|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
|
12 | 21,43% |
| Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
|
37 | 66,07% |
| II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
|
7 | 12,50% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
ale jakos nie mam śmiałości hihi
|
|
#3632 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
a tak na marginesie ja mialam dzisiaj drgawki w nocy i tez nie wiem skad to sie wzielo, niby bylo mi zimno, ale przytulilam sie do Tż mocno przykrylam sie kolderka oraz kocem i nadal sie trzeslam tez sie strasznie wystraszylam... moze nam brakuje jakis witamin jeszcze? sama nie wiem, trzeba byc dobrej mysli... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
z tym porodem to mnie pocieszylas... ale jak widze jak lekarze ciagna za glowke to az mnie skreca...i ta krew jak nacinaja krocze buuuu ale jestem dobrej mysli i szczerze nie boje sie tak bardzo a z vatem mogloby byc tak jak mowisz Cytat:
i chce go zobaczyc!!!moj ma 192cm a ja 158 tak jak ty ![]() Cytat:
co robicie na obiadek???
|
|
|
#3633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moria jesli chodzi o kolory to sie podpisze pod tym co andziot napisala, jakbym miala komus odradzac to odradze wszystko co zolte, zielone i wszystko to do czego ciagna robale!!!! z tego wzgledu wykreslilismy kolor zielony ktory byl naszym kompromisem ![]() ja mam czarna spacerowke, uzywamy jej od kad mlody mial 2 lata spal w niej w lato i jakos nie zauwazylam zeby ten czarny jakos bardzo sie nagrzewal. mialam niebieska parasolke, ale malo uzywalismy. dobra, ja zaraz znowu uciekam i pewnie tak do wieczora mnie nie bedzie dzisaj jeszcze mamy 3 babcie do obskoczenia bo moj syn ma szczescie posiadania prababci
|
|
|
|
|
#3634 |
|
Wtajemniczenie
|
wszystkim Agnieszkom w ciazy z naszej paczki zycze szczesliwego porodu, zdrowego dziecka i szybkiego powrotu do wymazonej wagi po ciazy
100 lat ![]() ja wg @ jestem w 27 tygodniu ciazy, a wg zaplodnienia w 25. Zawsze licze od miesiaczki... byla kiepska, trwala jeden dzien i strasznie mnie bolal brzuch jak nigdy...wiec moze bylo to plamienie i fasolka juz byla
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
Prosze nie mowcie o jedzeniu bo ja dzisiajprosto do szkoły lece i bee moze na 20 w domu wiec bez obiadu;/
ale chyab musze chociaz sie zaopchac jakims hamburgerem;/ wrrr a mam ochote na .... kopytka, ale takie po mojemu robione zbiałym serem w środku podsmażone na masełku i bułce tartej z cukrem i cynamonem mmmmmmmm
|
#3636 | |
|
Zadomowienie
|
hej kobitki
Cytat:
![]() Po wczorajszej wizycie u gina dostalam globulki dopochwowe, bo powiedzial ze mam je wziac, i powtorzyc badanie, bo on podejrzewa po reszcie wynikow ze to moglo byc przez to moje "nieodsikanie" pierwszego moczu.. ale dla pewnosci moge je wziac wieczorem przez 5 dni.. kazal mi tez isc zrobic glukoze 75g( i tu mam pytanie, czy mierzy sie to 2 razy znaczy pobiera krew przed i po??, i czy krew sie pobiera takim do mierzenia jak u cukrzykow, czy normalnie z reki??) aha, mala ulozona jest posladkowo, ma jeszcze 5 tyg na obrocenie, a jak nie to cesarka.. ... troszke mnie to przeraza bo ja bym wolala rodzic naturalnie.. i wogole.. no ale tesciowa mowi, ze widocznie tak musialo byc..i mam sie nie martwic ![]() hmmm usg mi nie robil, znaczy przylozyl by jeszcze raz sprawdzic ulozenie, bo od polowkowego mala lezy bez zmian, jakos nie wierze by sie obrocila, bo miala duzo miejsca przedtem i tak lezy caly czas, a teraz bedzie wkoncu rosla.. no ale moze akurat.. |
|
|
|
|
#3637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieki -idealne zyczenia dla mnie hahaha |
|
|
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
vanes
![]() Dziewczonka musisz dać kochana na luz, bo się chyba sama nakręcasz i nabawisz się jeszcze nerwicy i będziesz musiała brać dodatkowe leki, musisz więcej się cieszyć swoim stanem a nie tylko denerwować że coś może być nie tak a dzidzia sie z toba denerwuje bo w czasie stresu wydzielaja sie homrony ktore docieraja też do płodu i powoduja te same objawy co u ciebie czyli szybsze bicie serca i zdenerwowanie (ale ja dziś prawie o tych hormonach )błagam Cię - musisz coś z tym zrobić bo to nie wróży nic dobrego, przez takie myśli, nerwy sama możesz wywołać sobie skurcze ![]() canela znowu poruszamy ten sam temat, ja mysle ze takie rozmowy co kiedy robic sa bez sensu, bo kazdy i tak zrobi po swojemu, jedni lubia robic zakupy, inni nie, jedni maja duzo czasu na wybieranie, inni nie, jedni muszą leżeć, drudzy uzbierać pieniądze, a jeszcze innym każda malutka kupiona rzecz sprawia mnóstwo radości wieć dlaczego nie zacząc już teraz się cieszyć i co rusz uśmiechać się do ciuszków i kocyków (myślę ze to dobrze wpływa na nas i dzieci) łłłłoooooooo matko, to masz szanse urodzić dosć dużego maluszka ![]() 24kasia86 wiem ze zazdrosci nie unikniemy, ale mam nadzieje ze Zosia od poczatku zaopiekuje sie siostryczka i bedzie to dla niej fajna zabawa, mieć taką żywą "lale" i mam nadzieje ze mi sił starczy na obie moje księżniczki ![]() z palca Ci robili ??????????????? ![]() o matko !!!!!!!!!!!! co za pomysły mają !!!!!!!! ???????? a glukoza na czczo o niczym nie swiadczy, bo ja zawsze miałam nisko na czczo a po jedzeniu niestety skakało ![]() ale ciesze sie bo może się okazać że wszystko będzie w porządku !!!! my po obiadku dziadek zabawia Zosię ![]() a ja Was czytam ![]() drzemkę króciutką też zaliczyłam czyli pełnia szczęścia
|
|
|
|
#3639 |
|
Rozeznanie
|
ddaaiissyy ciąża jest przeciwwskazaniem do wykonywania peelingów kwasami, ponieważ skoóra kobiety w ciązy jest bardziej wrażliwa i niewieadomo jak zareaguje na dany kwas.
tak. krew pobiera się przed wypiciem glukozy (tzn. na czczo), pijesz glikozę i znów pobierają Ci krew za 2 godziny. (normalnie z ręki) |
|
|
|
#3640 |
|
Zadomowienie
|
violisia jeszcze się odwróci zobaczysz,do porodu dużo czasu
grazin ja kopytka miałam wczoraj,takie standard z mięchem i sosem dziś miałam ziemniaczki i rybkę. A ja chcę już wiosnę,u mnie dziś pruszy śnieg i chłodno się zrobiło vanes trzymam kciuki dziewczonka wszystko jest ok,proszę mi tu czarnych myśli nie przywoływać bo po du...sku dam
Igorek&Kacperek Edytowane przez kasia1361 Czas edycji: 2011-01-21 o 14:09 |
|
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
krew pobiera sie z żyły, pierwszy pomiar na czczo przed wypiciem, następny po godzinie i kolejny jeszcze po kolejnej godzinie, wszystkie muszą być z żyły !!!!!!!
|
|
|
|
#3642 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
3 razy na dobe? to chyba juz biegunka ja sie ciesze jak raz dziennie pojde...Cytat:
![]() ja tez jadlam 2x ale makrele wedzona bo zapomnialam ze nie mozna i co teraz???Cytat:
![]() Cytat:
alez mi smaka narobilasCytat:
![]() ja tez bralam globulki dopochwowe i mocz po nich wyszedl super co do glukozy. To tak najpierw pobieraja krew, pijesz glukoze, czekasz 2h (jezeli masz na 75g) i znowu pobieraja...przez ten czas nie wolno jesc ani pic. Cytat:
|
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() faktycznie skóra jest mega wrazliwa.
|
|
#3644 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, zaczyna mi brakować miejsca na liście w pierwszym poście. Miałam to robić w lutym ale już musiałam przeszperać listę mam czerwcowych i usunąć nieaktywne mamusie:
postanowienie – aktywna do 11.10.10, może podczytuje mac62 – 2 posty we wrześniu anistach – 3 posty w listopadzie Jeśli będzie potrzeba zwiększenia liczby znaków to myślałam o usunięciu naszych imion, co Wy na to? Chyba , że ktoś z tego korzysta ![]() moniqac zaśliniłam klawiaturę Dziewczonka – oj kochana, za dużo myślisz Cytat:
Mamy na wizażu nie jeden przykład wcześniejszego porodu w 28-29 tyg. i widać wtedy jaka panuje panika bo dla dziecka nie ma nic i mąż biega jak szalony kupując co popadnie w szpitalnym kiosku ![]() Cytat:
A koleżankę w Ikeii widziałam ![]() Cytat:
Uważam, że Mura jest super Cytat:
Więc nic nie wyrzucajcie ![]() Jeszcze Wam się nie chwaliłam, że jestem "mamą" zambijskiego chłopca - Mabvuto Przedstawiam Wam więc mojego "pierworodnego" z programu Adopcja Serca: http://www.adopcjaserca.pl/
|
|
#3645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, a dzidzia poprostu wariacji biedna dostawała. Teraz jestem trochę spokojniejsza, ale tylko trochę niestety. Obdzwoniłam wszystkie miejsca gdzie może byc mój lekarz i chyba zapadł się pod ziemię, bo komórka też wyłączona . W razie konieczności pojadę na izbę przyjec do szpitala, chociaż nie jestem za tym, bo tam zaraz na oddział przyjmują zanim jeszcze lekarz zbada Biorę leki, więc nic nie powinno się dziac
|
|
|
#3646 |
|
Zadomowienie
|
Ja w pierwszej ciąży miałam nieprawidłowy wynik z 50 g glukozy i wylądowałam u diabetologa. Tam po drugim teście 75 okazało się, że jest ok, ale i tak byłam pod kontrolą i mierzyłam cukier - wychodziły mi zawsze bardzo niskie - diabetolog pytał, czy się nie głodzę, a ja jadłam wszystko, włącznie ze słodyczami. Niskie cukry u ciężarnych to niezbadana sprawa... więc nie ma się co martwić na zapas
|
|
|
|
#3647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na czczo z zyly mialam 73 a z palca 107 wiec jest roznica i jest nadzieja, tyle ze mam jesc normalnie, czyli slodkie i smazone jak dawniej ( ale do przesady, pisze ze po prostu na razie moge). W poniedzialek jade na to badanie do innej przychodni, trzymajcie kciukasy! kurde jak coreczki ci dorosna bedziesz miala wiecej czasu dla siebie bo i za odkurzanie sie wezma i przy obiadku pomoga, jak bedziesz chora beda skakaly nad Toba dlatego jak bede miala jednak coreczke, to biore to pod uwage i czuje sie z tym super!!!
|
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi sie to niestetyy nie zdaza. ale fajjny ten program mowia tam duzo o kupie![]() np, że w naszych jelitach moze zalegac nawet kilka kilogramów kamieni kałowych!! masakra. to chyba makrelke zjem nie powinna zaszkodzic dobra moje drogie brzuchate koleżanki zmykam dzisiaj godzine wczesniej bo te zasrane egzaminy ![]() z racji tego ze mam kare od TŻ i zakaz wchodzenia na WIWAX:P to nie wiem kiedy bede. nie płaczcie za mna ;P
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() eh bzyczka dobra z Ciebie dziewczyna, ja tez jak upieke ciasto czy cos zrobie to kaze mezowi zaniesc jego rodzicom choc kontaktu zbytnio nie uytrzymujemy, sa strasznie, na slub nie dostalismy nawet zlamanego kwiatka, a gdybysmy nie kupili im ubran i nie zaplacili za wszystko to by w ogole nie przyszli, ale zagryzlam zeby dla meza, tesciowa nie interesuje sie nikim i niczym, ma juz dosc duzych wnukow, ale nic ja nie obchodzi, mnie nigdy sie nie zapytala jak sie czuje, bardzo mnie to boli, ale co zrobic, zobaczysz kiedys do nas dobroc ktora dajemy wroci ze zdwojona sila, i pomyslec ze mieszkam "na Zachodzie" a ludzie zyja jak w buszu, wierzyc sie nie chce! moria jaki sliczny chlopiec, my tu narzekamy a tam taka bieda!
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
24kasia86 obiecuję zaprezentować moją kuleczkę
raaany to u Ciebie jeszcze wieeeksza różnica wzrostu !!!!! Czy Twoim nierozłącznym atrybutem takze sa szpilki ?? Do slubu miałam 11cm catia88 i grazin - dzieki za wskazówki.. tym bardziej ze miałam tylko 1 x kwas migdałowy (wtedy nic sie nie działo) Kupiłam sobie cudo w superpharmie bo promocja była i miałam ochote w weekend zrobić bo opinie na KWC ma super.. no to nic.. musze dalej byc brzydka powodzenia na egzaminach GRAZIN !!!!!!!!
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-01-21 o 14:23 |
|
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przy takim sie zazwyczaj zdaje mimo wszystko POWODZENIA
|
|
|
|
|
#3652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Że ja, jako ja, osobiście i personalnie nie czuję się jakoś w klimacie na kupowanie ubranek i zasadniczo mnie to martwi, bo jestem osobą łatwo napalającą się na wszystko. Np. zaczynając grać w sport x już po tygodniu mam obcykane wszystkie fora i strony internetowe, oraz kupione stroje, akcesoria i spinki do włosów z odpowiednim motywem. A tu... zawsze sobie myślę "jeszcze mam czas". To moja pierwsza ciąża, więc wszystko tak strasznie i z podnieceniem przeżywam, ale mimo tego trudno mi jakoś w to uwierzyć, że w czerwcu ten kopiący mieszkaniec brzuszka zamieni się w małego człowieka. Do tej pory patrząc na ludzi ze zdziwieniem sobie uświadamiam, że oni też kiedyś byli w czyimś brzuchu. |
|
|
|
|
#3653 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo 13h na nogach to wiesz... tez musze sie do Ikea wybrac, mam tam duzo znajomych, w ogole ludzie tam pracujacy sa super, bardzo za soba przy okzaji zjem sobie cos pysznego za free![]() Moria44 zaskoczylas mnie tym zambijskim chlopcem- powiem tyle- dobry z ciebie czlowiek wzruszylam sie bardzo jak zobaczylam to zdjecie i w ogole....
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-01-21 o 14:26 |
|
|
|
|
#3654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w koncu przyjdzi ekryska na matyska;plece bo pociag mam za 7 minut ale cąłe szczescie na dworcu pkp pracuje
|
|
#3655 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam mocno kciuki! ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj wieczorem miałam tez głupie mysli, z racji tego ze sama boję sie zamkniętej przestrzeni i ciemnosci (taka pewnie klaustrofobia) i coś mnie napadło, bo przypomniało mi sie, ze dzidzius tez ma tam cieeeeemno i nie moze wyjść !! Głupia jestem, ale przez chwilę wzbudziło to moj niepokoj, ze to prawie jak w trumnie
a jak sobie pomyslalam, ze ja tez tak kiedys siedziałam 9msc (upss 8, bo jestem wczesniak) to jeszcze bardziej mnie to zestresowało NA szczescie chwilunie to trwało Wiem, wiem.... stara a glupia jestem Tak więc canela rozumiem, ze ciezko Ci uswiadomić sobie, ze w czerwcu wyskoczy mały człowieczek Moria44 szacunek za małego zambijczyka !!
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co do tej siary to u mnie narazie ani widu ani slychu, poszlam sprawdzic
![]() No ide myc wloski i po zakupy i na poczte, oczywiscie znowu mnie depresja zlapie jak moja czupryne umyje, normalnie juz mam taki tlusciochy na glowie, myje zadziej zeby nie patrzec ile ich wypada
|
#3658 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale nie ma co myslec...tylko salate wcinac ![]() moj Tż tez sie wscieka jak siedze na wizazu hehe powodzenia na egzaminach, moze jak wyskoczysz z brzuszkiem bedziesz miala taryfe ulgowa ![]() Cytat:
|
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
Rany dziewczyny, bez bicia przyznaje, ze nie jestem w stanie przeleciec 50 stron, ktore napisalyscie w ciagu tych 3 dni jak mnie nie bylo.
Wiec jesli ktoras pisala cos do mnie osobiscie, to prosze o powtorke, bo nie mam sily czytac wszystkiego. Pol nocy nie moglam spac, od 7 jestem na nogach, wrocilam ze wsi, ogarnelam mieszkanie i ide sie polozyc. Wieczorkiem obejrze swoje malenstwo u lekarza na USG. Fika jak oszalala, mam w brzuchu prawdziwe kung-fu fighting! ![]() Milego popoludnia dziewuszki! |
|
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
Wśród najoryginalniejszych pomysłów polskich rodziców na imiona dla dzieci w 2010 roku znalazły się m.in.: Kermit, Hosanna, Akira, Tiara, Jagienka, India oraz Viktor i Vitold.
![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

ale jakos nie mam śmiałości
hihi

. Wiesz co mam takie delikatne kłucie w dole brzucha od dwóch dni, ale ostatnio jak tak miałam to lekarz stwierdził, że się nic nie dzieje, zwiększyłam dawkę nospy, no a dzisiaj w nocy jak nie mogłam zasnąc to różne myśli zaczęły mi przychodzic do głowy, no i się zaczęło - zawsze szybko jakoś udawało mi się uspokoic, a dzisiaj nie dałam rady
. Serce wali mi do tej pory, zmierzyłam ciśnienie, to jest w normie, ale puls 95
i chce go zobaczyc!!!
Chciałam się napić wody ale nie doszłabym do dyspozytora więc oparłam się o krzesło i przeczekałam najgorsze a później było już dobrze 

)

zaśliniłam klawiaturę
Biorę leki, więc nic nie powinno się dziac
Czekamy na Ciebie fasolko
raaany to u Ciebie jeszcze wieeeksza różnica wzrostu !!!!!
wzruszylam sie bardzo jak zobaczylam to zdjecie i w ogole....