|
|
#1051 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XIII
Cytat:
|
|
|
#1052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym brakuje NNKT.
|
|
|
|
|
#1053 |
|
Raczkowanie
|
wczorajsze U
śniadanie: 2 kromki chleba z masłem, wędliną; jajecznica z 2 jaj na maśle z cebulką i szynką; herbata z cytryną IIśniadanie: kromka chleba z masłem i camembertem; banan; 2 jabłka obiad: domowe spaghetti -makaron, mięso mielone, pomidorki, cebulka, przyprawy, sos bolognese, ser żółty starty na wierzch; sok pomarańczowy przekąska: 2 marchewki podwieczorek: jogobella wiśniowa; 3 ciacha owsiane polane z jednej strony czekoladą; herbata z cytryną kolacja: wieśniak 200g (z pomidorem, rzodkiewką i szczypiorkiem); kromka chleba z masłem i serem smażonym; kakao; jabłko |
|
|
|
#1054 |
|
Zadomowienie
|
R
1. dwa naleśniki z nadzieniem (połowa kostki twarogu z rozgniecionym bananem i cynamonem), deser Smakija 2. naleśnik (został ze śniadania, taki sam jak tamte), jogurt Bakoma 7 Zbóż Men 3. kotlet z kurczaka, mizeria ze śmietaną 18% 4. serek homo naturalny z warzywami (pomidor, kapusta pekińska, papryka zielona) 5. wieśniak z dużą ilością makreli wędzonej, oliwkami i kapustą pekińską wieczorem parę marchewek do oglądania filmu jak to wygląda? i czy ostatni posiłek pasuje na po treningu, czy powinnam dodac do niego np. makaron pełnoziarnisty?
Give thanks for unknown blessings already on their way. 2012: 55 2013: 13 tu piszę o przeczytanych książkach Edytowane przez krtek_ Czas edycji: 2011-01-20 o 15:35 |
|
|
|
#1055 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale nie ma NNKT, dodaj do diety orzechy/pestki/ryby
|
|
|
|
|
#1056 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1057 |
|
Raczkowanie
|
redukcja:
śniadanie- owsianka (1 szklanka mleka 2%,pół szklanki płatków) z dodatkami: pół małego jabłka,kiwi,garść migdałów. obiad- kotlet mielony z kaszą i kapustą kiszoną,ogórek kiszony podwieczorek-mandarynka, bułka kajzerka (1 połówka z wędliną,druga z serkiem kanapkowym naturalnym) kolacja-łosoś w galarecie 150g,140g (mała puszeczka) kukurydzy z czerwoną fasolą. może ktoś to ocenić? ;] |
|
|
|
#1058 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
poważnie za dużo? o tyle za dużo, żaby tyć? bo ona tyje, nawet nie utrzymuje wagi, tylko tyje... pytam nie jakoś złośliwie, tylko naprawdę mnie to zastanawia.
|
|
#1059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z czego ty chcesz się odchudzać? Okresu nie masz, BMI na granicy niedowagi. Odpuść sobie eRkę. Eh, a jadłospis to nie wiem, czy ma 1000kcal. Chodzisz na terapię?
|
|
#1060 |
|
Raczkowanie
|
U:
I. Owsianka z czterech łyżek płatków z bananem, serkiem homogenizowanym naturalnym i orzechami włoskimi, kawa z mlekiem. II. Pół żytniej bułki z masłem, jajkiem na twardo, pomidorem i szczypiorkiem; zielona herbata, mandarynka. III. Kurczak smażony z warzywami + surówka z białej kapusty; cappuccino, jabłko. IV. Serek wiejski z brokułami i czosnkiem; zbożówka z mlekiem, marchewka. Dodałam drugie śniadanie ale ciągle boję się węglowodanów... Winky Chodzę na terapię. Już ponad rok. I efekty mierne, ciągle miotam się między dwoma skrajnościami.
...a ta pustka, ta pustka, ta pustka?! to najpewniej głód. w źrenicy tak pełnej żywej mgły nie ma nic... Edytowane przez Anianiani Czas edycji: 2011-01-20 o 17:11 |
|
|
|
#1061 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie myślałaś nad zmianą psychologa skoro ten nic ci nie daje?
|
|
#1062 |
|
Zadomowienie
|
utrzymanie/r
i jak dzisiaj???? ![]() p.s. Nadal dziękuję
|
|
|
|
#1063 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.
dołączam do was Od 4 dni jestem na swojej pierwszej diecie.Postanowiłam zrzucić jakieś 2-3 kg, bo ostatnio waga mi podskoczyła do góry, ale wcale się nie dziwie, ponieważ moja dotychczasowa dieta składała się głownie z dań zamówionych: pizza, hamburgery, obiady. Moja obecna waga : 57kg wzrost 162 cm -nie ma tragedii ![]() Jadłam zazwyczaj 1-2 razy dziennie w dużych ilościach ![]() Także zdrowa dieta wyjdzie mi na dobre Proszę was niech ktoś oceni mój dzisiejszy jadłospis: R: 1 śniadanie: 4 łyżki owsianki, 2 łyżki otrębów, mleko 2% , jabłko 2 śniadanie: 100g grahamki z masłem i sałatką z makreli ( kocham )Obiad: 2 pieczone kotleciki z polędwicy z sosem strogonoff , kasza gryczana(niestety dzisiaj jakoś tak wyszło bez warzyw) Kolacja: 3 kromki razowca z serkiem wiejskim, sałatka: pomidor,cebulka i łyżka jog. nat, kiwi? Podwieczorku nie udało się dzisiaj wcisnąć w plan dnia Proszę o rady Edytowane przez ciekawska89 Czas edycji: 2011-01-20 o 17:37 |
|
|
|
#1064 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No nic, zobaczę jak będzie jutro. Być może nie powinnam tego tak kontrolować, ale trudno się nie martwić, gdy robi się wszystko, no, prawie wszystko prawidłowo, bo jednak te jadłospisy idealne jeszcze nie są, ćwiczy się, a waga pokazuje więcej niż powinna.
|
|
|
|
|
#1065 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj trochę gorsze śniadanie, ale kolacja mi się podoba, jeżeli łososia będzie trochę i do tego jakieś warzywko. Nadal brak jeszcze jednego posiłku. PS. Proszę Cytat:
Trochę skromnie to wszystko opisałaś, tj. nie jestem pewna co do ilości. Jeżeli porcje są spore i naprawdę się najadasz to okej, wszystko ładnie ![]() |
||
|
|
|
#1066 |
|
Raczkowanie
|
jw.
Trochę skromnie to wszystko opisałaś, tj. nie jestem pewna co do ilości. Jeżeli porcje są spore i naprawdę się najadasz to okej, wszystko ładnie ![]() [/QUOTE] No i super dziękuje za uwagi napewno je zastosuje Następnym razem postaram się lepiej opisać jadłospis, a co do przyjemności po zakończeniu diety, to napewno czasem sobie na coś pozwole
|
|
|
|
#1067 |
|
Raczkowanie
|
redukcja:
śniadanie- owsianka (1 szklanka mleka 2%,pół szklanki płatków) z dodatkami: pół małego jabłka,kiwi,garść migdałów. obiad- kotlet mielony z kaszą i kapustą kiszoną,ogórek kiszony podwieczorek-mandarynka, bułka kajzerka (1 połówka z wędliną,druga z serkiem kanapkowym naturalnym) kolacja-łosoś w galarecie 150g,140g (mała puszeczka) kukurydzy z czerwoną fasolą. może ktoś to ocenić? ;] |
|
|
|
#1068 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Okres dostałam wczoraj, tak więc za jakieś 2 dni zacznie ze mnie 'schodzić' i będę mogła się zważyć ![]() moje dzisiejsze R: I owsianka z trzech łyżek płatków owsianych i jednej łyżki otrębów, na jogurcie naturalnym i z płatkami pełnoziarnistymi; kawa z mlekiem 0.5% i słodzikiem II kanapka [złożona] z chleba pełnoziarnistego, z polędwicą z indyka i sera białego, jabłko III makaron pełnoziarnisty penne z sosem [pomidory, czosnek, pół puszki tuńczyka, zioła] IV pół opakowania serka wiejskiego z małym rozgniecionym bananem posypane dwiema łyżkami płatków migdałowych planuję: V jajecznica z dwóch jajek, pół opakowania serka wiejskiego pozostałe z podwieczorku, pomidor i jak?
Edytowane przez ironique Czas edycji: 2011-01-20 o 18:18 |
|
|
|
|
#1069 |
|
BAN stały
|
Dot.: Nasze codzienne jadĹospisy, czÄĹÄ XIII
ervisha-tak,na czczo,wiadomo
![]() w ciagu kilku dni skoczylo mi ladne kilkaset gram do gory,jestem b.zadowolona i usatysfakcjonowana,ze wreszcie moja praca przynosi efekt ![]() pozytywniej do tego podchodze,jem dla siebie ![]() wiem tez,ze to normalne takie skoki wagowe,bo jak organizm nagle dostaje wiecej,to magazynuje z obawy,ze znow bedzie mniej;i w tej sytuacji waga zawsze idzie nagle sporo do gory.Ale trzeba ciagle tak samo,a nawet wiecej,wiec organizm juz sie przestawi na to,ze dostaje regularnie i zacznie spalac,rozkreci sie metabolizm,prawda? i juz nie bedzie tyl,wiec bede mogla jesc jeszcze wiecej!:-D umowie sie dalej z p.doktor tu w szpitalu na 0,5kg tygodniowo,wydaje mi sie rozsadne to ![]() mam pelno jedzenia,do dojadania itd,na stolowce ciagle jakas tlusta szyna,a ja mam swoja poledwice,ser zolty,serki wiejskie,jajko na twardo ![]() zaparcia z biegunkami na zmiane,ale wytrzymuje i jem! UPS,NIE NA TEMAT,sorki ![]() to bylo pierwszy i ostatni raz,wybaczcie^^ wiec napisze swoje jadlospisy z 2dni ![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- wczoraj: I.kasza manna +2 kromki chleba z 2 plasterkami poledwicy +warzywa,herbata z cytryna II.salatka owocowa(male kiwi,mala pomaranczka,maly banan) +15 chrupkow kukurydzianych III:monte +3 herbatniki w czekoladzie petitki IV:3 wafle ryzowe V:krupnik +5 pierogow ruskich VI: mala pomaranczka,male kiwi +3 ciastka owsiane LuGo! VII: kinder country VIII: 3 kromki chleba srednie +pol serka wiejskiego,warzywa,herbat a IX: pozywny ryz na mleku Belriso o smaku wanilii 180g ,pycha! mniam+ 5chrupkow kukur. o 22 cisza nocna,szlam spac glodna!dzis wiecej wieczorem bedzie ![]() dzis: I: zupa mleczna z platkami jeczmiennymi +2 kromki chlebka z jajkiem,warzywa II: serek waniliowy homogenizowany Gratka +3 petitki w czeko. III: baton musli Nestle truskawkowy,mniam ![]() IV: ogorkowa +klops i ziemniaki V: salatka owocowa (male kiwi,pomaranczka,ok 2/3 banana) +3 ciastka owsiane LuGo! VI: kinder country VII: 3 kromki chlebka +pol serka wiejskiego,warzywa. VIII(teraz bedzie ) pyszny,pozywny ryz na mleku co wczoraj![]() I jak? |
|
|
|
#1070 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teoretycznie jezeli bilans jest ujemny to na samej czekoladzie można chudnąć, ale jesli metabolizm jest spowolniony, a redukcja trwa dlugo to wszystko moze hamować utratę wagi. węgle powodują zatrzymanie wagi. a wymiary tez sie zwiekszają?? ja bym sie radzila bardziej mierzyc niż ważyć Cytat:
|
|
|
#1071 |
|
Raczkowanie
|
I sniadanie : duzy jogurt naturalny. 2 kromki pieczywa waza z pomidorem i ogorkiem (godz.6;00)
II sniadanie; pol pomaranczy , pol grejfruta(godzi. 9.15) III sniadanie; bulka ciemnego chleba z weglina, sałatą, pomidorem, ogorkiem(godz.12) obiad: ziemniaki, gotowane mieso, surowka(godzi.14) podwieczorek; pol pomelo(godz.16) w ciagu dnia: 1 herbata, 2.5 litra wody mineralnej, niegazowanej
|
|
