Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-21, 19:56   #3751
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

agus87 czujemy sie pozdrowione
za mnie zjedz kwasnice bo ja uwielbiam, taka kwasniusia

anula_81 ja mysle, ze jak do jutra Ci nie przejdzie to idz do lekarza, chociazby ze wzgl na swoj spokoj.

moria44 super linki, kazdej z nas moga sie jeszzce kiedys przydac

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 20:01   #3752
canela
Zadomowienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Kasiu, ja już od kilku m-cy nie miałam 'ataku', ale cały czas na lekach jadę. A muszę, bo w przeciwnym razie nie mogłabym normalnie funkcjonować i pewnie ciąży też bym nie donosiła.
I tak źle i tak niedobrze
p.s. depresja to nie nerwica.
Ja miałam podobną sytuację, bo na nerwicę leczę się od prawie dwóch lat. Ale w momencie jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży moja lekarka kazała mi je natychmiast odstawić - bez żadnego okresu przejściowego, zmniejszania dawek... Powiedziała, że to za duże ryzyko.

Bardzo się tego obawiałam, ale nadzwyczaj dobrze to znoszę... Nie chcę wchodzić w Twoje prywatne sprawy, ale nie próbowałaś jednak ich odstawić? wiesz, w ciąży organizm może naprawdę wiele.

próbki i odlewki
canela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 20:01   #3753
principessina
Zakorzenienie

agus87 polskie gory zazdroszcze swiezego powietrza, wypoczywaj Kochana i wcinaj dobre zarelko mniammm oscypkiiiiiiiiiiiiiiiiiii i
Stary 2011-01-21, 20:04   #3754
andziot
Zakorzenienie

kasia pożeram hamburgera ze stuska

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 20:05   #3755
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
anula, znalazłam takie dwa wątki o kłującym bólu pod piersiami w ciąży:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,585,8...rsia_.html?v=2
https://polki.pl/forum/showthread.php?t=2587
'ten na gazecie pl tez znalazlam, stad moje przypuszczenia na temat woreczka, ale nie zamierzam sie juz zamartwiac, leze i powypoczywam, poobijam sie mowiac prosto, w TV leci uwaga....Miss Congeniality (Miss Agent w PL?!?!) z Sandra Bullock, wiec malo ambitna rozrywka akurat na bole w gornej czesci brzucha musze sie odciac od neta bo doczytam zaraz setki glupot i sie bede martwic, dziekuje za linki kochana, postaram sie i tak jutro zadzwonic do szpitala choc juz czuje ze mnei zlekcewaza jak zwykle
Agus ale ci tych gor zazdroszcze..dobrze ze tu tez mamy sporo to jak mnie jutro nic nei bedzie klulo to jakis spacer musowo i milego pobyu zycze, a na lewym boku masz racje spi sie najlepiej

bede was podgladac ale powoli sie zmywam

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 20:13   #3756
Weredka
Zadomowienie

Oj dziewczyny, ale wy nabijacie te posty! Aż miło się czyta. Ja nadal walczę z przeziębieniem, jestem przez nie strasznie rozbita. Najchętniej wpakowałabym się już do łóżka. Lekarka kazała mi łykać rutinoscorbin i leżeć jak najwięcej... Oby mi szybko przeszło. Na dodatek dzidzia dzisiaj wariuje - chyba urządza sobie jakąś dyskotekę...
agus87 - jak ja ci zazdroszczę
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 20:51   #3757
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

mmm a ja już po kolacji mamusia zrobiła pyszną sałatkę z pomidorkiem i cebulką kanapeczki z serkiem z szynką itd ale się najadłam

i to właśnie najedzona ja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00441.jpg (17,5 KB, 22 załadowań)

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 20:54   #3758
TheXanthippe
Raczkowanie

Kochane nie dam rady Was dzis nadrobic, może w weekend ale mam do Was pytanko. Otóż byłąm dzis u gin i dostalam skierowanie na tolerancje glukozy i mam pewien problem a nawet dwa. po pierwsze kazała mi rozpuścic 50g glukozy w 1/3 szklanki a po drogie przyzadzic ja samodzielnie w domu. Czy to nie za mala porcja wody ? Czy nie powinnam tego rozrobic na miejscu? Czy nie zmieni swoich właściwosci podczas transportu? Czy któraś z Was też miała w tak małej ilości wody rozpuscic? Bo sama nie wiem
Stary 2011-01-21, 20:55   #3759
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
mmm a ja już po kolacji mamusia zrobiła pyszną sałatkę z pomidorkiem i cebulką kanapeczki z serkiem z szynką itd ale się najadłam

i to właśnie najedzona ja
Teraz już więcej widać

Ale tu znów cicho... Przejrzałam całe allegro i nie mam, co czytać :P
Tż chce film oglądać, ale ja znów nie mam ochoty

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 20:58   #3760
Weredka
Zadomowienie

vanes - śliczny brzuszek Piękne mieszkanko dla maleństwa
TheXanthippe - wydaje mi się, że ilość wody nie jest ważna - mniej łatwiej wypić. Nie spotkałam się jednak z zaleceniem, żeby samemu w domu przygotować - co najwyżej brałam wodę mineralną ze sobą
Stary 2011-01-21, 20:59   #3761
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
Kochane nie dam rady Was dzis nadrobic, może w weekend ale mam do Was pytanko. Otóż byłąm dzis u gin i dostalam skierowanie na tolerancje glukozy i mam pewien problem a nawet dwa. po pierwsze kazała mi rozpuścic 50g glukozy w 1/3 szklanki a po drogie przyzadzic ja samodzielnie w domu. Czy to nie za mala porcja wody ? Czy nie powinnam tego rozrobic na miejscu? Czy nie zmieni swoich właściwosci podczas transportu? Czy któraś z Was też miała w tak małej ilości wody rozpuscic? Bo sama nie wiem
to rzeczywiście dziwne ja miałam glukoze robioną na miejscu bo przeciez wcześniej muszą pobrać krew.
a później siedziałam godzinę w poczekalni po czym poprosili mnie na kolejne kłucie żeby pobrać krew
a 50g glukozy miałąm rozpuszczone w 250ml wody najgorsze badanie jakie może być bardzo nie przyjemne...

Stary 2011-01-21, 21:20   #3762
spice1985
Zadomowienie

Xanthippe,właśnie, ja dzisiaj miałam iść na glukozę, ale źle się czułam i idę jutro z mężem. Też się zastanawiam czy ja mam tą glukozę sama w domu rozmieszać z wodą czy jak? Nikt mi nic nie powiedział. Ja mam 75g...ile tam wody trzeba? Moria, Ty dzisiaj byłaś, to jak było z ta glukozą i w ogóle te dziewczyny które były może napiszą? Rozrobiłyście w domu tą glukozę i w takiej pitnej formie do lab, czy oni tam dopiero dolewają wody?

O,to jeszcze muszą mi tam szklankę dać

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Aż zadzwoniłam do laboratorium Podobno nie muszę mieć tej glukozy ze sobę, oni mają tam na miejscu, 2 razy krew pobierana z żyły Ale cytrynę za to chyba wezmę ze sobą

Zęby Hanusi

Edytowane przez spice1985
Czas edycji: 2011-01-21 o 21:03
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 21:20   #3763
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

witam wieczorowa pora....
ale jestem masakrycznie zmeczona. zakupy do remontu trwaja, tz w niedziele mnie opuszcza, nie wiem jak to udzwigne wszystko sama tyle mi pomaga.....

agus wypoczywaj w gorach, ale masz fajnie!

ehhh mnie glukoza czeka za jakies 2 tyg, ciekawe jak to zniose
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 21:24   #3764
Weredka
Zadomowienie

Ja w pierwszej ciąży brałam na badanie glukozę (odpowiednią ilość - 50 lub 75) i wodę mineralną. Najpierw pobierano mi krew na czczo ( przy 50 z palca), potem wypijałam glukozę - niepełną szklankę płynu. Podobnie było przy drugim badaniu - tylko krew pobierana z żyły.
Stary 2011-01-21, 21:30   #3765
andziot
Zakorzenienie

ja miałam kupioną glukozę 75g
oni mi sami w laboratorium rozrobili w takim plastikowym kubeczku jednorazowym, czyli gdzies 200ml wody
najpierw pobrali mi krew z żyły na czczo,
później pyszny napoik i za godzinke znów (ale to była 3punktowa) i po 2 znów

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 21:32   #3766
matallewar
Zakorzenienie

Mnie glukoza czeka, ale dopiero po walentynkach, które swoją drogą będą półrocznicą mojego małżeństwa :P I jak tu nie świętować?

Ogarnęłam wreszcie wyprawkę dla dzidzi... Wiem już dokładnie, co chcę I bardzo mnie to cieszy, bo do tej pory to było takie chaotyczne
No, poza maściami itp., tego jeszcze nie opanowałam, ale zamierzam w najbliższym czasie

Mam też nadzieję, że nie przesadziłam z ilością, bo to pierwszy raz :P Najwyżej sprzedam albo oddam innej przyszłej mamie część.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 21:34   #3767
caffelate05
Rozeznanie

ja idę na glukozę (50) we wtorek
nie dostałam recepty na glukozę, więc zakładam, że mi dadzą na miejscu i przygotują

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 21:43   #3768
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

ja musze zrobic do 10tego lutego

mam do zrobienia 6 badan, 3 w zwiazku z tym swedzeniem skory, hemoglobine, no i glukoze (mocz osobno) jak mi pobiara tyle krwii to znowu anemia mi sie poglebi hahaha
Stary 2011-01-21, 21:47   #3769
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
dobrze ze was podczytywalam troche w pracy bo bym nie nadrobila a tak to tylko 6 stron

mialam dzisiaj niezle przeboje w pracy, pisalam wam kiedys, ze mialam kolke , dzisiaj w pracy tak mnie dopadlo, taki palacy klujacy bol w prawym boku wysoko prawie ponad brzuchem zaraz pod biustem, az sie nei moglam podniesc, bolalo strasznie po 20 minutach przeszlo,ale to juz ktorys raz, boli jak kolka, ale nie wiem co to, wyczytalam w necie, ze moze dziecko na watrobe naciska, kurcze nie wiem, mama mnie wystrasyzla ze w ciazy czesto odzywa sie wyrostek. jak nie bedzie znowu bolalo w weekend to chyba sie wybiore do spzitala bo sie martwie.
poradzcie cos?!?!!?
Anula ja już Ci wczoraj pisałam, że moim zdaniem to kolka żółciowa, która niestety bardzo często się zdarza w ciąży. Mnie dopadła już kilka razy, ale taka krótkotrwała, jak mnie dopadnie taka dłuższa to od razu do szpitala - niestety jedyne leczenie z tego co wiem, to usunięcie woreczka A wyrostek raczej bym weliminowała - za wysoko
Trzymaj się kochana
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 21:54   #3770
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
ja idę na glukozę (50) we wtorek
nie dostałam recepty na glukozę, więc zakładam, że mi dadzą na miejscu i przygotują
glukoze można kupić bez recepty,nawet nie ma takiej na recepte.
W laboratorium ci dadzą,
Agus zjedz jutro zam mnie też tego placka

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 21:55   #3771
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Anula ja już Ci wczoraj pisałam, że moim zdaniem to kolka żółciowa, która niestety bardzo często się zdarza w ciąży. Mnie dopadła już kilka razy, ale taka krótkotrwała, jak mnie dopadnie taka dłuższa to od razu do szpitala - niestety jedyne leczenie z tego co wiem, to usunięcie woreczka A wyrostek raczej bym weliminowała - za wysoko
Trzymaj się kochana

jak mi dal znac o sobie wyrostek to bol promieniowal na noge, no i boli bardzo nisko, dziewczonka ma racje
Stary 2011-01-21, 22:49   #3772
spice1985
Zadomowienie

Moria, ale super sprawa z tą Adopcją Serca. Od jak dawna jesteś mamą tego chłopczyka? Długo trwały formalności? Chłopiec na moje oko ma 4-5 lat, na pewno przesłodkie te rysunki Sama zaczęłam się nad tym zastanawiać. Takie biedne te dzieciaczki na tej stronie

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 07:02   #3773
moria44
Wtajemniczenie

Dzień Doooooobry

Cytat:
(...)i to właśnie najedzona ja
Noo, teraz to widać, że jesteś w ciąży

Co do glukozy:
Ja miałam 75 - pielęgniarka rozpuściła mi ją na miejscu w dużym kubku ciepłej wody i wcisnęła mi pół cytryny, którą ze sobą przyniosłam.
Powiedziała też, że jeśli będzie mi ciężko wypić, to mogę sobie dolewać wody z dyspozytora aby nie było to takie intensywne. Zrobiłam jedną małą dolewkę bo takie rozcieńczanie nie pomagało za wiele a robiło się w kubku więcej do wypicia

Tak więc można pić

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Moria, ale super sprawa z tą Adopcją Serca. Od jak dawna jesteś mamą tego chłopczyka? Długo trwały formalności? Chłopiec na moje oko ma 4-5 lat, na pewno przesłodkie te rysunki Sama zaczęłam się nad tym zastanawiać. Takie biedne te dzieciaczki na tej stronie
Tutaj mam wszystkie zdjęcia Mabvuto:
http://moria44.fotosik.pl/albumy/213577.html#e

Na ostatnim jest najstarszy, ma około 5 lat a teraz idzie mu już 7 roczek, 11 listopada skończył 6. Opiekuję się nim od 3 lat więc trafił mi się w sumie maluszek Formalności nie trwały długo ale ja go "adoptowałam" gdy w programie było około 30 dzieci teraz jest kilkaset co mnie oczywiście bardzo cieszy
Pomagać można też ogólnie wszystkim dzieciom z programu nie czekając na adopcję indywidualną. Można wysyłać paczki ale są b. drogie więc ja raczej wpłacam pieniądze na konkretny cel, np. 10kg cukru, kurę lub świnkę Ale potrzebne są nawet zeszyty i ołówki bo często dziecko tylko dlatego nie idzie kilka-kilkanaście km do szkoły bo nie ma ołówka
Tutaj jest strona stowarzyszenia:
http://sercedlaafryki.pl/

Afryka to temat rzeka, mogłabym pisać i pisać ale nie chcę zaśmiecać naszego wątku w gdyby ktoś chciał dowiedzieć się czegoś więcej lub zadać konkretne pytanie to odsyłamdo wątku o Misji w Zambii:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=327837

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-01-22 o 07:29
moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 08:08   #3774
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień Doooooobry

Co do glukozy:
Ja miałam 75 - pielęgniarka rozpuściła mi ją na miejscu w dużym kubku ciepłej wody i wcisnęła mi pół cytryny, którą ze sobą przyniosłam.
Powiedziała też, że jeśli będzie mi ciężko wypić, to mogę sobie dolewać wody z dyspozytora aby nie było to takie intensywne. Zrobiłam jedną małą dolewkę bo takie rozcieńczanie nie pomagało za wiele a robiło się w kubku więcej do wypicia

Tak więc można pić

Na ostatnim jest najstarszy, ma około 5 lat a teraz idzie mu już 7 roczek, 11 listopada skończył 6. Opiekuję się nim od 3 lat więc trafił mi się w sumie maluszek Formalności nie trwały długo ale ja go "adoptowałam" gdy w programie było około 30 dzieci teraz jest kilkaset co mnie oczywiście bardzo cieszy
Pomagać można też ogólnie wszystkim dzieciom z programu nie czekając na adopcję indywidualną. Można wysyłać paczki ale są b. drogie więc ja raczej wpłacam pieniądze na konkretny cel, np. 10kg cukru, kurę lub świnkę Ale potrzebne są nawet zeszyty i ołówki bo często dziecko tylko dlatego nie idzie kilka-kilkanaście km do szkoły bo nie ma ołówka

Afryka to temat rzeka, mogłabym pisać i pisać ale nie chcę zaśmiecać naszego wątku w gdyby ktoś chciał dowiedzieć się czegoś więcej lub zadać konkretne pytanie to odsyłamdo wątku o Misji w Zambii:
Maria ty to masz przeogromne serce..Normalnie ciebie uwielbiam za to co robisz i wogóle za całokształt...:cmok :

A mnie czeka dziś przeprowadzka..Tak więc idę dokończyć pakowanie.Miłe go dnia mamuśki.
Stary 2011-01-22, 08:12   #3775
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

Witam Was brzuchatki

dziękuję Moria
Dziewczyny nawet nie macie pojęcia jak mi się dzisiaj źle spało

co chwilę się budziłam i myślałam że coś jest nie tak a to wszystko chyba z tego przejedzenia...w domu tyle nie jem ale u mamy... po prostu nie umiałam się oprzeć tu nawet herbata smakuje lepiej

całą noc miałam taki twardy brzuch jakby napięty a dzidziuś mój kochany skakał jak szalony... nie spałam gdzieś do 4 nad ranem później zasnęłam na trochę i obudziłam się teraz no i jest wszystko ok

popijam właśnie mleczko z miodem... och chyba tego mi brakowało

powodzenia aniu jeszcze trochę i wypoczniesz

Edytowane przez vanes
Czas edycji: 2011-01-22 o 08:27
Stary 2011-01-22, 08:40   #3776
Weredka
Zadomowienie

Witam serdecznie w sobotni poranek!
Stary 2011-01-22, 08:40   #3777
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)
Dziewczyny nawet nie macie pojęcia jak mi się dzisiaj źle spało

co chwilę się budziłam i myślałam że coś jest nie tak a to wszystko chyba z tego przejedzenia...(...)
całą noc miałam taki twardy brzuch jakby napięty a dzidziuś mój kochany skakał jak szalony...
vanes mi się wydaje, że teraz będzie się nam to zdarzać coraz częściej Ja też od kilku dni niby śpię normalnie ale często się przebudzam bo coś mnie boli, a to nadgarstki a to mi ręce drętwieją, ostatnio mnie coś przy kostce kuło no a przy przewracaniu z boku na bok to już w ogóle są cyrki i chyba budzę się wtedy za każdym razem, czuję jak brzuch mnie ciągnie tak po bokach jakby się mięśnie chciały rozerwać.

Czasem się budzę gdy śpię na plecach i mnie wszystkie wnętrzności bolą, jakbym mi ktoś kamień na brzuch położył

No a do tego czasem tak jak piszesz, przebudzę się, chcę szybko zasnąć a Iguśka zaczyna harce

Ja nie śpię dziś od 5 i tak mi się chce kawy, takiej mojej z żeliwnej kafeterki z dużą ilością spienionego mleka Nic, idę pod prysznic to się może dobudzę

ania2631

Acha, w nocy śniły mi się wózki bo wczoraj TŻ znów mi zadziałał na nerwa, bo znów wyjechał z tekstem, że czarnego wózka nie kupimy (mimo, że obojgu nam się ten kolor podoba) bo później będzie trudno sprzedać więc zaproponowałm, że w takim razie dam już teraz ogłoszenie na allegro z zapytaniem jaki kolor wybiera przyszły kupujący to taki kupię No i już teraz mówi, że mogę wybrać taki kolor jaki chcę

I jeszcze miałam koszmar, po prostu straszny i dziwaczny. Moja mama leciała samolotem, wracała skądś do domu i ja się strasznie o nią martwiłam i bałam czy się nic nie stanie. Czekałam na nią w moim rodzinnym domu z tatą, TŻ i siostrami no i wchodzi do pokoju tata i mówi, że mama nie ż....e ....normalnie tak mi się gorąco i słabo zrobiło i tylko krzyczałam "nie!nie!" no i tata mówi "żartowałem, już jest na dole"....

Okropne to było

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 08:41   #3778
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

witm spioszki z rana

chyba sie wczoraj przeziebilam w ikei, albo poprostu moj organizm po tygodniu latania od rana do nocy jest lekko nadwyrezony, bo zle sie dzisiaj czuje, mam katar itd

Cytat:
Dzień Doooooobry

Co do glukozy:

Tak więc można pić

normalnie plakac mi sie chce jak ogladam te zdjecia, chyba dlatego ze jak sobie pomysle ile tam dzieci jest samych, przez jakie pieklo przechodzi....

no nic, trzeba przyznac moria ze masz niezlego przystojniaczka ,
poczytam o tej adopcji , ale pomyslalam sobie czy jest pewne ze on ta pomoc od ciebie dostaje? przeciez tam sie dzieja takie rzeczy, tyle sie naogladalam i naczytalam o tym ze niejednokrotonie pomoc nie trafia tam gdzie powinna, i teraz mi sie tak nasunelo...
Stary 2011-01-22, 08:44   #3779
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

wczoraj w domu byłam o 20 45 a wyszlam o 6 30 masakra.... jak przyszlam to bylam tak skonana ze zasnelam na fotelu w szlafroku nie zrobilam sobie tantum rosa wczoraj bo nie mialam jak i mnie dzis znowu szczypie dalej ta infekcja;/
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
dobre podejscie
przy takim sie zazwyczaj zdaje
mimo wszystko POWODZENIA
wyobraźcie sobie, że przed pierwszym egzaminem przeczytałąm dwie strony notatek od kolezanki i mi siadły pytania i dostał 4,5 hahah ależ jestem mądra:P a bardzo duzo osob oblało wiec w szoku jestem. a wynikow drugirgo nie mam jeszcze.

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Wśród najoryginalniejszych pomysłów polskich rodziców na imiona dla dzieci w 2010 roku znalazły się m.in.: Kermit, Hosanna, Akira, Tiara, Jagienka, India oraz Viktor i Vitold.
ło matko i tak najorginalniejsza jest Guantanamera hih
Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
A podaj mi przepis na te kopytka Też może bym zrobiła jutro.
oki juz podaje bo obiecuje ze sa pycha
ale proporcje na oko:P
gotujesz okolo 5 ziemniakow sredniej wielkosci
jak ostygną to ugniatasz bardzo dokładnie
do tego wbijasz jedno jajko
szczypta soli
kostka bialego sera
i mąka pszenna ale to na oko aż stworzy sie gładka masa odchodzaca od rąk.
z ciasta wałkujesz ruloniki i kroisz na kopytka gotujesz do wypłyniecia na osolonej wodzie
na patelni na masełku podsmazasz bułke tarta
wersja 1: mozna wrzucic ugotowane kopytka i je podsmazyc
wersja 2: mozna polac bułka tarta kopytka na talerzu
sypiesz to cukrem i cynamonem w proszku i jesz aż się będą uszy trzęsły polecam

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
nawet nie wiesz jak ja o tym marze!!! dziekuje

hehe a ja czytalam w "czemu niemowleta placza", ze dzieci w lonie matki czuja sie tak super, ze najlepiej moglyby stamtad nie wychodzic dlatego jak sie urodza to placza, wszystko jest dla nich obce, nieznane...uczucie glodu, zapachu, dotyku...a u mamusi pod sercem byl spokoj, cisza, ciagle czuly kolysanie, a jej serduszko im spiewalo do snu
jak słodziutko ze naszym skarbom jest tam tak miło
Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Dziewczynki pomocy!!

Muszę się was o cos zapytać - potraficie okresleć gdzie czujecie ruchy dziecka? Nie wiem czy to tylko moja wyobraźnia, czy panika, ale ja jakby czuje od rana, że kopniaki są niżej niż do tej pory.. Umieram z nerwów, dzowniłam do lekarza, ale dziś nie przyjmuje i w ogóle nie odbiera telefonu!! Mam wrażenia jakby dzidziuś się obniżył, jakos nie wiem obsunął.. może to normalne, może nie? Nie wiem co robić!
ja tez czasami czuje nisko. ale dzidzia tam fika takie akrobacje ze nie ma powodu do obaw
Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
Hej
woow siedze tutaj juz od godziny,zeby Was nadrobic
mary poziomkowatak jak mi powiedzial moj gine Bioparox antybiotyk(fusafunginum) jest uzyskany w wyniku chemicznej i mikrobiologicznej modyfikacji zwiazkow naturalnych ,ma dzialanie miejscowe i nie przenika do krwi a co za tym idzie rowniez do krwi plodu ani mleka matki
anula81czym Ty sie przejmujesz brzusio jest sliczny!!
Dziewczynki mam do Was pytanko:uzywacie cos na piersi tj.na sutki??mi polecil gine olejek ,ale nie wiem czy to nie zawczesnie uzywac od 4 msc??moze Wy wiecie cos na ten temat???
ja nic nie uzywam, gin powiedział ze nie musze chyba ze boli, ale jak na razie jest to znośne
Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Dziewczyny a powiedzcie mi proszę co to może być, czy coś niepokojącego? Jak leże na płasko, na pleckach i dotknę brzucha na dole, zaraz nad wzgórkiem wyczuwam tam coś twardego. Co to może być?
Jestem w 17 tyg i 6 dniu

matallewar super zakupki i brzuszek jaki ładny. Urósł
moze to po porstu dzidzia
mi sie tak raz dziecko odwróciło ze czułam je bezpośredni pod skóra nie wiem jak to okreśłic ale cuzłam jakby byl od razu pod naskurkiem taka własnie kula twarda

a moja dzidzia taka spokojna ze zaczynam sie martwic słabo fika mam nadzieje ze to po porstu spokojniejszy dzien i nic złego sie tam nie dzieje...
z moim gardłem masakra, psiknełam pare razy biopareksem zobaczymy czy pomoze.

macie cudowne brzuszki i takie malutkie
Stary 2011-01-22, 08:49   #3780
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
wyobraźcie sobie, że przed pierwszym egzaminem przeczytałąm dwie strony notatek od kolezanki i mi siadły pytania i dostał 4,5 hahah ależ jestem mądra:P a bardzo duzo osob oblało wiec w szoku jestem. a wynikow drugirgo nie mam jeszcze.
Gratulacje!:roll eyes:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości