|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
O matko, ale zescie mi przy sniadaniu dawke smiechu zapodaly
![]() lilijko opis cudny! makeupistko TZ tez zabawny :P:P:P moj tatus jest wodnik, i dziadek a dwa rozne charaktery, lepiej nie sie w dziadka w da a i jeszcze tesciowa mojej mamy - ale ona to brak slow, nawet babcia jej nie nazwe - swoja droga dumam czy do niej dzwonic, znow sie naslucham ze powinnam ja wspierac finansowo i przyjechac do Szczecina sie nia i dziadkiem opiekowac, taaa zeby ona forse mogla wujkowi alkoholikowi wysylac wrrr, no i mama wczoraj mnie przestrzegala ze 2 lutego mam trzymac nozki zacisniete zeby jej frajdy nie sprawic ze mala z tego samego dnia... Monika niezle z ta meduza ![]() ![]() A ja to jak sie kladlam to bylam pewna ze na wlasne zadanie chyba sobie urodze, bo wzielam goraca kapiel - ech przegielam, weepelingowalam sie, brzuch, cycki, wszystko pobudzilam ;P a jak wyszlam to sobie kazalam zapodac soczku malinowego, i mowie mezowi ze jak jeszcze sie pokochamy to jak nic Paulinka zrobi prezent na dzien babci Ale noc spokojna...
|
|
|
|
#4262 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Hahaha....-meduzy
olbka-dawaj,dawaj...odblokuj kolejkę A może make_up_istka w nocy pojechała? lilijko-tytuł mi się podoba ligotko-"że na własne żądanie chyba sobie urodze"- nie ma tak dobrze kochana
|
|
|
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się piątkowo, w dwupaku, niewyspana bo późno się położyłam, a wcześnie wstałam
![]() Próbowałam mężowi opowiedzieć o tej meduzie, ale ze śmiechu nie mogłam przekazać tego co "najważniejsze" czyli całej tej puenty anula nie tylko styczniówki, ale i lutówki też pewnie, a olbka nie blokuje kolejki tylko vilya z make_up_istką i kimś jeszcze ligotko ja zrobiłam sobie dzisiaj taką gorącą kąpiel i żałuję, bo coś po niej nie czuję się tak jak trzeba, nie obudziła mnie, jakoś mnie mdli dziwnie i tak mi słabo
|
|
|
|
#4264 |
|
Rozeznanie
|
lilijko dokladnie wczoraj tak sie czulam po, taka rozgrzana, ciezko bylo mi zasnac bo strasznie mnie mdlilo
bleeee juz tego nie powtorze, a moje dziecie nie chcialo zamoczyc dupki w wodzie to mi zrobilo stozek z brzucha heheanula wiem wiem tak latwo to nie ma
|
|
|
|
#4265 |
|
Raczkowanie
|
wiwat meduzy ![]() ale sie obsmialam!!!!!!! _MONIKA_G4 - dziekuje! ja wypatruje swojej meduzy od soboty, kiedy to przez 1,5 godziny mialam skurcze co ok. 10 minut (nazywaja to podobno porodem rzekomym) ale dopiero ze 2 dni temu brzuch mi zaczal "zjezdzac" dziewczyny, ja tez chcialam Wodnika ![]() Wodnik sie nam dokladnie wpasowuje w "dziurke" pomiedzy znakami zodiaku, ktore juz sa w rodzinie a troche chcialam, zeby dzidzia uniknela porownan i identyfikacji z niektorymi moimi cholerycznymi najblizszymi (ktorych bardzo kocham, lecz czasem nie wytrzymuje )karinaaa, taaak, ja tez uwielbiam morze ![]() na pewno macie u siebie bardzo malownicze widoki ![]() ja ciesze sie, ze z mala bedziemy mieli tylko 3 minuty spacerku do morza (z okna kawalek widac ) i wzdluz linii brzegowej mozna isc kilometramimoze kiedys sie Wam uda nas odwiedzic? zapraszamy! |
|
|
|
#4266 |
|
Konto usunięte
|
[QUOTE=lilijka3;24516980
[B]anula[/B] , a olbka nie blokuje kolejki tylko vilya z make_up_istką i kimś jeszcze lilijko-ja wiem że to vilya i make_up_istka blokują ,ale może olbka przełamie tą złą passę(chociaż Ją coś rusza,a tak cisza )
|
|
|
|
#4267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4268 |
|
Rozeznanie
|
Cześć !
Dziś w miarę dobra noc, teraz wcinam śniadanie. Widzę, że humorki na forum dopisują, super . Na mnie nie liczcie, bo ja namiętnie z mężem harcuje, pozwalamy sobie na coraz więcej a tu nawet skurczyka nie ma ha ha ha Tak więc podejrzewam, że zostanę tu do marca pewnie. Ale resztę to trzeba zagonić i koniec!Miłego dnia dziewczynki
|
|
#4269 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hejka i ja witam się w dwupaku
.Cytat:
! Bardzo mi się podoba - nic, tylko wytrwać do tego wątku pozostajeCytat:
Cytat:
.Cytat:
Dzięki, wzajemnie miłego Jak sobie podjem, to biorę się za moją "ukochaną" czynność - prasowanie . Na szczęście dziś już piątek, więc tylko odliczam godziny do powrotu mężulka z pracy...popołudniu babcia pewnie ugości nas ciastem, mam nadzieję, że mi się kuzynki na głowę nie zwalą, jakoś nie mam ochoty zajmować się nastolatką z burzą hormonów i rozpieszczoną do granic możliwości 7-latką, którą rodzina, jak przedszkolaka traktuje |
||||
|
|
|
#4270 | |
|
Zadomowienie
|
No w koncu sie wyspalam
ale oczywiscie w kazda noc musi sie cos wydarzyc... Obudzilam rowno o 5...z takimi mdlosciami jak nigdy...az chcialam zaczac plakac (hormony ) pamietam ze pierwsza moja mysl to bylo: "super...mleko mi leci" teraz ide na sniadanko, pod prysznic i do szkoly....;/Cytat:
Ale na pewno to byl znak, ze pewnie niedlugo sie zacznie
|
|
#4271 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=s_a_j;24501414] ......Staramy się inwestować w naprawdę porządne rzeczy, bo kilka ze sprzętów na pewno będziemy chcieli zostawić dla kolejnego dzidziusia. Tak samo z wózkiem. Postawiliśmy jednak na nowy mutsy, raz, że jest obłędny a dwa, że chcemy go dla kolejnego malucha zostawić. .....
Popieram ten zakup wozek jest rewelacyjny, mnie na niego namowila bratowa, oczywiscie wczesniej pojezdzilam sobie jej bryka i musze powiedziec, ze od tamtej pory nie wyobrazalam sobie aby miec inna czterokolke. Myslalam tylko ,ze uda mi sie od niej go pozyczyc, a tu bedziemy mieli dzieci z roznica 20 dni wiec zaopatrzylam sama. Co mi sie podoba w tym wozku to przede wszystkim: mozliwosc dokupienia wielu dodatkow (nawet podnozek starszemu dziecku), mozna kupic siedzonko z kierownica.... ja sie zaopatrzylam w spiworki, parasolke, torbe z przewijakiem,babysitter (nie trzeba oddzielnego bujaka). A i wszystko mozna prac bo sa zdejmowane tapicerki ) Do stelaza mozna dolaczyc nawet fotelik samochodowy i isc tak na spacerek A i fotelik Transporter jest fajny, bo ma 3 pozycje oparcia , wiec nawet z niemowlakiem mozna smigac.. nie koniecznie trzeba uzywac gondolki ) To chyba tyle ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
Dokladnie kazdy skurcz jest inny, ja dzis od 4 rano miałam regularnie co 20min.. poszlam sie wykapalam ( z godzine lezalam) nic nie przeszlo i na 8 bylam na IP gdzie zrobili mi KTG i sprawdzili rozwarcie i okazalo sie,ze nic sie nie dzieje.. a z bolu az mnie skrecalo .. zaczynalo od bolow krzyzowych po dol brzucha i tak caly mi twardnial i puszczal po jakiejs nie calej minucie... mialam wrazenie,ze mnie rozerwie, a okazalo sie,ze to tylko przepowiadajace a myslalam,ze bede juz tulila dzis swe Malenstwo .. a Pani na IP powiedziala,ze jak beda regularne co 10min to mam do nich wrocic i powtorzymy KTG
|
|
#4272 |
|
Zadomowienie
|
my też przez bardzo długi czas chcieliśmy kupić mutsy urban rider. Ale jak przyszło co do czego, to stwierdziliśmy, że wszystko super, ale ma za małą gondolkę... A że Kaśka chyba urodzi się duża i jeszcze pewnie będzie szybko po nas rosła, bośmy wielkoludy, to jednak zdecydowaliśmy się na Jedo. No i jest 2 x tańszy...
![]() Mówię Wam, laski, ja nigdy nie urodzę. Wy będziecie wstawiać zdjęcia tych swoich śliczności, a ja będę je tylko oglądać...
|
#4273 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie kilka kolezanek kupilo na allegro TT jak SWING i sa bardzo zadowolone. Ktos sciagal je z UK za 220zlotych , bynajmniej po tyle sprzedawal .. sama zaluje ,ze wtedy nie kupilam ,ale wydawalo mi sie to drogo , a teraz za mniej niz 300 nie moglam znalezc takiego
|
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
no nic, ja uciekam dzisiaj (w końcu) do babci i na spotkanko
![]() nie napiszcie dzisiaj za dużo plissssssssMiłego dnia |
|
|
|
#4275 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie!mam nadzieje, że nocka minęla wam wysmienicie
widze, ze nowych rozpakowanych mamuś jeszcze nie mamy...ciekawe jak tam olbka, czy skurcze przeszły zaraz was nadrobie.Wczoraj mój wieczorem pojechał do tesco tylko po klej dla NIkoli bo jej zabrakło do laurek a wszystko pobliżu było pozamykane i wrócił z klejem i kupił blender (juz kiedys rozwazalismy jego zakup, ma kótras z was???I co fajna sprawa na rozdrobnienie pokarmu dla dziecka?) ijeszcze cos córci kupił...buciki ale jakie boskie..zaraz wrzuce wam fotke..ma gust tatusiek Dziś zapowiada sie miły wieczór...tescie do nas przyjeżdżają pierwszy raz na noc. Tesciowej obiecałam kapiel w wannie bo u siebie ma prysznic..ale jej odwale klimacik, niech ma kobitka...świeczuszki, muzyczka, pełno piany, kadzidełko...i lampka winka..powinno byc ok... Teraz właśnie robie ciacho 3bita, czekam ąz mi sie masa krówkowa rozpuści...na kolacje planuje placki po wegiersku mama nadzieje , ze bedzie fajnie. Pogadamy w ońcu jak z tym wózekiem, może poprawimy troche swoje kontakty, chciałabym...może bedzie okazja na szczerą rozmowe...to wrzucam wam te bucki, czytam was i w miedzy czasie ciacho robie...
|
#4276 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4277 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Cytat:
.Ann84 - ale nam się trafiło identycznie .Justine - jejku, jak ja Ci tego 3bita zazdroszczę - to ciasto jest tak słodkie, ale jednocześnie mega pyszneNo i fajny wieczorek robisz dla teściów - na pewno im się spodoba! Tylko nie przemęczaj się tak, bo widzę, że ostatnio szalejesz wręcz - oddaj mi trochę tej energii ![]() .
Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2011-01-21 o 10:27 |
||
|
|
|
#4278 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
karinaa mam takie samo podejscie, jestem taka gruba to co mi kg w ta czy w ta
|
|
#4280 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie z ranka ale dopadl mnie bół brzucha ,calkiem mocny taki jak na okres
A nowy tytuł -super Ann84 -tak ten z TT jest podobny do Medeli ma w zestawie duzo dodatkowych akcesorii i po przeliczeniu wychodzi 230zl . ![]() Justine ale mi narobilas smaka na takie ciasto ,mniam Zanim jeszcze mamy mozliwosc to mozemy poszalec z jedzonkiem bo poziej powinno sie uwazac kiedy sie karmi ,choc teraz tez juz inaczej sie podchodzi do diety mamy karmiacej. A butki ,sliczne ,maz ma gust ,mój to raczej nie zwróciłby uwagi na cos takiego
http://tickers.baby-gaga.com/t/lamla...2_1_Amelka.png[/image][/link] http://s8.suwaczek.com/201102274965.png Edytowane przez karinaaa Czas edycji: 2011-01-21 o 10:35 |
|
|
|
#4281 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez pol ciazy pilam Mallox, lekarz powiedzial,ze na pewno nie zaszkodzi
a szybko przynosi ulge i nawet ma niezly mietowy smaczek
|
#4282 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak średnio po pół cm dziennie...Cytat:
|
|
#4283 |
|
Raczkowanie
|
A ja dzis robie placki ziemniaczane
chociaz tez mi podsunelyscie pomysl aby zrobic placki po wegiersku .. ma ktos dobry przepis na miesko ?
|
#4284 |
|
Rozeznanie
|
Justine blender to urzadzenie bez ktorego nie wyobrazam sobie mojej kuchni
ja tam mieszam wszystko co trzeba wymieszac niestety moj padl ostatnio, a maz jakos nie zabiera sie za kupno nowego ad bucikow to sliczne, zycze udanego spotkania z tesciami!!!olbka urodzisz! Nie wiem moze masz tak jak ja, bo ja jak o czyms ciagle mysle, ze nadejdzie niedlugo to sie przeciaga, a zazwyczaj jak nie mysle o tym akurat to mnie znienacka zaskakuje, wiem ze ciezko nie myslec, ale moze poszukaj jakiegos zajecia takiego tymczasowego, ksiazka, gra, pichcenie... zeby odwrocilo Twoja uwage karina ja mam takie rozne dni i rozne dolegliwosci, czasem wlasnie czuje bol na dole, czasem brzuch sie napina, ale juz sie tyle o tym naczytalam i widze ze to nie zwiastuje szybkiego porodu, tylko taki juz urok ostatnich dni ciazy ![]() ad laktatora w sumie o TT nie pomyslalam, sie uparlam na medele, a mam caly zestaw butelek z TT, a mozesz mi polecic jakis model, i gdzie ogladac na ebayu?? lilijko to do zobaczenia! Ad spotkania to mnie sie dzis snilo, ze wszystkie przyjechalyscie do mojego domku Byla cala chalupa kobietek, ale bez brzuszkow wiec to chyba jakis zjazd mamusiek Ale kojarze zeby na pewno byla muron, cytrynka, olbka, Justine, i jeszcze, bo mowilysmy do siebie nie imionami tylko nickami ![]() Moje dzieci sie wierci, chodzi mi taka nozka wielkosci niewielkiem mandarynki po brzuszku A do mojej "babci" w koncu zadzwonilam i znow mnie wnerwila, plakala mi do sluchawki ze oni nie radza sobie a nam sie tak dobrze zyje bleee skad ona wie jak nam sie zyje jak wogole sie nami nie interesuja, a wdodatku jak zwykle pytala sie jak moj maz ma na imie! Bo ona nic nie wie...
|
|
|
|
#4285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
!! Co do ruchów to mój Mały strasznie mnie stópkami łaskocze - aż się podrapać czasami chce .Przed chwilą dzwoniła do mnie Ewa, czyli mysiopez - ma się dobrze, ale na patologii zostanie do porodu...wczoraj znowu robili jej ten test z oksytocyny, ale nic nie wyszło - Mały nie chce wyjść, uparciuch jest z niego Miłego dnia, ja spadam prasować .
|
|
|
|
|
#4286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem za (ale z tym seksem się nie zgadzam ;p mąż wczoraj przyjechał... próbowałam go wszelkimi sposobami namówić, bo mnie znienacka chcica naszła.. a on niewzruszony... "teraz to chyba nie można już?", "mały jak będzie chciał, to sam wyjdzie"... i du...pa wyszła z przyspieszania :/ ) kurde, od poniedziałku brzuchol pobolewa, ciąży w dół, napina się non stop, a mały się nie chce ruszyć nic :/ minęły urodziny ojca, urodziny męża ale młody się nie wpasował... moja mama go non stop pogania, bo "nie chce czekać roku na Dzień Babci" ale raczej dzisiaj nic z tego... jeszcze tata ma szansę :P w sumie to wodnik by mógł być bo mąż koziorożec styczniowy, a ja ryby... wiec on pomiędzy [ale niech wyjdzie do końca stycznia... pliiiz] MONIKA_G4 - meduza mnie zabiła ;D omal z fotela nie spadłam ![]() są dwie wersje: z mielonym mięsem [ale na to chyba mówią "po góralsku/zbójnicku" itp i z gulaszem... taka węgierska potrawka, mięsko w kostkę, papryka, przyprawy... wolna wola ]olbka, mysiopez - powodzonka
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2011-01-21 o 10:54 |
|
|
|
|
#4287 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja się strasznie wierciła w nocy, normalnie pierwszy raz tak się wierciła, aż się zaczęłam martwić. ale teraz wszystko wróciło do normy... Bezpośrednio nade mną jest remont i facet wierci taką wielką wiertarą, że normalnie głowa chce mi odpaść... ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
|
|
#4288 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Może będą jej codziennie robić do skutku . Wcześniej, jak dzwoniłam do Ewki, to lekarka chciała jej jakiś balonik na rozwarcie wsadzać, bo u niej rozwarcia brak...ale potem przyszedł inny lekarz i zmienił decyzję. Ogółem wiesz, jak to jest - co zmiana lekarzy, to inne podejście do pacjenta.
|
|
|
|
|
#4289 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale napewno elektryczne szybciej odciagaja no i nie trzeba machac reka .tutaj link na ebay dot laktatorow ![]() http://baby.shop.ebay.co.uk/Breast-P...html?_catref=1 choc ceny nowych w sklepach wychodza tansze
|
|
#4290 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
)Cytat:
ale kochana A ja dziś do po 10 pospałam ![]() Od rana u mnie wiercenie, stukanie, itp. Wczoraj Tż musiał się pofatygowac do sąsiada na dół, bo wiercił do 23:30 a my spac nie mogliśmy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:22.

Ale noc spokojna...

bleeee juz tego nie powtorze, a moje dziecie nie chcialo zamoczyc dupki w wodzie to mi zrobilo stozek z brzucha hehe
wiwat meduzy 

.
pamietam ze pierwsza moja mysl to bylo: "super...mleko mi leci" 

plissssssss
.
- to ciasto jest tak słodkie, ale jednocześnie mega pyszne