to sobie jeszcze podpatrzę (zjem batona przed wizytą) i pogadam z nią. Jutro na tą glukozę 75g idę...Już mam stres Strasznie nie lubię pobierania krwi...

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:14   #3317
dorkabl
Zadomowienie

24kasia86 Właśnie miałam tez zapytać o to podwiązywanie...ze chyba nie legalnie...ale nie chce sie wymądrzać bo mało na ten temat wiem

Właśnie dzwoniłam do szkoły rodzenia Jesteśmy zapisani na marzec hihi ale sie ciesze
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:17   #3318
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dziewczyny szukam w cenniku mojego laboratorium tej glukozy pod obciążeniem - to się nazywa "krzywa cukrowa dwupunktowa"? bo nic podobnego nie widze
Stary 2011-01-20, 13:17   #3319
listopadowa80
Zakorzenienie

Nie no muszę to napisać
Rozumiem, że można mieć preferencje co do płci, ale jest mi ciężko zrozumieć smutek, rozczarowanie gdy okazuje się, że dziecko będzie innej płci niż ta 'wymarzona'
Dziewczyny, cieszcie się, że Wasze dzieci ładnie się rozwijają i są zdrowe! To jest prawdziwe szczęście dla rodzica, nie płeć. Inni takiego szczęścia nie mają - wystarczy nawet przejrzeć wątki na wizażu z prośbą o pomoc dla chorych dzieci... To jest dopiero tragedia!
Albo co mają powiedzieć pary, które mają problem z zajściem w ciążę (albo w ogóle nie mogą mieć dzieci). Jak korzystają z metody in-vitro to modlą się, aby się udało i mieć upragnione dziecko - nieważne czy chłopca czy dziewczynkę.

Mam nadzieję, że nie potraktujecie tego jako jakiś atak. Po prostu od jakiegoś czasu mnie to męczy i w końcu musiałam to z siebie wyrzucić.
Może też piszę tak dlatego, bo jak wiecie (przynajmniej dziewczyny z długim stażem w wątku) cały czas muszę przyjmować ten swój lek - a niestety następstwem jego stosowania mogą być wady rozwojowe czy bezdech. I dla mnie najważniejsze jest, że moje dziecko jest ZDROWE i modlę się o to, żeby tak zostało.
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:20   #3320
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
(...) Ostatnio natknęłam się na takiego linka:

http://www.twojaplodnosc.pl/przetestuj.php

i choć w coś takiego nie wierzę, to jednak sprawdzałam.
U mnie nic, a nic się nie sprawdza.. zresztą jak inne pozostałe przepowiednie
Stary 2011-01-20, 13:20   #3321
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!

Zostawiam tylko szybką informację (bo mam do nadrabiania od 104 str), zanim polece nadrabiać - u lekarza, generalnie CHYBA wszystko w porządku - ale na wszelki wypadek mam za 1,5 miesiąca powtórzyć UKG serca z dopplerem. Wada którą miałam jako nastolatka nie zniknęła - najprawdopodobniej to mój "defekt" ale pani dr chce się upewnić.

Więc chyba luz.

Widzę że ewesce smutno lece na spotkanie, a potem doczytam.
Jupi !! Bardzo sie ciesze !!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Czytając twojego posta,aż mi się świeczki w oczach zapaliły...Teraz z każdym dniem będziecie obydwoje kochać tego małego bezbronnego człowieczka w brzuszku.
ojej, mam nadzieje, ze to wzruszenie nie wpłynęło negatywnie na Twoj nastroj a przede wszystkim dzidzi
Napisałam po prostu, prosto z serduszka co czuję i myśle.
Tak jak wczesniej pisałam jaka jestem zła i rozżalona ciążą, tak teraz też chciałam sie Wam pochwalić moją metamorfozą !!!!!

kasia1361, fajnie że komuś miło sie mnie czytało Dziękuję

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim jestem w trakcie nadrabiania, ale przerwałam żeby skomentować.
Uważam że:
- decyzja powinna być wspólna
- rachunek za gaz obejmuje dwa m-ce i należy pamiętać że przyjdzie i zaplanować ten wydatek wcześniej
- wiele rodzin z dziećmi dwójką lub trójką ma takie dochody na m-c a wydatków o wiele więcej
- zrobiłabym karczemna awanturę a) za brak konsultacji tej decyzji b) dałabym ostatecznie nie więcej niż 600 zł

Jestem zdania że każda z nas powinna choć troszkę oszczędności mieć przed pojawieniem się dziecka, ponieważ nie wiemy tak naprawdę jak będzie. Zakładamy że dzidzia urodzi się zdrowa itd ale różnie bywa
Dokładnie, max 600zł mozna dac ! ale nie całość.
Dziś na spokojnie pogadam z nim, nie chcę robić karczemnej awantury bo to moze do niczego dobrego nie prowadzić ale też wiem, że moj maz bierze sobie moje słowa do serca (Czasem :P) i mam nadzieje, ze przemysli swoje postępowanie !! Cóż z tego ze mnie wczoraj przepraszał.....

Cytat:
ddaaiissyy oj zrobiłabym tż-towi niezły wykład,tak bez konsultacji z Tobą,nie ładnie.
Popieram , nie ładnie
Wczoraj miał imieniny wiec nie chciałam być taką jędzą w dniu jego świeta

spice1985 co za wstrętna baba z tej pani ginekolożki i jeszcze jak mogła Ci powiedziec, ze duzo przytyłas ! Kretynka jakas, chyba mineła sie z powołaniem!!
Najwazniejsze ze dzidzia zdrowa !!
bassienka może to syndrom białego fartucha, ze skoczyło Ci cisnienie?
Ponadto to które masz wcale nie takie duze, z tego co ja wiem norma może byc do 140 to górne więc nie martwiłabym sie w ogóle !! Jest ok. Mam mamę z nadciśnieniem, więc jestem w temacie a i sama często mam na tle nerwowym wariacje z cisnieniem i bywało ze miałam 180/120
Twoje jest w porzo

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:21   #3322
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

dziewczonka legalnie można wykonać zabieg podwiązania jajników jeśliistnieje zagrożenie życia dla kobiety.jUŻ mój gin się o to postara żebymw karcie miała wpisane ,ze trzeba je podwiązać ,ponieważ jest ryzyko.

Ło matko zjadłam obiadek i konam(kopytka+mięsko+sosi k i surówka)
ide poleżeć z chłopcami

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:21   #3323
violisia
Zadomowienie

Cytat:
wiem co masz na mysli, tez nie lubie imion ktore kojarza mi sie z kims za kim nie przepadam... na szczescie Karola zadnego nie znam...a mam wielki szacunek dla naszego Papieza, jestem wierzaca, ale ostatnio sie w tym zagubilam strasznie wiec moze jezeli dzidzius sie urodzi tego 1 maja, niech bedzie Karolek. Zeby Bozia czuwala

podwiazanie jajnikow- buuuu az mnie strach oblecial... nie lepiej tablety? ja mysle o nich odkad w ciaze zaszlam w koncu na razie jeden dzidziol mi wystarczy, chyba ze wygram w totka to bede miec trojeczke
babcia wywrozyla czworeczke hehe moze ten totek jest w zasiegu reki hehe

Martynka mam slabosc do tego imienia

i powiedz jaki ten Twoj Karol jest? jak juz jestes na zwolnieniu to posiedz z nami czesciej
ja tak samo mam wszystkie imiona mi sie z czyms kojarza, albo juz zajete w bliskiej rodzinie ehhhhh

moj brat bombowy jest, ale jakos nie wierze by to wplywalo na charakter

zreszat Kasiu pisalam ci jakie ja mam z nimprzeboje braterskie, najukochanszy brat na swiecie

Cytat:
No dokladnie lepszy sprzet (tak jakbym miala ta cukrzyce to by sie dzidziusiem zajeli) ale ja zyje nadzieja ze dotrzymam ciaze do konca, glukoza bedzie w normie i urodze w Madurowiczu

149 to chyba nie jakas katastrofa

to juz przy porodzie sobie zawiazujesz jajniki?? z jednej strony sie nie dziwie, trojeczka to piekny wynik, no i ta corunia
teraz z dziewczynka nie powinnas tyle przytyc ruchu potrzeba i wiecej seksu

eweska nam zamilkla, chyba wene stracila... wiem co czuje... siostrze sie jakby nie patrzec udalo... ale zawsze sie moze wszytko zmienic.

BABECZKIIIIIIIIII, a zadna nie wpadla na pomysl ze gin siostry eweski sie pomylil i nie bedzie miala corci tylko chlopaczka, wiecie czescie w tym wypadku o pomyłke

ja tez bylam w stanie zalozyc sie ze mam siusiaka w brzuchu, bo chyba podswiadomie chcialam corcie i nie wierzylam ze to moze byc prawda.. i przyzwyczailam sie do tego a tu bachhhh córa na 99% jak dla mnie

ktora mnie wlasnie skopala, ze nie wierze ze jest kobitka:P i jej siusiaka chce zamontowac: hahaha:
Cytat:
A ja dzisiaj odbieram od Teściów zestaw Tomee Tipee który razem zamawiałyśmy, bo przyszedł już w pon,ale nie miałam czasu podjechać, a zamówiłam tam bo lepiej poczta działa Serio Zadowolona jesteś z tej paczki? rozumiem że te butelki nie mają tego BPA? Ja dostałam też jakąś z Aventu od położnej,muszę sprawdzić czy ma PBA.

pępowina trójnaczyniowa,
profil twarzy prawidłowy

no ja tez mam stresa bo mam juz 7 kg na plus, boje sie ze gin sie ebdzie czepial ze koniec ze slodkim..:/
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:25   #3324
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Dziewczyny szukam w cenniku mojego laboratorium tej glukozy pod obciążeniem - to się nazywa "krzywa cukrowa dwupunktowa"? bo nic podobnego nie widze
tak sie to nazywa !!

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:25   #3325
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:

pępowina trójnaczyniowa,
profil twarzy prawidłowy

Faktycznie babka nie za ciekawa, ale najważniejsze, że dzidziuś zdrowy
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:26   #3326
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Hej dziewczyny: )

ja dzisiaj znowu nie mogłam spać... wierciłam sie z boku na bok i nie mołam sobie miesa znaleźć...

wydaje mi się, że dzidzia się rusza... nie wiem czy to już są ruchy, ale bardzo bym chciała...nie che żeby się okazało e znowu sobie coś wkręcam....mianowicie tak raz może dwa razy na dzień czuje takiego bąbelka w brzuchu... jakby mi bańka mydlana pękła.... myślicie, że to już to?? od dwóch dni się zastanawiam czy dzidziol nie baraszkuje...ale jest mi to strasznie ciężko określić....no i czuje to bardzo rzadko....z reguły raz może dwa... i czekam cy te odczucia się nasilą...ale jak na razie częstotliwość taka sama...

Ja za morfollogie krwi płacę 8zł... ostatnio hemoglobina wyszła mi 11,5 i moja gin powiedziała, że jeszcze jest w porządku i nie ma co się martwic....a normę na karteczce tez miałam od 12-16...

matallewar powodzenia na egzaminie

spice1985 z tego co piszesz to w ogóle ta lekarka za miła to nie była...jak już tyle kasy wzięła to mogłaby chociaż troszkę uprzejmością nadrobić, a nie teksty o wadze strzelać...

Mango08 mi z każdej tego typu "przepowiedni wychodzi inaczej, więc zdaje się na usg

the_sania mi tez jest obojętne...byleby zdrowe było

eweska powiem ci kochana tylko tyle.... pomyśl sobie jakie masz szczęście, że w ogóle możesz mieć dzieci.... dla niektórych nieosiągalnym jest posiadac taka fajna gromadke jak ty to wielkie szczęście i pamiętaj, że facecikom jest łatwiej w życiu takie jest moje zdanie

Dziewczyny a podczytywałyście ten wątek:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=303080

powiem wam, że wczoraj się oderwać nie mogłam i już się nie boje porodu niektóre historie są naprawdę świetne i podnoszące na duchu

oczywiście dla tych co będą rodzic po raz pierwszy
Stary 2011-01-20, 13:28   #3327
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Nie no muszę to napisać
Rozumiem, że można mieć preferencje co do płci, ale jest mi ciężko zrozumieć smutek, rozczarowanie gdy okazuje się, że dziecko będzie innej płci niż ta 'wymarzona'
Dziewczyny, cieszcie się, że Wasze dzieci ładnie się rozwijają i są zdrowe! To jest prawdziwe szczęście dla rodzica, nie płeć. Inni takiego szczęścia nie mają - wystarczy nawet przejrzeć wątki na wizażu z prośbą o pomoc dla chorych dzieci... To jest dopiero tragedia!
Albo co mają powiedzieć pary, które mają problem z zajściem w ciążę (albo w ogóle nie mogą mieć dzieci). Jak korzystają z metody in-vitro to modlą się, aby się udało i mieć upragnione dziecko - nieważne czy chłopca czy dziewczynkę.

Mam nadzieję, że nie potraktujecie tego jako jakiś atak. Po prostu od jakiegoś czasu mnie to męczy i w końcu musiałam to z siebie wyrzucić.
Może też piszę tak dlatego, bo jak wiecie (przynajmniej dziewczyny z długim stażem w wątku) cały czas muszę przyjmować ten swój lek - a niestety następstwem jego stosowania mogą być wady rozwojowe czy bezdech. I dla mnie najważniejsze jest, że moje dziecko jest ZDROWE i modlę się o to, żeby tak zostało.
Popieram , masz 100% rację . Ja od poczatku nie liczyłam na chłopca czy dziewczynke - co miało byc to będzie. Mój Tż chciał chłopca to wiem, ale jak gin zakomunikował, że dziewczynka to mu się łezka w oku zakręciła ze szczęścia . A nasz znajomy, którego żona jest w tym samym tygodniu co ja był nastawiony na synka, a jak się okazało, że jednak będzie córcia to się przez tydzień do nas nie odzywał i do żony też - obrażony na cały świat - to jest dopiero głupota . Ale im po prostu wszystko za łatwo przychodzi i nie potrafia docenic tego co mają.

Edytowane przez Dziewczonka
Czas edycji: 2011-01-20 o 13:29
Stary 2011-01-20, 13:32   #3328
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Violisia nie wydaje mi sie zeby 7 kg do przodu w 24 tyg to było jakos duzo. wydaje mi sie ze to norma,. no ale tez to zalezy od wzrostu. nie ma sie co tak bardzo przejmować wagą.
mam dla was przekaz od mojego TŻ
mianowicie przekaz do wszystkich ktore źle się czują ze swoim ciałem w ciąży. otóż powiedział, że kobieta w ciązy jest urocza! i nie ważne czy ma cellulit czy rozstępy czy bóg wie co jeszcze. nosi w sobie zycie i to jest najważniejsze!
Stary 2011-01-20, 13:33   #3329
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczonka legalnie można wykonać zabieg podwiązania jajników jeśliistnieje zagrożenie życia dla kobiety.jUŻ mój gin się o to postara żebymw karcie miała wpisane ,ze trzeba je podwiązać ,ponieważ jest ryzyko.

Ło matko zjadłam obiadek i konam(kopytka+mięsko+sosi k i surówka)
ide poleżeć z chłopcami
Kochana moja siostra miała 3 cesarki (w tym jedna ciąża stracona w 9 miesiącu) i mimo to niestwierdzono zagrożenia dla jej życia, po prostu powiedziano, że ma się dobrze zabezpieczac, bo kolejna cesarka w jej przypadku to ryzyko i tyle
Stary 2011-01-20, 13:34   #3330
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny: )

ja dzisiaj znowu nie mogłam spać... wierciłam sie z boku na bok i nie mołam sobie miesa znaleźć...

wydaje mi się, że dzidzia się rusza... nie wiem czy to już są ruchy, ale bardzo bym chciała...nie che żeby się okazało e znowu sobie coś wkręcam....mianowicie tak raz może dwa razy na dzień czuje takiego bąbelka w brzuchu... jakby mi bańka mydlana pękła.... myślicie, że to już to?? od dwóch dni się zastanawiam czy dzidziol nie baraszkuje...ale jest mi to strasznie ciężko określić....no i czuje to bardzo rzadko....z reguły raz może dwa... i czekam cy te odczucia się nasilą...ale jak na razie częstotliwość taka sama...

Ja za morfollogie krwi płacę 8zł... ostatnio hemoglobina wyszła mi 11,5 i moja gin powiedziała, że jeszcze jest w porządku i nie ma co się martwic....a normę na karteczce tez miałam od 12-16...

matallewar powodzenia na egzaminie

spice1985 z tego co piszesz to w ogóle ta lekarka za miła to nie była...jak już tyle kasy wzięła to mogłaby chociaż troszkę uprzejmością nadrobić, a nie teksty o wadze strzelać...

Mango08 mi z każdej tego typu "przepowiedni wychodzi inaczej, więc zdaje się na usg

the_sania mi tez jest obojętne...byleby zdrowe było

eweska powiem ci kochana tylko tyle.... pomyśl sobie jakie masz szczęście, że w ogóle możesz mieć dzieci.... dla niektórych nieosiągalnym jest posiadac taka fajna gromadke jak ty to wielkie szczęście i pamiętaj, że facecikom jest łatwiej w życiu takie jest moje zdanie

Dziewczyny a podczytywałyście ten wątek:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=303080

powiem wam, że wczoraj się oderwać nie mogłam i już się nie boje porodu niektóre historie są naprawdę świetne i podnoszące na duchu

oczywiście dla tych co będą rodzic po raz pierwszy
Cos tam czytałam, ale wole nie Bo mnie to czasem przeraza i niepotrzebnie zaczynam sie martwic
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości