Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-21, 13:52   #3631
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
musze poczytac bo własnie nie wiem tego
a sery jak widzę, ze sa z mleka pasteryzowanego to nawet sie nie zastanawiam tylko wcinam
2 x jadłam też łososia wędzonego .....
za mną od dawna chodzi wędzona makrela ale jakos nie mam śmiałości hihi
Stary 2011-01-21, 13:54   #3632
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Właśnie melisę już wypiłam, ale nic nie pomogła . Wiesz co mam takie delikatne kłucie w dole brzucha od dwóch dni, ale ostatnio jak tak miałam to lekarz stwierdził, że się nic nie dzieje, zwiększyłam dawkę nospy, no a dzisiaj w nocy jak nie mogłam zasnąc to różne myśli zaczęły mi przychodzic do głowy, no i się zaczęło - zawsze szybko jakoś udawało mi się uspokoic, a dzisiaj nie dałam rady . Serce wali mi do tej pory, zmierzyłam ciśnienie, to jest w normie, ale puls 95. Najgorsze, że dzidzia w brzuchu też chyba była mocno pobudzona (i jest), bo strasznie fikała
pij kochana ta meliske, musisz sie mniej stresowac, przytul sie do meza, niech cie poglaska....
a tak na marginesie ja mialam dzisiaj drgawki w nocy i tez nie wiem skad to sie wzielo, niby bylo mi zimno, ale przytulilam sie do Tż mocno przykrylam sie kolderka oraz kocem i nadal sie trzeslam tez sie strasznie wystraszylam... moze nam brakuje jakis witamin jeszcze? sama nie wiem, trzeba byc dobrej mysli...

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Cześć kobietki
Ja mam cycki jak jajka sadzone i byłam trochę zaniepokojona czy takie małe wykarmia dziecko ale spoko karmiłam do roku a pokarmu było tyle że wkładki laktacyjne ciągle mokre.
Karmić może prawie każda mama wystarczy chcieć.
W Afryce matka żywiąc się miską ryżu karmi dziecko do 4 roku życia po to żeby przeżyło, bo to często dla dziecka jedyny pokarm.
smutne, ale prawdziwe... szkoda mi tych ludzi w Afryki... czlowiek narzeka a inni maja jeszcze gorzej

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
No i jestem znowu )

Nie łam sie ja w srode byłam na kebabie i tak w połowie jedzenia poczułam w buzi plesn,oczywiscie wyplułam ,ale nie wiem co to było i czy wczesniej nie polknęłam,jakos nic mi nie było,ale jak połknęłas,to mogłas spróbowac sprowokowac wymioty,tak mi kiedys radził moj lekarz,wiem,ze to nieciekawa perspektywa,ale zawsze jakas.
nie martw sie,najwyzej dostaniesz biegunki,dzidzi to nie powinno zaszkodzic na tym etapie.

No z tego ca wiem,to taki wynik tez jest nieprawidlowy,szczególnie jesli dochodzą dodatkowe czynniki jak u mnie np b. wysokie tetno(np ponad 85) przy b.niskim cisnieniu ( 100/50)

Paradoksalnie wlasnie na hipoglikemie( spadek cukru) dieta jest taka jak przy cukrzycy) Ja ogólnie jestem cukrożerna i to najprawdopodobnie przez to,bo mi cukier spada po posiłku.

A co do porodu,słonce nie bój sie ja rodziłam naturalnie i dałam rade,nawet nie wspominam tego az tak strasznie,wszystko jest do pzrezycia.,więcej nas straszą niz jest w rzeczywistosci,kazda kobieta jest inna i tak powinnas do tego podchodzic.

wiem własnie ,tylko do wtorku sie nie moge doczekac i myslalam,ze moze juz któras to przerabiała,
a ja czesto miewam tak ,ze zasypiam w kazdej pozycji i nie moge mówic,bo mi sie jezyk placze i myslalam,ze to pzrez niskie cisnienie,ale mam bardzo wysokie tetno ,wiec to pewnie od cukru,coz zobacze co mi lekarz powie.

a słyszałyscie ,ze nie podnoszą od lutego tego vatu z 8% na 23%?
ponoc dopiero od lipca niby dzisiaj uchwalili
ja bym sie na razie tym nie stresowala, tylko czekala do wtorku. Moze tobie tez kaze powtorzyc badanie?
z tym porodem to mnie pocieszylas... ale jak widze jak lekarze ciagna za glowke to az mnie skreca...i ta krew jak nacinaja krocze buuuu ale jestem dobrej mysli i szczerze nie boje sie tak bardzo

a z vatem mogloby byc tak jak mowisz

Cytat:
24kasia86 mojego brzuszka, to w ogole nie widziałas
ja zreszta tez nie (tzn na zdj nie) hihi
nie mam jeszcze ani jednego zdjecia !!!

canela
straszysz mnie z tymi wymiarami Twojego TŻ !!!!!!!!!!!!
Moj ma 188cm... zeby było smieszniej ja 158
nie wyobrazam sobie urodzić dzidzi 5kg ! OMG
Moja córeczka, też jest z wymiarami o 1,5 tygodnia "starsza" aniżeli w rzeczywistosci.. i to dziewczynka
no wlasnie i chce go zobaczyc!!!
moj ma 192cm a ja 158 tak jak ty dzidzius na usg tez byl wiekszy o dwa tygodnie z tym ze to bylo 1 grudnia

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
A za mną kebab chodzi od kilku m-cy. Ale też nie chodzę

Muszę chyba zrobić sobie takiego domowego. O właśnie - to jest pomysł na jutrzejszy obiadek
jadlam pysznego kebaba w niemczech, duzo bym dala zeby tam jechac i go zjesc

co robicie na obiadek???
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 13:56   #3633
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
No dobra, już żeście namachały postów, że hej więc odpowiadam na raty

Co do badania glukozy - myślałam, że będzie lepiej ale jakoś dałam radę, choć pierwsze 20-25 minut po wypiciu to była dla mnie katorga, nie wiedziałam czy zaraz zemdleję czy Chciałam się napić wody ale nie doszłabym do dyspozytora więc oparłam się o krzesło i przeczekałam najgorsze a później było już dobrze

Agnieszki – Najlepszego !!

anula – ja tego Twojego wózka u nas za bardzo znaleźć nie mogę, w jednym sklepie niby jest ale niedostępny, do tego cena 3400zł! Easy Walker równie drogi

A co do czarnego wózka latem to ja już myślę aby jakąś jasną, np. limonkową parasolę przyczepić i będzie dobrze

moniqac – super brzusio

mary poziomkowa – wysłałam zapytanie w sprawie ceny czarnych XA oraz daty wprowadzenia nowej kolorystyki. W ciągu 24h. mam dostać odpowiedź.

ddaaiissyy – kupujesz Murę? No to jej dobrze pilnuj bo planuję najazd na Częstochowę

canela – witamy

the_sania – piękny brzuszek no i galanty
dzieki

moria jesli chodzi o kolory to sie podpisze pod tym co andziot napisala, jakbym miala komus odradzac to odradze wszystko co zolte, zielone i wszystko to do czego ciagna robale!!!! z tego wzgledu wykreslilismy kolor zielony ktory byl naszym kompromisem

ja mam czarna spacerowke, uzywamy jej od kad mlody mial 2 lata spal w niej w lato i jakos nie zauwazylam zeby ten czarny jakos bardzo sie nagrzewal. mialam niebieska parasolke, ale malo uzywalismy.

dobra, ja zaraz znowu uciekam i pewnie tak do wieczora mnie nie bedzie

dzisaj jeszcze mamy 3 babcie do obskoczenia bo moj syn ma szczescie posiadania prababci
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 13:58   #3634
24kasia86
Wtajemniczenie

wszystkim Agnieszkom w ciazy z naszej paczki zycze szczesliwego porodu, zdrowego dziecka i szybkiego powrotu do wymazonej wagi po ciazy
100 lat

ja wg @ jestem w 27 tygodniu ciazy, a wg zaplodnienia w 25. Zawsze licze od miesiaczki... byla kiepska, trwala jeden dzien i strasznie mnie bolal brzuch jak nigdy...wiec moze bylo to plamienie i fasolka juz byla
Nikosia

Stary 2011-01-21, 13:58   #3635
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Prosze nie mowcie o jedzeniu bo ja dzisiajprosto do szkoły lece i bee moze na 20 w domu wiec bez obiadu;/
ale chyab musze chociaz sie zaopchac jakims hamburgerem;/
wrrr
a mam ochote na ....
kopytka, ale takie po mojemu robione zbiałym serem w środku podsmażone na masełku i bułce tartej z cukrem i cynamonem mmmmmmmm chyba wiem co bedzie jutro na obiad
Stary 2011-01-21, 13:58   #3636
violisia
Zadomowienie

hej kobitki

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
oj to malo 2kg, tylko sie cieszyc? a znasz juz plec? czy w przyszlym tygodniu poznasz??

kochana to ta druga kasia chce sobie podwiazac jajniki, ja mysle o tabletkach...

pewnie kochana ze masz racje, myslisz ze sie nie boje o moje dziecko? hemoglobina spada, netolerancja na glukoze... nie chce zeby moje dziecko nie moglo w przyszlosci zjesc cukierka itp.... zdrowie na pierwszym miejscu...
a plec to raczej takie marzenie, ktore przy okzaji mogloby sie spelnic

co za obiadek az zglodnialam

hehe brata to tylko pozazdroscic, ale nie mow ze on jest Karol??

az mi sie lezka w oku zakrecila... nowe zycie dziewczyny panowie powinni nas na recach nosic cale 9 miesiecy!! cud
tak tak, moj brat to Karol

Po wczorajszej wizycie u gina dostalam globulki dopochwowe, bo powiedzial ze mam je wziac, i powtorzyc badanie, bo on podejrzewa po reszcie wynikow ze to moglo byc przez to moje "nieodsikanie" pierwszego moczu.. ale dla pewnosci moge je wziac wieczorem przez 5 dni..

kazal mi tez isc zrobic glukoze 75g( i tu mam pytanie, czy mierzy sie to 2 razy znaczy pobiera krew przed i po??, i czy krew sie pobiera takim do mierzenia jak u cukrzykow, czy normalnie z reki??)

aha, mala ulozona jest posladkowo, ma jeszcze 5 tyg na obrocenie, a jak nie to cesarka..... troszke mnie to przeraza bo ja bym wolala rodzic naturalnie.. i wogole.. no ale tesciowa mowi, ze widocznie tak musialo byc..i mam sie nie martwic

hmmm usg mi nie robil, znaczy przylozyl by jeszcze raz sprawdzic ulozenie, bo od polowkowego mala lezy bez zmian, jakos nie wierze by sie obrocila, bo miala duzo miejsca przedtem i tak lezy caly czas, a teraz bedzie wkoncu rosla..
no ale moze akurat..
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 13:59   #3637
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
wszystkim Agnieszkom w ciazy z naszej paczki zycze szczesliwego porodu, zdrowego dziecka i szybkiego powrotu do wymazonej wagi po ciazy
100 lat

ja wg @ jestem w 27 tygodniu ciazy, a wg zaplodnienia w 25. Zawsze licze od miesiaczki... byla kiepska, trwala jeden dzien i strasznie mnie bolal brzuch jak nigdy...wiec moze bylo to plamienie i fasolka juz byla

dzieki -idealne zyczenia dla mnie hahaha tego wlasnie bym sobie zyczyla
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 14:03   #3638
andziot
Zakorzenienie

vanes

Dziewczonka musisz dać kochana na luz, bo się chyba sama nakręcasz i nabawisz się jeszcze nerwicy i będziesz musiała brać dodatkowe leki,
musisz więcej się cieszyć swoim stanem a nie tylko denerwować że coś może być nie tak

a dzidzia sie z toba denerwuje bo w czasie stresu wydzielaja sie homrony ktore docieraja też do płodu i powoduja te same objawy co u ciebie czyli szybsze bicie serca i zdenerwowanie (ale ja dziś prawie o tych hormonach )

błagam Cię - musisz coś z tym zrobić bo to nie wróży nic dobrego, przez takie myśli, nerwy sama możesz wywołać sobie skurcze

canela znowu poruszamy ten sam temat, ja mysle ze takie rozmowy co kiedy robic sa bez sensu, bo kazdy i tak zrobi po swojemu, jedni lubia robic zakupy, inni nie, jedni maja duzo czasu na wybieranie, inni nie, jedni muszą leżeć, drudzy uzbierać pieniądze, a jeszcze innym każda malutka kupiona rzecz sprawia mnóstwo radości wieć dlaczego nie zacząc już teraz się cieszyć i co rusz uśmiechać się do ciuszków i kocyków (myślę ze to dobrze wpływa na nas i dzieci)

łłłłoooooooo matko, to masz szanse urodzić dosć dużego maluszka

24kasia86 wiem ze zazdrosci nie unikniemy, ale mam nadzieje ze Zosia od poczatku zaopiekuje sie siostryczka i bedzie to dla niej fajna zabawa, mieć taką żywą "lale" i mam nadzieje ze mi sił starczy na obie moje księżniczki

z palca Ci robili ???????????????
o matko !!!!!!!!!!!!
co za pomysły mają !!!!!!!! ????????
a glukoza na czczo o niczym nie swiadczy, bo ja zawsze miałam nisko na czczo a po jedzeniu niestety skakało
ale ciesze sie bo może się okazać że wszystko będzie w porządku !!!!

my po obiadku
dziadek zabawia Zosię
a ja Was czytam
drzemkę króciutką też zaliczyłam
czyli pełnia szczęścia

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 14:05   #3639
Catia88
Rozeznanie

ddaaiissyy ciąża jest przeciwwskazaniem do wykonywania peelingów kwasami, ponieważ skoóra kobiety w ciązy jest bardziej wrażliwa i niewieadomo jak zareaguje na dany kwas.

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
kazal mi tez isc zrobic glukoze 75g( i tu mam pytanie, czy mierzy sie to 2 razy znaczy pobiera krew przed i po??, i czy krew sie pobiera takim do mierzenia jak u cukrzykow, czy normalnie z reki??)
tak. krew pobiera się przed wypiciem glukozy (tzn. na czczo), pijesz glikozę i znów pobierają Ci krew za 2 godziny. (normalnie z ręki)

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 14:07   #3640
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

violisia jeszcze się odwróci zobaczysz,do porodu dużo czasu
grazin ja kopytka miałam wczoraj,takie standard z mięchem i sosem
dziś miałam ziemniaczki i rybkę.

A ja chcę już wiosnę,u mnie dziś pruszy śnieg i chłodno się zrobiło
vanes trzymam kciuki
dziewczonka wszystko jest ok,proszę mi tu czarnych myśli nie przywoływać
bo po du...sku dam

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Edytowane przez kasia1361
Czas edycji: 2011-01-21 o 14:09
kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 14:08   #3641
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

krew pobiera sie z żyły, pierwszy pomiar na czczo przed wypiciem, następny po godzinie i kolejny jeszcze po kolejnej godzinie, wszystkie muszą być z żyły !!!!!!!

Stary 2011-01-21, 14:11   #3642
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
matko ponad 5 kg???? masakra
moj też wazył 4,5 kg (wczoraj rozmaiwąłam z teściowa i moiwła mi jak go rodziła ze nie było lekarza na porodówce i porod odbierała położna ktora była pijana tak że nie wiedziąła co robi! coś mu z pępowiną źle zrobiła i by sie wykrwawił. na drugi dzien na szczescie wyleciała z pracy. masakra

ale można sie wypróżniac codziennie a mieć np. kamienie kałowe. (oglądaM UZDROWISKO WSTYDLIWYCH DOLEGLIWOŚCI;P) i w ogole słyszłam w tym programie ze normalny naturalny rytm wypróżnień dorosłego człowieka to 3 razy na dobe ;/
ale masakra z ta polozna, zebysmy tylko my nie musialy na taka debilke trafic bo az rece opadaja
3 razy na dobe? to chyba juz biegunka ja sie ciesze jak raz dziennie pojde...

Cytat:
moria44 a mieszkasz gdzies blisko mojego rodzinnego domku ?skoro wybierasz sie do Czewy? no maxi cosi tzn mura to model tak?
Rodzice moi mi kupują... tzn nam
nie wiem tylko jeszcze co to jest, bo nie czytałam opinii.
A Kochana, ja w ogole w Krakowie jestem Ale do czestochowy jezdze jak tylko moge czesto !!

kebaba jadłam ze 3 x w ciazy i nawet nie pomyslalam, ze w ssrodku cos moze byc nie teges... kurcze, ja nie mam zadnych obsesji, że czegoś nie wolno Tzn nie pije alko w sumie i nie jem surowego miesa, reszta jak przed ciażą.
Moze to zle.. powinnam zaczac sie pilnowac ;/
Nawet kupiłam sobie takie cudo z 12% kwasem glikolowym co ma mi buzke wygładzić
a teraz chce kliknac serum zmniejszające pory i przez chwilę nie pomyslalam ze moze mi to zaszkodzić...

spice1985 mam nadzieje, ze troszkę Cie kolezanki uspokoiły z tą pleśnia ?? Nic Wam nie bedzie
pojechalabym do Czestochowy sie pomodlic, bylam tam ostatnio za dziecka z moja kochana babcia- bylo super! szczeegolnie jak robilismy zakupy na bazarze

ja tez jadlam 2x ale makrele wedzona bo zapomnialam ze nie mozna i co teraz???

Cytat:
za mną od dawna chodzi wędzona makrela ale jakos nie mam śmiałości hihi
no wlasnie, ja bym zjadla... od jednej nic ci nie bedzie, tak mysle

Cytat:
Prosze nie mowcie o jedzeniu bo ja dzisiajprosto do szkoły lece i bee moze na 20 w domu wiec bez obiadu;/
ale chyab musze chociaz sie zaopchac jakims hamburgerem;/
wrrr
a mam ochote na ....
kopytka, ale takie po mojemu robione zbiałym serem w środku podsmażone na masełku i bułce tartej z cukrem i cynamonem mmmmmmmm chyba wiem co bedzie jutro na obiad
ta co o jedzeniu nie mowi alez mi smaka narobilas

Cytat:
hej kobitki
tak tak, moj brat to Karol
Po wczorajszej wizycie u gina dostalam globulki dopochwowe, bo powiedzial ze mam je wziac, i powtorzyc badanie, bo on podejrzewa po reszcie wynikow ze to moglo byc przez to moje "nieodsikanie" pierwszego moczu.. ale dla pewnosci moge je wziac wieczorem przez 5 dni..
to pewnie ma powodzenie?
ja tez bralam globulki dopochwowe i mocz po nich wyszedl super
co do glukozy. To tak najpierw pobieraja krew, pijesz glukoze, czekasz 2h (jezeli masz na 75g) i znowu pobieraja...przez ten czas nie wolno jesc ani pic.

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
dzieki -idealne zyczenia dla mnie hahaha tego wlasnie bym sobie zyczyla
agus i wszystko co tylko sobie wymarzysz zeby sie spelnilo
Nikosia

Stary 2011-01-21, 14:12   #3643
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
ddaaiissyy ciąża jest przeciwwskazaniem do wykonywania peelingów kwasami, ponieważ skoóra kobiety w ciązy jest bardziej wrażliwa i niewieadomo jak zareaguje na dany kwas.

tak. krew pobiera się przed wypiciem glukozy (tzn. na czczo), pijesz glikozę i znów pobierają Ci krew za 2 godziny. (normalnie z ręki)
to dobrze mi sie wydawało z tymi kwasami
faktycznie skóra jest mega wrazliwa.
Stary 2011-01-21, 14:13   #3644
moria44
Wtajemniczenie

Dziewczynki, zaczyna mi brakować miejsca na liście w pierwszym poście. Miałam to robić w lutym ale już musiałam przeszperać listę mam czerwcowych i usunąć nieaktywne mamusie:

postanowienie – aktywna do 11.10.10, może podczytuje
mac62 – 2 posty we wrześniu
anistach – 3 posty w listopadzie

Jeśli będzie potrzeba zwiększenia liczby znaków to myślałam o usunięciu naszych imion, co Wy na to? Chyba , że ktoś z tego korzysta

moniqac ale czemu Ty mi tu o winku z camembertem piszesz? zaśliniłam klawiaturę

Dziewczonka – oj kochana, za dużo myślisz Nie masz się czego bać, naprawdę a jeśli tak Ciebie paraliżuje strach o dzidzię to marsz do lekarza, nie może tak być, że Ty o 7 rano zasypiasz

Cytat:
Napisane przez canela Pokaż wiadomość
Od czego jest allegro
Zresztą - mówiłam wyłącznie o sobie. Radzenie innym, w którym miesiącu ciąży powinni kupować ubranka jest dość kuriozalne
canela no nie wiem co w tym dziwacznego? Ja też wszystkim radzę zakup różnych rzeczy dla dzidzi nawet w 6 miesiącu, jak najbardziej
Mamy na wizażu nie jeden przykład wcześniejszego porodu w 28-29 tyg. i widać wtedy jaka panuje panika bo dla dziecka nie ma nic i mąż biega jak szalony kupując co popadnie w szpitalnym kiosku

Cytat:
(...)
powiedziala ze mam przez ten weekend jesc NORMALNIE i dala mi ogromna nadzieje, ze cukrzycy moge wcale nie miec!!!!!
jestem szczesliwa
Nooo super! Ja też bardzo się cieszę A koleżankę w Ikeii widziałam

Cytat:
moria44 a mieszkasz gdzies blisko mojego rodzinnego domku ?skoro wybierasz sie do Czewy? no maxi cosi tzn mura to model tak? (...)
A Kochana, ja w ogole w Krakowie jestem Ale do czestochowy jezdze jak tylko moge czesto !!
heheh, ddaaiissyy ja bym się tylko po wózek wybrała Uważam, że Mura jest super

Cytat:
(...)
smutne, ale prawdziwe... szkoda mi tych ludzi w Afryki... czlowiek narzeka a inni maja jeszcze gorzej
Mają dużo gorzej to prawda, dlatego ja jeszcze raz zaapeluję do Was mamuśki, tak już na przyszłość, jeśli Wam zostaną jakieś rzeczy po dzidziach, których nie użyjecie albo będziecie chciały wyrzucić, to ja chętnie wszystko przygarnę i poślę do Zambii
Więc nic nie wyrzucajcie

Jeszcze Wam się nie chwaliłam, że jestem "mamą" zambijskiego chłopca - Mabvuto
Przedstawiam Wam więc mojego "pierworodnego" z programu Adopcja Serca: http://www.adopcjaserca.pl/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Mwanza Mabvuto.jpg (95,5 KB, 41 załadowań)

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 14:17   #3645
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
vanes

Dziewczonka musisz dać kochana na luz, bo się chyba sama nakręcasz i nabawisz się jeszcze nerwicy i będziesz musiała brać dodatkowe leki,
musisz więcej się cieszyć swoim stanem a nie tylko denerwować że coś może być nie tak

a dzidzia sie z toba denerwuje bo w czasie stresu wydzielaja sie homrony ktore docieraja też do płodu i powoduja te same objawy co u ciebie czyli szybsze bicie serca i zdenerwowanie (ale ja dziś prawie o tych hormonach )

błagam Cię - musisz coś z tym zrobić bo to nie wróży nic dobrego, przez takie myśli, nerwy sama możesz wywołać sobie skurcze
No właśnie zauważyłam, że przy zdenerwowaniu brzuch staje się twardy , a dzidzia poprostu wariacji biedna dostawała. Teraz jestem trochę spokojniejsza, ale tylko trochę niestety. Obdzwoniłam wszystkie miejsca gdzie może byc mój lekarz i chyba zapadł się pod ziemię, bo komórka też wyłączona . W razie konieczności pojadę na izbę przyjec do szpitala, chociaż nie jestem za tym, bo tam zaraz na oddział przyjmują zanim jeszcze lekarz zbada Biorę leki, więc nic nie powinno się dziac
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 14:17   #3646
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość

Wiem,że za niski cukier tez jest zły. Ale tak jak mówię,moja gin nie skierowała mnie do diabetologa ani nic złego nie powiedziała na ten wynik,więc jestem spokojna. A powiem Ci,że też mam ciśnienie takie jak Ty.
Ja w pierwszej ciąży miałam nieprawidłowy wynik z 50 g glukozy i wylądowałam u diabetologa. Tam po drugim teście 75 okazało się, że jest ok, ale i tak byłam pod kontrolą i mierzyłam cukier - wychodziły mi zawsze bardzo niskie - diabetolog pytał, czy się nie głodzę, a ja jadłam wszystko, włącznie ze słodyczami. Niskie cukry u ciężarnych to niezbadana sprawa... więc nie ma się co martwić na zapas
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 14:17   #3647
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
krew pobiera sie z żyły, pierwszy pomiar na czczo przed wypiciem, następny po godzinie i kolejny jeszcze po kolejnej godzinie, wszystkie muszą być z żyły !!!!!!!
no widzisz slonce jak mnie w konia zrobily!!!
na czczo z zyly mialam 73 a z palca 107 wiec jest roznica i jest nadzieja, tyle ze mam jesc normalnie, czyli slodkie i smazone jak dawniej ( ale do przesady, pisze ze po prostu na razie moge). W poniedzialek jade na to badanie do innej przychodni, trzymajcie kciukasy!

kurde jak coreczki ci dorosna bedziesz miala wiecej czasu dla siebie bo i za odkurzanie sie wezma i przy obiadku pomoga, jak bedziesz chora beda skakaly nad Toba dlatego jak bede miala jednak coreczke, to biore to pod uwage i czuje sie z tym super!!!
Nikosia

Stary 2011-01-21, 14:18   #3648
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
ale masakra z ta polozna, zebysmy tylko my nie musialy na taka debilke trafic bo az rece opadaja
3 razy na dobe? to chyba juz biegunka ja sie ciesze jak raz dziennie pojde...

pojechalabym do Czestochowy sie pomodlic, bylam tam ostatnio za dziecka z moja kochana babcia- bylo super! szczeegolnie jak robilismy zakupy na bazarze

ja tez jadlam 2x ale makrele wedzona bo zapomnialam ze nie mozna i co teraz???

no wlasnie, ja bym zjadla... od jednej nic ci nie bedzie, tak mysle

ta co o jedzeniu nie mowi alez mi smaka narobilas

to pewnie ma powodzenie?
ja tez bralam globulki dopochwowe i mocz po nich wyszedl super
co do glukozy. To tak najpierw pobieraja krew, pijesz glukoze, czekasz 2h (jezeli masz na 75g) i znowu pobieraja...przez ten czas nie wolno jesc ani pic.

agus i wszystko co tylko sobie wymarzysz zeby sie spelnilo
no chyba mało kto chodzi 3 razy dziennie mi sie to niestetyy nie zdaza. ale fajjny ten program mowia tam duzo o kupie
np, że w naszych jelitach moze zalegac nawet kilka kilogramów kamieni kałowych!! masakra.

to chyba makrelke zjem nie powinna zaszkodzic

dobra moje drogie brzuchate koleżanki zmykam dzisiaj godzine wczesniej bo te zasrane egzaminy nie musicie nawet kciuków trzymac bo i tak nie zdam, nie otworzyłam notatek i szczerze nie pamietam jak sie przedmioty nazywaja;P ale jakos sie zmobilizowac nie moglam

z racji tego ze mam kare od TŻ i zakaz wchodzenia na WIWAX:P to nie wiem kiedy bede. nie płaczcie za mna ;P

Stary 2011-01-21, 14:21   #3649
principessina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Principessina no ja nie wiem jak Twój tż to policzył ja miałam ostatnią miesiączkę 10 sierpnia a teraz jestem w 24 tygodniu

Mój tż całe szczęście nie czuje potrzeby i obowiązku pomocy matce. Jeszcze przed ślubem jak byliśmy narzeczeństwem jak jeździliśmy to dawał jej jakieś pieniążki ale to zazwyczaj było 50zł. Teraz jak jeździmy to nie dajemy jej kasy no ale robimy zakupy takie ogólne jedzeniowe. Ale teraz i to rzadziej. Kupujemy jakieś ciasto czy ciastka do kawy, mleko bo moja teściowa nie pije i takie tam...owoce i napoje. Moim rodzicom tez nie pomagamy ale to dlatego że moi rodzice nie wzięli by od nas niczego. Tzn jak upiekę ciasto to zawsze oddaję połowę rodzicom bo my całej blaszki nie zjemy, bo u nas to głównie ja zjadam słodkości, tż nie przepada. Wczoraj oddałam mamie garnek zupy grochówki, bo my jedliśmy ją już drugi dzień a jeszcze sporo było, a nie mam w zwyczaju jeść tego samego trzy dni, boję się że to się zepsuło
Za to moi rodzice bardzo nam pomagają i nie chodzi o pieniążki, ale np teraz moja mama co rusz kupuje coś dla maleństwa, wcześniej dla nas. A teściowa nic, zero zainteresowania jakiegokolwiek. Bardziej jest zainteresowana siostra tż, chociaż wiem że jest jej ciężko bo sami dzieci mieć nie mogą a nie stać ich na sztuczne zapłodnienie.
Wiesz co moj maz policzyl sobie miesiacami skoro ostatnia @ 5 sierpnia a teraz mamy 21.01, no to jest 5 m-cy i jakos tydzien czy dwa, nie no rece opadaja, jeszcze wczoraj mu tlumaczylam po raz setny jak sie liczy, a on swoje i w koncu mi sie wszystko pokickalo

eh bzyczka dobra z Ciebie dziewczyna, ja tez jak upieke ciasto czy cos zrobie to kaze mezowi zaniesc jego rodzicom choc kontaktu zbytnio nie uytrzymujemy, sa strasznie, na slub nie dostalismy nawet zlamanego kwiatka, a gdybysmy nie kupili im ubran i nie zaplacili za wszystko to by w ogole nie przyszli, ale zagryzlam zeby dla meza, tesciowa nie interesuje sie nikim i niczym, ma juz dosc duzych wnukow, ale nic ja nie obchodzi, mnie nigdy sie nie zapytala jak sie czuje, bardzo mnie to boli, ale co zrobic, zobaczysz kiedys do nas dobroc ktora dajemy wroci ze zdwojona sila, i pomyslec ze mieszkam "na Zachodzie" a ludzie zyja jak w buszu, wierzyc sie nie chce!

moria jaki sliczny chlopiec, my tu narzekamy a tam taka bieda!
Stary 2011-01-21, 14:22   #3650
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

24kasia86 obiecuję zaprezentować moją kuleczkę raaany to u Ciebie jeszcze wieeeksza różnica wzrostu !!!!!
Czy Twoim nierozłącznym atrybutem takze sa szpilki ?? Do slubu miałam 11cm

catia88 i grazin - dzieki za wskazówki.. tym bardziej ze miałam tylko 1 x kwas migdałowy (wtedy nic sie nie działo)
Kupiłam sobie cudo w superpharmie bo promocja była i miałam ochote w weekend zrobić bo opinie na KWC ma super.. no to nic.. musze dalej byc brzydka

powodzenia na egzaminach GRAZIN !!!!!!!!

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-01-21 o 14:23
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 14:22   #3651
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

dobra moje drogie brzuchate koleżanki zmykam dzisiaj godzine wczesniej bo te zasrane egzaminy nie musicie nawet kciuków trzymac bo i tak nie zdam, nie otworzyłam notatek i szczerze nie pamietam jak sie przedmioty nazywaja;P ale jakos sie zmobilizowac nie moglam
dobre podejscie
przy takim sie zazwyczaj zdaje
mimo wszystko POWODZENIA

Stary 2011-01-21, 14:23   #3652
canela
Zadomowienie

Cytat:
canela znowu poruszamy ten sam temat, ja mysle ze takie rozmowy co kiedy robic sa bez sensu, bo kazdy i tak zrobi po swojemu, jedni lubia robic zakupy, inni nie, jedni maja duzo czasu na wybieranie, inni nie, jedni muszą leżeć, drudzy uzbierać pieniądze, a jeszcze innym każda malutka kupiona rzecz sprawia mnóstwo radości wieć dlaczego nie zacząc już teraz się cieszyć i co rusz uśmiechać się do ciuszków i kocyków (myślę ze to dobrze wpływa na nas i dzieci)
Ejj no, po raz wtóry powtarzam, że nic nikomu nie radzę tylko mówię o sobie :P
Że ja, jako ja, osobiście i personalnie nie czuję się jakoś w klimacie na kupowanie ubranek i zasadniczo mnie to martwi, bo jestem osobą łatwo napalającą się na wszystko. Np. zaczynając grać w sport x już po tygodniu mam obcykane wszystkie fora i strony internetowe, oraz kupione stroje, akcesoria i spinki do włosów z odpowiednim motywem. A tu... zawsze sobie myślę "jeszcze mam czas".

To moja pierwsza ciąża, więc wszystko tak strasznie i z podnieceniem przeżywam, ale mimo tego trudno mi jakoś w to uwierzyć, że w czerwcu ten kopiący mieszkaniec brzuszka zamieni się w małego człowieka.
Do tej pory patrząc na ludzi ze zdziwieniem sobie uświadamiam, że oni też kiedyś byli w czyimś brzuchu.

próbki i odlewki
canela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 14:24   #3653
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

Nooo super! Ja też bardzo się cieszę A koleżankę w Ikeii widziałam

Mają dużo gorzej to prawda, dlatego ja jeszcze raz zaapeluję do Was mamuśki, tak już na przyszłość, jeśli Wam zostaną jakieś rzeczy po dzidziach, których nie użyjecie albo będziecie chciały wyrzucić, to ja chętnie wszystko przygarnę i poślę do Zambii
Więc nic nie wyrzucajcie

Jeszcze Wam się nie chwaliłam, że jestem "mamą" zambijskiego chłopca - Mabvuto
Przedstawiam Wam więc mojego "pierworodnego" z programu Adopcja Serca: http://www.adopcjaserca.pl/
biedna siedzi tam po 220h na miesiac...na szczescie zmienia niedlugo prace bo 13h na nogach to wiesz... tez musze sie do Ikea wybrac, mam tam duzo znajomych, w ogole ludzie tam pracujacy sa super, bardzo za soba przy okzaji zjem sobie cos pysznego za free

Moria44 zaskoczylas mnie tym zambijskim chlopcem- powiem tyle- dobry z ciebie czlowiek wzruszylam sie bardzo jak zobaczylam to zdjecie i w ogole....
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-01-21 o 14:26
Stary 2011-01-21, 14:26   #3654
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
dobre podejscie
przy takim sie zazwyczaj zdaje
mimo wszystko POWODZENIA
no dosyć czesto mi się udawało z moim podejsciem;p hihi ale nie chce zapeszać w koncu przyjdzi ekryska na matyska;p
lece bo pociag mam za 7 minut ale cąłe szczescie na dworcu pkp pracuje
Stary 2011-01-21, 14:27   #3655
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
no widzisz slonce jak mnie w konia zrobily!!!
na czczo z zyly mialam 73 a z palca 107 wiec jest roznica i jest nadzieja, tyle ze mam jesc normalnie, czyli slodkie i smazone jak dawniej ( ale do przesady, pisze ze po prostu na razie moge). W poniedzialek jade na to badanie do innej przychodni, trzymajcie kciukasy!
może akurat okaże się,że nie masz cukrzycy i będziesz mogła jeść wszystko !!! Trzymam mocno kciuki!

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Ja w pierwszej ciąży miałam nieprawidłowy wynik z 50 g glukozy i wylądowałam u diabetologa. Tam po drugim teście 75 okazało się, że jest ok, ale i tak byłam pod kontrolą i mierzyłam cukier - wychodziły mi zawsze bardzo niskie - diabetolog pytał, czy się nie głodzę, a ja jadłam wszystko, włącznie ze słodyczami. Niskie cukry u ciężarnych to niezbadana sprawa... więc nie ma się co martwić na zapas
No właśnie... tez myslę,że nie ma się co na zapas zamartwiać i przejmowac

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 14:30   #3656
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Ja wczoraj wieczorem miałam tez głupie mysli, z racji tego ze sama boję sie zamkniętej przestrzeni i ciemnosci (taka pewnie klaustrofobia) i coś mnie napadło, bo przypomniało mi sie, ze dzidzius tez ma tam cieeeeemno i nie moze wyjść !! Głupia jestem, ale przez chwilę wzbudziło to moj niepokoj, ze to prawie jak w trumnie a jak sobie pomyslalam, ze ja tez tak kiedys siedziałam 9msc (upss 8, bo jestem wczesniak) to jeszcze bardziej mnie to zestresowało NA szczescie chwilunie to trwało Wiem, wiem.... stara a glupia jestem
Tak więc canela rozumiem, ze ciezko Ci uswiadomić sobie, ze w czerwcu wyskoczy mały człowieczek

Moria44 szacunek za małego zambijczyka !!

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 14:34   #3657
principessina
Zakorzenienie

Dziewczyny co do tej siary to u mnie narazie ani widu ani slychu, poszlam sprawdzic
No ide myc wloski i po zakupy i na poczte, oczywiscie znowu mnie depresja zlapie jak moja czupryne umyje, normalnie juz mam taki tlusciochy na glowie, myje zadziej zeby nie patrzec ile ich wypada
Stary 2011-01-21, 14:36   #3658
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
no chyba mało kto chodzi 3 razy dziennie mi sie to niestetyy nie zdaza. ale fajjny ten program mowia tam duzo o kupie
np, że w naszych jelitach moze zalegac nawet kilka kilogramów kamieni kałowych!! masakra.

to chyba makrelke zjem nie powinna zaszkodzic

z racji tego ze mam kare od TŻ i zakaz wchodzenia na WIWAX:P to nie wiem kiedy bede. nie płaczcie za mna ;P

hehe ale szczerze wyproznianie a dokladniej trawienie jest bardzo wazne, wiele chorob sie z tego bierze, a takie kamienie kalowe sa bardzo grozne...
ale nie ma co myslec...tylko salate wcinac

moj Tż tez sie wscieka jak siedze na wizazu ostatnio mu pokazywalam liste a on: "o tylko ty nie wiesz co bedziesz miala, dawaj laptopa nie mozesz sie stresowac"
hehe

powodzenia na egzaminach, moze jak wyskoczysz z brzuszkiem bedziesz miala taryfe ulgowa

Cytat:
24kasia86 obiecuję zaprezentować moją kuleczkę raaany to u Ciebie jeszcze wieeeksza różnica wzrostu !!!!!
Czy Twoim nierozłącznym atrybutem takze sa szpilki ?? Do slubu miałam 11cm

catia88 i grazin - dzieki za wskazówki.. tym bardziej ze miałam tylko 1 x kwas migdałowy (wtedy nic sie nie działo)
Kupiłam sobie cudo w superpharmie bo promocja była i miałam ochote w weekend zrobić bo opinie na KWC ma super.. no to nic.. musze dalej byc brzydka

powodzenia na egzaminach GRAZIN !!!!!!!!
taaaaaaa a widzialas moje zdjecie z Tż w gorach? mialam wtedy kozaczki na szpilce... a do slubu zalozylam tez ok.10centymetrowe:brzydal : masakra jakas... teraz jak przytylam 10kg a on jest chudy to wygladamy jak Flip i Flap
Nikosia

Stary 2011-01-21, 14:37   #3659
mimbi
Zakorzenienie

Rany dziewczyny, bez bicia przyznaje, ze nie jestem w stanie przeleciec 50 stron, ktore napisalyscie w ciagu tych 3 dni jak mnie nie bylo.
Wiec jesli ktoras pisala cos do mnie osobiscie, to prosze o powtorke, bo nie mam sily czytac wszystkiego. Pol nocy nie moglam spac, od 7 jestem na nogach, wrocilam ze wsi, ogarnelam mieszkanie i ide sie polozyc. Wieczorkiem obejrze swoje malenstwo u lekarza na USG. Fika jak oszalala, mam w brzuchu prawdziwe kung-fu fighting!
Milego popoludnia dziewuszki!
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 14:39   #3660
principessina
Zakorzenienie

Wśród najoryginalniejszych pomysłów polskich rodziców na imiona dla dzieci w 2010 roku znalazły się m.in.: Kermit, Hosanna, Akira, Tiara, Jagienka, India oraz Viktor i Vitold.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości