|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych włosków. część 2 :)
Cytat:
![]() Cytat:
Także cieszę się, że mogłam pomóc
|
|
|
#2732 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że nie da się tak, żeby tydzień były króciutkie, a później spowrotem wrócić do długich ![]() Myślę, że jakbym miała już całe swoje to nie korciłoby mnie tak do ścięcia włosów, a teraz póki mam tyle farbowańców, jednocześnie zniszczonych i bądź co bądź w porównaniu z naturalkami sianowatych to zapala mi się taka żaróweczka w główce "a może by tak ściąć", tym bardziej, że kolor farbowańców i naturalek trochę od siebie odbiega... Ale wzięłam się za intensywne olejowanie włosów, może ich stan się poprawi na tyle, że nie będzie mnie już korciło
|
|
|
#2734 |
|
Zadomowienie
|
To juz wszystko zalezy od Ciebie
W sumie sama bym chyba sciela,jakbym miala bardzo zniszczone wlosy...Najwazniejsze bys juz nie farbowala,bo w koncu farby to samo zlo pouzywaj tych oleji i moze bedzie dobrze |
|
|
|
#2735 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zapuszczaj swoje , na pewno nie pożałujesz
|
|
|
#2736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2737 |
|
Zadomowienie
|
o kurczę, dziewczyny, ale się rozpisałyście, chyba muszę tu częściej zaglądać
![]() prezentuję moje odrosty, wiek: 4 miesiące ![]() już powoli wątpię, mam wrażenie, że w ogóle nie rosną no i te odrosty w porównaniu do farbowanych - wygląda to jakbym siwiała ![]() no ale twarda jestem, i omijam te przeklęte półki z farbami
|
|
|
|
#2738 |
|
Raczkowanie
|
Dzieczyny, wszystkie odrosty są piekne
Nie wolno sie poddawać, tylko trwać dalej w swoim postanowieniu dążenia do naturalnych włosów ![]() A u mnie w czwartek minął rok odkąd przestałam farbowac
|
#2739 |
|
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj sobie zrobiłam na imprezę szamponetką z joanny kawowy brąz. Przyjęło się tylko od połowy włosów, tzn od góry, tam gdzie takie zdrowe i gładkie, a ta reszta tak sobie. Ale i tak fajnie bo są takie błyszczące. Tyle ze mi się zmywało porządnie już jak spłukiwałam odżywkę
w sumie dobrze - bo mam pewność że się cała wypłucze. Tak samo jak ta którą zastosowałam w październiku, na osiemnastkę kuzyna. Normalnie była tylko na imprezę... a potem umyłam głowę po olejowaniu uprzednim, 2x i po szamponetce ani śladu (na odroście jak i na farbowańcach). Już bym chciała mieć swoje naturalki aż za ucho... mmm ![]() Dziewczyny którym zależy na długości jak i na naturalnych, co robicie jak macie kryzys? Ja to tyle razy miałam ochotę obciąć się chociaż tak do dolnej części ucha. Powstrzymuje się jednak bo chcę zapuścić długie włosy, takie jakie miałam zaczym zniszczyłam je farbowaniem Jak sobie radzicie z męczącym paradoksem ? " Obciąć, to zostanie mało farbowańców" "ale jak obetnę to będę myślała jakie już długie bym miała za pare miesięcy gdybym teraz nie obcieła" Mi to jeszcze facet nie pozwala obciąć i wspiera w hodowaniu naturalek zakładem o czym pisałam w grę wchodzą tylko płukanki nautralne i jedna szamponetka (bo sam zauważył że one u mnie tylko jedne mycie się trzymają i nie zostawiają nawet połysku rudego po brązie) - joanny co 3-4 miesiące ostatnią użyłam w październiku, a dzisiaj kolejną... a potem to już pewnie nie użyje wcale bo powiedział że wymyśli jeszcze drastyczniejszy zakład Idę na obiadek, ciao
|
|
|
|
#2740 |
|
Raczkowanie
|
A ja od wczoraj mam już całe włoski naturalne
|
|
|
|
#2741 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bede zapuszczac i mam nadzieje,ze nie skusi mnie zafarbowac ponownieCytat:
Mnie sie podoba bardziej jasny blond ale gusta sa rózne nie![]() Cytat:
Powodzenia Cytat:
![]() Cytat:
za odwage ja bym w zyciu sie nie odwazyla Moje farbowance na szczescie nie sa zniszczone,wiec jakos przetrzymam:P
|
|||||
|
|
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak długie masz włoski (dawałaś gdzieś fotkę??))?? bo ja mam trochę wiecej niż rok na powrót i nie wiem ile mi zdążą urosnać...
|
|
|
#2743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po dwóch lub trzech miesiącach zdejmę i będę się cieszyć włoskami dłuższymi o minimum 3 cm, a przez ten czas kryzys i chęć na ścięcie minie ![]() Uprzedzając ewentualne pytania... Dredloki nie niszczą włosów, wiem z autopsji. Po 3 miesiącach noszenia nie mam nigdy nawet rozdwojonych końcówek. Włosy są w takim samym stanie jak przed założeniem tylko dłuższe (pomijam sytuacje kiedy dredloki są założone źle, jest ich zbyt dużo i za mocno obciążają cebulki albo kiedy ktoś w trakcie noszenia nie dba o włosy...)
|
|
#2744 |
|
Zadomowienie
|
NATALISIS pokaż włoski, pokaż
odwagę to Ty masz i naturalne włosy ![]() Ja chyba wyleczyłam się już z kryzysów włosowych, a jeśli już je przechodzę to przez parę minut. Patrzę w lustro i sobie mówię "mam śliczne włosy, piękny kolor włosów".
|
#2745 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zastanawiam się czy nie skrócić włosów tak do ramion.... bo i tak są zafarbowane , więc i tak będę musiała je obciąć ...
czasami sama nie wiem co mam już robić, za 15 miesięcy chcemy wziąć z tż ślub i nie wiem czy uda mi się wrócić do naturalnych włosków ...póki co mam 1,5 dm odrost, ostatnio farbowaam jakos przed wigilią jak myślicie?? dam radę??
|
|
#2746 |
|
Are you talking to me?!
|
Ja od 4 miesięcy nie farbuję włosów, co jest dla mnie sukcesem. Zwykle farbowałam 2 razy w miesiącu, bo odrost doprowadzał mnie do szaleństwa.
Sikoreczka, wszystko zależy od tego, jak szybko rosną Twoje włosy. Moje kudły po roku zapuszczania z króciutkiej 3-4 cm szczecinki sięgają ramion... Ps. Witam wszystkie dziewczyny wracające do natury
|
#2747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2748 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam się z quench. Ja po roku mam prawie w całości swoje naturalne włosy, jak już kiedyś pisałam tylko spodnia warstwa na końcach to farbowańce. Dodawałam wielokrotnie fotki, ale część zniknęła po awarii wizazu. Oto moja droga w kierunku naturalnych włosów
:1. moje pierwsze zdjęcie: połowa maja 2. po obcięciu ok 12 cm 31.05 3. 30.09 4. ostatnia wizyta u fryzjera, cieniowanie i prawie mój naturalny kolor 26.10 5. zdjęcie sprzed chwili- przepraszam, że takie mokre, ale tylko wtedy są w miarę proste
|
#2749 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć jeszcze około 4 miesiące i mi również stuknie rok!Cytat:
Hmm jak mam kryzys oglądam sobie zdjęcia długich, zadbanych włosów No i właśnie dochodzę do tego, że wiem, że jak obetnę to będę żałować i ta myśl trochę mi pomaga Dzisiaj jak o moim pomyśle podcięcia włosów powiedziałam babci to powiedziała, żebym nie obcinała, więc się słucham ![]() Cytat:
To super, ale ja bym się nie odważyła na 4 cm! Sama mam teraz około 13 cm i to stanowczo za krótko jak dla mnie, żebym ścięła do samych naturalek Cytat:
Może wstawię później foto moich odrostów przy czarnych włosach, wtedy to dopiero wyglądało jakbym siwiała ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
|
|
|
#2750 |
|
Raczkowanie
|
karolcia2106 mi za nie caly miesiac tez stuknie roczek i tez ide chyba sie tak obciasc zeby glownie naturalki mi zostaly;P tzn tez mysle zeby od spodu zostawic dluzsze troszke i najwyzej tam zostanie troche farby...;P
Ahhh dziewczynki Nisim dziala cuda z moimi wloskami! Ciekawe czy na porost cos da:P
|
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2752 |
|
Raczkowanie
|
Nie nie, takie włosy były dla mnie stanowczo za krótkie
Może ładnie wyglądają na zdjęciu, bo to świeżo po fryzjerze, wymodelowane wyprostowane- później miałam na głowie jeden wielki lok, wywijały się, nie wchodziły do kucyka.Tęsknię za tymi
|
#2753 | |
|
Are you talking to me?!
|
Cytat:
I tak się zastanawiam nad tym nisimem... Skład nie powala niestety; z drugiej strony silikony mi szczególnie nie szkodzą, ba - pozwalają utrzymać w ryzach moje dekoloryzowane kłaki. Tylko czy on w ogóle wykazuje jakieś działanie?
|
|
#2754 |
|
Raczkowanie
|
Używam dopiero od tygodnia więc niewiele mogę powiedzieć jeszcze na jego temat... Cala chemia i silikony cudownie sluza moim wlosą, są takie sypkie, mega sie blyszcza i w ogole. Tylko ze ja bym chciala szybszego porostu, no ale po tygodniu wiele nie powiem. Moze jakos na dniach zmierze odrost i zobacze czy cos szybciej rosną jak zapewnia producent. Wiem ze ktoras z wizażanek używa teraz też Nisimu i to zaczela wczesniej niż ja ale niestety o efektach nic nie napisala jeszcze
|
|
#2755 |
|
Are you talking to me?!
|
Przebrnęłam przez wątek nisimowy, widziałam nawet swatche ale... nie jestem do końca przekonana
|
#2756 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chcesz odżywić swoje włosy zniszczone dekoloryzacją polecam Ci olejowanie (choć na większe efekty trzeba trochę poczekać to efekt się utrzymuje) i jakieś dobre maski typu kallos latte (na moje włosy świetnie działa, troszkę je ujarzmia, zmiękcza). Cytat:
Cytat:
Zwróć uwagę na to, że: - ampułki Radical to kuracja przeciw wypadaniu włosów, - Joanna Rzepa i ampułki są kuracją wzmacniającą włosy, zmniejszającą przetłuszczanie - Seboradin również jest kuracją wzmacniającą włosy, zmniejszającą przetłuszczanie (choć nie wiem o który dokładnie Ci chodzi) i nigdzie producent nie obiecuje szybszego wzrostu włosów, a to, że niektórym szybciej po nich rosną włosy, to raczej efekt uboczny.
|
|
|
#2757 |
|
Are you talking to me?!
|
Dzięki xyolax za wyjaśnienie
Na włosy też nakładam olej, a w zasadzie mieszankę oleju kokosowego i migdałowego. Czasami nakładam też sojowy, ale staram się z nim nie przesadzać, bo soja mnie alergizuje... Chyba daruję sobie ten nisim. Za tę cenę mogę faktycznie nabyć coś super...
|
#2758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może spróbuj oliwy z oliwek? Jeśli już chcesz za wszelką cenę przyspieszać porost to spróbuj od Alpecinu C1 lub toniku. Szampon kosztuje w okolicach 18-25 zł, tonik około 30 zł. Można kupić zestaw szampon + tonik za 45 zł. Co prawda MEGA efektów nie zauważyłam (ale na mnie to nic nie działa ) ale włosy rosły mi trochę szybciej jak używałam tego, co prawda stosowałam też kilka innych rzeczy równocześnie to napewno jakiś wpływ przypisuję jemu, tym bardziej, że na wiele dziewczyn działa on właśnie przyspieszająco
|
|
|
#2759 | |
|
Are you talking to me?!
|
Cytat:
Nie zależałoby mi w sumie na przyspieszeniu porostu, gdyby nie to, że włosy dekoloryzowane po prostu się ... kruszą. Nie ma co się oszukiwać, dekoloryzacja, nawet przeprowadzona w dobrym salonie, jest zabójstwem dla pasm. Teraz jak przejadę po włosach, czuję wyraźną różnicę między włosem naturalnym, a dekoloryzowanym... Początkowo zastanawiałam się, czy nie obciąć włosów na krótko, ale moje włosy są falowane, z tendencją do puszenia i doskonale wiem, że nie poradziłabym sobie bez prostownicy i tony środków do stylizacji. A przecież nie o to chodzi, by zdrowe włosy katować chemią. Dlatego zależy mi na tym, by jak najszybciej pozbyć się uszkodzonej części włosa. A patrząc na obecny odrost, na taki krok będę mogła sobie pozwolić najwcześniej... za rok
|
|
#2760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odstaw suszarkę, prostownicę, lokówkę, obetnij możliwie jak najwięcej włosów, jeśli nie chcesz ich dużo skracać to obetnij chociaż cm więcej od długości na której Ci się kruszą, zaopatrz się może w waxa, olejuj włoski, chroń końcówki, ja byłam nawet na saunie parowej u fryzjera, ale efektów nie widziałam ;-)
![]() Edytowane przez xyolax Czas edycji: 2011-01-23 o 15:32 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:33.

co do lekarzy to kto ich lubi...Ja od jakiegos czasu mam problem z gardlem i nie potrafie sie wyleczyc ale moze mi sie uda namówic lekarza na wymaz...Co do dlugosci moich wlosów to marza mi sie dluzsze o 10 cm

pouzywaj tych oleji i moze bedzie dobrze

ostatnią użyłam w październiku, a dzisiaj kolejną... a potem to już pewnie nie użyje wcale bo powiedział że wymyśli jeszcze drastyczniejszy zakład
za odwage

odwagę to Ty masz