Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-20, 20:21   #3451
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Siaśku u nas waga nie ma takiego znaczenia bo mieszkamy na parterze ale już wszystko przemyślałam i musimy mieć, tak jak piszesz, większe kółka, wolę nie ryzykować bo później będę się wściekać.
Teraz tylko myślę nad kolorem XA Energy: http://www.superkoala.pl/image/cache...gy-500x500.jpg czy Rocky: http://www.superkoala.pl/image/cache...5D-500x500.jpg

Niby bardziej "dziewczynkowy" jest Energy ale boję się, że taka "róziowa" dziewczynka będzie kiepsko w tym kolorze wyglądać a Rocky bardzo mi się podoba ale czy nie jest za bardzo chłopięcy
Mi się bardziej ten pierwszy podoba, a ja nawet nie lubię różowego :P

Antropia się nie przejmuj i wrzucaj zdjęcia brzuszka! Każdy jest ładny, jak w nim dzidzia jest
Co do ruchów... Ja nie pamiętam, ale chyba nieczęsto na początku... Potem tak wyraźniej, a teraz to już prawie non stop mnie kopie
U mnie na początku w ogóle było takie pobolewanie, a nie bąbelki... (a wiem, że to dzidzia, bo tak bolało podczas usg, jak widać było, że dzidzia się rusza)

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 20:22   #3452
anula_81
Zakorzenienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
Hej poraz kolejny byłam na mieście i u babci... wróciłam tak objedzona,że ruszyć się nie mogę...

anula_81 jak ja bym chciała tak wyglądać...matko, jak ci zazdroszcze figury laska jak się patrzy...

szykowałam się, żeby cyknąć zdjęcie brzuszka, ale jakoś nie mogę się przełamać...ja za gruba jestem...wy wszystkie takie ładne piłeczki macie, a ja taka rozlazła....

powiedzcie mi czy takie bańki mydlane w brzuchu to juz to??? bo ja czasem coś tam czuję, ale bardzo rzadko i zastanawiam się, czy nie za rzadko....może raz dwa razy na dzień?/ 'ja już pisałam o tym wcześniej, ale jakoś chyba zostałam przeoczona... jak często odczuwałyście te pierwsze ruchy??
ja jestem tak napalona na nie, że boje sobie znowu coś w kręcic,że to już to a wcale się nasilać nie będą
juz nie mogę się doczekać kiedy zajrzymy do brzusia... już za tydz. usg połówkowe

co do ruchow to ja juz czulam 17/18 tydzien ale myslalam ze to nie ruchy bo rzadko sie odzywaly, plus z tego co dziewczyny opisywaly wydawalo mi sie ze to nie to, ale jak w 20 tym poczulam pierwsze kopniaczki zrozumialam, ze to bylo to takie lekkie pukanie, przelewanie sie od srodka, cierpliwosci zaraz beda kopnaiczki, lada moment

uciekam juz naprawde
milo sie z wami pisalo, do jutra!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 20:23   #3453
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Właśnie przeczytałam na blogu kulinarnym pewnej początkującej dziewczyny ginekolog (robiącej staż po studiach u nas na medycynie), jaki to jest ból jak na USG przychodzą kobiety w ciąży z oponką tłuszczową, bo oni (lekarze) muszę się przebijać przez ten tłuszcz, naciskać tym przyrządem żeby coś dojrzeć...I że chodzi jej o kobiety które przed zajściem w ciążę ważyły 75, 80,90,100 kg... Kurde, jakoś mi się głupio zrobiło...I że ta wyższa waga wiąże się z powikłaniami w ciąży też itd...Martwicie się tym? Oczywiście te które muszą się pytam Tu link do wpisu: http://polishcookbook.blogspot.com/ Ten pierwszy na stronie (czyli najświeższy)
wrrr... mi tez się głupio zrobiło, bo pamiętam jak moja gin na ostatnim usg tak mocno ta głowica kręciła po tym moim brzuchu...pewnie dlatego, ze tyle tłuszczu mi na brzuchu zalega....
Stary 2011-01-20, 20:28   #3454
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Mieszkamy z tesciami - z tym że na 1 pietrze - osobno mamy kuchnie, łazienkę (jednak wspolne wejście ) i wyobrazcie sobie, ze moj mąż samarytanin, zapłacił cały rachunek za gaz 1200 zł!!!!
Ja Cię doskonale rozumiem Ja również mieszkam z teściami i mój Tż ma aż za dobre serce Najchętniej to wszystkim dzieliłby się z rodzicami, co mnie już wkurza. Nieraz się wkurzam na niego z tego powodu ale on już taki jest. Tak go rodzice wychodzili i koniec Chociaż tyle,że pyta czy np. może dać to czy to rodzicom.
Może pogadaj na spokojnie z Tźtem, przygotuj sobie argumenty

Cytat:
morfologia - 12zł
siki - 12zł
glukoza 75 - 30zł
Chyba troche drogo..tak jak już dziewczyny pisały, u mnie tez jest taniej. za glukozę 75 płaciłam 14zł, za morfologie i mocz cos ok 15zł.

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
podwiazanie jajnikow- buuuu az mnie strach oblecial... nie lepiej tablety? ja mysle o nich odkad w ciaze zaszlam
hehe, ja dzis właśnie też śniałam się z Tztem ze od maja się solidnie zabezpieczamy mam na mysli tableteczki

Cytat:
Hm, a te przepływy niby nie robi,co coś tam...nawet nie zrozumiałam bo byłam taka zła, jak mi powiedziała że dużo przytyłam...niecałe 8 kg od początku...
hmm... ja od początku mam już na plusie 10kg ... (jestem prawie w 25tc) także myślę,że twój wynik jest normalny. Nie masz się czym przejmować!

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
otóż odebrałam dzisiaj wyniki testu obciążenia glukozą i kurcze mam dziwne wyniki,bo na czczo miałam 71( to juz b niskie) a po 2h po wypiciu miałam 65,czyli nizsze niz na czczo.wizyte mam we wtorek i ciekawa jastem czy któras tez miala taki ewenement??
Ja miałam podobnie. Robiłam obciążenie glukozą w poniedziałek. Na czczo miałam cukier wyższy niż po glukozie. Moja gin tylko powiedziała,że śmieszny wynik ale nic złego nie powiedziała.
Ja mam wyniki w innych jednostkach ale :
na czczo 3,76 (norma: 3,90-5,90)
po glukozie 75g : 3,64

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 20:29   #3455
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
Kobitki naskrobałam w klubie,bo nikogo nie było znajomego na forum.
A teraz jestescie to powtórze:

otóż odebrałam dzisiaj wyniki testu obciążenia glukozą i kurcze mam dziwne wyniki,bo na czczo miałam 71( to juz b niskie) a po 2h po wypiciu miałam 65,czyli nizsze niz na czczo.wizyte mam we wtorek i ciekawa jastem czy któras tez miala taki ewenement??

Wyglada na to,ze mam niedocukrzenie, a faktycznie chodze spiąca non stop ziewam,mam b wysokie tetno bo ponad 85 przy niskim cisnieniu i czasem az mi sie język plącze taka spiaca jestem.kurcze az sie boje,bo nie wiem jak to leczyc??
wiem ,ze tez sie powinno ograniczyc cukier prosty ,ale co poza tym??
kurde ja mam za wysoko, ty za nisko... moze rzeczywiscie te wyniki roznie wychodza... i nie trzeba sie martwic nie wiem co ci doradzic. Ja wystrzegam sie wszystkiego co slodkie i smazone a ty chyba powinnas w druga strone? nie mam pojecia.

co do wystrzegania sie- smaze Tż placki ziemniaczane pieknie pachna niestety nie zjem ani jednego....

moria44 z tego co moj Tż sie dowiadywal nie jest tam drogo, ale zobaczymy. W koncu trzeba sie powoli brac za te powazne zakupy.

ogladalam dzisiaj filmy z porodu i zaczelam sie bac
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 20:30   #3456
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
wrrr... mi tez się głupio zrobiło, bo pamiętam jak moja gin na ostatnim usg tak mocno ta głowica kręciła po tym moim brzuchu...pewnie dlatego, ze tyle tłuszczu mi na brzuchu zalega....
Mi też tak jeździ, nie przejmuj się A z jakiej wagi startowałaś? Ja 75... i teraz mam plus 8...Ale za to mi moja gin mówi że nie wyglądam na tyle

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 20:32   #3457
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie przeczytałam na blogu kulinarnym pewnej początkującej dziewczyny ginekolog (robiącej staż po studiach u nas na medycynie), jaki to jest ból jak na USG przychodzą kobiety w ciąży z oponką tłuszczową, bo oni (lekarze) muszę się przebijać przez ten tłuszcz, naciskać tym przyrządem żeby coś dojrzeć...I że chodzi jej o kobiety które przed zajściem w ciążę ważyły 75, 80,90,100 kg... Kurde, jakoś mi się głupio zrobiło...I że ta wyższa waga wiąże się z powikłaniami w ciąży też itd...Martwicie się tym? Oczywiście te które muszą się pytam Tu link do wpisu: http://polishcookbook.blogspot.com/ Ten pierwszy na stronie (czyli najświeższy)
Przeczytałam i w szoku jestem, nie wiedziałam, że to aż tak jest znaczące. Raz leżałam w szpitalu z babką, która ważyła jakieś 150kg albo więcej i było w 38 tyg., to położne nie mogły jej znalezc dopplerem tętna dziecka - szukały w tych oponkach dziecka, bo tak naprawdę to nie było widac, że ona w ciąży jest
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 20:34   #3458
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
kurde ja mam za wysoko, ty za nisko... moze rzeczywiscie te wyniki roznie wychodza... i nie trzeba sie martwic nie wiem co ci doradzic. Ja wystrzegam sie wszystkiego co slodkie i smazone a ty chyba powinnas w druga strone? nie mam pojecia.

co do wystrzegania sie- smaze Tż placki ziemniaczane pieknie pachna niestety nie zjem ani jednego....

moria44 z tego co moj Tż sie dowiadywal nie jest tam drogo, ale zobaczymy. W koncu trzeba sie powoli brac za te powazne zakupy.

ogladalam dzisiaj filmy z porodu i zaczelam sie bac
Lepiej nie oglądaj! Nie wiesz, jak będzie u Ciebie, a tylko się zestresujesz

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-01-20, 20:36   #3459
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Przeczytałam i w szoku jestem, nie wiedziałam, że to aż tak jest znaczące. Raz leżałam w szpitalu z babką, która ważyła jakieś 150kg albo więcej i było w 38 tyg., to położne nie mogły jej znalezc dopplerem tętna dziecka - szukały w tych oponkach dziecka, bo tak naprawdę to nie było widac, że ona w ciąży jest
Jeju, masakra...Trzeba chyba odrzucić te słodkie i więcej się ruszać...Chociaż teraz to i tak "po ptokach" trzeba było o wagę przed zadbać kurczę, oj ja niemądra. Trudno, teraz to się będę po ciąży odchudzać

Zęby Hanusi
Stary 2011-01-20, 20:38   #3460
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki!
Zajrzałam z ciekawości na wątek, bo jestem na innym - czerwcowo - lipcowe mamusie, ale termin mam na 20 czerwca, tak że mogę zaczepić się i tu
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie!
Hej Podczytywałam trochę Wasz wątek. Z tego co zapamiętałam to spodziewasz się syneczka? Pozdrawiam

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 20:39   #3461
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Rozumiem 150 kg ale nie 70 kg. Mi się wydaję, że ta dziewczyna trochę przesadza. Już po przeczytaniu wstępu odniosłam jakieś głupie wrażenie, że z nią coś nie hallo jest. Wydaje się jej, że same fantastycznie zgrabne laski czytają jej bloga i gotują z tych przepisów?
No soryy
Mój lekarz też mi wciskał głowice w brzuch, ja aż nogami w ścianę ciskałam bo akurat tak blisko ma łóżko. A powiedział że musi bo dziecko nie chce współpracować i jeszcze łożysko na przedniej ścianie dlatego gorzej widać. A coś mi się wydaję, że innego powodu nie miał bo dużego brzucha z przed ciąży nie pamiętam.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-20, 20:42   #3462
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

no dobra wrzucam brzuchola.... a co... tylko ja nie umiem sobie sama zdjęć robić, a niestety nikogo pod ręka nie mam, więc sorki za jakość
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_2002.jpg (67,7 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_2005.jpg (48,3 KB, 52 załadowań)
Stary 2011-01-20, 20:42   #3463
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Hej Podczytywałam trochę Wasz wątek. Z tego co zapamiętałam to spodziewasz się syneczka? Pozdrawiam
Nie wiedziałam, że jest wątek mamuś czerwcowo-lipcowych - widziałam tylko lipcowo-sierpniowe mamusie
Stary 2011-01-20, 20:46   #3464
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiedziałam, że jest wątek mamuś czerwcowo-lipcowych - widziałam tylko lipcowo-sierpniowe mamusie
Na plotkowym, w Wizażowych Społecznościach. O ile czegoś nie przekręciłam

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 20:47   #3465
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Mi też tak jeździ, nie przejmuj się A z jakiej wagi startowałaś? Ja 75... i teraz mam plus 8...Ale za to mi moja gin mówi że nie wyglądam na tyle
oj kochana ja z wagi 80 i mam tylko 2 kg do przodu....tylko ja jestem dosc wysoka i zawsze mialam zbita mase... mam 175 cm wzrostu i jak nosiłam rozmiar 38 to ważyłam ponad 70.... nie wiem gdzie ta waga, ale ja się czuje jak wieloryb ...tym bardziej, że przed ciążą przytylam 10 kg.... przy moim tz, który mi na dietach nie pozwala być jak mówie o odchudzaniu to zaraz mnie straszy, że on też będzie dietował....
Stary 2011-01-20, 20:47   #3466
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

czesc dziewczyny!!
ja juz po wizycie, humor lepszy hemoglobina z 9,1 na 9,5 skoczyla, takze minal mnie szpital hurrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaa aa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!

ogolnie wszystko ok, serduszko pieknie bije, dostalam liste badan, musze zrobic te na cholestaze bo mowilam o tym swedzeniu, glukoze, mocz, i hemoglobine. a tka poza tym wszystko ok

przytylam przez miesiac 4kg ale przynajmniej jakies przelozenie na hemoglobien jest-jedyny plus. no nic, po mnie wchodzila taka dziewczyna, wygladala pieknie, byla z glowe wyzsza ode mnie, miala pileczke tylko, byla miesiac dalej niz ja zyli 28t, i wazyla ponad 90kg! a ja bym jej dala z 68 max. no nic, teraz musze sie ostro kontrolowac, ale jestem zadowolona z wizyty

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Produkcja trwa
Póki co to tak pobieżnie rozmawialiśmy z ginem o podwiązaniu,nie powiedział,że zrobi to nielegalnie.Zobaczymy do cięcia jeszcze sporo czasu.Jak bedzie chciał zrobić to nielegalnie i jeszcze kase za to wziąść,to ja go smole.
Założe sobie mirene i już.

wracam poczytać,zostały mi jeszcze do nadrobienia 2 stronki

ze sie tak wtrace w temat, bo podczytywalam wizaz w poczekalni i ja osobiscie balabym sie podwiazania , bo szczerze mowiac nie wiem jakie to ma konsekwencje i jak to sie przeklada potem na organizm(nei czytalam nic o tym i pewnie stad moj niepokoj) ale my tez niechcemy miec wiecej dzieci. no i tez myslelismy o jakies trwalej metodzie no i maz sam zaproponowal ze zamiast meczyc mnie podwiazywaniem jajowodow, a przeciez cale zycie my kobiety bierzemy jakies tabletki, ringi i inne bajery, zaproponowal ze moze by sie wybral na podwiazanie nasieniowodow(u facetow to wyglada inaczej, prosto, zabieg na znieczuleniu miejscowym, etc) ale ja nie wiem, musze to przemyslec. temat warty zastanowienia dla ludzi ktorzy sa pewni ze neichca miec wiecej dzieci. tz tez twierdzi ze wiecej niechce. zawsze chcial miec dwojke i stanowczo mowi ze wystarczy
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 20:48   #3467
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość

O tak tak spodziewam się chłopaczka. Miło zostac zapamiętaną Też właśnie zaczełam Was podczytywać, a widzę, że wątek cały czas jest gorący i postów co rusz przybywa.
gugasiatko chyba wcześniej wkleiłaś zdjęcia Twojego brzuszka, śliczny!
Ja jestem w 18 t i 3 dniu.
Tutaj niektóre dziewczyny już mają 24,25 tygodnie...Jejk u już nie mogę się doczekać takich tygodni
Pozdrawiam serdecznie!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 20:50   #3468
SiLLee
Raczkowanie

http://www.chlopiecczydziewczynka.com.pl/

Ciekawe na jakiej zasadzie to dziala i jakos nie chce mi sie wierzyc ze dziala. a ta cena ;/
Co oni nie wymysla
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 20:51   #3469
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Rozumiem 150 kg ale nie 70 kg. Mi się wydaję, że ta dziewczyna trochę przesadza. Już po przeczytaniu wstępu odniosłam jakieś głupie wrażenie, że z nią coś nie hallo jest. Wydaje się jej, że same fantastycznie zgrabne laski czytają jej bloga i gotują z tych przepisów?
No soryy
Mój lekarz też mi wciskał głowice w brzuch, ja aż nogami w ścianę ciskałam bo akurat tak blisko ma łóżko. A powiedział że musi bo dziecko nie chce współpracować i jeszcze łożysko na przedniej ścianie dlatego gorzej widać. A coś mi się wydaję, że innego powodu nie miał bo dużego brzucha z przed ciąży nie pamiętam.
Też mam łożysko na przedniej ścianie...gorzej widać, prawda? Przy porodzie ma to jakieś znaczenie wielkie?

Zęby Hanusi
Stary 2011-01-20, 20:57   #3470
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
no dobra wrzucam brzuchola.... a co... tylko ja nie umiem sobie sama zdjęć robić, a niestety nikogo pod ręka nie mam, więc sorki za jakość
Ładny brzusio masz, nie narzekaj

Ja też jestem z tych z kompleksami, a przynajmniej z kompleksami raz na jakiś czas (bo czasem łapię się na myśleniu, że całkiem niezła laska jestem ). Ostatnio nawet jakoś mniej, ale to chyba dlatego, że ciąża, to się nie przejmuję
Wszystko dla dobra dzidzi

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-01-20, 21:00   #3471
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dobry wieczór!

Musiałam jeszcze wejść i sprawdzić, co u Was

Zapomniałam Wam napisać, że miałam dziś śmieszną sytuację w Tesco. Oglądałam te rzeczy, o których wcześniej pisałam i nagle podchodzi młody facet lekko wczorajszy i mówi: "Przepraszam, że przeszkadzam, ale ja panią bardzo proszę o pomoc! Mam noworodka w domu, żona wysłała mnie po jakiś SPECJALNY ręcznik dla maluszka, a ja nie mam pojęcia, co to jest i gdzie tego szukać" No to ja wielce doświadczona [] pokazałam mu ręczniczki, omówiłam różnice. Trochę pogadaliśmy, śmiesznie było. Przedwczoraj urodziła mu się córeczka i od tamtej pory nie spał.

Nagle przed oczami stanął mi mój TŻ jeżdżący w poszukiwaniu czegoś. On jest nadgorliwy w tej kwestii, zawsze albo muszę mu zdjęcie mmsem wysłać, albo opisać włącznie z położeniem geograficznym na półkach. Kiedyś wysłałam go po gruszki w syropie, zwiedził trzy markety, zrobił jedną awanturę i w końcu kupił ze trzy rodzaje, bo nie wiedział, które chcę

Kasia, Moria... co z Waszym przyjazdem do Wawy?

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 21:01   #3472
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Cytat:

powiedzcie mi czy takie bańki mydlane w brzuchu to juz to??? bo ja czasem coś tam czuję, ale bardzo rzadko i zastanawiam się, czy nie za rzadko....może raz dwa razy na dzień?/ 'ja już pisałam o tym wcześniej, ale jakoś chyba zostałam przeoczona... jak często odczuwałyście te pierwsze ruchy??
ja jestem tak napalona na nie, że boje sobie znowu coś w kręcic,że to już to a wcale się nasilać nie będą
juz nie mogę się doczekać kiedy zajrzymy do brzusia... już za tydz. usg połówkowe
Wydaje mi się,że to właśnie ruchy.Ja w ciągu dnia na początku ich nie wyczuwałam ,dopiero wieczorem jak już spokojnie w łóżku leżałam.

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 21:02   #3473
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny!!
ja juz po wizycie, humor lepszy hemoglobina z 9,1 na 9,5 skoczyla, takze minal mnie szpital hurrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaa aa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!

ogolnie wszystko ok, serduszko pieknie bije, dostalam liste badan, musze zrobic te na cholestaze bo mowilam o tym swedzeniu, glukoze, mocz, i hemoglobine. a tka poza tym wszystko ok

przytylam przez miesiac 4kg ale przynajmniej jakies przelozenie na hemoglobien jest-jedyny plus. no nic, po mnie wchodzila taka dziewczyna, wygladala pieknie, byla z glowe wyzsza ode mnie, miala pileczke tylko, byla miesiac dalej niz ja zyli 28t, i wazyla ponad 90kg! a ja bym jej dala z 68 max. no nic, teraz musze sie ostro kontrolowac, ale jestem zadowolona z wizyty
Kochana super , ale napisz nam coś więcej o dzidzi

Edytowane przez Dziewczonka
Czas edycji: 2011-01-20 o 21:11

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-20, 21:04   #3474
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
moria44 no powiem Ci, ze jestem troche przerazona, bo idzie mi 24ty tydzien, czyli to nawet nie 6 m-cy a brzuszek juz pokazny, to jaki on bedzie, moj kregoslup chyba tego nie wytrzyma
Damy raaadę Nie wiem, może jestem niepoprawną optymistką bo mam już 15 kg na plusie, rozstępy i wielki brzuch ale wierzę, że na pierwsze urodziny Igosławy doprowadzę się to stanu przed ciążą

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
(...)
mnei sie podoba ten zolty bardziej, my wybralismy czarny, wiem ze w PL tez nie ejst to popularny kolor, ale u nas tylko w sumie ciemne kolory jezdza, taki kraj o zmiennej pogodzie plus rzadko mamy upalne lata, ja w sumie tez stwierdzilam ze praktyczny
zobaczymy jak sie sprawdzi, z pewnoscia juz jednak zamowiony wiec nie ma przebacz
anula no mi i TŻ'owi też się najbardziej czarny podoba Wiem, że moja mama to by się w czoło popukała no bo jak taki kolor dla dziewczynki ale wg mnie jest najbardziej "dizajnerski"
Jedyne co mnie zastanawia to to, że taki wózek nie nagrzewa się za mocno latem

Cytat:
powiedzcie mi czy takie bańki mydlane w brzuchu to juz to??? bo ja czasem coś tam czuję, ale bardzo rzadko i zastanawiam się, czy nie za rzadko....może raz dwa razy na dzień?
antropia możliwe, że to to, ja do dziś często takie jakby bąbelki odczuwam, pojedyncze puknięcia
Ale pierwsze ruchy a właściwie ruch jaki zarejestrowałam i byłam pewna, że to dzidzia to mały kopniak tuż nad kością ogonową. Później przez kilka dni był spokój aż rozkręciło się na dobre i nie dało się tych ruchów z niczym innymi pomylić.

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 21:09   #3475
Dziewczonka
Wtajemniczenie

No i dwa razy mi sie wysłało

Edytowane przez Dziewczonka
Czas edycji: 2011-01-20 o 21:15
Stary 2011-01-20, 21:10   #3476
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Też mam łożysko na przedniej ścianie...gorzej widać, prawda? Przy porodzie ma to jakieś znaczenie wielkie?
Dla mnie widok był bardzo fajny i dobry ale dr mówił, że jest dużo gorzej. To sobie wyobrażam co by było gdyby było na tylnej może bym piegi na buźce widziała żartuje.
Nie ma to znaczenia o ile nie przoduje, nie masz się czym martwić

Antropia nie masz dużego, normalnie rośnie, za niedługo zacznie się bardziej zaokrąglać Ja wyglądam jakby mnie ktoś wziął i nadmuchał

Kurcze coś mi się z wizazem dzieje, 3 minuty się odświeża...

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 21:10   #3477
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Agnieszko, super z wynikami!

Anula, moim zdaniem wyglądasz bardzo atrakcyjnie! Ale rozumiem Twoje samopoczucie, bo sama czuję się tak samo

Antropia, to chyba Twój debiut brzuszkowy? Ale jaki udany piękna kawalerka dla dziecka

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 21:12   #3478
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
kasia wg mnie w Słoniu jest drogo Nic tam nie kupiłam wszystko zamówiłam dużo taniej na allegro.

Dziewczynki, doświadczone wózkowiczki, mam do Was pytanie:
Jak myślicie, czy wózek z takimi przednimi kółkami ( zwrotne z możliwością blokowania) nie pojadą w ogóle po śniegu:
http://images.teamsugar.com/files/up...2008/skate.jpg

Jestem totalnie napalona na ten wózek i mimo, że wiem iż X-lander to lepszy wybór to jakoś nie mogę się do niego przekonać

moria ten wozek to jest ten peg perego skate?! kiedys wrzucalam link do niego na you tube jak sie rozklada, i ze z gondolki robi sie spaceroweczka jestem zakochana w tym wozku.

ja prawie codzien widze dziewczyne z ok 7miesieczna coreczka, ja nagina w snieg, deszcz, itd wozkiem podobnym-ale podroba, w kazdym badz razie tez ma takie kolka i nie widzialam zeby miala jakie kolwiek opory czy zeby sie silowala na sniegu, nawet jak dosyc duzo go bylo

[QUOTE=Dziewczonka;2451266 8]
Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny!!

przytylam przez miesiac 4kg ale przynajmniej jakies przelozenie na hemoglobien jest-jedyny plus. no nic, po mnie wchodzila taka dziewczyna, wygladala pieknie, byla z glowe wyzsza ode mnie, miala pileczke tylko, byla miesiac dalej niz ja zyli 28t, i wazyla ponad 90kg! a ja bym jej dala z 68 max. no nic, teraz musze sie ostro kontrolowac, ale jestem zadowolona z wizyty/QUOTE]

Kochana super , ale napisz nam coś więcej o dzidzi

dzieki, nic za bardzo wiecej napisac nie moge bo usg nie mialam, maksiu kopal jak pielegniarka sluchala bicia serduszka i sie przekrecal, smiechu troche bylo

wiecie co jestem tak zszokowana, normalne ta ciaza jest totalnie inna niz pierwsza, w pierwszej bylam cala rozlazla grubasna itd, nisko mialam brzuch, i chyba jak rodzilam macice mialam ciut poza pepkiem, a teraz mam taka dosyc duza pilke, cala zostalam taka jak na poczatku ciazy, i juz mam bardzo wysoko macice, kurcze mowie wam, roznica kolosalna. moze wrzuce fotki brzucha jutra, ale sama przezylam wczoraj szok jak sie zobaczylam w sklepie w lustrze, ze ten brzuch juz taki duuuuuuzyy i okragly, moj tz zachwycony ze nie roztytlalam sie jak za pierwszym razem tylko mam slodki brzuch
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 21:16   #3479
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

antropia pięknie wyglądasz,słodki brzuszek.

Lolinki kochane ja już zmykamnie daje rady dziś z czytaniem,oczęta same mi się zamykają,dziecię me rozpoczyna harce obym mogła zasnąć.
Spokojnej nocki ,karaluchy pod poduchy jak to mówią moi synowie

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 21:21   #3480
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

wizaz mi szwankuje;/

moria44 mam się ze mnie dzisiaj śmiała , że ja to bym chciała już po żebrach obrywać

matallewar a to że laska z ciebie to prawda jak zobaczyłam pierwszy raz twoje zdjęcie w avatarku to sobie pomyślałam, że bardzo ładna z ciebie kobieta

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Agnieszko, super z wynikami!

Anula, moim zdaniem wyglądasz bardzo atrakcyjnie! Ale rozumiem Twoje samopoczucie, bo sama czuję się tak samo

Antropia, to chyba Twój debiut brzuszkowy? Ale jaki udany piękna kawalerka dla dziecka
no debiut:P przełamałam się
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości