Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-20, 21:57   #3931
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

[QUOTE=megi2015;24511480]ja piję 1 kawke dziennie taka śniadaniową z dużą ilością mleka. zdażyło mi się też wypić zwykłą parzoną z mleczkiem

a wątróbka nie jest raczej zakazana w ciąży ??? tak jak tatar, surowe mięso, sery pleśniowe itp.???

nic mi o tym nie wiadomo, ale czytałam dzis kilka artykułów o niedoborze żelaza w ciąży i wszędzie pisali, żeby spożywać watróbkę, cielęcine, mięso wołowe, suszone morele
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 21:57   #3932
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

izabela, pycha może jutro sobie zaserwuję, u mnie dzisiaj gościła chinszczyzna

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 22:02   #3933
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Oj, zjadłabym wątróbkę...
a ja na siłe ją jadłam ale nie była aż taka zła, ciocia mi zrobiła teraz już mi zapowiedzieli 2 razy w tygodniu......
Stary 2011-01-20, 22:05   #3934
Ahtaga
Wtajemniczenie

hm, co do wątróbki to też czytałam w jakimś poradniku, żeby w ciąży unikać, a tu z drugiej strony lekarz zaleca i komu tu wierzyc

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 22:10   #3935
aja1
Zakorzenienie

Lekarzowi

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 22:11   #3936
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
a ja na siłe ją jadłam ale nie była aż taka zła, ciocia mi zrobiła teraz już mi zapowiedzieli 2 razy w tygodniu......
mniam, chętnie Ci pomogę

mnie lekarz powiedział, zero alkoholu , fajek i narkotyków
resztę mogę sobie jeść i tego się trzymam cały czaas

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 22:13   #3937
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
A jadłaś drobiową czy wieprzową. Bo ja też kiedyś nie lubiłam jej jeść ale ktoś mi podpowiedział żebym zrobiła sobie drobiową bo jest słodsza. No i faktycznie o wiele przyjemniej się ją je
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 22:21   #3938
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
mniam, chętnie Ci pomogę

mnie lekarz powiedział, zero alkoholu , fajek i narkotyków
resztę mogę sobie jeść i tego się trzymam cały czaas
hehe

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
A jadłaś drobiową czy wieprzową. Bo ja też kiedyś nie lubiłam jej jeść ale ktoś mi podpowiedział żebym zrobiła sobie drobiową bo jest słodsza. No i faktycznie o wiele przyjemniej się ją je
a to już musze podpytac kucharki - tzn. cioci co mi ją przygotowała
Stary 2011-01-20, 22:22   #3939
aja1
Zakorzenienie

Drobiowa jest stanowczo lepsza.
No uciekam spać papa.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 22:22   #3940
mora103
Raczkowanie

A ja nie cierpie wątróbki
mora103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 22:28   #3941
iweczka
Zakorzenienie

kurde......przegrałam aukcję o kombinezonik o 1 zł
Stary 2011-01-20, 22:35   #3942
Ewelqa1985
Zadomowienie

dobrej nocki jak sie zwleke to jutro ide zrobic badania ;/z rańca
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 23:18   #3943
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
zamówiłam fotelik i pościel (2 komplety) i jestem wypompowana
a i dziś jeszcze poluję na wanienkę tylko koniecznie ze stojakiem, bo po prostu nie mamy na czym tej wanienki położyć
I co na jaka sie zdecydowalas? Ja chce ze stojakiem. ale w sklepie nie wszystkie byly stabilne, a ceny masakryczne wanienka ze stojakiem od 200 zł.

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość

Kobitki kochane, które rodzą pod koniec kwietnia, w co zamierzacie ubrać dziecko wychodząc ze szpitala? Bo ja dzisiaj kupiłam taki grubszy kombinezonik i teraz się zastanawiam czy nie będzie małej za gorąco?
Ja mam termin miedzy 17 a 21. 04 kupilismy taki kombinezonik z grubszej baswelny w cocodrillo, jak bedzie czas zrobie fotki.

Czasem bylo cieplo juz na poczatku kwietnia a czasem byla zimna koncowka, ale zawsze mozna wykorzystac kocyk.

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
bosti az wykorzystam tę metodę

rozumiem ze gazik mocze w kawie a nie w fusach....

probowałam robic masaz krocza ale mi nie wychodzi bo chyba mam za krótkie rece, meza nie moge doprosić się niestety
Ja mam za dlugie paznokcie i jakos mi nie idzie ten masaz, a o co w sumie chodzi w tej kawie? Jaki jest sens dzialania? i ile tak siedziec ?

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Ja się trochę boję kupować za dużo pampersów czy innych pieluch dla małego, bo nie daj Boże będzie miał uczulenie albo odparzenia i pupa blada Co prawda jeszcze nie kupiłam pampków, ale zacznę od małej paczki i dopiero dokupię później większe ilości
My tak samo, dlatego mamy pampow 43 sztuki, 2 opakowania husteczek i z huggiesow kupie tez to male opakowanie czyli 27 chyba i 2 - 3opakowania husteczek i sprobuje wybrac z tych dwoch firm.

Cytat:
Napisane przez avikusia Pokaż wiadomość
Montii ja też dzisiaj nynałam popołudniu

Dziewczyny a butelki lepsze z Aventu czy Tommee Tippee? bo nie chce byle czego a to już są chyba te lepsze firmy... a no i macie już może laktatory czy zostawiacie na sam koniec? (bo w sumie nie wiadomo czy się przyda czy nie)
my mamy TT jedną 260 ml, i jedna aventu dostalismy na sr 130 ml chyba. O laktatorach czytalam duo i najbardziej zachwalali medele - mamy mini electrica, zamawiany na all, wiec w razie kryzysu troche trzeba by bylo na niego czekac.

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
hm, co do wątróbki to też czytałam w jakimś poradniku, żeby w ciąży unikać, a tu z drugiej strony lekarz zaleca i komu tu wierzyc
nie nawidze watrobki a zabrniajka bo ma duzo wit A, ale tez zalezacaja bo ma zelazo.

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 23:48   #3944
Szara Myszka
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny, a jakie termometry kupujecie dla maluszków ??
My kupiliśmy taki do ucha co mierzy temperaturę w sekundę (Braun Termo Skan),a w razie czego w odwodzie mamy zwykły rtęciowy. Sprawdzaliśmy pomiary na sobie i różnica między elektronicznym, a rtęciowym wynosiła 0,1 stopnia - także chyba jest miarodajny.

Ale nam wczoraj napędziła stracha nasza Ola. Poszłam na wizytę kontrolną do mojej gin. Rutynowe badanie, pobrała mi wymaz z szyjki (GBS), zmierzyła ciśnienie, waga,itp. Stwierdziła, że szyjka mięknie, ale wszystko w granicach normy. Przyszło do mierzenia tętna płodu, a serduszko naszej Oli waliło aż 180 uderzeń na min i ani myślało zwolnić. Od razu dostałam skierowanie na IP do szpitala z powodu tachykardii płodu. Chyba nie muszę Wam pisać co przeżyłam zanim nie dojechaliśmy do tego szpitala. Nie sądziłam, że można się tak denerwować. Wpadlismy na tą Izbę i panie z rejestracji od razu wzieły nas na KTG. Na szczęście serduszko Oleńki ustabilizowało swoja pracę i badanie wyszło ok. natomiast okazało sie, że podczas badania urządzenie zarejestrowało też skurcze macicy. Dziwne, bo zupełnie nic nie czułam, że coś mi sie tam kurczy, nawet napinania brzucha nie czułam. Wylądowałam u kolejnego gina, który ponownie zbadał szyjkę i także potwierdził, że jest miękka. Zrobiono mi jeszcze usg i wyszło, że jej długość to 34mm. Chcieli mnie zostawić w tym szpitalu, ale chyba musiałam mieć taka mine, że lekarz powiedział, że puści mnie do domu, ale jak tylko się coś będzie działo to mam przyjeżdżać. Dostałam baterie leków rozkurczowych i przykaz nie forsowania się.
Ale dzisiaj znowu stres, bo musiałam iść na pogrzeb, no i jak mnie złapały ze trzy takie krótkotrwałe skurcze (na szczęście od razu odpuszczały) to myślałam, że aż się przewrócę. Przypuszczam, że to te przepowiadające, ale juz sama nie wiem. Boję się, że Ola coś za bardzo się spieszy na ten świat. Jak sytuacja się powtórzy jutro to chyba znowu zjawie sie na tej IP, lepiej dmuchać na zimne.

Ale mam kochanego Męża...cały czas mnie pocieszał i opowiadał jakieś historyjki żebym sie tylko wyciszyła albo gadał z Olą, że ma siedzieć w brzuchu. Dobrze, że jest dla mnie takim oparciem, bo chyba bym zwariowała wczoraj.

Zapraszam na mojego bloga:
www.szafadorci.blogspot.com

Edytowane przez Szara Myszka
Czas edycji: 2011-01-21 o 00:26 Powód: błąd
Szara Myszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 00:18   #3945
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
ja piję 1 kawke dziennie taka śniadaniową z dużą ilością mleka. zdażyło mi się też wypić zwykłą parzoną z mleczkiem

a wątróbka nie jest raczej zakazana w ciąży ??? tak jak tatar, surowe mięso, sery pleśniowe itp.???

ja kupiłam jakiś czas temu termometr elektroniczny taki do ucha i na czoło. mierzy temp. dosłownie w sekundę. był w promocji w sklepie ALDI. pisałam o tym na forum - cena 49,99zł.

no właśnie taki mam
Gratulacje z powodu powiększenia rodziny - super wieści.

Witaj

ja mam z Aventu, bo wybrałam je sobie za punkty payback. dziś dokupiłam podgrzewacz do butelek tej samej firmy
A moglabys podac firme?

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
mam pytanie czy ktoras z Was zamawiala posciel u baby-raj??jesli tak to czy jestescie zadowolone ??
Ja kupowalam. No wiec generalnie nie kupie wiecej u tego sprzedawcy, bo dlugo czekalam na przesylke poniewaz moja paczka rzekomo spakowana gdzies sie im zawieruszyla w magazynie i dopiero po 3 tel czyli po 3 dniach dowiedzialam, sie, ze wysla ja nastepnego dnia. Lacznie czekalam ponad tydz na paczke od kuriera. Kolejna wpadka z ich strony bylo to, ze zamowilam inny wzor rogala do karmienia, a oni przyslali mi zupelnie inny i nawet o tym nie poinformowali. Kolory poscieli sa podkrecone, bo w rzeczywistosci sa duzo lagodniejsze i niektore wzory ja akurat na taki trafilam wygladaja jak sprane.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 03:20   #3946
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny, widzę, że raczej pampersy kupujecie, a ja kupiłam w ciemno paczke Huggisów z naturalna bawelna Czy ktoras z Was też takie zakupiła? Mam też chussteczki z tej samej serii, ale nie rozpakowywałąm jeszcze
ja mam takie same huggisy

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
położna radziła, żeby zaparzyć mocną kawę (nie rozpuszczalna, taką zwykłą fusiatkę) zamoczyć gazik, przygotować sobie kawałek folii, położyc gazik na folii i usiąść na tym na jakieś 15-20 min. i wtedy sobie działa

ooo ciekawy sposób, może wypróbuję, lubie naturalne sposoby

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
ja najchętniej bym kupiła taki jak mają w szpitalach, elektroniczny do ucha, pomiar w kilka sekund,
tylko, ze drogie są,
siostra moja ma i sobie chwali
ja mam taki, ale on nie mierzy aż tak dokładnie temp, trzeba zmierzyć 3 razy i wyciagnąć średnią

teraz widziałam, że w szpitalu maja takie termometry bezdotykowe, kieruje się taki "pistolet" w czoło i mierzy z odległości 3-4 cm, fajny, mi własnie mierzyły takim w 1 trymestrze i teraz jak byłam w szpitalu

wydaje mi sie, że to był ten model
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/termometr-bezd...lx-26-visiomed

troche drogi, wle w sumie kupuje się takie urzązenie na lata, ten mój do ucha słuzy mi już 8 lat, no ale jak dziecko jest chore i trzeba włożyc do ucha to np sie budzi, wierci itd... a tak mozna by bez wybudzania zmierzyć, no i nie trzeba wymieniać tych osłonek na końcówkę

Cytat:
Musi być po prostu pokrojona na małe, cienkie kawałki i dobrze wysmażona, żeby obróbka termiczną pozabijac te pierwotniaki, bo jak sie smazy tak normalnie, wieksze kawałki, to pamiętam, że w środku potrafiła byc jeszcze krew mimo wysmażenia

dziewczyny dzis, ( tzn wczoraj- w czwartek ) byłam u gin. prow. i powtórzyłam ktg, znów wyszło bardzo ładnie
a jutro mam miec usg, zeby zobaczyc ile mierzy/"waży" malutka,
bo od ostatniej wizyty nic nie przytyłam, dosłownie zero to przez ta zgagę nie moge jeść.
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-01-21 o 03:30
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 08:43   #3947
laseczkaa
Zadomowienie

hej
Cytat:
Napisane przez Szara Myszka Pokaż wiadomość
Ale nam wczoraj napędziła stracha nasza Ola. Poszłam na wizytę kontrolną do mojej gin. Rutynowe badanie, pobrała mi wymaz z szyjki (GBS), zmierzyła ciśnienie, waga,itp. Stwierdziła, że szyjka mięknie, ale wszystko w granicach normy. Przyszło do mierzenia tętna płodu, a serduszko naszej Oli waliło aż 180 uderzeń na min i ani myślało zwolnić. Od razu dostałam skierowanie na IP do szpitala z powodu tachykardii płodu. Chyba nie muszę Wam pisać co przeżyłam zanim nie dojechaliśmy do tego szpitala. Nie sądziłam, że można się tak denerwować. Wpadlismy na tą Izbę i panie z rejestracji od razu wzieły nas na KTG. Na szczęście serduszko Oleńki ustabilizowało swoja pracę i badanie wyszło ok. natomiast okazało sie, że podczas badania urządzenie zarejestrowało też skurcze macicy. Dziwne, bo zupełnie nic nie czułam, że coś mi sie tam kurczy, nawet napinania brzucha nie czułam. Wylądowałam u kolejnego gina, który ponownie zbadał szyjkę i także potwierdził, że jest miękka. Zrobiono mi jeszcze usg i wyszło, że jej długość to 34mm. Chcieli mnie zostawić w tym szpitalu, ale chyba musiałam mieć taka mine, że lekarz powiedział, że puści mnie do domu, ale jak tylko się coś będzie działo to mam przyjeżdżać. Dostałam baterie leków rozkurczowych i przykaz nie forsowania się.
Ale dzisiaj znowu stres, bo musiałam iść na pogrzeb, no i jak mnie złapały ze trzy takie krótkotrwałe skurcze (na szczęście od razu odpuszczały) to myślałam, że aż się przewrócę. Przypuszczam, że to te przepowiadające, ale juz sama nie wiem. Boję się, że Ola coś za bardzo się spieszy na ten świat. Jak sytuacja się powtórzy jutro to chyba znowu zjawie sie na tej IP, lepiej dmuchać na zimne.

Ale mam kochanego Męża...cały czas mnie pocieszał i opowiadał jakieś historyjki żebym sie tylko wyciszyła albo gadał z Olą, że ma siedzieć w brzuchu. Dobrze, że jest dla mnie takim oparciem, bo chyba bym zwariowała wczoraj.
Oj to rzczywiście miałaś ciężki dzień ... Wyobrażam sobie co przeżyłaś.Całe szczęście że już wszystko ok. oszczędzaj się

a ja już nie śpię , zaraz idę się kąpać - a później do ginekologa mam dziś wizytę . Ciekawa jestem co powie i pewnie umówi mnie na lutowe usg buziaki

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 09:03   #3948
coralady
Wtajemniczenie

Szara Myszka ale miałaś przeżycia.Mam nadzieje,że wszystko sie unormuje i mała Oleńka posiedzi w brzuszkuNiezłego stracha wam narobiła.

A ja znów nie spałam,pobudka pzred 3 rano i z boku na boku do rano.O 7 pobudka do pracy i znów padam buzią na biurko Byle do czwartku i na zwolnienieAle sie wtedy wyśpię!

A ja mam pytanie do was- ma któras z was jakąs sensowną(tylko naprawde potrzebne rzeczy)liste wyprawki dla Dzidziusia i mamy?Mam kilka i nie wiem już którą sie sugerować a przydałoby się zacząć kompetować potrzebne rzeczy.

A drugie pytanie to chciałabym poprać i poprasowac rzeczy dla Małej.Jakiego środka wy używacie?Ja mam próbke Lovely(chyba płyn do prania),czy dodaje się jeszcze np.płyn do płukania itd.?
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 09:19   #3949
n.ik.a
Zadomowienie

marsylia ja mam ten sam termin choć co wizyta to na USG data się zmienia ale lekarz kazał się trzymac tego pierwszego terminu

coralady kochana ja też mam kilka ale powiem szczerze, że jak kupowałam coś dla siebie i małej to korzystałam z informacji jaką dostałam w hurtowni. To co się wymaga na danym oddziale prawie w ogóle się nie różni od tego co chcą w innym szpitalu. Tu masz też fajna listę z takimi najpotrzebniejszymi rzeczami
http://blog.zapytajpolozna.pl/porod/...mamy-i-dziecka

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 09:23   #3950
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
nie, to naprawde zalezy od szpitala, tam gdzie ja rodziłam pierwsze dziecko wiem, ze dziewczyny rodzą w róznych pozycjach, jesli tylko poród przebiega prawidłowo, chociaz połoznym jest zawsze wygodniej zaproponowac na fotelu porodowym i pewnie to proponuja najpierw, tak jak mi, ale nie trzeba sie na to zgadzac, mozna powiedziec, że sie chce w innej i rodzić w innej i tyle
U mnie tez rodzi sie w jakiej pozycji sie chce.....
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 09:24   #3951
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie do was- ma któras z was jakąs sensowną(tylko naprawde potrzebne rzeczy)liste wyprawki dla Dzidziusia i mamy?Mam kilka i nie wiem już którą sie sugerować a przydałoby się zacząć kompetować potrzebne rzeczy.

A drugie pytanie to chciałabym poprać i poprasowac rzeczy dla Małej.Jakiego środka wy używacie?Ja mam próbke Lovely(chyba płyn do prania),czy dodaje się jeszcze np.płyn do płukania itd.?
Witajcie
Ja korzystam z tej listy,
http://www.tomi.pl/ext/wyprawka
część sobie wykreśliłam np laktator itp

Ja czekam na promocje Jelp, na razie nie będę kupował żadnego płynu do płukania, uważam, że to za dużo środków jak na takie maleństwo.

Kawę pije codziennie, z jednej łyżeczki i czasami druga pół na pół z kawa Inką Bardzo mi smakuje, wiec dlaczego mam sobie odmawiać, w ogóle ciśnienie niskie to mnie wspomaga

Szara Myszko oszczędzaj się

Pieluszki do szpitala kupiłam Babydream małą paczke 1, dokupię jeszcze Pampersy Premium, ale będę się skłaniała ku wielorazowym, wiec z 30 tetrowych muszę nabyć plus otulacze.

Termometry tez ostatnio przeglądałam, ale tego ze smoczkiem bym nie kupowała, bo moja córka w ogóle nie chciała smoczka

Nadal nie wiem co zakupić na wyjście ze szpitala dla maleństwa, to będzie w połowie kwietnia
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 09:32   #3952
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monikal Pokaż wiadomość
nie nakręcisz, każda inaczej odczuwa

moja głowinka też nisko , i mam wrażenie że jej tam bardzo ciasno już, czy liczysz w godzinę 10 ruchów?, bo moja nie wystukuje 1o w pełną godzinę, no chyba że jej puszcze ulubioną płytę albo zacznę dokuczać....

Pytam bo wczoraj dr się pytali czy liczę i czy daje 10 na 1h więc się poprawiam zresztą od 30 zaczęłam liczyć.
Ja ruchow nie liczylam i raczej nie bede zeby sie nie nakrecac :P czuje ja codziennie po pare razy i to mi wystarczy :P

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
ja tez nie wiem czy moja sie odwróciła dopiero 8 lutego mam usg to sie pewnie dowiem

myslisz ze poczujemy (jezu jak mnie kopneła az podskoczyłam az sie paput wystraszył) jak sie bedzie obracac??
Ja ostatnio jak mialam wizyte z polozna to wyczula ze mala jest glowka w dol...a ja tam wcale nie czulam zeby ona mi sie obrocila......a teraz jaka pozycja??? sama nie wiem raz mnie kopnie pod zebra a raz gdzies po bokach takze pewnie jeszcze ta pozycja jej sie zmienia :P
Stary 2011-01-21, 09:35   #3953
bosti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Ja mam za dlugie paznokcie i jakos mi nie idzie ten masaz, a o co w sumie chodzi w tej kawie? Jaki jest sens dzialania?
podobno uelastycznia krocze i dzięki temu jest mniejsze ryzyko nacinania podczas porodu, masażu nam nie polecano, bo trwale rozciąga. a na tym okładzie z kawy siada się na 15-20 min. dziennie przez min. 3 tyg. przed porodem

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość

ooo ciekawy sposób, może wypróbuję, lubie naturalne sposoby

ja mam taki, ale on nie mierzy aż tak dokładnie temp, trzeba zmierzyć 3 razy i wyciagnąć średnią

teraz widziałam, że w szpitalu maja takie termometry bezdotykowe, kieruje się taki "pistolet" w czoło i mierzy z odległości 3-4 cm, fajny, mi własnie mierzyły takim w 1 trymestrze i teraz jak byłam w szpitalu

wydaje mi sie, że to był ten model
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/termometr-bezd...lx-26-visiomed

troche drogi, wle w sumie kupuje się takie urzązenie na lata, ten mój do ucha słuzy mi już 8 lat, no ale jak dziecko jest chore i trzeba włożyc do ucha to np sie budzi, wierci itd... a tak mozna by bez wybudzania zmierzyć, no i nie trzeba wymieniać tych osłonek na końcówkę
ja się do takiego przymierzam

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 09:35   #3954
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
ja ostatnio dostałam dużą paczkę pampersów premium care jedynek, a wcześniej jeszcze dwie duże huggiesów dwójek. oprócz tego kupiłam w rossmannie próbkę 2szt. babydream, żeby sprawdzić, czy będą fajne. tak więc na początek juz coś mam
A wlas iwie ktore pampersy sa najlepsze wedlug was??????Dzis jedziemy na zakupy dla malej wreszcie hahh jak narazie kupilismy 12 paczek husteczek nawilzonych pampers sensitive :P zaznaczam byly w mega promocjiiiiiiiiii
Stary 2011-01-21, 09:36   #3955
monikal
Raczkowanie

ja się zorientowałam po czkawkach że ma nisko główkę już w wigilię miała nisko główkę...,ale też nie byłam świadoma kiedy się odwróciła

monikal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 09:37   #3956
n.ik.a
Zadomowienie

a ja dziś mam w planach leżenie powodem jest to, że znów pół nocy nie przespałam przez te ręce, które strasznie cierpną spałam na siedząco, bo inna pozycja nie wchodziła w grę

zabieram się za allegrooglądam, wybieram i jak kasa wpłynie na konto zamawiam łóżeczko i wybieram pościel

co do prania to kupiłam lovelę ale jakoś nie mogę się za to zabrać...może dziś wrzucę do pralki pieluszki tetrowe

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 09:39   #3957
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
dziewczyny a zapytam jak u Was z kawą... do 5 miesiąca nie piłam wcale a teraz po prostu tak bardzo jej chcę że nie mogę się oprzeć... i piję jedną małą filizankę dziennie ... ale czasami mam ochotę na druga np. dziś i pewnie zrobię... wypiję i będę się zastanawiac czy nie szkodzę dziecku eh...lekarz mówił że mogę pić kawę przy moim ciśnieniu ( 110/60 ) ale mimo wszystko zastanawiam się... a jak jest u Was

U mnie z kawa to jest tak,ze przed ciaza pilam a]le rozpuszczalna pol na pol ....z mlekiem maz sie smial ze ja mleko pije hihi...a teraz bezkofeinowa...ale moja szwagierka w ciazy pila czarna filizanke dzinnie i wsio ok.bylo
Stary 2011-01-21, 09:41   #3958
megi2015
Zadomowienie

Hey dziewczyny dziś mam wreszcie spokojniejszy dzień - bo ostatnio tylko biegam - gim, szkoła rodzenia, sklep, następnego dnia spotkanie z koleżankami, potem znowu szkoła rodzenia. dziś wreszcie odpocznę i spokojnie mogę poudzielać się na forum

Zapomniałam wczoraj napisać - KOLBA twoja córeczka to cudo !!!! ale będzie miała powodzenie u chłopaków. I te włoski.....mam nadzieję że tak jak pisałaś dziś zabierasz ją do domu daj oczywiście znać w miarę wolnego czasu.

Cytat:
My kupiliśmy taki do ucha co mierzy temperaturę w sekundę (Braun Termo Skan),a w razie czego w odwodzie mamy zwykły rtęciowy. Sprawdzaliśmy pomiary na sobie i różnica między elektronicznym, a rtęciowym wynosiła 0,1 stopnia - także chyba jest miarodajny.

ooooo to na prawdę musiała być stresująca sytuacja. dobrze że wszystko się unormowało. odpoczywaj teraz więcej

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
A moglabys podac firme?
termometr jest firmy DITTMANN - o dokładnie taki
http://allegro.pl/termometr-douszny-...207604665.html

tylko mówię ja go kupiłam w ALDI za 49,99 zł.

Wiecie co - a oprócz tego wczoraj nie zdążyłam napisać bo byłam normalnie padnięta - zamówiliśmy wózek, łóżeczko, materacyk, wkład do pościeli 135 X 100 i pościel firmy Feretti z moskitierą - nie chciałam jej w sumie, ale mieszkamy na parterze, pokój gdzie będzie mały jest prawie cały dzień nasłoneczniony i zawsze to jakas ochrona przed słońcem, owadami (mieszkamy blisko parku) więc wypróbuję, pozatym kupiliśmy przewijak, podgrzewcza do butelek, termoopakowanie utrzymujące i ciepło i zimno z TT, i ogólnie chyba to wszysstko. powiem wam że normalnie aż mi kamień spadł z serca że jakoś ta wyprawka prawie cala się skompletowała. oczywiście brakuje jeszcze kilku rzeczy - kosmetyków, piżamki jeszcze jednej do szpitala, i pewnie po drodze nawinie się jeszcze mnóstwo rzeczy, ale już bliżej niż dalej
Stary 2011-01-21, 09:47   #3959
megi2015
Zadomowienie

łóżeczko zamówiliśmy takie:
http://allegro.pl/lozeczko-komoda-ma...406434904.html

tylko tak jak pisze w sklepie

wóek i pościel zdjęcie poniżej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg feretti_rabbit_beige_s.jpg (14,0 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg warriorck02_01.jpg (43,4 KB, 28 załadowań)
Stary 2011-01-21, 09:52   #3960
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Lekarzowi
Co do watrobki to wlasnie pisza zeby nie jesc a lekarz na odwrot ale chodzi o to zeby nie spozywac jej w duzych ilosciach bo wtedy moze uszkodzic plod...tak mi to wytlumaczyli a jak jest nie wiem :P

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:

Trzymam kciuki kochana....a teraz do olenki....SIEDZ MALUTKA W BRZUSZKU i nie napedzaj mamie stracha hihihi.....kla ski:dla super meza... :P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości