Matura 2011 - część IV - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-18, 18:19   #3241
shelbey
Raczkowanie

Dot.: Matura 2011 - część IV

Cytat:
Napisane przez GirlOfDeath Pokaż wiadomość
Dobre !

ja mam ferie, a codziennie mam fakultety w szkole + jutro kartkówka -powodzenia
więc nie odpoczywam kompletnie. Też łapię doła, ale tylko dlatego, że załamałam się własnym wyborem, bo nie wiem czy dobrze zrobiłam wybierając te przedmioty jakie zdaję.

"Z możnymi tego świata
o wielkie stawki grasz!"

kanał
shelbey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 18:27   #3242
a4sq
Zadomowienie

Mam mały problem
Wybrałam sobie temat z polaka "Koncepcja domu w literaturze polskiej i obcej różnych epok" I mam tylko dwa pytanka i nie zaśmiecam więcej
Wybrałam już 4 lektury, wszystkie literatura polska i nie mam pojęcia na obcą? Macie może jakiś pomysł? Wiadomo chodzi o dom jako miejsce w którym jest rodzina a nie budynek bla bla...
I jeszcze mam pytanie odnośnie bibliografi, musze napisac ją do końca feri i niewiem co wpisac w literaturze przedmiotu? pomożecie troszkee?
a4sq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 19:03   #3243
Szotta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a4sq Pokaż wiadomość
Mam mały problem
Wybrałam sobie temat z polaka "Koncepcja domu w literaturze polskiej i obcej różnych epok" I mam tylko dwa pytanka i nie zaśmiecam więcej
Wybrałam już 4 lektury, wszystkie literatura polska i nie mam pojęcia na obcą? Macie może jakiś pomysł? Wiadomo chodzi o dom jako miejsce w którym jest rodzina a nie budynek bla bla...
I jeszcze mam pytanie odnośnie bibliografi, musze napisac ją do końca feri i niewiem co wpisac w literaturze przedmiotu? pomożecie troszkee?
Naukowe opracowania do lektur ktore wybralas albo do tematu

Masz przykład z mojej:
3. B. Drabek, J. Falkowski, I. Rowińska, Słownik motywów literackich, Warszawa 1998, s. 505-509.

Shelby- ja jutro mam fakultet

Zwariowana, zabiegana, zakręcona
.

Edytowane przez Szotta
Czas edycji: 2011-01-18 o 20:13
Szotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 20:38   #3244
walicnazwe
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to walicnazwe

najpierw piszecie ta literature, a pozniej prace? czy odwrotnie?
ja kompletnie nie wiem z czego bede korzystac wiec jak mam ją napisać przed pisaniem?

— Haruki Murakami - Kroniki Ptaka Nakręcacza
walicnazwe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 06:21   #3245
Szotta
Zakorzenienie

Ale w bibliografii? Najpierw lektury, potem opracowania
Potem konspekt

Jeśli któraś chce, to na PW mogę wysłać moją bibliografię (już poprawioną przez polonistkę)
Dałam opracowania których nawet jeszcze nie przeczytałam Żeby się nie okazało, ze mi nie pasują.. No najwyżej będę zmieniać, tak je tylko przeleciałam wzrokiem, wszystko tam może być.

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

Chyba już wiem o co pytałaś. Jestem nieprzytomna i ciężko kojarzę. Ot, ferie.
Pracy jeszcze nie napisałam, mam to w planie na przyszły tydzień... No a na bibliografię mieliśmy już jakiś czas temu ostateczny termin. Siłą rzeczy najpierw bibliografia
Na szczęście można ją jeszcze potem zmieniać, czyli to taka formalność, że coś się oddało. Kolejna bzdura, wiedząc że niektórzy dawali cokolwiek, czego najprawdopodobniej w ogóle w ich prezentacji nie będzie. No ale oddać trzeba było

W ogóle moja klasa jest udana. Nawet bibliografię od siebie spisywali

---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Slwiszon- powodzenia na egzaminie- trzymam kciuki (chyba nic nie pomyliłam? )

.

Edytowane przez Szotta
Czas edycji: 2011-01-19 o 06:16
Stary 2011-01-19, 10:05   #3246
Katalonkaaa
Zadomowienie

GG do Katalonkaaa

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
To i tak nie masz na tyle tragicznie, ja mam tylko raz w tygodniu na 8:50 (normalnie na 8) i dzień w dzień do 15.15 (;
ale mam nadzieję, że po feriach zmienią mi plan i uda się wfy i religie zepchnąć na brzeg planu

dziewczyny, które mają ferie - Was też ogarnia zmęczenie i totalna niechęć do nauki?
owszem, ale ja mam wymówkę- jestem chora to i nie można się przemęczać no i do tego dostałam nowy telefon więc się z nim zaznajamiam
Katalonkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 11:55   #3247
AjcCc
Zadomowienie

Ja w sobotę mam studniówkę, złapała mnie choroba, a na dodatek kosmetyczka odwołała mi wizytę, bo wyjeżdża za granicę i teraz na ostatnią chwilę muszę szukać kosmetyczki, a boję się, iść do jakieś pierwszej lepszej, żeby nie zrobiła ze mną jakieś masakry a prowadzę z kolegą studniówkowy apel i będziemy składać podziękowania każdemu nauczycielowi z osobna za to co dla nas zrobił, trochę to potrwa i będziemy stać na środku przed wszystkimi, a ja chyba niepomalowana i bez paznokci

AjcCc jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 13:10   #3248
Adus_
Zadomowienie

a w razie draki nie masz żadnej koleżanki/kuzynki, która by Cię mogła pomalować? Albo sama?
Adus_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 13:17   #3249
AjcCc
Zadomowienie

z pomalowaniem nie będzie problemu, ale z paznokciami już będzie, bo nałogowo obgryzam i jestem skazana na przedłużanie, a ostatnio na wizażu przeglądałam wątek, gdzie dziewczyny wrzucały zdjęcia tego, co niektóre kosmetyczki potrafią zrobić z paznokciami i boję się teraz iść do kogoś obcego i niesprawdzonego

Stary 2011-01-19, 13:25   #3250
sylwiszon757
Zakorzenienie

GG do sylwiszon757

Cytat:
Napisane przez Szotta Pokaż wiadomość

[/COLOR]Slwiszon- powodzenia na egzaminie- trzymam kciuki (chyba nic nie pomyliłam? )
nic nie pomyliłaś, dziekuję ale niestety nie zdałam
Stary 2011-01-19, 13:37   #3251
alice333
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AjcCc Pokaż wiadomość
Ja w sobotę mam studniówkę, złapała mnie choroba, a na dodatek kosmetyczka odwołała mi wizytę, bo wyjeżdża za granicę i teraz na ostatnią chwilę muszę szukać kosmetyczki, a boję się, iść do jakieś pierwszej lepszej, żeby nie zrobiła ze mną jakieś masakry a prowadzę z kolegą studniówkowy apel i będziemy składać podziękowania każdemu nauczycielowi z osobna za to co dla nas zrobił, trochę to potrwa i będziemy stać na środku przed wszystkimi, a ja chyba niepomalowana i bez paznokci
Ja też mam w sobotę studniówkę i jak na złość się rozchorowałam. Cieknie mi z nosy, łzy również. Wyglądam jak spuchnięty królik. Ja idę do fryzjerki. Paznokci nie będę robiła jakiś wymyślnych - francuski manicure i tyle. Makijaż to samo, delikatnie. Gorzej jak katar nie przejdzie i nadal będą leciały niekontrolowane łzy.

Macie jakiś pomysł na fryzurę - kok przy długich włosach? Ostatnio prześladują mnie sny, jak fryzjerka niszczy moje włosy, zlepia je w jakiś kołtun i wyglądam jak czarownica.
alice333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 13:50   #3252
Anoula
Zakorzenienie

ja 2 dni przed studniówka zaliczyłam orła na oblodzonym chodniku, Na szczęście nie złamałam reki

AjcCc
a koleżanki nie mają jakichś znajomych kosmetyczek które mogłyby Ci polecić?
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 13:56   #3253
Szotta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwiszon757 Pokaż wiadomość
Następnym razem się uda!

.
Stary 2011-01-19, 13:57   #3254
sylwiszon757
Zakorzenienie

GG do sylwiszon757

Cytat:
Następnym razem się uda!
mam taką nadzieję
Stary 2011-01-19, 14:00   #3255
AjcCc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
ja 2 dni przed studniówka zaliczyłam orła na oblodzonym chodniku, Na szczęście nie złamałam reki

AjcCc
a koleżanki nie mają jakichś znajomych kosmetyczek które mogłyby Ci polecić?
Widzę, że wszystkie mamy przedstudniówkowego pecha
za to na maturze będzie odwrotnie
Moje koleżanki nie przedłużają paznokci, albo robią to same, a ja po tym co zobaczyłam na wizażu boję się dać ręce komuś niedoświadczonemu nie wiedziałam, że z przedłużaniem paznokci wiąże się takie ryzyko.

Cytat:
Napisane przez alice333 Pokaż wiadomość
Macie jakiś pomysł na fryzurę - kok przy długich włosach? Ostatnio prześladują mnie sny, jak fryzjerka niszczy moje włosy, zlepia je w jakiś kołtun i wyglądam jak czarownica.
Ja mam zamiar zdać się na doświadczenie fryzjerki. Fryzjerka potrafi dopasować fryzurkę pasującą do kształtu twarzy i w ogóle... moją półmetkową wszyscy byli zachwyceni, chociaż ja początkowo podchodziłam do tego pomysłu sceptycznie

Cytat:
co się stało?

Stary 2011-01-19, 14:05   #3256
sylwiszon757
Zakorzenienie

GG do sylwiszon757

ano jechałam przez skrzyżowanie, było zielone, ale się szybko zmienilo na żółte no i ja po hamulcach i oczywiście E. także i egzamin przerwany
Stary 2011-01-19, 15:12   #3257
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjcCc Pokaż wiadomość
Widzę, że wszystkie mamy przedstudniówkowego pecha
za to na maturze będzie odwrotnie
Moje koleżanki nie przedłużają paznokci, albo robią to same, a ja po tym co zobaczyłam na wizażu boję się dać ręce komuś niedoświadczonemu nie wiedziałam, że z przedłużaniem paznokci wiąże się takie ryzyko.

Ja mam zamiar zdać się na doświadczenie fryzjerki. Fryzjerka potrafi dopasować fryzurkę pasującą do kształtu twarzy i w ogóle... moją półmetkową wszyscy byli zachwyceni, chociaż ja początkowo podchodziłam do tego pomysłu sceptycznie
Ja tylko malowałam u kosmetyczki paznokcie, ale poszłam do całkowicie nieznajomej mi kosmatyczki tylko poleconej przez znajoma, ona też robiła mi makijaż. Byłam bardzo zadowolona.

A co do fryzury, wymyśliłam tylko ogólny styl, że ma być dość klasycznie, a moja fryzjerka (bardzo zaufana) zrobiła mi bardzo fajną fryzurkę.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 16:30   #3258
201607250928
Konto usunięte

Zdaję to, co mam w podpisie Nie boję się, ale leń mnie straszny łapie Studniówka w sobotę, dzisiaj Pani od chemii mnie załamała bardziej. No ale tak jest jak się przedmiot skończyło a chce się go zdawać :P
201607250928 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 16:56   #3259
AjcCc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gabrielka92 Pokaż wiadomość
Zdaję to, co mam w podpisie Nie boję się, ale leń mnie straszny łapie Studniówka w sobotę, dzisiaj Pani od chemii mnie załamała bardziej. No ale tak jest jak się przedmiot skończyło a chce się go zdawać :P
Dla mnie to dobre rozwiązanie, mam tak z fizyką, facet i tak chodzi za nami i straszy nas zebyśmy zmienili deklaracje, bo nie zdamy, bo narobimy mu wstydu itp. w ogóle to bardzo ciężki typ człowieka i wolę nie myśleć, co byłoby gdyby ktoś chciał zdawać fizykę i mielibyśmy jeszcze z nim lekcję

Stary 2011-01-19, 18:08   #3260
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

U nas była wielka epidemia grypy przed studniówką, więc tydzień przed mało kto chodził do szkoły, tylko leżał w domu i się kurował.
Mnie nie dopadło wtedy, za to dzisiaj mam za sobą masakryczny dzień - odwiedzając babcię w szpitalu musiałam złapać jelitówkę, bo od rana nie mogłam się zwlec z łóżka, a później wymiotowałam pół dnia. Teraz jestem ledwie żywa, ale boli mnie już wszystko od leżenia i ostatkiem sił usiadłam przy laptopie

AjCcC - spróbuj poszperać w necie nt kosmetyczek z Twojej okolicy, powinnaś trafić na stronę gdzie ludzie wystawiają jakieś opinie.
Ja w zeszłym roku umówiłam się z młodą, zaprzyjaźnioną fryzjerką, która miała mi zrobić fryzurę na studniówkę kolegi, niestety coś jej wypadło przy dziecku - i w salonie była tylko jej matka -.- miałam na głowie plątaninę włosów, wsuwek, lakieru i brokatu :/
Ale co do paznokci - większość dziewczyn, które je robią mają swoje galerie, wiec poczytaj o tym na wizażu i pooglądaj zdjęcia pod tym kątem.

Człapię do łóżka, miłego wieczoru
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:46   #3261
chococabana
Rozeznanie

Dziewczyny, ma któraś może książke "Czytanie ze zrozumieniem dla licealistów" z serii To proste. Wydawnictwo eremis. ? Trzeba mi skan odpowiedzi do jednego czytania, zrobilam i nie mam jak sprawdzic ;/
Każdy błysk w jego błękitnych oczach wywoływał u niej gęsią skórkę. Jego spojrzenie hipnotyzowało, a ton jego głosu był niczym ulubiona piosenka, którą chciała nagrać na płytę i odtwarzać bez końca...
____ Piotruś! <3 ____
chococabana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 16:25   #3262
GirlOfDeath
Zakorzenienie

Cytat:
No a na bibliografię mieliśmy już jakiś czas temu ostateczny termin. Siłą rzeczy najpierw bibliografia
Na szczęście można ją jeszcze potem zmieniać, czyli to taka formalność, że coś się oddało. Kolejna bzdura, wiedząc że niektórzy dawali cokolwiek, czego najprawdopodobniej w ogóle w ich prezentacji nie będzie. No ale oddać trzeba było

W ogóle moja klasa jest udana. Nawet bibliografię od siebie spisywali
Ja się w sumie cieszę, że trzeba było oddać tę bibliografię, bo przynajmniej miałam pretekst, żeby coś tam ruszyć z tą prezentacją.
Tylko tyle napiszę.

Cytat:
ano jechałam przez skrzyżowanie, było zielone, ale się szybko zmienilo na żółte no i ja po hamulcach i oczywiście E. także i egzamin przerwany
Czekaj, czekaj, bo czegoś nie rozumiem. To za co Cię oblał ? Za to, że nie przejechałaś na żółtym, tylko zahamowałaś ? o.O
Stary 2011-01-20, 16:36   #3263
chococabana
Rozeznanie

Skoro zahamowała w ostatnim momencie to pewnie według egzaminatora nie dostosowała prędkości do warunków, lub też doczepił się przepisu, że można przejechać na żółtym jeśli zatrzymanie wymaga gwałtownego hamowania.
Dlatego mówi się, że zdanie prawa jazdy to w większej mierze szczęście trafu na miłego egzaminatora, a nie kwestia umiejętności ;/
Każdy błysk w jego błękitnych oczach wywoływał u niej gęsią skórkę. Jego spojrzenie hipnotyzowało, a ton jego głosu był niczym ulubiona piosenka, którą chciała nagrać na płytę i odtwarzać bez końca...
____ Piotruś! <3 ____
chococabana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 16:44   #3264
GirlOfDeath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chococabana Pokaż wiadomość
Skoro zahamowała w ostatnim momencie to pewnie według egzaminatora nie dostosowała prędkości do warunków, lub też doczepił się przepisu, że można przejechać na żółtym jeśli zatrzymanie wymaga gwałtownego hamowania.
Dlatego mówi się, że zdanie prawa jazdy to w większej mierze szczęście trafu na miłego egzaminatora, a nie kwestia umiejętności ;/
O mamo, to ja nie wiem czy tak sobie zdam za pierwszym razem jak to zawsze mówiłam.
Stary 2011-01-20, 18:10   #3265
kaja_92
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chococabana Pokaż wiadomość
Prawda w 100%, jak będzie chciał to i tak i tak obleje. Tak samo- jeżeli coś spodoba mu się w Twojej jeździe, popełnisz parę błędów, ale niezagrażających bezpieczeństwu, to możesz zdać.
Czasami lubią doczepić się takich pierdół, że to aż śmieszne jest.

Nienawidzę kombinatoryki... jedyny dział matmy, którego nie ogarniam...
kaja_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 18:10   #3266
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GirlOfDeath Pokaż wiadomość
O mamo, to ja nie wiem czy tak sobie zdam za pierwszym razem jak to zawsze mówiłam.
nie jest aż tak źle, patrząc na moją klasę to na 20 osób większość zdała za 1 lub 2 razem chociaż szczęście też się przydaje

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 18:13   #3267
sylwiszon757
Zakorzenienie

GG do sylwiszon757

doszło do tego jeszcze, że za skrzyżowaniem były tory tramwajowe, i nie hamowałby gdyby ich tam nie było, bo nie wiadomo czy nie jechałby tramwaj...
Stary 2011-01-20, 18:26   #3268
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
doszło do tego jeszcze, że za skrzyżowaniem były tory tramwajowe, i nie hamowałby gdyby ich tam nie było, bo nie wiadomo czy nie jechałby tramwaj...
a w jakim mieście zdawałaś?

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 18:36   #3269
sylwiszon757
Zakorzenienie

GG do sylwiszon757

Katowice
Stary 2011-01-21, 06:22   #3270
Szotta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaja_92 Pokaż wiadomość
Prawda w 100%, jak będzie chciał to i tak i tak obleje. Tak samo- jeżeli coś spodoba mu się w Twojej jeździe, popełnisz parę błędów, ale niezagrażających bezpieczeństwu, to możesz zdać.
Czasami lubią doczepić się takich pierdół, że to aż śmieszne jest.

Nienawidzę kombinatoryki... jedyny dział matmy, którego nie ogarniam...
Jedyny dział matmy, który ogarniam

.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości