Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009) - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-21, 21:14   #3781
gochaa_p
Zakorzenienie

Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Cześć Mam cichą nadzieję że jeszcze mnie w ogóle pamiętacie Strasznie dawno się nie odzywałam, wiem wiem... Wybaczcie ale tak wyszło - z różnych powodów. Ale to że nie udzielałam się na forum nie znaczy że o Was nie myślałam i że co jakiś czas nie zaglądałam żeby się dowiedzieć co słychać u Was i Waszych skarbeczków A od jakiegoś czasu jestem już znowu całkiem na bieżąco no i postanowiłam wyjść z ukrycia i napisać parę słów...
Co u nas? Ja już piąty miesiąc od powrotu do pracy a Dominiką zajmuje się moja mama i jakoś to funkcjonuje... Dominisia to już duża pannica - niedługo skończy 14 miesięcy, a ja się zastanawiam kiedy to minęło? Przecież dopiero co była taka maleńka a tymczasem już śmiga sama po domu... Bo od tygodnia samodzielnie chodzi Poza tym mówi bardzo dużo - trochę "po naszemu', trochę "po swojemu", ale generalnie jest bardzo komunikatywna... Jeśli natomiast chodzi o "nocnikowe sprawy" to jesteśmy ciągle w lesie... Na razie nocnik służy jej głównie do przechowywania w nim klocków i innych zabawek, natomiast o usiedzeniu na nim chociaż chwilę nie ma mowy Ale liczę że pomału się przełamie... Co jeszcze? Jak tak czytam o Waszych dzieciaczkach, a konkretnie o tym ile mają już ząbków to jestem lekko przerażona... Dominika ma na razie tylko jedną dolną jedynkę Przyznam że naprawdę się już martwiłam tym jej brakiem zębów i poszłam z nią do dziecięcego dentysty, ale pani doktor powiedziała żeby cierpliwie czekać bo po prostu są dzieci które tak późno ząbkują i nie powinniśmy panikować... Tym bardziej że jej zdaniem niedługo wyjdą jej trzy ząbki od góry i coś tam od dołu (chociaż ja szczerze mówiąc nic tam w tej buźce nie widzę...) No ale zobaczymy...
Co jeszcze? Hmmm, moje dziecko to takie prawdziwe "żywe srebro", jest z tych straszliwie energicznych maluszków których wszędzie pełno, spokojnie to ona nie usiedzi dłużej niż minutę, przyznaję że czasem za nią nie nadążam No i śpi ciągle bardzo kiepsko - już jakieś trzy miesiące temu przeszła na jedną drzemkę w ciągu dnia (czasem półgodzinną, czasem dwugodzinną ), a nocy niestety ciągle nie przesypia - był taki okres że potrafiła budzić się nawet co godzinę Ostatnio jest w tej kwestii trochę lepiej ale ciągle jeszcze budzi się na flachę i/lub herbatkę (o ile raz czy dwa razy w ciągu nocy to już jesteśmy z TŻtem bardzo szczęśliwi)...
No dobrze, zalałam Was już informacjami o nas To jeszcze tylko wklejam parę aktualnych zdjęć Dominisi A Wasze maluszki przecudne - wszystkie bez wyjątku! Co ja to jeszcze miałam... aha, serdeczne gratulacje dla wszystkich Mamusiek po raz drugi! Chyba trochę zazdroszczę Pozdrawiam serdecznie

Agusia jestem, jestem I przyłączam się do życzeń z okazji imienin - dla Agusi dużej i Aniulkowej Agusi małej
urokliwa ta twoja małą dama
zaglądaj częściej

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
[/COLOR]A chcialam jeszcze zapytac Co dajecie dzieciaczkom pic?? bo moja to głównie te herbatki z HIPA albo BOBOVITY ale one to grogie jak byk za takie male opakowanie co dajecie tez oprócz tych herbatek??
Bobofruty i wode

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
J

POLUSIA SAMA STOI JUZ
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 22:04   #3782
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Cześć
Agusia jestem, jestem I przyłączam się do życzeń z okazji imienin - dla Agusi dużej i Aniulkowej Agusi małej
Dominisia słodziachna!!! Brawo za chodzenie oczywiście pisz częściej!!!

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
heloł

melduję, że żyjemy. Byłam dziś u gin i słuchałam bicia serduszka mam zalecenie leżenia ze względu na nasilające się krzyżowe bóle pleców. Tylko ciekawe kto przypilnuje w tym czasie Olki!? A ostatnio to jest taka diablica, że nie wyrabiam.
Ale fajnie Ja za pierwszym razem mało co się nie popłakałam
No to leż, jak się bawi ładnie sama chyba nie musisz stać przy niej non stop?

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Ja dzis zaliczylam dentyste jeszcze tylko jedna wizyta i wszystkie zabki sa dobre

Tz znow chpry tzn taki ma stan podgoraczkowy jest słaby wszytskie kosci go bola pewnie jakas grypa go łapie oby tylko Kamilka sie nie zarazila od niego

A chcialam jeszcze zapytac Co dajecie dzieciaczkom pic?? bo moja to głównie te herbatki z HIPA albo BOBOVITY ale one to grogie jak byk za takie male opakowanie co dajecie tez oprócz tych herbatek??
wow... mi też by się przydało iść do dentysty... tylko się boję ;p miałam super dentystkę, ale nie wiem gdzie teraz przyjmuje

Zdrówka dla TŻ!!!
Ja daję wodę z sokiem, i herbatki z HIPP I BOBOVITY!!! i ostatnio tyle pije przez te choróbsko że idzie nawet przegotowana woda.

Cytat:
POLUSIA SAMA STOI JUZ

no i kupka na nocniczek znow była, siku czesto są
BRAWO!!!! za stanie, siusianie i kupkanie!!!

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Przyszedł wózio- ogólnie ok ale wyglądowo mogłoby być lepiej- tj jakieś przetarcia itd więc negocjuje żeby mi troche kasy oddali, bo nie mówili przez telefon o takich rzeczach jak pytałam. Sprawny i wygodny dla Piotrka, fasjnie się prowadzi nawet po śniegu. Ogólnie jestem zadowolona
Aha... no to moze trochę oddadzą, bo to faktycznie nie fair... a wrzuć zdjęcie jak on wygląda...
Piotrusiowi się podoba a to najważniejsze

Cytat:
Napisane przez marthy Pokaż wiadomość
NO LAĆ I PATRZEĆ CZY ŻYJĄ!!!

NASZA CÓRCIA AMELKA ur. 20.11.2009 o 13:35, 3800g i 56cm

Mój malutki synek JAŚ 1-2.07.2011, 1130g

Odchudzanie 55kg

katevalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 22:12   #3783
zebra666
Zakorzenienie

wkleje zaraz w klubie mam jakieś na telefonie ale pewnie jakość słaba

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 22:14   #3784
katevalley
Rozeznanie

a tu moja 14 miesięczna już córa
wczoraj w biedronce i dziś na sankach po asfalcie
slabe zdjęcia bo robione telefonem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a na zakupach.jpg (57,5 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sanki.jpg (41,2 KB, 29 załadowań)

Odchudzanie 55kg

Stary 2011-01-21, 22:21   #3785
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem tylko jak się opuszcza bardziej to coś pod kolanami czarnego...przedłużenie wózka jakby Bo jak inaczej ma sens podnóżek jak to za bardzo wystaje Dziewczyny napiszcie co i jak z tym elementem.
Chodzi o podnóżek?
Tam pod spodem są taki zapadki, jak je z dwóch stron naciśniesz, to podnożek sie opuści. To już tak na ugięte nożki, my już tak musimy jeździć

Gish, zagladaj częściej, mała słodzinka, ja jestem baaardzo przywiązana do starej brygady

U nas katastrofa, sąsiad tak wczoraj wiercił, ze wybralam sie do niego ze Stasiem na ręku Jeszcze kilka dni to potrwa, a mamy cały dzień tatalnie rozwalony... Dobrze, że jutro weekend...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 22:34   #3786
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
U nas katastrofa, sąsiad tak wczoraj wiercił, ze wybralam sie do niego ze Stasiem na ręku Jeszcze kilka dni to potrwa, a mamy cały dzień tatalnie rozwalony... Dobrze, że jutro weekend...
no ładnie...

TŻ własnie wraca

Odchudzanie 55kg

Stary 2011-01-21, 22:37   #3787
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
POLUSIA SAMA STOI JUZ
no widzisz!

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 22:53   #3788
zebra666
Zakorzenienie

Dzięki Konspi, bo już nerwa łapałam! Że mam z***... jakiś... a to musiałam mocno dociskając żeby taki punkt puścił. Wogóle jest tylko jedna ta zapadka do dociśnięcia, bo druga ułamana! I też nic nie powiedzieli Na sprzedawce trafiłam zabójczo dobrze... Nie wiem po co ja tyle dzowniłam, że by pytać o wszytsko jak nic mi nie powiedziała kobieta o wadach NIC!

Stary 2011-01-22, 10:24   #3789
gissh
Raczkowanie

Dzień dobry
Dziękuję wszystkim za miłe powitanie I ciepłe słowa pod adresem mojej Dominisi I obiecuję odzywać się częściej Pozdrawiam weekendowo...

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 12:16   #3790
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Dzien Dobry mamusie

Wpadlam tylko sie przywitac i uciekam obiadek gotowac

Miłego dnia życze

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 12:34   #3791
jo@śka
Rozeznanie

Oj, chyba nie dam rady Was wszystkich nadrobić. W każdym razie najserdeczniejsze życzenia dla tych, którzy mają ku temu okazję, tym co chorzy, życzę dużo siły i szybkiego powrotu do zdrowia , no i gratuluję ząbków, pierwszych kroczków i całej reszty postępów u naszych dzieciaczków

Byłam ostatnio z Millką na szczepieniu. Waży 9,8kg, nie wiem ile mierzy, bo nigdy jej nie mierzą. Muszę to zrobić sama jak się obudzi. Poza tym wszystko ze zdrowiem ok, następne szczepienie w marcu.

Wczoraj byłam z dzieciakami na kowbojskiej imprezie (bal dla dzieci). Millka się wyszalała. Chodziła i tańczyła całe cztery godziny, a ja za nią oczywiście. Wieczorem padłyśmy jak muchy. Zdjęcia jakieś wrzucę jak zrzucę Poza tym jestem nadal na etapie upchnięcia gdzieś zabawek. W sumie najlepiej byłoby się ich pozbyć, bo Mi i tak się nimi nie bawi. No, chyba że z kimś, ale generalnie woli... życie niż zabawki dla dzieci. Albo siedzi na kuchennym blacie kiedy gotuję, albo mam ją na biodrze, albo w chuście, albo chodzi ze mną krok w krok. Ciekawska taka jest. No i skarpetka czy szmatka okazują się być lepszymi zabawkami niż same zabawki. Ale co ja Wam będę pisać, pewnie wiele z Was to zna z własnego doświadczenia...
Co do picia, to Milla pije głównie wodę, ale czasem też dobrą owocową czy ziołową herbatę, na pewno nie pijemy granulatów.
Póki co parę zdjęć Millki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg miny.jpg (31,6 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg piłka.jpg (28,3 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mi też nosi.jpg (26,3 KB, 48 załadowań)
jo@śka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 13:06   #3792
elalank
Zadomowienie

heloł

co do picia- my też już od jakiegoś czasu nie pijemy herbatek. W sumie to one nie są aż tak zdrowe wolimy soki do rozcieńczania z wodą lub kompot.

Dziś teściowe zaprosili nas do restauracji, więc obiad mamy z głowy

Właśnie zrobiłam porządek, tzn przeniosłam wszytskie zabawki Olki do jej pokoju. Koniec potykania się o klocki, misie i inne lego
jo@śka-zgadzam się z Tobą, te wszytskie zabawki to chyba tylko radość rodzicom sprawiają jak je kupują lub znajomym My większość dostaliśmy i nie mogę się doczekać kiedy i my przekażemy je dalej jakiemuś dzieciaczkowi

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 13:12   #3793
zebra666
Zakorzenienie

Też tone w zabawkach Ja kupiłam moż ena pcozątku grzechotki i gryzaki i te cymbałki z piłeczkami a tak to konika z FP tylko ejszcze ale szybko go spzredałam na all

Joaśka śliczna jest

Stary 2011-01-22, 13:29   #3794
martaN23
Zadomowienie

Cytat:
Też tone w zabawkach Ja kupiłam moż ena pcozątku grzechotki i gryzaki i te cymbałki z piłeczkami a tak to konika z FP tylko ejszcze ale szybko go spzredałam na all

Joaśka śliczna jest
A JA powiem wam ze Oliwka raz się nie bawi a raz oderwać jej nie można od zabawek ma tego sporo
Ale generalnie uwielbia książeczki,Barneya różyczkę-jakby któraś nie wiedziała kucyk
Kuchnia z FP to świetny zakup,tablica magnetyczna, klockiI Natalia z pieskiem tym się bawi codziennie.Przedtem stolik z FP był niezastąpiony a teraz chętnie bym się go pozbyła,konia na biegunach też bo tylko go huśta i na tym się zabawa kończy.
Byłam ostatnio z nią u kolezanki ona ma 2,5roczna córkę i miała domek otwierany z pieskami małej sie strasznie podobało i pewnie to będzie jej następnym prezentem
A powiedzcie macie w domu stolik i krzesełko dla dzieciaków?siedzą tam chetnie?
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 13:48   #3795
jo@śka
Rozeznanie

elalank - jeśli piszesz o granulowanych herbatkach, to one są nawet niezdrowe.

"Właśnie zrobiłam porządek, tzn przeniosłam wszystkie zabawki Olki do jej pokoju. Koniec potykania się o klocki, misie i inne lego "
U mnie niestety ciężko wszystko przenieść do pokoju Millki. Po pierwsze nie mam regałów na te zabawki, a jakbym tak położyła na podłodze wszystko, to nie byłoby gdzie stanąć. Po drugie większość czasu spędzamy jednak na dole, w salonie... No, ale chyba jednak gdzieś poupycham te zabawki i wyciągnę jej jedną albo dwie i będę wymieniać po czasie. Może wtedy bardziej ją zainteresują. My też większość zabawek dostaliśmy, kilka miałam po synu, niewiele tego kupiłam specjalnie dla niej, ale mimo wszystko nazbierało się, choć i tak nadal twierdzę, że Kareniny nigdy w życiu nie przebiję i myślę, że ma jakieś specjalne podziemne pokoje na te wszystkie zabawki

zebra666-dzięki

martaN23 - to masz szczęście z tymi zabawkami. Moja Mi właśnie bawi się swoimi ciuchami przeznaczonymi do prania. Przed chwilą wrzucała też do pralki. Co do stolika, to mam jeszcze po synku takie drewniane krzesełko do karmienia, które nakłada się na stolik, żeby było wyższe, a później można postawić osobno krzesełko i stolik (jakoś niegramatycznie mi wyszło to zdanie). No i właśnie na krzesełku często sobie siada i dziś mam zamiar znieść ze strychu właśnie stolik. To będzie miała na dole, do rysowania, a do jej pokoiku zakupię jak tylko wybierzemy się do pewnego szwedzkiego sklepu... Myślę, że stoliki już się przydadzą, choćby po to, żeby porysować, polepić z plasteliny (albo raczej spróbować ją zjeść).

Edytowane przez jo@śka
Czas edycji: 2011-01-22 o 13:49
jo@śka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 16:06   #3796
elalank
Zadomowienie

Marta- my właśnie chcieliśmy kupić stolik i krzesełka, ale jeszcze się wstrzymujemy od zakupów. Też jestem ciekawa czy któraś z Was kupowała?

U nas Olka jedynie książeczkami się interesuje. A sortery, świnka z FP, klocki z FP, słonik FP itd tylko leżą i się kurzą. Czasem może na 3 min się nimi zajmie, ale tak jak Joaśka napisała, lepszą zabawę dla niej są nasze ciuchy, chusteczki czy np szufelka
Także, gdybym nie była w ciąży to już bym pewnie zrobiła z tym porządek, a tak jeszcze się wstrzymam i zostawię dla drugiego bobasa.

Joaśka, my też za dużo miejsca w pokoju Olki nie mamy, ale pochowałam to do pudełek, a pudełka jedno na drugie poustawiałam i jakiś tam ład zapanował.

A co do herbatek to pewnego dnia przeczytałam skład i to był ostatni dzień herbatek granulowanych w naszym domu Do tego ich cena!
Naprawdę wg mnie lepiej jest kupić cokolwiek innego niż te herbatki

Olka jeszcze śpi, a my z TZem głodni

Stary 2011-01-22, 18:23   #3797
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo@śka Pokaż wiadomość
Póki co parę zdjęć Millki.
cudne minki robi

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

ja tez jestem przeciwniczką tych herbatek, wolę jednak Bobofruty
Stary 2011-01-22, 18:49   #3798
zebra666
Zakorzenienie

Ela my mamy herbatke jeszcze ale dajemy też wode taką jak Aga- cytrynową z żywca i soczki z wodą. Samej wody nie chciał i nadal nie chce.

Wasze dzieci jeżdżą dużo w wózkach? Tak się zastanawiam czy jak zacznie chodzić to nadal będzie taki wózkowy... Sąsiadka mając 2 lata nie pamiętała już co to wózek...chciałabym żeby mój tak się odwózkował szybko Teraz jak sobie przemyslałam i widze jak mamusie na styczniowym kupują spacerówki to wydaje mi się, że dla półrocznego to am sens jeszcze, bo długo pojeździ a teraz to loteria... Ale to moje jakieś przemyślenia z wieczora

Stary 2011-01-22, 20:47   #3799
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Ela my mamy herbatke jeszcze ale dajemy też wode taką jak Aga- cytrynową z żywca i soczki z wodą. Samej wody nie chciał i nadal nie chce.

Wasze dzieci jeżdżą dużo w wózkach? Tak się zastanawiam czy jak zacznie chodzić to nadal będzie taki wózkowy... Sąsiadka mając 2 lata nie pamiętała już co to wózek...chciałabym żeby mój tak się odwózkował szybko Teraz jak sobie przemyslałam i widze jak mamusie na styczniowym kupują spacerówki to wydaje mi się, że dla półrocznego to am sens jeszcze, bo długo pojeździ a teraz to loteria... Ale to moje jakieś przemyślenia z wieczora
Zebra- a nie lepiej do wody mineralnej dodać po prostu soku z cytryny? Ostatnio na TVN Style oglądałam program o tych wodach. Ja sama ich nie wypije, a tym bardziej nie dam Olci.

ja już zaczynam na spacerki wychodzić bez wózka, mam zamiar przyzwyczaić Olcię do dłuższego chodzenia, bojak urodzę drugie to wtedy nie będęmiała innego wyjścia-małe we wózku, a Olka obok

Stary 2011-01-22, 20:54   #3800
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

mój na razie jeździ, ale ja myśle że to dlatego że mu w kurtce sie źle śmiga, często upada. Ale coś czuję przez skórę że jak tylk owiosna nastanie to wócek pójdzie na strych
Stary 2011-01-22, 20:56   #3801
zebra666
Zakorzenienie

Może u nas- jak w końcu zaszczyci mnie samodzielnym chodzeniem również odwuzkujemy się szybko... napewno będe go brala na spacery na nóżkach jak dobrze bedzie chodził Wydaje mi się, że takie 2-3 latki w wózku to dlatego, że rodzice nie przyzwyczajają do chodzenia dłuższego a czasem taki typ dziecka uparciuszka...zobaczymy

Stary 2011-01-22, 21:37   #3802
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
Wiesz, jeżeli jest coś do załatwienia, to dużo szybciej jest z wózkiem...ja jak mam coś załatwić czy gdzieś dużo dalej, to oczywiście wózek musi być... ale gdy chodzimy na krótkie spacery obok domu to juz teraz przeważnie bez wózka.

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Zebra- a nie lepiej do wody mineralnej dodać po prostu soku z cytryny? Ostatnio na TVN Style oglądałam program o tych wodach. Ja sama ich nie wypije, a tym bardziej nie dam Olci.

ja już zaczynam na spacerki wychodzić bez wózka, mam zamiar przyzwyczaić Olcię do dłuższego chodzenia, bojak urodzę drugie to wtedy nie będęmiała innego wyjścia-małe we wózku, a Olka obok
A ja piję z butelki ale żadnej wody smakowej Amelce bym nie dała. Chyba że zwykłą wodę to tak.

No tak, też się nad tym zastanawiałam jak to będzie ze spacerkami. Latem byliśmy non stop na dworzu wiosną i jesienią też... ale jak będzie z 2 i to zimą nie mam pojęcia... no ale do tego czasu mam sporo sporo czasu

Amelka w nocy znów mi wymiotowała a lekarza nie ma w sobotę. chciałam jechać na pogotowie, ale nie mam podbitej książeczki... chodź dziś z jedzeniem jest jakby lepiej. Mleko w butelce dostała tylko ok. 150 i to tylko rano. Boję się... za to na drugie śniadanko ponad pół szklanki kiślu, potem teściowa ugotowała jakąś zupkę, z kleikiem i coś tam jeszcze to też trochę więcej niż połowę zjadła tego co miała w miseczce, kromkę chleba z masełkiem, no i teraz na kolację z 120 ml kaszy i kilka łyżeczek kiślu.... kupa była tylko raz i lepiej wyglądała, niż wczorajsze....
Oby już jej się poprawiało.

TŻ przyjechał przed 1 w nocy

Odchudzanie 55kg

Stary 2011-01-22, 21:57   #3803
zebra666
Zakorzenienie

Katevalley żeby mój tak chodził już:P a narazie kicha.

Stary 2011-01-22, 23:32   #3804
brombusia
Zakorzenienie

Cześć Mamusie
Przepraszam najmocniej, że się tyle nie odzywałam, ale przed świętami dostałam zapalenia zatok i nie odpalałam prawie wcale kompa, a potem tak się odzwyczaiłam, że jakoś nie chciało mi się pisać
W dodatku koniec semestru, więc w robocie straszny sajgon

Minął pierwszy tydzień ferii, zrobiłam gruntowne porządki i gdzieś od środy zaczęłam nawet narzekać na nudę, więc Mama się rozchorowała, a Filuś od wczoraj ma gorączkę i marudzi całymi dniami
Mam nadzieję, że to te czwórki, co się próbują przebić, a nie jakieś choróbsko wstrętne znowu

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Przeleciałam troszkę, ale nie jestem w stanie spamiętać wszystkiego

Gratulacje dla Katevalley

Dla Matiego za raczkowanie i dla Polusi za stanie
Dla Nilki za siusianie do nocnika
I dla Madzi Ditusiowej
I dla Amelki za całokształt, zazdraszczam że taka rozgadana, a te "kokta kokta" to juz mnie całkiem rozwaliło

Kareninko mam nadzieję że już czujesz się lepiej

Lucky, Oleńce dużo zdrówka

Gissh, ale Twoja Dominisia jest cudna

W ogóle wszystkie nasze dzieciaczki są przecudnej urody
Nie ma się co zresztą dziwić
Jeśli o kim zapomniałam, to nie umyślnie, wybaczcie kochane
Wszystkim chorowitkom życzę zdrówka
I życzenia najlepsze urodzinowe strasznie zaległe dla:
Nilki
Madzi
Lenki Suonkowej
Lenki Xpressjowej
Polusi
Piotrusia
Agusi
Iwa
Żeby rosły zdrowe i mądre i sprawiały Mamusiom wiele radości

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 08:18   #3805
zebra666
Zakorzenienie

Brombi dziękuje i tobie za prezent dla Piotrusia
Zrechabilitujesz się jakimiś fotkami aktualnymi
Matko jak za Tobą tęskno!
Zdrówka życzę

Stary 2011-01-23, 08:29   #3806
tarasia
Wtajemniczenie

brombi, jesteś! już myślałyśmy, że przepadłaś. dużo zdrówka dla Filusia!

a ja nadal czekam na foty Blanci w kolczykach

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 11:54   #3807
brombusia
Zakorzenienie

Dziękuje Mamuśki

Zeberko cieszę się, że prezent Ci się spodobał
Zdjęcia wstawię, jak jakieś pstryknę, żeby były jak najbardziej aktualne

Ale mam leniwą niedzielę
Młody śpi, na szczęście jak rano dałam mu Nurofen już nie ma gorączki

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 12:07   #3808
zebra666
Zakorzenienie

Też mam taką niedziele... nic mi się nie chce!

Stary 2011-01-23, 14:03   #3809
kachula27
Zakorzenienie

No witaj Brombi nasza zgubo
No i gdzie te fotki Filusia??Czekamy:pa la:

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 14:32   #3810
katevalley
Rozeznanie

ja też czekam na zdjęcia Blanusi w kolczykach no i Filusia
I dla niego dużo zdrówka... niech ci tam nie choruje.

Amelka już dziś lepiej. W nocy nie wymiotowała. I kupka była już jak plastelina a nie taka rzadka

Ja mam niedzielę też pod znakiem odpoczynku Nic się nie chce robić...

Odchudzanie 55kg

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości