|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Odebrałam dziś wyniki testu obciążenia glukozą i sama nie wiem, co o nich myśleć.
Na czczo - 104,0 Po godzinie - 124,3 Po dwóch godzinach - 125,3 Co myślicie o tych wynikach? |
|
|
|
#4172 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
diatoma czekam niecierpliwie na ta posciel ktora zamowilas bo jestem ciekawa czy twoja opinia bedzie taka sama jak jok3r ?? bo oni maja do tych poscieli zaslony w tym samy kolorze i wzorze i chcialabym malej to zamowic do pokoju bo slicznie to wyglada na zdjeciach
|
|
|
|
#4173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ewelqa ja zamówiłam te turkusowe paseczki i na zdjeciu sa dosc intensywne, bedzie niezla wtopa jak przyjda wypłowiałe...
15.03.2011 Tymek 12. 09. 2015 Tosia Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-01-21 o 23:07 |
|
|
|
|
#4174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i wierze w to ze bedzie taka jak na zdjeciach mnie podobaja sie wlasnie paseczki ewentualnie zdecyduje sie na jakas zielen lub krem ??
|
|
|
|
|
#4175 |
|
Zadomowienie
|
zamówiłam też nie wiem czemu niebieską krateczkę, a od początku podobała mi sie bezowa krateczka, i do tego zamowilam dodatkowe przescieradlo ecru;/ i nie wiem co mnie tknelo w ostatniej chwili zeby wpisac niebieska, ale juz przescieradla nie zmienilam;/
|
#4176 | |
|
Wtajemniczenie
|
ale sie usmialam z was jak czytalam
![]() haha ale mi sie oberwało o te nalesniki ![]() ![]() ja zjadlam tylko dwa, reszte pozarla rodzinka pasozytow ![]() Cytat:
musze sobie zakupic ta forme do muffinek, tyle mam juz przepisow nazbieranych a nie mam jak ich zrobic![]() Montii ale masz faktycznie nisko ten brzusio!!! malutki w przyrownaniu do mojego a ja tez 34tc a kopniakow w zebro raczej bys nie chciała - uwierz ![]() a my po wizycie, mała waży 2350 więc jakoś ją może urodze ![]() wszystko oki, toż to koniec już prawie
|
|
|
|
|
#4177 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to zalezy, u niektórych np. u mnie porody rozpoczynają sie od razu regularnymi postepującymi skurczami Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u mnie obydwa porody rozpoczynały sie od odejścia wód, to było tak jakbym zrobiła duże siku ( tzn mówie o ilości wód) , przy pierwszym dziecku było tak, że leżałam sobie na łózku i czytałam gazetę i cos mi tak wyraźnie "pyknęło" w szyjce i zaczęło mnie bolec jak na okres, ale tak nagle, poczułam jakies ciepełko, jakbym się zsikała i poleciałam szybko do łazienki, troche tych wód wtedy wyleciało do kibelka, może szklanka, dwie max, zmieniłam bielizne i ciuchy i potem juz chodziłam z podpaską, co jakis czas, tak co 20-30 min ja zmieniając, u mnie od razu były skurcze i bardzo szybko stały sie regularne, najpierw co 15 min, 10, 5 min ... to trwało jakies 1,5 godz, przyjechał mój mąż i pojechalismy do szpitala, a cały poród ( od odejścia wód do urodzenia dziecka) trwał 4,5 h a drugi to obudziłam sie rano i czuje że cos nie tak, zaczął mnie bolec brzuch i po chwili poczułam, ze mi ciepło i mokro... no to tez dalej postepowałam tak samo, jak poprzednio, z tym, ze ten poród rozwijał sie bardzo szybko i trwał 1 godzinę od odejścia wód do urodzenia dziecka te wody na początku tak jakby jest ich duzo, najlepiej leciec do łazienki i usiąśc na kibelku, jak juz wycieknie ta większa ilość ( coś jak duże siku) to wtedy zmieniamy bielizne i zakładamy podpaskę. w szpitalu tez normalnie w majtkach z podpaską chodziłam, wody sie cały czas sączyły, dopóki nie weszłam do wanny lasencje, byłam dzis na usg 33TC4dni Malutka piękna i za pierwszym razem powiedział że wazy 2400g, myslałam, że padnę ![]() Zdziwiłam sie, bo nieco 3 tyg temu jeszcze wazyła niby 1511g, ale lekarz zmierzył 2 raz - ostatecznie szacunkowo 2370g- tyle wpisał do opisu Jego zdaniem wazy podkreslił, że na pewno mniej więcej tyle, bo: obwód brzuszka mojej grubaski jest na 34,4 TC kośc udowa jest na 34,0 TC ... a główka idealnie na 33,4 TC widocznie moja młoda rośnie "skokami" i pomysleć, że ja w ciagu ostatnich 2 tygodni NIC nie przytyłam, ha ha, to dobrze, niech ciagnie z mamusi tłuszczyku, najlepiej tego w biodrach, udach i na tyłku ![]() cały czas jest dziewczynką malenka pieknie była ustawiona an face i widziałam usteczka, nosek, oczka - tyle ze niestety to było wszystko w 2D ale widac było bardzo ładnie, tyle, że obraz sie bardzo ruszał i nie dało sie zrobic sensownej fotki buziaczka tylko taka totalnie rozmazaną dostałam. Wszystkie pozostałe narządy , przepływy, pępowina, łozysko, szyjka itd... w porządku ---------- Dopisano o 03:18 ---------- Poprzedni post napisano o 03:13 ---------- Cytat:
Castia, to z waga bardzo podobnie jak u mnie bo Ty chyba idziesz tak jak Monti ze mną łeb w łeb jeśli chodzi o termin z OM a czemu tylko 2 wizyty, ja termin mam na 7 marca i do tego czasu mam zarezerwowane wizyty co 10 dni, pod koniec ciąży sie chodzi częściej, koło 39-40 TC nawet co kilka dni, bo ktg trzeba robic, usg podglądać łozysko itd...
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-01-22 o 03:22 |
||||||
|
|
|
#4178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko musze sie sowiedziec jak bedzie z karmieniem czy wtedy mozna ![]() ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Dzieczyna kiedys bylo pisane cos o pulsie....sama poruszyla ten temat bo czesto mam powyzej 100....no i bylam wszpitalu bo cala zrobilam sie czerwona jak burak<mize ze stresu nie wiem> i faktycznie mialam wysoki i to bardzo bo 113 puls a cisnienia nie pamietam...poscili mnie do domu ale puls powyzej 100 lekarz mowil ze to duzo......takze serio to nie przelewki...... tak pisze jakby kogos interesowalo i mial problemy z tym pulsem jak ja :P acha za chwile jak zmierzyli to wrocil do normy ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- [QUOTE=niutka1;24536325] lasencje, byłam dzis na usg 33TC4dni Malutka piękna i za pierwszym razem powiedział że wazy 2400g, myslałam, że padnę ![]() Zdziwiłam sie, bo nieco 3 tyg temu jeszcze wazyła niby 1511g, ale lekarz zmierzył 2 raz - ostatecznie szacunkowo 2370g- tyle wpisał do opisu Jego zdaniem wazy podkreslił, że na pewno mniej więcej tyle, bo: obwód brzuszka mojej grubaski jest na 34,4 TC kośc udowa jest na 34,0 TC ... a główka idealnie na 33,4 TC widocznie moja młoda rośnie "skokami" i pomysleć, że ja w ciagu ostatnich 2 tygodni NIC nie przytyłam, ha ha, to dobrze, niech ciagnie z mamusi tłuszczyku, najlepiej tego w biodrach, udach i na tyłku ![]() cały czas jest dziewczynką malenka pieknie była ustawiona an face i widziałam usteczka, nosek, oczka - tyle ze niestety to było wszystko w 2D ale widac było bardzo ładnie, tyle, że obraz sie bardzo ruszał i nie dało sie zrobic sensownej fotki buziaczka tylko taka totalnie rozmazaną dostałam. Wszystkie pozostałe narządy , przepływy, pępowina, łozysko, szyjka itd... w porządku Ciesze sie wze wsio ok ...juz blizej jak dalej:P.....---------- Dopisano o 03:18 ---------- Poprzedni post napisano o 03:13 ---------- Edytowane przez trzyrazyi Czas edycji: 2011-01-22 o 06:47 |
|
|
|
|
#4179 | |||
|
Zadomowienie
|
hej
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja mam pytanie co do tego 39-40 tc jeśli do ginekologa chodzi się co kilka dni bo ktg i usg robić a moja ginekolog w gabinecie nie ma usg - i ktg chyba tym bardziej nie to co ja mam zrobic ![]() dziś dziewczyny noc mi przeleciała ok -spałam ładnie w porównaniu do wczoraj gdzie nie mogłam zasnać i co chwilę się budziłam.tylko dziś po raz pierwszy obudził mnie lekki ból brzuszka ok 4 nad ranem-mysle że to były te skurcze -które już mogą się pojawiać. mój tż pojechał do babć składać życzenia - niestety beze mnie wolałam w domku zostać. i tak mi jakoś smutno że sama jestem ... dziś mnie czeka sterta prasowania i prania ... eh...
|
|
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a masz gdzies spisane te przepisy????? bo ja choruje na formę do muffinek ale nei mam zadnych przepisów i nie kupuje bo boje sie ze nei wyjdą ![]() jak masz je gdzies to plissssss wyslij ![]()
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
a ja budziłam się co 30 min dosłownie
![]() bóg wie czemu wrrr ![]() teraz czas na sniadanko ale nie wiem na co mam smaka...mmhmhm
|
#4182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wczoraj i dziś nie obudziłam sie nawet na moment!!! nawet na siku do kibelka nie latałam ![]()
|
|
|
#4183 |
|
Zadomowienie
|
ja dzisiaj też się nie budziłam na siku
![]() a mała właśnie ma czkawkę chyba bo czuję regularnie ją ![]() a ja już po śniadanku i deserku a teraz herbatkę piję
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
jabym zjadła cosik słodkiego
ale si epowstrzymuje... dzis mamy babciowo-dziadkowo-urodzinową impreze u dziadka i babci męża to soebie pofolguje
|
|
#4185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
u mnieto pierwsze od wielu wielu dni ze nei wstawałam
co gorsza ja eby skorzystac z ubikacji musze przejsc w pizamie przez podwórko co przy takiej temperaturze do miłych nie nalezy ![]() jak juz wstane to sie na mrozie rozbudze i potem spac nie umiem
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
oj to faktycznie takie nocne wycieczki to nic fajnego;/
dobrze,że się nie budzisz, masz sie wysypiać
|
#4188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4189 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
![]() nie było mnie od dwóch dni i nie nadrobiłam tego co zdążyłyście napisać ale postaram się to zrobić. Przedwczoraj mój mąż okupował kompa a wczoraj był trochę zabiegany dzień. Właśnie wczoraj byliśmy na usg, na które już nie mogliśmy sie doczekać . Widoczność malucha średnia - zasłonił się nogami i ani rusz aby odsłonić buzię , usadowił się dupencją w dół (mąż sie śmieje że dba o mamusię bo wie że się boi porodu ) gdzie od dziś zaczynamy 33 tc. Aby było weselej był to dla mnie totalnym zaskoczeniem, bo mieś temu był juz ułożony główką w dół, więc byłam wyluzowana pod tym względem a tu . Niestety dojrzałość łozyska jest już znaczna czyli 3 stopień Grannuma i pan dr dość dobitnie powtarzał mi kilkakrotnie abym była teraz w kontakcie z prowadzącym. Młody waży ok 1800g - kolejny zaskok ). Ciśnienie zaczyna mi skakać i sama nie wiem jak to się skończy. No nic zobaczymy co mi powie prowadzący za dwa tyg. na wizycie, wtedy zacznę się zamartwiać, na razie jeszcze staram się na luz wrzucić . Mam dziś gości ale postaram się co jakiś czas lukać co słychać . Życze miłego i spokojnego dzionka
|
|
|
|
#4190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zawsze przed wizytą położna mierzy ciśnienie takim zwykłym pompowanym i zawsze mam 110/70, albo 120 /70...wydaje mi się to wręcz niemożliwe, bo biorę cordafen, który obniża ciśnienie i się słabo po nim czuje i w domu mam 90/60 a u nich 110/70 Dziewczyny, czy takim zwykłym ciśnieniomierzem sprawdza się też puls? Bo mi nigdy o pulsie nic nie mówią.
|
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łi tam idzie sie przyzwyczaic ![]() maz sie smieje ze sie przyzwyczajam do nocnego wstawania
|
|
|
#4192 | |||||
|
Zadomowienie
|
dobry laseczki
ale jestem niewyspana ehhmontii malusi ten twój brzuszek będziesz chodziła z brzuchem między kolanami ![]() Cytat:
Cytat:
nawet mnie łam mniejsze niż przed ciążą, u mnie to chyba nie możliwe ![]() Cytat:
Cytat:
jej ale już malutkie duże ![]() Cytat:
ło matko a czemu przez podwórko czyżby jakiś remoncik ??
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
nie własciwie nie remoncik
maz za kawalera z 10 lat temu wyremontował sobie górę nad garażem zrobił sobie taka sporawą kawalerke ale nei ma tu wody, kuchni ani łazienki i tak sobie pomieszkiwal garaz stoi obok domu ale to osobny budyneczek i jak podjęlismy decyzje o slubie to zamieszkalismy tu oboje (w miedzy czasie budujemy sie pare kilometrów od tesciów) no i tak poki sie skonczymy budowy tak tak sobie pomieszkujemy co prawda tesciowa nalega zeby sie przeprowadzic do domu na czas jak malenstwo bedzie malutkie ale ja za bardzo cenię sobe swoj święty spokój nad garazem zeby sie przeniesc za duzo ludzi za duzy gwar niekt ne szanuje niczyjej prywatnosci a tu mam spokoj jak mam ochote pokochac sie z mezem to niczym sie nei musimy krepowac jak mam ochote pokrzyczec na meza to tez nikt nei podsłuchuje za scianą ![]() nikt nie przyłazi nie ględzi nei krzyczy bo u meza w dou jest tak ze jak ktos od kogos cos chce to sie nei idzie n do niego na pietro tylko sie wydziera a mi to bardzo przeszkadza bo nie toleruje wydzierania sie do siebie i glosno o tym im mowie o tak sobie mieszkamy
Edytowane przez anika222 Czas edycji: 2011-01-22 o 11:06 |
|
|
|
#4194 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć kobietki
Cytat:
|
|
|
|
|
#4195 |
|
Raczkowanie
|
a ja teraz z innej beczki- zamawiałyście może plakat za szkłem akrylowym albo jakiś inny w Rossmanie? planuję zamówić sobie taki ze zdjęciem ślubnym ale widziałam go tylko na stronce Rossmana a na żywo nie, szukam opinii jak one wyglądają w rzeczywistości i nie mogę nic znaleźć, to jest coś takiego:
http://www.fotouslugi.pl/fotoplakaty...akrylowym.html słyszałyście coś o tych plakatach? |
|
|
|
#4196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
olsza szkło akrylowe to nic inego jak plexi pracuje w branzy reklamowej wiec co nieco o nim wiem 1. potwornie sie rysuje nawet po przejechaniu sciereczką zostają rysy 2. bardzo sie elektryzuje - bardzo łapie kurz na bezbarwnym to szczególnie widac 3. szybko matowieje 4. jest bardzo kruche jak uderzysz nim o rant na przykład to strzela cała płyta nie widac tu na zdjęciu w jaki sposob jest złapane plexi do wydruku i pleców jak dla mnie lepiej klupic antyramę ze szkłem tylko tu widac te zaczepki pomiedzy plecami a szkłem jak by ci wytłumaczyc jak bys nie wiedziała co to jest plexi..... o jak korzystałas kiedys z solarium to te bezbarwne płyty na ktorych lezysz w łóżku to własnie wykonane sa z plexi
Edytowane przez anika222 Czas edycji: 2011-01-22 o 11:16 |
|
|
|
|
#4197 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje!ja to nie mam szans na obejrzenie twarzyczki bo za każdym razem tak ułozony, że zakrywa ![]() Cytat:
aby się nie przemęczać i nie przyspieszać porodu
|
||
|
|
|
#4198 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
nie było mnie pół dnia a tu 4 strony do nadrobienia ![]() wątek idzie w szybkim tempie ![]() Wczoraj byłam na SR i się rozczarowałam, bo miał być film z porodu, a nie było, bo przyjechały jakieś kobiety z banku komórek macierzystych ![]() i o tym było przez całe prawie zajęcia. Ale mam dzisiaj świetny humor od rana, wchodzę sobie na swojej konto, a tutaj saldo o wiele wyższe niż miałam, patrzę i widzę przelew z pracy, premia ja tez się nie budzę w nocy, a śpię ostatnio po 11 h ![]() Montii powiedz mi gdzie ty, w którym miejscu odczuwasz najbardziej ten ból związany ze spojeniem ![]() Cytat:
super, że z malutką wszystko ok ja mam wizytę za tydzień, jestem bardzo ciekawa ile będzie ważyć wtedy
|
|
#4199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciezko sie chodzi ...
|
|
|
#4200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko nie wchodź na all bo zaraz będzie po premii hihi |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

i wierze w to ze bedzie taka jak na zdjeciach mnie podobaja sie wlasnie paseczki ewentualnie zdecyduje sie na jakas zielen lub krem ??

musze sobie zakupic ta forme do muffinek, tyle mam juz przepisow nazbieranych a nie mam jak ich zrobic
toż to koniec już prawie

...juz blizej jak dalej:P.....