W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-22, 19:49   #4471
Justine1988
Zadomowienie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Aaaa ja chciałam jeszcze sie doradzic..bo ostatnio zastanawiam sie nad dodatkowym usg...ja chodziłam do gina na NFZ i juz wykorzystałam a nawet przekroczyłam limit usg, ale ostatnie usg miałam w 30 tygodniu i już dawno nie widziałam mojej niuni. Ostatnie usg było 20 grudnia..wazyła wtedy 1846 g niewiem ile teraz czyu prawidłowo przybera na wadze i już koncowka ciazy a ja chciałabym ja jeszcze raz w brzuszku zobaczyc mąz tez iwzielibyśmy nikole miałaby frajde..chyba zapytam mojej ginekolg czy przyjela by nas prywatnie na usg i ile by to kosztoało..warto chyba wydać ta kaske...i zobaczyc maleństwo i moze jakies zdjecia do albumu bym dostała..noi na wozku iszczedzilismy to może sobie pozwolimy...jak myslicie fajny pomysl czy juz nie meczyc dzieciaczka i cierpliwie czekac/??Boje sie tez ,ze narobie sobie stracha bo bedzie albo za mała..albo za duza i bede jeszcze bardziej sie bała porodu...co myslicie>??

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 20:10   #4472
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

hehe...o nieeeeeeeee! nie pozwole mu wyjsc wczesniej
z resztą moje dziecko widzę słucha mamy, mama powiedziała że ma się obrócić przed USG i to zrobił także...będę mu tam codziennie przypominać co by się nie zagalopował

ja niby miała mieć 3 usg w ciągu ciąży z NFZ ale miałam jeszcze jedno niedawno, nawet nie przypuszczalam ze mi zleci na 37tc
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 20:13   #4473
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

ja też chodzę na NFZ do gina i USG mam na każdej wizycie..... (wprawdzie stary sprzęt i nie dostaję zdjęć, ale zawsze coś). Raz tylko nie miałam, ale to byłam na zastępstwie u innego lekarza
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 20:17   #4474
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Justine, cytrynka - gratuluję nowych pojazdów

Justine - na kartce z sr mam napisane: używać naturalnych olejków, np z oliwek, kiełków pszenicy lub słodkich migdałów

Jessy - dlaczego nic by nie dostał? przecież do urlopu ojcowskiego nie potrzeba ślubu:
"nie ma też znaczenia czy ojciec mieszka razem z dzieckiem czy nie; uprawnienia urlopowe nie przyslugują ojcu pozbawionemu władzy rodzicielskiej".
"wyjątkiem jest zwolnienie lekarskie na opiekę nad kobietą osłabioną po porodzie - nieslubny partner nie może go wziąć bo przepis mówi o opiece nad członkiem rodziny. zwolninie takie, płatne 80% wynagrodzenia, może wystawić lekarz w szpitalu położniczym, ginekolog prowadzący ciążę lub lekarz rodzinny" (któraś pytała o to wczoraj chyba)

ehh ja chce już sie rozpakować, od wczoraj niby mam skurcze, w porywach były co 7 min, ale potem się "przerzedziły". w nocy przewrócenie się z boku na bok wiąże się z bólem nieziemskim...masakra...
podłóg nawet nie dałam dzisiaj rady powycierać, na szczęście mąż mnie wyręczył... ;o

Edytowane przez LadySith
Czas edycji: 2011-01-22 o 20:19
LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 20:45   #4475
ligotka
Rozeznanie

Widze ze awaria wizazu uchronila mnie przed ogromnymi zaleglosciami Ja godzinke temu wrocilam od tesciow, zjadlam pizze mrozona zjedlismy po jednej z mezem, bo na pol to za malo.... A teraz maz oglada mecz a ja odpoczywam, bo cos mi brzuszek twardnieje i boli mnie w kroczu
cytrynko gratuluje nowego autka! Ja sie nie znam ale meza spytalam i byl pelen podziwu )
Justine swietnie ze tesciowie dali na wozek! Gratuluje zakupu
Dziewczynki wcale sie nie dziwie ze wnerwia Was ciagle zmieniajaca sie data, w dodatku to czekanie, szczegolnie kiedy lekarz mowil ze mozecie urodzic lada chwila... Ja tez niby jestem spokojna, ale mi zostalo 3 tygodnie, a pod koniec zaczne wariowac No nic trzymam za Was kciuki aby jednak Wasze maluszki ruszyly sie z miejsca!
Przyjemnego iweczorku
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 20:47   #4476
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
myślalam o tym badaniu, ale no własnie jak tam kliknełam to pisze że materiał to badanaia to KAŁ a to chyba jednak nie to samo co wymaz z pochwy
nie wiem czy mi chodzi o ten GBS chodzi mi o to badanie na ktróre wiekszość z Was byla, bo byc moze ze sa jakies"kompleksowe" gdzie jest GBS i inne bakterie... tyle ze ja sie na tym nie znam
Marika sen rewelka
tu masz wszelkie informacje http://www.diag.pl/fileadmin/banery/...lakaty/GBS.pdf ale próbkę pobierają z pochwy i z odbytu - przynajmniej u mnie tak było

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
U mnie jest ten problem że ja chcę wziąć po prostu cywilny ślub - a potem kościelny z weselem jak już będzie kasa, ale TŻ się nie zgadza bo jak już brać to z weselem...a kasy nie ma. No i błędne koło. Ja określiłam się że wesele jeśli faktycznie to max50 osób choć to i tak sporo...w jakimś przytulnym niedrogim miejscu ... a jak dla mnie to wystarczyłaby i sama kolacja, bo jakoś nie usmiecha mi sie cala noc tancowac z kazdym po kolei i udawac ze zmeczona nie jestem.
ja nie chce kościelnego bo też i za specjalnie do tego kościoła nie latami i nie jestem jakaś mega wierząca żeby cyrk w kościele ze ślubem robić, poza tym mój TŻ miał już jeden kościelny i nie wziął rozwodu kościelnego więc jest mega grzesznikiem gorszym niż morderca wg kościoła, bo żyje z konkubinacie i jeszcze ma dziecko z nieprawego łoża także nie ma o czym mówić my chcemy cywilny a po cywilnym jakieś mini przyjątko-obiad czy kolacja z dobrym jedzeniem i winkiem też żeby nie wydawać nie wiadomo ile kasy na to a co do ilości gości to ja się nawet nie zastanawiałam ile osób u nas by było bo nie myślałam kogo zaprosić, zaczniemy bardziej o terminie myśleć to też się nad tym zastanowimy, narazie zamówiliśmy sobie obrączki które się robią, zobaczymy jak wyjdą, reszta wyjdzie w tzw praniu

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Mam ochotę siedzieć, płakać i czekać na poród, a wiem że tak nie mogę. Muszę się ruszać i ruszam się, tyle że jak zwykle to nic nie daje...
oj Kochana ja jutro kończe 40 tc, trochę cie rozumiem choć u mnie na szczęście nikt nie dzwoni i nie pyta w kółko "czy to już", sąsiadki czasem ale to wiesz spytaj jedna czy dwie raz w tygodniu także da się przeżyć, reszta czeka na wieści ode mnie i nie zawraca dupy

Cytat:
A ciekawe czy komukolwiek przyjdzie do głowy w naszych przypadkach zrobić badanie wód żeby sprawdzić czy nie są zielone, jeśli upłynie trochę wiecej czasu - pewnie nie
ja mam na szczęście lekarkę która strasznie pilnuje żeby te wody nie zzieleniały, sama kazała obserwować czy pęcherz płodowy nie pęka wyżej bo wtedy wody tylko lekko się sączą nie lecą, bo ona mówi że masa kobiet przychodzi już z zakażonymi, zielonymi wodami, mam nadzieję że u nas jakoś się bada jednak te wody czy one sa jeszcze OK czy już nie, szczerze mówiąc nie pytałam nigdy o to...

Cytat:
Napisane przez Magiczna Konstelacja Pokaż wiadomość
Jakos szyjka sie teraz nikt nie interesuje, dobrze, ze choc ktg i usg robia. Strasznie sie przejmowalam tym lozyskiem 3 stopnia, ale juz przestalam, przeplywy wychodza ok.
A wlasnie czytalam, ze Ty to juz w ogole akcje ze skurczami mialas, to sie mozna juz w ogole w....ć!
A mozna to jakos sprawdzic czy wody sa zielone? Chyba nie za bardzo?
ja miałam wczoraj KTG i badanie, dość nieprzyjemne już bo szyjka zaczęła mi się skracać i zmiękczać choć jest jeszcze w całkiem dobrym stanie, ponoć jest jeszcze spokojnie do kości łonowej, a KTG wyszło książkowe zero skurczy....

Cytat:
brzuch mi się chyba obniżył :P
ładnie tłumaczę małemu że ma czekać przynajmniej do 4lutego bo 3go mam ostatni egzamin
bueuehuehueh my tu klniemy że się przeterminowujemy a Ty przemawiasz małemu do rozsądku żeby siedział ile wlezie hehehehehe oj żebyś potem nie żałowała ze masz takie grzeczne dziecko

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Aaaa ja chciałam jeszcze sie doradzic..bo ostatnio zastanawiam sie nad dodatkowym usg...ja chodziłam do gina na NFZ i juz wykorzystałam a nawet przekroczyłam limit usg, ale ostatnie usg miałam w 30 tygodniu i już dawno nie widziałam mojej niuni.
powinnas mieć jeszcze jedno po 36 czy 37 tc takie tuż przed porodem bo jest wymagane takowe do porodu własnie, takze dopytaj u gina do którego chodzisz
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 20:49   #4477
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez ligotka Pokaż wiadomość
Widze ze awaria wizazu uchronila mnie przed ogromnymi zaleglosciami Ja godzinke temu wrocilam od tesciow, zjadlam pizze mrozona zjedlismy po jednej z mezem, bo na pol to za malo.... A teraz maz oglada mecz a ja odpoczywam, bo cos mi brzuszek twardnieje i boli mnie w kroczu
czyżby schabowy był niewystarczający ja po tym moim hamburgerze mam dość, zatkałam się
Stary 2011-01-22, 20:55   #4478
ligotka
Rozeznanie

lilijko schabowy poszedl dawno w zapomnienie, a swoja droga obiad jak nigdy byl pycha I zupka szczawiowa byla, mniam No ale jak wrocilam do domku to glodna bylam, w koncu to az 4h bez jedzenia (poza malym kawalkiem ciasta)! A najlepsze ze tesciowej wspomnialam ze jem co godzine, no i jak wrocilismy to do meza dzwonila przepraszac ze nie dala mi jedzenia wiecej bo pewnie wrocilam glodna do domu ale maz z grzecznosci zaprzeczyl....

Jesuis no ja bym sie nie zdziwla zeby maly Ci jednak niespodzianke zrobil, dzieci lubia na przekor rodzicom robic. Ja nadal powtarzam "Paulinko ryjemy glowka w dol"... czasem zaluje jak dostane porzadnie w pecherz...
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 20:58   #4479
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

taaaak..na egzaminie mi wody odejda
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 21:04   #4480
make_up_istka
BAN stały

Justine jest wiele szkół picia herbaty z liści malin. Ja słyszałam że można nawet od początku, a najlepiej od II trymestru. Sama piję chyba od 33 albo 34 tygodnia bo wczesniej o tym nie wiedziałam.
Do masażu krocza mozesz używać oliwy z oliwek.

Gabishing mój gin za to jest tak delikatny, że ani razu nie zdarzyło mi się, żeby badanie mnie w jakikolwiek sposób coś bolało.

Ja własnie wróciłam z dłuuuuuugiego spaceru. Po drodze zaliczyliśmy budkę z frytkami (pyyyychotka ) i wróciliśmy do domu. Wyglądam jak klaun - z czerwonymi policzkami może coś drgnie...
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 21:05   #4481
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
taaaak..na egzaminie mi wody odejda
no i zaliczenie od ręki kochana i to na bdb!!!!!!!!!!

ligotko
ale troskliwa teściowa, moja też mnie dzisiaj doposażyła i dzwoniła do mnie, bo oczywiście mój mąż nie chciał nic wziąć. Jedynie odmówiłam imbiru, bo oboje nie lubimy (nie przepadam) i stwierdziłam, że taki sam efekt mam jak do herbaty dam soku malinowego
Stary 2011-01-22, 21:18   #4482
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Cytrynko tak, mazda 2 jest niewielka (mniejsza od Waszej), ale bardzo wygodna - takie typowo miejskie auto. Bardzo łatwe w prowadzeniu zresztą, więc pewnie i z Waszej będziecie zadowoleni
Myślałam, że ta Wasza jest większa. No to cieszę się, że Wam się sprawuje ładnie, oby z naszą było podobnie.

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość

OOO gratulacje, czyli wg moich obliczeń skończyłałs 39 , zaczęłaś 40??? taaaato powodzenia, przyda się lada moment
Tak jest, dobrze liczysz. A co do herbatki z malin ja piję od 37tc.

Cytat:

brzuch mi się chyba obniżył :P
Bez stresu - ja noszę nisko od miesiąca już i dalej nic. Teraz mam już tak nisko, że się wszyscy śmieją ze mnie, że niedługo na kolanach naprawdę się kończył będzie. Mi to w sumie już przestało przeszkadzać, wkurza mnie tylko, że nijak do miejsc intymnych dostać się nie mogę.

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
to gratuluję nowego wozu
Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
cytrynko gratulacje autka , a mówiłam, że mąż napalił się na nie i nie spodobało mu się żadne inne
Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
Justine, cytrynka - gratuluję nowych pojazdów
Cytat:
Napisane przez ligotka Pokaż wiadomość
cytrynko gratuluje nowego autka! Ja sie nie znam ale meza spytalam i byl pelen podziwu )
Dziękuję Wam dziewczyny. Tyle gratulacji dostałam, że musi sprawować się dobrze. Jestem po pierwszej przejażdżce i powiem Wam, że fajne to auto, chociaż ja teraz żyję w zupełnie innym świecie. Pewnie zacznę się nim cieszyć, jak już Mały się urodzi, bo na razie to tylko o tym myślę.

Aha - mam też wiadomość od mysiopez - dalej jest w dwupaku, dziś robili jej 3 (!!) raz ten test na oksytocynę i znowu nic. Z usg wynika, ze wód nadal mało, także siedzi do końca w szpitalu, z Adasiem w porządku, tak z KTG wynika. Ciekawe, co poradzą, jak do wtorku się nierozpakuje.

Ja zmykam się myć i spać - miłego wieczorku!

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 21:20   #4483
karinaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zyrafa5 Pokaż wiadomość
Ja łykam wiesiołka.

Ale się wczoraj nieźle zdziwiłam. Mąż umówił moją córeczkę do jakiegoś dziecięcego ginekologa bo mała zaczęła jakiś czas temu skarżyć się na upławy. Namiary znalazł w necie no i pojechaliśmy do tej przychodni. Wchodzę z dzieckiem do gabinetu a tu... lekarka prowadząca moją ciąże. Szok normalnie.

.
A mam pytanie dotyczace tych uplawow u corki , ile latek ma coreczka i czy skarzyla sie ze ja swedzi czy bylo poprostu widac ze ma uplawy? Tak sie wypytujue bo chyba moja coreczka ma ,albo moze to normalne ze pojawia sie troszke wydzieliny ,sorki ze tak szczegolowo sie pytam ale sie troche martwie a moze Ty cos wiecej wiesz na ten temat co ten ginekolog powiedzial.
A ze Twoja ginka to byla to wizyta tym przyjemniejsza bo sie juz znacie

Cytat:
Napisane przez Louboutinka Pokaż wiadomość
hej laseczki..

ale jestem wkur..dzisiaj ze hej!!!!!!!
bylam na ktg.. i nic nie wiem.. w sumie dostalam kartke i opis slowny "jest dobrze" ?!
zajefajnie ze dobrze ale co dobrze ze robie sie przeterminowana z ta ciaza czy co.. poza tym jakis profesor sie krecil po szpitalu jak bylam i wtracil sie w moja rozmowe z polozna.. stwierdzil ze moj termin to 24 stycznia.. no ciekawe ..a nastepny 30 stycznia.. szkoda ze nie qur.. 30sierpnia 2030.. jak mozna co chwile ciaze przedluzac..az sie wody zielone zrobią..?! no qur.. szok! co za olewka..zaczynam zalowac ze nie zdecydowalam sie na prywatna klinikę..
poza tym mowilam i widac bylo ze ledwo sie ruszam przez ten nacisk na nerw w nodze ..wiec pytalam czy to nie bedzie problemem przy porodzie..jak pozycje lub sposob porodu mi poradza.. to co mi powiedzial..!!! ze jak zaczne rodzic to raczej bol porodu bedzie wiekszy wiec przestane myslec ze mnie noga boli...no za***iscie pocieszające! to mają byc lekarze?! wrrrryyy

na dodatek dzisiaj mnie tak ta noga tak napierdziela ze łzy mi same ciekną..mam dosc..
To faktycznie sie mozna zdenerwowac a ten lekarz to jakis kretyn

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Niby w szpitalu mają taką możliwość, ale ja nie wiem, czy to pewna na 100% informacja, może dziewczyny wiedzą lepiej.

Ja ostatnie usg miałam pod koniec grudnia, przepływy i ilość wód sprawdzane wtedy i ginek powiedział, że to już ostatnie usg, że wszystko jest okej, ale ja się i tak stresuję...jak w tygodniu nic się nie ruszy, to pewnie pójdę znowu, żeby obejrzał Małego, bo tak to tylko KTG mam co tydzień.

Ech, idę sobie zrobić omleta na pocieszenie, trzymajcie się dziewuszki.
jejciu a ja ostatnie mialam w 20 tc i tutaj to jest taki standard ja nic nie wiem o swoim dziecku od tego czasu ,bosze co za zacofany kraj ,kto by pomyslal ze tak tutaj prowadza ciaze
we wtorek mam wizyte i jesli powie mi ze nie zrobia mi usg przed porodem to sie wsciekne i chyba zaczne jej beczec w gabinecie

Cytat:
ja dzisiaj sie dowiedzialam jak polskie szpitale uogolniaja i "wyliczaja daty"..
nie ważne czy miałaś regularne okresy czy nie (!!!) zreszta nic nieważne tylko data om..do tego dodajesz 7 i odejmujesz 3miesiace.. (jakos mnie to nie przekonuje tym bardziej ze moj ostatni okres byl dziwny i w innym terminie niz zwykle..no ale ja lekarzem nie jestem wiec nie bede sie wymądrzać )
no wg mnie to lekko mija sie z celem ale podono wg szpitale sie trzymają i wg tego przyjmują ... czyli olbka wychodzi tobie ze 3 lutego wg tego zaawansowanego profesjonalnego rownania..
o nie to wg tego schematu to mi wychodzi na 21 luty ,o nie ja juz nie daje rady chodzic ,jestem taka wielka i tak mnie wszystko boli

Cytat:
Mąż kupił mazdę, ale 323f z 2003 roku, podobno w środku odpicowany, że hej, ale ta Wasza większa jest chyba. Ja chciałam naszego corsę na merivę zamienić, ale coś tam mężowi w niej nie pasowało...wiesz, nasze stare już bardzo szwankowało, bałabym się jeździć w trasę gdzieś z Małym, no już mamy to z głowy, oby ten się psuł (odpukać).

No to super. Wiadomo - każda kaska teraz się Wam przyda. A teściowie jednak z obietnicy się wywiązali - teraz tylko czekać na zakup i podziwiać!

Też jestem ciekawa, co z Vilyą - może już urodziła.

A tej kąpieli Tobie zazdroszczę...ja nie mam wanny, a teraz, jak mnie plecy bolą to z chęcią bym sobie poleżała w cieplutkiej wodzie zpachnącą pianą.

Ja nadal czekam na mężulka - pewnie do 19 dojedzie. Znowu brzuchol mi się spinać zaczął, ale tak, jak co wieczór, więc nawet się nie stresuję.

gratuluje autka ,bardzo fajne

wiecie co ja dzisiaj caly dzien w ruchu ,tylko po poludniu bylam u kolezanki na kawce to troche posiedzialam a tak to sprzatam ,sprzatam i konca nie widac ech
ooo maz pizze przyniosl ,bo kolega pracuje w pizzeri

Justine gratuluje prezentu o tesciow ,fajnie was zaskoczyli
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 21:26   #4484
marleen32
Rozeznanie

Cytrynko Gratulacje, niech sie autko dobrze sprawuje

Ja herbatke pije od niedawna czyli 37 tydzien, wazne by po tygodniu zrobic tydzien przerwy, by nie zadzialala odwrotnie.
Moja mala uparcie w brzuszku siedzi , ale nie dziwie jej sie, nie ma to jak w brzusiu he,he.
Dzis bardzo aktywny dzien mialam, ale robilam co chcialam, i tylko dla siebie (rodzinka poszla w odstawke ), wiec troche naladowalam akumulatorki.
A, teraz marzy mi sie prysznic i lozko, to drugie bardziej jak pierwsze
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 21:31   #4485
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Gabishing mój gin za to jest tak delikatny, że ani razu nie zdarzyło mi się, żeby badanie mnie w jakikolwiek sposób coś bolało.
mnie do tej pory ani jedno badanie nie bolało dopiero to wczoraj, nawet nie tyle bolało co było bardzo nieprzyjemne, chyba nie chciałabym tego masażu szyjki gdyby odczucia miały być podobne ....

Cytat:
Aha - mam też wiadomość od mysiopez - dalej jest w dwupaku, dziś robili jej 3 (!!) raz ten test na oksytocynę i znowu nic. Z usg wynika, ze wód nadal mało, także siedzi do końca w szpitalu, z Adasiem w porządku, tak z KTG wynika. Ciekawe, co poradzą, jak do wtorku się nierozpakuje.
pewno poczekają... jak u każdej z nas
Stary 2011-01-22, 22:18   #4486
Magiczna Konstelacja
Raczkowanie

No tak, mi dzis tez wymyslili nowy termin na 27 stycznia. Ja zwariuje z tymi lekarzami. I dzis dowiedzialam sie, ze ze wzgledu na cukrzyce nie moge przenosic i 27 czyli niby w terminie, mam sie zglosic jak wczesniej sie nie ruszy i zaczna wywolywac. Tylko ciekawe jak bedzie wtedy na IP inny kekarz i bedzie mial inny poglad na to. Bo inna lekarka z tego szpitala, po ktg mi oswiadczyla, ze mam czekac 2 tygodnie , choc wiedziala o cukrzycy. A nowy termin podobno z usg z 14 tygodnia, a tam akurat 26 wpisany, wiec nie wiem juz, chyba z ksiezyca to wziela. Z miesiaczki to z kolei 19 stycznia...
W kazdym razie choc tyle dobrze, ze z malym podobno ok i ktg i ilosc wody i przeplywy
Chyba pozostalo molestowac meza i skakanie na pilce...
Magiczna Konstelacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 22:42   #4487
make_up_istka
BAN stały

Taaaak, ja skaczę na piłce i nic z tego nie wychodzi... Poza tym że potem mam zakwasy w udach
Jak do wtorku nie urodzę, to będą mnie chyba musieli już w wariatkowie zamknąć
Stary 2011-01-22, 22:45   #4488
weraa11
Zadomowienie

Haaa zmolestowalam TŻa tzn.pokierowalam tak sytuacja zeby wyszlo ze to niby on nalega chce zeby u mnie sie w koncu cos zaczelo dziac...tzn.moze nie to ze jakies skurcze/porod, itp. ale chociaz jakies delikatne przygotowania do porodu zeby potem bylo troche latwiej

No i TŻ mnie zaskoczyl znowu... Wczoraj sobie szczerze pogadalismy, a dzisiaj tez bylo tak fajnie...troche wyglupow i troche rozmowy, czulam ze mnie troche inaczej traktuje...jakby nas ta wczorajsza rozmowa zblizyla...
I jak o mnie dba... Widzi, ze juz ledwo co sie podnosze z lozka, to sam sie mnie pyta czy mi pomoc i wtedy idzie za mnie i mnie podnosi do pionu A dzis jak poszlam po cos do kuchni dla nas, to wracam a ten sobie po pokoju wozkiem jezdzi i mowi, ze to dziala prawie na tych samych zasadach co samochod to chyba sobie da rade

make_up_istka
Ja wiem, ze jest Ci ciezko, bo sama sie boje, jak odebrac swoja wyznaczona date i nie mam pojecia jak zareaguje jak porod bedzie sie opozniac....
Ty masz gorzej, bo nie dosc ze juz prawie termin, to jeszcze narobili Ci tej nadziei, ze juz zaraz rodzisz...nie powinni by tak mowic ;/ bo wiadomo, ze te ostatnie tygodnie to juz naprawde sa ciezkie a tez chcemy juz zobaczyc nasze malenstwa...
Ale musisz byc silna w cierpliwosc, tylko postaraj sie nie stresowac tym, ze moze byc cos nie tak, bo tylko sobie nerwow dokladasz... wiem wiem...latwo sie mowi...ale tak bedzie lepiej

Ooo bylabym wdzieczna jakbys sie czegos wiecej o tym zasilku dowiedziala jak to jest dokladnie w praktyce. 1000zl to by bylo niezle...do tego jeszcze becikowe, wiec 2tys. by byly, a niestety jest na co je wydac...

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 22:45   #4489
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
Louboutinka czyli wszystkim liczą wg 28-dniowych cykli? To mi i tak minął już wczoraj termin wg nich... Tyle dobrze. Kurde jestem taka zła. Wrzeszczę na wszystkich, o wszystko się wkurzam, a TŻa tak własnie zdenerwowałam, że wyszedł z domu wyrzucić śmieci i zapalić, choć w Sylwestra rzucił palenie - głupia jestem...
A dziś zero skurczów, tylko brzuch mnie boli tak bardzo nisko na dole jak tylko wstaję... To jest jakiś koszmar... Powiedzcie mi czemu niektóre rodzącą szybko i znienacka nie wykonując żadnego specjalnego wysiłku, a inne - jak ja - przez tydzień (co najmniej) chodzą bez szyjki i z rozwarciem i nic się nie dzieje, choć jest się aktywnym...??
a no wlasnie.. bez wyjatku wszystkim wg cykli 28dniowych wyliczają.. niezly czad co? a ja glupia myslam ze to jednak robi roznice?! bo przeciez jak zle sobie przy tym uogolnieniu wyliczą to mozna ciaze przenosic a oni beda twierdzic ze jest w terminie.. no widocznie moge miec zal ze niamialam normalnych cykli miesiecznych i nie zabardzo pasuje do ich standardow..ale i tak mnie pod to podepną.. ale juz postanowilam ze co by sie niedzialo i jesli do konca nastepnego tyg nie urodze to jade do prywatnej kilniki, bo w panstwowej to juz dzisiaj widzialam jak to wyglada..nie dzieki.. bede kilka dni dodatkowych lezec jesli mnie oksytocyna nie ruszy i ciekawe kto mi pozniej beknie za to jak sie jednak okaze ze ciaza byla za dlugo po terminie..wiec jesli dam rade z tym bolem plecow i nogi to poczekam i zalatwie na okolo1lutego prywatna klinike.. a jak nie dam rady z bolem sobie teraz poradzic to i szybciej bo ja mam dosc juz tego podejscia do pacjentow w szpitalu polozniczym a dopiero raz tam bylam i to doslownie tylko na ktg i moze z max 2 minuty rozmowy..wiec dzięki..
no jeszcze zobacze co moj gin powie mi w poniedzialek..ale pewnie nic nowego tylko ze czekamy.. fajnie ze im to tak latwo przychodzi mowic "jeszcze czekamy"..a ile mozna?!
a jakby o aktywnosc w przyspieszaniu chodzilo to bym dawno urodzila.. na dodatek balam sie o skrocona szyjke.. ze za szybko urodze i co.. lipa..
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 22:48   #4490
kaskup
Rozeznanie

nasze maluszki czekaja na te mrozy co maja nas w tygodniu nawiedzic i sniegi pewnie sanek im sie zachciało..

Magiczna Konstelacja
a jak z Twoja cukrzyca?? jak cukry?? jakie miałas w końcu normy i jak Ci dieta szła?? i ile Twoj maluszek wazy??
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 22:49   #4491
Jessy_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
Jessy - dlaczego nic by nie dostał? przecież do urlopu ojcowskiego nie potrzeba ślubu:
"nie ma też znaczenia czy ojciec mieszka razem z dzieckiem czy nie; uprawnienia urlopowe nie przyslugują ojcu pozbawionemu władzy rodzicielskiej".
"wyjątkiem jest zwolnienie lekarskie na opiekę nad kobietą osłabioną po porodzie - nieslubny partner nie może go wziąć bo przepis mówi o opiece nad członkiem rodziny. zwolninie takie, płatne 80% wynagrodzenia, może wystawić lekarz w szpitalu położniczym, ginekolog prowadzący ciążę lub lekarz rodzinny" (któraś pytała o to wczoraj chyba)
Faktycznie, ojcowski by przysługiwał, ale o ile się nie mylę to zapis w artykule jest że ojciec wychowujący dziecko ma prawo do takiego urlopu, a jeśli zacznie się walczyć z mopsem o jakieś pieniądze to trzeba właśnie udowodnić że min. ojciec nie wychowuje i tutaj zaczyna się koło zamykać
Ale mocno się nie kłócę wiem tylko tyle że jak ja chciałam coś mieć dobrego z tego że jestem samotną matką to bym musiała więcej się nalatać z załatwianiem tego niż cokolwiek warte - a i jeszcze był problem główny że oczywiście mieszkamy razem... więc jeszcze doszłoby meldowanie mnie i dziecka gdzieś indziej

weraa - tutaj jest trochę o tych zasiłkach http://www.babyboom.pl/forum/samotni...ej-matki-7905/

Edytowane przez Jessy_
Czas edycji: 2011-01-22 o 22:54
Jessy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 22:55   #4492
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magiczna Konstelacja Pokaż wiadomość
No tak, mi dzis tez wymyslili nowy termin na 27 stycznia. Ja zwariuje z tymi lekarzami. I dzis dowiedzialam sie, ze ze wzgledu na cukrzyce nie moge przenosic i 27 czyli niby w terminie, mam sie zglosic jak wczesniej sie nie ruszy i zaczna wywolywac. Tylko ciekawe jak bedzie wtedy na IP inny kekarz i bedzie mial inny poglad na to. Bo inna lekarka z tego szpitala, po ktg mi oswiadczyla, ze mam czekac 2 tygodnie , choc wiedziala o cukrzycy. A nowy termin podobno z usg z 14 tygodnia, a tam akurat 26 wpisany, wiec nie wiem juz, chyba z ksiezyca to wziela. Z miesiaczki to z kolei 19 stycznia...
W kazdym razie choc tyle dobrze, ze z malym podobno ok i ktg i ilosc wody i przeplywy
Chyba pozostalo molestowac meza i skakanie na pilce...

to chyba jakas moda na zmianę terminów nastała ;-)
ja rozmuiem ze kazda ciaza jest indywidualna i ciezko przewidziec ale dziwi mnie ze co lekarz to teoria.. i kogo się tu słuchac?masakra jakaś..
ale musimy jakos to wytrwac..jednym sie pocieszam ze im pozniej się urodzi to tym dluzej bede miec wolne bo macierzynski sie rownoczenie przesuwa mi z tym oczekiwaniem no czymś trzeba sie pocieszać..
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 23:05   #4493
make_up_istka
BAN stały

Dobrze, że mój gin jest normalny i mi terminów nie zmienia
Stary 2011-01-22, 23:10   #4494
gabishing
Rozeznanie

mi moja też nie zmienia, w sumie ostateczny "termin" po dobroci to mam 3 lutego, jak Ludzik sam nie zechce wyjść to go będą zmuszać no ale zobaczymy jak to będzie, powiem Wam, że w sumie tak to spoko mogłabym pochodzić jeszcze z brzuchem ale już mi ciężko i niewygodnie
Stary 2011-01-23, 00:10   #4495
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jessy_ Pokaż wiadomość
weraa - tutaj jest trochę o tych zasiłkach http://www.babyboom.pl/forum/samotni...ej-matki-7905/
Kiedys wlasnie czytalam ten watek i z tego co pamietam niestety duzo mi sie w glowie po tym nie wyjasnilo ;/ bo wiem ze kobieta, ktora sama wychowuje dziecko, a ojciec nawet nie uznal go jako swoje, to ma sporo roznych zasilkow... ALe u mnie bedzie tak, ze ja urodze i my dalej bedziemy razem, dziecko bedzie miec nazwisko ojca, ktory je uznaje jako swoje...

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:13 ----------

Ale tu dzis cisza

A ja juz jestem pewna, ze we mnie szaleja hormony
Zauwazylam robaka w swoim pokoju...to zawolalam tate zeby go zabral (mnie odrzuca od tych wszystkich robali...wiem, ze nic mi nie zrobia ale i tak sie ich boje :P). No to go zawinal w papier i wzial go zeby gdzies tam wyrzucic...a ja doslownie mialam lzy w oczach, ze co ten biedny robaczek musi teraz czuc, a jak juz nie zyje, etc.
A kiedys to ja zabijalam te robale na prawo i lewo i zero zalu jak mi jakis wszedl na moj teren

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 00:33   #4496
Magiczna Konstelacja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
nasze maluszki czekaja na te mrozy co maja nas w tygodniu nawiedzic i sniegi pewnie sanek im sie zachciało..

Magiczna Konstelacja
a jak z Twoja cukrzyca?? jak cukry?? jakie miałas w końcu normy i jak Ci dieta szła?? i ile Twoj maluszek wazy??

Trzymalam sie wersji, ze do 140, ale zwykle bylo ponizej 120, no chyba ze mnie mocno napadlo na cos, a ostatnio zauwazylam, ze jakby spadly, wiecej moge zjesc, albo czegos co nie za bardzo mozna i jest ok. A maluszka mierzyli ostatnio 12,01 (38 tydzien) i bylo 2790, srednio wyszlo na 36,2 tydzien, ale rosnie i jest ok ponoc. Ja sie juz nie stresuje, wierze ze z malym wszystko dobrze.
A jak Twoje cukry? Spadaja cos?
Magiczna Konstelacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 02:35   #4497
olbka
Zadomowienie

Cytat:
po 1 - gratuluję autka, śliczne!
po 2 - dzięki za sprawdzenie w kółeczku Cykle miałam regularne, krótsze, 26-dniowe - czyli termin wychodzi n a 28 stycznia, nie? i jak tu się nie pochlastać? A ta kretynka mi wpisała 4-7 luty...
po 3 - pozdrów od nas Mysiopez. Podziwiam ją, ja bym chyba szału już dostała... jak leżałam w październiku w szpitalu, to były 2 przeterminowane ze mną. Widziałam, jak się męczyły, stresowały i zamartwiały...

Cytat:
a jakby o aktywnosc w przyspieszaniu chodzilo to bym dawno urodzila.. na dodatek balam sie o skrocona szyjke.. ze za szybko urodze i co.. lipa..
ja już prawie szyjki nie mam i co? i diupa

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
taaa... gorzej, jak czekają np. na śmigus-dyngus

Byliśmy w tesco, kupiliśmy te pampki. 80 szt kosztowało 59 zł, a tutaj 186 szt 99 zł... Rozmiar na 4-9 kg... Jak tak Kaśka posiedzi jeszcze ze 2 miechy, to urodzi się z wagą 6 kg, więc będą w sam raz

dzisiaj oficjalnie kończę 39 tydzień. W życiu Romana bym się nie spodziewała, że tyle wytrzymam...

Aha - i mam potworne zaparcia znów... :/

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia

Edytowane przez olbka
Czas edycji: 2011-01-23 o 02:48
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 08:01   #4498
zyrafa5
Raczkowanie

[QUOTE=karinaaa;24549657]A mam pytanie dotyczace tych uplawow u corki , ile latek ma coreczka i czy skarzyla sie ze ja swedzi czy bylo poprostu widac ze ma uplawy? Tak sie wypytujue bo chyba moja coreczka ma ,albo moze to normalne ze pojawia sie troszke wydzieliny ,sorki ze tak szczegolowo sie pytam ale sie troche martwie a moze Ty cos wiecej wiesz na ten temat co ten ginekolog powiedzial.
A ze Twoja ginka to byla to wizyta tym przyjemniejsza bo sie juz znacie

Moja córeczka ma prawie 8 lat. Wydzielina pojawiła się jakiś czas temu ale beż żadnego dodatkowego dyskomfortu tzn pieczenia czy swędzenia. Nie pojawia się też codziennie no i oczywiście w dniu wizyty jej nie było :-(. Dodatkowo podmyłam małą czego też jak się okazało nie powinnam robić przed badaniem więc 120 zł wyrzucone w błoto bo dalej nie wiem co to było. Lekarka mówiła że najczęściej przyczyną jest jakiś stan zapalny (ogląda się wydzielinę pod mikroskopem i stwierdza), u nas nie było co pooglądać :-(. Mowiła że może samo jej przeszło i będzie już dobrze ( w co jakoś trudno mi uwierzyć...). Mówiła też że specyficzne upławy pojawiają się u dziewczynek na ok 2 lata przed pierwszą miesiączką. Na to chyba raczej też za wcześnie więc na tą chwilę dalej nic nie wiem.
Najlepiej w dniu kiedy to się pojawi pójść na wizytę i sprawa się wyjaśni.
zyrafa5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 08:10   #4499
cytrynka3002
Zadomowienie

Hejka dziewczyny, widzę, że czym bliżej terminu, tym bardziej rozleniwione jesteśmy.
Ja nockę przespałam - nie licząc wędrówek do kibelka.
Dziś mam w planach jechać na chwilę do mamy z mężem, potem do dziadka na cmentarz, bo w tygodniu ma urodziny, potem jakiś spacerek i leniuchowanie w domku.

Wczoraj dzwoniła do mnie przyjaciółka z Walii - miała termin na 17 stycznia, a jej córeczka dalej sobie siedzi w brzuchu. Synka przenosiła 10 dni i jej wywołali...teraz też jej dali czas do 28 stycznia. A w poniedziałek ma do niej przyjść położna na masaż szyjki - podobno nic przyjemnego.
Fajnie by było, jakbyśmy urodziły w ten sam dzień.

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość

dzisiaj oficjalnie kończę 39 tydzień. W życiu Romana bym się nie spodziewała, że tyle wytrzymam...

Aha - i mam potworne zaparcia znów... :/
Gratki - ja dziś 39+1, czyli praktycznie tak samo mamy.

A co do zaparć to dziecko nisko siedzi i jelita przez to z trudem pracują - też to przerabiałam. W sumie mi żadne ze sposobów "domowych" nie pomogło, po długim spacerze mi trochę się odblokowało. Ale i tak jem otręby, piję wodę z cytryną na czczo, śliwki suszone też nie zaszkodzą.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 08:39   #4500
dewi
Rozeznanie

hej dziewczyny

u nas czas leci tak szybko, Blanka je coraz wiecej i coraz częsciej otwiera sobie oczka i leżakuje. Na szczęscie w nocy śpi. Budzi się w nocy co 4 godz.

mam do Was pytanie
ma któraś może linka do tych filmików z Zawitkowskim, bo gdzieś mi się to zgubiło a chciałam kuzynce podesłać byłabym bardzo wdzięczna

milutkiej niedzieli
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości