W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-20, 13:13   #4111
winylowa_plyta
Raczkowanie

GG do winylowa_plyta
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
no też oglądałam cos w tym stylu.

zobacz to http://www.bellybandit.pl/?gclid=CNv...FUENfAodkFvoMw dokładnie to samo co pas neoprenowy a cena kosmiczna
winylowa_plyta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:14   #4112
la'Mbria
Zakorzenienie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
a to nam ostatnio koleżanka TŻ pożyczyła ubranka po swojej córce i mało tego dając mi je mówi do mnie "zaznaczyłam markerem na metkach które moje sa ubrania bo ja je chcę spowrotem oczywiście część jest już podniszczona no ale to sobie wykorzystasz które będziesz chciała" struchlałam a torbę schowaliśmy na strych bo aż boję się którychkolwiek z tych rzeczy używać zwłaszcza że ja ze wszystkiego wycinam metki obsesyjnie więc problem się rozwiązał sam

ja z kolei mam wszystko nowe tylko wózek używany i trochę ubrań po bratanicy i trochę ubrań odkupiłam od koleżanki ale to już na późniejszy czas tak 6-12 miesiecy, resztę wszystko nowe ale TŻ zakazał kupowania w lumpach ubrań bo one ponoć są jakąś chemią zlewane tak że ciężko to dobrze doprać, nie wiem, nie znam się
ja też nagminnie metki wyrywam, wypruwam, odgryzam, wycinam- cokolwiek....aby sie pozbyć i to nie tylko z dzieciecych ubranek- swoje też tak traktuje
a ciuszki z lumpka- piorę w 90 stopniach w zwykłym proszku, prasuję, a potem- jeszcze raz w dziecięcym i znów prasuję
może przesadzam, ale własnie tylko w ten sposób udaje mi sie wywabić "smrodek lumpkowy" z ubrań no i staram się ciuszki takie "do skóry" mieć jednak nowe, albo od kogoś bliskiego znajomego- zebym wiedziała jaka skóra się stykała z materiałem...a 'grubsze' ubranka typu kombinezony, cieplejsze bluzy, koszuleczki (takie zakładane na bodziak), rampersy, spodenki itp- niech sobie będa lumpkowe

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:16   #4113
Milacik
Raczkowanie

Dziewczyny, cudne te brzuszki

Madelinem, gratulacje!!! Zdrowka dla Was i samych radosci

A propos tematow rodzinnych:

Hehe, tesciowa moja (od chyba 17 lat Niemczech) tez nie chciala jak dotad nic dla naszej Natalki kupic. Maz z nia rozmawial na ten temat, ze czekamy ...
Ale gdziez tam... Ona "kupi, jak sie dziecko urodzi".
Jak dla mnie to ona by sama chetnie jakies prezenty lub datki przyjela .
Na swoje WACIKI
A zreszta - ma juz dwoje wnuczat od corki, jedno wiecej jej duzej roznicy nie robi .

Poza tym, my mieszkamy w UK, wiec juz z tego powodu naszemu dziecku nic sie nie nalezy - przeciez oplywamy w bogactwo i mamy wszystko za darmo.

weraa11, moja tesciowa jest prawdziwa artystka
wyobraz sobie, ze do kartki z zyczeniami slubnymi dolaczyla nam np. kopie faktury sprzed 8 lat za naprawe auta, ktore nam sie zepsulo, jak raz w zyciu pojechalismy (wtedy jeszcze z Polski, na jej zaproszenie) ja odwiedzic.
Zeby nie bylo, ze ona nic mezowi nie dala...

Bralismy slub w UK. Moj maz zaprosil najblizsza rodzine - jakies 20 osob w sumie i doczekal sie tylko mamy, taty i przyjaciela z dziewczyna.
Wiekszosci - chrzestnym, babciom, siostrze z rodzina - oferowal bilety lotnicze/hotel.
Jego jedyna siostra np. powiedziala, ze ona nie ma czasu ani pieniedzy na przyjazd na slub, bo ona ma 20 tys. zlotych odlozone na kostke brukowa przed domem i musza ta kostke polozyc,
a poza tym to ona ma dzieci i to uniemozliwia cokolwiek...
Ale przyslala kartke z zyczeniami i kuponem totolotka.

Od np. ojca chrzestnego maz nie dostal ani zyczen, ani kartki (o kuponie lotto nawet nie mowiac ), a zawsze utrzymywalismy bardzo serdeczne kontakty i kilka lat temu, gdy u nich bylo cienko z kasa, za kazdym razem przyjezdzajac przywozilismy wieeelkie zakupy, zeby ich bron Boze swa bytnoscia nie obciazyc.
Jeszcze wtedy mieszkalismy w Polsce i sami nic nie mielismy...
Milacik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:22   #4114
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Hej kobietki. Ja juz po wizycie, Dostałam juz zwolnienie do samego t.pfajnie, będzie z głowy.
Teraz będe juz miała wizyty co tydzień. Dostałam skierowanie na mocz, morfologie i jakies HBS???>Co to za badanie???
I w końcu mam chyba tez na to co wy, Pani doktor pobrała mi wymaz i mam go zaniesc do sanepidu, badanie na paciorkowca tak??te GBS?dobrze kojarze???
Ale jakos brzuch mnie boli jak na okres teraz...na dole podbrzusze, delikatnie ale nie przyjemnie ćmi..
Wogóle taka podróz do lekarza mimo, że samochodem to dla mnie fatalne przeżycie. Po takim lezeniu jak wstane, sie tak poruszam to jest mi jakoś tak słabo, oblewa mnie zimny pot..i te schody..oj przez to 4 pietro podejrzewam, że urodze szybciej, a jeszcze teraz te wizyty co tydzien, to co tydzien bede z domku wychodzic..i na badania 2 razy, potem po wynik..wogóle tak maltretuje to moje dziecko.mama wrażenie, ze bardzo je gniote, nakładając skarpetki, czy buty to masakra...kozaków juz niedopinam
Teraz poodpoczywam troche, zobacze co u was, potem prasowanko i w końcu spakuje sie do szpitala...
wymaz to napewno GBS ale ja niosłam do labolatorium a nie do sanepidu
hbs robiłam a poczatku ciazy, teraz nic mi nie kazał robic....

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Napisane przez winylowa_plyta Pokaż wiadomość
no też oglądałam cos w tym stylu.

zobacz to http://www.bellybandit.pl/?gclid=CNv...FUENfAodkFvoMw dokładnie to samo co pas neoprenowy a cena kosmiczna

kurcze jakie ceny ciekawe czy przynajmniej skuteczne choc troche..
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:31   #4115
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam taki fajny pas z decathlonu- doskonały do ćwiczeń (pocę się w nim niesamowicie) kupiony za grosze- chyba całe 20pln kosztował!polecam jesli zamierzacie ćwiczyć po porodzie- to taki pas naprawdę działa

no i mam orbitrek- z którym szczerze mówiąc nie wiem co zrobić, bo przydaje mi się teraz średnio 2-3 razy w tygodniu przez jakieś 45 min(bo jeszcze na nim ćwiczę)...miejsca zajmuje tyle co dobra i pojemna szafa typu komandor! no a tuż po porodzie- raczej mi się nie przyda...miejsca w pokoju nie mam na to ustrojstwo...sprzedać żal (kosztował całą kupę kasy- chyba z 1500pln i wiem ze przyda się na pewno ale za jakieś 3 miesiące)
Co z tym zrobić?
Kurcze...TŻ najchętniej by wywiózł moją maszynę do swojego brata do garażu (na co ja nie pozwalam, bo się zniszczy)...ja bym najchętniej zatrzymała w domu, ale miejsca nie mam...no i sama nie wiem kiedy ja na to urządzenie będę miała czas (i chęć) wsiąść po porodzie...
macie pomysł co zrobić?
właśnie wymysliłam że się zmobilizuje i jednak- orbitreka użyję jeszcze dzis...także- zakładam adidaski, koszulkę sportową (która teraz mi i tak brzucha nie zakrywa) i jaaadę...zobaczymy jak moja kondycja na dziś

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:34   #4116
e_rosa
Raczkowanie

KATARINA
MADALINEM
GRATULACJE

Mirka poród nie był taki straszny - najgorsza ta końcówka. Połozna mówiła jeszcze dwa skursze i będzie po wszytkim i tak w kółko, w końcu jej mówie ciągle tak mówi i nic a on no że przecież musi i się zaczełyśmy śmiać. Hehe nie wiem z kąd w człowieku tyle siły że rodzi i jeszcze się śmieje.
No i musze powiedziec jeszcze że jestem bardzo mile zasokoczone moim tż - jest teraz przesłodki, pomaga we wszytki no i ogólnie jakoś super. Najlepsze jest to że w dniu wyjścia że szpitala tż dzwoni że ma gorączke i śię źle czuje od wczoraj - tak że skończyło się na tym że odebrali nas rodzice, bo myślałam że tż ma grype, przywitał mnie kwiatmi w domu, aż się popłakałam. A na drugi dzień okazło się tż zrobił się jakiś czyrak między końcem kręgosłupa a początkiem tyłka - tak wielka bomba wyrosła (z tąd gorączka - na szczęście) potem zaczeło pękać i przez dwa dni chodził tak samo pogęty jak ja. Śmiałam się że łaczy się ze mną w bólu.

a i jeszcze odnośnie wagi po porodzie spadło mi dokładnie 6 kg, ale do dzić już jest 8, strasznie lecę z wagi, ale też jak człowiek tyle śpi to nic dziwnego, choć ja bym chciała nie chudnąć więcej - zalezy mi tylko żeby skóra na brzuchu się ładnie obkurczyła - a burzuchem to też jestem zszokowane że taki maleńki został.
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:43   #4117
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Kma ja rozumiem, ale skoro mówili Werze że coś kupią, to powinni słowa dotrzymać, a nie rezygnować z tego lub brać od kogoś używane i dawać. Ja też bym nie miała o nic pretensji do swoich teściów gdyby nie obiecywali, bo uważam że słowa powinno się dotrzymać. Jak kogoś nie stać, to ja rozumiem! Naprawdę! Tylko wtedy nie mówi się że coś się kupi, ewentualnie jak coś się ma to się po prostu daje i tyle.
Moi teściowie obiecywali nam wózek. Na początku mieliśmy go kupić sami i bylismy na to przygotowani, ale skoro tak duży wydatek odpadł, to spokojnie opłaciliśmy studia TŻa, urządziliśmy kącik Gabi dokładnie tak jak chcieliśmy i nasze pieniądze zostały rozłożone na inne rzeczy,a tu się nagle okazało, że wózka nie kupią... Pewnie jakoś i tak byśmy dali radę, ale byłoby to dla nas jednak jakimś problemem, gdyby nie to że moi rodzice mieli identyczny pomysł (nie wiedząc o zamiarze teściów) żeby kupić wózeczek dla swojej pierwszej wnuczki.
Mieliśmy dokładnie taka sama sytuacje co wy. Tezobiecali nam tak nowe meble do kuchni...we wrezsniu..do dzis nie mamy, a mielismy kaske na nie to wydalismy na urzadzenie pokoiku Nikoli...a mebli do dzis nie ma..dostalismy ich stare...i tak samo z wozkiem..obiecanki były a teraz juz wykrety...ehhh jedna myśł mi sie nasuwa do głowu..umiesz liczyc licz na siebie..chociaz to sie nie tyczy moich dziadków, bo i jedni i drudzy należa do osób słwonych i z takimi mozńa sie umawiac,,nigdy nie złamali danego słowa..a co obiecali...dali...

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:54   #4118
marleen32
Rozeznanie

U nas lekarka sama wysyla wyniki do laboratorium, ja nawet nie wiem dokladnie na co mialam robione ops:.
Tak czytam o Waszych tesciowych i ja mam jednak dobrze, mi nikt nic nie obiecywal, a mimo to dostalam dla malej kaske, ktora zreszta odlozylam na pozniej, bo my sie nastawilismy, ze wszystko sami kupimy, i tak tez zrobilismy, a i tak mi glupio, bo uwazam, ze tesciowa daje wiecej niz moze, biorac pod uwage, ze ma jedna rente (lekarstwa, oplaty wszystko kosztuje), no i moja z tych, ze jakby miala cos uzywanego podarowac, to by sie spalila ze wstydu, predzej by nic nie dala, dzis pytala mnie, czy aby na pewno kosz mojzesza pozyczam, czy nie ma kupic nam nowego, bo co jak zniszczony itd.., ale zapewnilam ja, ze jak bedzie zniszczony, to kupimy z tych pieniedzy co nam dala, a tak kupie tylko materacyk i posciel, poza tym ten kosz, po kuzynce jest , ale inne dzieci tez w nim spaly .
Ale jak wyczyszcze wikline, dam swoja posciel, nowy materacyk, to bedzie ok., a mi chodzi o to, zeby go oddac, a nie zastanawiac sie gdzie przechowywac jak mala wyrosnie, bo w sprzedawanie nie mam ochoty sie bawic, to wole podarowac komus.
Cala reszte mamy nowa, nie liczac rzeczy po moich starszych dziewczynkach, ale to wiem, ze po siostrzyczkach, i wiem, ze oprocz nich, nikt inny ich nie nosil
Lambria piszesz, ze wymyjesz wanne domestosem, a nie za ostre to to jest?
Bo wanienki sa z plastiku, a domestos wzera sie, i zeby jakiejs reakcji nie bylo, to moze lepiej juz tylko ja wyparzyc ??
Ja, od moich rodzicow nic nie oczekuje, to my im pomagamy jak juz, no i dlatego tym bardziej mi glupio, ze mama TZ, az tak sie angazuje, nie spodziewalam sie zupelnie, bo to jej 3 wnuczka u nas, 2 sie tak nie interesowala, a teraz przejmuje sie, pyta itd.
Moze dlatego, ze najmlodsza wnuczka ma 7 lat,i tez moja jest a tu znowu takie malenstwo bedzie .
Ale jak ktos cos obiecuje, zwlaszcza jak ktos studiuje, albo najnormalniej w swiecie sie urzadza, a co za tym idzie kazdy grosz sie liczy, to powinno sie tej obietnicy dotrzymac, ewentualnie jak sytuacja sie pogorszy nagle, to przeprosic, i powiedziec, chcialam ale nie dam rady.
Ja, zawsze ale to zawsze dotrzymuje obietnic, i mysle ze kazdy powazny dorosly czlowiek powinien tak samo.

Mnie dzis tez bol brzucha obudzil, ale to byly problemy trawienne, i nie wiem czy na herbatke zlozyc, czy na cos innego, bo juz raz mnie takie bole obudzily hmm.
A, ja bym chciala te wlasciwie juz, a najlepiej juz lezec na polozniczym i patrzec na to moje malenstwo
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 14:05   #4119
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
Weraa...ja mam WSZYSTKO używane!
dosłownie przeczytaj co napisałam- WSZYSTKO.
wanienkę- używaną (po moim bracie- 10 lat przeleżała w magazynku i co? nic jej się nie stało, a i tak wyparzę ją i domestosem umyję)
ubranka- większość z lumpka, mniejszość od znajomych, trochę- naprawdę kilka rzeczy typu bodziaki- nowe.
Śpiworki,kocyki, rozki itp- od znajomych albo od mamy- z lumpka.
nosidełko- znajomi dali, chustę- mama moja znalazła w lumpku (taką na kółku)

Łózeczka na razie nie kupiliśmy,bo dopiero ogarniamy nasz pokój, ale jak kupimy- to używane.

Jedyne co to wózek będzie na pewno nowy, materac i pościel do łóżeczka.

I ja też mam pierwsze dziecko.
ale my z TŻem podchodzimy do tego na zasadzie- dziecku i tak wszystko jedno w czym chodzi- oby było wygodne, delikatne dla skóry, czyste.
Wygląd ubranek czy akcesoriów- to sprawa tylko dla rodziców...dziecku nie robi różnicy czy ma ubranko nowe (i tak je wypierzesz zanim załozy) czy raz założone przez córkę/syna znajomych...a zazwyczaj niemowląt nie ubiera sie nie wiem ile razy w to samo, bo wystarają za szybko.
Wolę niejako na to konto odłożyć kase na wspólny wyjazd w wakacje, na konto dla młodego- bo otworzyliśmy mu fundusz, wolę, żeby było więcej kasy na remont mieszkania...oczywiście- każdy robi jak uważa, ale ja osobiście bym nie miała pretensji do rodziców czy rodziców TŻa jesli daliby mi coś używanego dla dziecka...moi rodzice- widze że sie bardzo starają, ale tez nie mają aż tyle żeby np. dać tysiaka czy dwa na wyprawkę...za to okazują na każdym kroku, że chociaż młody jeszcze w brzuchu- to już go kochają nad życie
moi bracia to samo- 10-cio latek odkłada kasę z kieszonkowego, żeby mieć "na wypadek jakby było wam potrzeba'- ot takie ma braciak pomysły- ściska w dołku jak opowiada że np. ma już 250pln odłożone-i jakby nam na kredyt mieszkaniowy było potrzeba to pożyczy(kupa kasy, co?) hehe ...a 15-sto letni przykłada się znacznie bardziej do angielskiego odkąd mu powiedziałam, że będzie mojego synka uczył tego języka
także Weraa- spróbuj popatrzeć czy rodzice TŻa (i ogólnie- rodzina cała) czy są zaangazowani w narodziny i wychowanie waszego dzidziusia, czy im na nim zależy i czy ci pomogą- tak, jak będą w stanie...
Bo jeśli używana wanienka oznacza brak kasy- to trudno, nie kazdy może mieć dużo...ale jesli znaczy że po prostu olewają twoje dziecko- to wtedy masz się czym martwić.

Mnie denerwuje w rodzince mojego TŻa inna rzecz- np.bratowa TŻa mówi do mnie tak- "mogę CI łóżeczko POŻYCZYĆ...ale UWAŻAJ z kotami- zeby nie ZNISZCZYŁY go, bo to drogie łóżeczko było, wiesz...markowe drewexu a nie byle jakie"...ooo...takiego traktowania nie lubię- bo mi to śmierdzi niewypowiedzianym "mam łóżeczko, jesli muszę to ci pozyczę, bo wypada...ale lepiej spadaj na drzewo-bo nie chcę ci tak naprawdę pożyczać nic"...oczywiście- nie weźmiemy od niej niczego...niech się tym łózeczkiem naje- ja kupię używane i koty beda mogły drapać ile zechcą

no i "teściowa" trochę mnie denerwowała przesądami- ona nic nie kupi wnuczkowi dopóki on się nie urodzi...ale do mojej mamy- wielka pretensja i foch, że "ona by chciala wszystko sama kupić dla wnuczka"...bo moja mama- odkąd wie, że jestem w ciąży- powoli,, ale systematycznie zaopatruje nas w rózne akcesoria a teściowa- na razie tylko gada co to by nie kupiła, ale się boi, że dziecku się coś stanie jesli ona kupi przed porodem (co za debilizm- a według mnie- wymówka)...

Weraa- używane nie znaczy gorsze, ale często- tańsze
mówię ci- zastanów się jaka jest przyczyna takiego zachowania rodziców TŻa (może oni do końca jednak nie akceptują waszego związku i/lub dziecka?) albo są skąpcami...w sumie- nie wiem co lepsze

A TŻa- to bym ustawiła szybciusieńko do pionu- albo jest na 100% ojcem i TŻem, albo niech na 100% spada- i żadne jego nazwisko, żadne "mój syn"- albo dba o WAS albo nie znasz go...jak będziesz taka miękka- to tobie będzie ciężko w życiu, nie jemu.
A po co tobie dodatkowy balast?
zastanów się mocno...
Moi tescie tez tak mają , ze wszytsko po porodzie..nic przed..zabobony..i jak ostatnio pokazywałam , co mam , co od siistry mojej mała dostała i od kolezanki misia..to tesciowa stwierdziła, że oni bede po porodzie kupowali...tylko ciekawe co??>juz wszytsko mamy.. my z męzem tez troszke sie wahaliśmy czy kupowac dziecku wyprawkę wczesniej..,tescie nam nagadali i mielismy stracha..ale jednak..co miesiac cos kupowalismy i ostatnio doszlismy do wniosku, że to było bardzo rozsądne...bo jak przyszły grubsze peniazki za ktore miala byc kupowana wyprawka to już wiekszosc rzeczy mielismy i moglismy sobie spokojnie pozwolic na jakis dodatkowy zakup..kupilismy aparat fotograficzny by małej zdjecia pstrykac jak sie urodzi..
A takie gadanie, że po porodzie to chyba wymówka..masz racje
Oni dalej sie tej zasady trzymaja, obiecali wozek..po porodzie..to kiedy???a ja potzrebuje fotelik by dziecko ze szpitala odebrac..i co fotelik chyba pozyczymy..chociaz moj maz juz chce ich otwarcie zapytac co z wozkiem bo chcemy zamawiac..

Ale widze, ze nie tylko my mamy takie problemy...

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2011-01-20, 14:06   #4120
vilya
Zadomowienie

Madlelinem gratulacje klask i:

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Ojej! Gratulacje dla Madelinem!!!!!
Na jedną pełnia jednak zadziałała

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

O rany, zostałam się druga na liście - Vilya musimy się pospieszyć co by kolejki nie blokować

Cytat:
Napisane przez Ann84 Pokaż wiadomość
Dot. spania na brzuszku

ja juz sama nie wiem wlasnie o kogo chodzilo

o mnie ja spałam na brzuszku.Dzięki dziewczyny za pociechę. Serduszko b7iło na ktg. Dzisiaj byłam na ktg w szpitalu w którym chcę rodzić, no i lekarz wypisał mi tam od razu skierownaie na patologię ciązy na wywołanie porodu, jutro tam jadę, choć mówił, ze moge nawet dzisiaj iść ale jakoś wole jutro od rana. Z jednej strony się cieszę, ale z 2 bardzo boję no bo wiadomo że taki poród jest gorszy niż normalnie zaczety.

Torby nie wzięłam a w sumie jakbym miała tobym od razu się położyła, ale chyba wolę jutro bo wtedy z TŻ pojadę.

Q aumiwe nie wiem czy dzwonić do mojej ginki z tą informacją. Bo ona nic o indukcji nei mówiła.

Edytowane przez vilya
Czas edycji: 2011-01-20 o 14:09
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 14:07   #4121
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
No ja też do niedawna cieszyłam się super skórą...też właśnie około 36-37tc na brzuchu mi się rozstępy pojawiły mimo tego, ze od początku ciąży smaruję całe ciało specjalnymi balsamami dla mam, dodatkowo oliwką - brzuch praktycznie cały czas jest nawilżony, a i tak jest lipa. Mama mnie pociesza, że ona też tak na końcówce miała, a potem jej zniknęły...zresztą ja mam je w okolicy pępka, więc liczę, że jak po ciąży brzuch wróci powoli do swoich rozmiarów, to faktycznie nie będzie ich widać. No i nastawiam się na konkretną walkę po porodzie.
Ja tez Cytrynko, ja tez..bedziemy walczyc...

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2011-01-20, 14:13   #4122
agape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Milacik Pokaż wiadomość

weraa11, moja tesciowa jest prawdziwa artystka
wyobraz sobie, ze do kartki z zyczeniami slubnymi dolaczyla nam np. kopie faktury sprzed 8 lat za naprawe auta, ktore nam sie zepsulo, jak raz w zyciu pojechalismy (wtedy jeszcze z Polski, na jej zaproszenie) ja odwiedzic.
Zeby nie bylo, ze ona nic mezowi nie dala...
no nie moge jak jakiś żart o najgorszej teściowej jestem ciekawa Waszych min czasem chciałabym wiedzieć co sobie ludzie myślą robiąc takie rzeczy

mnie znowu bardzo miło zaskoczyła teściowa bo ciągle cicho siedziała a my o nic nie prosiliśmy i w święta dała nam 500zł uratowała nas to kwotą i jestem jej podwójnie wdzięczna bo wiem że nie jest jej łatwo samej utrzymać mieszkanie... a moi obiecali wózek, kupiliśmy używany (bo tak chcielismy) i do dziś nie dostaliśmy kaski ale wiem że rodzice mają teraz bardzo trudną sytuacje finansowa to też się nie upominam...

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 14:13   #4123
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

literki mi nawalaja pomocy...... zamiast z mam y i na odwrot
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 14:16   #4124
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
lilijka na niebieskim pasku na dole po prawej stronie jest taki napis PL kliknij na niego lewym przyciskiem i ci się wysunie klikasz nastepnie pokaż pasek jezyka i zmienisz z poslki na p[olski 14 i sprawdzasz czy się naprawiło jak nie to jeszxcze raz.

A zobaczysz ten pasek jak go wcisniesz jak sobie zamkniesz okna i bedzie on na górze na pulpicie

Edytowane przez vilya
Czas edycji: 2011-01-20 o 14:17
Stary 2011-01-20, 14:17   #4125
karinaaa
Zadomowienie

Cytat:
taa.. ona ma niecałe 6 lat a chce mała na rece brac, kapac oczywiscie wszystko sama i tego własnie sie boje ze pojde do wc o ona mi ja z łózeczka wyciagnie
juz mi zapowiedziała, ze jak tylko Liwia sie urodzi to pierwsza ona ja na rece bierze.. na rece to jej dam w rozku jak sobie siadzie, ale ona ma pomysly ze z nia tanczyc bedzie etc.. normalnie strach w oczach juz mam
Twoja corka chce sie angazować kiedy będzie maleństwo a moja kręci noskiem Rozłozyłam wózek ,to ile musiałam się natłumaczyć że gondola jest dla dzidziusia a ona na to że ona będzie w gondoli jezdzic i najwyzęj wezmie dzidziusia do siebie.Ciagle jej tłumacze ze jak pojawi sie bobas to bedziemy Amelke nadal mocno kochac i to niczego nie zmieni ale ona wyczuwa zagrozenie

Cytat:
Napisane przez winylowa_plyta Pokaż wiadomość
ja mam podobny pas ,w nim mocno brzuszek sie poci ,w sumie fajnie ze pokazalas to sobie o nim wogole przypomnialam a moze sie przydac przeciez po.

Mi tez teraz rozstepy wyłaza na brzuchu

Co do uzywanych rzeczy ja rowniez sporo mam uzywanych ,kupuje ciuszki ,zabawki ,jakies ozdoby do domu ale w uk jest taka moda na wyprzedaze ze ja to kupuje od ludzi ktorzy wyprzedaja swoje rzeczy z domu i czesto to wszystko mozna dostac za grosze a doslownie nowki.
Łóżeczko tez mam uzywane i choc dostalam do niego materac to go jednak wyrzuce i juz kupilam nowy tylko czekam az przyjdzie .Posciel mam i nowa i 1 uzywana ,ale ochraniacze na lozeczko i wiele kocykow uzywanych ,choc zdazylo mi sie kupic nowe z metkami a w cenie uzywanych wiec bardzo sie ciesze.Posciel do wozka mam nowa ale za to wozek uzywany .Z ubranek kupilam kilka nowych body i kaftanikow ale w sumie dlatego bo chcialam miec na poczatek rozpinane po calosci aby latwiej ubrac maluszka.
Buteli mam nowe ,jakos nie moglabym uzywac po kims oraz laktator jeden nowy a drugi uzywany ale w super stanie i to tak kupilam bo akurat natknelam sie po drodze
Generalnie w uk jest tak przyjete ze ludzie wysprzedaja swoje rzeczy z domow i mozna znalezc doslownie wszystko wiec ja z tego namietnie co wekeend korzystam Gdyby nie to chyba musielibysmy wydac juz majatek na nowe bo nam nikt nic nie kupil i nic nie kupi ,chyba ze ktos ze znajomych wpadnie w odwiedki to moze jakis drobiazg

Co do wanienki ja mam po corce ale oczywiscie ja umyje ,wyparze i rozpuszcze w niej te tabletki Milton do dezynfekcji wiec mysle ze bedzie dobrze wyczyszczona .
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 14:18   #4126
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

muszę wam to pokazać

uroczy króliczek:

http://allegro.pl/cyrus-wyprzedaz-wo...415360044.html

http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 14:18   #4127
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
lilijka na niebieskim pasku na dole po prawej stronie jest taki napis PL kliknij na niego lewym przyciskiem i ci się wysunie klikasz nastepnie pokaż pasek jezyka i zmienisz z poslki na p[olski 14 i sprawdzasz czy się naprawiło jak nie to jeszxcze raz.

A zobaczysz ten pasek jak go wcisniesz jak sobie zamkniesz okna i bedzie on na górze na pulpicie
nie mam tego na pasku......... nie wiem gdzie szukac
Stary 2011-01-20, 14:18   #4128
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
wciśnij naraz "shift i ctrl"
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 14:21   #4129
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Justyna M Pokaż wiadomość
coś ta pełnia sie nie spisała w tym miesiącu

Ja miałam CC równo 5 lat temu tym samym dzisiaj mój synek obchodzi urodzinki , więc pracowity dzień przede mną

wczoraj 3 godziny prasowałam wszystkie ciuszki małej , wieczorem padłam jak mops . Dokupiliśmy brakujące rzeczy i mam chyba już wszystko .Od dwóch dni zaczęło tak naprawdę docierać do mojego męża ,że to już niedługo i stracha ma ..... z resztą kto go nie ma
JA RÓWNO 2 LATA TEMU STO LAT dla Synka z ok 5 ur

Cytat:
Napisane przez marleen32 Pokaż wiadomość
Stokrotko urodzinowe calusy dla synka
dziekuje w imieniu synka

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
Ja tak szybko wczoraj poszłam spać a dziś z samego rana USG ... i nie zdążyłam Wam przekazać wieści!!!!!!!!!!!!!!

Wczoraj w nocy napisała Madelinem:
Madelinem GRATULACJE

ja wlasnie skonczylam 38 tydz, pełnia nie dziala, to napadlam na Tż
Stary 2011-01-20, 14:22   #4130
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

nie dziala..........
Stary 2011-01-20, 14:23   #4131
Milacik
Raczkowanie

marleen32, masz racje, tutaj wlasnie dla mnie chodzi o sama atmosfere w rodzinie
milo po prostu wiedziec od rodzinki, ze tak, jak my interesujemy sie, co u nich, oni tez sa "duchem z nami" i zycza nam jak najlepiej, czy po prostu od czasu do czasu byc w zyczliwym kontakcie.
Milo mi, kiedy moi rodzice czasem pytaja, czy oby na pewno u nas jest OK i czy nam nie trzeba pomoc.
Odpowiedz jest zawsze, ze nie trzeba, bo dajemy sobie rade.
Moj tata sie prawie obrazil, jak sami kupilismy wozek, BO TO ON CHCIAL KUPIC WNUSI WOZEK.

Szkoda mi tylko mojego meza.
Koledzy meza z pracy pamietaja imie naszego nienarodzonego dziecka, kaza sobie pokazywac na iphonie nagranie z usg4D, mi do pracy klienci przyniesli kilka kartek z zyczeniami i ciuszkow dla malej, w zyciu bym sie nie spodziewala takiej serdecznosci po calkowicie obcych ludziach. Meza siostra jest na Skype co najmniej kilka godzin codziennie, ale na pytanie meza, czy widziala naszej dzidzi usg4D na youtube odpowiedziala, ze "wlaczyla raz, ale ona nie ma czasu tego ogladac".
Milacik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 14:24   #4132
zyrafa5
Raczkowanie

Cytat:
Wiecie co..a ja mam juz dość tej ciązy, i ostatnio tylko narzekam i narzekam.,wiem..ale końcówka jest straszna...rozstepy mam już chyba wszedzie, depilacja sprawia mi starszna trudność ( dziś sie az popłakałam ) umyłam naczynia i kregoslup mnie tak bolał ze musiałam sie połozyc, czuję sie taka słaba, niezgrabna i ociężała...Powiedzcie, że tez tak macie... j chce juz moja córeczke...
A powiedzcie w skonczonym 35 tygodniu dziecko jest zdolne do przezycia poza łonem matki, samo bez specjalnej pomocy medycznej??Ma już wykształcone płucka???

Oświadczam, że mąż przekonał mnie dziś do zakupu tańszego wózka niż planowaliśmy .Chcielismy taki wypasiony za ok 1000/1200 zł...Albo baby merc kolekcja 2010 albo tako jumper...ale ustaliliśmy , że kupimy baby merc ale starszy model i tanszy, z przesyłka bedzie nas kosztował jakies 650 zł. Po pierwsze zapowiada sie , że sami bedziemy musieli kupic wozek, tescie narzekaja ze nie maja pieniedzy a jak beda chcieli sie dołozyc np. 300 zł to nas wózek bedzie kosztował tylko 350zł a dla nas to ważne. Stwierdzilismy, że wazniejsze od wypasionego wózka jest to bym mogla jak najdluzej byc z mała w domku a zeby tak było musimy jak najwiecej pieniazków odłożyc by dokładac co miesiąc do mojego zasiłku by jakos przezyc od wypłaty do wypłaty.
Pewnie marzył mi sie nowoczesny zgrabny wózeczek ale cóż..ten tez jest ładny a ile tańszy...a jednak w naszej sytuacji cena odgrywa role...poza tym mielismy kupować drogi wozek by juz byl na dwoje naszych dzieci bo tyle planujemy, ale doszlismy do wniosku, ze druga dzidzia tez bedzie miala nowy wozek, ze nie bedziemy wyrózniać, i ze i tak moda sie zmienia a ze planujemy dzidzie za 3 lata to tym bardziej..ale sie rozpisałam..podaje link i ocencie co myslicie i doradźcie..czy róż+popiel czy fiolet+wrzos
Mi sie osobiscie ten drugi bardziej podoba oryginalny kolorek i mój..
http://allegro.pl/wozek-baby-merc-ag...400327787.html
Może uda mi sie jeszcze was nadrobic, zanim mąz mnie do wyrka zawoła..a jak nie to jutro.. w każdym bądź razie życze spokojnej i przespanej nocki
Mnie się zdecydowanie bardziej podoba fiolet+wrzos
zyrafa5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 14:25   #4133
vilya
Zadomowienie

Cytat:
nie mam tego na pasku......... nie wiem gdzie szukac

na dole niebieski pasek jak jest godzina, moze masz showany wtedy naciskasz taki przycisk mniejszości i tam bedzie na pewno już PL

Ew. jak masz przestawione na angielski to EN
Stary 2011-01-20, 14:28   #4134
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
na dole niebieski pasek jak jest godzina, moze masz showany wtedy naciskasz taki przycisk mniejszości i tam bedzie na pewno już PL

Ew. jak masz przestawione na angielski to EN
no wiem o tym pasku ale nie mam tego............ PL i nie wiem gdzie szukac
Stary 2011-01-20, 14:30   #4135
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
wymaz to napewno GBS ale ja niosłam do labolatorium a nie do sanepidu
hbs robiłam a poczatku ciazy, teraz nic mi nie kazał robic....

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

U nas ten wymaz niesie sie do sanepisu, upewniłam sie pytając kolezanki, tez do sanepidu niosła. a co to jest za badanie na HBS??

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2011-01-20, 14:35   #4136
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

uhhhhhhhhhhhhhhhh poszło, ale co się naszukałam!!!!!!!!!!
dzięki za podpowiedzi
Stary 2011-01-20, 14:36   #4137
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
tez tak czesto mam. albo wyłacz i włacz komputer albo na pasku narzedzi na dole po prawej stronie masz obrazek klawiatury wejdz w to i pokombinuj...

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2011-01-20, 14:37   #4138
vilya
Zadomowienie

kurcze dziewczyny boję sie tego wywołanego porodu, nie wiem co zrobić, bo moja ginka nic mi nie mówiła. Nawet wspominała że jak coś to w pn na ktg mam sie do neij zgłosić.
Stary 2011-01-20, 14:41   #4139
agape
Zadomowienie

Cytat:
U nas ten wymaz niesie sie do sanepisu, upewniłam sie pytając kolezanki, tez do sanepidu niosła. a co to jest za badanie na HBS??
badanie krwi w kierunku żółtaczki zakaźnej typu B

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 14:41   #4140
Justine1988
Zadomowienie

Ufff. odpoczęłam, brzuszek już nie boli...to bioe sie za krojenie frytasków..co by moja kochana siostrzyczke i meza nakarmic, bo mało zupki z wczoraj zostało to podkarmie ich jeszcze fryteczkami z jajeczkiem...i siebie tez przy okazji..ostatnie podrygi szaleństwap:
Potem biore się za prasowanie..i pakowanie torby...w koncu wszystko poschło i moge działać......to do wieczorka mamusie

24.02.2011 r.

Nadia:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości