|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24483663] My po wizycie u przyjaciółki, Agatka była WIELCE grzeczna. Bawiła się na dywanie, zjadła obiadek, popiła mlekiem (bo mały słoiczek - nic to, że w trakcie kichnęła i ufajdała siebie, mnie, moją torebkę i podłogę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24491314]lada moment do 5000 postów dobijemy. ![]() chyba zaraz założę kolejną część... tyle, że nie wiem, jaki tytuł.. ![]() ![]() już ponad pół roczku, ale jeszcze nie rok.... hmmm... macie jakieś propozycje? .."trzy kwartały już mamy, bardzo chętnie się puszczamy..." ![]() ![]() ![]() a u nas nie za fajny dzionek, ale już mam pewność, że to ta pogoda tak na nas działa: ja przymulona i niezbyt kojarząca ![]() ![]() dziewczyny pamiętajcie jutro o rajtkach w biedronie
![]() |
#4952 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Dobry
- nie wyspałam sie ![]() Nie wiem co jej było , nie wybudzała sie , nie jeczała tylko latała po całym łóżku. A ha łapała sie za uszy ![]() ![]() ![]() Jezu nie wyspana jestem .. Margo - gratki za 7 miesiecy ![]() A ja mam konto na NK , GG i Skype ![]() ![]()
#4953 |
Konto usunięte
|
3 kwartał nam już leci, a tu się puszczają dzieci
![]() 3 kwartały już mamy, puszczamy się i dmuchamy 3 kwartał - odnalazłam swoje libido ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
Konto usunięte
|
A w ogóle wczoraj Agata postanowiła wprowadzić nowe trendy w modzie:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Wtajemniczenie
|
Ja wymysliłam takie:
Puszczamy się,dmuchamy,mamy wykańczamy bo do roczku się zbliżamy, albo: Trzeci kwartał już im leci,cieszymy się z osiągnięc naszych dzieci! |
![]() ![]() |
![]() |
#4956 |
Zadomowienie
|
witam,po wczorajszych przemysleniach;''raczkujemy,ząbkujemy i juz bardzo chodzić chcemy''
a teaz musze uspic adriana na pierwsza drzemke wiec odezwe sie pozniej ![]() adus zobczyl agatke i zaczol piszczec.....oj oj cos z tego bedzie... ![]()
„…to żaden powód nic nie robić tylko dlatego, że nie można zrobić wszystkiego…” Edytowane przez Dilayla Czas edycji: 2011-01-20 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24494614]A w ogóle wczoraj Agata postanowiła wprowadzić nowe trendy w modzie:[/QUOTE]
![]() silpe, wysłałam priva. Jak będziesz miała ochotę, to pisz ![]() Jak ktoś chce jeszcze gg, to pisać. Nocka u nas taka sobie, od 4.30 do 5.15 zero spania, zabawa w łóżeczku. W końcu wzięłam ją do nas i pospaliśmy do 8. Kupa zielona jeszcze po drodze była. Chyba zębów ciąg dalszy. Miłego dnia ![]()
#4958 | |
Zakorzenienie
|
jeszcze raz dziękujemy za gratki i komplementy
![]() Cytat:
![]() u nas nocka fajna, karmienia o 23, 2.30 i dopiero o 6.30. nosek po nocce czysty był, ale potem znów zaczęło lecieć. stoczyłam z nią walkę o czyszczenie nosa, ona ryczała, ja skopana i sponiewierana, w końcu też się popłakałam... jak Wy sobie radzicie same z tym odglucaniem?? znów kaszki nie chciała jesć. teraz niby śpi, bo padła przy cycku, ale co chwilę ją słyszę. teraz chyba się całkiem wybudziła, bo drapie w siatkę łóżeczka... póki nie woła, nie pokazuję się. do Biedrony chciałam iść, ale nie wiem czy uda nam się wyjść, bo u nas coś prószy... zresztą ostatnio mi wrzeszczała tam, więc chyba nie załapię się na rajtki. oooo już mnie woła... 20 minut spała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem za tytułem Dilayi
![]() ![]()
#4960 | ||
Konto usunięte
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24491314]
.."trzy kwartały już mamy, bardzo chętnie się puszczamy..." ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24494405]3 kwartał nam już leci, a tu się puszczają dzieci ![]() 3 kwartały już mamy, puszczamy się i dmuchamy 3 kwartał - odnalazłam swoje libido ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() tytuł Dilayli najardziej mi się podoba, więc użyję go. ![]() idę położyć Tymka spać, i zaraz zakladam nową część. ![]() zapodaj mi na gg 5538839 Twoje dane do n-k. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24494614]A w ogóle wczoraj Agata postanowiła wprowadzić nowe trendy w modzie:[/QUOTE] ![]() jaka ona do Ciebie podobna. ![]() widzę, że tylko 4 z Was wypełniło ankiete o pieluszkach, bo dostałam info na maila, ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4961 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() zabrałam się za cytowanie, to się obudził!!! dokończę na drugiej drzemce ![]()
![]() |
#4962 |
Konto usunięte
|
Kolejna część naszego wątku założona.
![]() Jak już tutaj dobijemy do 5000 postów, to zapraszam tutaj: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...1#post24497281 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4963 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() mój teściu ostatnio stwierdził, że "mama daje małej okropne jedzenie, już on ją zacznie karmić... ho...ho...ho...". i uparcie twierdził, że organizmowi jest WSZYSTKO potrzebne, i dziecko się musi przyzwyczajać. a na myśli miał... SÓL. tia... sól jest potrzebna... ciekawe do czego. chyba tylko do smaku, i to nam, bo jesteśmy do niej przyzwyczajeni. żadne racjonalne argumenty nie przemawiają. a już na tekst, że niech posłucha co lekarze mówią, reaguje ZAWSZE "lekarze g*wno wiedzą". ręce opadają... wszyscy g*wno wiedzą, tylko on najmądrzejszy... ścięłam się z nim i to nieźle. nie trawię kolesia... w ogóle to dzień dobry ![]() jakieś chmury ostatnio nade mną wiszą... wszystko mnie przygniata i wydaje się być większym problemem niż jest w rzeczywistości... jakaś zimowa "deprecha" czy co... Margo, u nas też odglucanie to była masakra. aaaleee... od jakiegoś czasu liwka jakby... oswoiła się z tym? sama z siebie. poprostu najpierw zaczęła troszkę mniej marudzić, teraz tylko stęka ze zniecierpliwienia. a uwierz mi, był wrzask, spazmy, aż się fioletowa robiła. teraz ona zaczyna ogólnie czaić więcej, jakoś tak inaczej ogarnia wszystko. ostatnio zobaczyła, jak małżowi psikam solą do nosa (nie pytajcie czemu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4964 | |
Zakorzenienie
|
Witam.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Zakorzenienie
|
Moja teściowa też jest antysłoiczkowa. Zawsze mi wmawia, że na słoiczkach producenci oszukują i są tak konserwanty i cukier, robi wodę z mózgu mojemu mężowi a on mi truje to co ona mu nawmawia i się kłócimy. Mojemu synowi alergikowi uczulonemu na mleko po kryjomu dawali ciasto na maśle- przecież troszkę nie zaszkodzi, jak mu nie zacznę dawać to się nigdy nie odczuli
![]() ![]()
#4966 |
Zakorzenienie
|
udało mi się wyjść na spacer, ale mamy dziś dzień maruda. i nie wiem, czy to choroba się rozwija, czy zęby, czy taki biometr...
byłam nawet w biedronie, ale na wejściu Ewcia się wybudziła, więc przebiegłam między półkami i nie biłam się o rajstopki, bo bałam się dzikiego ryku. jutro po pracy podjadę, może jeszcze coś zostanie. wizualnie mi się podobały, ale nie macałam. cały spacer wyglądał tak: wyjście z domu, po chwili histeria 3-5 minut, wyciszenie, sen jakieś 40 minut, w biedronie grzeczna, po wyjściu z biedrony do domu - ryk. i dopiero w domu okazało się, że przyczyną ryku były gazy - ledwo ją wzięłam na ręce, odbeknęła z grubej rury. ale obiadku znów odmówiła, kaszki rano też. calcium podałam z niekapka - takie małe oszustwo ![]() i po 1,5h od pobudki na spacerze znów się rozmarudziła. udało mi się ją uśpić. ciekawe, czy nadrobi te dwie krótkie drzemki, czy znów tylko pół godziny... pochwalcie się, kto kupił rajtki i czy była pełna rozmiarówka. |
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Rozeznanie
|
dobry.
A mnie sie nic nie chce..mam nerwy cały dzień..na wszystko. Juz małżowi się zebrało. Od kilkunastu dni mam dziwne uczucie..tak jakby ciągnięcie w doł od kości łonowej ![]() U nas juz prawie widać górne jedynki i jest marud na całego. Hektolitry śliny, niechęć do jedzenia..a taki dobry obiadek zrobiłam urwisowi ![]() ![]() Powiem Wam, że jak mały nie nauczy się pic mleka z niekapka, to chyba się potnę. Podawanie samego mleka łyżeczką jest nie na moje nerwy.. ![]() a w ogóle pozdrawiam Was wszystkie ![]() Ps. Czy Wy też czasem tracicie cierpliwość do swoich dzieci czy tylko jam wyrodna?Czasem mam ochotę uciec jak najdalej stąd...
![]() |
#4968 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ala też dzisiaj nie chciała jeśc,ma jakiś wstręt do obiadków bobovity,juz 3cim obiadkiem gardzi...Dzisiaj byłam opluta na wszystkie strony przez nią ![]() ![]() ![]() ![]() Inne słoiczki wsuwała aż się uszy trzęsły...Czy jej smak nie odpowiada czy konsystensja,nie wiem ![]() a próbowałaś podawać kaszkę na mleku łyżeczką?lepiej się podaje,szybciej i nie rozlewa się....Moja Ala też nie chce pić z butelki ani wody ani soków ani nawet mojego mleka tylko cycka chce.Kupiłam niekapek i też nim rzuca i nie mysli z niego pić ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-01-20 o 14:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4969 |
Zakorzenienie
|
Oto jak spi moje dziecko.
Dodam,ze od jakiegoś czasu mamy zlączone lóżka i niestety nie wydlużylo to spania.Jedynie co nie musze do niej wstawać. |
![]() ![]() |
![]() |
#4970 |
Zadomowienie
|
Chwale sie , chwale
![]() Moja Gabrysia woła za mną mama ![]() Jak wychodze , albo jesli coś chce dostac , zobaczyc , ogólnie jak jest w potrzebie to słysze takie śliczne mama ma ma ![]() ![]() ![]() Byłam w biedronie i kupiłam 3 pary rajtek - śliczne ![]() ![]() Mam sporo , lub miałam- juz wyrosła- ciuszków dla małej z Disneya _ rozmiarówka wieksza niż normalna i jakościowo super - nasze były przeważnie z niemieckiego CA. Właśnie skonczyłam gotowanie zapasów dla młodej - kilka garów ![]() ![]() ![]()
#4971 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4972 |
Konto usunięte
|
Kumkura, pewnie, że każda czasem ma dość
![]() Też mam rajtki z biedronki, 3 pary. Ale nawet nie wiem jakie, brałam na 80 i 86, a że mało było, to takie jakie mi się nawinęły pod rękę ![]() A przyjaciółce w ciuchlandzie znalazłam śliczny dresik hm, 62 rozmiar, miękki, welurowy, brązowy - cudo. 6zł ![]() Koleżance z pracy w efekcie za składkowe kupiłam: 13 książek, jajca Kropki, walec dmuchany, klocki miękkie gumowe, bodziaka na 80 i spodnie welurowe też na 80, całość w tonacji zielono - fioletowej, fajnie to wygląda. Spodnie rewelka, sama młodej takie kupię, 20zł. Aaa, Lea miałam ci pisać - czerwony sweterek z kapturem - padłam, mam prawie taki sam dla siebie ![]() Kropka wracaj do pisania ![]() ![]() I znów JamaicaP się wcięła gdzieś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4973 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24504361]
Też mam rajtki z biedronki, 3 pary. Ale nawet nie wiem jakie, brałam na 80 i 86, a że mało było, to takie jakie mi się nawinęły pod rękę ![]() [/QUOTE] Ło matko toż to ogromne są ![]() ![]() Narobiłam 13 obiadków dla Gabi ![]() ![]()
#4974 |
Rozeznanie
|
Ło! a jakich?
![]() |
#4975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Lea co ty św.Mikołaj jesteś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
Zakorzenienie
|
witajcie dziewczyny
Darianna - ale wymysliłas powiedz jak to zrobiłas masz bok opuszczant czy poprostu odkreciłas bok łozeczka Szaja mała to kropla w kropke ty ![]() Kurkuma - o ile wiem wypadanie macicy maja kobiety po menopauzie i jest to osłabienie miesni lub kiedy kobieta duzo razy rodziła ale moze tez sie xzdarzac mlodym kobietom ktore mialy ciezkie porody lub duze dzieci wiem ze mojej mamie lekarz kazał cwiczyc miesnie krocza kurkuma ja tez mam takie same odczucia co ty ![]() Slipe ![]() ![]() alez mi narobiłas smaka tymi gołabkami ------------------------------------------------------------------- Ja juz sie lepiej czuje ale ................przez mojego durnego chlopa Amelcia sie odemnie zaraziła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mówie durniowi ze zle sie czuje i ze katar mnie meczy ze chce do lekarza isc (nie mam przy kim wtedy małej zostawic) i ze boje sie ze mala sie zarazi ma zaległy urlop chciałam tylko jeden dzien zeby mi przepisał cos co szybko zadziała ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dzis rano mloda juz duzo psikała 4 razy jej odglutowywałam nos i znów zapchany go ma a najgorsze jest to ze kiedys lubiła odciaganie glutków teraz to jakby ja na rzez prowadzili wiec was rozumiem tak mi jej szkoda dzis jak przyjdzie to taka kłotnie wywołam ze popamieta jutro niech sam szoruje z mała do lekarza i tak jest od paru tyg on na wszystko ma czas robi wsio na ostatnia chwile a potem ma pretensje do mnie jak cos nie wyjdzie ze to przeze mnie mam poprostu dosyc Bydgos nie wiem czy jua ci zabka gratulowałam ale jak nie to Gratulejszyzn dla Lusi ![]() gratki tez dla solenizantów i solenizantek i dla mnie bardzo wazne dziewczyny ile ostatnio wasze dzieci przybrały na wadze tzn te4 cycowe moja przybrała od 1 grudnia do teraz 500gram nie wiem czy to nie za mało ![]()
#4977 | |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24504361]
Aaa, Lea miałam ci pisać - czerwony sweterek z kapturem - padłam, mam prawie taki sam dla siebie ![]() [/QUOTE] to jeszcze obie podobne jeansy na tyłki i będziesz miała w Agatce swoja miniaturkę. ![]() Mam nadzieję, że jesteś zadowolona z ciuszków? niestety, ale nie... chociaż bardzo lubię dawać prezenty. ![]() tutaj kwitnie taki mały handelek. ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4978 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie, raczej nie, ostatnio czytałam że ŚREDNIO po 6 miesiącu na wadze to 100g na tydzień, a wiadomo jakie są średnie ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24506721]to jeszcze obie podobne jeansy na tyłki i będziesz miała w Agatce swoja miniaturkę. ![]() Mam nadzieję, że jesteś zadowolona z ciuszków? [/QUOTE] No pma ci pisałam ![]() ![]() ![]() ![]() Silpe, jakie obiadki? Ja dzisiaj swoją pierwszą zupkę robiłam, ale fujjj.... Tzn to bez smaku prawie? Ugotowałam różne warzywa (marchew, kartofle, brukselka, groszek), dodalam bazylię i majeranek i olivę z oliwek, po ugotowaniu zmiksowałam, dodałam osobno ugotowany makaron-ryżyk, wsadziłam w słoiczki (3 tylko zrobiłam) , dałam do góry dnem i się zasysają. Pachnie ładnie, ale smak... nijaki. Ja nie wiem - czym to przyprawić, żeby było smacznie, a nie nijako? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4979 |
Zakorzenienie
|
Luiza też mało przybrała, albo moja waga cos nie tak waży. 4 tygodnie temu wg niej ważyła 7,3 a wczoraj 8,3 kg
![]() Dzisiaj mieliśmy na obiad barszcz czerwony i Lusia jadła z nami. Bardzo jej smakował. Cieszę sie, że ona tak wszystko je. Za parę dni pewnie będzie u drugi ząbek, bo już jest wyczuwalny, a i mała marudna jest. Ja też czasami nie mam cierpliwości do dzieci. Moja kruszyna ładnie przebiera nogami jak się ją trzyma za rączki ![]()
#4980 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny a powiedzcie mi - gotujecie dzieciom to samo co dla was, i tylko np. na koniec sobie przyprawiacie solą?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.