|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 21,43% |
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
37 | 66,07% |
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
7 | 12,50% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
matallewar to milusi kocyk ! a byly w dziewczynskich kolorach?
![]()
#3902 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() no po norwesku, po norwesku, my juz tu 4 rok siedzimy plus pracuje w biurze architektonicznym chodzilam na kursy i daje rade, wiesz nei wyobrazam sobie zyc w kraju i nie mowic w tym jezyku, choc powiem ci ze kazdy tu mowi po angielsku, ale ja tam sie lubie uczyc nowych jezykow, choc powiem ci, ze norweski troche abstrakcyjny, ale nic nie jest nie do nauczenia ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3903 |
Zakorzenienie
|
anula, a wyjezdzajac tam, znałas norweski? Zdolna Dziewczynka z Ciebie!
Ja od czasu do czasu slysze j. norweski, gdyz jestem fanem zuzla, a jednym z moich ulubionych zuzlowcow - jest Rune Holta, wlasnie Norweg i nieraz slysze go gdy udziela wywiadow. Jak dla mnie ten jezyk tak samo zakrecony jak chinski ![]() ![]()
#3904 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() dobry chłop z twojego tzta - szkoda, ze mysli o osp a nie o tym zeby Ci zrobic herbatke - tak na marginesie, zapros mnie kochana na następne takie śniadanko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kochana - ja wiem ze poszczególne wymiary to nóżka, rączka, główka, ale które skróty oznaczaja co musisz sobie wygooglac. wiem, że najlepiej zeby były w podobnym tc - tam masz wymairy + wskazany tc i dc - wszystkie mają być zblizone do siebie - a Ty masz zbliżone, więc Twoja maleńka proporcjonalna ![]() Cytat:
Cytat:
![]() wiecie co ........ mnie też się dwa razy pojawiła świeża krew na papierze toaletowym, ale szczypało, więc to jakaś ranka (pewnie od golenia, bo przecież juz nic nie widze i ledwo sięgam ![]() może napioszemy smsa do eweski?!!!!!!! lece już bo będziemy oglądać z TZtem filmy na nowym kinie domowym (kolejna zabawka .... jakże fascynująca dla mnie..... ![]() miłego wieczorka. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3905 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
no wlasnie co z eweska.....`? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3906 |
Rozeznanie
|
anula_81, Dziewczonka cieszę się, że wszystko u Was w porządku. Dobrze, że się zdecydowałyście na wizytę w szpitalu i konsultację z lekarzem.
![]()
![]() |
#3907 |
Zakorzenienie
|
Obejrzyjcie jakis film z mega efektami specjalnymi, robi wrazenie !!!
o rany ! w zyciu bym nie pomyslała, ze to skróty od łapki, nóżki Wow ! dzieki za uswiadomienie moniqac. pomysł z eskiem super, ale czy ktoś z nas ma nr do eweski... ??Twarożek to moja specjalność, pewnie dlatego, ze go uwielbiam i koniecznie musi byc dobrze przyprawiony ![]() ![]() Ja pochłaniam powyższe w ilościach ponadprzecietnych ![]() Np dzien bez owsianki, kaszy manny czy kaszki mleczno-ryżowej dla dzieci jest dniem straconym ![]() ![]() anula, naprawde jestes z czestochowy ?? ojej !!!!!!!!! jak mi miło !! Ja takze czestochowianka z krwi i kości - najpierw tysiaclecie (okolice delicji) a potem wyczerpy ![]() ![]()
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-01-22 o 18:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3908 |
Raczkowanie
|
Moria - robiliśmy usg w zeszłym tygodniu. Będziemy mieli synka
![]() ![]() W poniedziałek wybieram się z koleżanką na zakupy dla dzidzi, chcę kupić parę ubranek na wyprzedażach. Buziaczki |
![]() ![]() |
![]() |
#3909 |
Zakorzenienie
|
ddaaiissyy hehe, nie kazdy facet ma wielkie sprzety
![]() ja po prostu musze jeszcze raz zobaczyc i wtedy juz bede wierzyć ![]() Martulka000 ładna z Ciebie kobietka, tak młodziutko wyglądasz ![]() ![]() moniqac ja kiedys uzywalam lactacydu i byłam zadowolona, ale powiem Ci że ostatnio jak użyłam to też jakby mnie swędziło i strasznie sucho miałam, więc odstawiłam ten płyn mimo że uważałam go za najlepszy na rynku ![]() Zosia jakoś mało śpiąca za dużo atrakcji u tych babci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3910 | ||
Wtajemniczenie
|
Pauliziu - Najlepszego również ode mnie
![]() Cytat:
![]() Dziewczonka no widzisz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() anula ale już masz dużą dzidzię ![]() ![]() No i super się Tobą zajęli! A co do znajomości norweskiego - jestem pełna podziwu ![]() Dziewczynki, właśnie zamówiłam wózek w Dino ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- No to pięknie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Acha, Eweska była dziś w południe na wizażu więc myślę, że wszystko ok i wkrótce się odezwie ![]()
![]() |
#3911 |
Zakorzenienie
|
moria, fajnie, ze nas uspokoiłas co do eweski - a my już tu plany knułysmy
![]() Kasia5, rozumiemy Twoje zdenerwowanie, bo wszystkie to przechodziłysmy (badz bedziemy lada moment przechodzić) ![]() andziot, Ty niedowiarku hihi ![]() ![]() A moj maz chrapie jak zabity i to juz od 18 ![]()
![]() |
#3912 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak najbardziej ok na 20tc ![]() [QUOTE=matallewar;24547070] ddaaiissyy raczej ciepły, taki milutki i puchaty ![]() Śliczna córeczka... Ja chcę już 25 stycznia, też sobie popodglądam ![]() QUOTE] Tez mam wizytke 25 stycznia ![]() ta podczytuje kiedy moge,bo teraz mam Julke z gorączą 3dzien i znowu ciezko mi nadrabiac( jak nie urok to sr....ka) ale ciesze sie ,ze u Anulki i dziewczonki wszystko ok. zakupki widze juz pełną parą ,ja juz tez prawie wsio mam,jeszcze kilka drobiazgów i materac do łózeczka. a czuje sie juz jak hipcio,ledwo sie turlam pod gorke. ![]()
![]() |
#3913 | ||
Zakorzenienie
|
Paulizia najlepszego!!
![]() śliczny kocyk ![]() Cytat:
![]() A powiedz mi jedną rzecz. Przenieśli już ginekologię i położnictwo na Latawiec czy dalej jest na Westerplatte? anula_81 super, że wszystko jest dobrze ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3914 |
Rozeznanie
|
Jaki tu dziś spokój w porównaniu do reszty tygodnia
![]() Cały dzień miałam wizaż włączony dzięki czemu jestem na bieżąco ![]() ale żegnam się już z Wami, ide do łóżeczka, może Tż pozwoli mi obejrzeć "Serce nie sługa", bo jak wcześniej stwierdził "on nie będzie oglądał jakiś komedii romantycznych" (pomijając to,że praktycznie cały dzien on siedzi przed tv :/ ![]() Tak więc dobranoc Brzuchatki, spokojnej i przespanej nocki życzę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3915 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Anula strasznie się cieszę, że u Ciebie wszystko ok ![]() ![]() ![]() Powiem Wam dziewczyny, że jestem już dużo spokojniejsza, położyłam się na chwilę z ksiażką i nawet zdrzemnęłam się pół godzinki ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3916 |
Wtajemniczenie
|
doczytalam ufff
anula, dziewczonka super ze wszystko ok,na prawde sie ciesze ![]() paulizia sto lat sto lat! dobrze ze sie odezwalas, bo juz myslalam ze do pl polecialas ![]() ![]() dziewczyny super fotki z usg, piekne!!!!!!!!!!!!!!!!!! hmmmm mialam napisac cos jeszcze ale po 4 str wypadlo mi z glowy ![]() ja zauwazylam ze po malu zaczynam miec problem ze schylaniem, brzuch juz jest ta duuuuzy ze nie wiem co to bedzie dalej ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- ale mi wywala wizaz!!!!!!!!!1 moria doczytalam co napisalas ze to sprawdzona misja i jakos tak mi smutno... tzn taka jakas wrazliwa jestem w tej ciazy, super ze sa tacy ludzie jak ty... ![]() no i pochwal sie co wkoncu zamowilas w tym sklepie1!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3917 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki, nie wiem czy widzialyscie galerie rozwoju płodu ?????
super zdjecia, ja oglądajac popłakałam sie gdy zobaczyłam jak moja dzidzia w 21tc wyglada http://ciazaporod.pl/ciaza_kalendarz...l?galg_id=1393 moj maz stwierdził "photoshop" Baran !! ja sie zachwycałam, wzdychałam, łezki mi sie polały a on tylko na sekunde rzucił okiem i zadnego wrazenia to na nim nie zrobiło.. odwrócil sie na piecie i poszedł palic papierosa ![]() ![]()
#3918 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny slabo mi!!!!!!!!!!!
poszlam do toalety , patrze na wkladke a ona hmmm pomaranczowa!!!!!!!!!!!!! tak mialam w 6 tyg ,jakby zabarwiony sluz krwia. caly dzien czulam ruchy, nie napinal mi sie brzuch ani nic, tylko troche bolal przy schylaniu |
![]() ![]() |
![]() |
#3919 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3920 |
Zakorzenienie
|
moria44 jaki wózek ????? linka prosimy !!!
![]() mazianka81 a co Juleczce jest ze goraczkuje ??? infekcja jakas ??? masz już wszystko ???????? ja jeszcze prawie nic nie kupiłam, poza kocykiem i parą bodziaków ![]() Dziewczonka ![]() chyba musisz mieć taką uspokajającą wizytę u gina co tydzień żebyś sie nie denerwowała w ogóle ![]() agnieszka_pe25 może Ci się tylko wydawało ??? ja bym narazie obserwowała, jak nic nie dolega to raczej to nic złego ![]() zjadłam właśnie miskę płatków i jeszcze mam na coś chęć ![]() tylko na co ??? idę się przepakować w nową torebkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3921 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieki dziewczonka, od razu wskoczylam pod prysznic sprawdzic czy wecej nie leci, ale nie, wtedy tez tak mialam, ze tylko na jednej wkladce. nie mam luteiny, gdzie mi zostalo pare tabletek duphastonu. masz racje, od razu pomyslalam ze pewnie sie przeforsowalam. znow teraz bede drzala czy nie znajde krwii kolejnego dnia. ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
nie nie wydawalo, bo od razu zawolalam tz zeby looknal, ale byl zdziwiony czego ja od niego chce, no ale coz musial mi powiedziec czy mi sie zdaje czy nie, no i powiedzial ze jest zabawrwione ewidentnie na razie nie bede sie nigdzie wybierac, bo na prawde czuje sie dobrze, bede sie obserwowac |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3922 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Właśnie zobaczyłam na nk, że dziewczyna z którą leżałam w szpitalu z trojaczkami ma dwóch chłopców i dziewczynkę - a lekarze caly czas twierdzili, że będzie trzech chłopców ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam o tyle dobrze, że tylko 3 przystanki do carrefoura, minus zaś, że nie mam innych sklepów w okolicy... mazianka81 ja mam tylko usg, do tego prywatnie (ale 3d ![]() ![]() Ale miałam dziś przeżyć... Przemeblowanie, porządki, zakupy, a na koniec spóźniony prezent ślubny od wujka ![]() ![]() I dzidzia się uaktywniła! Może faktycznie odsypiała noc ciężką, bo dopiero gdzieś godzinę temu było małe szturchanie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3924 |
Zadomowienie
|
Dobry wieczór kobietki
Lactacyd w Biedronce jest za 14,99 za 400 ml więc się opłaca. A ja obecnie używam z Bielendy z rumiankiem płyn i jest superrrrrrrrr.
#3925 |
Rozeznanie
|
nooo Moria chwal się wózeczkiem
![]() My tu wszystkie czekamy z niecierpliwością ![]() Coś czuję, że to nie x-lander jednak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3926 |
Zakorzenienie
|
A propos wózka, to mi dziś tata rzucił luźno, żebyśmy się wstrzymali, bo może dziadkowie nam sprawią...
![]() I uparł się, żeby był z fotelikiem z tym systemem wczepiania do siedzenia bez jakiegoś babrania się z pasami, bo on taki ma... Hmm... Szkoda, że u nas w aucie takiego nie ma ![]() Moria pochwal się! ![]()
![]() |
#3927 |
Zakorzenienie
|
Hej
wpadlam tylko powiedziec, ze jestem, ale jakos pisac mi sie nie chce ![]() ![]() Wlasnie zdalam sobie sprawe, ze polmetek za mna ![]() ![]() Wczorajszym Agnieszkom spoznione wszystkiego najlepszego ![]() Paulizia - 100 lat, pieknego porodu i grzeczniutkiego dzidziusia ![]() I dobranoc, bo ledwo na slepia patrze. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3928 |
Zakorzenienie
|
Szukałam informacji na temat tego, ile dzidzia powinna ważyć w którym tygodniu i znalazłam coś takiego:
"22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl) 23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl) 24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl) 25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl) 26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl) 27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl) 28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl) 29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl) 30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl) 31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl) 32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl) 33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl) 34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl) 35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl) 36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl) 37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl) 38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl) 39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl) 40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)" Może się którejś z Was przyda ![]() 10 centyl - to maluszek, 50 - średniak, a 90 - duża dzidzia ![]() Podobno też jeśli na początku dziecko jest w 50 centylu, to w takim powinno się urodzić (i odpowiada to też 10 i 90), ale oczywiście primo to tylko jakaś tam średnia, statystyka, a secundo nie wiem ile prawdy w tym, że zostaje w tym samym centylu... Mi wychodzi, że taki mały średniak ![]()
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-01-22 o 22:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3929 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
o i kolejna dziewczyneczka ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=anula_81;24546676]hej dziewczynki, ja tak zniknelam bez slowa, ale bylismy w SZPITALU tez. bo ciagle pobolewalo mnie w tym prawym boku plus w sluzie na wkladce bylo troche krwi i zbledlam jak to zobaczylam, zadzwonilam do poloznej do szpitala i kazala przyjechac, co prawda wyczekalismy sie tam troche ale zbadali mnei dokladnie, siuski, krew, proby watrobowe, bo jak pani doktor uslyszala o moim zapaleniu trzustki to od razu zlecila, zbadali moj puls, dziecka puls, cisnienie, wymacali brzuch w kazda strone, zaczal twardniec, pani troche sie zaniepokoila, ale powiedziala, ze jesli twardnienie przechodzi po kilkunastu sekundach to nie ma powodu do neipokoju, ale zeby sie obserwowac, krwi w szyjce i macicy nie bylo, wiec krawienie najpewniej z narzadow zewnetrznych, szyjka dluga twarda i zamknieta, lozysko ok, dzidzia duuza i dupka uciska na watrobe, wiec jesli wyniki krwi(mam dzwonic za 2 godzinki) beda dobre to znaczy ze dzidzia uciska dupka woreczek zolciowy albo watrobe i stad ten bol i ze dobrze ze przyjechalam bo kazde bole i krwaiwenia trzeba sprawdzac. dzidzia wazy...860 gram!!! wiec duuza juz jest i wszystko z nia ok, poza tym pobrala mi posiew z pochwy bo mowila ze duza iloscn sluzu zoltego moze wskazywac na infekcje, ale nie sa to wody plodowe wiec mam sie nei martwic, badali mnei chyba z godzine i jestem duuzo spokojniejsza a zosia w nagrode kopie jak szalona. mam nadzieje, ze wyniki krwi i siusiu ok ![]() i doczytuje was ![]() spaceruj kochana ile wlezie i wdychaj zdrowego fantastycznego gorskiego powietrza...ahhh jutro idziemy na spacer po gorach tez, trzeba korzystac ![]() ![]() QUOTE] o jak super, ze kolejne badania okej super ![]() Cytat:
brzusio rosnie ![]() tak kochana jak najbardziej mozna ![]() nie mozna pic naparu z lisci malin, bo ponoc pomaga w przyspieszeniu porodu powodujac skurcze macicy ![]() a sok malinowy jest nawet zalecany zwlaszcza na odpornosc dziekuje ![]() ![]() paulizia kochana wszystkiego najlepszego i ode mnie ![]() a my dzisiaj skonczylysmy 26 tydzien od jutra 27 leci ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pasy i tak będą bo w coś trzeba maluszka zapiąć my mamy zwykły fotelik, bo jak Zosia się rodziła to nasza fura nie miała tego gadżetu wmontowanego, wiec opcji nie było, teraz już mamy ale jakos nie widzę potrzeby kupowania nowego .... Witam się niedzielnie ![]() tak narzekacie na te noce, że i ja dziś nienajlepiej spałam ![]() dziadki mają strasznie twarde łóżka i taaaaaak mnie biodra bolały że co chwilę musiałam sie przewracać na inny bok a to tylko na chwilę pomagało ![]() dopiero jak zwinięty koc podłożyłam pod biodro to jakoś było lepiej ... śniegu dopadało i już całkiem sporo leży ciekawe jak na dolnym śląsku ??? dziś wracamy ... babcie ucieszone wnuczką to można jechać ![]() spadam na jajeczniczkę zrobioną przez babcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:08.