|
|
#1081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jad�ospisy, cz��� XIII
Cytat:
i do tego postny tylko z nadzieniem. Ale po co ja ci to mówię. Na peno o tym dobrze wiesz. Widać że pracujesz. Jak będziesz tak dalej pracować to na pewno coś ci przybędzie
|
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
oby, bo narazie 0,4 kg przez dwa i pól tygodnia :P a naleśniki z sere i na pewno nie jeden
![]() pszepraszam za OT
|
#1083 |
|
Rozeznanie
|
U
sniad; grahamka połówka z 2 łyzeczkami dżemu niskosłodzonego, druga z połowa plasterka sera żołtego i plasterkiem szynki z indyka 2śniad; sałatka z 2 lisci kapusty pekińskiej, pół pomidora, 10 kosteczek sera fety light i łyżka jogurtu nat, mala kromeczka razowca, łyżka mieszanki studenckiej obiad; 200ml kremu z pomidorów na wodzie z 10 kluseczkami, mały ziemniak, jajko sadzone bez tłuszczu, mały buraczek podw; 150ml kefiru wkrojony mały banan,2 łyżki płatków fitness kolacja; 2 kromki razowca,jedna z łyżką serka wiejeskiego lekkiego i szynką z indyka, druga z żóltym serem gouda fit hohland i plasterkiem pomidora i jak jest lepiej? |
|
|
|
#1084 |
|
Zadomowienie
|
UUU po tygodniowej przerwie przeziębieniowej
![]() I. 3 łyżki owsianych błyskawicznych, szklanka mleka [2%], łyżka słonecznika, łyżka orzechów włoskich, łyżka orzechów laskowych, łyżka siemienia lnianego, łyżeczka miodu. II. Bułka grahamka z masełkiem, twarogiem [półtłustym] i dżemem truskawkowym. III. Rogalik chipicao; 2 mandarynki. IV. Zupa warzywna + kromka chleba pszennego z masłem. V. Mały jogurt „serduszko” jagodowy + kilka biszkoptów. VI. 3 małe kromki razowca z masłem i pastą z makreli + duuży kubek herbaty z cytryną i cukrem; trochę chipsów, kilka brzoskwinek ze słoika .dobrze? proszę o ocenkę
czego Ty nie chcesz sam!" Edytowane przez Lidzia007 Czas edycji: 2011-01-20 o 21:27 |
|
|
|
#1085 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1086 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XIII
U:
5. 00 1. bułka podłużna ciemna z ziarnami: - pół z mortadelą i szynką z cielęciny; - pół z dżemem truskawkowym i serkiem campresi śmietankowym w plastrach; banan; kawa z mlekiem 9.15 2. twarożek domowy piątnicy+ 2 łychy masła orzechowego; kawa z mlekiem 11. 20 3. pół bułki ( takiej jak wyżej ) z masłem, serem i mortadelą; kawał ciężkiego, razowego, większego chleba z ziarnami z piekarni- energia z masłem, szynką i serem 17.00 4. zupka warzywna gęsta ze sztuką mięsa- duża miska 18.30- 19. 30 5. kawał chleba wiejskiego żytniego z serem i serkiem campresi śmietankowym w plastrach; cały twarożek milandia 3% fit; bułka duża razowa: pół z masłem, serem, szynką i majonezem; pół z masłem orzechowym; serkiem campresi śmietankowym w plastrach i dżemem truskawkowym; 3 rządki czekolady niemieckiej takiej grubej z migdałami; paczka cała herbatników leibniz minis choco ( małe herbatniczki z czekoladą ); kawa z mlekiem; i jak?
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#1087 |
|
Przyczajenie
|
Rrrrr:
I:musli i 3/4 szklanki mleka 3 procent * pół grahamki z serkiem topionym II :pół grahamki z serkiem topionym * pomarańcz III : hm wyglądało to jak kotlet a smakowalo jak pulpet. Nazwa to coś górskie chyba.nie pamiętam.i buraczki do tego * mała koperta francuska z jabłkiem i cynamowem IIII: wafelek kokosowy , kefir , kilka sztuk chlebka pełnoziarnistego wassa IIIII: 2 Kanapki z chleba ziarnistego mieszanego z szynka.
|
#1088 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1089 |
|
Przyczajenie
|
Moja eRka (wstałam późno, dlatego cztery posiłki):
śń: kromka razowca z 2 łyżkami wieśniaka lekkiego i 2 łyżeczkami dżemu light, kiwi, zielona herbata ob: talerz zupy warzywnej (brokuły, kalafior, marchewka itp.) gotowanej na bulionie podw: kilkanaście migdałów, wafel ryżowy cynamonowy, kawa z mlekiem kol: 150 g wieśniaka lekkiego z 3 ogórkami konserwowymi, 5 pomidorkami cherry i przyprawą do pomidorów, zielona herbata + 1,5l wody prosze bardzo o ocenę
Edytowane przez dovecarmel Czas edycji: 2011-01-20 o 23:29 |
|
|
|
#1090 |
|
Raczkowanie
|
śniadanie: jogurt jogobella truskawkowa z musli, 1/2 kubka czarnej herbaty
II śniadanie: cappucino waniliowe obiad: ziemniaki, dwa kotlety sojowe, surówka z buraczków, 1/2 kubka kompotu jabłkowego, woda 0.3 l kolacja: bułka z serem i ogórkiem kiszonym, 2 x kawa z cukrem i śmietanką w proszku |
|
|
|
#1091 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale poza tym ok
|
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1093 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1094 |
|
Rozeznanie
|
Utrzymanie (a nawet chyba poszło trochę w górę- mam niedokładną wagę)
1. Owsianka (5 łyżek płatków błyskawicznych na wodzie, Jogobella pieczone jabłko i średnie jabłko starte na tarce) 2. Kanapka składana - 2 nieduże kromki grahama, plaster polędwicy drobiowej, plasterki ogórka W międzyczasie - średnie jabłko (wiem, że znowu, ale mogę je jeść na okrągło i mi się i tak nie znudzą ) 3. Gofr z dżemem brzoskwiniowym (na mieście) 4. Ok. 80g makaronu pełnoziarnistego spaghetti, 1/3 słoika sosu do spaghetti Łowicza (musiałam wykończyc już ten słoik, następnym razem sama zrobię ) 5. 150g serka wiejskiego, wkrojone pół papryki kanapka- nieduża kromka chleba graham, plaster polędwicy drobiowej, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek I jak? Proszę o ocenkę! Wiem, że brak nnkt, jutro się poprawię.
|
#1095 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam wrażenie, że trochę mało, ale każdy ma swoją pojemność żołądka, więc jeżeli się nie ograniczasz to okej ![]() Poza tym NNKT, ale zdajesz sobie z tego sprawę ![]() Wczorajsze U Śniadanie: pół woreczka brązowego ryżu gotowanego na mleku 2% z tartym jabłkiem, cynamonem i przyprawą do piernika kromka razowca z masłem orzechowym II śniadanie: duża grahamka z sałatą, szynką drobiową i ogórkiem konserwowym 2 mandarynki Obiad: jakieś 150g warzyw na patelnię, makaron spaghetti "pełne ziarno", smażona pierś z kurczaka marynowana w przyprawach i sosie sojowym Podwieczorek: pucharek lodowy: 2 gałki lodów waniliowych, 2 czekoladowych, wkrojona pomarańcz, garść pestek słonecznika i orzechów laskowych, starty pasek gorzkiej czekolady, mały jogurt naturalny wymieszany z kakao Kolacja: ogromna porcja sałatki gyros, dwie grzanki razowe; jedna "sucha", druga z twarogiem półtłustym i dżemem wiśniowym |
|
|
|
|
#1096 |
|
Rozeznanie
|
RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
IŚ: Omlet z 2 jaj i 2 łyżek mąki gracham z pp sopocka pomidor papryka zioła na oliwie z oliwek IIŚ: wieśniak, łyżka kako, 2 łyżeczki słonecznika O: Flet z łososia, surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem marchewka itd P: Mały jogo nat z 2 garściami nerkowców K: twarożek chudy z warzywami proszę o komentarz
|
|
#1097 |
|
Raczkowanie
|
Utrzymanko
![]() Śniadanie: 2 kromki razowca (grube kromki, takiego na zakwasie z fulem ziarenek ) z masłem, wielkim wiejskim jajem na twardo, rzodkiewkami, papryką i szczypiorkiem, kiwi, mandaryka, kawa zbożowaII Śniadanie: 2 ciastka owsiane (wypiek własny płatki owsiane, mąka rzaowa orkiszowa, orzechy laskowe, rodzynki, masło, cukier trzcinowy, wanilia i miód) + bananObiad: porcja marchewki duszonej z rodzynkami, chili, imbirem w mleczku kokosowym, porcja komosy ryżowej, porcja surówki z czerwonej kapusty z musztardą, korniszonami, czerwoną papryką, natką, gruszką i oliwą Kolacja (właśnie się robi : sałatka z ziemniaków , 1/2 awokado, oliwek, pomidora, bazylii, + przyprawy cebulka i olej lniany + kubek herbatki poziomkowej z łychą konfitury malinowejw ciągu dnia łażenie po mieście (szkoła + załatwiane kilku spraw - ok. 1,5 h łażenia energicznego )i dużo (2l?) wody mineralnej niegazowanej i proszę o ocenkę
Edytowane przez Abigal Czas edycji: 2011-01-21 o 19:19 |
|
|
|
#1098 |
|
Zadomowienie
|
u
czy ja w 2 stronę nie przeginam? |
|
|
|
#1099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy w życiu.
|
|
#1100 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ciasteczka dobre? do kolacji dorzuciłabym jeszcze troche białka a tak w ogole to czemu nie ma białak zwierzecego? jestes wegetarianką? to może jakieś zamienniki? jaja? ryby? tego brakuje
Edytowane przez polny mak Czas edycji: 2011-01-21 o 19:25 |
|
|
|
|
#1101 |
|
Zadomowienie
|
REDUKCJA
śniadanie 3 wafle ryżowe z konfiturą wiśniową niskosłodzoną (chleb się skończył ) inka z mlekiem bez cukru II śniadanie jabłko, banan inka z mlekiem bez cukru obiad udko z kurczaka z pieczarkami pieczone w rękawie herbata bez cukru podwieczorek serek homo. nat. garść nerkowców inka z mlekiem bez cukru kolacja jajecznica z 2 jajek z teflonu pomidor, papryka i w ciągu dnia do picia (oprócz wymienionych) woda mineralna Edytowane przez Ewelajna140 Czas edycji: 2011-01-21 o 19:33 |
|
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też intrygują te ciastka
![]() Mogę prosić o przepis ?(może być w PW)
|
#1103 |
|
BAN stały
|
Dot.: Nasze codzienne jadĹospisy, czÄĹÄ XIII
Wywiazalam sie z umowy,dzis rowne 30,5 kg
(+800 g w 3 dni!) Chce przybierac na wadze w miare szybko, systematycznie, min.0,5 kg tygodniowo. Ale im wiecej tym lepiej! Wem,ze to taki skok,bo organizm magazynuje,ale przyzwyczai sie-potrzeba bedzie o wiele wiecej paliwa ![]() i musze zwiekszac kalorycznosc,jesc i jesc ![]() daje rade, widzicie ^^ tak b.pragne odbudowac organizm! chce zdrowiec! ![]() ok,dzisiejszy jadlospis: 1. kasza manna +2kromki chleba z bialkiem jajka(wiem,wiem,ale zoltka nie znosze!:-() +warzywa 2. mala salatka owocowa(male kiwi,mala pomaranczka,2/3banana) +serek homo.waniliowy Gratka 3. baton musli Nestle o smaku truskawki 2 mandarynki 4. zupa z ryzem i paroma ziemniaczkami(tak dostalam) +duza porcja makaronu z twarogiem mniam5. Activia z ziarnami zboz +2ciastka owsiane LuGo! 6. kinder country 7. 3kromki chleba z 2plasterkami mojej poledwicy +warzywa8. ryz na mleku Belriso 180g o smaku czeko. czesto czuje glod,jem na co mam ochote ![]() cisza nocna tu o 22, Mysle co jeszcze zjesc ok 20:-> |
|
|
|
#1104 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może i za bardzo się nie znam, ale nie mogę się powstrzymać- Twój jadłospis jest boski- wkomponowałaś wszystko, co trzeba i w dodatku jak smacznie to wyszło! ![]() A co do mnie to śniadaniem się najadłam, ale będę dodawać też pestki/orzechy, żeby jakieś NNKT wpadły. Makaronu nie ważę, ale wiem ile porcji wyjdzie z opakowania, to mniej więcej mogę określić gramaturę. Tak czy inaczej porcja była przyzwoita. Hmm... No może rzeczywiście jeszcze trochę mało tego jedzenia, popracuje nad zwiększeniem ilości, chociaż zbyt dużego zapotrzebowania to ja chyba nie mam przy całkowitym braku aktywności fizycznej (oprócz nauki i chodzenia do szkoły ).
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadĹospisy, czÄĹÄ XIII
P :
śniadanie : kanapka z bułki sojowej,plasterka sera i szynki, szcypiorku i pomidora, 3 kawałaki chałki z masłem II śniadanie : 180 g jogurtu truskawkowego z msuli, pomarańcza, 50 g granoli czekoladowej zalane 135 g jogurtu naturalnego obiad : jeden naleśnik z dżemem, 1,5 z serem i łyżeczka (niecała) sosu toffi podwieczorek :szklanka gorącej czekolady na wodzie, i 2 olbrzymie kawały ciasta z okazji imienin taty ( łącznie były tak długie, jak szerokość prostokątnej blachy, czyli megaaaa ) ciasto składało się z biszkoptu różwoego, masy jabłkowej,biszkoptu jasnego , pianki i kokosa ![]() kolcja : ciężka kromka chleba żytniego z plasterkiem szynki i pomidora, 2 kawałki chałki z masłem, pomarańcza no, to tyle, ale psycha siada i myślę już o U , a nawet R
|
#1106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Troszkę się popsułaś ale nie jest źle. Cytat:
|
|
#1107 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A białka zwierzęce są w śniadaniu jest jajko ![]() Czy jestem wegetarianką? Nie, zdarza mi się zjeść np. rybę, czy wątróbkę ale faktycznie bardzo rzadko, dieta roślinna z elementami produktów odzwierzęcych mi służy , a jeśli chodzi o ścisłość wegetarianie nie jadzą ryb, ryba to mięso przecierz ![]() A co do zamienników, to jadam strączki, orzechy. Ja uwarzam że jem dość białka, znacznie lepiej czuję się tak jedząc Wszystko ma białko, komosa zbożowa np. to bogate źródło białka (to zboże), awokado też ma białko, ziemniaki też itd. W diecie człowiek nie musi jeść dużo białka, wystarczy spojrzeć na piramidę, jest na samej górze i powinno stanowić 10-15% diety . Koniec OT
|
|
|
|
|
#1108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja osobiście nie jestem jakiś typem wegetarian ale nie zjadłabym mięsa z królika,baraniny,żeberek itp. bo mnie odrzuca od tego po prostu już tak mam.
|
|
#1109 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.

i do tego postny tylko z nadzieniem. Ale po co ja ci to mówię. Na peno o tym dobrze wiesz. Widać że pracujesz. Jak będziesz tak dalej pracować to na pewno coś ci przybędzie 

) 

do kolacji dorzuciłabym jeszcze troche białka