#1072 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jad�ospisy, cz��� XIII
Pożywne to jak cholera. Trochę chemii i nic więcej. Wiesz, że na P słodycze są dodatkiem do co najmniej pięciu pełnowartościowych posiłków? Cytat:
|
|
#1073 |
|
Rozeznanie
|
Utrzymanie
I. Owsianka (4ł owsianych, 1ł otrąb, szklanka mleka 0,5%) z bananem i uprażonymi pestkami słonecznika; pasek czekolady kasztanki pomarańcza II. Porcja makaronu spaghetti z pieczarkami i sosem z pesto & serka śmietankowego kawa z mlekiem III. Serek wiejski 150g z łyżeczką dżemu owoce leśne i pestkami słonecznika; jabłko; 2 kostki czekolady kasztanki IV. Bułka ciemna czosnkowa: - pół z masłem, polędwicą z kurczaka i pomidorem - pół z serkiem wiejskim i ogórkiem pomarańcza Mam ferie i wstaję dosyć późno, więc nie ma 2 śniadania. |
|
|
|
#1074 |
|
Rozeznanie
|
Uuu
ocenicie? |
|
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
P:
śniadanie :2 kanapki: jedna złożona z dwóch kromek chleba orkiszowego, masła, plasterka szynki i pomidora, druga z dwóch kromek chleba orkiszowego, masła i dżemu II śniadanie : 180 g serka homogenizowanego czekoladowego z rodzynkami, pomarańcza, saszetka (50 g) musli kokosowego z czekoladą zalana 135 g jogurtu naturalnego obiad: 1,5 łyżki stołowej ziemniaków, porcja smażonej wątróbki z cebulką, łyżka surówki z pora podwieczorek : 10 chrupek kukurydzianych i deser : 5 biszkoptów a na nich mus czekoladowy, który sama robiłam( i dużo go w czasie przygotowywania podjadłam )kolacja :kanapka z bulki sojowej plasterka szynki i plasterka sera żółtego i pomidora, trzy kawałki chałki z maslem, grejfrut jak to dziś wygląda ?
|
#1076 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsze U (chyba trochę lepsze niż ostatnio):
I: 2 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki muesli, łyżeczka siemienia lnianego - zalane szklanką ciepłego mleka z miodem, kawa II. sok karotka 250ml, ciastko/drożdżówka z serem, kawa napar z imbiru z cytryną i miodem III. 2 jajka na maśle, 1,5 kromki chleba orkiszowego z masłem - część z camembertem, część z zółtym serem, pomidorem i ogórkiem mięta, kawa IV. kromka zwykłego chleba z masłem, twarogiem i dżemem, kakao, potem budyń słodka chwila z garścią rodzynek i 3 orzechami laskowymi w czekoladzie z prośbą o ocenę
|
#1077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
![]() Mi się bardzo podoba. Na kolacje nie dałaś masła ani margaryny ale to nic bo zółty ser jest sam w sobie tłusty Brawo widac poprawę. Ładnie
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
cieszę się
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko mam nadzieje ze to prawda. I następnym razem może postaraj się o 2 łyżki ziemniaków na obiad zwłaszcza ze nie było zupy?
Ale na prawdę jadłospis mi się podoba
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
akurat ja ziemniaków nie lubię, ale jutro chyba zjem nalesniki , więc będzie jeszcze lepiej
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.

Poza tym brakuje NNKT.

Z czego ty chcesz się odchudzać? Okresu nie masz, BMI na granicy niedowagi. Odpuść sobie eRkę. 

)