|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 21,43% |
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
37 | 66,07% |
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
7 | 12,50% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
cafelate więc tak, na kółeczku zaznaczam pierwszy dzień ostatniej miesiączki, 6 sierpnia, termin porodu wychodzi na 13 maja, dzisiaj czyli 21 stycznia wychodzi że trwa 24 tydzień, a dokładnie 4 dzień 24 tygodnia.
Ja pisze tylko to co mi z tego magicznego kółeczka wychodzi... Ja tam sobie liczę tylko tygodnie bez tych dni bo bym zwariowała chyba ![]() canela każdy kupuje ubranka wtedy kiedy ma ochotę, ja biorę pod uwagę to że może zdarzyć się wcześniejszy poród i co wtedy? Będzie tż biegał po sklepach i szukał ubranek, no nie widze tego. Zresztą później z dużym brzuchem nie każda z nas będzie miała i siłę i ochotę na bieganie po sklepach za rzeczami dla maluszka. Sporo z nas jest już w 6 miesiącu.
![]() |
#3602 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
jutro będzie 24t1d ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Zadomowienie
|
Dziewczonka kochana, ja bym wypiła tak jak dziewczyny radzą gar melisy! I jako idz stres odreagować. Książkę jakąś poczytaj czy film...a jak nie to ja bym pędziła do lekarza...
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...zyczenie_.html artykuł taki znalazłam...Dziewczonka go omija! Bo jeszcze sie zdenerwujesz! |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja sobie zapamiętałam, że w piątek zawsze mam "zero" czyli zmienia mi się liczba tygodni na liczniku i łatwo mi obliczyć te dni dokładnie ale na co dzień to nie liczę tak dokładnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Zadomowienie
|
Cześć kobietki
Ja mam cycki jak jajka sadzone i byłam trochę zaniepokojona czy takie małe wykarmia dziecko ale spoko karmiłam do roku a pokarmu było tyle że wkładki laktacyjne ciągle mokre. Karmić może prawie każda mama wystarczy chcieć. W Afryce matka żywiąc się miską ryżu karmi dziecko do 4 roku życia po to żeby przeżyło, bo to często dla dziecka jedyny pokarm.
#3607 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zresztą - mówiłam wyłącznie o sobie. Radzenie innym, w którym miesiącu ciąży powinni kupować ubranka jest dość kuriozalne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3608 |
Zakorzenienie
|
Caffelate to ja dla ułatwienia sobie życia będę liczyć tyko miesiące
![]() Canela jak ktoś ufa temu co widzi na allegro to czemu nie, jednak nie wszyscy mają tam konta ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może kłuje Cie po prostu jelito bo jest zaopchane a dzidzia akurat po nim kopie? ja tak mialam kilka razy ale czopek glicerynowy na preczyszczenie pomógł ![]() dzięki ![]() ale jeszcze jedno kretyńczkie pytanie;P czyli skonczyłam 24 tydzień i jakby trwa mi 25? nie moge tego ogarnąć za trudnę na moja czaszkę chyba":P ![]()
![]() |
#3610 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() MASZ PRZEPIEKNY BRZUCH1!!!!!!!! Cytat:
aliczko, ja juz pisalam, wcz przede mna byla dziewczyna-pieknie wygladala, wazyla 92 a ja bym jej dala max 68, cudownie wygladala, tylko brzusia miala |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak naprawdę to najbardziej się boję tego, jak duży on będzie... Już teraz ma zawsze o te 10-20% więcej niż powinien mieć. Mój facet ma ponad 190, a rodząc się miał 5,3kg (!!), jego ojciec 5,6... Edytowane przez canela Czas edycji: 2011-01-21 o 12:17 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3612 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja okres mialam 8 sierpnia wiec jestem 23t5d a gin pisze ze 24tydzien |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Wtajemniczenie
|
andziot
pewnie jest za malutka zeby to wszystko pojac... ale zobaczysz jak sie beda razem kochaly ![]() ![]() ![]() ddaaiissyy no twojego brzuszka to chyba dawno nie widzialam ![]() vanes pewnie dawaj fote brzusia ![]() the_sania ja pierdziu jaki cudny ![]() ![]() tak? moze do mnie jedzie? ![]() vanes gratuluje syneczka!!! ![]() Grazin moja mama tez po raz pierwszy bedzie babcia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() spice1985 oż kurcze! mysle jednak tak jak mowia dziewczyny, ze nie powinno ci to zaszkodzic ![]() ![]() moniqac hehe ja tez mam ochote!!!!! mi by wystarczyl nawet sam lech zielony ze sokiem ![]() Dziewczonka kochana prosze sie nie stresuj!!! za duzo sie przejmujesz, mysl pozytywnie ![]() ![]() a wiec bylam u diabetologa-przemiła kobieta! dala mi skierowanie na powtorne obciazenia glukoza 75g, poniewaz: -poprzedni test byl robiony z palca ( a to wielki blad) -nietolerancja jest niska -drugi test na glukoze na czczo z zyly wyszedl mi niski bo 73. powiedziala ze mam przez ten weekend jesc NORMALNIE ![]() ![]() jestem szczesliwa ![]() moria44 a ty jak tam glukoza- wytrzymalas??? jak teraz siedzisz w Ikea to pozdrow moja kumpele, pracuje na info 0 przy schodach ruchomych ![]() tez tam pracowalam ![]()
![]() |
#3614 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Zakorzenienie
|
Grazin to tak jak ja
![]() Ty jeszcze 2 tyg tylko? Zazdroszcze ! o płci niebawem sie dowiesz i bedziesz szalała z zakupkami Dziewczonka ja tez czasem mam ataki paniki, wtedy człowiek jeszcze bardziej sie nakręca i zaczyna sie bac jeszcze bardziej i jest dramat. Dusznosci, serce wali jak głupie itd i wtedy człowiek sam sobie tłumaczy ze nie ma sie czego denerwowac, ale to silniejsze... Rozumiem Cię ![]() ![]() canela a ja niedaleko pracy mam Pepco i mysle, czy by sie tam dzis nie wybrac ![]()
#3616 | ||||
Rozeznanie
|
No i jestem znowu
![]() Cytat:
nie martw sie,najwyzej dostaniesz biegunki,dzidzi to nie powinno zaszkodzic na tym etapie. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co do porodu,słonce nie bój sie ja rodziłam naturalnie i dałam rade,nawet nie wspominam tego az tak strasznie,wszystko jest do pzrezycia. ![]() Cytat:
a ja czesto miewam tak ,ze zasypiam w kazdej pozycji i nie moge mówic,bo mi sie jezyk placze i myslalam,ze to pzrez niskie cisnienie,ale mam bardzo wysokie tetno ,wiec to pewnie od cukru,coz zobacze co mi lekarz powie. a słyszałyscie ,ze nie podnoszą od lutego tego vatu z 8% na 23%? ponoc dopiero od lipca ![]()
![]() |
#3617 |
Zakorzenienie
|
24kasia86 mojego brzuszka, to w ogole nie widziałas
![]() ja zreszta tez nie (tzn na zdj nie) hihi nie mam jeszcze ani jednego zdjecia !!! canela straszysz mnie z tymi wymiarami Twojego TŻ !!!!!!!!!!!! Moj ma 188cm... zeby było smieszniej ja 158 nie wyobrazam sobie urodzić dzidzi 5kg ! OMG Moja córeczka, też jest z wymiarami o 1,5 tygodnia "starsza" aniżeli w rzeczywistosci.. i to dziewczynka ![]()
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-01-21 o 12:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Zadomowienie
|
Canela każda z nas kupuje kiedy uważa za stosowne.Nikt nikomu nie mówi kiedy ma robić zakupy.
Z wagą i długością dziecka nikt nie trafi.Ja mam170 cm mój tż 196 cm a dzieciaczki nasze miały po 51cm i 57 cm
#3619 |
Wtajemniczenie
|
No dobra, już żeście namachały postów, że hej więc odpowiadam na raty
![]() Co do badania glukozy - myślałam, że będzie lepiej ![]() ![]() ![]() Agnieszki – Najlepszego !! ![]() anula – ja tego Twojego wózka u nas za bardzo znaleźć nie mogę, w jednym sklepie niby jest ale niedostępny, do tego cena 3400zł! Easy Walker równie drogi ![]() A co do czarnego wózka latem to ja już myślę aby jakąś jasną, np. limonkową parasolę przyczepić i będzie dobrze ![]() moniqac – super brzusio ![]() mary poziomkowa – wysłałam zapytanie w sprawie ceny czarnych XA oraz daty wprowadzenia nowej kolorystyki. W ciągu 24h. mam dostać odpowiedź. ![]() ddaaiissyy – kupujesz Murę? No to jej dobrze pilnuj bo planuję najazd na Częstochowę ![]() canela – witamy ![]() the_sania – piękny brzuszek no i galanty ![]()
#3620 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poza tym to chyba kwas żołądkowy zabija ta pleśń w żołądku...zwł jeżeli było jej trochę. A na kebaby nie chodze, bo własnie się boje co tam jest w srodku ![]() A tak w ogóle to witaj po długiej przerwie! ![]() Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-01-21 o 12:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Zadomowienie
|
moria44 tez miałam dziś isc na glukozę...pójdę w poniedziałek
![]() Mam artykuł który powinien ci sie podobać. Felieton, dla zabicia czasu ![]() http://nadwo***abkawrozyla.blox.pl/2...eko-matki.html oto ten tekst Edytowane przez dorkabl Czas edycji: 2011-01-21 o 12:35 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3624 |
Zakorzenienie
|
ja tam od znajomych ubranek nie dostanę więcej a te co dostałam od przyjaciółki razem z pościelą i ochraniaczami i resztą, w większości są na więcej niż 68 cm. Zresztą przecież nie kupujemy ubranek tylko na 56. Ja mam sporo takich ale mam też takie na 62 czy 64 i 68.
Daisy u mnie w pepco można płacić kartą.
![]() |
#3625 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj też wazył 4,5 kg (wczoraj rozmaiwąłam z teściowa i moiwła mi jak go rodziła ze nie było lekarza na porodówce i porod odbierała położna ktora była pijana tak że nie wiedziąła co robi! coś mu z pępowiną źle zrobiła i by sie wykrwawił. na drugi dzien na szczescie wyleciała z pracy. masakra Cytat:
Cytat:
![]() jeszcze dwa tygodnie ale juz tu nie moge. okropne nudy;/ ale masz pamiec ze to zapamietałas kiedy ide na l4 ![]() z zakupami ciuszkowymi chyba szaleć nie bede za bardzo bo dostane 3 wyprawki ![]() ![]() ciekawe co bede miala na prawde zycie w takiej nieświadomosci to katorga ![]()
![]() |
#3626 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() The sania- śliczny brzusio!!! ![]() ![]() oj taaaaak...... ![]() Wiem,że za niski cukier tez jest zły. Ale tak jak mówię,moja gin nie skierowała mnie do diabetologa ani nic złego nie powiedziała na ten wynik,więc jestem spokojna. A powiem Ci,że też mam ciśnienie takie jak Ty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Zakorzenienie
|
moria44 a mieszkasz gdzies blisko mojego rodzinnego domku ?skoro wybierasz sie do Czewy?
![]() Rodzice moi mi kupują... tzn nam ![]() nie wiem tylko jeszcze co to jest, bo nie czytałam opinii. A Kochana, ja w ogole w Krakowie jestem ![]() ![]() kebaba jadłam ze 3 x w ciazy i nawet nie pomyslalam, ze w ssrodku cos moze byc nie teges... kurcze, ja nie mam zadnych obsesji, że czegoś nie wolno ![]() Moze to zle.. powinnam zaczac sie pilnowac ;/ Nawet kupiłam sobie takie cudo z 12% kwasem glikolowym co ma mi buzke wygładzić ![]() a teraz chce kliknac serum zmniejszające pory i przez chwilę nie pomyslalam ze moze mi to zaszkodzić... spice1985 mam nadzieje, ze troszkę Cie kolezanki uspokoiły z tą pleśnia ?? Nic Wam nie bedzie ![]()
![]() |
#3628 |
Zadomowienie
|
Ja tak jak pisałam wcześniej w wyprawce na 56 totylko 4-6 szt kupuje,reszta bedzie 62 i 68.
Geny jak najbardziej mają znaczenie,jednak jeśli dzieckoma więcej niż 4kg to bardzo nie zdrowo dla niego,Po urodzeniu robią badania podkątem cukrzycy itd. Mój tż miał 4600 a moje dzieci prawie 3600 i wcześniak 2650 Ehhh ale to mało ważne,mamy ważniejsze sprawy niż rozwodzenie się nad tym kto kiedy i co kupuje.Prawo wyboru
#3629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w sumie to przeciez mozemy jesc wszystko tylko ograniczać ryby wędzone surowe mieso sery plesniowe i chyba tyle?
![]() |
#3630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a sery jak widzę, ze sa z mleka pasteryzowanego to nawet sie nie zastanawiam tylko wcinam 2 x jadłam też łososia wędzonego ..... dziekuje za info o kartach w Pepco. Własnie doczytałam, ze i w niedziele te sklepy czynne wiec mam plan - wyciagne męza na zakupy ![]()
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-01-21 o 12:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.