![]() |
#1321 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie czas zacząć - część IV.
Dokładnie, są gusta i guściki, mojej małej smakuje ale z mlekiem pół na pół. Może ja po prostu jestem przyzwyczajona do smaku prawdziwej, chciałam tylko jakiś zamiennik bez kofeiny bo ile można jej pić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1322 | |
Zakorzenienie
|
witam
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1323 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam taką w markecie tą anatol za 2,20 w saszetkach więc wziełam bo kupiłam inke troche stała i się kamień z niej zrobił
![]() A mama dziś w biedronce kupiła ptasie mleczko o smaku pistacji ciekawe ![]() I małe ciasteczka bonitki. Ja kupiłam sobie kisiel bananowy bez cukru ciekawe jak smakuje zjem jutro z jablkiem albo coś ![]() a na obiad: 4 łyżki ryżu brązowego + pierś z kuraka na łyżece oliwy duszona (z czosnkiem,przyprawami chilii,odrobinka kropli sosu sojowego) + kawał brokuła,kalafiora,2 brukselki większe i na ( łyżka oleju lnianego wymieszana z łyżka chudego serka wiejskiego + przyprawy:natka,koper,tym ianek,rozmaryn,oregano,ba zylia,kurkuma,pieprz) polałam tym warzywa bo wlasciwosci oleju wchlaniaja sie lepiej z białkiem i dodałam jeszcze przypraw na moj brzuszek i nawet smaczne ale zywej pietruszki czy kopru bym nie zjadła ![]() a na podwieczorek: będzie większe jabłko pieczone z cynamonem + kawa zbożowa
#1324 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1325 |
Zakorzenienie
|
To zależy bo jest anatol 20 torebek albo anatol ta większa nie wiem ile ja mam tą wiekszą. :P
#1326 |
Wtajemniczenie
|
Bonitki mogę jeść na kilogramy
![]() ![]()
#1327 |
Zakorzenienie
|
O widzę ,że mają dobrą opinie kiedyś tam spróbuje na razie leżą w mojej skrzynce z grzeszkami
![]()
#1328 |
Rozeznanie
|
Ja zjadłam przed chwila , miseczke płatków , miseczke krakresów takich mini z makiem , drożdżówke ,banana i nadal mam na cos ochote!!! a w domu pełno wszystkiego bo rodzice z zakupów wrócili !!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1329 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
ooooooooo na dupsko ![]() ![]() odpokutować dzisiaj lub jutro ćwiczeniami i nie zaglądać do toreb zakupowych ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
![]() ja jak mam ochotę to zjem jedno, nie będę się katować, a jedno na parę dni nie zaszkodzi ![]()
![]() |
#1330 |
Zakorzenienie
|
Na razie nie mam ochoty
![]() Zaraz ide na fil a kolacja: 40g makaronu rurki pełnoziarnistego wymieszany z sokiem pomidorowym(kilka łyżek,chilli,przyprawy) i miseczka do chrupania do filmu marchewka w talarki i ogor i sos z jogurtu nat. No i zrobiłam 500 skoków na skakance a rano tak. z 200
#1331 |
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() Właśnie dopijam z 7 kubek czerwonej herbaty, na swoim koncie dziś mam już: ugotowane jajko,dwa wafle ryżowe( 20 kcal jeden),pare listków sałaty,gotowane skrzydełko z kurczaka(bez skóry),pare jabłek i pomarańczy. Oraz.. eh,nie mogłam sie powstrzymać jak mama mi to pokazała- batonik nestle fitness(91 kcal). Dręczą mnie z tego powodu wyrzuty sumienia. Co do ćwiczeń- 80 brzuszków już za mną,jeszcze tylko 40. I pozotały mi ćwiczenia na nogi. ______________ Było-65 kg Obecnie-62 kg Wzrost- 173 cm Wymarzona waga- 55 kg |
![]() ![]() |
![]() |
#1332 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
to nie jest dieta tylko głodówka prosisz się o efekt jojo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proszę Cie a gdzie coś konkretnego wafle ryżowe nie są dobre na odchudzanie w ogole twój jadłospis to mało za mało po za jabłkami,pomarańczami tu ok ![]() Ale reszta to dupa blada. Poczytaj trochę o zdrowym odżywianiu ![]() ![]() Bo mi się nie chce ciągle pisać to samo w kółko. Przeraża mnie twój podpis masz ponad 170 a dążysz do 55 ![]() Ja bym radziła normalne zdrowe odżywianie a nie G jak głodówka jak S słabo jakościowo jedzenie i jak J efekt jojo. Jedz normalnie tyle ,że zdrowo + ruch ![]() ![]() ![]() Ja bym umarła tak jedząc.
Francja/ Chorwacja/ Egipt/ Grecja Bułgaria /Hiszpania Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret Edytowane przez Tynusia Czas edycji: 2011-01-22 o 20:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1334 |
Przyczajenie
|
Przepraszam Was ;]
Eee,może to już desperacja? Obiecuję, że jutro poprawię swój jadłospis.Postaram się. Chcę rozsądnie schudnąć i przestać słuchać niemiłych rzeczy na temat tuszy ;p Tynusia, ja właśnie myślałam,że to nie jest głodówka. A wzrost jak wzrost, powoli,ale jeszcze rosne ;] Edytowane przez PrettyOdd Czas edycji: 2011-01-22 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym postawiła na racjonalne zdrowe odżywianie i ruch. Masz może jakieś swoje zdjęcia? Nie przejmuj się ci , którzy tak dogadują są nic nie warci niech spojrzą na siebie ,że niby chodzące ideały ![]() Mnie to wnerwia np. moja koleżanka ma normalną wagę a niektórzy debile mówią ,że jest gruba dla mnie to przeciętny normalny człowiek. Jest duży nacisk osoba szczupła to taka ,która naprawdę ma tylko kości tylko ? Ps. Gdybym ja mogła cofnąć czas chciałabym postąpić inaczej ![]() Przykładowy jadłospis wzięty z dietetyki R: Śn: owsianka(5 łyżek) z serkiem wiejskim 200g; banan II śn: grahamka 100g lub 2 kromki chleba orkiszowego/żytniego/razowego,parę plastrów polędwicy,ogórek świeży,szczypiorek, jabłko (obkład na chleb według smaku) O: filet z ryby pieczony bądź pierś z kuraka , kalafior gotowany, pół woreczka kaszy gryczanej P: 30g mieszanki orzechów(włoskich i laskowych), szklanka kakao bez cukru na mleku 2% K: 2 jaja na twardo, sałatka z pomidorów ,cebulki i łyżki jog naturalnego bądź szklanka makaronu razowego al dente z sokiem pomidorowym (kilka łyżek) To tak przykładowo ale wiadomo ,że jest mnóstwo pomysłów by wymieniać jadłospis by nie było nudno
Francja/ Chorwacja/ Egipt/ Grecja Bułgaria /Hiszpania Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret Edytowane przez Tynusia Czas edycji: 2011-01-22 o 20:45 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1336 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja też jutro chcę widzieć porządny jadłospis bo na dupsko naleje ![]()
![]() |
#1337 |
Przyczajenie
|
Od dziecka byłam małym pączuszkiem z otyłością. Ludzie potrafią być okrutni. ;D
Zdj niestety nie mam. Chcę zrzucić pare kilo,chcę poczuć się lepiej. Ogólnie to mam zwolnienie z wf, kontuzję biodra, i jedyne co mi zostaje,to po cichaczu ćwiczyć w domu ;p Ogólnie rzecz biorąc to przez otoczenie spojrzałam na siebie inaczej i zabragnęłam,żeby na wadze było mniej. I przez jeansy,które zaczynały być za ciasne ;p Jak chciałabyś postąpić Tynusia? Dirtyy- tak jest sir xD |
![]() ![]() |
![]() |
#1338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jadłam w ogóle tłuszczy a tłuszcze w odchudzaniu też są potrzebne nie mam okresu od marca i idę do endokrynologa 27 stycznia potem na kilka dni do szpitala a 22 lutego do psychologa bo nie potrafię już dłużej z tym wytrzymać z ciągłym ograniczaniem,obsesją. Nie umiem sobie pozwolić na coś mniej zdrowego gdy mam ochotę bo będę mieć wyrzuty. A ja już jestem na U - Utrzymaniu wagi przynajmniej dążę do niego. Staram się odzyskać normalność,spokój i szczęście w życiu. A moje życie ogranicza się do szkoła,dom,jedzenie i tyle bo znajomi też ciągle nie mają czasu. Tłumie wszystko w sobie i chce wyzdrowieć dlatego czekam bardzo na psychologa. ![]() Chce zacząć żyć normalnie i cieszyć się życiem jeść po to by żyć a nie żyć po to by jeść czekając od posiłku do posiłku i planując co zjem. Mam tego po uszy dlatego mówię dość i chce zacząć coś z tym robić. Bo szkoda mi życia. Jest mi smutno kiedy widzę ile dziewczyn siebie nie akceptuje stosują głupie diety i popadają w choroby. Nie dajmy się zwariować. Gdybym mogła cofnąć czas byłoby inaczej. To się troszkę rozpisałam ale to i tak w skrócie bo jest dużo rzeczy ,które bym chciała jeszcze powiedzieć.
![]() |
#1339 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do chorego bioderka, to lepiej uważaj na te ćwiczenia. Bo możesz zrobić sobie jeszcze większą krzywdę. :/ No i ten Twój wzrost, jeśli masz 173 cm, a jeszcze rośniesz to waga ok 60kg powinna być dla Ciebie w sam raz. Jeśli nauczysz się podstaw żywienia i będziesz ich przestrzegać to będzie ok. Zwłaszcza, że dojrzewasz i diety redukcyjne nie mogą być za bardzo restrykcyjne. powodzenia ![]()
![]() |
#1340 |
Wtajemniczenie
|
OneSweetTaste - morda moja
![]() ![]()
#1341 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja codziennie liczę kalorię,CODZIENNIE. Taka moja mała obsesja. ![]() Dla mnie zjedzenie więcej niż 400 kcal dziennie to już grzech. Ale mam nadzięję,że od jutra uda mi się choć trochę to zmienić. ![]() Czas na zmiaany ![]() Eeee,przez moment miałam ochote uciec z krzykiem,ale pomyślałam: "bądź silna" xD Edytowane przez PrettyOdd Czas edycji: 2011-01-22 o 21:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego chce jutro widzieć piękny racjonalny jadłospis ![]() A do liczenie to tylko prowadzi by mieć coś nie halo potem także a kysz z tym i się tego wyzbyj puki można. ![]() ![]()
![]() |
#1343 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o matko minimum 1000 kalorii dziennie MINIMUM !!!! ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
![]() |
#1344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja polecam po prostu zdrowy tryb życia (ja bym tak zrobiła) ale twój wybór. Dokładnie tak rygorystyczna dieta jest jak bumerang szybko leci i szybko wraca + nadwyżka i spowolniony metabolizm gratis.
Francja/ Chorwacja/ Egipt/ Grecja Bułgaria /Hiszpania Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret Edytowane przez Tynusia Czas edycji: 2011-01-22 o 21:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1345 | |||
Zakorzenienie
|
Nie poszłyśmy na tańce
![]() ![]() Ja właśnie tam kupiłam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tej dobre !! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1347 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1348 |
Zakorzenienie
|
A ja lubie wszystko próbować np. przykładowo 5 jakiś różnych cukierków 5 jakiś różnych ciastek.
Lubie próbować i poznawać nowe smaki. A GDZIE mindless ? ![]()
Francja/ Chorwacja/ Egipt/ Grecja Bułgaria /Hiszpania Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret Edytowane przez Tynusia Czas edycji: 2011-01-22 o 21:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1349 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1350 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja się naczytałam codziennie, że na obiad masz brukselkę ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- proste no myślę, że jestem na diecie tak? Jem zdrowo, ćwiczę i są rezultaty, ale bardzo mam ochotę na coś słodkiego i myślę sobie "albo jedno, albo wcale" biorę jedno takie ciastko kruche w czekoladzie i robię sobie taką przyjemność nagrodę. Mam świadomość, że zjem całą paczkę to wszystko zepsuję i jedząc takie ciasto nie biorę go na 2 gryzy tylko jem po malutkim kawałeczku, ssam tą czekoladę, jem je z 5 minut delektując się i to mi wystarczy ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.