![]() |
#151 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Dziwi mnie wiele spraw lub zachowań, staram się nimi nie przejmować.
Dzisiaj dziwi mnie: 1) zaczynanie zdania z małej litery (jakaś dziwaczna moda) 2) Cytat:
![]()
![]() |
#152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z przeżyć kolejkowych - irytuje mnie wchodzenie na czytnik kart, gdy ja płacę. Czy to kurna tak ciężko pojąć, że PIN jest tylko dla mnie... Nie, stanie i patrzy! A ze znajomych - no chyba nie było nic bardziej zaskakującego dla mnie, jak komentarz dziewczyny, dotyczący mojego wisiorka: "wygląda jak wisior księdza". No ok, może dla niej wygląda. Powiedziała raz, ja stwierdziłam "i tak mi się podoba". Godzinę później... "wygląda, jak wisior księdza, nie podoba mi się" ![]() Tak samo zresztą postąpiła rok wcześniej, twierdząc, że nie podoba jej się kreska od połowy oka. Dodam od siebie - wyglądam jak idiotka z pełną kreską, ponieważ mam blisko osadzone oczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#153 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Chyba bym padła ze śmiechu będąc świadkiem takiej żenady. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ich przypadku używanie prezerwatyw powinno być obowiązkowe,a każde zaniechanie natychmiastowo karane. ![]() Nie wyobrażam sobie ludzi zrodzonych i wychowanych przez takich osobników. Strach byłoby wejść do sklepu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
Jestem jak najbardziej za tym, aby sprzątać po swoich psach i każdy wie dlaczego. Mam taki problem, że sąsiedzi ( raz jedni, raz drudzy) robią awantury o psie odchody, ale w nosie mają to, że podwórko jest nieogrodzone, wchodzą na nie różne psy i załatwiają się (szczególnie, gdy suka sąsiadki ma cieczkę). Wiedzą o tym wszyscy, ale wyżywają się na mnie! I wkurza mnie to, że są to osoby, które większość życia przepracowały w gospodarstwach rolnych, m.in: na wyrzucaniu gnoju itd, a teraz udają wielkie państwo. ![]() Przy każdej awanturze prosiłam o ogrodzenie podwórka, ale to nic nie dało. Mieszkam w miejscowości turystycznej, szczerze mówiąc, nie mam gdzie wyjść z psami, żeby się normalnie załatwiły. Nie mam nawet gdzie wyrzucić odchodów z woreczkiem, bo po jednej stronie ulicy jest obiekt kulturalny, po drugiej domki jednorodzinne. Za podwórkiem ogródki, a przed blokiem sklepy, przystanek itd. O koszach można pomarzyć ![]() I co mnie jeszcze ogromnie wkurza to to, że właściciel z psem na smyczy musi słuchać wyzwisk, gdy pies się załatwi, a właściciele psów puszczanych luzem pozostają bezkarni ![]() W mieście, do którego jeżdżę ustawiono takie kosze na odchody. Efekt? Zawalone śmieciami ( puszki, butelki, papierki), i brak osób do opróżniania takich koszy ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Nienawidzę ludzi: - fałszywych - podłych - zawistnych - plotkarzy - intrygantów Ogromnie mnie też irytują osoby podatne na manipulacje innych, nieumiejący wyciągać własnych wniosków, nie mający swojego zdania. Jak już pisałam, mieszkam w kamienicy. Mam takich jednych sąsiadów, którzy tak sprytnie manipulują innymi, że po części nawet ich podziwiam. Cokolwiek nie zrobią( jakaś plotka, intryga,prowokacja), mało, że wychodzą z tego obronną ręką, to jeszcze wszystko obraca się na ich korzyść. ![]() Nie wiem, jak oni to robią, ale ktokolwiek się z kimś kłóci, to i tak wszyscy biegną ze sprawą do nich... ![]()
![]() |
#157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To moja sprawa jeśli nie chcę wyjść, wybieram tv/książkę czy kolejny(!!!) wieczór z TŻ'tem. Nikt mnie nie zmusi do tego, żebym poszła na imprezę bo jemu się to podoba. Może nie jestem typem imprezowiczki i wolę wyjść spotkać się na 'grubszą' imprezę raz do roku i tyle mi wystarczy. A co do tematu to odnośnie imprez ![]() jeśli gdzieś jesteśmy na imprezie/domówce/w barze i zamierzamy wyjść, to nie lubię strasznie takiego zatrzymywania na siłę. Rozumiem, że można zapytać dlaczego ktoś już wychodzi, powiedzieć, że szkoda, że już ale zatrzymywanie na siłę i strzelanie fochów... Co gorsza, (u mnie) problem zawsze robią kobiety. Mężczyźni żegnają się z nami, 'do następnego' razu, fajnie że przyszliście'.. Nie, że strasznie mnie to denerwuje ale lekko irytuje-tak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Raczkowanie
|
Ostatnio szłam do supermarketu. I przy ścieżce, którą chodzi dużo ludzie, prowadzącą bezpośrednio do wejścia jakaś kobieta trzymała dziecko, które sikało ;/ Jakiś metr od tej ścieżki. Prawdopodobnie robiło też kupę (nie przyglądałam się), bo kiedy matka już je postawiła to pytało "Gdzie kupa, gdzie kupa?"
No jak dla mnie to obrzydliwe, nie chcę, żeby jakieś dziecko sikało mi praktycznie pod nogi.
#160 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pamiętam czasy sielanki na placach zabaw (około 12 lat temu to było). I właśnie w tym czasie to była normalka, jak matki, które miały dosłownie 5 minut drogi do mieszkania - place zabaw były najczęściej przed blokami i dosyć gęsto rozmieszczone- chadzały ze swoimi dziećmi "w krzaki", żeby te załatwiły swoją potrzebę. Oczywiście, zza tych krzaków "wcale" nic nie było widać. I pomińmy fakt , że plac znajdował się w centralnym punkcie, otoczony blokami, chodnikami. Dla mnie to trochę odzieranie takiego dziecka z godności i przyzwyczajanie do "dziadostwa". Z tego co widzę, czasy nic się nie zmieniły pod tym względem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Innym razem, jadąc z rodzicami samochodem, zauważyliśmy na przystanku tramwajowym sikającego faceta ... do KOSZA na śmieci! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Wtajemniczenie
|
Dużo rzeczy, co mnie w ludziach denerwują, zostały już przez was wymienione w tym wątku, w sumie dużo jeszcze mogłabym pisać na ten temat ale napiszę jedno: wkurza mnie to jak mówię komuś, że nie jem mięsa (nie to że się wychwalam ale np przy wspólnym jedzeniu) a większość odpowiada: Boże, ja bym tak nie mógł, jak ty tak możesz, zapadniesz na anemie, przecież tak się nie da, jak można się najeść obiadem bez mięsa, to niezdrowe złe i w ogóle.
No mnie np takie gadanie denerwuje. Co to kogo obchodzi co ja jem i jeszcze ta niby troska o moje zdrowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
A.
-Jaki nosisz rozmiar stanika? (kłamać? mówić prawdę?) -yyy NOO WIIEEEESZ róóżnie, zależy od marki eeee... noooooo czasem tak czasem inazej (wymijająca odpowiedź muszynianki) -no ale mniej więcej -mniej więcej to 65g -BHAHAHAHAHAUHUHAUHAUHAUHA UHAHAHAHHAHAHAHAHUAHAUXAU AHOHOOAOAOA HOHAIHAAAHAHAHAH AUHAHAHAHAHAHAHUUHAHUA AHAHAHAHAHAHAHAHAHOOAHOHA OHAOHAHOAHOAJA HAHAHAHAHAHAHAHAHAAHUAUHA UHAHUHUAUAHUA AHOAOHOOHAOAHOAHAHOHA HAAIHIHJIHAIHAIHAIAHIHAIH AIHAIAHIHAIAHIHAIAH LOOOOL NIE MA TAKIEGO ROZMIARU -no ten (nieśmiało) no jest... mam ci zdjąć i pokazać? -hahahahadhahaha boże masz fantazje dziewczynko, masz fantazje -a ty co nosisz? -80B tja... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
|
Cytat:
Jedna z moich sąsiadek ma sukę. Jak było miejscowe szczepienie psów, to szłam się zawsze zapytać czy ją wziąć zaszczepić. - Nie trzeba, ona jest taka łagodna, w ogóle nas nie gryzie ! ![]() Dobrze, tylko, czemu taka łagodna psinka rzuca się do przechodzących ludzi i psów !? ![]() - A Maxa? -Nie, bo on siedzi na łańcuchu i nikogo nie ugryzie. ![]() A jak chciałam wziąć Maxa na spacer, to : - Nie, bo on nie jest szczepiony... ![]()
![]() |
#165 |
|
A, nienawidzę jeszcze jak - głównie z mojej rodziny, np. kuzynki -obolałym głosem komentują mój zakup zabawki/jedzenia dobrej jakości/ prosa dla papug czy czegokolwiek innego dla zwierząt
![]() *- Boże, ja nie mam nawet za co dzieciom kapci kupić, a ty tyle wydajesz na koty/psy/papugi ! *- Boże, gdybym ja miała 20 zł to kupiłabym J. skarpety/buty itd... *-Jak nie masz co robić z pieniędzmi to daj mi... I wiele innych podobnych narzekań. Nie rozumiem jak można nie mieć dla dziecka na kapcie, ale mieć np. na papierosy, piwo itd !? ![]() ![]() Ja mam, bo nie piję, nie palę, nie chodzę na dyskoteki, nie kupuję 10 tuszów do rzęs...
#166 |
Raczkowanie
|
Taaaa, uwielbiam to. Tekst miesiąca frustratów, który nie wiadomo, do czego przypiąć.
Mnie jeszcze do szału doprowadzają sytuacje, kiedy np. jadę autobusem/ tramwajem, wsiada matka z rozwrzeszczanym bachorem, a gdy ktoś zwróci jej uwagę, żeby dziecko nie krzyczało, nie kopało współpasażerów, albo coś w tym stylu, słyszy się od pańci odpowiedź: "no przecież to tylko dziecko!" Jak się dziecka nie potrafi wychować, to proszę je prowadzać na smyczy i w kagańcu. |
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Konto usunięte
|
Też mnie kilka rzeczy dziwi. Na początek przytoczę jedną:
Gdy zaczynałam studia zamieszkałam od razu z moim chłopakiem. W różnych rozmowach o mieszkaniach czy współlokatorach ta sprawa wychodziła na jaw. Zawsze wśród znajomych (zwłaszcza kobiet) znalazł się ktoś, kto zapytał czy skoro mieszkam z chłopakiem to mu gotuję, przy czym chodziło tu o coś w stylu 'etatu kucharki'. To samo gdy zaczynałam drugie studia. Nowi znajomi i te same pytania: "gotujesz mu?" "musisz mu codziennie zrobić obiad?". Naprawdę zastanawia mnie jakie doświadczenia ci ludzie musieli wynieść z domu skoro uważają kobietę mieszkającą ze swoim facetem za jego służącą. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
taaaaaaaa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
o taaaak
ty nosisz Deeeeeeee? [myślę: nie 'dee' tylko 70D litości ku..... =.=] ta jasne, chyba se jaja robisz, przecież JA NOSZĘ BEEEEEEE a sorry ale ja mam spore cycki [wrodzona skromność mode on] albo wielkie zdziwienie że miseczka 70A to nie ta sama miseczka co 80A. serio, ja takie niuanse kumałam z obserwacji własnych jak jeszcze nieuświadomiona byłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Podejrzewam że tak bo nawet W H&M jest taka ŁADNA TABELECZKA która przedstawia zależności między rozmiarami biustonosza
"miseczka jest dobra lecz obwód za duży? nosisz 75A? wypróbuj 70B!" czy coś takiego, Jezusie ;d "noszę takie duże B" ... tak, "B" i "b" to zdecydowanie różnica ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Raczkowanie
|
Hahaha
![]() ![]()
"Piękno kobiety nie przejawia się w ubraniach, które nosi, w jej figurze lub sposobie w jaki układa włosy. Piękno kobiety musi być widoczne w oczach, ponieważ są one drzwiami do jej serca – miejsca gdzie mieszka miłość." - Audrey Hepburn |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Raczkowanie
|
Co do psów: kiedyś grałam w badmintona z bratem. Posłał lotkę daleeeeeko za moje plecy. Odwracam się, patrzę: lotka wylądowała między łapami wielkiego, warczące, śliniącego się i obnażającego zęby (opis prawdziwy, niepodkoloryzowany) boksera. Pies na długim łańcuchu, z łańcuchowa obrożą, bez kagańca. Mówię do właściciela: "czy mógłby pan zabrać psa, chciałabym podnieść lotkę...", "och, ale przecież PUSZEK nie gryzie, on łagodny, nawet kapci nie gryzie..." kochany PUSZEK w tym momencie na mnie charchnął (warknął i jakby splunął) "prosze pana, Puszek to tylko zwierze, które kieruje się instynktem, nie wiadomo, co zrobi, czy nie uzna mnie za obiad, blablabla... "ale ja go znam! nie ugryzie!". Zaskakujące, ale ten kochany, łagodny Puszek zatomizował moją lotkę.
A co do ludzkich zachowań, które mnie dziwią: 1) drifting na chodniku pełnym ludzi 2) "pocieszanie" z cyklu "jak zjedziemy innych, to w magiczny sposób znikną nasze kompleksy": nie przejmuj się, że masz wysokie czoło, wolałabyś mieć niskie, jak neandertal (i na odwrót: ty się ciesz, że masz takie niskie czoło, gdybyś miała wysokie, to byś wyglądała, jakbyś łysiała)? albo ty się nie przejmuj, że masz małe piersi, te wielkie to takie obleśne się robią, takie obwisłe (i na odwrót: rany, jak masz fajnie, że masz duży biust, a nie takie małe, same suty, takie to chyba tylko pedofilów jarają...) itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#176 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie wkurzają jeszcze starsi ludzie w tramwajach, niech ktoś stworzy tym ludziom specjalne linie, w których dalej będą się mogli wyzywać, szturchać, straszyć policją, kłócić kto jest większym inwalidą, a kto miał więcej operacji. Babciuuuuu w domu z kotem na kolanach siedzieć i na drutach robić, a nie po marchewkie na drugi koniec miasta pielgrzymować!!!!!!!!!!!! !!!!!
"Piękno kobiety nie przejawia się w ubraniach, które nosi, w jej figurze lub sposobie w jaki układa włosy. Piękno kobiety musi być widoczne w oczach, ponieważ są one drzwiami do jej serca – miejsca gdzie mieszka miłość." - Audrey Hepburn |
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie pogląd mojej współlokatorki, że polibuda to dno -,- A jedyne kierunki, na których trzeba się namęczyć to medycyna, zarządzanie i wszystkie humanistyczne. A na politechnice to nikt się nie uczy, każdy się obija i bąki zbija
![]()
#178 |
|
Zapewniam Cię, że nie jej
![]()
#179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do wyliczania - gadanie o tym, że skoro uczę się 2 tygodnie do jednego egzaminu to widocznie przez cały rok nic nie robiłam. Tylko mój jeden przedmiot obejmuje kilka wielkich ksiąg z co najmniej 4 lat. Debilizm! Tak samo mnie wkurza, jak ktoś gada, jaki to biedny... a ja to sobie kosmetyki kupuję... jedna maleńka różnica - ktoś ma dwa samochody, a ja tłukę się całe życie komunikacją miejską. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
Taaaaak albo wkurza mnie gloryfikowanie studiów dziennych, bo na zaocznych to dno żal kiła i mogiła i w ogóle...
![]() Albo, -z czego zdawałaś maturę -no to to to to to to i to i to i tamto rozszerzone (dużo tego wyszło) -buahahahaha ty nie masz co w domu robić? -eee.. no nie, no o co chodzi -a potrzebne ci to na studia? -nie, na te nie, ale kto wie co mi przyjdzie studiować w życiu no i coooo jak to? ja nie wiem że ci ludzie nie widzą, jak dorosłe kobiety idą na studia żeby podnieść kwalifikacje i różne takie? dla tych ludzi studia są w wieku 19-24? Boooże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.