Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-20, 13:38   #3811
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Mi zostało 53 dni i codziennie grzecznie proszę mojego syneczka żeby się ładnie odwrócił głowką na dół ale narazie bez efektu

ja tez nie wiem czy moja sie odwróciła dopiero 8 lutego mam usg to sie pewnie dowiem

myslisz ze poczujemy (jezu jak mnie kopneła az podskoczyłam az sie paput wystraszył) jak sie bedzie obracac??

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:39   #3812
aja1
Zakorzenienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Jok3r dlatego małym dzieciom mierzy się w pupci

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:39   #3813
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kosmisia1985 Pokaż wiadomość
Widzę, że każda kobieta jest taka sama. Ja też jak małego nie czuję to czekoladę jem albo szturcham

Dziewczyny słyszałyście jakieś opinie o tych pieluchach babydream z rosmanna? Koleżanki zachwalały, a są chyba troszkę tańsze? Napiszcie jaki rozmiar bierzecie dla malucha do szpitala?
Ja kupilam jedna paczke do szpitala, bo jest taka fajna mala. Same pieluszki ponoc zle nie sa, ale ja i tak kolekcjonuje Pampki, bo co chwile trafiam na rozne promocje, wiec poki mam do nich dostep to biore z gornej polki
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:42   #3814
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
ja tez nie wiem czy moja sie odwróciła dopiero 8 lutego mam usg to sie pewnie dowiem

myslisz ze poczujemy (jezu jak mnie kopneła az podskoczyłam az sie paput wystraszył) jak sie bedzie obracac??
Nie wiem czy poczujemy ja w każdym razie czuje wyraznie głowke u góry a jakoś boję się cc pierwsze rodziłam naturalnie i teraz tez bym tak chciała.A widze że tygodniami jesteśmy tak samo

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012

Edytowane przez agus235
Czas edycji: 2011-01-20 o 13:44
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:43   #3815
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Hehe no fajnie

No w koncu sie panna pojawila Kurcze, a jakie mialas wyniki z glukozy?, bo ja mam po 50 166 i gine kazal mi zrobic 75 i skierowal do cukrzyka. Tylko co jesli po drugim badaniu bede juz miala normalne wyniki? I kurka za 4 tyg porod, a ja mam sie na koniec kluc?

Jaki masz na to sposob?, bo mnie ostatanio tez znowu zaczely lapac i jajko mozna wtedy zniesc. Maz raz sie zerwal z lozka, bo myslal, ze rodze

Mnie czesto ostatanio boli i to roznie. Raz na @, raz klucia, ale to ponoc normalne i mam brac Nospe.

Ja czuje mlodego non stop od pierwszych ruchow. Nie daje mi spokoju i bardzo rzadko sie zdarza, ze np caly dzien cisza. Maly wiercipieta mi rosnie

Ja mam taki z rossmana i ten co Aja, ale nie jestem zadowolona, bo pomiary sa dziwne. Jak mierze temp to po sygnale dzwiekowym wychodzi, ze mam 32-35 stopni C, a w instrukcji jest napisane, ze jak sie chce dokladny pomiar zrobic to tzreba termometr przytrzymac 5min czyli tyle ile rteciowy. No i jak masz chore dziecko, jest marudne, placze to wez mu teraz trzymaj ten termometr 5min czy w buzi czy pod pacha no kosmos. Trafilam dzis wlasnie na tez co ma Tity firmy Sisi i spodobal mi sie, bo nie ejst specjalnie drogi w porownaniu z innymi tego typu, ma jakies tam opinie i daje pomiar w 2 sec bodaj. No i sie zastanawiam czy nie kupic wlasnie takiego.

ja przed ciążą miałam bardzo często skurcze
ból przeokropny i zawsze w nocy a potem kilka dni nie można stanąć na nodze

ja to miałam od kawy bo ona wypłukuje magnez a ja bardzo lubię kawe parzoną i piłam duzo

trzeba go poprostu uzupełniac czekoladą (ten sposób najsmaczniejszy), magnezem w tabletkach jesc duzo rzeczy zawierających magnez

teraz w ciąży odstawiłam całkiem parzuche i miałam może raz tylko skurcz w nocy

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:45   #3816
bosti
Zadomowienie

Jok3r witaj
miałam od razu test diagnostyczny z 75g glukozy, bez tego przesiewowego 50g. wyszło mi 144, czyli tylko o 4 przekroczona norma, ale gin od razu stwierdził cukrzycę ciążową i kazał zgłosić się jak najszybciej do poradni diabetologicznej. tam najpierw była rozmowa z dietetyczką, dostałam glukometr, nauczyła mierzenia poziomu cukru i zapisała na wizytę lekarską po tygodniu mierzenia i diety. wczoraj na wizycie lekarka potwierdziła, że w ciąży normy są bardzo zaostrzone i że to cukrzyca. tak więc do końca ciąży mam mierzyc kilka razy dziennie cukier i stosować dietę, co 2-3 tyg. wizyta kontrolna u diabetologa

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:45   #3817
aja1
Zakorzenienie

Sprawdziłam mój termometr, chodzi dobrze

Dobra uciekam na zakupy, bo młoda mnie molestuje o LPS bo jakaś promocja jest.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:46   #3818
kosmisia1985
Raczkowanie

Cytat:
Ja kupilam jedna paczke do szpitala, bo jest taka fajna mala. Same pieluszki ponoc zle nie sa, ale ja i tak kolekcjonuje Pampki, bo co chwile trafiam na rozne promocje, wiec poki mam do nich dostep to biore z gornej polki
Ja też chciałam pampki, ale doradzali że lepiej nie przyzwyczajać skóry do tych najlepszych, bo potem "jakby co" będzie klapa A dużą masz kolekcję pampersów, bo ja nie zamierzałam kupować na zapas?
kosmisia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:50   #3819
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Ja też chciałam pampki, ale doradzali że lepiej nie przyzwyczajać skóry do tych najlepszych, bo potem "jakby co" będzie klapa A dużą masz kolekcję pampersów, bo ja nie zamierzałam kupować na zapas?
ja mam 2 paczki po 72sztk pampers premium care i tylko tyle
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:56   #3820
bosti
Zadomowienie

ja ostatnio dostałam dużą paczkę pampersów premium care jedynek, a wcześniej jeszcze dwie duże huggiesów dwójek. oprócz tego kupiłam w rossmannie próbkę 2szt. babydream, żeby sprawdzić, czy będą fajne. tak więc na początek juz coś mam

Stary 2011-01-20, 13:59   #3821
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Sprawdziłam mój termometr, chodzi dobrze

Dobra uciekam na zakupy, bo młoda mnie molestuje o LPS bo jakaś promocja jest.
Hmm, ale po tym sygnale dzwiekowym pokazuje ci normalna temp np 37 cos?

Cytat:
Wiesz co jesli dzidzia nie bedzie jakims uczuleniowcem to mozesz zmieniac firmy kiedy chcesz. Szwagierka tak testuje caly czas i co jej sie jakas paczka skonczy, anie ma juz np promocji to kupuje inna firme. Natomiast ja mam juz 10 op chusteczek Pampers Premium, 4 paczki chusteczek Nivea, ale zaluje, bo sa suche bardzo, 1 op Babydream 1 rozm, i ok 300 szt Pampersow 1 i 2
Stary 2011-01-20, 14:01   #3822
Stysia71
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
Jok3r witaj
miałam od razu test diagnostyczny z 75g glukozy, bez tego przesiewowego 50g. wyszło mi 144, czyli tylko o 4 przekroczona norma, ale gin od razu stwierdził cukrzycę ciążową i kazał zgłosić się jak najszybciej do poradni diabetologicznej. tam najpierw była rozmowa z dietetyczką, dostałam glukometr, nauczyła mierzenia poziomu cukru i zapisała na wizytę lekarską po tygodniu mierzenia i diety. wczoraj na wizycie lekarka potwierdziła, że w ciąży normy są bardzo zaostrzone i że to cukrzyca. tak więc do końca ciąży mam mierzyc kilka razy dziennie cukier i stosować dietę, co 2-3 tyg. wizyta kontrolna u diabetologa

Powiem Ci,że mnie zaniepokoiłaś, bo jak ja miałam robiony test z glukozy to na czczo miałam 70 a po 50-tce glukozy miałam dokładnie 144 i mój lekarz nic na to nie powiedział... teraz jak przeczytałam Twoją wypowiedz to zaczęłam się stresować czy ja też nie mam tej cukrzycy, a lekarz mnie olał, a ja nie wiedząc też nic z tym nie zrobiłam
Stysia71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 14:03   #3823
bosti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stysia71 Pokaż wiadomość
Powiem Ci,że mnie zaniepokoiłaś, bo jak ja miałam robiony test z glukozy to na czczo miałam 70 a po 50-tce glukozy miałam dokładnie 144 i mój lekarz nic na to nie powiedział... teraz jak przeczytałam Twoją wypowiedz to zaczęłam się stresować czy ja też nie mam tej cukrzycy, a lekarz mnie olał, a ja nie wiedząc też nic z tym nie zrobiłam
Stysiu może normy dla 50tki są inne niż dla 75?? nie stresuj się, lekarz na pewno Cię nie olał

Stary 2011-01-20, 14:03   #3824
ada32
Wtajemniczenie

witajcie po przerwie!!! próbowałam na bierząco czytac ale jakoś sił nie miałam na pisanie wczoraj troszkę po sklepach buszowałam i rozeznanie robiłam w tym czy tym... syn mój nadal plackiem w łóżku leży ale jest reakcja na antybiotyk bo lepiej się czuje naszczęście ja jestem jeszcze zdrowa... a w brzuszku chyba też w porządku mały co prawda mniej kopie ale tłumacze to tym że ma mniej miejsca bo czuje tylko takie przeciąganie.. naciaganie.. czy głaskanie... a nie silne boksowanie... czasami brutalnie się obróci i to wtedy wygląda komicznie i boooli

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Dziewczyny od paru dni zauwazylam u soebie since pod oczami wy tez takie macie???? Bo u mnie to masakra.....nigdy takich nie mailam
kochana czasami since pojawiają się przy anemii... teraz bardziej jesteśmy na to narażone

Cytat:
Napisane przez olsza30 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny, mam pytanie o kosmetyki dla dzieciątka, kupowałyście już może? jeśli tak to z jakiej serii? ja właśnie wczoraj zakupiłam mydełko, płyn do kąpieli i mleczko do ciałka z J&J seria bedtime, ale teraz okropnie żałuje, bo przeczytałam w necie, że J&J bardzo uczula, no i najprawdopodobniej sama będę ich używać... możecie coś doradzić?
moim zdaniem i wypróbowanym to najlepsze i najmniej uczulające jest BAMBINO no i pachnie takim słodkim niemowlaczkiem uwielbiam ten zapach...

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
jestem juz w domku jutro bede was nadrabiac bo zaraz ide spac.. wszystko jest ok juz brak skurczy, szyjka wg usg 43 mm a maly wazy 1360 gram
super że wszystko już dobrze i życzę duuużo zdrówka

Cytat:
Napisane przez zaba5 Pokaż wiadomość
dlatego zazdroszczę wanny, ja mam brodzik więc bez lusterka ani rusz a jeszcze zasłonka do tyłka się przykleja
ale się uśmiałam he he ... ja mam wanne i brodzik a mimo wszystko też mam problem... z lusterkiem to mi też nie wychodzi bo z koncentracją u mnie nie za dobrze i kierunki mi się mylą... a to się zatnę albo zaciągne śmieje się sama z siebie jak się depiluję... już nawet proszę o to mojego tżta...robi głupią minę ale daje radę

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
nuna_77 też kupiłam ten krem na brodawki z Ziaji i faktycznie jest malutki ale miejmy nadzieję, że będzie wydajny
iizabelaa mój tż też 6 lat starszy i też sobie czasami myślę, że on będzie dojrzałym ojcem a ja młodą mamuśka
co do wieku to w moim przypadku "starszy był" i nie był dobrym ojcem.. wręcz przeciwnie ( masakra )... teraz mam młodego kogucika ( młodszego ode mnie ) i zobaczymy w praniu.. narazie kocha mój brzuch i całuje go co chwila więcej niż mnie... aż zazdrosna czasem jestem hi hi wydaje mi się że bedzie dobrym tatusiem skoro teraz ma super relacje z moim synem z poprzedniego małżeństwa tak myślę ale... no właśnie okaze sie...

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
No to się robi
kolba przepiękna maleńka taka cudowna tylko ją całować i mocno kochać kochana życzę dużo zdróweczka i żeby szybciutko do domku wyszła

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
aaa zapomniałam napisać, że dzisiaj nasza rodzina się powiększy ...
o małą Majeczkę (siostrzenicę tż-a)

gratuluję !!!
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 14:05   #3825
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
ja póki co mam tylko huggisy, bo miałam kupon rabatowy z jakiejś gazetki na zestaw newborn, ale musze w końcu też zaopatrzyć się w pampki .... bo czas leci.....
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 14:05   #3826
subtelle
Raczkowanie

Dzień dobry Kochane.
Dawno mnie nie było, mam nadzieję , ze mnie jeszcze pamiętacie.
Podczytuję Was w międzyczasie co kilka dni, widzę że już pierwsze Maluszki są na świecie .
Kolba - cudowna Malutka ! i moja imienniczka!

nie jestem na bieżąco, nie wiem wszystkiego - co u Was, bo czytam co którąś stronę. ale zaglądam-zawsze kiedy mam chwilę i siłę by wysiedzieć przed komputerem.

U mnie ciężko. nie daję rady z rwą kulszową i bólem kości łonowej. Byłam u ortopedy i u lek. prowadzącego- totalna olewka tematu. w ciąży tak się dzieje i muszę doczekać do porodu... a ja każdej nocy przeżywam traumę. wyję z bólu a mąż ze mną.
Brak mi sił już nawet by Wam tłumaczyć jaki to ból. te, które też boli - Montii np - wiedzą o czym mówię. chwilami się poddaję. i tylko kopniaczek Syneczka podnosi mnie na duchu...

Wyprawka już w 70% skompletowana. brakuje wózka i łóżeczka i kilku drobnych rzeczy ale to kwestia jednego zamówienia na All jeszcze. i wizyta w aptece. reszta zamówiona u rp_77, czekam na paczki.
Zegarek nam tyka Dziewczyny. dopiero Was poznawałam, a tu już lada chwilka, lada moment... będziemy Mamami.

Ściskam Was mocno.
zajrzałam, byście pamiętały że jestem z Wami duchem, dzielę z Wami Wasze troski i radości. trzymajcie się w dwupakach jak najdłużej - zdrowo i z uśmiechem!
subtelle-marnotrawna

subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 14:11   #3827
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
to napisz potem jak to odebrałaś. ja ciągle na myśl o porodzie wpadam w panikę i jakoś to się nie zmienia, mimo ze ciągle sobie tłumaczę, że będzie ok i że dam radę
napiszę,
ale ja widziałam już dużo filmików na you tubie,
więc wątpię, że mnie to jakoś poruszy,

zresztą zobaczymy jutro
w sumie to się nie mogę doczekać

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Majeczka jest już na świecie

2800g i 53 cm
Stary 2011-01-20, 14:12   #3828
bosti
Zadomowienie

Cytat:
napiszę,

zresztą zobaczymy jutro
no ja też juz się nieźle naoglądałam, ale wszystkie te filmy budzą we mnie takie same panikarskie odczucia

Stary 2011-01-20, 14:13   #3829
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy poczujemy ja w każdym razie czuje wyraznie głowke u góry a jakoś boję się cc pierwsze rodziłam naturalnie i teraz tez bym tak chciała.A widze że tygodniami jesteśmy tak samo
W pierwszej ciąży poczułam i to dośc wyraźnie że sie odwrócił głowką w dół i bardzo dobrze to widziałam... mój brzuch wyglądał przez tą chwile jakby miał eksplodować... ... i zrobił to trzy tygodnie przed porodem
Stary 2011-01-20, 14:14   #3830
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
Kolba tam wczesniej pisała ( w tym poście jak wróciła ze szpitala) jakiego uzywa laktatora, poszukaj
musiałam przeoczyć, dzięki juz zerkam
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 14:17   #3831
kosmisia1985
Raczkowanie

Cytat:

Wiesz co jesli dzidzia nie bedzie jakims uczuleniowcem to mozesz zmieniac firmy kiedy chcesz. Szwagierka tak testuje caly czas i co jej sie jakas paczka skonczy, anie ma juz np promocji to kupuje inna firme. Natomiast ja mam juz 10 op chusteczek Pampers Premium, 4 paczki chusteczek Nivea, ale zaluje, bo sa suche bardzo, 1 op Babydream 1 rozm, i ok 300 szt Pampersow 1 i 2

Ja też kupiłam te chusteczki z nivei. Mam nadzieje, że nie będą strasznie złe. Trzeba brać pod uwagę to, że każde dziecko jest inne
kosmisia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 14:17   #3832
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
napiszę,

zresztą zobaczymy jutro

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

2800g i 53 cm
gratulacje

subtelle trzymaj sie cieplutko i zycze ci jak najmniej bolesnych dni i odzywaj sie do nas czasem bo sie martwimy teraz juz blizej niz dalej wiec w kazdej chwili mozemy juz nie byc w 2paku

Edytowane przez Ewelqa1985
Czas edycji: 2011-01-20 o 14:20
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 14:21   #3833
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Ja też kupiłam te chusteczki z nivei. Mam nadzieje, że nie będą strasznie złe. Trzeba brać pod uwagę to, że każde dziecko jest inne
Pewnie, ze tak tylko ja akurat po prostu otwieeram paczke i biore do reki. I Nivea jest no suche, ciezko by mi bylo umyc tym sobie rece w pocioagu np, a np Pampki sa tak nawilzone, ze az splywa. To samo Dady i ostatnio mialam okazaje pomacac Cleanic i tez sa mocno nasaczone.
Stary 2011-01-20, 14:22   #3834
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
napiszę,

zresztą zobaczymy jutro

2800g i 53 cm
super!!! gratulacje dla mamusi Majeczki i samej Majeczki wszystkiego najlepszego z okazji URODZIN!!!
Stary 2011-01-20, 14:23   #3835
Mirabilka
Zakorzenienie

odnośnie glukozy to ja też miałam jaja: 50 g - po godzinie cukier ponad 210!! zrobiłam dwa dni później 75g i po 2 godz cukier w normie ok 80. Gin wpisał w kartę ciąży oba te wyniki i zaznaczył, że prawidłowy jest ten 75 g i nic więcej - sama się dziwiłam. Ale na usg waga płodu wyszła chyba w normie 27 tydz waga ok 1 kg.. sama nie wiem. Słodkie kocham

a zastanawia mnie jedno: co trzeba wziąć na porodówkę w sytuacji gdy się nie ma już książeczki ubezpieczeniowej ( no bo np od tamtego roku nie ma) to co trzeba mieć aktualny druk ubezp. RMUA? czy wystarczy ta plastikowa dyskietka z NFZ? no bo się zastanawiam i spać przez to nie mogłam heheh.

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 14:24   #3836
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

2800g i 53 cm
ale u Was w rodzinie rodzi się dzieciaczków
normalnie wysyp macie
Stary 2011-01-20, 14:28   #3837
subtelle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość

a zastanawia mnie jedno: co trzeba wziąć na porodówkę w sytuacji gdy się nie ma już książeczki ubezpieczeniowej ( no bo np od tamtego roku nie ma) to co trzeba mieć aktualny druk ubezp. RMUA? czy wystarczy ta plastikowa dyskietka z NFZ? no bo się zastanawiam i spać przez to nie mogłam heheh.
Prócz dyskietki - książeczka ubezp. lub druk RMUA jest ważny 3 m-ce, ale najlepiej jak będziesz miała wystawiony najpóźniej na miesiąc przed porodem.

Stary 2011-01-20, 14:29   #3838
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

ja plastikowej dyskietki nie posiadam, a z tego co czytałam to trzeba wziąć aktualna RMUA, przynajmniej w tym szpitalu co ja chce rodzić, ale chyba w większości też.
Stary 2011-01-20, 14:32   #3839
bosti
Zadomowienie

Cytat:
odnośnie glukozy to ja też miałam jaja: 50 g - po godzinie cukier ponad 210!! zrobiłam dwa dni później 75g i po 2 godz cukier w normie ok 80. Gin wpisał w kartę ciąży oba te wyniki i zaznaczył, że prawidłowy jest ten 75 g i nic więcej - sama się dziwiłam. Ale na usg waga płodu wyszła chyba w normie 27 tydz waga ok 1 kg.. sama nie wiem. Słodkie kocham

położna nam ostatnio mówiła, że wystarczy karta chipowa z NFZ - ta tzw. dyskietka

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Napisane przez subtelle Pokaż wiadomość
Prócz dyskietki - książeczka ubezp. lub druk RMUA jest ważny 3 m-ce, ale najlepiej jak będziesz miała wystawiony najpóźniej na miesiąc przed porodem.
sama dyskietka wystarczy, nic więcej nie trzeba

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
ja plastikowej dyskietki nie posiadam, a z tego co czytałam to trzeba wziąć aktualna RMUA, przynajmniej w tym szpitalu co ja chce rodzić, ale chyba w większości też.
nie we wszystkich województwach funkcjonują

Stary 2011-01-20, 14:35   #3840
subtelle
Raczkowanie

Cytat:
położna nam ostatnio mówiła, że wystarczy karta chipowa z NFZ - ta tzw. dyskietka

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

sama dyskietka wystarczy, nic więcej nie trzeba

no to pewnie zależy od szpitala. ja zarówno w szpitalu , jak i na SR dowiedziałam się, że muszę mieć i to i to.
ale pewnie, jak to mówią, 'co kraj to obyczaj '
najlepiej zorientować się w szpitalu, gdzie chcemy rodzić.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości