|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XIII
Ale nie jesteś na P. to cukier nadrobisz sobie w postaci owoców czy słodkości. A osoby chore odmawiają słodkości itp. ograniczają je.
|
#1022 |
|
Raczkowanie
|
Oj nie przesadzaj, dostarcza cukier w innych posiłkach, nie tylko w herbacie... I od braku łyżeczki nic się nie stanie, poza tym wydaje mi się, że napisała jasno, ze nie lubi.
|
|
|
|
#1023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wizaż zwariował! aaa
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie dlatego , że lubie ,pozostane przy gorzkiej
|
#1025 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie widać, że jej jadłospis był BARDZO ubogi w cukier.... Ervisha, nie przesadzaj.
|
|
|
|
#1026 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszcze. Mnie zmuszają i szantażują bym słodziła. I też mi po takiej niedobrze
|
#1027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wybaczcie,musiałam.
|
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
mnie to nikt do niczego nie zmusi, co najwyżej mogą mnie troche pilnować
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
Gdybys wiedziała jaką awanture w domu moze zrobić moja matka. I zaraz mnie do szpitala wywiezie. Nie znasz jej.
|
#1030 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Wybacz, ale awanture o co? O łyżeczkę cukru? Jeśli tak, to twoja mam powinna wybrac si do psychiatry/psychologa, bo to nie jest normalne. A w szpitalu wyśmieliby ją za to, że przywieźli cię,tylko dlatego że nie chciałaś posłodzić herbaty.
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
ja znam mnóstwo osób, które piją gorzką herbate i mają się bardzo dobrze :P
|
#1032 |
|
Raczkowanie
|
mi się jadłospis pati2404 bardzo podoba
widać, że dziewczyna robi postępy i chce wyzdrowieć.
|
|
|
|
#1033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie prawda bo to taki psychol gdzie lekarz uważe ze nie słodzenie herbaty jest nienormalne. Terapi tam nie ma (bo malowanie kolorowanek, lepienie z plasteliny, wycinanie serwetek i inne zabawy przedszkolne terapią nie mozna nazawać) są mnatomiast osoby z ADHD, urazami mózgu itp. Gania ci taki z gołym tyłkiem po oddziale a pielęgniarka i salowy się smieje. W ogóle ci tacy z urazami mózgu sa wyśmiewani przez personel bo przecież do takiego nie dociera. Faszerują cie tylko tam prochami i patrzą jak sie zachowujesz. Fajny szpital. ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Lanvin też tak uważam. Są małe wpadki ale każdy je miewa. Pati pracuje
|
|
#1034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miło mi
|
|
#1035 |
|
Zadomowienie
|
Wow, ale natłukłyście stron
i większość o łyżeczkę cukru do herbaty . To może ja wstawię moje U, bo ostatnio miałam przerwę: I. mała grahamka + śledź po grecku z mnóstwem warzyw z zalewy II. 2 rogaliki pszenne z makiem III. 2 gałki lodów w wafelku (w czasie lekcji w galerii ) - sorbetu brzoskwiniowego i makowego, jabłkoIV. spora porcja żołądków drobiowych gotowanych na rosole z przyprawą do flaczków misz-maszpomiędzy: 2 jabłka V. 4 nieduże kromki chleba żytniego: - z margaryną, filetem z indyka i pomidorem - z margaryną i pokrojonymi 2 paluszkami rybnymi - z margaryną i twarożkiem wymieszanym z pomidorem i oliwkami - z pasztetem z podrobów drobiowych (nie ten z puszki tylko w takiej tubie )w ciągu dnia wpadło parę herbat czarnych z malinami i sokiem malinowym (by babcia i jak to się prezentuje?
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2011-01-19 o 21:26 Powód: literówki. ;) |
|
|
|
#1036 |
|
Raczkowanie
|
Ervisha, nie sądzisz, że z takimi problemami powinnaś pisać na Krzywym Zwierciadle? To staje się irytujące, kiedy ten wątek zdominowały dziewczyny z ED...
|
|
|
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
Ja odpisałam na posta Winky
|
#1038 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że na zwykłym NCJ też mogą się wypowiadać dziewczyny z ED, o ile robią to racjonalnie.. przykro mi mówić, ale Ervisha do tej grupy nie należy. Ale faktem jest, że teraz od NCJ aż bije po oczach ED. ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- No i co z tego, komu odpisałaś? To nie zmienia faktu, że wypowiadasz się tu rozpowszechniając chorobowe myślenie.
|
|
#1039 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie o to mi chodziło.
Jasne, że wątek jest z jadłospisami, ale kiedy jest mowa o szpitalach psychaitrycznych i awanturach o łyżeczkę cukru... To chyba warto się zastanowić troszkę, czy na ogólnym wątku o takich rzeczach pisać. Takie jest moje zdanie. Ale nie róbmy OT
|
|
|
|
#1040 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
koniec OT.
|
|
#1041 |
|
Przyczajenie
|
Rrrr:
I : 3 kanapki zapiekane w piekarniku z serkiem topionym i przyprawka do pizzy,z białym chlebem < bo od czarnego tyje > pół serka wiejskiego II : PÓŁ serka wiejskiego . 1płat śledzia w oćcie i majranku III:talerz zupy z kabaczka , 4ptasie mleczka IIII: pół piersi z kurczaka gotowanej IIIII: śledzik ten co wcześniej , czerwoną herbata. Może dla nie których wyda sie to mało,ale dla mnie jest dobre.chce jeść jak jestem głodna a nie wpychac na siłę. Dziś nie potrzebnie zjadłam ptasie mleczko ale dostałam całe i oddalam siostrze, i tak jestem z siebie dumna , bo kiedyś zjadłam całe na raz.
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1043 |
|
Raczkowanie
|
To może ja wstawię moje U, bo ostatnio miałam przerwę:
I. mała grahamka + śledź po grecku z mnóstwem warzyw z zalewy II. 2 rogaliki pszenne z makiem III. 2 gałki lodów w wafelku (w czasie lekcji w galerii ) - sorbetu brzoskwiniowego i makowego, jabłkoIV. spora porcja żołądków drobiowych gotowanych na rosole z przyprawą do flaczków misz-maszpomiędzy: 2 jabłka V. 4 nieduże kromki chleba żytniego: - z margaryną, filetem z indyka i pomidorem - z margaryną i pokrojonymi 2 paluszkami rybnymi - z margaryną i twarożkiem wymieszanym z pomidorem i oliwkami - z pasztetem z podrobów drobiowych (nie ten z puszki tylko w takiej tubie )w ciągu dnia wpadło parę herbat czarnych z malinami i sokiem malinowym (by babcia i jak to się prezentuje? jak dla mnie super, różnorodnie, ze smakiem, ogólnie twoje jadłospisy mi się podobają Tak trzymaj!PS: narobiłaś mi smaka na lody
|
|
|
|
#1044 |
|
Zadomowienie
|
UUUUU:
przed wczorajsze: 5. 15 - musli bio z mlekiem sojowym i bananem ( duża micha ) 9. 30 - serek homogenizowany suszona śliwka; ciasteczka czekoladowe lu- go; kawa z mlekiem 13.00 - kanapka ( z 2 dużych kromek ) chleba żytniego z dynią z masłem i serem; jabłko 15. 15 - kasza gryczana z warzywami; zraz z sosem; ogórek kiszony; marchewka gotowana 18. 00 - 1, 5 bułki razowej okrągłej: pół z serkiem almette śmietankowym i szynką z kurcząt; pół z serem i mortadelą; pół z serkiem homogenizowanym maćkowy, waniliowym ( wszystkie z masłem) wczorajsze: 5. 30 1. bułka duża grahama ciemna z ziarnami: - pół z masłem i serem - pół z masłem orzechowym, twarożkiem i konfiturą czereśniową; pomidor, ogórek kiszony, banan; kawa z mlekiem 10. 30 2. duża drożdżówka z serem i lukrem; kawa z mlekiem 14. 20 3. kawałek chleba energia z piekarni( większy i ciężki, ciemny z ziarnami ) z serkiem śmietankowym kiri i ketchupem; mandarynki 17.10 4. ryba pieczona panga( cała ) w rękawie z ziołami, paczka warzyw na patelnię ( kalafior, groszek, marchewka, papryka, kukurydza- przyprawa ) sauna 20. 30 5. twarożek wiejski z probiotykiem dzisiajsze: 5. 10 1. 2 kawałki chleba energia jw: - pół z masłem, serem, szynką - pół z masłem orzechowym, twarożkiem i dżemem truskawkowym pomidor, ogórek kiszony; kawa z mlekiem 10. 20 kaszka śmietankowa smakija; pół bułki ciemnej podłużnej z ziarnami z serkiem hochland topionym paprykowym; kawa z mlekiem 14. 30 pół bułki podłużnej z ziarnami z serkiem hochland paprykowym; duże jabłko 17. 30 ryba pieczona w rękawie sola ( cała) ; warzywa na patelnie inne jak wczoraj |( cukinia, 3 kolory papryki, marchewka, fasolka- przyprawy) 19. 30 bułka ciemna podłużna z ziarnami: - pół z szynką z cieleciny i mortadelą - pół z masłem orzechowym, serkiem w plastrach śmietankowym campresi i konfitura czereśniową; kawa rozpuszczalna z mlekiem; batonik daim czekoladowy; 2 rządki czekolady niemieckiej takiej grubej i dużej z migdałami codziennie kwas foliowy, wapno, tran, multiwitamina, magnez i b6 bardzo prosze o ocenę, co mogę zrobić, by odzyskać okres. waga i bmi w normie i wyniki eż, psycha blokadka;(
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? Edytowane przez mpati86 Czas edycji: 2011-01-19 o 23:13 |
|
|
|
#1045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi się, że szkodzisz i sobie, i innym. Tak jak rodzice szkodzą Tobie... OSOBY Z ED i CHCĄCE POGADAĆ O ED LUB O JEDZENIU W ZWIĄZKU Z ZABURZENIAMI ODŻYWIANIA, ZAPRASZAM NA KZ!!!! ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
mimo, że bierzesz nnkt w kapsułkach, DODAJ KONIECZNIE TŁUSZCZE DO JADŁOSPISU! ja, gdy miałam wyniki w normie i wszystko wskazywało na to, że okres powinien się pojawić, wpychałam te tłuszcze gdzie się da. aha, i zamień pangę na inną rybę, bo nie wiem, czy wiesz, co pod postacią tej pangi przyjmujesz do organizmu ...;>
|
|
|
#1046 |
|
Zadomowienie
|
REDUKCJA
bardzo późne śniadanie serek homo. nat. 150g, duże jabłko, kawa z mlekiem (praktycznie pół szklanki mleka )obiad 3 paluszki rybne, 1/2 woreczka dzikiego ryżu, sałatka z pomidorów, papryki, sałaty, ogórków, herbata bez cukru podwieczorek kawa z mlekiem, dwa naleśniki z teflonu (1 jajko, 2 łyżki mąki, trochę mleka) + podduszone jabłka z cynamonem kolacja pieczone udko z kurczaka w rękawie, sałatka tak jak do obiadu
|
|
|
|
#1047 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1048 |
|
Raczkowanie
|
R:
Śniadanie: 1,5 kromki z masłem, serem, sałatą, papryką, herbata bez cukru Drugie śniadanie: jabłko, batonik musli (nie wiem czy mogę jeść takie batoniki? Bo z typowych słodyczy już całkiem zrezygnowałam, ale takie batoniki musli, albo LU GO wielam sobie jako zamiennik, to jest okej?) Obiad: barszcz z uszkami Podwieczorek: trochę chrupkiego pieczywa wasa i jogobella light Kolacja: jajecznica i ciemna bułeczka/ płatki z mlekiem Co myślicie?
|
|
|
|
#1049 |
|
Zadomowienie
|
dzisiejsze U
1. śniadanie: kawa z mlekiem bez cukru. pączek wiedeński (mniam ), jajo na miękko, 2 kanapki razowego z masłem i pastą tuńczykową (tuńczyk, jajko, majonez, ogórek kiszony, groszek, oregano. - home made edition )2. II śniadanie: 3 naleśniki (z dużej patelni) z nutellą, sok wyciśnięty z grejfrutów 2. 3. obiad: gulasz z mięskiem i ziemniakami, buraczki zasmażane z cytryną. 4. podwieczorek: idę z koleżanką na gofry więc pewnie 2 z bitą śmietaną i wiśniami. mniam potem gorąca czekolada wpadnie 5. kolacja: planuję dużą bułę z ziarnem, z masłem i pastą tuńczykową tą ze śniadania bo mi zostało, z pół żółtej papryki bo mi została z wczoraj. herbatka z sokiem malinowym. |
|
|
|
#1050 |
|
Raczkowanie
|
Słuchajcie, dzisiaj waga znów pokazała więcej niż było wczoraj, nie wiem co się dzieje. Metabolizm mam świetny dzięki redukcji, sto razy lepszy niż było to kiedyś. Ćwiczę, ale po półtora tygodnia niemożliwe aby masa mięśniowa była winna przyrostu masy.
Może jem za dużo? Chociaż naprawdę uważam, że jeśli chodzi o dietę, to wszystko jest OK... Zatem proszę o sprawdzenie mojej dzisiejszej redukcji śniadanie 7.00 3 kromki chleba żytniego. Pierwsza z polędwicą, druga z białym serem, trzecia z ogórkiem. Mandarynka II śniadanie 11.00 jogurt naturalny z 2 łyżkami płatków owsianych, otrębów żytnich i zarodków pszennych z mandarynką. wiem, że powinien być serek homo naturalny, ale nigdzie nie mogę dostać. III śniadanie 14.50 pół kromki chleba żytniego z polędwicą, banan obiad 17.00 makaron pełnoziarnisty z białym serem, polędwicą, ogórkami kiszonymi kolacja 20.00 serek wiejski z warzywami i kromka chleba żytniego z polędwicą. (jeśli będę po godzinnym treningu mam nadzieję, że mogę zjeść ten chleb?) Więc jeszcze raz proszę o ocenę... Bo nie wiem co się dzieje. Edytowane przez Jedwabna Czas edycji: 2011-01-20 o 15:08 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:02.

widać, że dziewczyna robi postępy i chce wyzdrowieć.
.
misz-masz
)

)