|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
|
12 | 21,43% |
| Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
|
37 | 66,07% |
| II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
|
7 | 12,50% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
agus87 czujemy sie pozdrowione
![]() za mnie zjedz kwasnice bo ja uwielbiam, taka kwasniusia anula_81 ja mysle, ze jak do jutra Ci nie przejdzie to idz do lekarza, chociazby ze wzgl na swoj spokoj. moria44 super linki, kazdej z nas moga sie jeszzce kiedys przydac
|
#3752 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
Bardzo się tego obawiałam, ale nadzwyczaj dobrze to znoszę... Nie chcę wchodzić w Twoje prywatne sprawy, ale nie próbowałaś jednak ich odstawić? wiesz, w ciąży organizm może naprawdę wiele. |
|
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
agus87 polskie gory
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
kasia pożeram hamburgera ze stuska
|
|
|
|
#3755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze sie odciac od neta bo doczytam zaraz setki glupot i sie bede martwic, dziekuje za linki kochana, postaram sie i tak jutro zadzwonic do szpitala choc juz czuje ze mnei zlekcewaza jak zwykle![]() Agus ale ci tych gor zazdroszcze..dobrze ze tu tez mamy sporo to jak mnie jutro nic nei bedzie klulo to jakis spacer musowo i milego pobyu zycze, a na lewym boku masz racje spi sie najlepiej![]() bede was podgladac ale powoli sie zmywam
|
|
|
|
|
#3756 |
|
Zadomowienie
|
Oj dziewczyny, ale wy nabijacie te posty! Aż miło się czyta. Ja nadal walczę z przeziębieniem, jestem przez nie strasznie rozbita. Najchętniej wpakowałabym się już do łóżka. Lekarka kazała mi łykać rutinoscorbin i leżeć jak najwięcej... Oby mi szybko przeszło. Na dodatek dzidzia dzisiaj wariuje - chyba urządza sobie jakąś dyskotekę...
agus87 - jak ja ci zazdroszczę
|
|
|
|
#3757 |
|
Wtajemniczenie
|
mmm a ja już po kolacji mamusia zrobiła pyszną sałatkę z pomidorkiem i cebulką kanapeczki z serkiem z szynką itd ale się najadłam
![]() i to właśnie najedzona ja
|
#3758 |
|
Raczkowanie
|
Kochane nie dam rady Was dzis nadrobic, może w weekend ale mam do Was pytanko. Otóż byłąm dzis u gin i dostalam skierowanie na tolerancje glukozy i mam pewien problem a nawet dwa. po pierwsze kazała mi rozpuścic 50g glukozy w 1/3 szklanki a po drogie przyzadzic ja samodzielnie w domu. Czy to nie za mala porcja wody ? Czy nie powinnam tego rozrobic na miejscu? Czy nie zmieni swoich właściwosci podczas transportu? Czy któraś z Was też miała w tak małej ilości wody rozpuscic? Bo sama nie wiem
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tu znów cicho... Przejrzałam całe allegro i nie mam, co czytać :P Tż chce film oglądać, ale ja znów nie mam ochoty
|
|
|
#3760 |
|
Zadomowienie
|
vanes - śliczny brzuszek
Piękne mieszkanko dla maleństwaTheXanthippe - wydaje mi się, że ilość wody nie jest ważna - mniej łatwiej wypić. Nie spotkałam się jednak z zaleceniem, żeby samemu w domu przygotować - co najwyżej brałam wodę mineralną ze sobą |
|
|
|
#3761 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a później siedziałam godzinę w poczekalni po czym poprosili mnie na kolejne kłucie żeby pobrać krew a 50g glukozy miałąm rozpuszczone w 250ml wody najgorsze badanie jakie może być bardzo nie przyjemne...
|
|
#3762 |
|
Zadomowienie
|
Xanthippe,właśnie, ja dzisiaj miałam iść na glukozę, ale źle się czułam i idę jutro z mężem. Też się zastanawiam czy ja mam tą glukozę sama w domu rozmieszać z wodą czy jak? Nikt mi nic nie powiedział. Ja mam 75g...ile tam wody trzeba? Moria, Ty dzisiaj byłaś, to jak było z ta glukozą i w ogóle te dziewczyny które były może napiszą? Rozrobiłyście w domu tą glukozę i w takiej pitnej formie do lab, czy oni tam dopiero dolewają wody?
O,to jeszcze muszą mi tam szklankę dać ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Aż zadzwoniłam do laboratorium Podobno nie muszę mieć tej glukozy ze sobę, oni mają tam na miejscu, 2 razy krew pobierana z żyły Ale cytrynę za to chyba wezmę ze sobą
Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-01-21 o 21:03 |
|
|
|
#3763 |
|
Wtajemniczenie
|
witam wieczorowa pora....
ale jestem masakrycznie zmeczona. zakupy do remontu trwaja, tz w niedziele mnie opuszcza, nie wiem jak to udzwigne wszystko sama tyle mi pomaga.....agus wypoczywaj w gorach, ale masz fajnie! ehhh mnie glukoza czeka za jakies 2 tyg, ciekawe jak to zniose
|
|
|
|
#3764 |
|
Zadomowienie
|
Ja w pierwszej ciąży brałam na badanie glukozę (odpowiednią ilość - 50 lub 75) i wodę mineralną. Najpierw pobierano mi krew na czczo ( przy 50 z palca), potem wypijałam glukozę - niepełną szklankę płynu. Podobnie było przy drugim badaniu - tylko krew pobierana z żyły.
|
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam kupioną glukozę 75g
oni mi sami w laboratorium rozrobili w takim plastikowym kubeczku jednorazowym, czyli gdzies 200ml wody najpierw pobrali mi krew z żyły na czczo, później pyszny napoik i za godzinke znów (ale to była 3punktowa) i po 2 znów
|
|
|
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie glukoza czeka, ale dopiero po walentynkach, które swoją drogą będą półrocznicą mojego małżeństwa :P I jak tu nie świętować?
Ogarnęłam wreszcie wyprawkę dla dzidzi... Wiem już dokładnie, co chcę I bardzo mnie to cieszy, bo do tej pory to było takie chaotyczne ![]() No, poza maściami itp., tego jeszcze nie opanowałam, ale zamierzam w najbliższym czasie ![]() Mam też nadzieję, że nie przesadziłam z ilością, bo to pierwszy raz :P Najwyżej sprzedam albo oddam innej przyszłej mamie część.
|
|
#3767 |
|
Rozeznanie
|
ja idę na glukozę (50) we wtorek
nie dostałam recepty na glukozę, więc zakładam, że mi dadzą na miejscu i przygotują
|
|
#3768 |
|
Wtajemniczenie
|
ja musze zrobic do 10tego lutego
mam do zrobienia 6 badan, 3 w zwiazku z tym swedzeniem skory, hemoglobine, no i glukoze (mocz osobno) jak mi pobiara tyle krwii to znowu anemia mi sie poglebi hahaha |
|
|
|
#3769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wyrostek raczej bym weliminowała - za wysoko ![]() Trzymaj się kochana
|
|
|
#3770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W laboratorium ci dadzą, Agus zjedz jutro zam mnie też tego placka
|
|
#3771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak mi dal znac o sobie wyrostek to bol promieniowal na noge, no i boli bardzo nisko, dziewczonka ma racje |
|
|
|
|
#3772 |
|
Zadomowienie
|
Moria, ale super sprawa z tą Adopcją Serca. Od jak dawna jesteś mamą tego chłopczyka? Długo trwały formalności? Chłopiec na moje oko ma 4-5 lat, na pewno przesłodkie te rysunki
Sama zaczęłam się nad tym zastanawiać. Takie biedne te dzieciaczki na tej stronie
|
|
|
|
#3773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Doooooobry
![]() Noo, teraz to widać, że jesteś w ciąży Co do glukozy: Ja miałam 75 - pielęgniarka rozpuściła mi ją na miejscu w dużym kubku ciepłej wody i wcisnęła mi pół cytryny, którą ze sobą przyniosłam. Powiedziała też, że jeśli będzie mi ciężko wypić, to mogę sobie dolewać wody z dyspozytora aby nie było to takie intensywne. Zrobiłam jedną małą dolewkę bo takie rozcieńczanie nie pomagało za wiele a robiło się w kubku więcej do wypicia ![]() Tak więc można pić Cytat:
http://moria44.fotosik.pl/albumy/213577.html#e Na ostatnim jest najstarszy, ma około 5 lat a teraz idzie mu już 7 roczek, 11 listopada skończył 6. Opiekuję się nim od 3 lat więc trafił mi się w sumie maluszek Formalności nie trwały długo ale ja go "adoptowałam" gdy w programie było około 30 dzieci teraz jest kilkaset co mnie oczywiście bardzo cieszy ![]() Pomagać można też ogólnie wszystkim dzieciom z programu nie czekając na adopcję indywidualną. Można wysyłać paczki ale są b. drogie więc ja raczej wpłacam pieniądze na konkretny cel, np. 10kg cukru, kurę lub świnkę Ale potrzebne są nawet zeszyty i ołówki bo często dziecko tylko dlatego nie idzie kilka-kilkanaście km do szkoły bo nie ma ołówka Tutaj jest strona stowarzyszenia: http://sercedlaafryki.pl/ Afryka to temat rzeka, mogłabym pisać i pisać ale nie chcę zaśmiecać naszego wątku w gdyby ktoś chciał dowiedzieć się czegoś więcej lub zadać konkretne pytanie to odsyłamdo wątku o Misji w Zambii: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=327837
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-01-22 o 07:29 |
|
|
|
|
#3774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mnie czeka dziś przeprowadzka..Tak więc idę dokończyć pakowanie .Miłe go dnia mamuśki.
|
|
#3775 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was brzuchatki
![]() dziękuję Moria Dziewczyny nawet nie macie pojęcia jak mi się dzisiaj źle spało co chwilę się budziłam i myślałam że coś jest nie tak a to wszystko chyba z tego przejedzenia...w domu tyle nie jem ale u mamy... po prostu nie umiałam się oprzeć tu nawet herbata smakuje lepiej całą noc miałam taki twardy brzuch jakby napięty a dzidziuś mój kochany skakał jak szalony... nie spałam gdzieś do 4 nad ranem później zasnęłam na trochę i obudziłam się teraz no i jest wszystko ok ![]() popijam właśnie mleczko z miodem... och chyba tego mi brakowało ![]() powodzenia aniu jeszcze trochę i wypoczniesz
główny cel: powrót do dawnej sylwetki Edytowane przez vanes Czas edycji: 2011-01-22 o 08:27 |
|
|
|
#3776 |
|
Zadomowienie
|
Witam serdecznie w sobotni poranek!
|
|
|
|
#3777 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no a przy przewracaniu z boku na bok to już w ogóle są cyrki i chyba budzę się wtedy za każdym razem, czuję jak brzuch mnie ciągnie tak po bokach jakby się mięśnie chciały rozerwać.Czasem się budzę gdy śpię na plecach i mnie wszystkie wnętrzności bolą, jakbym mi ktoś kamień na brzuch położył ![]() No a do tego czasem tak jak piszesz, przebudzę się, chcę szybko zasnąć a Iguśka zaczyna harce ![]() Ja nie śpię dziś od 5 i tak mi się chce kawy, takiej mojej z żeliwnej kafeterki z dużą ilością spienionego mleka Nic, idę pod prysznic to się może dobudzę ania2631 Acha, w nocy śniły mi się wózki bo wczoraj TŻ znów mi zadziałał na nerwa, bo znów wyjechał z tekstem, że czarnego wózka nie kupimy (mimo, że obojgu nam się ten kolor podoba) bo później będzie trudno sprzedać więc zaproponowałm, że w takim razie dam już teraz ogłoszenie na allegro z zapytaniem jaki kolor wybiera przyszły kupujący to taki kupię![]() I jeszcze miałam koszmar, po prostu straszny i dziwaczny. Moja mama leciała samolotem, wracała skądś do domu i ja się strasznie o nią martwiłam i bałam czy się nic nie stanie. Czekałam na nią w moim rodzinnym domu z tatą, TŻ i siostrami no i wchodzi do pokoju tata i mówi, że mama nie ż....e ....normalnie tak mi się gorąco i słabo zrobiło i tylko krzyczałam "nie!nie!" no i tata mówi "żartowałem, już jest na dole".... Okropne to było
|
|
#3778 | |
|
Wtajemniczenie
|
witm spioszki z rana
chyba sie wczoraj przeziebilam w ikei, albo poprostu moj organizm po tygodniu latania od rana do nocy jest lekko nadwyrezony, bo zle sie dzisiaj czuje, mam katar itd Cytat:
normalnie plakac mi sie chce jak ogladam te zdjecia, chyba dlatego ze jak sobie pomysle ile tam dzieci jest samych, przez jakie pieklo przechodzi.... no nic, trzeba przyznac moria ze masz niezlego przystojniaczka ,poczytam o tej adopcji , ale pomyslalam sobie czy jest pewne ze on ta pomoc od ciebie dostaje? przeciez tam sie dzieja takie rzeczy, tyle sie naogladalam i naczytalam o tym ze niejednokrotonie pomoc nie trafia tam gdzie powinna, i teraz mi sie tak nasunelo... |
|
|
|
|
#3779 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
wczoraj w domu byłam o 20 45
Cytat:
hahah ależ jestem mądra:P a bardzo duzo osob oblało wiec w szoku jestem. a wynikow drugirgo nie mam jeszcze.Cytat:
i tak najorginalniejsza jest Guantanamera hihoki juz podaje bo obiecuje ze sa pycha ![]() ale proporcje na oko:P gotujesz okolo 5 ziemniakow sredniej wielkosci jak ostygną to ugniatasz bardzo dokładnie do tego wbijasz jedno jajko szczypta soli kostka bialego sera i mąka pszenna ale to na oko aż stworzy sie gładka masa odchodzaca od rąk. z ciasta wałkujesz ruloniki i kroisz na kopytka gotujesz do wypłyniecia na osolonej wodzie na patelni na masełku podsmazasz bułke tarta wersja 1: mozna wrzucic ugotowane kopytka i je podsmazyc wersja 2: mozna polac bułka tarta kopytka na talerzu sypiesz to cukrem i cynamonem w proszku i jesz aż się będą uszy trzęsły polecam ![]() Cytat:
ze naszym skarbom jest tam tak miło![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mi sie tak raz dziecko odwróciło ze czułam je bezpośredni pod skóra nie wiem jak to okreśłic ale cuzłam jakby byl od razu pod naskurkiem taka własnie kula twarda ![]() a moja dzidzia taka spokojna ze zaczynam sie martwic słabo fika mam nadzieje ze to po porstu spokojniejszy dzien i nic złego sie tam nie dzieje...z moim gardłem masakra, psiknełam pare razy biopareksem zobaczymy czy pomoze. macie cudowne brzuszki i takie malutkie
|
|
#3780 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.

. A muszę, bo w przeciwnym razie nie mogłabym normalnie funkcjonować i pewnie ciąży też bym nie donosiła.

Podobno nie muszę mieć tej glukozy ze sobę, oni mają tam na miejscu, 2 razy krew pobierana z żyły
tyle mi pomaga.....
A wyrostek raczej bym weliminowała - za wysoko
Czekamy na Ciebie fasolko
.Miłe go dnia mamuśki.
och chyba tego mi brakowało
i brzuszek jaki ładny. Urósł