W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-21, 13:13   #4321
agape
Zadomowienie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

ooo, ja też już bym chciała się pozbyć brzuszka a teraz jak gin mi wpisał te magiczne 37tc w karcie to już w ogóle tylko, że potem sobie myśle że jeszcze tyle rzeczy musze zrobić na które potem nie będzie czasu no i mam nadzieje że jednak ten mój dzieciaczek poczeka do początku lutego, aż na to l4 pójde i posprzątam w końcu w domu co prawda nic nie zapowiada rychłego rozwiązania ale jak to widać tutaj - jest to nie do przewidzenia - jedne chodzą ciągle z rozwarciem a inne bierze z dnia na dzień

nie potrafie dziś pracować bo maleństwo ciągle się pręży po tym jak w poniedziałek najadłam się strachu że się nie rusza tak od wtorku chyba w ogóle nie śpi ale 1000x bardziej wole ten ból wbijania dupci pod żebra niż strach z powodu braku ruchu

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 13:20   #4322
kma1982
Wtajemniczenie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

i kilka linków znalezionych na wizazu:

http://www.4shared.com/document/wD8A...la_dzieci.html
http://przepisydladzieci.webpark.pl/7.htm
http://www.info.e-dziecko.eu/index.p...nc=select&id=1
Stary 2011-01-21, 13:24   #4323
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
ja mam rodzinny
Ja też mam poród rodzinny - na samym początku ciąży wspólnie z mężem tak zdecydowaliśmy...na zajęciach ze szkoły rodzenia tylko się w tej decyzji upewniliśmy. Ja się cieszę, bo mąż potrafi mnie uspokoić i wyciszyć, no i będę miała komfort bycia z bliską mi osobą na sali...a mąż chce być, bo jak stwierdził nie wyobraża sobie, żeby nie wspierać mnie w takich chwilach, no i chce zobaczyć od razu potomka swojego.

No nic, idę na ten spacerek - miłego popołudnia dziewczyny!

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 13:25   #4324
_MONIKA_G4
Raczkowanie

achaaaa ... co do MOJEJ MEDUZY, to ciesze sie , ze rozbawiła Was tak jak mnie.. Ja w wannie sie prawie posikałam ze smiechu..
Czop rzeczywiscie moze odchodzic "na raty". U nie najpierw to były białe, potem przeźroczyste gluty, które od wczorajszej meduzy sa z krwia.
I sa coraz wieksze. Tak co 2 h zmieniam wkladke z "porcja" 0,5 cm na 5. i cały czas podbarwione...
Dzwoniłam do poloznej i powiedziala, bym poczekała w domu na skurcze.. Oby to był góra dzien, dwa..... CHĘTNIE SIĘ WTRYNIĘ W KOLEJKĘ moje Drogie. Jak się uda nie będziecie mi miały tego za złe???
Stary 2011-01-21, 13:27   #4325
Justyna M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
dużo przepisów jest w gazetkach typu "mamo to ja", często podają przepisy nie tylko odpowiednie do miesiąca życia dziecka ale i dostosowane do pory roku aby wykorzystywać świeże składniki a zupek chyba się za bardzo nie doprawia bo dziecka nerki jeszcze nie przetwarzają np. soli której dużo w kostce rosołowej..skosztuj sobie takie danie ze słoiczka- dla nas bez smaku a dla dziecka które nie zna soli i pieprzu może być ok to samo z cukrem- dopóki nie pokarzemy dziecku jak smakuje to nie brakuje mu go w herbatkach i sokach
dokładnie , to działa nawet na Nas , po CC byłam 8 dni na ostrej szpitalnej diecie i jak wróciłam do domu to jakby na nowo poznawałam wszystkie smaki , keczup majonez były dla mnie ostre i ciężkie.Soki tak słodkie ,że musiałam je popijać wodą lub rozcieńczać.Od tamtej pory gotuję bardzo chudo i zamiast soli lepiej doprawić ziołami.
Pamiętam jak po 3 dniach od CC ( bycia tylko na wodzie ,zjadłam kromeczkę chleba z masłem -niebo w gębie

Galeria pazurkowa
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23
Justyna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 13:28   #4326
_MONIKA_G4
Raczkowanie

... i jeszcze jedno. Sorki za tak szczegółowy opis, ale zauwazyłam, ze kobitkom w ciazy, podczas rozmow zamazała sie bariera m.in.wstydu.
Stary 2011-01-21, 13:31   #4327
agape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _MONIKA_G4 Pokaż wiadomość
... i jeszcze jedno. Sorki za tak szczegółowy opis, ale zauwazyłam, ze kobitkom w ciazy, podczas rozmow zamazała sie bariera m.in.wstydu.
tylko czyy powinnyśmy się wstydzic tego co fizjologiczne i naturalne??

edit: na forum jesteśmy anonimowe poniekąd więc to też wytłumaczenie

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019

Edytowane przez agape
Czas edycji: 2011-01-21 o 13:36
Stary 2011-01-21, 13:33   #4328
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
A jeeszcze dziewczyny takie głupie, niezbyt higieniczne pytanie...martwie się bo ostatnio mam czarna kupe....czy to może być efekt zażywania żelaza/?czy tez tak macie (dot. tych co biora żelazo)ja myśłe , że to może byc od tego, bo nic takiego dziwnego nie jem a mam tak własnie od kiedy zaczęłam brac żelazo
na mnie tak tardyferon podziałał

co do tych obiadków to niby z mięs najlepsza jest cielęcina [ale to u mnie akurat ciężko dostać], mięso gołębia [już łatwie], kurczak jest be bo hormony itp - chyba że masz swojego z ogródka,
aa i jeszcze czytałam ostatnio że w przypadku zupki z mięsem to mięso gotuje się osobno, a wywar jarzynowy osobno i potem łączy się samo mięsko z tym bulionem warzywnym i warzywkami...
no a na kostce to już 100% odpada...

Cytat:
Napisane przez winylowa_plyta Pokaż wiadomość
Mam pytanie do Was, Czy któraś bedzie rodzić sama czy wszystkie macie porody rodzinne?
najprawdopodobniej sama, ewentualnie jest taka opcja, że z mężem w tej pierwszej fazie, a jak już dojdzie do parcia to go wywalam za drzwi [sam zresztą tak chce]

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 13:35   #4329
Milacik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
Cytrynko ja studiuje ekonomie,
oczywiscie babka robi problemy z przedmiotu ktory sie zwie POLITYKA a dokladnie jakis tam odłam polityki, w tamtym roku tez mialam odlam polityki ale inny i tez baba leczyla kompleksy - nie zaliczaniem nam i latalismy za nia wiec one chyba wszystkie cos maja na rzeczy
oooooo nieee, wspolczuje
nienawidze takich niedowartosciowanych kobiet
"ganiajacych" ludzi bez sensu
rozumiem, gdyby studentka przyszla w ogole niezorientowana w temacie
i liczyla na dobra ocene za ladne oczy, ale tak???
co za glupia baba
zeby nie miec za grosz zrozumienia?!!!

minelo ladnych pare lat od moich studiow, ale fakt, pamietam takie wykladowczynie "bojowniczki o wiedze", z reguly nieszczesliwe i niemadre kobiety

tylko, ze z reguly nie stawialy tak wysokich wymagan studentom plci meskiej i potrafily byc dla panow obzydliwie mile...

coz, na pewno zaliczy tym razem, tylko chce miec pewnosc, ze ktos sie przejmuje, stresuje i uczy w weekend zamiast milo spedzac czas
Milacik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 13:35   #4330
agape
Zadomowienie

mój TŻ zdecydował się jednak na poród rodzinny ale to jest jego decyzja do której go nie przymuszałam

a wczoraj u babci porządnie się pośmialiśmy i dowiedzieliśmy sie że moja ciocia po takiej dawce śmiechu pojechała na porodówke i teraz TŻ ma obawy bo jutro do teatru na komedie idziemy - ponad 2 godziny śmiania się do rozpuku (lepsze niż kabaret) a ja się zastanawiam- jak myślicie - czy dostaniemy darmowy abonament do teatru jak tam urodze??

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2011-01-21, 13:36   #4331
winylowa_plyta
Raczkowanie

GG do winylowa_plyta

Poród rodzinny jest cudowny ale nie mogę zmuszać go do tego.

Mnie też czop schodzi od ładnych parę dni ... dlaczego nic mnie jeszcze nie bierze... magiczne 4 dni do porodu !!!
winylowa_plyta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 13:45   #4332
olbka
Zadomowienie

mnie schodzi już od ponad tygodnia i co...
a powiedzicie mi, dużo tego czopa jest? To pewnie sprawa indywidualna? Mój na razie jest biało-żółty, bez krwi...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 13:48   #4333
Stokrotka81
Wtajemniczenie

u nas planujemy poród rodzinny... ale jesli zacznie sie w nocy to może być problem pt co z Kamilem... i wtedy bede sama

czy jest tu ktos kto ma termin tuz tuz i zadnych objawow , zadnego napinania , czopu ani nic?? bo nie wiem czy to kwestia ze Niunia sie nie obrocila i nie napiera na szyjke i stad brak objawow... czy poprosty tym razem duzo przenosze??
Stary 2011-01-21, 13:48   #4334
Ann84
Raczkowanie

GG do Ann84

do naszej Meduzki : jak dlugo CI sie ten czop odrywal w kawalkach zanim wypadla " meduza" ? bo ja mam cc w poniedzialek i chcialabym doczekac terminu, a to mi sie juz dzieje od 4 dni, a dzis w nocy zaczely sie skurcze (zaczelam 40tydzien).

Justine1988 : A co do żelaza , tak pozniej jest czarna )

Staś -- 22 stycznia 2011 przez cc (3450g, 52cm)
Ann84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 13:48   #4335
Justine1988
Zadomowienie

Jednak nici z drzemki...jakas podenerwowana jestem i znów te myśli..a i głod juz mnie dopada...

Uciekam sie ogarnąc..w końcu trzeba z wyrka wyskoczyć..
Smutno mi tak jakos, pewnie z racji piatku, bo dzis moja siostrzyczka do ojca jedzie po szkole...i mimo, że jutro ja zobacze(jedziemy do dziadków na kawke) to jakos tak smutno w domu bez niej...w nidziele już do nas wraca..odbija mi ...
Wczoraj z męzem z racji tego, ze ostatnio jest bardzo grzeczna postanowiliśmy wprowadzic jej kieszonkowe..skormne..ale jednak. chcemu ja nauczc gospodarowania pieniedzmi i jestesmy ciekawi na ile jej wystarczy...ale sie ucieszyła.....to cos nowego dla niej..nie bardzo wie co to takiego "moje kieszonkowe" bo wieczorem przyleciała sie zapytać czy z tych pieniązków moze sobie po basenie jutro hot-doga kupić

Dobra zmykam..do później..ale mam ziemniaków do obierania i tarkowania...Miłego dnia

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 13:50   #4336
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
czubek??? no dziękuje bardzo...
mam nadzieję, ze się nie pogniewałaś za czubka mam tak samo wiesz? jak mam do wyprasowania to pęka kręgosłup a zrobię do końca.. więc też czubek ze mnie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Aha - dziś babcia upiekła murzynka na swoje święto - także może mnie popędzi na porodówkę po nim.
to by babcia miała bal heheheheheeh

Cytat:
W ogóle zastanawiam sie co ja bede mojej niuni gotowac..np, dla takiego 6miesiecznego dziecka juz mozna jakies zupki podawac tylko jak je przygotowac by były smaczne i zdrowe, na kurczaku za tłuste chyba, na kostce rosołowej za sztuczne...moja mama gotowała siostrom pamietam jakies zuki na masełku..ale jak..i jak to przyprawic by bylo dobre i nie szkodliwe..zapytałabym gdyby tu była...
można na indyku gotować albo na cielęcinie albo na jagnięcinie, kuraki to lepiej jakieś z pewnego źródła takie łażące po podwórku a nie ze sklepu bo to same hormony i antybiotyki, zamiast masła tak jak piszą dziewczyny lepsza jest oliwa z oliwek, zasadniczo najpierw podaje się wywary warzywne ze zmiksowanym 1 rodzajem warzywka, potem, stopniowo dodaje się mięso i inne warzywa, nie martw się Just my Ci tu pomatkujemy wszystkie i pomożemy damy radę całą bandą

Cytat:
Napisane przez winylowa_plyta Pokaż wiadomość
no właśnie od jakiegoś czasu mąż mi wkręca, że nie da rady... nie ogarnie tego i zemdleje... a na początku chciał być przy porodzie i ja sie nastawiłam ze będziemy rodzic razem a teraz on nie chce... w sumie może i lepiej
a u mnie na odwrót najpierw nie chciał a teraz chce ale ma pietra mówię wam jak powiem słowo WODA to on od razu pyta czy mi wody odeszły bueheuheueheuhe

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Kurczę zjadłam zimnego naleśnika z wczoraj i zagryzłam pomarańczą, a teraz mi niedobrze.
zapij gorącą herbą

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
co do tych obiadków to niby z mięs najlepsza jest cielęcina [ale to u mnie akurat ciężko dostać], mięso gołębia [już łatwie], kurczak jest be bo hormony itp - chyba że masz swojego z ogródka,
aa i jeszcze czytałam ostatnio że w przypadku zupki z mięsem to mięso gotuje się osobno, a wywar jarzynowy osobno i potem łączy się samo mięsko z tym bulionem warzywnym i warzywkami...
no a na kostce to już 100% odpada...
gołąb? to u mnie się gołębia nie uświadczy... NIGDZIE prędzej cielęcinę, przepiórkę, perliczkę, kuraka takiego "dziobanego" czyli co drapie pazurem na podwórku, kaczkę ale gołąb hohohho słyszałam tylko o rosołkach z gołębia od mojej babci że są świetne i prozdrowotne
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 13:51   #4337
Justine1988
Zadomowienie

Dzieki za wyjasnienia co do..kupyjuz jestem spokojniejsza..a faktycznie wstyd jakos tu na forum znika..a propo Cytrynko ...jak tam twoje zaparcia???..kefi r moze pomógł???wyczytałam , że piłas na śniadanie a mnie zawsze pędzi na kibel...

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2011-01-21, 13:52   #4338
Ann84
Raczkowanie

GG do Ann84

Chyba zartujesz z tym golebiem :P hehehheheheheh

Stary 2011-01-21, 13:52   #4339
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
czy jest tu ktos kto ma termin tuz tuz i zadnych objawow , zadnego napinania , czopu ani nic?? bo nie wiem czy to kwestia ze Niunia sie nie obrocila i nie napiera na szyjke i stad brak objawow... czy poprosty tym razem duzo przenosze??
ja mam termin w poniedziałek, napinanie tylko jak łaże długo ale jak usiade to przechodzi, nie mam skurczy, czopów i innych, krzyż mnie trochę boli od 3 dni ale może to już od ciężaru brzucha
Stary 2011-01-21, 13:53   #4340
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
mam nadzieję, ze się nie pogniewałaś za czubka mam tak samo wiesz? jak mam do wyprasowania to pęka kręgosłup a zrobię do końca.. więc też czubek ze mnie

to by babcia miała bal heheheheheeh

można na indyku gotować albo na cielęcinie albo na jagnięcinie, kuraki to lepiej jakieś z pewnego źródła takie łażące po podwórku a nie ze sklepu bo to same hormony i antybiotyki, zamiast masła tak jak piszą dziewczyny lepsza jest oliwa z oliwek, zasadniczo najpierw podaje się wywary warzywne ze zmiksowanym 1 rodzajem warzywka, potem, stopniowo dodaje się mięso i inne warzywa, nie martw się Just my Ci tu pomatkujemy wszystkie i pomożemy damy radę całą bandą

a u mnie na odwrót najpierw nie chciał a teraz chce ale ma pietra mówię wam jak powiem słowo WODA to on od razu pyta czy mi wody odeszły bueheuheueheuhe

zapij gorącą herbą

gołąb? to u mnie się gołębia nie uświadczy... NIGDZIE prędzej cielęcinę, przepiórkę, perliczkę, kuraka takiego "dziobanego" czyli co drapie pazurem na podwórku, kaczkę ale gołąb hohohho słyszałam tylko o rosołkach z gołębia od mojej babci że są świetne i prozdrowotne
Nie nie gniewam się za "czubka" rozbawiło mnie to...

A co do gotowania..mam nadzieje, z epo porodach bedziemy udzielac się na odchowalni i wspólnymi siłami bedziemy gotowac pierwsze zupki...ja nie ukrywam mi przyda sie pomoc...

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2011-01-21, 13:53   #4341
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ann84 Pokaż wiadomość

ale to nie taki sraluch z parapetu tylko szlachetny gołąb hodowlany
Stary 2011-01-21, 13:54   #4342
Ann84
Raczkowanie

GG do Ann84

Co do zaparc to mi pomaga szklanka wody na czczo. Niestety nie potrafie pozbyc sie hemoroidow mimo wspanialych masci z apteki :|

Stary 2011-01-21, 13:55   #4343
winylowa_plyta
Raczkowanie

GG do winylowa_plyta

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
u nas planujemy poród rodzinny... ale jesli zacznie sie w nocy to może być problem pt co z Kamilem... i wtedy bede sama

poza tym, że czop mi schodzi to nie miałam żadnych skurczów brzucha i nie wiem czego się spodziewać... miesiączkę też zawsze znosiłam w miarę dobrze bo nie bolał mnie brzuch ... dla mnie poród to wielka niewiadoma
winylowa_plyta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 13:59   #4344
Ann84
Raczkowanie

GG do Ann84

Cytat:
To droga inwestycja musi byc z tego co pamietam takie hodowlane to prawie tysiaka kosztuja .. zupa ze zlota

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Jejq ze mnie kucharka jak z koziej d*** traba .. ja jak mi mleka w piersiach zabraknie to nie wiem co zrobie .. sloiczki , sloiczki .. a jak mu sie znudzi ? o matko polko gdzie ja bylam jak dawalas talent kulinarny :|

Stary 2011-01-21, 14:00   #4345
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
To droga inwestycja musi byc z tego co pamietam takie hodowlane to prawie tysiaka kosztuja .. zupa ze zlota
nie wiem, w wa-wie gołębia nie widziałam takiego do zjedzenia...

nie martw się gotowaniem poradzisz sobie
Stary 2011-01-21, 14:01   #4346
Patrilla
Zakorzenienie

królik jeszcze jest dobry ale nie miałabym serca
najlepszy indyk i cielęcina - nie są faszerowane lekami i hormonami bo sana to za wrażliwe (wiem z pewnego źródła)
Ann84 oj sa dzieci które plują słoiczkami
Stary 2011-01-21, 14:02   #4347
olbka
Zadomowienie

my planujemy poród rodzinny. Mój TŻ jako jedyny potrafi przemówić mi do rozsądku, więc nadaje się idealnie tylko żeby to za długo nie trwało...

ile ja bym dała, żeby zaczęło się od odejścia wód, wtedy wiadomo na 100%, że się zaczęło... A tak to można sobie jeździć na IP do usranej śmierci, że tak powiem...

a w krzyżu mnie boli, ale to na pewno od ciężaru, zresztą mnie krzyż często bolał i przed ciążą... teraz mnie lekko ćmi na @ i co z tego...

no, laski... módlmy się, żeby u nas tak nie było...
http://vod.onet.pl/male-olbrzymy,6052,film.html

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia

Edytowane przez olbka
Czas edycji: 2011-01-21 o 14:05
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 14:05   #4348
Stokrotka81
Wtajemniczenie

moja kolezanka jak nauczyla synka jesc słoiczki to nic "normalnego" nie chcial... i takiemu dwulatkowi to dawala kolo 5 sloiczków dziennie...

teraz powoli ucza sie jesc normalnie... tylko ciezko ma bo prawie nic mu nie smakuje
Stary 2011-01-21, 14:06   #4349
Ann84
Raczkowanie

GG do Ann84

Dokladnie, nie moglyby odejsc wody .. bez boli przepowiadajacych , ktore ciagle nas myla ? Ja w ciagu tygodnia juz dwa razy bylam na IP .. trzeci raz juz nie pojade bo mi glupio , bo znow mnie odesla mowiac,ze to skurcze przepowiadajace :| tylko gorzej jak to beda te wlasciwe , a ja sobie poczekam. Jejq jakie to wszystko skomplikowane ...

Stary 2011-01-21, 14:13   #4350
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
gołębie są pyszne albo nutrie, jadłyście kiedyś?

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
królik jeszcze jest dobry ale nie miałabym serca
najlepszy indyk i cielęcina - nie są faszerowane lekami i hormonami bo sana to za wrażliwe (wiem z pewnego źródła)
tak, króliki są pyszne i bardzo chudziutkie...ja ich nie jadam, odkąd w domu mam miniaturkę, teraz jakoś bym już nie mogła...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości