Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-21, 11:55   #3601
bzyczka1
Zakorzenienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

cafelate więc tak, na kółeczku zaznaczam pierwszy dzień ostatniej miesiączki, 6 sierpnia, termin porodu wychodzi na 13 maja, dzisiaj czyli 21 stycznia wychodzi że trwa 24 tydzień, a dokładnie 4 dzień 24 tygodnia.
Ja pisze tylko to co mi z tego magicznego kółeczka wychodzi...
Ja tam sobie liczę tylko tygodnie bez tych dni bo bym zwariowała chyba

canela każdy kupuje ubranka wtedy kiedy ma ochotę, ja biorę pod uwagę to że może zdarzyć się wcześniejszy poród i co wtedy? Będzie tż biegał po sklepach i szukał ubranek, no nie widze tego. Zresztą później z dużym brzuchem nie każda z nas będzie miała i siłę i ochotę na bieganie po sklepach za rzeczami dla maluszka. Sporo z nas jest już w 6 miesiącu.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 11:55   #3602
caffelate05
Rozeznanie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
co to znaczy 24 tod?

to my jestesmy w dokładnie tym samym dniu ciązy teoretycznie
24 tydzień 0 dzień
jutro będzie 24t1d

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 11:57   #3603
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Dziewczonka - na razie napij się melisy, ale jeśli te 'ataki' będą się powtarzały to musisz powiedzieć o nich lekarzowi... W zależności od stopnia nasilenia 'ataków' być może niezbędna będzie psychoterapia lub leczenie farmakologiczne

aha - czy na początku zaczęłaś odczuwać bóle i skurcze i dla tego wpadłaś w panikę, czy odwrotnie?
Właśnie melisę już wypiłam, ale nic nie pomogła . Wiesz co mam takie delikatne kłucie w dole brzucha od dwóch dni, ale ostatnio jak tak miałam to lekarz stwierdził, że się nic nie dzieje, zwiększyłam dawkę nospy, no a dzisiaj w nocy jak nie mogłam zasnąc to różne myśli zaczęły mi przychodzic do głowy, no i się zaczęło - zawsze szybko jakoś udawało mi się uspokoic, a dzisiaj nie dałam rady . Serce wali mi do tej pory, zmierzyłam ciśnienie, to jest w normie, ale puls 95. Najgorsze, że dzidzia w brzuchu też chyba była mocno pobudzona (i jest), bo strasznie fikała
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 11:57   #3604
dorkabl
Zadomowienie

Dziewczonka kochana, ja bym wypiła tak jak dziewczyny radzą gar melisy! I jako idz stres odreagować. Książkę jakąś poczytaj czy film...a jak nie to ja bym pędziła do lekarza...

http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...zyczenie_.html

artykuł taki znalazłam...Dziewczonka go omija! Bo jeszcze sie zdenerwujesz!
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 11:57   #3605
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
cafelate więc tak, na kółeczku zaznaczam pierwszy dzień ostatniej miesiączki, 6 sierpnia, termin porodu wychodzi na 13 maja, dzisiaj czyli 21 stycznia wychodzi że trwa 24 tydzień, a dokładnie 4 dzień 24 tygodnia.
Ja pisze tylko to co mi z tego magicznego kółeczka wychodzi...
Ja tam sobie liczę tylko tygodnie bez tych dni bo bym zwariowała chyba .
hehehe, to inaczej pokazuje niż moje banerki i niż mi w szpitalu liczyli
a ja sobie zapamiętałam, że w piątek zawsze mam "zero" czyli zmienia mi się liczba tygodni na liczniku i łatwo mi obliczyć te dni dokładnie
ale na co dzień to nie liczę tak dokładnie

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 12:00   #3606
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cześć kobietki
Ja mam cycki jak jajka sadzone i byłam trochę zaniepokojona czy takie małe wykarmia dziecko ale spoko karmiłam do roku a pokarmu było tyle że wkładki laktacyjne ciągle mokre.
Karmić może prawie każda mama wystarczy chcieć.
W Afryce matka żywiąc się miską ryżu karmi dziecko do 4 roku życia po to żeby przeżyło, bo to często dla dziecka jedyny pokarm.
Stary 2011-01-21, 12:01   #3607
canela
Zadomowienie

Cytat:
canela każdy kupuje ubranka wtedy kiedy ma ochotę, ja biorę pod uwagę to że może zdarzyć się wcześniejszy poród i co wtedy? Będzie tż biegał po sklepach i szukał ubranek, no nie widze tego. Zresztą później z dużym brzuchem nie każda z nas będzie miała i siłę i ochotę na bieganie po sklepach za rzeczami dla maluszka. Sporo z nas jest już w 6 miesiącu.
Od czego jest allegro
Zresztą - mówiłam wyłącznie o sobie. Radzenie innym, w którym miesiącu ciąży powinni kupować ubranka jest dość kuriozalne

próbki i odlewki
canela jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-21, 12:09   #3608
bzyczka1
Zakorzenienie

Caffelate to ja dla ułatwienia sobie życia będę liczyć tyko miesiące hehe

Canela jak ktoś ufa temu co widzi na allegro to czemu nie, jednak nie wszyscy mają tam konta Zawsze można kupować po kilka ubranek i na później też zostanie coś do kupienia

Nasz skarb
Stary 2011-01-21, 12:12   #3609
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Właśnie melisę już wypiłam, ale nic nie pomogła . Wiesz co mam takie delikatne kłucie w dole brzucha od dwóch dni, ale ostatnio jak tak miałam to lekarz stwierdził, że się nic nie dzieje, zwiększyłam dawkę nospy, no a dzisiaj w nocy jak nie mogłam zasnąc to różne myśli zaczęły mi przychodzic do głowy, no i się zaczęło - zawsze szybko jakoś udawało mi się uspokoic, a dzisiaj nie dałam rady . Serce wali mi do tej pory, zmierzyłam ciśnienie, to jest w normie, ale puls 95. Najgorsze, że dzidzia w brzuchu też chyba była mocno pobudzona (i jest), bo strasznie fikała
dziewczonka spokojnie noc jest sama w sobei przerazajaca wiec wtedy każdy problem wydaje sie byc miliotrzystadwaczterysta razy większy niż w dzień,
a może kłuje Cie po prostu jelito bo jest zaopchane a dzidzia akurat po nim kopie? ja tak mialam kilka razy ale czopek glicerynowy na preczyszczenie pomógł
Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
24 tydzień 0 dzień
jutro będzie 24t1d
dzięki
ale jeszcze jedno kretyńczkie pytanie;P
czyli skonczyłam 24 tydzień i jakby trwa mi 25? nie moge tego ogarnąć za trudnę na moja czaszkę chyba":P
Stary 2011-01-21, 12:13   #3610
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Uuu a stres dla Ciebie nie wskazany To miała mimo to dobry dzień, że goscia nie wywaliłas !! Po premii może mu choć mozesz polecieć ? Brzuszek super !!
a jak u lekarza? Byłas juz 2 raz ??

andziot nooo powiedzmy, że nas stać.... biorac pod uwage ich dochody mamy kilka razy więcej, ale mimo wszystko za 1200 to ja mam pół wózka np.... a wiecie ze wydatków duzo wiecej Ehhhhh

Może sie odważę i zrobie zdjecie mojej mamuciej tuszy i wieczorem wrzuce na wizac... nadal nie mam ani pół zdjecia

Wszystkim AGNIESZKOM wszystkiego najlepszego w dniu ich świeta !

No własnie, skoro znamy płec mozna kolor wózka wybierac - nie pomyslalam o tym
DZIEKUJE ZA ZYCZENIA IMIENINOWE W IMIENIU AGNIESZEK

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
witamy

moje kochane lecę na śniadanie i ogarnąć się, jeszcze Was ponadrabiam, a póki co wkleję zdjęcie brzuszka z wczoraj.

23 tydzień dokładnie 22t4d
a ja myslalam ze mam pileczke

MASZ PRZEPIEKNY BRZUCH1!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Witajcie Perełki

U nas wczoraj była mała imprezka i tato wyciągnął whiskacza i każdy sobie tam coś wypił - po czym o 23 telefon do domu i wzywają tatę do pracy No i kto pojedzie?? To z TŻtem wstaliśmy zawiozłam go do pracy i jeszcze godzine musieliśmy czekać na niego była przygoda....

Potem jeszcze chyba z godzine gadaliśmy w łóżku i koło 2 poszliśmy spać

Co do wagi to jak sie mnie ktoś pyta to ja każe zgadywać.... I każdy mówi, 70kg 74kg nawet ktoś powiedział 68kg haha. A ja już przed szanownym 90kilo jestem nigdy nie wyglądałam na to ile waże - TŻ zawsze mówił "Alu bo Ty masz wnętrze bogate, dlatego tyle ważysz" ha ha bardzo śmieszne

Moria obydwa wózki są ładne - o XLanderach mówie. Także na jaki byś sie nie zdecydowała to bedzie fajnie Igunia wyglądać My jednak bierzemy ten zielony JUNGLE

aliczko, ja juz pisalam, wcz przede mna byla dziewczyna-pieknie wygladala, wazyla 92 a ja bym jej dala max 68, cudownie wygladala, tylko brzusia miala
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 12:15   #3611
canela
Zadomowienie

Cytat:
Canela jak ktoś ufa temu co widzi na allegro to czemu nie, jednak nie wszyscy mają tam konta Zawsze można kupować po kilka ubranek i na później też zostanie coś do kupienia
Inna sprawa, że też nie chcę jak głupia nakupować czegoś, z czego i tak wyrośnie. Poza tym tych początkowych dostaniemy trochę od znajomych, a mały pewnie ponosi je dwa tygodnie i zmiana. Zwłaszcza, że z moich kiepskich orientacji wynika, że rozmiar "startowy" to 50 lub 56, więc nawet to nie jest pewne.

A tak naprawdę to najbardziej się boję tego, jak duży on będzie... Już teraz ma zawsze o te 10-20% więcej niż powinien mieć. Mój facet ma ponad 190, a rodząc się miał 5,3kg (!!), jego ojciec 5,6...

próbki i odlewki

Edytowane przez canela
Czas edycji: 2011-01-21 o 12:17
Stary 2011-01-21, 12:15   #3612
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczonka spokojnie noc jest sama w sobei przerazajaca wiec wtedy każdy problem wydaje sie byc miliotrzystadwaczterysta razy większy niż w dzień,
a może kłuje Cie po prostu jelito bo jest zaopchane a dzidzia akurat po nim kopie? ja tak mialam kilka razy ale czopek glicerynowy na preczyszczenie pomógł

dzięki
ale jeszcze jedno kretyńczkie pytanie;P
czyli skonczyłam 24 tydzień i jakby trwa mi 25? nie moge tego ogarnąć za trudnę na moja czaszkę chyba":P

ja okres mialam 8 sierpnia wiec jestem 23t5d a gin pisze ze 24tydzien
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 12:15   #3613
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

andziot
pewnie jest za malutka zeby to wszystko pojac... ale zobaczysz jak sie beda razem kochaly mam siostry 2 lata i 3 lata mlodsze od siebie..wspolne wspomnienia, wspolne ciuszki (pozyczanie na imprezke itp)...na pewno beda tez zgrzyty...ale bedzie super na poczatku Zosia pewnie moze byc zazdrosna, wiec pamietaj tez o niej

ddaaiissyy
no twojego brzuszka to chyba dawno nie widzialam

vanes
pewnie dawaj fote brzusia

the_sania
ja pierdziu jaki cudny moj jest taki jakby podluzny, a twoj taka pileczka- super

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
mężu pojechał do Łodzi
(kasia86 jest u ciebie , pomachaj mu)
tak? moze do mnie jedzie?

vanes
gratuluje syneczka!!! a badaniami sie nie przejmuj i badz dobrej mysli- to najwazniejsze!!!

Grazin
moja mama tez po raz pierwszy bedzie babcia jak dzwonimy do siebie mowie jej " dzien dobry babciu" to zawsze sie tak slodko smieje przez telefon mojemu tacie to sie sni ze na spacerki z wnukiem/wnuczka chodzi a przed ciaza jak byla jakas impreza i wypilismy to zawsze mowil zebym uwazala bo on na dziadka sie jeszcze nie czuje a teraz chodzi dumny i w ogole dziadzio Zbysio hehe

spice1985
oż kurcze! mysle jednak tak jak mowia dziewczyny, ze nie powinno ci to zaszkodzic ale nastepnym razem uwazaj skarbie

moniqac
hehe ja tez mam ochote!!!!! mi by wystarczyl nawet sam lech zielony ze sokiem

Dziewczonka
kochana prosze sie nie stresuj!!! za duzo sie przejmujesz, mysl pozytywnie jestes podenerwowana sytuacja z siostra, tym ze jestes uzalezniona od lozka jakby nie patrzec, ale te najgorsze miesiace juz za nami! pomodl sie troszke, to ci pomoze. Odpoczywaj i dbaj o siebie!!!

a wiec bylam u diabetologa-przemiła kobieta! dala mi skierowanie na powtorne obciazenia glukoza 75g, poniewaz:

-poprzedni test byl robiony z palca ( a to wielki blad)
-nietolerancja jest niska
-drugi test na glukoze na czczo z zyly wyszedl mi niski bo 73.

powiedziala ze mam przez ten weekend jesc NORMALNIE i dala mi ogromna nadzieje, ze cukrzycy moge wcale nie miec!!!!!

jestem szczesliwa

moria44 a ty jak tam glukoza- wytrzymalas??? jak teraz siedzisz w Ikea to pozdrow moja kumpele, pracuje na info 0 przy schodach ruchomych
tez tam pracowalam
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 12:19   #3614
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Powiem Ci, że ja podejrzewam jelita i mój gin też (bo mam jelito drażliwe) tylko, że ja się normalnie wypróżniam codziennie, a nawet dwa razy dziennie . Najgorsze jest to, że do tej pory się nie mogę uspokoic, pierwszy raz mi się zdarzyło coś takiego
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 12:20   #3615
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Grazin to tak jak ja ale dzis juz piatek !
Ty jeszcze 2 tyg tylko? Zazdroszcze !
o płci niebawem sie dowiesz i bedziesz szalała z zakupkami

Dziewczonka
ja tez czasem mam ataki paniki, wtedy człowiek jeszcze bardziej sie nakręca i zaczyna sie bac jeszcze bardziej i jest dramat.
Dusznosci, serce wali jak głupie itd i wtedy człowiek sam sobie tłumaczy ze nie ma sie czego denerwowac, ale to silniejsze... Rozumiem Cię Biedactwo

canela a ja niedaleko pracy mam Pepco i mysle, czy by sie tam dzis nie wybrac Orientujecie sie Dziewczynki, czy mozna tam płacic karta ?

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 12:21   #3616
mazianka81
Rozeznanie

No i jestem znowu )

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,ja się załamię Zjadłam chleb z początkującą pleśnią Chleb miał 3 dni, nie wiem czemu zaczęła pleśń wchodzić. Zjadłam wprawdzie mało tego chleba, bo poczułam że coś nie tak,ale teraz zaj...ście się martwię czy to może zaszkodzić dziecku??? Chleb na skórce miał te takie okruszki zielone miejscami...Matko, ja już chce urodzić, bo cały czas stres.
Nie łam sie ja w srode byłam na kebabie i tak w połowie jedzenia poczułam w buzi plesn,oczywiscie wyplułam ,ale nie wiem co to było i czy wczesniej nie polknęłam,jakos nic mi nie było,ale jak połknęłas,to mogłas spróbowac sprowokowac wymioty,tak mi kiedys radził moj lekarz,wiem,ze to nieciekawa perspektywa,ale zawsze jakas.
nie martw sie,najwyzej dostaniesz biegunki,dzidzi to nie powinno zaszkodzic na tym etapie.

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
Ja miałam podobnie. Robiłam obciążenie glukozą w poniedziałek. Na czczo miałam cukier wyższy niż po glukozie. Moja gin tylko powiedziała,że śmieszny wynik ale nic złego nie powiedziała.
Ja mam wyniki w innych jednostkach ale :
na czczo 3,76 (norma: 3,90-5,90)
po glukozie 75g : 3,64
No z tego ca wiem,to taki wynik tez jest nieprawidlowy,szczególnie jesli dochodzą dodatkowe czynniki jak u mnie np b. wysokie tetno(np ponad 85) przy b.niskim cisnieniu ( 100/50)

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
kurde ja mam za wysoko, ty za nisko... moze rzeczywiscie te wyniki roznie wychodza... i nie trzeba sie martwic nie wiem co ci doradzic. Ja wystrzegam sie wszystkiego co slodkie i smazone a ty chyba powinnas w druga strone? nie mam pojecia.

ogladalam dzisiaj filmy z porodu i zaczelam sie bac
Paradoksalnie wlasnie na hipoglikemie( spadek cukru) dieta jest taka jak przy cukrzycy) Ja ogólnie jestem cukrożerna i to najprawdopodobnie przez to,bo mi cukier spada po posiłku.

A co do porodu,słonce nie bój sie ja rodziłam naturalnie i dałam rade,nawet nie wspominam tego az tak strasznie,wszystko jest do pzrezycia.,więcej nas straszą niz jest w rzeczywistosci,kazda kobieta jest inna i tak powinnas do tego podchodzic.

Cytat:
jak cukier jest niski to też swiadczy o cukrzycy. musisz to skonsultować z lekarzem. amm w rodzinie jedneg cukrzyka i czasem ma bardzo niski cukier typu 50.a to troche niebezpieczne też trzeba wtedy leki przyjmowac. ale nie chce wprowadzac paniki ale przypilnujtego
wiem własnie ,tylko do wtorku sie nie moge doczekac i myslalam,ze moze juz któras to przerabiała,
a ja czesto miewam tak ,ze zasypiam w kazdej pozycji i nie moge mówic,bo mi sie jezyk placze i myslalam,ze to pzrez niskie cisnienie,ale mam bardzo wysokie tetno ,wiec to pewnie od cukru,coz zobacze co mi lekarz powie.

a słyszałyscie ,ze nie podnoszą od lutego tego vatu z 8% na 23%?
ponoc dopiero od lipca niby dzisiaj uchwalili

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 12:21   #3617
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

24kasia86 mojego brzuszka, to w ogole nie widziałas
ja zreszta tez nie (tzn na zdj nie) hihi
nie mam jeszcze ani jednego zdjecia !!!

canela
straszysz mnie z tymi wymiarami Twojego TŻ !!!!!!!!!!!!
Moj ma 188cm... zeby było smieszniej ja 158
nie wyobrazam sobie urodzić dzidzi 5kg ! OMG
Moja córeczka, też jest z wymiarami o 1,5 tygodnia "starsza" aniżeli w rzeczywistosci.. i to dziewczynka

Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-01-21 o 12:23
Stary 2011-01-21, 12:26   #3618
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Canela każda z nas kupuje kiedy uważa za stosowne.Nikt nikomu nie mówi kiedy ma robić zakupy.
Z wagą i długością dziecka nikt nie trafi.Ja mam170 cm mój tż 196 cm
a dzieciaczki nasze miały po 51cm i 57 cm

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 12:28   #3619
moria44
Wtajemniczenie

No dobra, już żeście namachały postów, że hej więc odpowiadam na raty

Co do badania glukozy - myślałam, że będzie lepiej ale jakoś dałam radę, choć pierwsze 20-25 minut po wypiciu to była dla mnie katorga, nie wiedziałam czy zaraz zemdleję czy Chciałam się napić wody ale nie doszłabym do dyspozytora więc oparłam się o krzesło i przeczekałam najgorsze a później było już dobrze

Agnieszki – Najlepszego !!

anula – ja tego Twojego wózka u nas za bardzo znaleźć nie mogę, w jednym sklepie niby jest ale niedostępny, do tego cena 3400zł! Easy Walker równie drogi

A co do czarnego wózka latem to ja już myślę aby jakąś jasną, np. limonkową parasolę przyczepić i będzie dobrze

moniqac – super brzusio

mary poziomkowa – wysłałam zapytanie w sprawie ceny czarnych XA oraz daty wprowadzenia nowej kolorystyki. W ciągu 24h. mam dostać odpowiedź.

ddaaiissyy – kupujesz Murę? No to jej dobrze pilnuj bo planuję najazd na Częstochowę

canela – witamy

the_sania – piękny brzuszek no i galanty

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-21, 12:30   #3620
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
No i jestem znowu )

Nie łam sie ja w srode byłam na kebabie i tak w połowie jedzenia poczułam w buzi plesn,oczywiscie wyplułam ,ale nie wiem co to było i czy wczesniej nie polknęłam,jakos nic mi nie było,ale jak połknęłas,to mogłas spróbowac sprowokowac wymioty,tak mi kiedys radził moj lekarz,wiem,ze to nieciekawa perspektywa,ale zawsze jakas.
nie martw sie,najwyzej dostaniesz biegunki,dzidzi to nie powinno zaszkodzic na tym etapie.
Kochana, nie mialam za duzo do wymiotowania, bo ja gryza tylko zrobilam tej kanapki i cos mi w smaku nie podchodziła i zaczęłam ją oglądać ze wszystkich stron, nie zauwazylam nic, wiec poszłam do torebki z chlebem i tam zobaczylam ze na dalszych kromkach wchodzi plesn i tych blizej lekko na skorce... Wiem ze pewnie nic mi nie będzie, bardziej się o dzidzie martwilam, no ale cóż, pewnie w ciaży gorsze rzeczy zdarza się kobietom robić
Poza tym to chyba kwas żołądkowy zabija ta pleśń w żołądku...zwł jeżeli było jej trochę.

A na kebaby nie chodze, bo własnie się boje co tam jest w srodku Ale chyba poszłaś opieprzyć tego który Ci sprzedał zepsute jedzenie?

A tak w ogóle to witaj po długiej przerwie!

Zęby Hanusi

Edytowane przez spice1985
Czas edycji: 2011-01-21 o 12:32
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 12:33   #3621
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
A na kebaby nie chodze, bo własnie się boje co tam jest w srodku
A za mną kebab chodzi od kilku m-cy. Ale też nie chodzę

Muszę chyba zrobić sobie takiego domowego. O właśnie - to jest pomysł na jutrzejszy obiadek
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 12:33   #3622
canela
Zadomowienie

Cytat:

canela
straszysz mnie z tymi wymiarami Twojego TŻ !!!!!!!!!!!!
Moj ma 188cm... zeby było smieszniej ja 158
nie wyobrazam sobie urodzić dzidzi 5kg ! OMG
Moja córeczka, też jest z wymiarami o 1,5 tygodnia "starsza" aniżeli w rzeczywistosci.. i to dziewczynka
Te wymiary nigdy nie mają pełnego przełożenia, bo przecież to co i jak jesz ma największy wpływ na wymiary malucha, ale genetyka na pewno nie jest tu bez znaczenia. Jednak ja już teraz próbuję przemówić maluchowi do rozsądku tłumacząc mu, że będzie miał jeszcze czas, aby urosnąć po urodzeniu

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Canela każda z nas kupuje kiedy uważa za stosowne.Nikt nikomu nie mówi kiedy ma robić zakupy.
Z wagą i długością dziecka nikt nie trafi.Ja mam170 cm mój tż 196 cm
a dzieciaczki nasze miały po 51cm i 57 cm
Uhm. I dlatego pisałam o sobie

próbki i odlewki
Stary 2011-01-21, 12:34   #3623
dorkabl
Zadomowienie

moria44 tez miałam dziś isc na glukozę...pójdę w poniedziałek
Mam artykuł który powinien ci sie podobać. Felieton, dla zabicia czasu

http://nadwo***abkawrozyla.blox.pl/2...eko-matki.html

oto ten tekst

Edytowane przez dorkabl
Czas edycji: 2011-01-21 o 12:35
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-21, 12:37   #3624
bzyczka1
Zakorzenienie

ja tam od znajomych ubranek nie dostanę więcej a te co dostałam od przyjaciółki razem z pościelą i ochraniaczami i resztą, w większości są na więcej niż 68 cm. Zresztą przecież nie kupujemy ubranek tylko na 56. Ja mam sporo takich ale mam też takie na 62 czy 64 i 68.

Daisy u mnie w pepco można płacić kartą.

Nasz skarb
Stary 2011-01-21, 12:41   #3625
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez canela Pokaż wiadomość
Inna sprawa, że też nie chcę jak głupia nakupować czegoś, z czego i tak wyrośnie. Poza tym tych początkowych dostaniemy trochę od znajomych, a mały pewnie ponosi je dwa tygodnie i zmiana. Zwłaszcza, że z moich kiepskich orientacji wynika, że rozmiar "startowy" to 50 lub 56, więc nawet to nie jest pewne.

A tak naprawdę to najbardziej się boję tego, jak duży on będzie... Już teraz ma zawsze o te 10-20% więcej niż powinien mieć. Mój facet ma ponad 190, a rodząc się miał 5,3kg (!!), jego ojciec 5,6...
matko ponad 5 kg???? masakra
moj też wazył 4,5 kg (wczoraj rozmaiwąłam z teściowa i moiwła mi jak go rodziła ze nie było lekarza na porodówce i porod odbierała położna ktora była pijana tak że nie wiedziąła co robi! coś mu z pępowiną źle zrobiła i by sie wykrwawił. na drugi dzien na szczescie wyleciała z pracy. masakra

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że ja podejrzewam jelita i mój gin też (bo mam jelito drażliwe) tylko, że ja się normalnie wypróżniam codziennie, a nawet dwa razy dziennie . Najgorsze jest to, że do tej pory się nie mogę uspokoic, pierwszy raz mi się zdarzyło coś takiego
ale można sie wypróżniac codziennie a mieć np. kamienie kałowe. (oglądaM UZDROWISKO WSTYDLIWYCH DOLEGLIWOŚCI;P) i w ogole słyszłam w tym programie ze normalny naturalny rytm wypróżnień dorosłego człowieka to 3 razy na dobe ;/
Cytat:
Grazin to tak jak ja ale dzis juz piatek !
Ty jeszcze 2 tyg tylko? Zazdroszcze !
o płci niebawem sie dowiesz i bedziesz szalała z zakupkami

canela a ja niedaleko pracy mam Pepco i mysle, czy by sie tam dzis nie wybrac Orientujecie sie Dziewczynki, czy mozna tam płacic karta ?
w pepco mozna płacic kartą
jeszcze dwa tygodnie ale juz tu nie moge. okropne nudy;/ ale masz pamiec ze to zapamietałas kiedy ide na l4
z zakupami ciuszkowymi chyba szaleć nie bede za bardzo bo dostane 3 wyprawki ale wszystkie trzy z chłopców
ciekawe co bede miala na prawde zycie w takiej nieświadomosci to katorga
Stary 2011-01-21, 12:42   #3626
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
Catia88 no to witaj w klubie
do tej pory mój maż na sazczescie nigdy tak nie robił, nigdy ich nie sponsorował (Ale też do sierpnia zyła babcia wiec jak wspominałam, tesciowie mieli dodatkowo 1800zł jej emerytury)
Planujesz coś aby wyprowadzić sie od tesciow?
Narazie my nic nie planujemy niestety Dopiero w tym roku przeprowadzilam się,że do Tzta. Może Cię to pocieszy, ale np. my z teścmi mieszkamy na tym samym piętrze (łazienka,kuchnia- wspólne) to dopiero jest wkurzające Ale co zrobić

The sania- śliczny brzusio!!!
Cytat:
reasumujac, nie ma to jak nasze własne mamunie !!!!!!!!!!
oj taaaaak......

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
No z tego ca wiem,to taki wynik tez jest nieprawidlowy,szczególnie jesli dochodzą dodatkowe czynniki jak u mnie np b. wysokie tetno(np ponad 85) przy b.niskim cisnieniu ( 100/50)
Wiem,że za niski cukier tez jest zły. Ale tak jak mówię,moja gin nie skierowała mnie do diabetologa ani nic złego nie powiedziała na ten wynik,więc jestem spokojna. A powiem Ci,że też mam ciśnienie takie jak Ty.

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 12:43   #3627
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

moria44 a mieszkasz gdzies blisko mojego rodzinnego domku ?skoro wybierasz sie do Czewy? no maxi cosi tzn mura to model tak?
Rodzice moi mi kupują... tzn nam
nie wiem tylko jeszcze co to jest, bo nie czytałam opinii.
A Kochana, ja w ogole w Krakowie jestem Ale do czestochowy jezdze jak tylko moge czesto !!

kebaba jadłam ze 3 x w ciazy i nawet nie pomyslalam, ze w ssrodku cos moze byc nie teges... kurcze, ja nie mam zadnych obsesji, że czegoś nie wolno Tzn nie pije alko w sumie i nie jem surowego miesa, reszta jak przed ciażą.
Moze to zle.. powinnam zaczac sie pilnowac ;/
Nawet kupiłam sobie takie cudo z 12% kwasem glikolowym co ma mi buzke wygładzić
a teraz chce kliknac serum zmniejszające pory i przez chwilę nie pomyslalam ze moze mi to zaszkodzić...

spice1985 mam nadzieje, ze troszkę Cie kolezanki uspokoiły z tą pleśnia ?? Nic Wam nie bedzie

Twój pierwszy krzyk...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-21, 12:46   #3628
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Ja tak jak pisałam wcześniej w wyprawce na 56 totylko 4-6 szt kupuje,reszta bedzie 62 i 68.
Geny jak najbardziej mają znaczenie,jednak jeśli dzieckoma więcej niż 4kg to bardzo nie zdrowo dla niego,Po urodzeniu robią badania podkątem cukrzycy itd.
Mój tż miał 4600 a moje dzieci prawie 3600 i wcześniak 2650
Ehhh ale to mało ważne,mamy ważniejsze sprawy niż rozwodzenie się nad tym kto kiedy i co kupuje.Prawo wyboru

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 12:48   #3629
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
moria44 a mieszkasz gdzies blisko mojego rodzinnego domku ?skoro wybierasz sie do Czewy? no maxi cosi tzn mura to model tak?
Rodzice moi mi kupują... tzn nam
nie wiem tylko jeszcze co to jest, bo nie czytałam opinii.
A Kochana, ja w ogole w Krakowie jestem Ale do czestochowy jezdze jak tylko moge czesto !!

kebaba jadłam ze 3 x w ciazy i nawet nie pomyslalam, ze w ssrodku cos moze byc nie teges... kurcze, ja nie mam zadnych obsesji, że czegoś nie wolno Tzn nie pije alko w sumie i nie jem surowego miesa, reszta jak przed ciażą.
Moze to zle.. powinnam zaczac sie pilnowac ;/
Nawet kupiłam sobie takie cudo z 12% kwasem glikolowym co ma mi buzke wygładzić
a teraz chce kliknac serum zmniejszające pory i przez chwilę nie pomyslalam ze moze mi to zaszkodzić...

spice1985 mam nadzieje, ze troszkę Cie kolezanki uspokoiły z tą pleśnia ?? Nic Wam nie bedzie
daisy a kwasy w ciazy są zdrowe? bo nie jestyem pewna... sprawdz zanim to zrobisz zeby Ci nie wyskoczyły jakies niespodzianki na buzi

w sumie to przeciez mozemy jesc wszystko tylko ograniczać ryby wędzone surowe mieso sery plesniowe i chyba tyle?
Stary 2011-01-21, 12:50   #3630
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
daisy a kwasy w ciazy są zdrowe? bo nie jestyem pewna... sprawdz zanim to zrobisz zeby Ci nie wyskoczyły jakies niespodzianki na buzi

w sumie to przeciez mozemy jesc wszystko tylko ograniczać ryby wędzone surowe mieso sery plesniowe i chyba tyle?
musze poczytac bo własnie nie wiem tego
a sery jak widzę, ze sa z mleka pasteryzowanego to nawet sie nie zastanawiam tylko wcinam
2 x jadłam też łososia wędzonego .....

dziekuje za info o kartach w Pepco.
Własnie doczytałam, ze i w niedziele te sklepy czynne wiec mam plan - wyciagne męza na zakupy

Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-01-21 o 12:53
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości