|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
bo jesli lekarze beda tak czekac niewiadomo na co to czy dziecku nie zaszkodza moze czasami trzeba byc stanowczym i przygiac ich do muru ,niech cos zrobia a nie czekaja i odciagaja w czasie decyzje skoro testy nie wyszly
|
|
#4292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale wczoraj przesadziłam, wstałam dziś jeszcze z bólem nóg...ale melduje , że jestem gotowa, torba spakowana Niech sie dzieje co chce..czekamy...ja sie boje, że przenosze ciąze, a mąz mi wrózy wczesniejszy poród..ze wzgledu na moj brzucholek.,,,nie moze sie nadziwic jaki jest duży ..ale to raczej nic nie znaczy...ogólnie w sumie jestem spokojna, bo moja ginka powiedziała , że na tym etapie dzidzia jest w pełni wykształcona..ze już od 29t.c dziecko ma szanse normalnie przezyc poza łonem matki...także czekam i zaciskam kciuki by szybciej posżło..ja już chce, mam dość...ale u mnie nic sie nie dzieje...poza bolem krocza..ostatnio nawet te skurcze przepowiadajace mam rzadziej..rozwarcia chyba nie ma , nic nie mowila , z szyjka chya tez narazie wszytsko ok , wiec nie zpaowida sie, brzuch tez wysoko, czop nie odszedł..pociesza mnie fakt, że ginka mowila, że jej brzuch w ciazy nie opadl, ze ona nie zauwazyla..moze nie każdemu sie obniza...i nie kazdy zauwazy czopa..niewiem...CZEKAMY NA BIG WYDaRZEN..mam nadzieje ze sie nie gniewacie , że ja chetnie bym sie w kolejeczke wepchała ????A jeeszcze dziewczyny takie głupie, niezbyt higieniczne pytanie...martwie się bo ostatnio mam czarna kupe....czy to może być efekt zażywania żelaza/?czy tez tak macie (dot. tych co biora żelazo)ja myśłe , że to może byc od tego, bo nic takiego dziwnego nie jem a mam tak własnie od kiedy zaczęłam brac żelazo
Nasze marzenie się spełniło ![]() 24.02.2011 r. dzień narodzin naszej córeczki Nadia: http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png Edytowane przez Justine1988 Czas edycji: 2011-01-21 o 11:16 |
|
|
|
|
#4293 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
Cytat:
.A z tym porodem to wiem, że już doczekać się nie możesz, ale dla dziecka serio każdy tydzień jest ważny...słowa mojego lekarza ze szkoły rodzenia. Zresztą Ty masz ponad miesiąc do porodu - daj Nadii popływać w brzuszku jeszcze . Ale pamiętam, że ja pod koniec grudnia, jak już w Sylwestra skończyłam pełne 36tc to też spokojniejsza dużo byłam . U Ciebie pełne 36tc jakoś w przyszłym tygodniu wypada, prawda? To dopiero będzie radocha .A rozmiarem brzucha nie ma co się sugerować - mi też lekarze, rodzina, no wszyscy wróżyli, że urodzę przed terminem, a jak na razie Małemu całkiem fajnie się siedzi .Nie mogę zejść z kanapy - jak mi się nic nie chce!! Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2011-01-21 o 11:25 |
||
|
|
|
#4294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czubek??? no dziękuje bardzo... moze i masz racje..,ale w końcu musiałam to zrobić...cała ciąże prawie leze nie miałam kiedy..i tak starałam sie to w miare rozsądnie rozkładac po trochu ale wczoraj juz chciałam dokończyć, czułam sie taka w proszku, nieprzygotowana...chyba dobrze , że postanowiłam poczekać az skoncze ten bezpieczny 36 tydzien by sobie pozwolić na odrobinę większy wysiłek...nic strasznego w sumie...większość z was na codzien ma wiecej obowiązków niz to moje wczorajsze prasowanie na siedząca...tylko ja to pewnie gorzej znosze i bardziej sie umecze, bo ja cały czas leze i moj organizm nie jest przywyczajony do ruchu...swoja drogą niewiem jak ja urodze..jak wstane i dluzej pochodze, jestem taka słaba..a jak pojade do lekarza, tak sie umecze....ale jeszcze troszke, wytrzymam a i wszystko juz Gabi gotowe , więc czubek juz tylko lezy i czeka
|
|
#4295 |
|
Zadomowienie
|
Dobra, zebrałam się w sobie i wychodzę z łóżka - ale wyczyn
Idę się zabrać ze te porządki w końcu. U mnie dziś w miarę ładnie, chyba się przejdę chociaż w koło bloku, bo dziś mi dzień wolno upływa... Znalazłam 9 porad przed porodem - w sumie większość znamy, ale moze się przyda: http://www.ebrzuszek.pl/index.php?op...=234&Itemid=84 Aha - dziś babcia upiekła murzynka na swoje święto - także może mnie popędzi na porodówkę po nim Miłego dnia dziewczynki |
|
|
|
#4296 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Make_uP_istka chyba tez pisała, że miała skurcze ale połozyła sie i usneła...???Jak to możliwe? Ja bym miała taka adrenaline, że nie byłoby mowy o śnie. A moze, tylko ja taka jestem , że tak stresująco podchodze do porodu. Ja jak tylko przed snem zacznę sobie wyobrażac, poród, i jak to bedzie w szpitalu, to sie tak nakrecam, ze z dobre 3 godziny usnac nie moge..a wy bóle prawie, ze porodowe, kąpiel i kimka... jestesc ie bezbłedne..tylko Wam pozazdrościc takiego spokojnego podejscia...nauczcie mnie tego..![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
No wieczorek mam nadzieje, ze sie tesciom spodoba, zalezy mi na tym by było fajnie![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
A co do blendera, to tez wydał mi sie to bardzo praktyczny zakup... W ogóle zastanawiam sie co ja bede mojej niuni gotowac..np, dla takiego 6miesiecznego dziecka juz mozna jakies zupki podawac tylko jak je przygotowac by były smaczne i zdrowe, na kurczaku za tłuste chyba, na kostce rosołowej za sztuczne...moja mama gotowała siostrom pamietam jakies zuki na masełku..ale jak..i jak to przyprawic by bylo dobre i nie szkodliwe..zapytałabym gdyby tu była...
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
Cytrynko masz kontak z mysiopez napisz jej żeby się troche postawili, (skoro dwie oksytocyny nie zadziałały) bo na bielanach z cesarką czekają wieki i w ostatniej chwili robią
![]() Kurka czytałam Wasze opisy relacji z rodzicami i teściami i zobaczcie jak to różnie jest moja mama i teściowa nie mają za dużo funduszy ale pomagają nam bardzo robiąc obiady jak leżałam, chodzi na zmianę po wnuczkę MNie noga boli ale juz nie mam siły leżec idę sprzątać tym bardziej, że mamy weekend gościowy trzymajcie się dziewczyny!
|
|
#4298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4299 |
|
Raczkowanie
|
hej laseczki
placek po węgiersku fajna sprawa Mam pytanie do Was, Czy któraś bedzie rodzić sama czy wszystkie macie porody rodzinne? |
|
|
|
#4300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żeby było cokolwiek, żeby te bóle były większe a nie tylko podbrzusze...a wczoraj zachowałam jakiś taki dziwny spokój... mnie też poród spędza sen z powiek ale wczoraj po prostu stwierdziłam, że jak nie usnę albo usnę i mi nie przejdzie to jadę do szpitala. I chyba byłam porzadnie wymęczona tymi skurczami już, bo po raz pierwszy od bardzo dawna spałam 4 h bez przerwy i to jak zabita, no a skurczebyki przeszły jak ręką odjął ale najlepszy był mój tż, jak się kładliśmy spać, to on do mnie z przerażeniem w oczach "rety, ja nic nie pamiętam ze szkoły rodzenia!"A placek musi być pyszny, chyba też będę musiała się skusić i coś takiego zrobić, może jutro...
|
|
#4301 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja zeby oszczedzic sobie roboty na obiad zrobie placki ziemniaczane ze smietana a na kolacje po wegiersku i juz
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
Milacik skąd jesteś? bo ja też znad morza-Gdańsk
witam się z resztą dziewczyn i idę prasować" ![]() gdzie mogę znaleźć informacje na temat obwodu główki a zleceniu przez to cc zamiast sn?Bo wiem że jest taka opcja,moje dziecie ma dużą główkę i nie wiem jak się bada czy przejdzie.. Edytowane przez Koperco Czas edycji: 2011-01-21 o 12:34 |
|
|
|
#4303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi tez lekarka powiedziała, że kazdy tydzień jest wazny...tak w srode zaczęłam 36 tydzień i w ta środe go skonczeJa tez mam lenia..jeszcze w pizamce jestem i w łózku zaraz trzeba sie ogarnąć..tescie maja byc około 17/18...a ja teraz taka powolna..trzeba działac bo sie nie wyrobie...dobrze, ze porzadki to juz męzulka działka dzisiaj..za to sie nie biore..nie czuje sie na siłach..jeszcze łazienke czasem ogarne ale podłogi..nieee!!
|
|
#4304 |
|
Zadomowienie
|
mnie szlag trafił ...
baba mi nie zaliczyla poprawy bo zabraklo mi 2 punktow, bo niby na kazde pytanie odpowiedzialam - ale ona chciala zeby wymienic 15 cech a nie 10 ... no powalilo ja ledwo chodze a w poniedzialek mam sie zjawic na dopytce; egzaminu zerowego nie zaliczylam bo zaliczylo tylko moze z 7-10 osob na 100 arrrrr
|
#4305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak tradycyjnie według mnie..być może zawołają go na przecięcie pępowiny- nie wiem...nie interesuje mnie to. Na pewno nie chcę go przy mnie podczas skurczów partych- uważam, że potrzebuję wtedy TYLKO fachowej opieki, a nie rozczulania- znam TŻam i wiem, ze pewnie by zemdlał albo się poryczał jakby widział moje cierpienie i nic nie mógł zrobi- nie potrzebuję w takiej chwili skupiać się na pocieszaniu kogokolwiek
|
|
|
#4306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Dziewczyny w Tesco od 20-26.01 są Pampersy Pack Midi 186 szt. (4-9 kg) za 99,95 zł
|
|
#4307 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Probuje Was podczytac i ciezko mi to wychodzi ![]() Justine blender super sprawa, ja tez mam taki juz wysluzony, i wlasnie uzbieralam punkty z reala, i kupie jeszcze jeden tak na w razie czego, jakby stary siadl , bo zaoszczedze przez te punkty duzo ![]() Buciki sliczne, moj TZ wczoraj kupil malej fioletowo kurteczke, sliczna jest, ale co z tego jak rozmiar 68, powiedzialam, ze tyle to ona latem bedzie miala, no ale nie dal sie przekonac, powiedzial ze latem tez jest chlodno, a jemu sie podobala, a ze tylko byly jedna i w tym rozmiarze, to wzial ![]() Za, to mi kupil dwa karmniki, nie dosc ze w moim rozmiarze, to fajne z Tchibo, on lubi bielizne kupowac, czy to mi, czy dzieciakom, czy nawet swojej mamie Co do skurczow i spania, ja tez nie moglabym usnac, a to niedobrze, bo czlowiej pozniej strasznie wymeczony jest .Dzis sie wyspalam za to Co do chodzenia po 36 tygodniu, jak czujesz sie na silach, to jak najbardziej lepiej cos porobic, jak lezec, myslec i czekac, jakas tam aktywnosc w ciazy jest wskazana, jak juz zagrozenia nie ma, ale przeforsowywac sie nie wolno, bo pozniej bole straszne, tez tak mam od 2 tygodni, jak robie wiecej jak sily pozwalaja. AnkaBZZ sliczna mala ![]() Mysiopez kciukasy zacisniete. Olbka wlasnie takie falszywe alarmy najbardziej denerwujace sa .Ligotko,Lilijko, Agape milego spotkania, bawcie sie dobrze
|
|
|
|
#4308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() olbka moze u Ciebie to już kwestia treningu..troche tych fałszywych alarmów było i może poprostu przywykłas stad mniejszy stres..a jak wiadomo trening czyni mistrza..popatrz na to z tej strony jaka bedziesz przygotowana do porodu.. ![]() A placka polecam, warto.. Chyba zanim sie zbiore z wyrka...może się zdrzemne...dlugo w nocy nie mogłam zasnac..a i ta noc bedzie krotka bo pewnie posiedzimy do poźna... To do później, moze jeszcze uda mi się zjarzec...napewno
|
|
#4309 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Wiem, że u nas cc to ostateczność, już nam na sr ciągle to powtarzali. Cytat:
. Najważniejszy na porodówce jest oddech właśnie, a ja głupia mam tak, że jak mnie łapie bolesny skurcz, to wstrzymuję oddech, zamiast sobie pomagać...muszę sobie trenować, żeby wstydu na porodówce nie byłoCytat:
. Wiesz co jak co, ale te 2 punkty mogła podarować i dać Tobie tę 3 .Cytat:
. Ogarnęłam chałupkę i poprasowałam w tempie ekspresowym. Teraz chyba coś w pokoju Małego pokombinuję .
|
||||
|
|
|
#4310 |
|
Rozeznanie
|
Ja na poczatku gotowalam dzieciom tylko marchewke, ale wlasnie oliwe lekarz zalecal zaraz dodawac, bo marchewka dziala zaparciowo
![]() Tak zeby boli brzuszka uniknac. Duzo juz zapomnialam, ale tu lekarz mowi, co i kiedy dziecku wprowadzac ![]() Ja, mam zamiar na parze gotowac, do tego celu odpowiedni sprzet potrzebuje
|
|
|
|
#4311 |
|
Rozeznanie
|
marlen niesamowity jest ten Twoj maz z ta bielizna! Moj to nawet nie wchodzi ze mna do takich sklepow, a o zakupie to zapomnij! Dzieki, spotkanko juz niedlugo, musze sie wybrac, no wlasnie a propo chodzenia, to ze mnie energia uleciala kompletnie, ja nawet nie mam sily zrobic w domu cokolwiek
moze chociaz jakies sloneczko by wyszlo to by mnie pobudziloFalszywego alarmu tez potwornie sie boje, bo jedzie sie z przeswiadczeniem ze niedlugo bedzie juz po, a potem figa z makiem ![]() Jesuis przykro mi! Szkoda ze nie potraktowala Cie choc ciut ulgowo, chyba nie wie jak to jest w 9 miesiacu ciazy! Ad liczenia to ja tez cala ciaze wyprzedzalam , ale ostatnio licze skonczone, wiec za dwa dni mam skonczony 37tydz!!!
|
|
|
|
#4312 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no właśnie od jakiegoś czasu mąż mi wkręca, że nie da rady... nie ogarnie tego i zemdleje... a na początku chciał być przy porodzie i ja sie nastawiłam ze będziemy rodzic razem a teraz on nie chce... w sumie może i lepiej ![]() kurcze;/ mam za duża wanienkę a za mały stojak ;/ ;/ ;/ ehehehe Edytowane przez winylowa_plyta Czas edycji: 2011-01-21 o 12:59 |
|
|
|
|
#4313 |
|
Rozeznanie
|
A moj maz w takich sytuacjach robi sie takim wielkim cudnym misiem ze smutnymi oczkami
Uwielbiam wtedy na niego patrzec, kiedy mialam ciaze pozamaciczna, mialam jechac nad ranem do szpitala, ale tak mnie bolalo ze pojechalismy w srodku nocy, no i pani pielegniarka go nawet ochrona straszyla bo nie chcial mnie zostawic hehe wiec nie wyobrazam sobie zeby go nie bylo, chocby do podawania wody, recznika, albo trzymania za reke, zreszta on sie uparl
|
|
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
Co do gotowania jest super temat o daniach a z wprowadzaniem są różne teorie
Też uważam ze gotowane w domu posiłki są smaczniejsze i zdrowsze (ostatnia afera z gerberem) z masłęm bym uważała lepiej dodać oliwę z oliwek sensowny schemat (nie sponsorowany przez producentów kaszek i zupek) http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...0,2321797.html Cytrynko ja wiem że cesarka to ostateczność dobrze, że Ewa została na oddziale
|
|
#4315 |
|
Zadomowienie
|
Cytrynko ja studiuje ekonomie,
oczywiscie babka robi problemy z przedmiotu ktory sie zwie POLITYKA a dokladnie jakis tam odłam polityki, w tamtym roku tez mialam odlam polityki ale inny i tez baba leczyla kompleksy - nie zaliczaniem nam i latalismy za nia wiec one chyba wszystkie cos maja na rzeczy
|
#4316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Kurczę zjadłam zimnego naleśnika z wczoraj i zagryzłam pomarańczą, a teraz mi niedobrze Dziś mi się wybitnie nudzi...nie wiem, jakoś miejsca sobie znaleźć nie mogę. JeSuis - to trudny kierunek jest! A swoją drogą chyba na każdym kierunku trafi się jeden wykładowca, którego ego rośnie w miarę stawiania dwój w indeksie. Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2011-01-21 o 13:04 |
|
|
|
|
#4317 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja od rana się lenię, ale już się biorę do roboty, bo czuję, że zaraz zgnije od tego wylegiwania się. Chcę nasze pościele poprać i trochę ogarnąć na około. Obiadem dziś mąż się zajmuje. No nic, do roboty!
|
|
|
#4318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4319 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://www.veggie.pl/przepisy/potrawy_dla_niemowlat.htm http://www.edziecko.pl/jedzenie/1,79...emowlecia.html http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...0,2321797.html http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/artykuly/czytaj/527...i-czy-sloiczki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:22.

. Może będą jej codziennie robić do skutku
. Wcześniej, jak dzwoniłam do Ewki, to lekarka chciała jej jakiś balonik na rozwarcie wsadzać, bo u niej rozwarcia brak...ale potem przyszedł inny lekarz i zmienił decyzję. Ogółem wiesz, jak to jest - co zmiana lekarzy, to inne podejście do pacjenta.
..ale to raczej nic nie znaczy...ogólnie w sumie jestem spokojna, bo moja ginka powiedziała , że na tym etapie dzidzia jest w pełni wykształcona..ze już od 29t.c dziecko ma szanse normalnie przezyc poza łonem matki...także czekam i zaciskam kciuki by szybciej posżło..ja już chce, mam dość...ale u mnie nic sie nie dzieje...poza bolem krocza..ostatnio nawet te skurcze przepowiadajace mam rzadziej..rozwarcia chyba nie ma , nic nie mowila , z szyjka chya tez narazie wszytsko ok , wiec nie zpaowida sie, brzuch tez wysoko, czop nie odszedł..pociesza mnie fakt, że ginka mowila, że jej brzuch w ciazy nie opadl, ze ona nie zauwazyla..moze nie każdemu sie obniza...i nie kazdy zauwazy czopa..niewiem...CZEKAMY NA BIG WYDaRZEN..
????
czubek??? no dziękuje bardzo...
jestesc ie bezbłedne..tylko Wam pozazdrościc takiego spokojnego podejscia...nauczcie mnie tego..
.
- to ciasto jest tak słodkie, ale jednocześnie mega pyszne
ad bucikow to sliczne, zycze udanego spotkania z tesciami!!!