Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-21, 12:46   #4021
megi2015
Zadomowienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Wanilia dziękuję - strasznie się cieszę z tych zakupów

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Dziewczyny,

a jak to jest w szpitalach, w których chcecie rodzić, w kwestii ubranek. Czy dzidziuś jest ubierany w ubranka szpitalne, a Wasze tylko na wyjście, czy od razu w Wasze? A może decyzja w tej kwestii należy do Was?

Co myślicie o ubrankach szpitalnych?
u mnie na liście rzeczy potrzebnych do szpitala sa również ubranka dla dzieci, także trzeba mieć swoje na czas pobytu. no i na wyjście oczywiście.

pozostało mi do porodu 70 dni Luzik haha
Stary 2011-01-21, 12:47   #4022
aja1
Zakorzenienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:
Dziewczyny,

a jak to jest w szpitalach, w których chcecie rodzić, w kwestii ubranek. Czy dzidziuś jest ubierany w ubranka szpitalne, a Wasze tylko na wyjście, czy od razu w Wasze? A może decyzja w tej kwestii należy do Was?

Jak byłam z młodą miała szpitalne - makabryczne.
Teraz wiem, ze można u Nas trzymać w swoich i ja tak zrobię.

Izunia proszę bardzo

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2011-01-21 o 12:50
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 12:48   #4023
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Nie. Zasiłek macierzyński Ci przysługuje http://www.zus.pl/default.asp?id=431&p=4&idk=
"Zasiłek macierzyński przysługuje także pracownicy zatrudnionej na podstawie umowy o pracę na czas określony, na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, z którą umowa o pracę została przedłużona do dnia porodu."

Czyli Twoja umowa zlecenie.
Podstawą do wysokości zasiłku jest dochód z 12 ostatnich miesięcy, tam zresztą jest wszystko opisane.

Aczkolwiek idź do Zusu się dowiedz, bo to jest tekst z 3.2011 r, ale każdy inaczej interpretuje przepisy :/
dokładnie,
tam jest napisane, że zasiłek macierzynski przysługuje objętym ubezpieczeniem chorobowym:
  • pracownikom,
  • członkom rolniczych spółdzielni produkcyjnych i spółdzielni kółek rolniczych,
  • osobom wykonującym pracę nakładczą,
  • osobom wykonującym pracę na podstawie umowy agencyjnej lub umowy-zlecenia albo innej umowy o świadczenie usług, do której zgodnie z Kodeksem cywilnym stosuje się przepisy dotyczące zlecenia, oraz osobom z nimi współpracującym,
i jeszcze tu mozna doczytac na ten temat
http://praca.gazetaprawna.pl/artykul...zynskiego.html

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2011-01-21 o 12:50
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 12:52   #4024
avikusia
Zadomowienie

hey hey

byłam dziś w szpitalnym laboratorium pobierać krew.. kurde, ale mi sikła jak pielęgniarka wyciągneła igłę hihihi.

po za tym byłam z tatą w jednym dziecięcym i tyle rzeczy wypatrzyłam w podobnych cenach jak na allegro (!!) że chyba jednak tam zrobie większość zakupów i to w przyszłym tyg. .. ale butelki na bank na allegro, bo w tych normalnych sklepach drogie jak fix.. a no i wypatrzyłam wózek - TAKO jumper + fotelik do tego.. cudne

ur. 01.04.2011
avikusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 12:55   #4025
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Eirine RMUA jest ważne tylko miesiąć, więdz niech Ci koleżanki wyślą nowe na kwiecień
dobrze wiedzieć gdzieś wyczytałam że 3 miesiące ale jakbym nawet trafiła do porodu to tydzień mam czy tam 5 dni na dostarczenie więc luzik

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
a ja mam proszek lovela i jego zapachu nie mogę wytrzymać, będę musiała się poratować jakimś płynem do płukania sensitive chyba że znajdę jakiś typowo dla dzieci bo inaczej do swojego dziecka przez ten smród nie będę mogła się przytulić
o widzisz, a mi ten zapach pasuje nawet nie żeby piękny był ale znośny

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 13:03   #4026
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

czesc dziewczynki

powiem wam ze wczoraj bylismy na drugich zajecia w SR i jestem bardzo pozytywnie nakrecona porodem naturalnym, mam tylko nadzieje ze trafie na taka dobrą połozną jaka prowadzi te zajecia
bardzo naciskała na wspólprace z połozna w trakcie porodu zeby nie popekac

wczoraj były fazy porodu od strony medycznej duuuuzo teorii
i sposobów wykrycia początku porodu
narysowała nam wykres skurczowy i pokazała jak go interpretowac

najlepszy numer ze tak ok 19:45 faceci zaczeli sie niespokojnie krecic na krzesłach i babeczka to zauwazyła i pyta czy wszystko jest jasne i zrozumiałe.. a faceci w smiech i mowia jasne jasne tylko wie pani taka cma na dworze i snieg pada i wie pani juz 20 a ona cos krecicie prosze mi tu powiedziec o co kaman i pod nosem zaczeli przebąkiwać ze włąsciwie to meczyk dzis jest i babeczka szybciutko dokonczyła temat i pusciła nas do domu

co do proszków to ja właśnie dziś chciałam kupić i stałam jak ta gupia przed półką i nie wiedziałam co mam wziąć..
był tylko bobas, jelp i lovela w końcu nic nie kupiłam

w sumie to się zastanawiam czy w ogóle kupować dziecięcy bo ja na przykład na dziecięce byłam uczulona i mama musiała prac moje rzeczyw zwykłym

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 13:05   #4027
Castia
Wtajemniczenie

hej laski

ja mam dzisiaj wisielczy humor
nasmazyłam nalesnikow i nie wiem teraz co mam z nimi zrobic

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
iweczka może się czymś strułaś ja zauważyłam, że źle się czuję jak zjem coś smażonego :/ choć dziś na obiad mam zamiar zrobic rybkę bo choć ostatnio za nią nie przepadam to przydałoby się od czasu do czasu zjeść. A może macie jakis fajny przepis na rybę
ja czesto robie taką rybke, jest pyszna i szybko sie robi, tego sosu raczej nie robie albo robie jakis inny, ale ryz pysznyyyy
http://www.wielkiezarcie.com/recipe17626.html
polecam!!! coś innego niż smażona

rodzice porozjezdzali się na przedstawienia na dzien babci i dziadka, musieli sie podzielic bo 3 wnuczat wystepuje w przedstawieniach, dobrze ze dwojka w tej samej szkole to nikt nie jest pokrzywdzony

w przyszłym roku i my będziemy szykować prezenty na ten dzień

dzisiaj mam wizyte, dopiero o 19
odebrałam wczoraj wyniki i wszystko niby ok, tylko mam za duzo białych krwinek i NEUT%, grubo ponad norme
no ale zobaczymy,czytałam ze w ciazy to normalne ale okaze sie co gin powie.

ja jeszcze z posciela do tylu - nie mamy kasy. czekam na TZ wypłate - jeszcze 9 dni ehhh

głupi ten dzień dzisiaj. pojade do 5-10-15 po drodze do gina i poprawie sobie humor chyba

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-01-21 o 13:06
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 13:07   #4028
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Szara Myszka ale miałaś przeżycia.Mam nadzieje,że wszystko sie unormuje i mała Oleńka posiedzi w brzuszkuNiezłego stracha wam narobiła.

A ja znów nie spałam,pobudka pzred 3 rano i z boku na boku do rano.O 7 pobudka do pracy i znów padam buzią na biurko Byle do czwartku i na zwolnienieAle sie wtedy wyśpię!

A ja mam pytanie do was- ma któras z was jakąs sensowną(tylko naprawde potrzebne rzeczy)liste wyprawki dla Dzidziusia i mamy?Mam kilka i nie wiem już którą sie sugerować a przydałoby się zacząć kompetować potrzebne rzeczy.

A drugie pytanie to chciałabym poprać i poprasowac rzeczy dla Małej.Jakiego środka wy używacie?Ja mam próbke Lovely(chyba płyn do prania),czy dodaje się jeszcze np.płyn do płukania itd.?
Ja mam to w torbie:
jenda koszula i zastanawiam sie zy kupic druga na zapas
paczka papmersow
paczka chusteczek
chusteczki higieniczne
duza i mala woda nie gazowana ( mala z dziubkiem)
kosmetyki typu szampon, zel pod prysznic, mydlo, pasta, szczoteczka do zebow
recznik
termometr
klapki pod prysznic i kapcie
szlafrok
paczke podpasek
kilka podkladow ( jakby sie mocno lalo to maz dowiezie reszte)
niedrapki i czapeczke dla malego

I to chyba wszystko. Ubranek dla dziecka nie musze, bo w szpitalu maja zreszta nawet nie zalecaja brac wlasnych.

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
A wlas iwie ktore pampersy sa najlepsze wedlug was??????Dzis jedziemy na zakupy dla malej wreszcie hahh jak narazie kupilismy 12 paczek husteczek nawilzonych pampers sensitive :P zaznaczam byly w mega promocjiiiiiiiiii
Wiesz co w zasadzie ja sie juz o opinie na temat pampersow nie pytam, bo tyle bylo napisane, ze szok, a i tak nie ejst powiedziane, ze skoro 80% mowi, ze np Pampers jest mega najlepszy to kaurat u Ciebie sie nie sprawdzi. Ja mam i takie i takie i na razie nie kupuje, bo zobacze w praniu jak to wyjdzie.

Cytat:
n.i.k.a. http://allegro.pl/show_item.php?item=1406543513 zamówiłam wzór turkusowe paseczki i niebieską krateczkę mam tylko nadzieję że przyjdą kolory jak na zdjęciu. a co przesyłki to mi sie nie śpieszy, poczekam tylko te kolory mnie wystraszyły co Joc3r napisała że są inne
ja jestem na zwolnieniu od 5 sierpnia i co miesiąc biorę nową RMUA bo wrazie czego sobie myślałam, no i się przydało tylko że to jest tyklko miesiąc ważne, wiec trzeba pamietac.
marsylia co do wanienki to chyba weźmiemy taką prostą, tak żeby do pół roku używać, a no i tej wody też się dużo nie leje tylko tyle o ile, wiec mam nadzieje ze bedzie stabilna w miare możliwości, my po prostu nie mamy na czym postawić wannienki i musimy miec stelaż. myślałam zeby klasc naprzewijaku, no ale wyjme dziecko i na czym je poloze zeby wytrzec? nie bede po caly domu z nim latac bo przeziebie http://allegro.pl/wanienka-do-kapiel...404942334.html

wiecie co wczoraj wypilam na wieczor z litr mleka przez ta zgage, ale moj zoladek tego nie przyjomwal chyba i mialam takie gazy , ze o 1 w nocy tż uciekł ode mnie z łóźka bo powiedział że do rana nie przeżyje. obiecalalm sobie ze nie rusze do konca ciazy ogorkowej i kapusniaku i zalewajki.
Kurde az mnie brzuch zaczal bolec ze smiechu hehehe.

Cytat:
Dziewczyny,

U mnie ubieraja w szpitalne i raczej nie zalecaja przynosic wlasnych, bo jak to polozna okreslila pozniej te ubranka takie po szpitalu sa beee. Zawsze jakies dziadostwo moze sie przyczepic no i nie koniecznie sie je dostanie spowrotem.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 13:08   #4029
Eirene1987
Zakorzenienie

Castia nie wiesz co zrobić z naleśnikami??? ZJEEEEŚĆ ja ci mogę pomóc a nie chce mi się robić dziś

Stary 2011-01-21, 13:11   #4030
n.ik.a
Zadomowienie

Eirene1987 kurcze czekam na ta poduszkę ortopedyczną może ona pomoże

deneb3 cieszy się, że jest już w domu

Castia zapisałam sobie przepis nie omieszkam go wypróbowac

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 13:14   #4031
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

nam wczoraj połozna powiedziała cos takiego jeszcze....

zeby sie przygotowac na to ze podczas całego porodu nie dostaniemy nic do jedzenia bo w razie problemów i niespodziewanej cesarki zoładek i jelita musza byc puste

i dlatego ona doradza zawsze zeby zabrac ze sobą czekoladę bo ją mozna podgryzac w razie głodu
bo to bedzie kilka/kilkanascie godzin bez jedzenia
i na po porodzie tez miec jakas kanapke zrobioną bo sniadanie/obiad/kolacja sa o wyznaczonych godzinach i nie zawsze wiadomo o ktorej sie trafi na salę tak więc dobrze miec jakas zapasową kanapke to zjedzenia na po porodzie

zeby osoba towarzysząca tez zabrała dla siebei cos do jedzenia jakies kanapki

Stary 2011-01-21, 13:18   #4032
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość

zeby sie przygotowac na to ze podczas całego porodu nie dostaniemy nic do jedzenia bo w razie problemów i niespodziewanej cesarki zoładek i jelita musza byc puste

i dlatego ona doradza zawsze zeby zabrac ze sobą czekoladę bo ją mozna podgryzac w razie głodu
i na po porodzie tez miec jakas kanapke zrobioną bo sniadanie/obiad/kolacja sa o wyznaczonych godzinach i nie zawsze wiadomo o ktorej sie trafi na salę tak więc dobrze miec jakas zapasową kanapke to zjedzenia na po porodzie

no a u nas nawet pić za dużo nie można tak tylko usta zwilżać bo nie wiadomo jak się poród skończy nigdy

Stary 2011-01-21, 13:21   #4033
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
Castia nie wiesz co zrobić z naleśnikami??? ZJEEEEŚĆ ja ci mogę pomóc a nie chce mi się robić dziś
to zapraszam, tylko są gołe jak narazie, nie wiem czym mam je nadziać
wiesz co nawet nie wiem po co je zrobiłam - nie mam na nie ochoty a stałam godzine przy patelni ehhh

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Castia zapisałam sobie przepis nie omieszkam go wypróbowac
polecam, szybki dobry obiadek

mój mózg to naprawde sie skurczył, wpadły mi do głowy słowa jakiejś piosenki, ubzurałam sobie że spiewa ją Ania wyszkoni, przeszukałam internet, trułam z tydzien siostrom o niej a okazało się ze jest to kolęda : Bóg się rodzi
a chodziło mi głowie o słowa - wspieraj jej siłę swą siłą
wpadłam na to wczoraj jak w googlach nic mi nie wyskakiwało oprócz kościelnych piosenek
moje siostry stwierdziły że już zle ze mną
Stary 2011-01-21, 13:22   #4034
wikakika
Rozeznanie

Cytat:
n
Kurcze mi jak sie zaczna skurcze przed porodem to nie wiem czy dam rade jeszcze kanapki robic...pewnie bede taka w strachu, ze moje rece beda sie trzasc jak galareta. Ale na pewno wloze czekolade, banana i wode mineralna.
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 13:24   #4035
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
to zapraszam, tylko są gołe jak narazie, nie wiem czym mam je nadziać
wiesz co nawet nie wiem po co je zrobiłam - nie mam na nie ochoty a stałam godzine przy patelni ehhh

mój mózg to naprawde sie skurczył, wpadły mi do głowy słowa jakiejś piosenki, ubzurałam sobie że spiewa ją Ania wyszkoni, przeszukałam internet, trułam z tydzien siostrom o niej a okazało się ze jest to kolęda : Bóg się rodzi
wpadłam na to wczoraj jak w googlach nic mi nie wyskakiwało oprócz kościelnych piosenek

dobra jesteś

Stary 2011-01-21, 13:26   #4036
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
dobra jesteś

dziewczynki jeśli chodzi o termometry tu mamuśki napisały swoje opinie, warto zajrzeć
http://www.bangla.babyonline.pl/szukaj.htm
w ogóle fajna ta stronka
ja widzę że kupiłam bubel - no nic najwyżej kupię drugi

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-01-21 o 13:29
Stary 2011-01-21, 13:31   #4037
monikal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość

Moj lekarz powiedzial, zebym dwa miesiace przed porodem zaczela hartowac sutki szorstkim recznikiem po kapieli, podobno pozniej nie pekaja. Kazal mi tez kupic w aptece taka farmaceutyczna olive z oliwek (jest biala a nie jak ta spozywcza) i smarowac nia krocze (masowac), podobno tez zapobiega peknieciu. I od 38 tygodnia powiedzial, ze nie zaszkodzi pic herbate z lisci malin (z lisci nie owocow), podobno dobrze wplywa na miesnie macicy i porod jest szybszy.
mi mój o hartowaniu też mówił własnie szorstkim ręcznikiem, ale ja to robię gąbką szorstką

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Nie. Zasiłek macierzyński Ci przysługuje http://www.zus.pl/default.asp?id=431&p=4&idk=
"Zasiłek macierzyński przysługuje także pracownicy zatrudnionej na podstawie umowy o pracę na czas określony, na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, z którą umowa o pracę została przedłużona do dnia porodu."

Czyli Twoja umowa zlecenie.
Podstawą do wysokości zasiłku jest dochód z 12 ostatnich miesięcy, tam zresztą jest wszystko opisane.

Aczkolwiek idź do Zusu się dowiedz, bo to jest tekst z 3.2011 r, ale każdy inaczej interpretuje przepisy :/
umowa- zlecenie to umowa cywilnoprawna więc nie podlega pod kodeks pracy tylko kodeks cywilny, za tym nie jest umową o pracę na czas określony Niemniej jednak jesteś ubezpieczona. dalej Iweczka wskazała gdzie szukać info oprócz Zusu oczywiscie.

[QUOTE=niutka1;24520554]
Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

RMUA, no normalnie od kadrowej z pracy, jak będziesz na L4 to musisz sie przejechac do pracy po to, ewentualnie wysłać Tżta, chyba, ze masz fajne babki w biurze i ci prześla pocztą

aha dziewczyny informacja , która może się wam przydać-
jesli sie źle czujecie tzn cos z brzuchem, skurcze, brak ruchów, plamienia itd... i wysokie ciśnienie- wszystko co dotyczy brzucha i dziecka- jedziecie na IP do szpitala ginekologiczno- połozniczego

ale jesli dzieje się coś z Wami, zatrucie, coś z sercem, omdlenia itd... generalnie cos sie dzieje z Wami- musicie jechac do szpitala ogólnego, najlepiej takiego gdzie sa wszytskie oddziały łącznie z dobrym połoznictwem, wtedy tam zostaniecie zbadane kompleksowo przez lekarzy o róznych specjalnościach ( np kardiolog, internista, ginekolog itd... ) bo w szpitalu, który jest tylko gin-poł nie mają sprzetu i nie zajmują sie ratowaniem mamy, tylko dziecka i odesla was do innego- tego sie dowiedziałam ostatnio będąc w szpitalu na ktg
Tak więc zorientujcie sie w razie czego jak to jest, w małych miastach wiadomo- szpitale sa ogólne, ale w duzych miastach wojewódzkich sa szpitale tylko gin-poł i te ogólne...

Podobnie jak macie jakąs chorobe przewlekłą, groźną, wtedy lepiej wybrać do porodu szpital ogólny z oddziałami gin-poł, bo w razie jakby Wam sie cos działo to jest zaplecze
dokładnie mi też tak jak miałam konsultacje powiedzieli ale u mnie już za późno.

monikal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 13:33   #4038
Ewelqa1985
Zadomowienie

jezdem krew oddana mam juz koszule do szpitala i szlafrok takze to juz glowy czekam na kuriera tylko nie wiem z czym przyjedzie bo sie juz zgubilam bo duzo tego zamowilam
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 13:38   #4039
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Kurcze mi jak sie zaczna skurcze przed porodem to nie wiem czy dam rade jeszcze kanapki robic...pewnie bede taka w strachu, ze moje rece beda sie trzasc jak galareta. Ale na pewno wloze czekolade, banana i wode mineralna.

i tyo jest kolejny mit ktory wczoraj nam obalała

NIE MOZNA sie spodziewac ze przy pierwszych skurczach bedziemy chodzi po scianach z bolu, pierwsze skurcze sa nieregularne i to trwa sporo czasu i nasilenie bóli w skali 20/40/060/100% na początku wynosi 20% i to jest taki bol jak mniej wiecej przy okresie

i na pewno mamy nei siac paniki ze to juz juz bo do konca to jeszcze bardzop dluga droga \
dac mezowi spokojnie pospac lub popracowac a nie od razu leciec do szpitala przy nieregularnych
no chyba ze odejdą wody to natychmiast zbierac sie do szpitala

aaaaa i porównała to do amerykanskich filmach gdzie kobieta wstaje łapie sie za brzuch przy pierwszych skurczach mowi kochanie rodzę i natychmiast rodzi sie dziecko

takie rzyczy to tylko na amerykanskich filmach

Stary 2011-01-21, 13:45   #4040
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
ja ztym moim dzisiejszym wspaniałym samopoczuciem jakos doczołgałam się do kuchni i właśnie schabik mi się dusi....ogólnie leże, małz zabronił wychodzić z wyrka, no ale coś musze przecież zjeść......

a nalesniczka to bym zjadła, z serkiem i polać to smietanką słodką....o kurka, ale się rozmażyłam......
Stary 2011-01-21, 13:47   #4041
izunia233
Zadomowienie

Cytat:

NIE MOZNA sie spodziewac ze przy pierwszych skurczach bedziemy chodzi po scianach z bolu, pierwsze skurcze sa nieregularne i to trwa sporo czasu i nasilenie bóli w skali 20/40/060/100% na początku wynosi 20% i to jest taki bol jak mniej wiecej przy okresie

i na pewno mamy nei siac paniki ze to juz juz bo do konca to jeszcze bardzop dluga droga \
dac mezowi spokojnie pospac lub popracowac a nie od razu leciec do szpitala przy nieregularnych

aaaaa i porównała to do amerykanskich filmach gdzie kobieta wstaje łapie sie za brzuch przy pierwszych skurczach mowi kochanie rodzę i natychmiast rodzi sie dziecko

hehe a szczególnie w "Modzie na sukces "
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 13:48   #4042
Lustereczko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie do was- ma któras z was jakąs sensowną(tylko naprawde potrzebne rzeczy)liste wyprawki dla Dzidziusia i mamy?Mam kilka i nie wiem już którą sie sugerować a przydałoby się zacząć kompetować potrzebne rzeczy.

A drugie pytanie to chciałabym poprać i poprasowac rzeczy dla Małej.Jakiego środka wy używacie?Ja mam próbke Lovely(chyba płyn do prania),czy dodaje się jeszcze np.płyn do płukania itd.?
Ja kupiłam płyn do prania Dzidziuś, a do płukania mam Silana sensitive. Narazie jeszcze nic nie prałam, ale już niedługo zaczynam
Cytat:

No ja właśnie od wielu osób słyszałam o tej czekoladzie, żeby sobie zachomikować w torbie hehe bo szybko dodaje energii, a podobno też szybko jest trawiona. Ja napewno będę mieć Milkę mleczną

Jejku dziewczyny ile wy piszecie
Ja mam teraz sajgon na uczelni, sesja się zaczęła i jest masakra. Taka jestem już zmęczona a tu jeszcze tyle przede mną. Narazie zdobyłam trzy 5 synek mi trochę pomaga hehe zauważyłam, że jednak wykładowcy do mnie łaskawiej podchodzą, no i dobrze

Z rzeczy wyprawkowych wczoraj przyszły nam meble i TŻ wczoraj dzielnie walczył ze złożeniem łóżeczka, udalo mu się jest śliczne teraz jeszcze pozostałe elementy zostały do skręcenia. Jak już skręcimy to wkleje zdjęcia.

Mnie też męczy zgaga, ale waga przez to nie stanęła. W ciągu tygodnia przytyłam kolejny kg... masakra, już się boję na tą wagę wchodzić
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 13:49   #4043
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

hahaha
a się uśmiałam......
Stary 2011-01-21, 13:54   #4044
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

witam.

ja sie dzisiaj o 7 z łóżka zwlekłam. (norma to 12:00). Poleciałam rano do lumpa, kupiłam parę śliczności ale się piorą.
kupiłam lovelę do prania. rzeczywiście śmierdzi. Ble!Niektóre ubranka prałam w listopadzie w Persilu i do tej pory ładnie pachną.

kupiłam w końcu wózek. http://allegro.pl/x-lander-xa-2010-g...419231294.html Zakochałam sie w nim
Czekam na dostawę...
jeszcze fotelik dokupię na dniach, maxi cosi chyba też ten city. Babka w sklepie mówi, że lepiej wziaść maxi cosi city niż jakikolwiek inny - mniej znanej firmy, właśnie ze względu na craschtesty.

A i mówiła, że od lutego wszystkie foteliki dużo zdrożeją!
a wózki jakieś 80 - 100zł droższe będą.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 13:55   #4045
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość

juz niech oni z tymi podwyzkami się uspokoją........
Stary 2011-01-21, 13:57   #4046
iizabelaa
Zakorzenienie

Ja mam dzisiaj SR na 15:30

Cytat:
iweczka rozmawialiśmy z kilkoma parami znajomych , właśnie o foteliku, i wszyscy jak jeden, stwierdzili,że nie ma sensu wydawać kasy na cabrio fix, bo niczym się nie różnią z citi. i poczytaliśmy na forum, o różnicach i żadnych wyraźnych oprócz kolorów to nie ma. i zamówiliśmy maxi cosi citi, taki szary z czarnym za 345zł, i co najważniejsze to sklep z którego zamówiliśmy pokrywa koszty przeesyłki, bo przy tej wielkości paczki to chyba przesylka nie kosztuje kilkanascie zł?

nuna tylko 2, bo się tej zgagi boje, i jem tylko po troszku
a daj linka gdzie kupiliście

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
jak kruszynka
gratuluje

iza ty masz dużo dzieciaczków w rodzinie popytaj się jakie pieluchy się sprawdzają a jakie nie zawsze to jakaś podpowiedź czego się ewentualnie wystrzegać :P
dużo dużo
ale u mnie są sami fani Pampersów

Cytat:

ale to wszystko jest bardzo indywidualne, i każdy inaczej reaguję,

i nie dziwię się, że wikakika
myśli, że nie będzie miała głowy do robienia kanapek, bo ja tez wątpię, że jak poczuję skurcze i będę mieć świadomość że to już się poród zaczyna
to będę pamiętać pobiec do kuchni

a ja będę siać panikę od samego początku i na pewno nie dam popracować ani pospać tż-owi w tak ważnym momencie

(kurcze nie mogę tego pogrubione druku usunąc, nie wiem czemu, przepraszam)
Stary 2011-01-21, 13:59   #4047
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Wczoraj na obiad była pizza i sprite do popicia. A dzisiaj..... hmmm
Może tortilla?

Acha, rozpakowałam ręczniki Baby ono. kupiłam te 100x100 i po praniu są bardzo fajne. mięciutkie, ale też będą dobrze wodę chłonęły.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2011-01-21, 14:00   #4048
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Ja mam dzisiaj SR na 15:30

ale to wszystko jest bardzo indywidualne, i każdy inaczej reaguję,

i nie dziwię się, że wikakika
myśli, że nie będzie miała głowy do robienia kanapek, bo ja tez wątpię, że jak poczuję skurcze i będę mieć świadomość że to już się poród zaczyna
to będę pamiętać pobiec do kuchni

a ja będę siać panikę od samego początku i na pewno nie dam popracować ani pospać tż-owi w tak ważnym momencie

(kurcze nie mogę tego pogrubione druku usunąc, nie wiem czemu, przepraszam)
dokładnie ja tak samo, niektóre kobiety jeszcze się spać kładą i czekają a ja od razu bedę na nogach i najchętniej to bym od razu do szpitala pojechała. dlatego że to moje pierwsze dziecko i nie wiem co i jak

Stary 2011-01-21, 14:01   #4049
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

chyba tu kupiła. Ja raczej też z tej strony wezmę. Cena ok,
http://allegro.pl/fotelik-samochodow...410604725.html
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2011-01-21, 14:06   #4050
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
a Wam powiem, że w szpitalu jak chodziłam na KTG to tam zwykle we 3 się leżało i dużo lasek które były tuż przed porodem i im wykazywało KTG skurcze na poziomie 80% a nawet 120% a one nic nie czuły,
czasami tylko lekkie napinanie brzuszka ale bez bóli
więc nie ma co panikować

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
jeszcze fotelik dokupię na dniach, maxi cosi chyba też ten city. Babka w sklepie mówi, że lepiej wziaść maxi cosi city niż jakikolwiek inny - mniej znanej firmy, właśnie ze względu na craschtesty.

dokładnie, mi też polecała maxi cosi ale lepszy jest CabrioFix niż City

a VAT na wózki do końca stycznia jest 7% a pozniej wchodzi na 23%

EDIT: POKRĘCIŁAM, sorki, tylko foteliki drożeją
przepraszam kochane

Edytowane przez deneb3
Czas edycji: 2011-01-21 o 14:18
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości