|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
|
12 | 21,43% |
| Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
|
37 | 66,07% |
| II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
|
7 | 12,50% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
|
|
|
|
|
#3722 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
nie nie nie jest taki malusi taki chyba tylko na zdjęciach wyszedł w rzeczywistości wydaje się większy
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu, ja już od kilku m-cy nie miałam 'ataku', ale cały czas na lekach jadę
. A muszę, bo w przeciwnym razie nie mogłabym normalnie funkcjonować i pewnie ciąży też bym nie donosiła.I tak źle i tak niedobrze ![]() p.s. depresja to nie nerwica. |
|
|
|
#3724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jak wyjeżdżałam do rodziców nad morze ,nie brałam pościeli ,przykrywałam dziecine kocykiem ale można kupić coś takiego http://allegro.pl/2-w-1-kocyk-i-spiw...405990263.html i taki jesze,ten mi bardziej sie podoba http://allegro.pl/promocja-spiworek-...409816077.html
Igorek&Kacperek Edytowane przez kasia1361 Czas edycji: 2011-01-21 o 18:13 |
|
|
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to mam konkretny bęben
|
|
|
|
|
#3726 | |
|
Wtajemniczenie
|
a no tak z tego wszystkiego nie powiedziałam wam co u gin
![]() a więc jest wszystko w porządku z dzieckiem są szmery na serduszku ale powiedziała że nic groźnego i profilaktycznie będziemy coś z tym działać dostałam recepte ale jeszcze nie wykupiłam leków. a co do mnie to powiedziała że szyjka ścianki macicy jest bardzo krótka i niezwykle cienka więc nie mogę za bardzo się ruszać i zaleciła mi nadal błogie lenistwo w łóżku... czyt wizazaha no i okazało się że w ciągu 2 tygodni przybyło mi 2 kg kiedy pytałam się położnej ile jeszcze mogę przytyć to powiedziała mi że jeszcze jakieś 7 ![]() będzie co spalać oj będzie hehe ale kto inny da rade jak nie my ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
ej maleńka spokojna twoja rozczochrana jeszcze was wszystkie przegonie
|
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3729 |
|
Wtajemniczenie
|
małysz pierwszy
|
|
#3730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3732 |
|
Wtajemniczenie
|
tak dla dzidziusia ale właśnie nie umiem wam powiedzieć nazwy bo recepty nie wykupiłąm a nie umiem się odczytać acebu coś tam dalej niestety nie potrafię odczytać
|
#3733 |
|
Wtajemniczenie
|
misie skoki sie skonczyly, Tż chce laptopa hehe dobra niech ma, narobil sie
![]() do pozniej
|
|
#3734 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Dziewczynki za wszystkie słowa otuchy
![]() Listopadowa współczuję Ci choroby szczególnie teraz w ciąży, ale ważne jest to, że została rozpoznana i możesz się leczyc Moja mama twierdzi cały czas, że ja większośc bóli mam na tle nerwowym - no i chyba ma rację
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
andziot to nie ja napisalam.....
vanes mi tez wydaje sie maly Twoj brzusio jak na 26 tydzien, ale sliczny, tez taki maly bym chciala! a ile ciuszkow juz masz!!!
|
#3736 |
|
Wtajemniczenie
|
nawet nie wiecie jak się cieszyłam z tych zakupów
|
#3737 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
dobrze ze was podczytywalam troche w pracy bo bym nie nadrobila a tak to tylko 6 stron ![]() mialam dzisiaj niezle przeboje w pracy, pisalam wam kiedys, ze mialam kolke , dzisiaj w pracy tak mnie dopadlo, taki palacy klujacy bol w prawym boku wysoko prawie ponad brzuchem zaraz pod biustem, az sie nei moglam podniesc, bolalo strasznie po 20 minutach przeszlo,ale to juz ktorys raz, boli jak kolka, ale nie wiem co to, wyczytalam w necie, ze moze dziecko na watrobe naciska, kurcze nie wiem, mama mnie wystrasyzla ze w ciazy czesto odzywa sie wyrostek. jak nie bedzie znowu bolalo w weekend to chyba sie wybiore do spzitala bo sie martwie. poradzcie cos?!?!!? Cytat:
zawsze bierze moja strone, nie mojego TZ i w ogole to taki zloty czlowiek, tez sie czuje szczesciara![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() co do wozka my kupilismy tu: http://www.familyshop.com.pl/towar.p...=1015&id_kol=2 trzeba zamowic poltora miesiaca wczesniej co najmniej bo ooni zamawiaja od producenta, tak od reki nie jest dostepny, al eobsluga sklepu bardzo mila, i ogolnie wszystko sprawnie, ale lepiej telefonicznie zamawiac nei mailowo, bo od razu z pania wszystkie szczegoly omowilam ![]() Cytat:
ja sie wlasnie tez przymierzam od kilku miesiecy,m jak u was to dziala? u nas wysyla sie 200 NOK miesiecznie(ok 100 zl) i tez sie ma kontakt z dzieciaczkiem i wielu moich przyjaciol zaadoptowalalo takiego dzieciaczka, zmobilizowalas mnie i wlasnie wysylam zdgloszenie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() the sania!! twoj brzuszek tez pierwsza klasa, cuuudo, okraglutki taki!!! kochana jestes dzielna!! tylko tyle chcialam powiedziec, caluje mocno![]() Cytat:
Cytat:
ogladalam ))id epoczytac jeszcze o tych kolkach bo sie martwie, napiszcie prosze jak cos wiecie na ten temat... |
||||||||
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
anula_81 wiesz co ja nie mysle zeby to byl wyrostek, wyrostek to chyba troche nizej niz pod biustem, tak z boku po prawej stronie, a Ciebie z ktorej strony boli??
ja jak za kazdym razem bylam na usg piersi to lekarka mi mowila, ze w ciazy bede mogla 10tke wykarmic, tyle tam widzi gruczolow, no zobaczymy czy to bedzie prawda
|
#3739 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale piękny jest zdecydowanie Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=327837 Co do Twoich bóli, to to raczej wyrostek nie jest, za wysoko, tak mi się wydaje a kolka jak najbardziej albo jakieś nerwobóle Nie wiem, naprawdę Może lepiej zapytać o to lekarza bo w internecie to wiadomo, 15 różnych opinii znajdziesz i żadna może nie dotyczyć Ciebie Wyniki glukozy mam mieć w poniedziałek po południu
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowa bardzo Cie rozumiem!!! Ja w grudniu 2009 wyladowalam na pogotowiu z cisnieniem 180/120, puls 110. Mialam podejrzenie zawalu (takie cisnienie utrzymywalo mi sie kilka dni, serce bolało, dusznosci) pobierali mi krew, celem wykluczenia powyzszego. Mialam ekg i stwierdzono.. ze jestem chodzaca nerwica. Serce zdrowe jak dzwon.
Dostalam betaloc na wyregulowanie pulsu (bralam ok 2 msc) do tego xanax co by brac doraznie w razie ataku paniki i jeszcze leki ktore mialam brac co dzien (ale zapomnialam nazwy... kurcze takie małe różowe... Bralam je wowczas ok miesiaca, moze dwóch. Sama sobie odstawiłam.Byłam u pani kardiolog nawet w sierpniu br i znów ja o te same leki prosiłam, tak w sumie na wszelki wypadek bo znów zdarzało się, że wieczorami gdy szłam spac, panicznie nagle czegos zaczynałam sie bac, robiło mi sie duszno, dławiło w gardle a serce biło jak szalone. Potem na poczatku pazdziernika dowiedzialam sie o ciazy i odstawilam. Bardzo bałam sie lotu do tajlandii.. ze w ciagu tych 15h w samolocie znów mnie ten strach dopadnie a ja nawet nie moge sie napic drinka na rozluznienie bo był juz to chyba 8 tc... Leki oczywiscie mialam na wszelki wypadek w torebce pod reka i juz sam ten fakt mnie uspokajał... Nie musialam ich zazywac. Pamietam tez, że ok 3 lat temu brałam równiez ok 2-3 msc seroxat.. takze na moje chore ataki..... i znow sama odstawilam i bylo ok. To wszystko siedzi w glowie!! Teraz jest ok, ale z pewnoscia jeszcze nie raz to dziadostwo mnie dopadnie. Od pazdziernika sie nie zdarzylo na szczescie. Zreszta to nie bylo cykliczne, raczej od czasu do czasu, jak chyba mialam za duzo czasu wolnego i myslalam o glupotach... ze np na cos zachoruje albo nie daj Bog, ze cos sie stanie moim rodzicom. Nie wiem skad sie wzielo... w domu nigdy jako dziecko nie mialam problemow, wrecz odwrotnie. Jako jedyne dziecko moich rodzicow bylam oczkiem w glowie, rozpieszczana i kochana. Jest to dla mnie zagadka ale pewnie juz jej nie odgadne. Podpisuje sie pod slowami listopadowej - nie mozna tego lekcewazyc. Teraz ja Was zanudzilam, sorry ![]() A co do tematu, piekne zakupy dziewczynki !!!!!!!!!!!!! matallewar ale brzusio Ci urósł !!!!!!!!!!! ![]() vanes rany ! Słonce !! jakie malenstwo !!!!!!!!!!!!!!! ojej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chyba nikt nie wierzy ze jestes w ciazy !! Ja bez ciazy jak sie najem mam taki sam Słodziaczek !!
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-01-21 o 19:17 |
|
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
![]() jak mnie mała kopie po pęcherzu !!!!!!!!!!!! ![]() jakby grzebała tam paluszkami ... takie kłujki czuję ... |
|
|
|
#3742 |
|
Wtajemniczenie
|
to zależy czy się najem czy nie... tu były zdjęcia jeszcze z przed imprezy dnia babci a teraz jestem już po i widać że jestem w ciąży oj widać (dumna mama)
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
ddaaiissyy, anula Dzięki
wreszcie ktoś zaczyna zauważać, że jestem w ciąży Zdecydowałam się kupić śpiworek, ale nie kupować drugiego kocyka i najwyżej pieluszką flanelową będę przykrywać ![]() Żyrafki
|
|
#3744 |
|
Zakorzenienie
|
Chudzinki nasze, zdecydowanie bardzo pozno
Ale na pewno bedziecie nas juz teraz szybko gonic !
|
#3745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
tiaaaaaaaa tak sobie tlumacz
|
#3747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mnie tez to na kolke wyglada bo taki sam bol, aczkolwiek moze byc nacisk na watrobe albo woreczek, wlasnie pomyslalam, ze jakies zapalenie to nei bo mialam proby watrobowe robione, ze wzgledu na moja trzustke i wyszlly dobrze, no nic, jak w nocy bedzie bolec to najwyzejj jutro polozna nawiedze. niestety dzwonic do lekarza tu ciezko jest, olewaja, nie ma takiej opieki jak w PL, wiec musze sie z tym pogodzic. normalnie moze wy macie jakiegos lekarza, ktorego mozecie zapytac? oczywiscie nei chce siac paniki ![]() ja wybralam chlopca z Kambodzy, tylko sie musze ogarnac w tych wszystkich formularzach, ale to duza radosc, naprawde ![]() kurcze kluje nooo, achh ta ciaza
|
||
|
|
|
#3748 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ANULA I KASIU oraz wszystkim innym dziewczynkom i maluszkom serdeczne pozdrowienia z Krynicy Górskiej oraz Muszyny!!!!!!!! zjadlam za was wszystkie oscypki na cieplo z zurawinka ![]() Cytat:
ja czekalam godzine ale mialam tylko 50 gramow Cytat:
po o sie denerwowac na zapas kazdy porod jest inny kochana glowa do gory urodzisz w pol godziny zycze ci tego ![]() Cytat:
ja tez tak mialam przytylam yteraz jestem na diecie umieram, ale trudno i tak jeszcze przytyje i tak jestesmy w ciazy a nie na diecie ![]() ![]() Cytat:
i was tez z nich pozdrawiam co napisalam wyzej Cytat:
bo akurat mam dzisiaj imieiny z tej okazji zjadlam lody balkaliowe z algidy ![]() kawaleczek tylko WSZYSTKIE AGNIESZKOM OD AGNIESZKI WSZYSTKIEGO NAJ STAWIAM PICCOLO ![]() ![]() Cytat:
moze cie poprostu cos uciska ![]() a ja namowilam ciocie, zeby jutro zrobila na obiad placki po zbojnicku a wy tu o plackach gadacie hehe okej u mnie egeneralnie wszystko okej mala duzo kopie tutejsze powietrze mi duzo sluzy jestem bardziej zmeczona ale brzuch sie napina czesto wiec staram sie duzo odpoczywac lece grac w tysiaca i na oscypki buziaki |
|||||||
|
|
|
#3749 |
|
Wtajemniczenie
|
anula, znalazłam takie dwa wątki o kłującym bólu pod piersiami w ciąży:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,585,8...rsia_.html?v=2 https://polki.pl/forum/showthread.php?t=2587
|
#3750 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękujemy za pozdrowienia
![]() ale robicie mi dzisiaj smaki najpierw na placki ziemniaczane teraz na oscypki... ddaaiissyy jesteś okrutna ale zobaczysz że jeszcze wszystkie was przegonię
główny cel: powrót do dawnej sylwetki Edytowane przez vanes Czas edycji: 2011-01-21 o 19:51 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.

. A muszę, bo w przeciwnym razie nie mogłabym normalnie funkcjonować i pewnie ciąży też bym nie donosiła.
Przemyślę to jeszcze 
czyt wizaz

szczególnie teraz w ciąży, ale ważne jest to, że została rozpoznana i możesz się leczyc
Czekamy na Ciebie fasolko
. Normalnie miałam jakis atak paniki, wydawało mi się, że mam jakieś straszne bóle, skurcze i w ogóle, serce zaczęło bic jak oszalałe, dzidzia kopała straszliwie - i ze snu nici. Do tej pory mi nie przeszło, boję się o tą moją niunię strasznie 
ale jakoś dałam radę, choć pierwsze 20-25 minut po wypiciu to była dla mnie katorga, nie wiedziałam czy zaraz zemdleję czy
Chciałam się napić wody ale nie doszłabym do dyspozytora więc oparłam się o krzesło i przeczekałam najgorsze a później było już dobrze
Może lepiej zapytać o to lekarza bo w internecie to wiadomo, 15 różnych opinii znajdziesz i żadna może nie dotyczyć Ciebie