|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
|
12 | 21,43% |
| Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
|
37 | 66,07% |
| II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
|
7 | 12,50% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
mój dotyka, rozmawia... aż mnie wzrusza jak patrzę na niego i zawsze powtarza jak wychodzi rano do pracy, że nas baaardzo kocha![]() i nie daj się ! nie zgadzaj się na mieszkanie z teściami. heh w ogóle nieładnie, że dopiero niedawno Ci się przyznał, a wcześniej ukrywał to. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
będziesz taka szczęśliwa, że masz dzielnych, małych, ślicznych chłopaczków
|
|
|
#3302 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
Cytat:
Ogólnie bardzo pomocny i kochany, tylko czasami uparty jak osioł Co do siedzenia przed kompem, to słabo, bo moja Emila też chora i musze sie nią zajmować. Teraz ogląda bajki, ale już dosyć na dzisiaj i zaraz idę wyłączyc TV, więc czas na zabawę. Wczoraj byłam u gina. Wyniki mam OK, tylko cisnienie jakieś takie podwyższone miałam, bo 135/75, przy czym ja zawsze (nawet w pierwszej ciaży) mam 120/80. Ale w sumie gin nie mówił, ze coś jest nie tak ![]() No nic, lecę do Małej... Miłego dnia
|
||
|
|
|
#3303 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 149 to chyba nie jakas katastrofa Cytat:
teraz z dziewczynka nie powinnas tyle przytyc ruchu potrzeba i wiecej seksu![]() eweska nam zamilkla, chyba wene stracila... wiem co czuje... siostrze sie jakby nie patrzec udalo... ale zawsze sie moze wszytko zmienic. Czlowiek o czyms marzy a tu lipa, ja chce synka bede miala corunie- ktora sie zalozy???
|
|
|
#3304 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiu mi się wydaje, że u Ciebie będzie córcia.....
albo synek.... hehe
|
|
#3305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3306 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki piekne brzuszki .
trzymam kciuki za udane wizyty u gina i na relacje później. Ja też myślałam,że bede miała ciągle niechęć do ciąży i do dziecka,bałam sie strasznie że nie pokocham i że poporodzie bedzie gorzej.Teraz kiedy sie rusza i kopie to już tak nie myślę.A od kiedy wiem,że bedzie córcia bardzo się cieszę. Wiem,że nie bedzie lekko,jednak dam rade. ddaaiissyy super,że mąż się cieszy,i jak przyjemnie czytać twojego posta. Krzycz kochana z radości krzycz.Zobaczysz jak mała sie urodzi to bedzie córeczka tatusia. Mój tż od zawsze chciał mieć córkę.Jak Martynka się urodzi to rozpieści ją na maxa już to powiedział,
|
#3307 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam córkę, więc w rodzinie parcie na chłopca jest, nie powiem, ale ja tez coś czuję, że będzie druga dziewczynka. I jeszcze to 51% od gina... Zobaczymy
|
|
#3308 |
|
Wtajemniczenie
|
ja wam powiem, że baaardzo chciałam od samego początku córeczkę, i teraz jestem z siebie dumna, że moje myślenie zmieniło się na wielką radość zarówno z chłopca jak i z dziewczynki. na dzień dzisiejszy jest mi obojętne
|
|
#3309 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
![]() daisy współczuję sytuacji z TŻ, ja na mojego wkurzyłabym się bardzo. Przede wszystkim o to, że nie przedyskutował tej sprawy ze mnę. moria śliczny brzuszek. Ne rozumiem jak piszesz, że wyglądasz jak wieloryb! Czy Ty aby na pewno wiesz jak wieloryb wygląda?? hihi ![]() ewesko rozumiem, że teraz dla odmiany chciałaś mieć córeczkę, ale tak jak dziewczyny piszą, ważne że chłopaki są zdrowe. Mnie do tej pory nie ciekawiło kogo w sobie noszę, jednak ostatnio coraz bardziej chcę wiedzieć. Nie mogę się już USG doczekać. Ostatnio natknęłam się na takiego linka: http://www.twojaplodnosc.pl/przetestuj.php i choć w coś takiego nie wierzę, to jednak sprawdzałam. Uciekam, miłego dnia. |
|
|
|
#3310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A to takie refleksje mnie naszły ale wiesz co chce powiedzieć
|
|
|
|
|
#3311 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Serio Zadowolona jesteś z tej paczki? rozumiem że te butelki nie mają tego BPA? Ja dostałam też jakąś z Aventu od położnej,muszę sprawdzić czy ma PBA. Byłam dzisiaj na tym USG niby dopplerowskim i jestem taka niezadowolona że szok! Nie wiem po co innej babie dodatkowo płaciłam 120 zł za to USG, bo nie zrobiła mi nic innego niż moja gin (ale ona zleciła to badanie). Pomierzyła tylko główkę , nogi, brzuszek, jeszcze była niezadowolona że dziecko śpi i nie może sprawdzić czy zgina nóżki i ręce, to jej mówię że 3 tyg temu na USG zginała;P Ułożona jest miednicowo...ale powinna się jeszcze przekręcić do porodu co? W końcu dopiero koniec 24 tyg, a kiedy dziecko się powinno główką układać? Nie badała żadnych przepływów, ani nic. Myślałam że posłucham serduszka...Tylko mam napisane że serce czterojamowe, bije miarowo, pępowina trójnaczyniowa, żołądek i pęcherz w położeniu typowym, powłoki brzuszne o zachowanej ciągłości, kręgosłup o prawidłowo zachowanej ciągłości kości pokrywy czaszki wysklepione prawidłowo, profil twarzy prawidłowy łożyska- ściana przednia, poza ryzykiem przodowania ilość płynu owodniowego w normie. Hm, a te przepływy niby nie robi,co coś tam...nawet nie zrozumiałam bo byłam taka zła, jak mi powiedziała że dużo przytyłam...niecałe 8 kg od początku...Aż tak dużo? Moja gin nic na ten temat mi nie mówiła... Dzidzia jest tydzień mniejsza na USG niż z miesiączki,ale to dziewczynka niby (bo nadal na 100% nie widać, przez to łożysko) i ponoć na tym etapie ciąży mogą być rozbieżności do terminu miesiączki nawet 2-3 tyg,więc mój tydzień to chyba bez tragedii. Za to nogi ma dlugie Równo z terminem miesiączki
|
|
|
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
the_sania chyba nie dzidziuś, bo jak szaleje, to nie boli, a to bardziej z boku i niżej bolało.
moria ale to taki ból, że zakuje i przestaje? Ale zakuje tak strasznie? Bo mi się wydaje, że te więzadła już czułam, ale to było zupełnie inaczej i nie tylko z lewej strony... hmmm... Uciekam, bo siedzę na zajęciach i zaraz będę pisać kolosa ![]() Potem Was nadrobię porządnie
|
|
#3313 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam kobitki kochane
U mnie dzisiaj ciężka noc była, cały czas mnie budziło kłucie, oby przeszło bo zwariuje . A na dworze śnieżna zamiec, zima wraca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piękny brzuszek ![]() Cytat:
Cytat:
jeszcze wszystko może się zdarzyc Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
, a co do tych nózek to ostatnio gin u którego robiłam usg powiedział, że dziewczynki mają dłuższą kośc udową i jest to normą . Kazał sobie wyobrazic kobiete i męzczyznę o równym wzroście - i zobaczyc gdzie ona ma tyłek, a gdzie on - kobiety maja dłuzsze nogi ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- I zapomniałabym... trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|
|
#3314 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jednak widze jak strasznie kocha swoja mala siostrzyczke (8lat), dzwonia do siebie, a jak jestesmy u niej to sie razem bawia... sam powiedzial, ze jak zobaczy dziecko bedzie je mocno kochal i tez do niego wstawal, kolyssal itp- nom zobaczymy![]() Cytat:
ok ok lec do coreczki ![]() Cytat:
Cytat:
przeczucia nie mam albo je niedopuszczam do siebie zyje nadzieja... w 20tc moj bejbik byl o 2tyg starszy niz miesiaczka...wiec moze ma siusiaka aaa z drugiej strony jak sie ma nie tolerancje na glukoze, to zwykle dzieci szybko rosna co ma byc to bedzie- juz je kocham strasznieCytat:
spice1985 jestes dowodem na to ze co lekarz to inna opinia, ciekawe co mi by powiedziala jak przytylam 10kg i mam nietolerancje na glukoze?? ze pewnie siedze w domu i opycham sie slodyczami?? dla mnie i tak masz duzo opisane... ja nawet nie znam wagi mojego dziecka z 20tc nie trzeba sie dolowac, tylko wierzyc
|
|
|
#3315 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie przyszłe mamuśki. To mój pierwszy wpis na tym forum. Chętnie sobie poczytałam Wasze poprzednie wpisy, z kilku informacji chętnie skorzystam.
Jestem w tej chwili w 21 tc. Od początku ciąży przytyłam 2kg, dzidzia waży już 320g ![]() W przyszłym tygodniu wybieram się na USG 3D/4D i już nie mogę się doczekać.
|
#3316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście ja się najbardziej cieszę że z dzidzią ok, to dla mnie najważniejsze. A kobieta była po prostu jakaś mało empatyczna miałam wrażenie, więc trochę skołowana z tej wizyty wyszłam. We wtorek idę do mojej ginekolog, to sobie jeszcze podpatrzę (zjem batona przed wizytą ) i pogadam z nią. Jutro na tą glukozę 75g idę...Już mam stres Strasznie nie lubię pobierania krwi...
|
|
|
|
|
#3317 |
|
Zadomowienie
|
24kasia86 Właśnie miałam tez zapytać o to podwiązywanie...ze chyba nie legalnie...ale nie chce sie wymądrzać bo mało na ten temat wiem
![]() Właśnie dzwoniłam do szkoły rodzenia Jesteśmy zapisani na marzec hihi ale sie ciesze |
|
|
|
#3318 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny szukam w cenniku mojego laboratorium tej glukozy pod obciążeniem - to się nazywa "krzywa cukrowa dwupunktowa"? bo nic podobnego nie widze
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no muszę to napisać
Rozumiem, że można mieć preferencje co do płci, ale jest mi ciężko zrozumieć smutek, rozczarowanie gdy okazuje się, że dziecko będzie innej płci niż ta 'wymarzona' ![]() Dziewczyny, cieszcie się, że Wasze dzieci ładnie się rozwijają i są zdrowe! To jest prawdziwe szczęście dla rodzica, nie płeć Albo co mają powiedzieć pary, które mają problem z zajściem w ciążę (albo w ogóle nie mogą mieć dzieci). Jak korzystają z metody in-vitro to modlą się, aby się udało i mieć upragnione dziecko - nieważne czy chłopca czy dziewczynkę. Mam nadzieję, że nie potraktujecie tego jako jakiś atak . Po prostu od jakiegoś czasu mnie to męczy i w końcu musiałam to z siebie wyrzucić.Może też piszę tak dlatego, bo jak wiecie (przynajmniej dziewczyny z długim stażem w wątku) cały czas muszę przyjmować ten swój lek - a niestety następstwem jego stosowania mogą być wady rozwojowe czy bezdech. I dla mnie najważniejsze jest, że moje dziecko jest ZDROWE i modlę się o to, żeby tak zostało. |
|
|
|
#3320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3321 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Napisałam po prostu, prosto z serduszka co czuję i myśle. Tak jak wczesniej pisałam jaka jestem zła i rozżalona ciążą, tak teraz też chciałam sie Wam pochwalić moją metamorfozą !!!!! kasia1361, fajnie że komuś miło sie mnie czytało Dziękuję ![]() Cytat:
Dziś na spokojnie pogadam z nim, nie chcę robić karczemnej awantury bo to moze do niczego dobrego nie prowadzić ale też wiem, że moj maz bierze sobie moje słowa do serca (Czasem :P) i mam nadzieje, ze przemysli swoje postępowanie !! Cóż z tego ze mnie wczoraj przepraszał..... Cytat:
![]() Wczoraj miał imieniny wiec nie chciałam być taką jędzą w dniu jego świeta spice1985 co za wstrętna baba z tej pani ginekolożki i jeszcze jak mogła Ci powiedziec, ze duzo przytyłas ! Kretynka jakas, chyba mineła sie z powołaniem!! Najwazniejsze ze dzidzia zdrowa !! bassienka może to syndrom białego fartucha, ze skoczyło Ci cisnienie? Ponadto to które masz wcale nie takie duze, z tego co ja wiem norma może byc do 140 to górne więc nie martwiłabym sie w ogóle !! Jest ok. Mam mamę z nadciśnieniem, więc jestem w temacie a i sama często mam na tle nerwowym wariacje z cisnieniem i bywało ze miałam 180/120 Twoje jest w porzo
|
|
#3322 |
|
Zadomowienie
|
dziewczonka legalnie można wykonać zabieg podwiązania jajników jeśliistnieje zagrożenie życia dla kobiety.jUŻ mój gin się o to postara żebymw karcie miała wpisane ,ze trzeba je podwiązać ,ponieważ jest ryzyko.
Ło matko zjadłam obiadek i konam(kopytka+mięsko+sosi k i surówka) ide poleżeć z chłopcami
|
#3323 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moj brat bombowy jest, ale jakos nie wierze by to wplywalo na charakter ![]() zreszat Kasiu pisalam ci jakie ja mam z nimprzeboje braterskie, najukochanszy brat na swiecie ![]() Cytat:
![]() ja tez bylam w stanie zalozyc sie ze mam siusiaka w brzuchu, bo chyba podswiadomie chcialam corcie i nie wierzylam ze to moze byc prawda.. i przyzwyczailam sie do tego a tu bachhhh córa na 99% jak dla mnie![]() ktora mnie wlasnie skopala, ze nie wierze ze jest kobitka:P i jej siusiaka chce zamontowac : hahaha:Cytat:
|
|||
|
|
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3326 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny: )
ja dzisiaj znowu nie mogłam spać... wierciłam sie z boku na bok i nie mołam sobie miesa znaleźć...wydaje mi się, że dzidzia się rusza... nie wiem czy to już są ruchy, ale bardzo bym chciała...nie che żeby się okazało e znowu sobie coś wkręcam....mianowicie tak raz może dwa razy na dzień czuje takiego bąbelka w brzuchu... jakby mi bańka mydlana pękła.... myślicie, że to już to?? od dwóch dni się zastanawiam czy dzidziol nie baraszkuje...ale jest mi to strasznie ciężko określić....no i czuje to bardzo rzadko....z reguły raz może dwa... i czekam cy te odczucia się nasilą...ale jak na razie częstotliwość taka sama... Ja za morfollogie krwi płacę 8zł... ostatnio hemoglobina wyszła mi 11,5 i moja gin powiedziała, że jeszcze jest w porządku i nie ma co się martwic....a normę na karteczce tez miałam od 12-16... matallewar powodzenia na egzaminie ![]() spice1985 z tego co piszesz to w ogóle ta lekarka za miła to nie była...jak już tyle kasy wzięła to mogłaby chociaż troszkę uprzejmością nadrobić, a nie teksty o wadze strzelać... Mango08 mi z każdej tego typu "przepowiedni wychodzi inaczej, więc zdaje się na usg ![]() the_sania mi tez jest obojętne...byleby zdrowe było ![]() eweska powiem ci kochana tylko tyle.... to wielkie szczęście i pamiętaj, że facecikom jest łatwiej w życiu takie jest moje zdanie![]() Dziewczyny a podczytywałyście ten wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=303080 powiem wam, że wczoraj się oderwać nie mogłam i już się nie boje porodu niektóre historie są naprawdę świetne i podnoszące na duchu oczywiście dla tych co będą rodzic po raz pierwszy
|
#3327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Ja od poczatku nie liczyłam na chłopca czy dziewczynke - co miało byc to będzie. Mój Tż chciał chłopca to wiem, ale jak gin zakomunikował, że dziewczynka to mu się łezka w oku zakręciła ze szczęścia . A nasz znajomy, którego żona jest w tym samym tygodniu co ja był nastawiony na synka, a jak się okazało, że jednak będzie córcia to się przez tydzień do nas nie odzywał i do żony też - obrażony na cały świat - to jest dopiero głupota
Edytowane przez Dziewczonka Czas edycji: 2011-01-20 o 13:29 |
|
|
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
Violisia nie wydaje mi sie zeby 7 kg do przodu w 24 tyg to było jakos duzo. wydaje mi sie ze to norma,. no ale tez to zalezy od wzrostu. nie ma sie co tak bardzo przejmować wagą.
mam dla was przekaz od mojego TŻ ![]() mianowicie przekaz do wszystkich ktore źle się czują ze swoim ciałem w ciąży. otóż powiedział, że kobieta w ciązy jest urocza! i nie ważne czy ma cellulit czy rozstępy czy bóg wie co jeszcze. nosi w sobie zycie i to jest najważniejsze!
|
#3329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo mnie to czasem przeraza i niepotrzebnie zaczynam sie martwic
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.

w ogole tematy ciuszki, dzidzius ciaza na razie sa mu obce
kiedys powiedzial ze poki nie zobaczy malenstwa to nie uwierzy
i zawsze powtarza jak wychodzi rano do pracy, że nas baaardzo kocha

jak juz jestes na zwolnieniu to posiedz z nami czesciej
Ogólnie bardzo pomocny i kochany, tylko czasami uparty jak osioł 

ale wiesz co chce powiedzieć 

jeszcze wszystko może się zdarzyc
Czekamy na Ciebie fasolko
wierciłam sie z boku na bok i nie mołam sobie miesa znaleźć...