|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
[QUOTE=megi2015;24511480]ja piję 1 kawke dziennie taka śniadaniową z dużą ilością mleka. zdażyło mi się też wypić zwykłą parzoną z mleczkiem
![]() a wątróbka nie jest raczej zakazana w ciąży ??? tak jak tatar, surowe mięso, sery pleśniowe itp.??? nic mi o tym nie wiadomo, ale czytałam dzis kilka artykułów o niedoborze żelaza w ciąży i wszędzie pisali, żeby spożywać watróbkę, cielęcine, mięso wołowe, suszone morele |
|
|
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
izabela, pycha może jutro sobie zaserwuję, u mnie dzisiaj gościła chinszczyzna
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3934 |
|
Wtajemniczenie
|
hm, co do wątróbki to też czytałam w jakimś poradniku, żeby w ciąży unikać, a tu z drugiej strony lekarz zaleca
i komu tu wierzyc
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
Lekarzowi
|
|
|
|
#3936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie lekarz powiedział, zero alkoholu , fajek i narkotyków resztę mogę sobie jeść i tego się trzymam cały czaas
|
|
#3937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3938 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
Drobiowa jest stanowczo lepsza.
No uciekam spać papa. |
|
|
|
#3940 |
|
Raczkowanie
|
A ja nie cierpie wątróbki
|
|
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
kurde......przegrałam aukcję o kombinezonik o 1 zł
|
|
|
|
#3942 |
|
Zadomowienie
|
dobrej nocki jak sie zwleke to jutro ide zrobic badania ;/z rańca
|
|
|
|
#3943 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Czasem bylo cieplo juz na poczatku kwietnia a czasem byla zimna koncowka, ale zawsze mozna wykorzystac kocyk. Cytat:
i jakos mi nie idzie ten masaz, a o co w sumie chodzi w te j kawie? Jaki jest sens dzialania? i ile tak siedziec ?Cytat:
Cytat:
Cytat:
a zabrniajka bo ma duzo wit A, ale tez zalezacaja bo ma zelazo.
|
||||||
|
|
|
#3944 |
|
Raczkowanie
|
My kupiliśmy taki do ucha co mierzy temperaturę w sekundę (Braun Termo Skan),a w razie czego w odwodzie mamy zwykły rtęciowy. Sprawdzaliśmy pomiary na sobie i różnica między elektronicznym, a rtęciowym wynosiła 0,1 stopnia - także chyba jest miarodajny.
Ale nam wczoraj napędziła stracha nasza Ola . Poszłam na wizytę kontrolną do mojej gin. Rutynowe badanie, pobrała mi wymaz z szyjki (GBS), zmierzyła ciśnienie, waga,itp. Stwierdziła, że szyjka mięknie, ale wszystko w granicach normy. Przyszło do mierzenia tętna płodu, a serduszko naszej Oli waliło aż 180 uderzeń na min i ani myślało zwolnić. Od razu dostałam skierowanie na IP do szpitala z powodu tachykardii płodu. Chyba nie muszę Wam pisać co przeżyłam zanim nie dojechaliśmy do tego szpitala. Nie sądziłam, że można się tak denerwować. Wpadlismy na tą Izbę i panie z rejestracji od razu wzieły nas na KTG. Na szczęście serduszko Oleńki ustabilizowało swoja pracę i badanie wyszło ok. natomiast okazało sie, że podczas badania urządzenie zarejestrowało też skurcze macicy. Dziwne, bo zupełnie nic nie czułam, że coś mi sie tam kurczy, nawet napinania brzucha nie czułam. Wylądowałam u kolejnego gina, który ponownie zbadał szyjkę i także potwierdził, że jest miękka. Zrobiono mi jeszcze usg i wyszło, że jej długość to 34mm. Chcieli mnie zostawić w tym szpitalu, ale chyba musiałam mieć taka mine, że lekarz powiedział, że puści mnie do domu, ale jak tylko się coś będzie działo to mam przyjeżdżać. Dostałam baterie leków rozkurczowych i przykaz nie forsowania się.Ale dzisiaj znowu stres, bo musiałam iść na pogrzeb, no i jak mnie złapały ze trzy takie krótkotrwałe skurcze (na szczęście od razu odpuszczały) to myślałam, że aż się przewrócę. Przypuszczam, że to te przepowiadające, ale juz sama nie wiem. Boję się, że Ola coś za bardzo się spieszy na ten świat. Jak sytuacja się powtórzy jutro to chyba znowu zjawie sie na tej IP, lepiej dmuchać na zimne. Ale mam kochanego Męża...cały czas mnie pocieszał i opowiadał jakieś historyjki żebym sie tylko wyciszyła albo gadał z Olą, że ma siedzieć w brzuchu. Dobrze, że jest dla mnie takim oparciem, bo chyba bym zwariowała wczoraj Edytowane przez Szara Myszka Czas edycji: 2011-01-21 o 00:26 Powód: błąd |
|
|
|
#3945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja kupowalam. No wiec generalnie nie kupie wiecej u tego sprzedawcy, bo dlugo czekalam na przesylke poniewaz moja paczka rzekomo spakowana gdzies sie im zawieruszyla w magazynie i dopiero po 3 tel czyli po 3 dniach dowiedzialam, sie, ze wysla ja nastepnego dnia. Lacznie czekalam ponad tydz na paczke od kuriera. Kolejna wpadka z ich strony bylo to, ze zamowilam inny wzor rogala do karmienia, a oni przyslali mi zupelnie inny i nawet o tym nie poinformowali. Kolory poscieli sa podkrecone, bo w rzeczywistosci sa duzo lagodniejsze i niektore wzory ja akurat na taki trafilam wygladaja jak sprane. |
|
|
|
|
#3946 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ooo ciekawy sposób, może wypróbuję, lubie naturalne sposoby ![]() Cytat:
![]() teraz widziałam, że w szpitalu maja takie termometry bezdotykowe, kieruje się taki "pistolet" w czoło i mierzy z odległości 3-4 cm, fajny, mi własnie mierzyły takim w 1 trymestrze i teraz jak byłam w szpitalu wydaje mi sie, że to był ten model http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/termometr-bezd...lx-26-visiomed troche drogi, wle w sumie kupuje się takie urzązenie na lata, ten mój do ucha słuzy mi już 8 lat, no ale jak dziecko jest chore i trzeba włożyc do ucha to np sie budzi, wierci itd... a tak mozna by bez wybudzania zmierzyć, no i nie trzeba wymieniać tych osłonek na końcówkę Cytat:
![]() dziewczyny dzis, ( tzn wczoraj- w czwartek ) byłam u gin. prow. i powtórzyłam ktg, znów wyszło bardzo ładnie a jutro mam miec usg, zeby zobaczyc ile mierzy/"waży" malutka, bo od ostatniej wizyty nic nie przytyłam, dosłownie zero to przez ta zgagę nie moge jeść.
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-01-21 o 03:30 |
||||
|
|
|
#3947 | |
|
Zadomowienie
|
hej
Cytat:
a ja już nie śpię , zaraz idę się kąpać - a później do ginekologa mam dziś wizytę . Ciekawa jestem co powie i pewnie umówi mnie na lutowe usg buziaki
|
|
|
#3948 |
|
Wtajemniczenie
|
Szara Myszka ale miałaś przeżycia
A ja znów nie spałam,pobudka pzred 3 rano i z boku na boku do rano.O 7 pobudka do pracy i znów padam buzią na biurko A ja mam pytanie do was- ma któras z was jakąs sensowną(tylko naprawde potrzebne rzeczy)liste wyprawki dla Dzidziusia i mamy?Mam kilka i nie wiem już którą sie sugerować a przydałoby się zacząć kompetować potrzebne rzeczy. A drugie pytanie to chciałabym poprać i poprasowac rzeczy dla Małej.Jakiego środka wy używacie?Ja mam próbke Lovely(chyba płyn do prania),czy dodaje się jeszcze np.płyn do płukania itd.?
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#3949 |
|
Zadomowienie
|
marsylia ja mam ten sam termin
![]() coralady kochana ja też mam kilka ale powiem szczerze, że jak kupowałam coś dla siebie i małej to korzystałam z informacji jaką dostałam w hurtowni. To co się wymaga na danym oddziale prawie w ogóle się nie różni od tego co chcą w innym szpitalu. Tu masz też fajna listę z takimi najpotrzebniejszymi rzeczami ![]() http://blog.zapytajpolozna.pl/porod/...mamy-i-dziecka
|
|
#3950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3951 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja korzystam z tej listy, http://www.tomi.pl/ext/wyprawka część sobie wykreśliłam np laktator itp Ja czekam na promocje Jelp, na razie nie będę kupował żadnego płynu do płukania, uważam, że to za dużo środków jak na takie maleństwo. Kawę pije codziennie, z jednej łyżeczki i czasami druga pół na pół z kawa Inką Bardzo mi smakuje, wiec dlaczego mam sobie odmawiać, w ogóle ciśnienie niskie to mnie wspomaga![]() Szara Myszko oszczędzaj się Pieluszki do szpitala kupiłam Babydream małą paczke 1, dokupię jeszcze Pampersy Premium, ale będę się skłaniała ku wielorazowym, wiec z 30 tetrowych muszę nabyć Termometry tez ostatnio przeglądałam, ale tego ze smoczkiem bym nie kupowała, bo moja córka w ogóle nie chciała smoczka ![]() Nadal nie wiem co zakupić na wyjście ze szpitala dla maleństwa, to będzie w połowie kwietnia
|
|
#3952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Ja ostatnio jak mialam wizyte z polozna to wyczula ze mala jest glowka w dol...a ja tam wcale nie czulam zeby ona mi sie obrocila......a teraz jaka pozycja??? sama nie wiem raz mnie kopnie pod zebra a raz gdzies po bokach takze pewnie jeszcze ta pozycja jej sie zmienia :P |
|
|
|
|
#3953 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3954 |
|
Zadomowienie
|
A wlas iwie ktore pampersy sa najlepsze wedlug was??????Dzis jedziemy na zakupy dla malej wreszcie hahh jak narazie kupilismy 12 paczek husteczek nawilzonych pampers sensitive :P zaznaczam byly w mega promocjiiiiiiiiii
|
|
|
|
#3955 |
|
Raczkowanie
|
ja się zorientowałam po czkawkach że ma nisko główkę już w wigilię miała nisko główkę...,ale też nie byłam świadoma kiedy się odwróciła
|
#3956 |
|
Zadomowienie
|
a ja dziś mam w planach leżenie
powodem jest to, że znów pół nocy nie przespałam przez te ręce, które strasznie cierpną![]() zabieram się za allegro oglądam, wybieram i jak kasa wpłynie na konto zamawiam łóżeczko i wybieram pościelco do prania to kupiłam lovelę ale jakoś nie mogę się za to zabrać...może dziś wrzucę do pralki pieluszki tetrowe
|
|
#3957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie z kawa to jest tak,ze przed ciaza pilam a]le rozpuszczalna pol na pol ....z mlekiem maz sie smial ze ja mleko pije hihi...a teraz bezkofeinowa...ale moja szwagierka w ciazy pila czarna filizanke dzinnie i wsio ok.bylo |
|
|
|
|
#3958 | |
|
Zadomowienie
|
Hey dziewczyny dziś mam wreszcie spokojniejszy dzień - bo ostatnio tylko biegam - gim, szkoła rodzenia, sklep, następnego dnia spotkanie z koleżankami, potem znowu szkoła rodzenia. dziś wreszcie odpocznę i spokojnie mogę poudzielać się na forum
Zapomniałam wczoraj napisać - KOLBA twoja córeczka to cudo !!!! daj oczywiście znać w miarę wolnego czasu.Cytat:
termometr jest firmy DITTMANN - o dokładnie taki http://allegro.pl/termometr-douszny-...207604665.html tylko mówię ja go kupiłam w ALDI za 49,99 zł. Wiecie co - a oprócz tego wczoraj nie zdążyłam napisać bo byłam normalnie padnięta - zamówiliśmy wózek, łóżeczko, materacyk, wkład do pościeli 135 X 100 i pościel firmy Feretti z moskitierą - nie chciałam jej w sumie, ale mieszkamy na parterze, pokój gdzie będzie mały jest prawie cały dzień nasłoneczniony i zawsze to jakas ochrona przed słońcem, owadami (mieszkamy blisko parku) więc wypróbuję, pozatym kupiliśmy przewijak, podgrzewcza do butelek, termoopakowanie utrzymujące i ciepło i zimno z TT, i ogólnie chyba to wszysstko. powiem wam że normalnie aż mi kamień spadł z serca że jakoś ta wyprawka prawie cala się skompletowała. oczywiście brakuje jeszcze kilku rzeczy - kosmetyków, piżamki jeszcze jednej do szpitala, i pewnie po drodze nawinie się jeszcze mnóstwo rzeczy, ale już bliżej niż dalej
|
|
|
|
|
#3959 |
|
Zadomowienie
|
łóżeczko zamówiliśmy takie:
http://allegro.pl/lozeczko-komoda-ma...406434904.html tylko tak jak pisze w sklepie ![]() wóek i pościel zdjęcie poniżej
|
|
|
|
#3960 | |
|
Zadomowienie
|
Co do watrobki to wlasnie pisza zeby nie jesc a lekarz na odwrot ale chodzi o to zeby nie spozywac jej w duzych ilosciach bo wtedy moze uszkodzic plod...tak mi to wytlumaczyli a jak jest nie wiem :P
---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
![]() kla ski:dla super meza... :P
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:17.

ale nie była aż taka zła, ciocia mi zrobiła
i komu tu wierzyc

Co prawda jeszcze nie kupiłam pampków, ale zacznę od małej paczki i dopiero dokupię później większe ilości
. Poszłam na wizytę kontrolną do mojej gin. Rutynowe badanie, pobrała mi wymaz z szyjki (GBS), zmierzyła ciśnienie, waga,itp. Stwierdziła, że szyjka mięknie, ale wszystko w granicach normy. Przyszło do mierzenia tętna płodu, a serduszko naszej Oli waliło aż 180 uderzeń na min i ani myślało zwolnić. Od razu dostałam skierowanie na IP do szpitala z powodu tachykardii płodu. Chyba nie muszę Wam pisać co przeżyłam zanim nie dojechaliśmy do tego szpitala. Nie sądziłam, że można się tak denerwować. Wpadlismy na tą Izbę i panie z rejestracji od razu wzieły nas na KTG. Na szczęście serduszko Oleńki ustabilizowało swoja pracę i badanie wyszło ok. natomiast okazało sie, że podczas badania urządzenie zarejestrowało też skurcze macicy. Dziwne, bo zupełnie nic nie czułam, że coś mi sie tam kurczy, nawet napinania brzucha nie czułam. Wylądowałam u kolejnego gina, który ponownie zbadał szyjkę i także potwierdził, że jest miękka. Zrobiono mi jeszcze usg i wyszło, że jej długość to 34mm. Chcieli mnie zostawić w tym szpitalu, ale chyba musiałam mieć taka mine, że lekarz powiedział, że puści mnie do domu, ale jak tylko się coś będzie działo to mam przyjeżdżać. Dostałam baterie leków rozkurczowych i przykaz nie forsowania się.
buziaki 

kla ski:dla super meza... :P