|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
|
12 | 21,43% |
| Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
|
37 | 66,07% |
| II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
|
7 | 12,50% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
24Kasia86 widziałam zdjecie - słodka różnica
principessina czy ludziom juz naprawde rozum odebrało z tymi imionami ??
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
nie wiem ale Kermit to juz przesada dobrze ze nie Shrek
|
#3663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też może bym zrobiła jutro.
|
|
|
|
|
#3665 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziekuje![]() Cytat:
|
|
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3667 |
|
Zadomowienie
|
O bożesz cóż to za imiona.Moja kuzynka 14 lat temu dała na imie synowi Ariel
oj zebyście wiedziały jaki on jest nieszczęśliwy z tego powodu.
|
#3668 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
masakra jakas Witek mi sie nawet podoba![]() Cytat:
tyle ze pozycja na stojaco wymaga ode mnie stania na podescieale nie obrazilabym sie gdybym miala chociaz z 165cm ciekawe jakie sie nam dzieci urodza... pewnie w przyszlosci beda wyzsze od nas![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
cieszy mnie to ![]() net mi na razie dziala jak nalezy, ale zauwazylam ze wieczorem jest najgorszy bo duzo osob na wizazu siedzi, a ja mam kiepski transfer...za duzo filmow sciagnelam i to dlatego, poza tym zaplacilam z 2tygodniowym opoznieniem i sie mszcza ino nadrabiac
|
|
|
#3669 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale popieram listopadową żebyś powiedziała lekarzowi jeśli się to będzie powtarzało. ![]() Cytat:
, ale jak w połowie marca skończymy remont to zacznie się szał.Cytat:
Mój synuś też 2tyg za duży... ale to chłopak. a córcia zdrowo rośnie i tyle .Wiesz, że to ja oślepłam jeśli chodzi o imię Twojej niuni? właśnie mnie olśniło jak pisałaś o TZ.... to wymieniałaś imię... ależ durnam .Cytat:
boje sie tego jeszcze bardziej ![]() czy super brzusio to nie wiem, ale kocham nad życie .placki ziemniaczane :jupi : Cytat:
jak nic Cytat:
masz z nim kontakt? jak to jest .jak tylko bede mogła pić to karton wina i paleta serka ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-01-21 o 15:26 |
||||||||
|
|
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dogonimy Cię
|
|
|
|
|
#3671 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki pomocy!!
Muszę się was o cos zapytać - potraficie okresleć gdzie czujecie ruchy dziecka? Nie wiem czy to tylko moja wyobraźnia, czy panika, ale ja jakby czuje od rana, że kopniaki są niżej niż do tej pory.. Umieram z nerwów, dzowniłam do lekarza, ale dziś nie przyjmuje i w ogóle nie odbiera telefonu!! Mam wrażenia jakby dzidziuś się obniżył, jakos nie wiem obsunął.. może to normalne, może nie? Nie wiem co robić! |
|
|
|
#3672 |
|
Wtajemniczenie
|
nie jem od 12, w brzuchu mi burczy chyba od godziny i strasznie mi sie lapy trzesa
, ale juz juz juz siadam do obiadku...alez jestm GLODNA
|
|
#3673 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Lolka ja ruchy od początku czuję ok 3 cm pod pępkiem -podobno nisko, dodatkowo podczas ostatniego USG Franuś był ułożony główkowo, ale lekarka mi powiedziała, że dopóki łożysko się nie otwiera a kanał rodny jest zamknięty, nie ma się czym martwić. Dziecko ma prawo ulokować się czasami niżej, wiec nie denerwuj się nie potrzebnie.
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3675 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a tez mialas z palca pobierana krew?? hehe ![]() Cytat:
ja czuje ruchy od 20tc i tak do ok. 24 czulam dzidziusia nisko, pod pepkiem... bylo to takie slodkie pukanie![]() teraz moj maluszek odzywa sie wyzej nad pepkiem, i jakby to powiedziec czuje jak sie przekreca, jak sie wierci, jak mi jezdzi raczka lub nozka z prawego boku na lewy (i na odwrot)... ruchy te sa juz wyrazniejsze, bardziej widoczne a przede wszytkim czuje je nie tylko wieczorem i nie tylko jak leze.... i uwaga! nieraz czuje jak mnie kopie na dole, wiec moze twoj maluszek po prostu zmienil pozycje, tak naprawde moze kopnac cie wszedzie... ja to nawet po kregoslupie dostalam... nic sie nie boj
|
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
Monia, chyba za moja głupote mnie uwielbiasz hihi, ze zaczełam panikowac ze dzidzi tam ciemno i pusto ! Ale naprawde to było tylko takie chwilowe zacmienie umysłu
Tak, wymyslił TZ imie Gabrysia... zobaczymy czy sie zgodze na razie mi nie przeszkadza Widzisz Lolka, andziot Cie uspokoiła !! Nic sie nie martw bo wszystko jest w porzo Aha, moja dziewczynka leży główka do macicy (chyba tak to pani dr ujeła) To jest dobry układ czy zły? I czy moze sie jeszcze odwrócic w drugą strone ?? ma tam na tyle miejsca ? bom ja zielona w tych kwestiach Dziewczonka, podpisuje sie pod słowami Moni, w nocy wszystkie mysli są milion razy gorsze, czarniejsze i wszystko widzimy w czarnych barwach ! Nie bój nic ! posłuchaj dziewczyn, wypij meliske dzis przed spaniem, koniecznie własnie magnez i szklanka ciepłego mleczka także przed wskoczeniem do łózeczka nie zaszkodzi. Albo połóż sie pozno spac - abys była juz mocno spiaca i zmeczona, to szybciutko usniesz i spokojnie przespisz do rana Kurde powinnam do domu iść, bo do 16 w pracy ale szkoda mi sie z Wami rozstac hihi To juz naprawde uzaleznienie !!!!!!!!!
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-01-21 o 16:05 |
|
|
|
#3677 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
woow siedze tutaj juz od godziny,zeby Was nadrobic ![]() mary poziomkowatak jak mi powiedzial moj gine Bioparox antybiotyk(fusafunginum) jest uzyskany w wyniku chemicznej i mikrobiologicznej modyfikacji zwiazkow naturalnych ,ma dzialanie miejscowe i nie przenika do krwi a co za tym idzie rowniez do krwi plodu ani mleka matki ![]() anula81czym Ty sie przejmujesz brzusio jest sliczny!! Dziewczynki mam do Was pytanko:uzywacie cos na piersi tj.na sutki??mi polecil gine olejek ,ale nie wiem czy to nie zawczesnie uzywac od 4 msc??moze Wy wiecie cos na ten temat??? |
|
|
|
#3678 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) i ruchy małego czuje tuż nad kością łonową i tylko poniżej pepka,nad pępkiem to moze raz na 2tyg )Moze poprostu dzidzia zmienila polożenie i dlatego w innym miejscu czujesz?
|
|
#3679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moniqac kontakt mam
|
|
#3680 |
|
Wtajemniczenie
|
A i zapomnialam dodac dzieki za zyczonka ja tez mam na imie Agnieszka
|
|
|
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na co ten olejek ma być niby ??? |
|
|
|
|
#3682 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
the_sania brzuszek śliczny
Mój się przy nim malutki wydaje, a to już 24 tydz...princi jeśli miałaś 5 sierpnia @, to masz 24tydz i 2dzień teraz, czyli wg gina 24 (liczy skończone), a de facto 25 leci spice1985 myślę, że bardzo nie zaszkodzi ta pleśń ![]() bzyczka1 to mamy ten sam wiek ciąży, też miałam ostatnią @ 10 sierpnia Dziewczonka Sama też mam problemy z jelitami i w ciąży to jakaś masakra, bo nie można żadnych leków na to brać Pamiętaj, że najważniejsze, to się nie denerwować Dla dobra dzidzi.Lolka1212 u mnie w wielu miejscach, i pod żebrami i bardzo niziutko. Może się po prostu przekręcił? ![]() No, doczytałam Was Wcale nie było łatwo, a nie było mnie tylko jakieś 5 godzin ![]() Wrzucam moje dzisiejsze zakupy ![]() Do tego jeszcze jest kocyk z żabką, ale padł mi aparat i już nie zrobię zdjęcia... I gratis mój brzuszek - zdjęcie z dziś ![]() Idę robić obiad - dziś kluski leniwe
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-01-21 o 16:30 |
|
|
|
#3684 |
|
Zadomowienie
|
|
#3685 |
|
Wtajemniczenie
|
Tutaj kobiety zaczynaja uzywac ponoc od poczatku ciazy tj.olejek na sutki,ktory zapobiega w okresie karmienia pekaniu i krwawieniu brodawek!!Wydaje mi sie jednak banalne zaczynac od 4 msc.??!!
cos typu: http://www.galeria-natury.pl/product...KI-PIERSI.html |
|
|
|
#3686 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ladne wdzianko
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a powiedzcie mi proszę co to może być, czy coś niepokojącego? Jak leże na płasko, na pleckach i dotknę brzucha na dole, zaraz nad wzgórkiem wyczuwam tam coś twardego. Co to może być?
Jestem w 17 tyg i 6 dniu matallewar super zakupki i brzuszek jaki ładny. Urósł
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-01-21 o 16:37 |
|
|
|
#3688 |
|
Wtajemniczenie
|
nie nie bola,ale tutaj polecaja zaczac stosowanie wczesniej duzo przed karmieniem??!!co Wy na to??
|
|
|
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak na mój gust starcza, dobrze nawilża itp.A potem na okres karmienia, to jakiś bepanthen albo coś takiego i oliwka po kąpieli j&j 24kasia86 Dzięki ![]() Za zakupami się nabiegałam jak głupia... Nigdzie nie ma nic unisex, a są takie śliczne rzeczy dla dziewczynek i dla chłopców ![]() Byłam w Smyku, C&A, H&M, Mothercare, Zarze, Reserved, 5-10-15 i kilku innych... I tylko tyle kupiłam, choć mam nadal fundusze na dzidzię chyba pobuszuję na allegro...gusiagatko strzelam, że to Twoja macica Znaczy dzidzię tam masz Też miałam takie odczucie, potem to twarde urosło i zaczęło być widać brzuś, a teraz się przesunęło do pępka i kopie :P
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-01-21 o 16:39 |
|
|
|
|
#3690 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.

Też może bym zrobiła jutro.

. Normalnie miałam jakis atak paniki, wydawało mi się, że mam jakieś straszne bóle, skurcze i w ogóle, serce zaczęło bic jak oszalałe, dzidzia kopała straszliwie - i ze snu nici. Do tej pory mi nie przeszło, boję się o tą moją niunię strasznie 

zaśliniłam klawiaturę
masz z nim kontakt? jak to jest 

bo wszystko jest w porzo