|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Cytat:
![]() zaglądaj częściej ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- ![]()
|
|
#3782 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pisz częściej!!!Cytat:
Ja za pierwszym razem mało co się nie popłakałam ![]() No to leż, jak się bawi ładnie sama chyba nie musisz stać przy niej non stop?Cytat:
![]() Zdrówka dla TŻ!!! Ja daję wodę z sokiem, i herbatki z HIPP I BOBOVITY!!! i ostatnio tyle pije przez te choróbsko że idzie nawet przegotowana woda. Cytat:
za stanie, siusianie i kupkanie!!! ![]() Cytat:
Piotrusiowi się podoba a to najważniejsze ![]() Cytat:
NO LAĆ I PATRZEĆ CZY ŻYJĄ!!!
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
wkleje zaraz w klubie mam jakieś na telefonie ale pewnie jakość słaba
|
|
|
|
#3784 |
|
Rozeznanie
|
a tu moja 14 miesięczna już córa
![]() wczoraj w biedronce i dziś na sankach po asfalcie ![]() slabe zdjęcia bo robione telefonem.
|
#3785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam pod spodem są taki zapadki, jak je z dwóch stron naciśniesz, to podnożek sie opuści. To już tak na ugięte nożki, my już tak musimy jeździć ![]() Gish, zagladaj częściej, mała słodzinka, ja jestem baaardzo przywiązana do starej brygady ![]() U nas katastrofa, sąsiad tak wczoraj wiercił, ze wybralam sie do niego ze Stasiem na ręku Jeszcze kilka dni to potrwa, a mamy cały dzień tatalnie rozwalony... Dobrze, że jutro weekend...
|
|
|
#3786 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no ładnie...TŻ własnie wraca
|
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Konspi, bo już nerwa łapałam! Że mam z***... jakiś... a to musiałam mocno dociskając żeby taki punkt puścił. Wogóle jest tylko jedna ta zapadka do dociśnięcia, bo druga ułamana! I też nic nie powiedzieli
Na sprzedawce trafiłam zabójczo dobrze... Nie wiem po co ja tyle dzowniłam, że by pytać o wszytsko jak nic mi nie powiedziała kobieta o wadach NIC!
|
|
|
|
#3789 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Dziękuję wszystkim za miłe powitanie Pozdrawiam weekendowo...
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry mamusie
Wpadlam tylko sie przywitac i uciekam obiadek gotowac Miłego dnia życze
|
#3791 |
|
Rozeznanie
|
Oj, chyba nie dam rady Was wszystkich nadrobić. W każdym razie najserdeczniejsze życzenia dla tych, którzy mają ku temu okazję
, tym co chorzy, życzę dużo siły i szybkiego powrotu do zdrowia Byłam ostatnio z Millką na szczepieniu. Waży 9,8kg, nie wiem ile mierzy, bo nigdy jej nie mierzą. Muszę to zrobić sama jak się obudzi. Poza tym wszystko ze zdrowiem ok, następne szczepienie w marcu. Wczoraj byłam z dzieciakami na kowbojskiej imprezie (bal dla dzieci). Millka się wyszalała. Chodziła i tańczyła całe cztery godziny, a ja za nią oczywiście. Wieczorem padłyśmy jak muchy. Zdjęcia jakieś wrzucę jak zrzucę Poza tym jestem nadal na etapie upchnięcia gdzieś zabawek. W sumie najlepiej byłoby się ich pozbyć, bo Mi i tak się nimi nie bawi. No, chyba że z kimś, ale generalnie woli... życie niż zabawki dla dzieci. Albo siedzi na kuchennym blacie kiedy gotuję, albo mam ją na biodrze, albo w chuście, albo chodzi ze mną krok w krok. Ciekawska taka jest. No i skarpetka czy szmatka okazują się być lepszymi zabawkami niż same zabawki. Ale co ja Wam będę pisać, pewnie wiele z Was to zna z własnego doświadczenia... Co do picia, to Milla pije głównie wodę, ale czasem też dobrą owocową czy ziołową herbatę, na pewno nie pijemy granulatów. Póki co parę zdjęć Millki. |
|
|
|
#3792 |
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() co do picia- my też już od jakiegoś czasu nie pijemy herbatek. W sumie to one nie są aż tak zdrowe wolimy soki do rozcieńczania z wodą lub kompot. Dziś teściowe zaprosili nas do restauracji, więc obiad mamy z głowy ![]() Właśnie zrobiłam porządek, tzn przeniosłam wszytskie zabawki Olki do jej pokoju. Koniec potykania się o klocki, misie i inne lego ![]() jo@śka-zgadzam się z Tobą, te wszytskie zabawki to chyba tylko radość rodzicom sprawiają jak je kupują lub znajomym My większość dostaliśmy i nie mogę się doczekać kiedy i my przekażemy je dalej jakiemuś dzieciaczkowi
|
|
|
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
Też tone w zabawkach
Ja kupiłam moż ena pcozątku grzechotki i gryzaki i te cymbałki z piłeczkami a tak to konika z FP tylko ejszcze ale szybko go spzredałam na allJoaśka śliczna jest
|
|
|
|
#3794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale generalnie uwielbia książeczki,Barneya różyczkę-jakby któraś nie wiedziała kucyk ![]() Kuchnia z FP to świetny zakup,tablica magnetyczna, klocki I Natalia z pieskiem tym się bawi codziennie.Przedtem stolik z FP był niezastąpiony a teraz chętnie bym się go pozbyła,konia na biegunach też bo tylko go huśta i na tym się zabawa kończy.Byłam ostatnio z nią u kolezanki ona ma 2,5roczna córkę i miała domek otwierany z pieskami małej sie strasznie podobało i pewnie to będzie jej następnym prezentem ![]() A powiedzcie macie w domu stolik i krzesełko dla dzieciaków?siedzą tam chetnie?
|
|
#3795 |
|
Rozeznanie
|
elalank - jeśli piszesz o granulowanych herbatkach, to one są nawet niezdrowe.
"Właśnie zrobiłam porządek, tzn przeniosłam wszystkie zabawki Olki do jej pokoju. Koniec potykania się o klocki, misie i inne lego " U mnie niestety ciężko wszystko przenieść do pokoju Millki. Po pierwsze nie mam regałów na te zabawki, a jakbym tak położyła na podłodze wszystko, to nie byłoby gdzie stanąć. Po drugie większość czasu spędzamy jednak na dole, w salonie... No, ale chyba jednak gdzieś poupycham te zabawki i wyciągnę jej jedną albo dwie i będę wymieniać po czasie. Może wtedy bardziej ją zainteresują. My też większość zabawek dostaliśmy, kilka miałam po synu, niewiele tego kupiłam specjalnie dla niej, ale mimo wszystko nazbierało się, choć i tak nadal twierdzę, że Kareniny nigdy w życiu nie przebiję i myślę, że ma jakieś specjalne podziemne pokoje na te wszystkie zabawki zebra666-dzięki martaN23 - to masz szczęście z tymi zabawkami. Moja Mi właśnie bawi się swoimi ciuchami przeznaczonymi do prania. Przed chwilą wrzucała też do pralki. Co do stolika, to mam jeszcze po synku takie drewniane krzesełko do karmienia, które nakłada się na stolik, żeby było wyższe, a później można postawić osobno krzesełko i stolik (jakoś niegramatycznie mi wyszło to zdanie ). No i właśnie na krzesełku często sobie siada i dziś mam zamiar znieść ze strychu właśnie stolik. To będzie miała na dole, do rysowania, a do jej pokoiku zakupię jak tylko wybierzemy się do pewnego szwedzkiego sklepu... Myślę, że stoliki już się przydadzą, choćby po to, żeby porysować, polepić z plasteliny (albo raczej spróbować ją zjeść ).
Edytowane przez jo@śka Czas edycji: 2011-01-22 o 13:49 |
|
|
|
#3796 |
|
Zadomowienie
|
Marta- my właśnie chcieliśmy kupić stolik i krzesełka, ale jeszcze się wstrzymujemy od zakupów. Też jestem ciekawa czy któraś z Was kupowała?
U nas Olka jedynie książeczkami się interesuje. A sortery, świnka z FP, klocki z FP, słonik FP itd tylko leżą i się kurzą. Czasem może na 3 min się nimi zajmie, ale tak jak Joaśka napisała, lepszą zabawę dla niej są nasze ciuchy, chusteczki czy np szufelka ![]() Także, gdybym nie była w ciąży to już bym pewnie zrobiła z tym porządek, a tak jeszcze się wstrzymam i zostawię dla drugiego bobasa. Joaśka, my też za dużo miejsca w pokoju Olki nie mamy, ale pochowałam to do pudełek, a pudełka jedno na drugie poustawiałam i jakiś tam ład zapanował. A co do herbatek to pewnego dnia przeczytałam skład i to był ostatni dzień herbatek granulowanych w naszym domu Do tego ich cena!Naprawdę wg mnie lepiej jest kupić cokolwiek innego niż te herbatki Olka jeszcze śpi, a my z TZem głodni
|
|
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
cudne minki robi
![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- ja tez jestem przeciwniczką tych herbatek, wolę jednak Bobofruty
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
Ela my mamy herbatke jeszcze ale dajemy też wode taką jak Aga- cytrynową z żywca i soczki z wodą. Samej wody nie chciał i nadal nie chce.
Wasze dzieci jeżdżą dużo w wózkach? Tak się zastanawiam czy jak zacznie chodzić to nadal będzie taki wózkowy... Sąsiadka mając 2 lata nie pamiętała już co to wózek...chciałabym żeby mój tak się odwózkował szybko Teraz jak sobie przemyslałam i widze jak mamusie na styczniowym kupują spacerówki to wydaje mi się, że dla półrocznego to am sens jeszcze, bo długo pojeździ a teraz to loteria... Ale to moje jakieś przemyślenia z wieczora |
|
|
|
#3799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja już zaczynam na spacerki wychodzić bez wózka, mam zamiar przyzwyczaić Olcię do dłuższego chodzenia, bojak urodzę drugie to wtedy nie będęmiała innego wyjścia-małe we wózku, a Olka obok
|
|
|
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
Może u nas- jak w końcu zaszczyci mnie samodzielnym chodzeniem również odwuzkujemy się szybko... napewno będe go brala na spacery na nóżkach jak dobrze bedzie chodził
|
|
|
|
#3802 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
No tak, też się nad tym zastanawiałam jak to będzie ze spacerkami. Latem byliśmy non stop na dworzu wiosną i jesienią też... ale jak będzie z 2 i to zimą nie mam pojęcia... no ale do tego czasu mam sporo sporo czasu ![]() Amelka w nocy znów mi wymiotowała a lekarza nie ma w sobotę. chciałam jechać na pogotowie, ale nie mam podbitej książeczki...Oby już jej się poprawiało. TŻ przyjechał przed 1 w nocy ![]()
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
Katevalley żeby mój tak chodził już:P a narazie kicha.
|
|
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie
Przepraszam najmocniej, że się tyle nie odzywałam, ale przed świętami dostałam zapalenia zatok i nie odpalałam prawie wcale kompa, a potem tak się odzwyczaiłam, że jakoś nie chciało mi się pisać ![]() W dodatku koniec semestru, więc w robocie straszny sajgon Minął pierwszy tydzień ferii, zrobiłam gruntowne porządki i gdzieś od środy zaczęłam nawet narzekać na nudę, więc Mama się rozchorowała, a Filuś od wczoraj ma gorączkę i marudzi całymi dniami ![]() Mam nadzieję, że to te czwórki, co się próbują przebić, a nie jakieś choróbsko wstrętne znowu ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Przeleciałam troszkę, ale nie jestem w stanie spamiętać wszystkiego ![]() Gratulacje dla Katevalley Dla Matiego za raczkowanie i dla Polusi za stanie ![]() Dla Nilki za siusianie do nocnika ![]() I dla Madzi Ditusiowej ![]() I dla Amelki za całokształt, zazdraszczam że taka rozgadana, a te "kokta kokta" to juz mnie całkiem rozwaliło ![]() Kareninko mam nadzieję że już czujesz się lepiej Lucky, Oleńce dużo zdrówka ![]() Gissh, ale Twoja Dominisia jest cudna W ogóle wszystkie nasze dzieciaczki są przecudnej urody Nie ma się co zresztą dziwić ![]() Jeśli o kim zapomniałam, to nie umyślnie, wybaczcie kochane Wszystkim chorowitkom życzę zdrówka I życzenia najlepsze urodzinowe strasznie zaległe dla: Nilki Madzi Lenki Suonkowej Lenki Xpressjowej Polusi Piotrusia Agusi Iwa Żeby rosły zdrowe i mądre i sprawiały Mamusiom wiele radości
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
Brombi dziękuje i tobie za prezent dla Piotrusia
Zrechabilitujesz się jakimiś fotkami aktualnymi ![]() Matko jak za Tobą tęskno! Zdrówka życzę
|
|
|
|
#3806 |
|
Wtajemniczenie
|
brombi, jesteś!
a ja nadal czekam na foty Blanci w kolczykach
|
|
|
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Mamuśki
Zeberko cieszę się, że prezent Ci się spodobał Zdjęcia wstawię, jak jakieś pstryknę, żeby były jak najbardziej aktualne ![]() Ale mam leniwą niedzielę ![]() Młody śpi, na szczęście jak rano dałam mu Nurofen już nie ma gorączki
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam taką niedziele... nic mi się nie chce!
|
|
|
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
No witaj Brombi nasza zgubo No i gdzie te fotki Filusia??Czekamy :pa la:![]()
|
#3810 |
|
Rozeznanie
|
ja też czekam na zdjęcia Blanusi w kolczykach no i Filusia
![]() I dla niego dużo zdrówka... niech ci tam nie choruje. Amelka już dziś lepiej. W nocy nie wymiotowała. I kupka była już jak plastelina a nie taka rzadka ![]() Ja mam niedzielę też pod znakiem odpoczynku Nic się nie chce robić...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.

Mam cichą nadzieję że jeszcze mnie w ogóle pamiętacie
Strasznie dawno się nie odzywałam, wiem wiem... Wybaczcie ale tak wyszło - z różnych powodów. Ale to że nie udzielałam się na forum nie znaczy że o Was nie myślałam i że co jakiś czas nie zaglądałam żeby się dowiedzieć co słychać u Was i Waszych skarbeczków
Przecież dopiero co była taka maleńka a tymczasem już śmiga sama po domu...
), a nocy niestety ciągle nie przesypia - był taki okres że potrafiła budzić się nawet co godzinę
Pozdrawiam serdecznie 

A ostatnio to jest taka diablica, że nie wyrabiam.
NO LAĆ I PATRZEĆ CZY ŻYJĄ!!!

55kg
Bo jak inaczej ma sens podnóżek jak to za bardzo wystaje