W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-20, 14:43   #4141
kaskup
Rozeznanie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
U nas ten wymaz niesie sie do sanepisu, upewniłam sie pytając kolezanki, tez do sanepidu niosła. a co to jest za badanie na HBS??
masz linka:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Antygen_HBs

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
muszę wam to pokazać

uroczy króliczek:

http://allegro.pl/cyrus-wyprzedaz-wo...415360044.html

jezu jaka kosmiczna cena

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
literki mi nawalaja pomocy...... zamiast z mam y i na odwrot
a nie masz przy zegarze na dole ikonki klawiatury?? jak masz kliknij na niej "polski programisty"

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
o mnie ja spałam na brzuszku.Dzięki dziewczyny za pociechę. Serduszko b7iło na ktg. Dzisiaj byłam na ktg w szpitalu w którym chcę rodzić, no i lekarz wypisał mi tam od razu skierownaie na patologię ciązy na wywołanie porodu, jutro tam jadę, choć mówił, ze moge nawet dzisiaj iść ale jakoś wole jutro od rana. Z jednej strony się cieszę, ale z 2 bardzo boję no bo wiadomo że taki poród jest gorszy niż normalnie zaczety.

Torby nie wzięłam a w sumie jakbym miała tobym od razu się położyła, ale chyba wolę jutro bo wtedy z TŻ pojadę.

Q aumiwe nie wiem czy dzwonić do mojej ginki z tą informacją. Bo ona nic o indukcji nei mówiła.
to jutro moze bedziesz miała juz malutka ale fajnie..
a co do ginekologa to ja bym zadzwoniła, a moze Ci odradzic??

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
kurcze dziewczyny boję sie tego wywołanego porodu, nie wiem co zrobić, bo moja ginka nic mi nie mówiła. Nawet wspominała że jak coś to w pn na ktg mam sie do neij zgłosić.
a dzis lekarz dlaczego Ci powiedział o indukcji??
cos z ktg wyszło?? miałas USG??
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 14:47   #4142
vilya
Zadomowienie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
masz linka:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Antygen_HBs

jezu jaka kosmiczna cena

a nie masz przy zegarze na dole ikonki klawiatury?? jak masz kliknij na niej "polski programisty"

to jutro moze bedziesz miała juz malutka ale fajnie..
a co do ginekologa to ja bym zadzwoniła, a moze Ci odradzic??

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

a dzis lekarz dlaczego Ci powiedział o indukcji??
cos z ktg wyszło?? miałas USG??

na ktg 1 skurcz i jak zobaczył to stwierdził, ze ładny zapis ale jak dowiedziął się o terminie porodu i cukrzycy to poeiwedziął, ze przed terminem się nie wywołuje ale po terminie jak jest cukrzyca to tak.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 14:49   #4143
Milacik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
no nie moge jak jakiś żart o najgorszej teściowej jestem ciekawa Waszych min czasem chciałabym wiedzieć co sobie ludzie myślą robiąc takie rzeczy

mnie znowu bardzo miło zaskoczyła teściowa bo ciągle cicho siedziała a my o nic nie prosiliśmy i w święta dała nam 500zł uratowała nas to kwotą i jestem jej podwójnie wdzięczna bo wiem że nie jest jej łatwo samej utrzymać mieszkanie... a moi obiecali wózek, kupiliśmy używany (bo tak chcielismy) i do dziś nie dostaliśmy kaski ale wiem że rodzice mają teraz bardzo trudną sytuacje finansowa to też się nie upominam...
agape, no to wlasnie nie jest zart tylko cala ona, moja tesciowa

tak wlasnie zrobila i to absolutnie nie jedyny taki wystep, oj nie

ALE - po pewnym czasie DALA SIE PRZEKONAC przez mojego meza, ze matka powinna dac dziecku slubny prezent (po raz kolejny uslyszala od mojego meza o pieniadzach, jakie ja dostalam od moich rodzicow, dziadkow i chrzestnych, wiec podarowala mezowi 400 euro)

Nigdy o takich rzeczach nikomu nie mowimy, a juz bron Boze w rodzinie.
To tylko tu sie tak "wyflaczam"

A ja bym wolala dostac od tesciowej po prostu sama mila kartke
BEZ WZMIANKI NA KARTCE SLUBNEJ O PONIESIONYCH LATA TEMU KOSZTACH I BEZ FAKTURY)))
Milacik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 14:49   #4144
s_a_j
Rozeznanie

Ja dziewczyny mam dla małego wszystko nowe. I nie dlatego, że jestem przeciwna używanym rzeczom, ale tak się poskładało że wokół jakoś nie ma znajomych z małymi dziećmi, którzy mogliby nas czymś obdarować. Ciuszki też kupujemy nowe, ale to ze względu na mojego męża, który jest przeciwny kupowaniu w lumpkach. Ja nic przeciwko nie mam, ale skoro nie chce, to przecież jako dobra żona mogę się dostosować
Od początku do końca małego wyposażyliśmy we wszystko sami, może to i lepiej, bo kupujemy rzeczy naprawdę tylko takie, którymi jesteśmy zachwyceni. Staramy się inwestować w naprawdę porządne rzeczy, bo kilka ze sprzętów na pewno będziemy chcieli zostawić dla kolejnego dzidziusia. Tak samo z wózkiem. Postawiliśmy jednak na nowy mutsy, raz, że jest obłędny a dwa, że chcemy go dla kolejnego malucha zostawić. A rodzice nic nam nie obiecywali, ale starają się nas wspierać. Na święta zamiast prezentów poprosiliśmy, żeby każdy jakiegoś pieniążka włożył, to sobie do tego wózka dołożymy. Bo jednak w naszym budżecie koszt wózka zaplanowany był na znacznie mniejszą kwotę No i np teściowa stara nam się zawsze jakiegoś chociaż bodziaczka za parę zł podrzucić, ja to doceniam, miły gest

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
no i mam orbitrek- z którym szczerze mówiąc nie wiem co zrobić, bo przydaje mi się teraz średnio 2-3 razy w tygodniu przez jakieś 45 min(bo jeszcze na nim ćwiczę)...miejsca zajmuje tyle co dobra i pojemna szafa typu komandor! no a tuż po porodzie- raczej mi się nie przyda...miejsca w pokoju nie mam na to ustrojstwo...sprzedać żal (kosztował całą kupę kasy- chyba z 1500pln i wiem ze przyda się na pewno ale za jakieś 3 miesiące)
Co z tym zrobić?
Ja swój wywiozłam do rodziców
Stary 2011-01-20, 14:51   #4145
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
na ktg 1 skurcz i jak zobaczył to stwierdził, ze ładny zapis ale jak dowiedziął się o terminie porodu i cukrzycy to poeiwedziął, ze przed terminem się nie wywołuje ale po terminie jak jest cukrzyca to tak.
no mi lekarz tez tak mówił..
i u nas tak robia, a nawet jak nie ma cukrzycy to od miesiączki licza zawsze i jak jest 41tc to próbuja wywoływac..
ja mysle ze nie ma sie czego bac..
przeciez wiedza co robia, na pewno jutro zrobia Ci jeszcze USG i beda wywoływac..
mnie to pewnie czeka za tydzien w środe, ja ze wzgledu na te moje płytki i encorton..
nie martw sie, bedzie dobrze!!
a do ginekolog bedziesz dzwonic??
Stary 2011-01-20, 14:56   #4146
Milacik
Raczkowanie

karinaaa, a gdzie dokladniej mieszkacie w UK?
Stary 2011-01-20, 14:57   #4147
vilya
Zadomowienie

Cytat:
no mi lekarz tez tak mówił..
i u nas tak robia, a nawet jak nie ma cukrzycy to od miesiączki licza zawsze i jak jest 41tc to próbuja wywoływac..
ja mysle ze nie ma sie czego bac..
przeciez wiedza co robia, na pewno jutro zrobia Ci jeszcze USG i beda wywoływac..
mnie to pewnie czeka za tydzien w środe, ja ze wzgledu na te moje płytki i encorton..
nie martw sie, bedzie dobrze!!
a do ginekolog bedziesz dzwonic??
chyba nie no bo co mi ona powie, jak mi powie żebym szła to ok, a jak mi powie że nie? a coś się stanie a ja mam to skierowanie?

No ale jak u Ciebie też mówili że po terminie tzreba wywoływac jak jest cukrzyca to coś jest na rzeczy.
Stary 2011-01-20, 15:18   #4148
cytrynka3002
Zadomowienie

Ja trochę posprzątałam, pooglądałam TV, zaraz biorę się za smażenie naleśników z jabłkami na obiad.

Kurczę, jakoś mam przeczucie, że Mały mój też nie będzie pchał się szybko na świat...chciałabym już urodzić, ale co zrobić - jak jemu jest dobrze w brzuchu.

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
I mam nadzieję że jakoś będziemy ciągnąć choć łatwo nie jest, wiadomo nasz kraj jest taki PRORODZINNY
Ech...szkoda pisać nawet...ja bym chciała doczekać takich czasów, w których rodzice nie będą musieli prosić się o każdy grosz...chciałabym mieć możliwość wyboru, żeby pójść do pracy, albo zostać dłużej z dzieckiem w domu..żeby nasz rząd pomagał chociaż trochę finansowo..bo to becikowe, o które musimy walczyć, jak o nie wiadomo jaką kasę, jakby się tak zastanowić, to nie wystarczy nawet na 1/3 wyprawki....

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Hej kobietki. Ja juz po wizycie, Dostałam juz zwolnienie do samego t.pfajnie, będzie z głowy.
Teraz będe juz miała wizyty co tydzień. Dostałam skierowanie na mocz, morfologie i jakies HBS???>Co to za badanie???
I w końcu mam chyba tez na to co wy, Pani doktor pobrała mi wymaz i mam go zaniesc do sanepidu, badanie na paciorkowca tak??te GBS?dobrze kojarze???
Ale jakos brzuch mnie boli jak na okres teraz...na dole podbrzusze, delikatnie ale nie przyjemnie ćmi..
Wogóle taka podróz do lekarza mimo, że samochodem to dla mnie fatalne przeżycie. Po takim lezeniu jak wstane, sie tak poruszam to jest mi jakoś tak słabo, oblewa mnie zimny pot..i te schody..oj przez to 4 pietro podejrzewam, że urodze szybciej, a jeszcze teraz te wizyty co tydzien, to co tydzien bede z domku wychodzic..i na badania 2 razy, potem po wynik..wogóle tak maltretuje to moje dziecko.mama wrażenie, ze bardzo je gniote, nakładając skarpetki, czy buty to masakra...kozaków juz niedopinam
Teraz poodpoczywam troche, zobacze co u was, potem prasowanko i w końcu spakuje sie do szpitala...
Cieszę się, że na wizycie w porządku wszystko było. A wizyty co tydzień przeżyjesz - zobaczysz, jak dzięki temu czas będzie szybciej leciał.
A to badanie to GBS zapewne, ale u mnie ten wymaz do labki zanosiłam.

Cytat:
kurcze dziewczyny boję sie tego wywołanego porodu, nie wiem co zrobić, bo moja ginka nic mi nie mówiła. Nawet wspominała że jak coś to w pn na ktg mam sie do neij zgłosić.
Ja też się trochę tego boję, chociaż mam jeszcze czas do terminu, ale rozumiem Ciebie doskonale...pocieszam się, że wszystko jest do przeżycia...musimy pocierpieć, żeby nasze Maleństwa na świecie były...ja się nastawiam na ból i tyle. Najwyżej potem się zdziwię, że nie było aż tak źle.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 15:19   #4149
Milacik
Raczkowanie

Cytat:
chyba nie no bo co mi ona powie, jak mi powie żebym szła to ok, a jak mi powie że nie? a coś się stanie a ja mam to skierowanie?

No ale jak u Ciebie też mówili że po terminie tzreba wywoływac jak jest cukrzyca to coś jest na rzeczy.
vilya, nie stresuj sie niepotrzebnie kochana
porod wywolany po 41 tygodniu jest w zasadzie norma, niczym strasznym

chodzi tylko o to, ze lozysko sie juz zestarzalo i juz nie zapewni dzidziolowi odpowiedniego odzywienia i dotlenienia

lepiej i bezpieczniej dla dziecka, by porod wywolac i go nie narazac np. na niedotlenienie mozgu
Stary 2011-01-20, 15:26   #4150
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Milacik Pokaż wiadomość
vilya, nie stresuj sie niepotrzebnie kochana
porod wywolany po 41 tygodniu jest w zasadzie norma, niczym strasznym

chodzi tylko o to, ze lozysko sie juz zestarzalo i juz nie zapewni dzidziolowi odpowiedniego odzywienia i dotlenienia

lepiej i bezpieczniej dla dziecka, by porod wywolac i go nie narazac np. na niedotlenienie mozgu

ja jeszcze nie skończyłam 41 mam 40 +4 czyli dopiero 40 tydzień skończyłam
Stary 2011-01-20, 15:31   #4151
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Madelijne - gratulacje

brzucholek wielki, ale tez przed ciążą nie byłam zbyt chuda :/ i z dotychczasowych usg nie wychodzą bliźniaki :P mam nadzieję, że tak już zostanie :P obniżony maxymalnie :/ jak siedzę, to rozkraczona maksymalnie, gorzej niż facet :/

Cytat:
Napisane przez ligotka Pokaż wiadomość
Dobra zmykam bo mi ta dzidzia z brzucha wyjdzie... Musze sie poruszac. Ach i jeszcze wczoraj zamowilam torbe do wozka, a dzis przyszla, a zaznacze ze zaplacilam za przesylke poczta a przynosl kurier! Super
pochwal się tą torbą bo ja też muszę dokupić do mojego wózka [wzielismy bez]

Cytat:
wyobraz sobie, ze do kartki z zyczeniami slubnymi dolaczyla nam np. kopie faktury sprzed 8 lat za naprawe auta, ktore nam sie zepsulo, jak raz w zyciu pojechalismy (wtedy jeszcze z Polski, na jej zaproszenie) ja odwiedzic.
Zeby nie bylo, ze ona nic mezowi nie dala...
heh normalnie nie wierze :/ masakra

lilijka - na przyszłość: wejdz w ustawienia językowe (w xp: panel sterowania / opcje regionalne / języki / szczegóły ) i usuń wszystkie języki oprócz pl programisty. wtedy się już nie będzie przełączać

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 15:31   #4152
karinaaa
Zadomowienie

Cytat:
karinaaa, a gdzie dokladniej mieszkacie w UK?

Mieszkamy w Walii Moze to rowniez Twoje okolice?

Ciagle bym cos jadla a juz pustki sie robia w lodowce a na zakupy wybieramy sie jutro i nie mam pomyslu co by tu jeszcze zjesc
i tak jestem juz taaaka gruba wiec co mi tam kg do przodu
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 15:33   #4153
ligotka
Rozeznanie

Lady Sith zamieszczam linka, sprzedajacy ma jeszcze kilka takich wzorzystych, przejrzyj sobie, bardzo dobra jakos za niezbyt wygorowana cene
http://allegro.pl/babylux-super-torb...403298401.html
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 15:35   #4154
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
Madelijne - gratulacje

brzucholek wielki, ale tez przed ciążą nie byłam zbyt chuda :/ i z dotychczasowych usg nie wychodzą bliźniaki :P mam nadzieję, że tak już zostanie :P obniżony maxymalnie :/ jak siedzę, to rozkraczona maksymalnie, gorzej niż facet :/
Mi też dużo ludzi pytało się wcześniej, czy nie mam w brzuchu bliźniaków. Cóż, taki nasz urok - niektórym ciąża jakoś tak się rozkłada, że w sumie nawet bardzo jej nie widać, u mnie wszystko w brzuch idzie.

Cytat:
Napisane przez karinaaa Pokaż wiadomość
Ciagle bym cos jadla a juz pustki sie robia w lodowce a na zakupy wybieramy sie jutro i nie mam pomyslu co by tu jeszcze zjesc
i tak jestem juz taaaka gruba wiec co mi tam kg do przodu
Ja też nienajedzona ciągle jestem...niby organizm magazynuje zapasy na poród.

Stary 2011-01-20, 15:37   #4155
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
lilijka - na przyszłość: wejdz w ustawienia językowe (w xp: panel sterowania / opcje regionalne / języki / szczegóły ) i usuń wszystkie języki oprócz pl programisty. wtedy się już nie będzie przełączać
heheh dotarłam do tego, u mnie to nie programisty tylko 214
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 15:37   #4156
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ligotka Pokaż wiadomość
Lady Sith zamieszczam linka, sprzedajacy ma jeszcze kilka takich wzorzystych, przejrzyj sobie, bardzo dobra jakos za niezbyt wygorowana cene
http://allegro.pl/babylux-super-torb...403298401.html
Ja co prawda mam wózek z torbą, ale ta Twoja podoba mi się - może zamówię sobie, żeby mieć np. na jakiśpiknik z Małym, albo w ogóle na podróż nawet, żeby do niej zapakować butlę, pieluszki i jakąś maskotę...

Stary 2011-01-20, 15:42   #4157
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

skapitulowałam......... wysłałam męża po rennie. tylko ile ja tego max mogę zażyć??

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

ligotko śliczna torba
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 15:50   #4158
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
ja jeszcze nie skończyłam 41 mam 40 +4 czyli dopiero 40 tydzień skończyłam
ale to juz jest 41tc i u nas jak jest skończony własnie 40tc to juz kłada do szpitala..
nie martw sie, zobaczysz bedzie dobrze, przeciez to dla dobra Twojej malutkiej

Cytat:
heheh dotarłam do tego, u mnie to nie programisty tylko 214
hehe dobrze ze sobie poradziłas..

fajna ta torba..
Stary 2011-01-20, 15:52   #4159
Milacik
Raczkowanie

vilya, byc moze zaoferowaliby Ci w szpitalu masaz szyjki macicy i dopiero wtedy jesli nic, to bach pod kroplowke - urodzilabys peewnie dokladnie na zakonczenie 41 tygodnia - aczkolwiek ja nie jestem specjalista poloznikiem

jesli masz takie opory, to dzwon do ginki natychmiast i sie konsultuj przez telefon

wiem, ze ten stres moze Ci pomoc w samoistnym wywolaniu porodu, ale uwazam, ze to zle isc na porod z negatywnym nastawieniem i to Ty masz prawo do decyzji, co dalej

a przede wszystkim masz prawo do uzyskania pelnej informacji o tym co, jak i dlaczego

karinaaa
a my w West Sussex, nad samym morzem na poludniu
Stary 2011-01-20, 15:54   #4160
marleen32
Rozeznanie

Milacik brak mi slow, zeby rachunek dolaczac boszz,toz to chore jest, zwlaszcza po latach, nie no moja by w zyciu na to nie wpadla.
Wlasnie propo uzywanych rzeczy, moja tesciowa czasem wspomina, jak to od swojej dostawala jakies stare rzeczy (i jeszcze jej czasem za to placila ), i chyba dlatego ma jak ma, ze da albo nowe albo wcale, choc ona w sumie woli dac pieniazki, i zeby samemu kupic, bo jak twierdzi ona sie nie zna (tylko pierwszej wnuczce kupila, bo wtedy tez kazali mi do porodu czekac, ale podobno wybierala jej sprzedawczyni, pewno to co nie szlo ), to samo z urodzinami, zawsze zapyta, i jak dzieciaki cos chca, to prosi nas bysmy kupili, jesli uwazamy, ze to sluszne jest.
lilijko nie mam pojecia, ja poki co chyba zgagi nie mialam, a jak mialam, to leciutko tylko.
Boszzz mnie sie juz kazdy pytac zaczyna, kiedy male wyjdzie, a myslalam, ze w lutym beda , znajoma powiedziala, ze jej corka co dzien jak mnie pod szkola widzi, to mowi "Pani X jeszcze to biedne dziecko w brzuchu ma ha,ha", niezle .
Nawet nie chce myslec, co bedzie jak przenosze
Vilya poros wywolywany nie jest najgorszy, byle tylko szybko sprawnie i bez komplikacji, jak sa komplikacje to zaden porod nie jest fajny, a tak czy wywolywany czy nie, to podobnie, ja tam bym chetnie jutro biegla, jakby mi zaproponowali
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 15:55   #4161
kaskup
Rozeznanie

Vilya ja nawet gdzies czytałam oprócz tego ze mi mowili ze przy cukrzycy to max wlasnie do ukonczenia 41tc, u Ciebie to przeciez 2 dni jeszcze a własnie ze wzgledu na łożysko bo przy cukrzycy ono szybciej sie starzeje etc..
takze idz, nie bój sie my tu za Ciebie kciuki trzymamy, tylko daj znac co i jak..
Stary 2011-01-20, 16:05   #4162
vilya
Zadomowienie

dzięki dziewczyny, na prawdę podniosłyście mnie na duchu
Stary 2011-01-20, 16:05   #4163
Stokrotka81
Wtajemniczenie

naschylalam sie nad tym tortem, umylam wszystko co sie dalo, poodkurzalam, zostalo umyc podlogi... goscie o 18 maja być
to moze zdąże

ale sil juz nie mam a plecy tak mnie napitalaja ze hej
no i jeszcze kawał wam podrzuce :

Pewien ginekolog postanowił rzucić pracę. Zastanowił się, co innego potrafi robić. Uznał, iż posiada kwalifikacje mechanika samochodowego. Poszedł do znajomego warsztatu, do Szefa z prośbą o przyjęcie do pracy. Szef mu mówi:
- Jak zda Pan egzamin i poprawnie rozbierze i zmontuje silnik to dostanie Pan pracę.
Szef wezwał Pana Kazia (swego pracownika) i rzecze:
- Kaziu, weź Pana Doktora na warsztat, niech rozmontuje silnik od tego Fiata i potem go zmontuje. Za poprawne rozłożenie silnika dasz Panu Doktorowi 50 pkt., a za złożenie drugie 50 pkt. Po egzaminie zdecydujemy, czy Pan Doktor się nada.
I tak zrobili. Po godzince, do biura szefa wraca pan Kazio i melduje:
- Szefie, Pan Doktor na egzaminie uzyskał 150 pkt.
- Jak to? - wykrzyknął Szef, przecież mogłeś przyznać 50 pkt. za rozłożenie i 50 pkt. za złożenie - razem 100 pkt.?
- Tak, Szefie, dałem mu 50 za rozłożenie, 50 za złożenie i dodatkowe 50 pkt. za to, że Pan Doktor wszystko to zrobił przez rurę wydechową.
Stary 2011-01-20, 16:10   #4164
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marleen32 Pokaż wiadomość
Boszzz mnie sie juz kazdy pytac zaczyna, kiedy male wyjdzie, a myslalam, ze w lutym beda , znajoma powiedziala, ze jej corka co dzien jak mnie pod szkola widzi, to mowi "Pani X jeszcze to biedne dziecko w brzuchu ma ha,ha", niezle .
Nawet nie chce myslec, co bedzie jak przenosze
Mnie to też strasznie wkurza.Przez to nawet przestałam chodzić do swojego ulubionego sklepu i wolę męża zaciągnąć do takiego,który jest dalej...bo w moim każda ekspedientka pyta się codziennie "A Pani jeszcze z tym brzuchem? Kiedy Pani urodzi?" itd. Jakby wiedziała, tobym powiedziała.

Cytat:
takze idz, nie bój sie my tu za Ciebie kciuki trzymamy, tylko daj znac co i jak..
Dokładnie, z naszym wsparciem na pewno się uda.

Lilijko
- ja zgagi nie uświadczyłam w ciąży, więc nie doradzę. Za toja dziś mam mega zaparcie...jadłam już wszystko - otręby z jogurtem, jabłko, zalałam suszone śliwki wodą przegotowaną i wypiłam ten "kompot", zjadłam chyba pół paczki śliwek i nadal nic. Wiecie co to straszne uczucie, czuję, że mi się chce, a nie mogę - sory za szczegóły, ale aż ryczeć mi się na tym kibelku chce.

Stary 2011-01-20, 16:11   #4165
Louboutinka
Raczkowanie

czesc laseczki
tu wasza leniwa kolezanka od dwóch dni nic nie robię tylko leżę przez tą głupią nogę bo co najwyżej moge ją tylko ciągać za sobą do wc..zaczynam marzyc o porodzie do tej pory sie balam ale juz chce.. moze wtedy zejdzie ten ucisk na nerw ktory blokuje mi nogę i nie bede sie czula jak niepełnosprawna :-(

GRATULUJE NOWO ROZPAKOWANYM ...I ZAZDROSZCZĘ..

juz mnie tylek od tego siedzenio-leżenia boli i zamiast rozstepow to odlezyn dostanę..
..ale jestem dzisiaj marudna ..buu
ale to chyba tez ta pogoda szaro buro i ponuro.. nawet ladnych zdjęć nie udalo mi sie zrobic przez to..ale i tak załączam bo drugi raz sie nie zwlokę by je porobic..

niestety pokoik jeszcze troche pusty i niedokończony ale juz maly moze tam mieszkac (wiec wychodź syneczku!) brakuje oczywiscie lampy by podswietlila sufit ktory jest specjalnie brokatem wymalowany ale tylko jak jest podswietlony to to widaca w dzien tylko szare smugi , no nie do konca tak mialo bys ale trudno..
brakuje w miejscu lezaczka ma byc mala sofa 2 osobowa bym miala gdzie karmic ale dopiero wczoraj udalo mi sie zamowic blekitny material obiciowy wiec pewnie bedzie gotowa po weekendzie jak się mama postara.. no i brakuje dywaniku ..bo dopiero jak stanie sofa to bede wiedziala jaką wielkosc zamowic..
wiec na razie pokoik troche skromny ale w miare mi sie podoba..mimo ze nie do konca wyszedl jak bym chciala.. szkoda ze zdjecia tez troche przeklamuja bo nie widac dokladnie kolorow i tego ze np wszystkie wazki maja brokatem pociagniete skrzydelka by migotaly ale za to widac co stoi na parapecie ..widać ze matka butoholiczka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (38,7 KB, 94 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (38,6 KB, 90 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (37,1 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (41,0 KB, 85 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (56,4 KB, 86 załadowań)
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 16:12   #4166
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Za toja dziś mam mega zaparcie...jadłam już wszystko - otręby z jogurtem, jabłko, zalałam suszone śliwki wodą przegotowaną i wypiłam ten "kompot", zjadłam chyba pół paczki śliwek i nadal nic. Wiecie co to straszne uczucie, czuję, że mi się chce, a nie mogę - sory za szczegóły, ale aż ryczeć mi się na tym kibelku chce.
to ja polecal łyżeczke oliwy z oliwek... przeczyszcza ze HEJ

Louboutinka jaki uroczy pokoik jak dla mnie miodzio

Edytowane przez Stokrotka81
Czas edycji: 2011-01-20 o 16:14
Stokrotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 16:15   #4167
zyrafa5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Vilya nie, na pewno nic nie zaszkodziło dziecku to spanie na brzuchu Ja gdzieś czytałam, że wody na tyle mocno amortyzują, że nie trzeba się tego w ogóle obawiać (no może co innego, jakby ktoś tak spał codziennie)

LadySith wow, ale piękny duży brzuszek

anula jakaś lipna ta pełnia była TŻ twierdzi, że to przez zachmurzenie, więc się tego trzymajmy. A ja tak na nią liczyłam. Ale spokojnie, podobno najwięcej rodzi w pełnię i do 2-3 dni po niej więc jeszcze do soboty mamy czas
A ja jak normalnie w jej czasie nie mogę spać, tak dziś spałam jak kamień. Tylko miałam jakieś chore sny o wielkiej imprezie w moim domu, a później o wężach wchodzących mi pod kołdrę

Jednak dziś jedziemy po fotelik
Jak uważacie któy kolor:
http://www.abcdziecko.pl/products/ma...stal_black.jpg
http://www.spokowozki.pl/Portals/1/I...ense%20Red.jpg
http://www.cabriofix.com/_var/gfx/56...47cad83408.jpg
bo dalej nie zdecydowaliśmy...
Zdecydowanie różowy. Marzyłam o takim, a że podobno będzie chłopiec to my mamy czarny
zyrafa5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 16:21   #4168
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
skapitulowałam......... wysłałam męża po rennie. tylko ile ja tego max mogę zażyć??
ja biore od kilku miesiecy po okolo 5 tab dziennie i nic mi lekarz nie mowil.. bez rennie bym chyba zionęła ogniem jak smok..tylko to mnie ratuje
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 16:21   #4169
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Louboutinka Pokaż wiadomość
wiec na razie pokoik troche skromny ale w miare mi sie podoba..mimo ze nie do konca wyszedl jak bym chciala.. szkoda ze zdjecia tez troche przeklamuja bo nie widac dokladnie kolorow i tego ze np wszystkie wazki maja brokatem pociagniete skrzydelka by migotaly ale za to widac co stoi na parapecie ..widać ze matka butoholiczka
Bardzo ładny ten pokoik jest.

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
to ja polecal łyżeczke oliwy z oliwek... przeczyszcza ze HEJ
- no, ale skoro ma pomóc...czytałam na necie o oleju rycynowym, ale w życiu bym tego nie połknęła...z oliwą powinno pójść zdecydowanie szybciej.

Stary 2011-01-20, 16:29   #4170
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Bardzo ładny ten pokoik jest.

- no, ale skoro ma pomóc...czytałam na necie o oleju rycynowym, ale w życiu bym tego nie połknęła...z oliwą powinno pójść zdecydowanie szybciej.

cytrynka oleju rycynowego nie bierz. Niby podobno kobiety go łykają na przyśpieszneie porodu ale ja bym sie bała, czytałam, że może on też spowodwać wydalenie smółki przez dziecko a to już jest niebezpieczne.

Dlatego naturalne metody albo ew. zadzwoń do ginki i dowiedz się bo przecież w szpitalach ciężarnym dają jakies czpki glicerynowe które dziecku nie szkodzą.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości