|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Dziewczyny, rozmawiałyście o wanienkach:
http://www.youtube.com/watch?v=WzKHhO2aFsw Nie warto przepłacać. |
|
|
|
#4442 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
.Ja ostatnie usg miałam pod koniec grudnia, przepływy i ilość wód sprawdzane wtedy i ginek powiedział, że to już ostatnie usg, że wszystko jest okej, ale ja się i tak stresuję...jak w tygodniu nic się nie ruszy, to pewnie pójdę znowu, żeby obejrzał Małego, bo tak to tylko KTG mam co tydzień .Ech, idę sobie zrobić omleta na pocieszenie, trzymajcie się dziewuszki |
|
|
|
|
#4443 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() A sprawdzić czy są zielone można - jakoś to tam się nazywa. Robi się to w szpitalu. Nawet mojej teściowej przed porodem TŻa robiono to badanie. |
|
|
|
|
#4444 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do ślubów to ja chyba pobiję was wszystkie . Znamy się ponad 10 lat a zaręczeni jesteśmy od 3 i jedyne co nas odpychało od ślubu to właśnie wesele ze wszystkimi ciotkami i pociotkami. Pod koniec ciąży zainteresowałam się tematem samotnej matki bo wszyscy mówili że to super korzyści ale okazało się że tylko same problemy (od uznawania ojcostwa przez załatwianie wszystkiego w dwie osoby, a aby coś dostać w mopsie trzeba wypisać masę oświadczeń typu że ojciec nie łoży na dziecko, że nie mieszkamy razem... itp) a do tego TZ w pracy poza 2 dniami okolicznościowego nic więcej by nie dostał - nie mówiąc już o 2 tygodniach na opiekę na mnie po cc. Dlatego też poszliśmy do urzędu, wzieliśmy pierwszy wolny termin (po 30 dniach) - to był 20.11 czyli ja już byłam w 8m-cu. TZ garnitur miał, ja kupiłam sukienkę za 90 i buty za 150 a z gości byli rodzice, babcie i jako świadkowie męża siostra ze swoim partnerem . Bez muzyki fotografów itp. Ślub trwał 10min a później pojechaliśmy wszyscy (12osób) do knajpy na obiad. Całkowity koszt z obrączkami i obiadem był wprost niezauważalny. A dla nas obojga ślub marzeń Do dnia dzisiejszego tylko garstka nabjbliższej rodziny i znajomych wie że zmieniliśmy stan cywilny.
|
|
|
|
|
#4445 |
|
Raczkowanie
|
współczuje Wam i sobie
najgorsze ze ja tez mialam niby do terminu nie donosic a co.. teraz to nagle nie wiadmo kiedy termin.. cóż za mądrzy lekarze są w polsce..uhuhu jak jeszcze ktos z nich mi inny termin wymysli to nie wiem co zrobię ![]() moze lepiej niech nie cudują i ustala wspolne teorie a nie kazdy jak chce oblicza.. a pozniej wlasnie wyjdzie ze wody zielone i dupa.. ja juz postanowilam ze jakos tydzien sie przemęczę z tym niedowładem nogi..i przeterminowaniem i nie bede na nich czekac az sie zdecyduja na cos lub znowu mi termin przelozą tylko pojade do lubina do prywatnej kliniki i tyle.. bo to juz jest przegiecie..wogole jestem zla na siebie ze odrazu sie nie zdecydowalam w 100% by tam rodzic bo pewnie bylam bym juz po..i bylo by bez nerwow i w normalnych cywilizowanych warunkach a nie walka z idiotami.. w pon mam wizyte u mojego ginekologa..ciekawe co mi powie i on..bo w szpitalu to jego kolega zapewne mi tak "superancko" doradzil-pocieszyl..
|
|
|
|
#4446 |
|
Zadomowienie
|
w szpitalu maja możliwość sprawdzenia wód. Ale nie wiem, czy to w ogóle robią...
![]() ja też miałam nie donosić, leżałam całe święta, nigdzie prawie nie pojechaliśmy, burdel jak 150 w domu, nawet choinki nie było - żebym nie urodziła... I co? I guzik. A właśnie sie rozientowałam, że moja debilna ginka mi wpisała w książeczkę termin 4-7 luty!!! Tylko, kuźwa, nie wiem, czemu, skoro 40 tydzień kończę równiutko 30 stycznia... Jak teraz we wt będę na ktg muszę spytać, co jej do łba strzeliło... Boję się, że przed 7 lutym mnie nie przyjmą do szpitala? ![]() Czy ciąża trwa dłużej niż 40 tygodni? Któraś z Was miała to kółeczko, możecie mi sprawdzić, co wychodzi wg om z 26.04? Bo też zaczynam się z lekka w***wiać... Codziennie jest bez zmian, delikatne skurcze i nic więcej...
|
#4447 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4448 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Cytat:
|
||
|
|
|
#4449 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jeśli już będzie baaardzo źle, pójdę do prywatnej kliniki, ale to już jest ostateczność...
|
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
kupsko dzis było;-)
I pierwszy spacer, całe 20 minut, ale pierwsze koty za płoty. Szkoda, że taka kijowa pora roku:-(
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
cytrynko masz rację, śpiący dzisiaj dzień. A z tym autem to jest tak, że pewnie Twój sobie ubzdurał i napalił się na niego tak, że nie chce innego
Współczuję Wam laseczki tego zdenerwowani i frustracji, to jest najgorsze, co może teraz być. coś vilya się nie odzywa |
|
|
|
#4452 |
|
Raczkowanie
|
ja dzisiaj sie dowiedzialam jak polskie szpitale uogolniaja i "wyliczaja daty"..
nie ważne czy miałaś regularne okresy czy nie (!!!) zreszta nic nieważne tylko data om..do tego dodajesz 7 i odejmujesz 3miesiace.. (jakos mnie to nie przekonuje tym bardziej ze moj ostatni okres byl dziwny i w innym terminie niz zwykle..no ale ja lekarzem nie jestem wiec nie bede sie wymądrzać no wg mnie to lekko mija sie z celem ale podono wg szpitale sie trzymają i wg tego przyjmują ... czyli olbka wychodzi tobie ze 3 lutego wg tego zaawansowanego profesjonalnego rownania.. |
|
|
|
#4453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ostatnią @ miałaś 2 dni po mnie, z kółeczka wychodzi termin 30 styczeń, ale nie wiem, czy masz regularne cykle??lilijko - wiem, że on się uparł, także choćby było jakieś fajne auto w Toruniu, to jemu by się nie spodobało . Dzwonił, że nadal oglądają...trochę się martwię, bo będzie wracał po ciemku tym kupionym autem...ech, przynajmniej już będę to miała z głowy, bo od kiedy sprzedał opla to dzień w dzień siedzi na necie i obczaja, dosyć mam tego powoli, chociaż + jest taki, że o Małym cały czas nie gadamy.
Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2011-01-22 o 16:39 |
|
|
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4455 | |
|
Wtajemniczenie
|
gdzie chodisz na kebaba??
Cytat:
ale się objadłam barszczyk i paszteciki z farszem grzybowo-pieczarkowym...mniam....a zaraz kawka i torcik ![]() Ide na Małysza
|
|
#4456 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4457 |
|
BAN stały
|
Louboutinka czyli wszystkim liczą wg 28-dniowych cykli? To mi i tak minął już wczoraj termin wg nich... Tyle dobrze. Kurde jestem taka zła. Wrzeszczę na wszystkich, o wszystko się wkurzam, a TŻa tak własnie zdenerwowałam, że wyszedł z domu wyrzucić śmieci i zapalić, choć w Sylwestra rzucił palenie - głupia jestem...
A dziś zero skurczów, tylko brzuch mnie boli tak bardzo nisko na dole jak tylko wstaję... To jest jakiś koszmar... |
|
|
|
#4458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z dobrych wiadomości wiem tyle, że od dziś jesteśmy posiadaczami mazdy, jak wróci to pewnie pójdę na parking obejrzeć to "cudo", podjedziemy do sklepu i tyle będzie z soboty. Wiecie co ja już totalnie zobojętniałam w kwestii tego samochodu - chcę tylko, żeby pomieścił w bagażniku wózek, żeby był bezpieczny, no i żeby mąż mógł mnie nim ze szpitala odebrać. Teraz zamiast się cieszyć, to totalnie zero emocji jest we mnie. |
|
|
|
|
#4459 |
|
BAN stały
|
Cytrynko moja mama ma mazdę 2 (teraz my jej używamy, bo nasz się popsuł...) i jesteśmy z niej super zadowoleni
więc głowa do góry!Mój też coś zaczął mówić o zmianie samochodu, ale nie wiem za co on chce go kupić... Kupiłam dziś (w końcu!) bawełnianą niewiązaną czapeczkę do szpitala i na po kąpieli Mała dziś strasznie uciska mi na miednicę jakby ją miała złamać na pół. |
|
|
|
#4460 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki.My juz po wizycie tesciów, niedawno pojechali. Było bardzo miło....posiedzielismy wczoraj do 2 w nocy takze troszke jestem zmeczona..a i wiadomo, ze jak gosci to i nalatac sie trzeba..oczywiscie na zmiane z mężulkiem biegalismy ale ugościliśmy teściów najlepiej jak potrafiliśmy...
Ale słuchajcie...MAMY WÓZEK Teraz sobie odpoczywamy, mielismy jechac do dziadków ale przełożyliśmy na jutro...mężus popił z tatusiem i leczy kaca.. Także jutro jedziemy na cmentarz, potem do jednych dziadków i do drugich a wieczorem spodziewamy się gości. Męza kolega z dziewczyna i 4 miesiacznym synkiem mają przjechac podobno..także weekend gościnny...i da mi w kość ale w poniedziałek zamierzam nie wychodzić z wyrka...tym bardziej , że nie bede musiała NIkoli szykowac do szkoły bo zostaje u taty jeszcze na poniedziałek...To popatrze co u Was słychać..ale widzę, że nic sienie działo..nie mamy nowych mamusiek rozpakowanych ..ale Lilijko fajnie zaakcentowałas mamy oczekujące...
|
#4461 |
|
Rozeznanie
|
witajcie dziewczynki,
pustki, nic sie nie dzieje.. taka jestem ciekawa co z Vilya ![]() mi dzis o dziwo lepiej, choc czuje jeszcze czasem brzuchol jak na @.. wczoraj zafundował mi TZ kapiel pełną piany, swieczki itp, poleżałam w wannie 30 minut, to mi humor odrazu wrócił.. jutro juz wypełzne z domu bo zeswiruje, pojde do babci na jakies ciacho moze.. bo w poniedziałek jest juz moj gin wiec niech sie dzieje co chce ![]() znów mi na kebaba ochote zrobiłyscie wiec pewnie bedzie w poniedziałek na obiad..
|
#4462 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
).Cytat:
. A teściowie jednak z obietnicy się wywiązali - teraz tylko czekać na zakup i podziwiać!Cytat:
.A tej kąpieli Tobie zazdroszczę...ja nie mam wanny, a teraz, jak mnie plecy bolą to z chęcią bym sobie poleżała w cieplutkiej wodzie zpachnącą pianą Ja nadal czekam na mężulka - pewnie do 19 dojedzie. Znowu brzuchol mi się spinać zaczął, ale tak, jak co wieczór, więc nawet się nie stresuję. |
|||
|
|
|
#4463 |
|
Rozeznanie
|
Cytrynko mazda 2 jest mniejsza niz 323f.. ale ta co kupiliście to ludzie ogólnie polecaja, wiec niech Wam służy
![]() co do wanny, to ja nie wyobrażam sobie miec tylko prysznic.. to nie dal nas, u nas wszyscy nauczeni na moczenie sie długie.. ale w wannie tez mamy mozliwośc brania prysznica
|
#4464 |
|
Rozeznanie
|
Boszzzzzzzzz ale się nachodziłam, no cóż, chciałam mega spacer to go miałam, teraz nogi jak dynie he he A mąż jeszcze przed wyjściem pytał czy aby na pewno nie bierzemy samochodu, ale jeszcze wtedy wizja takiego długiego spaceru mi się całkiem przyjemna wydawała
![]() Kma - byliśmy pod Filarami. Odkąd wróciliśmy to cały czas leżakuję. Na wieczór mam chrupki bekonowe i chałwę, ale myślę, że za dużo już dziś tych "rarytasków" ![]() Widzę, że na forum nic nie ruszyło i panuje już ogólne zmęczenie naszym stanem, uszka do góry laski, już niedługo jak sypnie, to nadążyć będzie ciężko ![]()
|
|
#4465 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Poza tym myślałam też o babci - byłoby jej trudno wchodzić do wanny, a tak ma siedzisko, więc nawet stać nie musi. Ale w przyszłości na pewno jeszcze wannę będę miała .Co do auta, dzięki, też liczę, że trochę nim pojeździmy, jak Mały się urodzi to przez kilka lat nie mam zamiaru inwestować w nowe auto, chyba, że znajdę jakąś świetną pracę .Dobra, ja zmykam, miłego wieczorku dziewczyny .
|
|
|
|
|
#4466 |
|
BAN stały
|
Cytrynko tak, mazda 2 jest niewielka (mniejsza od Waszej), ale bardzo wygodna - takie typowo miejskie auto. Bardzo łatwe w prowadzeniu zresztą, więc pewnie i z Waszej będziecie zadowoleni
|
|
|
|
#4467 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Już urobiłam męża, że w poniedziałek na obiad kebab, bo mi smaka narobiłyście, a potem to nie wiadomo kiedy zjem...
|
|
#4468 | ||
|
Zadomowienie
|
Wziełam prysznic, ubrałam się w piżamkę i wróciłam do Was...
Zaraz nadrabiam Was dalej ale najpierw mam kilka pytanek: 1) czy w ciązy na infekcje mozna uzywać Tantum Rosa???Mam jakiś mały stan zapalny i mam recepte na gynazol ale nie lubie go stosowac i wolałabym sobie jakos inaczej z tym poradzic, pozatym nie mam zapalenia w środku w pochwie tylko jakos na zewnatrz, możliwe, że to efekt depilacji , bo swedzi i lekko szczypie.. ![]() 2) od ktorego tygodnia mogę zacząc pic napar z lisci malin???Od 38? 3) a gdzie można dostać olejek do masażu krocza???w aptece??? Planuje w poniedziałek męża wysłac bo tego typu akcesoria by jakos sobie chociazby psychicznie ułatwic porod..świadomośc, że coś robiłam w tym celu moze miec niezły efekt nawet jeśli fizycznie to nie wiele pomoże... ![]() i jeszcze cos ale zapomniałam, zapytam jak mi sie przypomni.. ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
|
|
#4469 |
|
Zadomowienie
|
1)ja bym wolała zastosować ten gynazol - żeby Ci się nie zaostrzyło to, ale myślę że TR można stosować bo gin mi nie zabronił, no i pozwolił smarować clotrimazolem z zewnątrz
2)napar z liści malin słyszałam że od 36 - tak też piję 3)olejek do masażu nie wiem bo ja sobie kupiłam przez allegro taki : http://allegro.pl/porod-bez-naciecia...407989290.html ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- brzuch mi się chyba obniżył :Pładnie tłumaczę małemu że ma czekać przynajmniej do 4lutego bo 3go mam ostatni egzamin
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
piszę do Was od 2h i coś Wizaż siada
![]() cytrynko gratulacje autka , a mówiłam, że mąż napalił się na nie i nie spodobało mu się żadne inne ![]() Justine dziękuję za pochwałę ![]() JeSuis o takim czymś możesz sobie pomarzyć wyjdzie jak będzie chciało Ale nudy dzisiaj tutaj!!! Normalnie zasypiam na stojąco
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.

.
.
. Znamy się ponad 10 lat a zaręczeni jesteśmy od 3 i jedyne co nas odpychało od ślubu to właśnie wesele ze wszystkimi ciotkami i pociotkami. Pod koniec ciąży zainteresowałam się tematem samotnej matki bo wszyscy mówili że to super korzyści ale okazało się że tylko same problemy (od uznawania ojcostwa przez załatwianie wszystkiego w dwie osoby, a aby coś dostać w mopsie trzeba wypisać masę oświadczeń typu że ojciec nie łoży na dziecko, że nie mieszkamy razem... itp) a do tego TZ w pracy poza 2 dniami okolicznościowego nic więcej by nie dostał - nie mówiąc już o 2 tygodniach na opiekę na mnie po cc. Dlatego też poszliśmy do urzędu, wzieliśmy pierwszy wolny termin (po 30 dniach) - to był 20.11 czyli ja już byłam w 8m-cu. TZ garnitur miał, ja kupiłam sukienkę za 90 i buty za 150 a z gości byli rodzice, babcie i jako świadkowie męża siostra ze swoim partnerem

bo jak cos to jak mialabym czekac do rana? :|

Może lepiej dziś trafię 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
wygrzebałam kotleta z lodówki, włożyłam do buły, wkroiłam pomidora i karmię dzieciaka
bo my wczoraj z mężem ustaliliśmy że robimy sobie ostatnią wycieczkę taką przed porodem, no i padło wlaśnie na tego obiecanego mi kebaba (Justine pamiętasz chyba, że to przez Ciebie?
:P