|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Szara Myszka, to uważaj na siebie teraz!
ech, najchętniej bym wróciła spać, ale muszę na ostatnie zajęcia, a potem do babci na Dzień Babci także do wieczora mnie nie będzie, pewnie sto stron natłuczecie miłego dnia!
|
|
|
|
#3962 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Cytat:
|
|
|
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
u mnie standard od 5 bezsenność ale na szczęście udało mi się na chwilkę jeszcze zasnąć!!szara myszka to teraz się oszczędzaj, niech maleńka jeszcze troszeczkę posiedzi w brzuniu u mamuni |
|
|
|
#3964 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję
i jeszcze dostaliśmy na wszystko 5% rabatu zawsze to coś
|
|
|
|
#3965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja przeglądam pościele z feretti i nie mogę się zdecydowac, którą wybrać....... ![]() łóżeczko i komode kupuję bardzo podobne, tylko z innym misiem ![]() a w pościelach feretti są baldachimy?? kurde miałam nie kupowac bo kurz itp. ale nasza sypailania jest od wschodu i od samiusieńkiego rana jest mega słonce..... Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-01-21 o 10:10 |
|
|
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
o jezusie weszłam na wagę i oniemiałam
ja chce już rodzić bo do setki dobije przecież to nienormalne idę dokończyć sniadanko i zrobie zdjęcie brzucha obiecałam sobie że będę cykać co tydzień a mam kilka nie mowiac już o calej sylwetce..bo robie je sobie sama...ale pamiątka
|
#3967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no istne szaleństwo - ale wszystko za jednym zamachem i z głowy ![]() a odnośnie tego baldachimu, to nie jest to moskitiera, czyli taki siateczkowy materiał koloru ecru cały który pasuje do każdego wzoru pościeli feretti. ja też nie chciałam, ale zobaczyłam go w sklepie i stwierdziłam że te 90 zł chyba jakby co przeżałuję. facet w sumie nie wciskał go nam, ale objaśnił że to dobre zabezpieczenie przed owadami, słoneczkiem itp. a w sumie tak jak pisałam my na parterze mieszkamy, pod oknami rosną 2 drzewa, więc zawsze jakieś robactwo jest, a lato to i komary, muchy itp. no i wziliśmy. wypróbuję - zresztą z praniem też nie ma problemu, bo do pralki i trzepniesz 2 razy powiesisz i już suche, bo to takie cieniutkie jest. |
|
|
|
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
Megi kapitalny zestaw
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
no to czekam
Ja już drugie śniadanie jem
|
|
|
|
#3971 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Mamuski
ja kuilam w rsosmanie w promocji taki elektroniczny pod pache a ostatnio w smoczku Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratulujemy Ciociu niech sie zdrowo chowaCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kurcze ide dizs od rana do Rosmana i dojsc nie moge siede przed kompem i zdycham jzu mam dosc tej slabosic mielgo dizonka |
|||||||
|
|
|
#3972 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle śniło mi się, że urodziłam, Tż spojrzał na synka i mówi, że będzie mu Maciek bo tak mu pasuje
niby się zapiera na żywo, że mu się to imię nie podoba, ale coś czuję, że wykombinuje na porodówce
|
#3974 |
|
Zadomowienie
|
Montii czekamy na nowe fotki
![]() kasiapruszkow zadzwoń do kadr niech ci wyślą. Ja tak będę męczyć moją kadrową chociaz doprosić się od niej czegokolwiek to masssakra ![]() diatoma a jaką zamówiłaś bo ja też chcę to zrobić
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu" (H. Elzenberg) Edytowane przez n.ik.a Czas edycji: 2011-01-21 o 10:39 |
|
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=kasiapruszkow;24518 238]Czesc Mamuski
a wlasnie jak trzeba aktualen RMua to skad ja wezme jak bede w lutym i marcu na zwolneniu?? kasiapruszków, jak będziesz na zwolnieniu to tez pracodawca wystawia tobie RMUA, bo ciagle jestes jego pracownikiem i jetseś ubezpieczona. kurcze dziewczyny no tak źle się czuję że coś strasznego, ciagle mi słabo, niedobrze, no nie wiem co mi jest.....
|
|
|
|
#3976 |
|
Zadomowienie
|
iweczka może się czymś strułaś
ja zauważyłam, że źle się czuję jak zjem coś smażonego :/ choć dziś na obiad mam zamiar zrobic rybkę bo choć ostatnio za nią nie przepadam to przydałoby się od czasu do czasu zjeść. A może macie jakis fajny przepis na rybę
|
|
#3977 |
|
Zadomowienie
|
może jakiś wirus Cię atakuje?? najlepiej do łóżeczka i wyleżeć
miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png Edytowane przez bosti Czas edycji: 2011-01-21 o 10:50 |
|
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
ja do prania używam tego płynu persil senstive
na opakowaniu: Delikatny dla skóry - nowy Persil Sensitive Aloe Vera Pearls spełnia najwyższe normy dermatologiczne, dzięki czemu uzyskał pozytywną opinię Centrum Zdrowia Dziecka i jest odpowiedni do prania ubranek dziecięcych, a nawet bielizny niemowlęcej. na opakowaniu jest pozytywna opinia CZD więc mam nadzieję, że się nie różni niczym od tych typu Lovela, Dzidziuś a podobno lepiej dopiera wszystkie plamy. Do płukania np pościeli, kocyków itp mam lenor sensitive - mam nadzieję, że Małemu podpasuje.
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-01-21 o 10:51 |
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
bedzie wieczorem bo będę miała aparat a z telefonu ciągle mi wychodzą mazy
iweczko jadlas moze cos niedobrego albo ciężkostrawnego... Kasiapruszkow - dziekuje w imieniu synka i tak chyba bedzie pozytywne nastawienie najwazniejsze
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
ja też dziś robię pstrągi
![]() a Ty masz filety czy jakie rybki? Montii mniej boli? Edytowane przez Olusiaa_ Czas edycji: 2011-01-21 o 10:55 |
|
|
|
#3981 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
ja dziś znowu spałam do 10 ![]() Cytat:
a miałam Ci pisać, że zaczyna mnie miednica boleć, czasami to nogą nie mogę ruszyćetam dodają, przecież Ty młodziutko wyglądasz, Twojemu tż-owi też bym nie dała 31 lat Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() biorę się dziewczynki zaraz za robotę, bo wstawiłam pościel małego do prania i muszę uprzątnąć jedną szafkę, żeby mieć gdzie to później upchnąć, a wczoraj bylismy w realu i kupiłam dużą pakę pampków 2 i jedną tych 1 i kupiłam 6 paczek chusteczek za 26zł i tych chusteczek już mam 12 opakowań
|
|||||
|
|
|
#3982 |
|
Zadomowienie
|
n.i.k.a. http://allegro.pl/show_item.php?item=1406543513 zamówiłam wzór turkusowe paseczki i niebieską krateczkę
mam tylko nadzieję że przyjdą kolory jak na zdjęciu. a co przesyłki to mi sie nie śpieszy, poczekam tylko te kolory mnie wystraszyły co Joc3r napisała że są inne![]() ja jestem na zwolnieniu od 5 sierpnia i co miesiąc biorę nową RMUA bo wrazie czego sobie myślałam, no i się przydało tylko że to jest tyklko miesiąc ważne, wiec trzeba pamietac.marsylia co do wanienki to chyba weźmiemy taką prostą, tak żeby do pół roku używać, a no i tej wody też się dużo nie leje tylko tyle o ile, wiec mam nadzieje ze bedzie stabilna w miare możliwości, my po prostu nie mamy na czym postawić wannienki i musimy miec stelaż. myślałam zeby klasc naprzewijaku, no ale wyjme dziecko i na czym je poloze zeby wytrzec? nie bede po caly domu z nim latac bo przeziebie http://allegro.pl/wanienka-do-kapiel...404942334.html wiecie co wczoraj wypilam na wieczor z litr mleka przez ta zgage, ale moj zoladek tego nie przyjomwal chyba i mialam takie gazy , ze o 1 w nocy tż uciekł ode mnie z łóźka bo powiedział że do rana nie przeżyje. obiecalalm sobie ze nie rusze do konca ciazy ogorkowej i kapusniaku i zalewajki.
|
#3983 |
|
Wtajemniczenie
|
oooo ja też się zastanawiam czy nie zrobić dzisiaj rybki, ale trochę się boję, bo nic oprócz kostek mi nie wychodzi, a mam w zamrażarce dorsza i nie wiem jak go zrobić
|
|
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj zdycham. Nie dość, że tyłek ciągle swędzi to jeszcze mnie jedna strona szyi boli strasznie i promieniuje do głowy...
![]() A przede mną cały dzień nauki.... Eh ponarzekałam sobie.Dziewczyny z przepisów na rybę to najprościej, pomysł na rybę w sosie śmietanowo koperkowym, do tego skroić jakąś paprykę, mogę być pieczarki, albo pory, żeby było zdrowiej i się zapieka. Albo jeszcze rybę obficie obsypać pieprzem cytrynowym, obłożyć bardzo cienkimi plastrami cytryny, można dodać listek laurowy, troszkę oliwy i też zapiec. Można jeść z czym się chce, ale ja robię z risotto. Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-01-21 o 11:02 |
|
|
|
#3985 |
|
Zadomowienie
|
Cześć kobietki
Wy też dzisiaj macie lenia? Bo ja strasznie!!! Szara Myszka ty to miałaś przeboje, nie zazdroszczę Ci Oleńka nieźle napędziła Ci strachu. Oszczędzaj się kobietko a małej powiedz, żeby jeszcze troszeczkę posiedziała w brzuszku
|
|
|
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to wyciągnij żeby się rozmroził "odciśnij" rybkę z wody- nawet w ręcznikach papierowych, bo inaczej źle się smaży posyp przyprawą do ryb oprósz mąką potem obtocz w jajku z przyprawą, pieprzem i sokiem z cytryny obtocz w bułce tartej i smaż Ja mam całe pstrągi z głową- wypatroszone tylko. To taką rybkę wystarczy oprószyć przyprawą, polać sokiem z cytryny i obtoczyć w mące. |
|
|
|
|
#3987 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w sumie jak się o to zapytałam, to spytał się tylko czy jem mięso ![]() Cytat:
i w nim będę prać co do płynu do płukania to też się zastawiałam nad nim, ale chyba zrezygnuję z tego pomysłu, bo płyny do płukania ponoć bardzo uczulają, chyba, że po pierwszym praniu bez płynu okaże się że ubranka nie sa przyjemne w dotyku to się zastanowię Cytat:
Cytat:
![]() a to taki dorsz w całości z ośćmi?
|
|
#3988 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a rybkę mam taką wyfiletowaną ale ze skórką bez łebka
|
|
|
|
|
#3989 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja robię dzisiaj naleśniki ze szpinakiem i serem na ostro, zapraszam
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
mój jedynie surowego mięsa/jaj nie kazał.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:26.

także do wieczora mnie nie będzie, pewnie sto stron natłuczecie
miłego dnia!

ale na szczęście udało mi się na chwilkę jeszcze zasnąć!!

...lekarz mówił że mogę pić kawę przy moim ciśnieniu ( 110/60 ) ale mimo wszystko zastanawiam się... a jak jest u Was