|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
|
12 | 21,43% |
| Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
|
37 | 66,07% |
| II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
|
7 | 12,50% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
le chyab jestem w 25 tak? licze sobeio od piątklu bo 6 sierpnia był piątek. dobrze to licze? ![]() dzisiaj wysłalam mojej mamie smsa "przyszła babciu wszystkiego najlepszego zyczy moj brzuszek " i dostałam odpowiedz "dziękuję Ci brzuszku " hih moja mama peirwszy raz zostanie babcia![]() al esie fatalnie czuje jestem słaba jak niewiem połozyłabym sie spac. a dzisiaj mam po pracu od razu szkołe i dwa egzaminy i ni wiem o ktorej w domu bede
|
|
#3572 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
andziot - aha - no właśnie zastanawiałam się czy to znaczy że nie będę mogła karmić, ale w takim układzie czekam spokojnie na maleństwo - okaże się - a właściwie jak to jest z pokarmem? kiedy on się pojawia? ja nie mam bladego pojęcia.
ania .daisy - zrobie Ci taką słabą ![]() listopadowa - to lece robić . a teściową ... hm.... dobra kobieta, ale to jej ukochany synuś się żenił - ostatnio mi się przyznała, że jak się żenił to odchorowałao to, płaczem itp bo poczuła jakby ją opuszczał, jakby zostala sama......może kiedyś też tak się poczuję, ale nie wiem sama. Grazin - a lekarz Ci nie mówi który to tc? nie masz wpisane w kartę ciąży? mnie się zgadza z tym ze strony prenatalu. Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-01-21 o 11:58 |
|
|
|
#3573 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam szczęście mieszkania z mamą (dom, ale oddzielne piętra), więc niektóre problemy mnie omijają. Teściów też mam do rany przyłóż
U mnie przeziębienie nie odpuszcza, ale się nie daję - byle się nie przerodziło w coś gorszego. Nie umiem się już doczekać USG, a to jeszcze 1,5 tygodnia... |
|
|
|
#3574 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,ja się załamię
Zjadłam chleb z początkującą pleśnią Chleb miał 3 dni, nie wiem czemu zaczęła pleśń wchodzić. Zjadłam wprawdzie mało tego chleba, bo poczułam że coś nie tak,ale teraz zaj...ście się martwię czy to może zaszkodzić dziecku??? Chleb na skórce miał te takie okruszki zielone miejscami...Matko, ja już chce urodzić, bo cały czas stres.
|
|
|
|
#3575 |
|
Zadomowienie
|
daisy - a tak na marginesie - napiłabym się:
- wina półwytrwanego z serkiem camabert w drugiej rączce ![]() - martini bianco z oliwką lub dwiema w środku - whisky z colą - wina grzanego - piwa grzanego - i mohitoooooo!!!!!!!!!! kilka porcji ![]() niekoniecznie w tej kolejności .
|
|
|
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana bedzie dobrze,skonsultuj to ze swoim gin. Witam nowe mamusie ,jakoś nie nadążam z czytaniem. Doskakuje do kompa na chwilke,posprzatalam,obia dek się przygotowuje,dziś rybka .Jutro rano mój tż wraca wreszcie.My cały tydzień sami,wspólne mamy weekendy tylko
|
|
#3578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
..może to pomoże
|
|
#3579 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale teraz dzidzie są w miare ukształtowane wiec nie sądzę zeby miało się co stac.a le nma przyszłośc uważaj![]() Cytat:
![]() ja mialam ostatnio okropną ochote na takie zimmmmne piwko. choc normalnie go nie lubię
|
|
#3580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przepraszam, że zacytuję inne forum ale powinien CIę on uspokoić ![]() http://www.rodziceradza.pl/Ciaza/Czy...y,q,94680.html zgadzam się że maluch jest ukształtowany już. przecież nie zjadłaś cały bochenek, albo cała kromka nie była zielona. a tu : https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_od...ykul,1121.html pisze tylko o ewentualnej grzybicy - ale dla Ciebie nie dla malucha - ale to chodzi o sery pleśniowe - więc taka ilość jaka była na kromce wydaje mi się być nieszkodliwa. pamiętaj że ja sie nie znam i jak chcesz się uspokoić zadzwoń do lekarza.Grazin - strasznie skomplikowane to liczenie Twojego tc .jesli chodzi o tą stronkę: http://babystrology.com/baby-tools/baby-tickers/ to wychodzi, że właśnie zaczynasz 25tc ![]() a ja i tak mam ochotę się napić .
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-01-21 o 12:09 |
|
|
|
|
#3581 |
|
Zadomowienie
|
grazin według mojego kalendarza dziś kończysz 24 tc,
wejdź kochana na stronkę,którą podałam tam jest bardzo ładnie wszystko opisane Eweska i inne mamuśki gdzie sie podziewacie ?
Igorek&Kacperek Edytowane przez kasia1361 Czas edycji: 2011-01-21 o 12:09 |
|
|
|
#3582 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
najlepsze jest to ze te odruchy wydzielania mleka sa tak silne ze ja wieczorem jak lezalam w łożku np i pomyslalam o Zosi tylko to juz cycki mokre mi sie robily wystarczyło ze ja z łóżeczka do karmienia podniosłam i już cycce zwarte i gotowe były Cytat:
poza tym mysle ze takie plesnie sa niezdrowe i groźne ale jak sie zje tego tone a juz na pewno nie jedna czy dwie kanapeczki, jedynie mozesz dostać sr...
|
|||
|
|
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie weszłam i tak mi wyszlo tylko weszłam jesdzcze obliczyc oprzewidywaną datę porodu i tam własnie mi wyszło ze mam 12 maja (a gin mowi ze 13) i ze to 22 tydz
cos musiałam nakręcic
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nawet smakowała normalnie. Dopiero jak chciałam zrobić drugą to patrzę a tam pleśń na skórce - podejrzewam, że ta zjedzona też musiała być spleśniała![]() Nic złego się nie stało. A odnośnie stresu - po urodzeniu dziecka będzie dużo radości, ale i sporo stresu
|
|
|
|
|
#3585 |
|
Zadomowienie
|
andziot taaaaaaaaaaak? o zobacz - pierwsze słyszę. ale dobrze że to napisałaś, nie wiedziałam
głupia jestem .
|
|
|
|
#3586 |
|
Wtajemniczenie
|
dobra dziewczynki wyjezdzam do gin trzymajcie kciuki
|
#3587 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za uspokojenie
Ale się zestresowałam lekko... muszę tego mojego TŻ opieprzyć, bo nakupuje tych chlebów, potem 3 bochenki leżą, nie wiadomo który dobry,ech. Ale fakt, spleśniałe konsumować, pierwszy raz mi się zdarzyło
|
|
|
|
#3588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- .
|
|
|
|
|
#3589 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękibardzo fajne są i cena nieziemsko niska a gatunkowo też hcyab dobre![]() szkoda ze nie wiem jaka płec jeszcze
|
|
#3591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wymieniłas wszystkie moje ulubione alkohole !! jeszcze dorzuciłabym zwykła wódzie z colką oraz absoluta blackcurrant z sokiem z czarnej porzeczki !! za mohito i grzańce dałabym sie pokroić ! nawet sie pochwalę, ze ostatnio w knajpie kupiłam sobie żywca niskoprocentowego (1%) własnie jako grzaniec kolezanki piły normalnego grzanca a ja tego ubogiego ale i tak niebo w gębie !! vanes kciuki mocno trzymamy ! weredka, chciałabym z mami mieszkac, tzn mieć ja blizej... rodzice mieszkaja 120km ode mnie grazin w pracy jestes ?
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam takie kółeczko do liczenia tygodni z duphastonu dostałam od gina na pierwszej wizycie ciężarnej
I tutaj są zaznaczone tygodnie i dni w nich więc nie wiem jak to liczyć, bo ja według tego zaczynam 24 tydzień, czyli 23tydzień i 2 dni, tak?? Grazin według tego kółeczka jesteś w trakcie 24 tygodnia (5 dzień tego tygodnia) i termin masz na 13 maja. Ale ja nie wiem sama sobie liczę według kalkulatora w necie a mój gin zapisuje mi tydzień mniej czyli skończone tyg.
|
|
#3594 |
|
Zadomowienie
|
Ja chyba nie jestem jeszcze w klimacie do kupowania ubranek, wydaje mi się to za wcześnie. W końcu co będę kupowała potem?
Na razie jestem na etapie urządzania pokoiku i uświadamianiu moich kotów, że nie będą mogły do niego wchodzić Na razie jest tak jeszcze graciarnia, ale może już niedługo uda się do wyczyścić i zacznę się rozglądać za słodkimi mebelkami ![]() W którym jestem tygodniu i dniu powiedział mi ginekolog i tego się trzymam ![]() To zresztą takie dość orientacyjne, bo liczone od ostatniej miesiączki, a przecież nie każdy zachodzi w ciążę równe 2 tygodnie po. Poza tym liczenie rozpoczyna się od 1 tygodnia i dnia 0. A nie od 0 tygodnia i 0 dnia, więc zawsze będzie o tydzień zawyżone. Edytowane przez canela Czas edycji: 2011-01-21 o 12:37 |
|
|
|
#3595 |
|
Zadomowienie
|
Cześć kochane
![]() Co do ciemnych wózków to jeszcze mama takie spostrzeżenie. zobaczcie sobie na wózki których ceny nie schodzą po nizej 3-4 tyś, tam nie ma ostrych, rażących, ciapkowatych kolorów. Wszystko jest stonowane, łagodne i często ciemne... |
|
|
|
#3596 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam kochane moje
Ja dzisiaj jestem po koszmarnej nocy, nie zmrużyłam oka, dopiero po 7 zasnęłam, ale spałam tylko dwie godziny . Normalnie miałam jakis atak paniki, wydawało mi się, że mam jakieś straszne bóle, skurcze i w ogóle, serce zaczęło bic jak oszalałe, dzidzia kopała straszliwie - i ze snu nici. Do tej pory mi nie przeszło, boję się o tą moją niunię strasznie
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj gin tez wpisyuje skonmczone tygodnie. i liczy na takim kułeczku
|
|
#3598 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a OM 6 sierpnia
|
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aha - czy na początku zaczęłaś odczuwać bóle i skurcze i dla tego wpadłaś w panikę, czy odwrotnie? Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-01-21 o 12:47 |
|
|
|
|
#3600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co sie to działo?? uważaj na siebie. i nie stresuj sie tak. jestesmy w najpiękniejszym dla nas okresie ale ciaza to jednak stresujace przezycie. jk bedzie sie to powtarzac to skonsultuj to z lekarzem.Cytat:
![]() to my jestesmy w dokładnie tym samym dniu ciązy teoretycznie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

ja miałam ostatnią miesiączkę 10 sierpnia a teraz jestem w 24 tygodniu
połozyłabym sie spac. a dzisiaj mam po pracu od razu szkołe i dwa egzaminy i ni wiem o ktorej w domu bede
. a teściową ... hm.... dobra kobieta, ale to jej ukochany synuś się żenił - ostatnio mi się przyznała, że jak się żenił to odchorowałao to, płaczem itp bo poczuła jakby ją opuszczał, jakby zostala sama......
rybka .
tylko

. Nawet smakowała normalnie. Dopiero jak chciałam zrobić drugą to patrzę a tam pleśń na skórce - podejrzewam, że ta zjedzona też musiała być spleśniała
.