W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-22, 15:38   #4441
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Dziewczyny, rozmawiałyście o wanienkach:
http://www.youtube.com/watch?v=WzKHhO2aFsw
Nie warto przepłacać.
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 15:38   #4442
cytrynka3002
Zadomowienie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez Magiczna Konstelacja Pokaż wiadomość
]

A mozna to jakos sprawdzic czy wody sa zielone? Chyba nie za bardzo?
Niby w szpitalu mają taką możliwość, ale ja nie wiem, czy to pewna na 100% informacja, może dziewczyny wiedzą lepiej.

Ja ostatnie usg miałam pod koniec grudnia, przepływy i ilość wód sprawdzane wtedy i ginek powiedział, że to już ostatnie usg, że wszystko jest okej, ale ja się i tak stresuję...jak w tygodniu nic się nie ruszy, to pewnie pójdę znowu, żeby obejrzał Małego, bo tak to tylko KTG mam co tydzień.

Ech, idę sobie zrobić omleta na pocieszenie, trzymajcie się dziewuszki.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 15:47   #4443
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Jakos szyjka sie teraz nikt nie interesuje, dobrze, ze choc ktg i usg robia. Strasznie sie przejmowalam tym lozyskiem 3 stopnia, ale juz przestalam, przeplywy wychodza ok.
A wlasnie czytalam, ze Ty to juz w ogole akcje ze skurczami mialas, to sie mozna juz w ogole w....ć!

A mozna to jakos sprawdzic czy wody sa zielone? Chyba nie za bardzo?
A no można się w*****ć...

A sprawdzić czy są zielone można - jakoś to tam się nazywa. Robi się to w szpitalu. Nawet mojej teściowej przed porodem TŻa robiono to badanie.
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 15:49   #4444
Jessy_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
No to widzę, ze masz prawie tak "fajnie" jak ja... Najpierw że urodzę już zaraz, a teraz termin minął i d**a A szyjki teraz Ci nikt nie bada? Nie sprawdzają nic a nic??
Ja mogę się do Was dołączyć bo ja też jakieś 2 tygodnie temu słyszałam że to już kwestia 2-3 dni, a do dzisiaj nic się nie dzieje. Terminy jakie ja miałam to 19.01 (z usg lekarz wtedy powiedział że mam trochę więcej wód i mogę być pewna że jakieś 2 tygodnie wcześniej urodzę), 24.01 i teraz jako ostateczny 26.01 - i właśnie wtedy mam zgłosić się do szpitala. Jedyny plus u mnie taki, że ja jestem dosyć dokładnie badana przy każdej wizycie + KTG.

Co do ślubów to ja chyba pobiję was wszystkie . Znamy się ponad 10 lat a zaręczeni jesteśmy od 3 i jedyne co nas odpychało od ślubu to właśnie wesele ze wszystkimi ciotkami i pociotkami. Pod koniec ciąży zainteresowałam się tematem samotnej matki bo wszyscy mówili że to super korzyści ale okazało się że tylko same problemy (od uznawania ojcostwa przez załatwianie wszystkiego w dwie osoby, a aby coś dostać w mopsie trzeba wypisać masę oświadczeń typu że ojciec nie łoży na dziecko, że nie mieszkamy razem... itp) a do tego TZ w pracy poza 2 dniami okolicznościowego nic więcej by nie dostał - nie mówiąc już o 2 tygodniach na opiekę na mnie po cc. Dlatego też poszliśmy do urzędu, wzieliśmy pierwszy wolny termin (po 30 dniach) - to był 20.11 czyli ja już byłam w 8m-cu. TZ garnitur miał, ja kupiłam sukienkę za 90 i buty za 150 a z gości byli rodzice, babcie i jako świadkowie męża siostra ze swoim partnerem . Bez muzyki fotografów itp. Ślub trwał 10min a później pojechaliśmy wszyscy (12osób) do knajpy na obiad. Całkowity koszt z obrączkami i obiadem był wprost niezauważalny. A dla nas obojga ślub marzeń
Do dnia dzisiejszego tylko garstka nabjbliższej rodziny i znajomych wie że zmieniliśmy stan cywilny.
Jessy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 16:04   #4445
Louboutinka
Raczkowanie

współczuje Wam i sobie

najgorsze ze ja tez mialam niby do terminu nie donosic a co.. teraz to nagle nie wiadmo kiedy termin.. cóż za mądrzy lekarze są w polsce..uhuhu
jak jeszcze ktos z nich mi inny termin wymysli to nie wiem co zrobię
moze lepiej niech nie cudują i ustala wspolne teorie a nie kazdy jak chce oblicza.. a pozniej wlasnie wyjdzie ze wody zielone i dupa.. ja juz postanowilam ze jakos tydzien sie przemęczę z tym niedowładem nogi..i przeterminowaniem i nie bede na nich czekac az sie zdecyduja na cos lub znowu mi termin przelozą tylko pojade do lubina do prywatnej kliniki i tyle.. bo to juz jest przegiecie..wogole jestem zla na siebie ze odrazu sie nie zdecydowalam w 100% by tam rodzic bo pewnie bylam bym juz po..i bylo by bez nerwow i w normalnych cywilizowanych warunkach a nie walka z idiotami.. w pon mam wizyte u mojego ginekologa..ciekawe co mi powie i on..bo w szpitalu to jego kolega zapewne mi tak "superancko" doradzil-pocieszyl..
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 16:15   #4446
olbka
Zadomowienie

w szpitalu maja możliwość sprawdzenia wód. Ale nie wiem, czy to w ogóle robią...
ja też miałam nie donosić, leżałam całe święta, nigdzie prawie nie pojechaliśmy, burdel jak 150 w domu, nawet choinki nie było - żebym nie urodziła... I co? I guzik.
A właśnie sie rozientowałam, że moja debilna ginka mi wpisała w książeczkę termin 4-7 luty!!! Tylko, kuźwa, nie wiem, czemu, skoro 40 tydzień kończę równiutko 30 stycznia... Jak teraz we wt będę na ktg muszę spytać, co jej do łba strzeliło... Boję się, że przed 7 lutym mnie nie przyjmą do szpitala?
Czy ciąża trwa dłużej niż 40 tygodni? Któraś z Was miała to kółeczko, możecie mi sprawdzić, co wychodzi wg om z 26.04? Bo też zaczynam się z lekka w***wiać... Codziennie jest bez zmian, delikatne skurcze i nic więcej...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 16:30   #4447
Magiczna Konstelacja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
w szpitalu maja możliwość sprawdzenia wód. Ale nie wiem, czy to w ogóle robią...
ja też miałam nie donosić, leżałam całe święta, nigdzie prawie nie pojechaliśmy, burdel jak 150 w domu, nawet choinki nie było - żebym nie urodziła... I co? I guzik.
A właśnie sie rozientowałam, że moja debilna ginka mi wpisała w książeczkę termin 4-7 luty!!! Tylko, kuźwa, nie wiem, czemu, skoro 40 tydzień kończę równiutko 30 stycznia... Jak teraz we wt będę na ktg muszę spytać, co jej do łba strzeliło... Boję się, że przed 7 lutym mnie nie przyjmą do szpitala?
Czy ciąża trwa dłużej niż 40 tygodni? Któraś z Was miała to kółeczko, możecie mi sprawdzić, co wychodzi wg om z 26.04? Bo też zaczynam się z lekka w***wiać... Codziennie jest bez zmian, delikatne skurcze i nic więcej...
Ale przynajmniej masz jeszcze ponad tydzien do terminu. takze moze sie jeszcze duzo wydarzyc. Niektore ciaze podobno nawet 43 tygodnie trwaja
Magiczna Konstelacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 16:32   #4448
dizi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ann84 Pokaż wiadomość
jak tylko sie rozpakuje dam znac ktos pisal,ze marzy o koncu ciazy...dolaczam sie do marzen ....ciekawe tylko czy noca robia cc , bo ja niestety mam zbyt chore serducho aby normalnie urodzic bo jak cos to jak mialabym czekac do rana? :|
Nie wiem, gdzie będziesz rodzić ( jesteś z Wa-wy, tak?), ale ja urodziłam na Kondratowicza o 20.30 i było peeełno anestezjologów- do wyboru, do koloru (dosłownie)

Cytat:
Napisane przez Jessy_ Pokaż wiadomość
Co do ślubów to ja chyba pobiję was wszystkie . Znamy się ponad 10 lat a zaręczeni jesteśmy od 3 i jedyne co nas odpychało od ślubu to właśnie wesele ze wszystkimi ciotkami i pociotkami. Pod koniec ciąży zainteresowałam się tematem samotnej matki bo wszyscy mówili że to super korzyści ale okazało się że tylko same problemy (od uznawania ojcostwa przez załatwianie wszystkiego w dwie osoby, a aby coś dostać w mopsie trzeba wypisać masę oświadczeń typu że ojciec nie łoży na dziecko, że nie mieszkamy razem... itp) a do tego TZ w pracy poza 2 dniami okolicznościowego nic więcej by nie dostał - nie mówiąc już o 2 tygodniach na opiekę na mnie po cc. Dlatego też poszliśmy do urzędu, wzieliśmy pierwszy wolny termin (po 30 dniach) - to był 20.11 czyli ja już byłam w 8m-cu. TZ garnitur miał, ja kupiłam sukienkę za 90 i buty za 150 a z gości byli rodzice, babcie i jako świadkowie męża siostra ze swoim partnerem . Bez muzyki fotografów itp. Ślub trwał 10min a później pojechaliśmy wszyscy (12osób) do knajpy na obiad. Całkowity koszt z obrączkami i obiadem był wprost niezauważalny. A dla nas obojga ślub marzeń
Do dnia dzisiejszego tylko garstka nabjbliższej rodziny i znajomych wie że zmieniliśmy stan cywilny.
Piękny ślub Ważne, że dla Was wyjątkowy
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 16:33   #4449
olbka
Zadomowienie

Cytat:
Ale przynajmniej masz jeszcze ponad tydzien do terminu. takze moze sie jeszcze duzo wydarzyc. Niektore ciaze podobno nawet 43 tygodnie trwaja
jakbym miała czekać do 43 tygodnia, to chyba sama bym sobie cesarkę zrobiła
jeśli już będzie baaardzo źle, pójdę do prywatnej kliniki, ale to już jest ostateczność...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 16:34   #4450
muron
Zakorzenienie

kupsko dzis było;-)

I pierwszy spacer, całe 20 minut, ale pierwsze koty za płoty. Szkoda, że taka kijowa pora roku:-(

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 16:34   #4451
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

cytrynko masz rację, śpiący dzisiaj dzień. A z tym autem to jest tak, że pewnie Twój sobie ubzdurał i napalił się na niego tak, że nie chce innego

Współczuję Wam laseczki tego zdenerwowani i frustracji, to jest najgorsze, co może teraz być.

coś vilya się nie odzywa
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 16:35   #4452
Louboutinka
Raczkowanie

ja dzisiaj sie dowiedzialam jak polskie szpitale uogolniaja i "wyliczaja daty"..
nie ważne czy miałaś regularne okresy czy nie (!!!) zreszta nic nieważne tylko data om..do tego dodajesz 7 i odejmujesz 3miesiace.. (jakos mnie to nie przekonuje tym bardziej ze moj ostatni okres byl dziwny i w innym terminie niz zwykle..no ale ja lekarzem nie jestem wiec nie bede sie wymądrzać )
no wg mnie to lekko mija sie z celem ale podono wg szpitale sie trzymają i wg tego przyjmują ... czyli olbka wychodzi tobie ze 3 lutego wg tego zaawansowanego profesjonalnego rownania..
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 16:35   #4453
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
Ja mam to kółeczko. Ostatnią @ miałaś 2 dni po mnie, z kółeczka wychodzi termin 30 styczeń, ale nie wiem, czy masz regularne cykle??

lilijko - wiem, że on się uparł, także choćby było jakieś fajne auto w Toruniu, to jemu by się nie spodobało . Dzwonił, że nadal oglądają...trochę się martwię, bo będzie wracał po ciemku tym kupionym autem...ech, przynajmniej już będę to miała z głowy, bo od kiedy sprzedał opla to dzień w dzień siedzi na necie i obczaja, dosyć mam tego powoli, chociaż + jest taki, że o Małym cały czas nie gadamy.

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2011-01-22 o 16:39
Stary 2011-01-22, 16:36   #4454
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
kupsko dzis było;-)

I pierwszy spacer, całe 20 minut, ale pierwsze koty za płoty. Szkoda, że taka kijowa pora roku:-(
eeee no to gratulacje
ta pogoda nie sprzyja spacerkom
Stary 2011-01-22, 16:37   #4455
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Kebab Może lepiej dziś trafię
gdzie chodisz na kebaba??

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Dziewczyny, rozmawiałyście o wanienkach:
http://www.youtube.com/watch?v=WzKHhO2aFsw
Nie warto przepłacać.
o, ten program właśnie widziałam, przekonał mnie zupełnie do zwykłych wanienek...

ale się objadłam barszczyk i paszteciki z farszem grzybowo-pieczarkowym...mniam....a zaraz kawka i torcik

Ide na Małysza
Stary 2011-01-22, 16:44   #4456
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
ale się objadłam barszczyk i paszteciki z farszem grzybowo-pieczarkowym...mniam....a zaraz kawka i torcik

Ide na Małysza
Ja też chcę taki dobry obiadek! Dziś mi nic z planów nie wypaliło - na obiad miałam przypalonego omleta zamiast pysznej pizzy, słodkiego w domu brak, poza murzynkiem babci, który mi nie smakuje...buuu. Mam twaróg w lodówce, zaraz poszukam jakiś szybki przepis na sernik i chyba zrobię jutro.

Stary 2011-01-22, 16:55   #4457
make_up_istka
BAN stały

Louboutinka czyli wszystkim liczą wg 28-dniowych cykli? To mi i tak minął już wczoraj termin wg nich... Tyle dobrze. Kurde jestem taka zła. Wrzeszczę na wszystkich, o wszystko się wkurzam, a TŻa tak własnie zdenerwowałam, że wyszedł z domu wyrzucić śmieci i zapalić, choć w Sylwestra rzucił palenie - głupia jestem...
A dziś zero skurczów, tylko brzuch mnie boli tak bardzo nisko na dole jak tylko wstaję... To jest jakiś koszmar... Powiedzcie mi czemu niektóre rodzącą szybko i znienacka nie wykonując żadnego specjalnego wysiłku, a inne - jak ja - przez tydzień (co najmniej) chodzą bez szyjki i z rozwarciem i nic się nie dzieje, choć jest się aktywnym...??
Stary 2011-01-22, 17:23   #4458
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Louboutinka czyli wszystkim liczą wg 28-dniowych cykli? To mi i tak minął już wczoraj termin wg nich... Tyle dobrze. Kurde jestem taka zła. Wrzeszczę na wszystkich, o wszystko się wkurzam, a TŻa tak własnie zdenerwowałam, że wyszedł z domu wyrzucić śmieci i zapalić, choć w Sylwestra rzucił palenie - głupia jestem...
A dziś zero skurczów, tylko brzuch mnie boli tak bardzo nisko na dole jak tylko wstaję... To jest jakiś koszmar... Powiedzcie mi czemu niektóre rodzącą szybko i znienacka nie wykonując żadnego specjalnego wysiłku, a inne - jak ja - przez tydzień (co najmniej) chodzą bez szyjki i z rozwarciem i nic się nie dzieje, choć jest się aktywnym...??
Nie wiem, to jest niesprawiedliwe - powinna każda rodzić w terminie i tyle...wyobrażam sobie, ile Ciebie to nerwów kosztuje! Ja też mam ostatnio ochotę czasami pogryźć mężulka...dziś też mnie wkurzył, siedzę w chałupie i się denerwuję o niego. Ma wolne tylko weekendy, a dzisiejsza sobota praktycznie cała nam przepadła...

Z dobrych wiadomości wiem tyle, że od dziś jesteśmy posiadaczami mazdy, jak wróci to pewnie pójdę na parking obejrzeć to "cudo", podjedziemy do sklepu i tyle będzie z soboty. Wiecie co ja już totalnie zobojętniałam w kwestii tego samochodu - chcę tylko, żeby pomieścił w bagażniku wózek, żeby był bezpieczny, no i żeby mąż mógł mnie nim ze szpitala odebrać. Teraz zamiast się cieszyć, to totalnie zero emocji jest we mnie.

Stary 2011-01-22, 17:50   #4459
make_up_istka
BAN stały

Cytrynko moja mama ma mazdę 2 (teraz my jej używamy, bo nasz się popsuł...) i jesteśmy z niej super zadowoleni więc głowa do góry!
Mój też coś zaczął mówić o zmianie samochodu, ale nie wiem za co on chce go kupić...

Kupiłam dziś (w końcu!) bawełnianą niewiązaną czapeczkę do szpitala i na po kąpieli śliczna różowa z żółtą falbanką. Przynajmniej jakieś pocieszenie na ponury dzień.
Mała dziś strasznie uciska mi na miednicę jakby ją miała złamać na pół.
Stary 2011-01-22, 18:03   #4460
Justine1988
Zadomowienie

Hej mamuśki.My juz po wizycie tesciów, niedawno pojechali. Było bardzo miło....posiedzielismy wczoraj do 2 w nocy takze troszke jestem zmeczona..a i wiadomo, ze jak gosci to i nalatac sie trzeba..oczywiscie na zmiane z mężulkiem biegalismy ale ugościliśmy teściów najlepiej jak potrafiliśmy...
Ale słuchajcie...MAMY WÓZEK teście zafundowali wózek dla wnuczki...juz zamówiliśmy ten co Wam pokazywałam fiolet+wrzos...uważam, że dobrze ze wybralismy tańszy wózek, napoczatku patrzelismy na takie około 100ozł i to moze ich odstraszało a jak znaleźlismy za 620 zł to kupuja cały sami bez żadnej składki i naszej pomocyt akże te pieniazki co mielismy na wózek juz ida na konto..na życie...bardzo się cieszymy.

Teraz sobie odpoczywamy, mielismy jechac do dziadków ale przełożyliśmy na jutro...mężus popił z tatusiem i leczy kaca.. Także jutro jedziemy na cmentarz, potem do jednych dziadków i do drugich a wieczorem spodziewamy się gości. Męza kolega z dziewczyna i 4 miesiacznym synkiem mają przjechac podobno..także weekend gościnny...i da mi w kośćale w poniedziałek zamierzam nie wychodzić z wyrka...tym bardziej , że nie bede musiała NIkoli szykowac do szkoły bo zostaje u taty jeszcze na poniedziałek...

To popatrze co u Was słychać..ale widzę, że nic sienie działo..nie mamy nowych mamusiek rozpakowanych ..ale Lilijko fajnie zaakcentowałas mamy oczekujące...

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 18:16   #4461
kaskup
Rozeznanie

witajcie dziewczynki,
pustki, nic sie nie dzieje..
taka jestem ciekawa co z Vilya

mi dzis o dziwo lepiej, choc czuje jeszcze czasem brzuchol jak na @..
wczoraj zafundował mi TZ kapiel pełną piany, swieczki itp, poleżałam w wannie 30 minut, to mi humor odrazu wrócił..

jutro juz wypełzne z domu bo zeswiruje, pojde do babci na jakies ciacho moze.. bo w poniedziałek jest juz moj gin wiec niech sie dzieje co chce

znów mi na kebaba ochote zrobiłyscie wiec pewnie bedzie w poniedziałek na obiad..
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 18:33   #4462
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Cytrynko moja mama ma mazdę 2 (teraz my jej używamy, bo nasz się popsuł...) i jesteśmy z niej super zadowoleni więc głowa do góry!
Mój też coś zaczął mówić o zmianie samochodu, ale nie wiem za co on chce go kupić...
Mąż kupił mazdę, ale 323f z 2003 roku, podobno w środku odpicowany, że hej, ale ta Wasza większa jest chyba. Ja chciałam naszego corsę na merivę zamienić, ale coś tam mężowi w niej nie pasowało...wiesz, nasze stare już bardzo szwankowało, bałabym się jeździć w trasę gdzieś z Małym, no już mamy to z głowy, oby ten się psuł (odpukać).

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki.My juz po wizycie tesciów, niedawno pojechali. Było bardzo miło....posiedzielismy wczoraj do 2 w nocy takze troszke jestem zmeczona..a i wiadomo, ze jak gosci to i nalatac sie trzeba..oczywiscie na zmiane z mężulkiem biegalismy ale ugościliśmy teściów najlepiej jak potrafiliśmy...
Ale słuchajcie...MAMY WÓZEK teście zafundowali wózek dla wnuczki...juz zamówiliśmy ten co Wam pokazywałam fiolet+wrzos...uważam, że dobrze ze wybralismy tańszy wózek, napoczatku patrzelismy na takie około 100ozł i to moze ich odstraszało a jak znaleźlismy za 620 zł to kupuja cały sami bez żadnej składki i naszej pomocyt akże te pieniazki co mielismy na wózek juz ida na konto..na życie...bardzo się cieszymy.
No to super. Wiadomo - każda kaska teraz się Wam przyda. A teściowie jednak z obietnicy się wywiązali - teraz tylko czekać na zakup i podziwiać!

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
witajcie dziewczynki,
pustki, nic sie nie dzieje..
taka jestem ciekawa co z Vilya

mi dzis o dziwo lepiej, choc czuje jeszcze czasem brzuchol jak na @..
wczoraj zafundował mi TZ kapiel pełną piany, swieczki itp, poleżałam w wannie 30 minut, to mi humor odrazu wrócił..
Też jestem ciekawa, co z Vilyą - może już urodziła.

A tej kąpieli Tobie zazdroszczę...ja nie mam wanny, a teraz, jak mnie plecy bolą to z chęcią bym sobie poleżała w cieplutkiej wodzie zpachnącą pianą.

Ja nadal czekam na mężulka - pewnie do 19 dojedzie. Znowu brzuchol mi się spinać zaczął, ale tak, jak co wieczór, więc nawet się nie stresuję.

Stary 2011-01-22, 18:42   #4463
kaskup
Rozeznanie

Cytrynko mazda 2 jest mniejsza niz 323f.. ale ta co kupiliście to ludzie ogólnie polecaja, wiec niech Wam służy
co do wanny, to ja nie wyobrażam sobie miec tylko prysznic.. to nie dal nas, u nas wszyscy nauczeni na moczenie sie długie.. ale w wannie tez mamy mozliwośc brania prysznica
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 18:49   #4464
s_a_j
Rozeznanie

Boszzzzzzzzz ale się nachodziłam, no cóż, chciałam mega spacer to go miałam, teraz nogi jak dynie he he A mąż jeszcze przed wyjściem pytał czy aby na pewno nie bierzemy samochodu, ale jeszcze wtedy wizja takiego długiego spaceru mi się całkiem przyjemna wydawała
Kma - byliśmy pod Filarami. Odkąd wróciliśmy to cały czas leżakuję. Na wieczór mam chrupki bekonowe i chałwę, ale myślę, że za dużo już dziś tych "rarytasków"
Widzę, że na forum nic nie ruszyło i panuje już ogólne zmęczenie naszym stanem, uszka do góry laski, już niedługo jak sypnie, to nadążyć będzie ciężko
Stary 2011-01-22, 18:51   #4465
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Cytrynko mazda 2 jest mniejsza niz 323f.. ale ta co kupiliście to ludzie ogólnie polecaja, wiec niech Wam służy
co do wanny, to ja nie wyobrażam sobie miec tylko prysznic.. to nie dal nas, u nas wszyscy nauczeni na moczenie sie długie.. ale w wannie tez mamy mozliwośc brania prysznica
U nas łazienka w bloku za duża nie jest, jak robiliśmy w kwietniu z mężem remont to zdecydowaliśmy, że zainwestujemy w porządną kabinę z różnymi dodatkami, skoro i tak wanna nam nie wejdzie. Poza tym myślałam też o babci - byłoby jej trudno wchodzić do wanny, a tak ma siedzisko, więc nawet stać nie musi. Ale w przyszłości na pewno jeszcze wannę będę miała.

Co do auta, dzięki, też liczę, że trochę nim pojeździmy, jak Mały się urodzi to przez kilka lat nie mam zamiaru inwestować w nowe auto, chyba, że znajdę jakąś świetną pracę.

Dobra, ja zmykam, miłego wieczorku dziewczyny.

Stary 2011-01-22, 19:03   #4466
make_up_istka
BAN stały

Cytrynko tak, mazda 2 jest niewielka (mniejsza od Waszej), ale bardzo wygodna - takie typowo miejskie auto. Bardzo łatwe w prowadzeniu zresztą, więc pewnie i z Waszej będziecie zadowoleni
Stary 2011-01-22, 19:04   #4467
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Powiedzcie mi czemu niektóre rodzącą szybko i znienacka nie wykonując żadnego specjalnego wysiłku, a inne - jak ja - przez tydzień (co najmniej) chodzą bez szyjki i z rozwarciem i nic się nie dzieje, choć jest się aktywnym...??
ja od dwóch tygodni z rozwarciem i bez szyjki chodzę i w dodatku wcale się nie oszczędzam - sprzątam, myję podłogi, chodzę po schodach...wcześniej wydawało mi się, że urodzę przed terminem, a teraz boję się, że też go przekroczę...Trzymaj się, będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Z dobrych wiadomości wiem tyle, że od dziś jesteśmy posiadaczami mazdy, jak wróci to pewnie pójdę na parking obejrzeć to "cudo", podjedziemy do sklepu i tyle będzie z soboty. Wiecie co ja już totalnie zobojętniałam w kwestii tego samochodu - chcę tylko, żeby pomieścił w bagażniku wózek, żeby był bezpieczny, no i żeby mąż mógł mnie nim ze szpitala odebrać. Teraz zamiast się cieszyć, to totalnie zero emocji jest we mnie.
to gratuluję nowego wozu

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
no proszę, to teściowie się postarali

Cytat:
my mamy wannę, ale w obecnym stanie żałuję, że to nie prysznic

Cytat:
Kma - byliśmy pod Filarami. Odkąd wróciliśmy to cały czas leżakuję. Na wieczór mam chrupki bekonowe i chałwę, ale myślę, że za dużo już dziś tych "rarytasków"
ja uwielbiam tego pod Filarami, teraz otworzyli filię na giełdzie (koło mnie) a tam mamy rzut beretem Już urobiłam męża, że w poniedziałek na obiad kebab, bo mi smaka narobiłyście, a potem to nie wiadomo kiedy zjem...
Stary 2011-01-22, 19:34   #4468
Justine1988
Zadomowienie

Wziełam prysznic, ubrałam się w piżamkę i wróciłam do Was...

Zaraz nadrabiam Was dalej ale najpierw mam kilka pytanek:
1) czy w ciązy na infekcje mozna uzywać Tantum Rosa???Mam jakiś mały stan zapalny i mam recepte na gynazol ale nie lubie go stosowac i wolałabym sobie jakos inaczej z tym poradzic, pozatym nie mam zapalenia w środku w pochwie tylko jakos na zewnatrz, możliwe, że to efekt depilacji , bo swedzi i lekko szczypie..
2) od ktorego tygodnia mogę zacząc pic napar z lisci malin???Od 38?
3) a gdzie można dostać olejek do masażu krocza???w aptece???
Planuje w poniedziałek męża wysłac bo tego typu akcesoria by jakos sobie chociazby psychicznie ułatwic porod..świadomośc, że coś robiłam w tym celu moze miec niezły efekt nawet jeśli fizycznie to nie wiele pomoże...
i jeszcze cos ale zapomniałam, zapytam jak mi sie przypomni..

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
ale mnie głód obudził wygrzebałam kotleta z lodówki, włożyłam do buły, wkroiłam pomidora i karmię dzieciaka Mam nadzieję, że jeszcze uda mi się zdrzemnąć potem do 10tej zaczekam aż mnie najdzie.

uszka do góry kaskup! to złe samopoczucie to pewnie przez nerwy

ha ha ja też strasznie siuskałam dziś, zanim zasnęłam to co kilka minut mąż mnie musiał wypychać z łózka, a jak tylko zaczynałam się niepokojąco ruszać to padało pytanie: "znowu???" ahahaha

ej laseczki a byłyście na tym kebabie? bo my wczoraj z mężem ustaliliśmy że robimy sobie ostatnią wycieczkę taką przed porodem, no i padło wlaśnie na tego obiecanego mi kebaba (Justine pamiętasz chyba, że to przez Ciebie? ) Stwierdziliśmy, że spróbujemy bez samochodu, sturlamy się do miasta pieszo, a ja nawet wyraziłam zgodę na piwo dla męża, bo on (z własnej woli) od jakiegoś miesiąca nic nie pije, żeby być w stałej gotowości
Moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Dziewczyny informuję, że dziś oficjalnie mam skończone 39tc - teraz już mogę odliczać dni, a nie tygodnie...a ja chcę już urodzić.

Ja przespałam całą noc, no nie liczę ciągłych wypadów do toalety...wieczorem spinał mi się brzuch, ale nic się nie ruszyło, więc nocka spokojna. Dziś zaraz mężulek zrobi nam śniadanko i ruszamy z ojczymem na rundę po komisach, bo mąż chce się jeszcze rozejrzeć za autami. Także dziś sobie pochodzę, ale to bardzo dobrze, może Mały zechce dzięki temu wyjść do rodziców.

My dzisiaj z mężem chyba zlądujemy w mieście na tej pizzy - też taki nasz ostatni wypad sobie zrobimy, potem pewnie już długo nie wyjdziemy sami do miasta.
Aha - świetny pomył na śniadanko.

Lilijko, Ligotko i Agape - super, że spotkanko Wam się udało.

No to miłego dnia, dziewczyny, uważajcie na siebie i brzuszki!
OOO gratulacje, czyli wg moich obliczeń skończyłałs 39 , zaczęłaś 40??? taaaato powodzenia, przyda się lada moment

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 19:42   #4469
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

1)ja bym wolała zastosować ten gynazol - żeby Ci się nie zaostrzyło to, ale myślę że TR można stosować bo gin mi nie zabronił, no i pozwolił smarować clotrimazolem z zewnątrz
2)napar z liści malin słyszałam że od 36 - tak też piję
3)olejek do masażu nie wiem bo ja sobie kupiłam przez allegro taki : http://allegro.pl/porod-bez-naciecia...407989290.html

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

brzuch mi się chyba obniżył :P
ładnie tłumaczę małemu że ma czekać przynajmniej do 4lutego bo 3go mam ostatni egzamin
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 19:48   #4470
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

piszę do Was od 2h i coś Wizaż siada

cytrynko
gratulacje autka , a mówiłam, że mąż napalił się na nie i nie spodobało mu się żadne inne

Justine dziękuję za pochwałę

JeSuis o takim czymś możesz sobie pomarzyć wyjdzie jak będzie chciało

Ale nudy dzisiaj tutaj!!! Normalnie zasypiam na stojąco
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości