Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010r. - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-22, 17:28   #1381
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

ana strrrraszanie fajne te balerinki tylko cena też niezła jak za takie butki daj znać czy wygodne Ja wczoraj przymierzyłam 4 pary haremek w zarze i żadne na mnie nie pasowały S dobra w pasie, ale za krótka Zamówie te na all, tylko nie wiem czy nude czy czarne, bi laska mi napisała że jakby co to mogę oddać

Ferrou matko Zdrówka dla Kubulinka!! Bądźcie dzielni, my tu na Was czekamy

A ja mam mega problem - niania ma zapalenie oskrzeli i nie mam co tydzień zrobić z synem żeby do pracy iść ... do tego młody tak specyficznie charczy... jak Go zaraziła ...

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 18:20   #1382
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

gmyrelka czekaj piszę pw

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 18:24   #1383
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
teraz jestem na chwilę w domu aby odpocząc troszkę... miałam położyć się na chociaż godzinkę ale jakos mi nie mogę spać..
Zaraz jadę z powrotem.
Jakoś się jeszcze odezwę.
Buziaki dla Was i dla wszystkich ślicznych i mądrych maluchów
Biedny Kubuś. Zdrowia życzę. Trzymaj się w tym szpitalu.

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
A ja mam mega problem - niania ma zapalenie oskrzeli i nie mam co tydzień zrobić z synem żeby do pracy iść ... do tego młody tak specyficznie charczy... jak Go zaraziła ...
Szkoda że ja tak daleko to bym mogła zająć się moim zięciem.
Mam nadzieję ze jednak go nie zaraziła.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 18:31   #1384
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
ana strrrraszanie fajne te balerinki tylko cena też niezła jak za takie butki daj znać czy wygodne Ja wczoraj przymierzyłam 4 pary haremek w zarze i żadne na mnie nie pasowały S dobra w pasie, ale za krótka Zamówie te na all, tylko nie wiem czy nude czy czarne, bi laska mi napisała że jakby co to mogę oddać

Ferrou matko Zdrówka dla Kubulinka!! Bądźcie dzielni, my tu na Was czekamy

No właśnie wydaję mi się,że te buty będą tańsze w zarze.Na allegro latają od 149 do 199zł-tylko kolor,który mi się podobał był jedyny w moim rozmiarze i najdroższy niestety.Dojdą to dam znać.

A na Ciebie te spodnie za krótkie na bank,bo one dobre na mnie, a ja od Ciebie niższa przecież.

Oby nic Dyziulek nie złapał

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-01-22, 19:55   #1385
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Ania dzięki za pw a ty masz te zarowe haremki co za 69zł teraz są?? Na mnie S za krótkie, a M za duże w pasie chyba że takie wiszące będę mieć

P0P no szkoda, że Ty z tej wawy się wyniosłaś. A postanowiłaś co z pracą?? Wracasz??

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 20:14   #1386
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ania dzięki za pw a ty masz te zarowe haremki co za 69zł teraz są?? Na mnie S za krótkie, a M za duże w pasie chyba że takie wiszące będę mieć

??
Ja mam ze zwykłego tzn.z niefirmowego sklepu te portki.A te,które razem ogladałyśmy wczoraj porównałam rozmiary ze swoimi i są identyczne.

Jak bardzo niewielka różnica w pasie między S,a M to bierz.

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:

P0P no szkoda, że Ty z tej wawy się wyniosłaś. A postanowiłaś co z pracą?? Wracasz??
Ja mam je ze zwykłego sklepu,tzn.z niefirmowego.

Jak jest minimalna różnica między S,a M to chyba możesz je wziąć.

Stary 2011-01-22, 20:28   #1387
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Jeju Ferrou trzymam kciuki za Kubusia i zdrówka życzę

aniap a Twój Szymek ile przechodzi w jednym dresie?tzn.czy szybko wyrasta?
Teraz ma nie raz spodnie jeszcze dobre co w nich łazi od wiosny , Jak są proste jeansy to mu robie taki mankiet najpierw a potem łazi już normalnie tym sposobem ma kilka par jeansów juz ponad rok ( ale musza mieć idealnie proste nogawki to wtedy super wygladają podwinięte więc nie kazde się nadają .
Zreszta ja teraz się staram kupowac takie spodnie dresowe żeby Ola też potem w tym połaziła nawet po domu , kupiłam mu pomarańczowy dres adidasa taki typowy unisex to i Olka bedzie miała , a spodni dresowych to sporo ma szarych , to też taki neutralny kolor.
MI się wydaje że te baleriny w zarze to koło 139 by kosztowały , ale mogę się oczywiście my;lić
Stary 2011-01-22, 20:38   #1388
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

DOBRY WIECZOR

ZDROWIA DLA KUBUSIA I CIEBIE FEEROU TAKZE.
Jak dziecko chore to matka 100 razy bardziej.

Bylismy u babci na obiedzie i byl gos w mieszkaniu , zawolal nas slicznie pomalowal pokoj, nie jest juz bialy
no od 1 bedziemy sie przenosic
to juz za tydzien!!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 21:45   #1389
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

dobry wieczór ja tak szybko
chodź nie wiem czy któąs jeszcze jest??!!

michalina zaczyna kaszlec jakby jej sie odrywało tak az z płuc słychac.. jak przykładam ucho do plecków to słychac że sa jakies zmiany bo juz harczy... cy mam czekac do pon. czy byscie pojechały na moim miejscu na dyzur? jutro? dziś?? nic poza kaszlem i katarem

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 22:02   #1390
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Ja tylko na chwilkę... ... od wczoraj z Kubą jesteśmy w szpitalu... ostre zapalenie oskrzeli i zapalenie prawego płuca.. jest kiepsko, mały się poddusza, godzinami na rękach go noszę, jest bardzo niespokojny, rzuca się, wije... dzisiaj w nocy to w sumie 3h spałam, bo zanim on zasnął, zanim ja, od ciągłego noszenia przedramiona mnie bolą... teraz głowa zaczeła...

teraz jestem na chwilę w domu aby odpocząc troszkę... miałam położyć się na chociaż godzinkę ale jakos mi nie mogę spać..
Zaraz jadę z powrotem.

o rety, Ferrou- ściskam Was bardzo mocno wirtualnie, pakuję cały stos dobrych fluidów i wysyłam... tak nagle go siekło???

Madziwnia, chyba obserwowałabym (słuchała znaczy) do rana, a jeśli nie przejdzie/pogorszy się to nie czekałabym do poniedziałku. Dla świętego spokoju.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 22:26   #1391
madziwnia
Zakorzenienie

mrowciu!!! Dziekuję ci!!!
chyba tak zrobię.... posłucham przez noc jak bedzie spała i rano zobaczymy

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

ferrou.. o kurczę!!!!!! trzymaj sie kochana my matki silen jestesmy!!!! mocno Was ścikamy z michalinką!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2011-01-22, 22:45   #1392
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
libra - własnie tak zrobiliśmy. Rozpisałam na dużej kartce stałe wydatki i przychody. Zosłało wolnego ledwie 300 zł. Lepiej, żeby nikt się w lutym nie pochorował.
I tez podzieliłam kasę na tygodnie. musi wystarczyć po 400 zł/tydzien. Jak na zakupach wydamy 300zł, to 100zł zostanie na biezace drobne zakupy, np. chleb, wędlina. A reszta- może będzie trzeba coś kupic dzieciom z ubranek. Zobaczymy, jak się ten plan sprawdzi.

pl_madzia- zapraszam do mojej babci - agroturystyka z wczesnych lat PRL. kurki, gąski, kaczuszki- biegaja po podwórku, w oborze krówki, jeszcze dwa lata temu był konik. ale jest ciągnik- można dzieci przewieźć. Dom mały, malowany w pasiaki, dwa pokoje, właściwie izby - drewniany. Z 10 lat temu był jeszcze kryty słomą. W jednej izbie piec, taki z lepką - taki kaflowy piecyk, na którym można usiąść - zimą ogromna frajda dla dzieci. Domek - Mniej więcej taki, jak można zobaczyć np. w "Chłopach". WC -znaczy wychodek - obok domu, drewniany
Do rzeki, Pilicy 2 minuty spacerkiem przez nasze łąki - latem jest sielsko, anielsko.

Obok domu dwa ogródki.
To jest prawdziwa wieś, kilka chałup i Kościół. W razie czego - zapraszam 100km od Łodzi.
U mnie taki biznes plan się sprawdza, może przez te koperty , bo piszę na nich np od 1 do 7 stycznia i ta koperta na ten tydzień itp.
Wszystko co muszę kupić na 100% np. pieluchy , słoiczki to kupuję na początku miesiąca czy chemia.
Obiady to planuję różnie , u nas są 1 daniowe ,tylko w niedzielę jest z 2 dań. Nieraz są kopytka , albo łazanki z kapustą, z 2 razy w tyg zupa.
Musimy zacisnąć trochę pasa bo poważny remont nas czeka (dach i ocieplenie) my też 1 wypłata.
Zazdroszczę takiej babci w takim otoczeniu,niedługo to naprawdę będzie trzeba jeździć z dziećmi do gospodarstw agroturystycznych żeby zobaczyły zwierzęta
Dobrze że mój sąsiad ma kury za płotem to miko woła koko
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Pneumo razem z tym poczatkowymi ( nie wiem jakie robiłaś na NFZ czy 5w1 czy 6w1 ) to jest razem na jednym szczepieniu . Czyli u mnie 5w1 i pneumo . .
ja szczepiłam 6w1
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
my też szczepilismy 6 w 1 i na pneumo i to razem była szczepiona, a jeszcze chcemy na meningo ale czekam bo mają być za darmo u nas.
kiedy mają być za darmo
Cytat:
Cześć

Ja tylko na chwilkę... ... od wczoraj z Kubą jesteśmy w szpitalu... ostre zapalenie oskrzeli i zapalenie prawego płuca.. jest kiepsko, mały się poddusza, godzinami na rękach go noszę, jest bardzo niespokojny, rzuca się, wije... dzisiaj w nocy to w sumie 3h spałam, bo zanim on zasnął, zanim ja, od ciągłego noszenia przedramiona mnie bolą... teraz głowa zaczeła...

Zaraz jadę z powrotem.
wiem co przezywacie w tym szpitalu , współczuję i zdrówka życzę
Cytat:

zależy jakie to zapalenie oskrzeli ma jeśli to powikłania pogrypowe to moze być zaraźliwe
Ja chorowałam na tle alergicznym właśnie o tej porze roku i to nie było zaraźliwe
Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
dobry wieczór ja tak szybko
chodź nie wiem czy któąs jeszcze jest??!!

michalina zaczyna kaszlec jakby jej sie odrywało tak az z płuc słychac.. jak przykładam ucho do plecków to słychac że sa jakies zmiany bo juz harczy... cy mam czekac do pon. czy byscie pojechały na moim miejscu na dyzur? jutro? dziś?? nic poza kaszlem i katarem
obserwuj bo u dzieci się szybko rozwija , jeśli rano Ci się wyda że jest gorzej to lepiej jedź
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 22:49   #1393
Darusiaaaa
Zakorzenienie

madziwnia ja dla swojego swietego spokoju bym pojechala, moja miala tylko goraczke zadnego kaszlu ani nic a zmiany w gardle na maxa ;/
A.Camus
Stary 2011-01-22, 22:52   #1394
madziwnia
Zakorzenienie

http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...a-piersia.html

Bardzo lubie te stronke a poza tym sa super przepisy na dania

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2011-01-22, 22:55   #1395
mrowak
Zakorzenienie

Madziwnia, nie wiem czy dobrze zrozumiała, że mała ma też katar- to doraźnie poza maścią majerankkową może powieś przy łóżeczku wilgotną tetrę, ręcznik na kaloryfer i ew. włóż coś pod materacyk żeby miała główkę lekko wyżej- my tak robiliśmy jak ostatnio przez tydzień była walka z katarem-obyło się bez lekarza

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
U mnie taki biznes plan się sprawdza, może przez te koperty , bo piszę na nich np od 1 do 7 stycznia i ta koperta na ten tydzień itp.
Wszystko co muszę kupić na 100% np. pieluchy , słoiczki to kupuję na początku miesiąca czy chemia.
Obiady to planuję różnie , u nas są 1 daniowe ,tylko w niedzielę jest z 2 dań. Nieraz są kopytka , albo łazanki z kapustą, z 2 razy w tyg zupa.
Musimy zacisnąć trochę pasa bo poważny remont nas czeka (dach i ocieplenie) my też 1 wypłata.

niedługo to naprawdę będzie trzeba jeździć z dziećmi do gospodarstw agroturystycznych żeby zobaczyły zwierzęta
Dobrze że mój sąsiad ma kury za płotem to miko woła koko
to my musielibyśmy całą TZta wypłatę z konta wyciągać zeby faktycznie kasę fizycznie w koperty wkładać-obawiam się, że nienajszczęśliwsze w naszym przypadku rozwiązanie i niestety jak się człwoiek karą posługuje to łatwiej się wydaje kasę

a co do zwierzaków wiejskich coraz rzadziej widywanych to ja już kupę lat temu miałąm taką sytuację za granicą i wielką wodą: w jakimś takim imrpowizowanym gospodarstwie chodzą matki z dziećmi wśród zwierząt i jedna mama za Chiny ludowe nie mogła synka przekonać, że to COS co tu chodzi pod nogami to jest kura i że jajka nie pochodzą ze sklepu i że kurczaki, jakie jadają na obiad to są właśnie takie zwierzątka w rzeczywistości. No nijak ten chłopiec nie mógł zatrybić, a miał jakieś 7-9 lat!!! Ale na "suprawiedliwienie" dodam, że to amerykanin był
Stary 2011-01-22, 23:24   #1396
libra777
Zakorzenienie

Mrowak ja muszę mieć pieniądze w ręce fizycznie, płacenie kartą się nie sprawdza u mnie nie widzę pieniędzy , nie widzę ile wydaję , ile zostaje itd.
My właśnie tak robimy że wypłacamy pieniądze z kąta tyle ile ja wyliczę.
Rachunki też płacę normalnie w okienku , ja muszę mieć kwitek w ręce że zapłaciłam i się nie denerwować przelali czy nie przelali.Może jestem staroświecka i nie idę z duchem czasu , ale u mnie taki właśnie system się sprawdza.
Ocknęłam się po tym jak wydałam w jeden miesiąc 7000 i nie wiedziałam na co.Wtedy powiedziałam STOP.

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

A z tymi zwierzątkami to rzeczywiście , i wytłumacz tu chłopakowi.
Mój Miko będzie widział krowę bo od lutego tu na miejscu będziemy po mleko chodzić, teraz tz przywozi z sąsiedniej wioski.
Koniki widział , bo u nas dużo hodowców jest i co druga łąka to konie, kurki u sąsiada, gorzej ze świniami, ale niedaleko jest takie mini zoo tam są świnei wietnamki , kozy ,kury różne, daniele to też zobaczy

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Dzisiaj rano to wstałam tak skonana że musiałam wsadzić mordę pod lodowatą wodę bo myślałam że się nie obudzę.Miko się budził chyba milion razy
A po południu to już się słaniałam na nogach i spałam na stojąco, uśpiłam go i położyłam się spać.
Mówię wam dziecko pełzające to nic w porównaniu z chodzącym, coraz sprawniej mu to idzie i jest WSZĘDZIE!

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Szukacie inspiracji do gotowania? fajny wątek znalazłamhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=356077
Stary 2011-01-22, 23:32   #1397
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
My właśnie tak robimy że wypłacamy pieniądze z kąta tyle ile ja wyliczę.

A z tymi zwierzątkami to rzeczywiście , i wytłumacz tu chłopakowi.
Mój Miko będzie widział krowę bo od lutego tu na miejscu będziemy po mleko chodzić, teraz tz przywozi z sąsiedniej wioski.
Koniki widział , bo u nas dużo hodowców jest i co druga łąka to konie, kurki u sąsiada, gorzej ze świniami, ale niedaleko jest takie mini zoo tam są świnei wietnamki , kozy ,kury różne, daniele to też zobaczy

może to i jest jakiś sposób....muszę jutro z TZ pogadać
7000 w miesiąc to ja nigdy nie wydałam
dobij leżącego - hodowcy koni i co druga łąka to konie a u mnie d... blada-koń to tyko w herbie miasta kurde! a na mnie niewiele rzeczy działa tak relaksująco i uspakajająco jak przebywanie z tymi zwierzakami, nawet jeździć nie muszę- godzina w stajni i już jestem inny człowiek

pakuję się i przyjeżdżam do Was!
Stary 2011-01-22, 23:52   #1398
libra777
Zakorzenienie

Czyżby miłośniczka koni? To miałabyś co robić.
Stary 2011-01-23, 01:32   #1399
mrowak
Zakorzenienie

mmmmmmm....nawet mi nie mów

---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

popracowała, oczy mi się same zamykają i zaraz zacznę bzdury pisać w tym tłumaczeniu-spadam pod kołdrę, MOŻE JAKOŚ się wyśpię....(marzenie ściętej głowy...)
Stary 2011-01-23, 08:04   #1400
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Dzien dobry.

Oliwia pobila rekord odkad sie urodzila!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
poszla spasc po 22 , wcale nie chciala usnac wczesniej, obudzila sie o 1 i DO TEJ PORY NIE SPI!!!!!!!!!!!!!!
Baaaaa ona nawet zamiaru spac pojsc nie ma.
Masakra, pierwszy raz taki numer.
A.Camus
Stary 2011-01-23, 09:21   #1401
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Witam

Daruisa, to współczuję

Ja dzisiaj nocka nie najgorsza, ale też nie ma czego zazdrościć. Jakiś ostatnio cycowy sie zrobił, i np dzisiaj w nocy 5 razy cycuś no i pozostałe 3 pobudku to tatulek mu smoka upychałMi sie po prostu nie chcialo w nocy iść szykować wody w butelce i jak się przebudzał to cyca popijał, bo jakoś dzisiaj w nocy wydawało mi się że nalanie wody z butelki do niekapka to tyyyylllleee roboty.

Tak piszecie o koniach. To ja dzisiaj pójdę sobie na spacer do stadniny. Choć chyba Eryk nie pojeździ bo -1, a nie wiem czy ktoś tam jest do prowadzeniaNiby mam tylko kawalek drogi, ale to trzeba iść 10 min lotniskiem, i tam jest tak nudno, bo nic nie ma tylko pasy startowe wszędzie.

Libra super pomysł z kopytkami to ja dzisiaj zrobię, ale takie leniwe chyba bo z twarogiem, Erwi też bedzie mógł zjeść

Ile wasze dzieci w dzień zjadają?
Erwi dziennie zjada: 2x 210ml mleka+kaszka(za każdym razem inna żeby się nie nudziło)2 banany, 1 jabłko, 2 kanapki z szynką lub paszczetem i masłem, zupa około 260 ml, ziemniaki z masłem lub sosem i mięso(około 3 ziemniaki i kawałek mięsa) kisiel z 310 ml soku przecierowego, i ma na cały dzień herbatę lub wode w niekapku około 150 ml, no i jeszcze cyc 3-6 razy .No i na spacerze czasami pół paczki chrupek.
Niektóre z Was kaszek nie podają żeby niepotrzebnie nie tuczyć, ale ten mój to naprawde taki szczupaczek, fałdek nie ma co u niego szukać. No ale nie mam jak jemu jeszcze jakiegoś posiłku dokladać bo się dużo mi wydaje

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 10:05   #1402
ania p
Zakorzenienie

LIbra - a ja płace z konta rachunki z tej prostej przyczyny że opłata na poczcie to jakas pomyłka raz sie wykłuciłam z teścuowa bo też musi miec kwitek , polazła zapłaciła na poczcie rachunek za gaz ( taki 2 koła ) i opłata była 25 zł , to jej powiedziałam żeby sobie tą opłatę ze swoich płaciła jak musi mieć kwitek . Ja cobym nie płaciła przez neta to płace 50gr . A jakjest kilka rachunków to się jakaś tam kwota z tego robi , pominę już kolejki na poczcie

cholernego śniegu znowu napadało .. jak ja nie cierpie śniegu

Darusiaa - może po tych lekach tak , a co jej wkońcu jest ze ma antybiotyk ?

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Plmadzia moja nie zje połowy tego ale nie ma co porównywać już na tym etapie dziewczynek i chłopców No i moja mimo małej ilości jedzienia wyglada jak michelin

Edytowane przez ania p
Czas edycji: 2011-01-23 o 10:04
ania p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 10:41   #1403
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz ma nie raz spodnie jeszcze dobre co w nich łazi od wiosny , Jak są proste jeansy to mu robie taki mankiet najpierw a potem łazi już normalnie tym sposobem ma kilka par jeansów juz ponad rok ( ale musza mieć idealnie proste nogawki to wtedy super wygladają podwinięte więc nie kazde się nadają .
Zreszta ja teraz się staram kupowac takie spodnie dresowe żeby Ola też potem w tym połaziła nawet po domu , kupiłam mu pomarańczowy dres adidasa taki typowy unisex to i Olka bedzie miała , a spodni dresowych to sporo ma szarych , to też taki neutralny kolor.
MI się wydaje że te baleriny w zarze to koło 139 by kosztowały , ale mogę się oczywiście my;lić
Czyli dobrze myślałam,że przepłaciłam za te baleriny-jak będę w zarze to wskoczę i sprawdzę cenę.

No właśnie tż się mnie pytał czy ma kupić małej dres pumy i tak się zastanawiałam czy warto.Powiem mu,żeby brał na 92/98 to już trochę w nim pochodzi.

No Ty dobrze myślisz z tymi kolorami-unisexy brać i pózniej dzieciaki będą po sobie miały.
Cytat:
Szukacie inspiracji do gotowania? fajny wątek znalazłamhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=356077
Ja też korzystan w wizażowych przepisów i ile fajnych potraw mam właśnie od dziewczyn.

Libra a masz jakiś sprawdzony sposób na pastę jajeczną?ja ją uwielbiam,a kupione są wstrętne(te co próbowałam)a sama przepisu dobrego nie mam.
Cytat:
LIbra - a ja płace z konta rachunki z tej prostej przyczyny że opłata na poczcie to jakas pomyłka raz sie wykłuciłam z teścuowa bo też musi miec kwitek , polazła zapłaciła na poczcie rachunek za gaz ( taki 2 koła ) i opłata była 25 zł , to jej powiedziałam żeby sobie tą opłatę ze swoich płaciła jak musi mieć kwitek . Ja cobym nie płaciła przez neta to płace 50gr . A jakjest kilka rachunków to się jakaś tam kwota z tego robi , pominę już kolejki na poczcie

Ja płacę zawsze u nas w punkcie pko-moment dochodzą przelewy,prowizja za rachunki to 2,50.Jakoś ja przez neta nie wiem dlaczego nie lubię rachunków opłacać,tylko przelewy trzaskam.

U mnie chyba hormony szaleją,bo zła chodzę i nieszczęśliwa jakaś.Najchętniej trzasnęłabym drzwiami i na koniec świata poleciała.
Mała to dzisiaj zapłakana kupka nieszcześcia potrzebująca tylko i wyłącznie maminych rąk

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

ło matko madzia moja to nawet połowy z tego nie je

Stary 2011-01-23, 10:42   #1404
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Ania gardlo zawalone, juz pisalam, zeby sie w oskrzela nie zamienilo to ma antybiotyk.
A.Camus
Stary 2011-01-23, 11:23   #1405
anakazar
Zakorzenienie

darusia i ten facet tak sam z siebie pomalował wam pokój dla Oliwci?na jaki kolor pacnął je?
Jak szybko zleciało...jeszcze tydzień i będziecie sami

Dziewczyny a wy jak dajecie banana?bo ja widelcem go trzaskam i takiego rozbitego daje

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

libra weszłam na ten wątek co podałaś nam i już mam dwa przepisy do wypróbowaniate piersi z kurczaka w wiórkach kokosowaych mnie ciekawią i zrobię tż gulasz z piwem to padnie ze szczęścia

Stary 2011-01-23, 11:32   #1406
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Ferrou- Zyczę szybkiego powrotu do zdrówka dla naszego Kubulka i wytrwałości dla Ciebie...

I dużo zdrówka dla reszty chorych dzieciaczków...

Lind- odezwij się. Czekam na sms-a zwrotnego pasi czy nie pasi bo Jaga napisała ze pasuje. Wtorek 12.30 u mnie

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 11:39   #1407
Darusiaaaa
Zakorzenienie

anakazar no wlasnie tak sam z siebie, ja to w wielkim szoku bylam, na taki piaskowy kolorek. Zgra sie bo meble mamy niebieskie dla niej, wezmiemy 2 kominki i komode do jej pokoju i starczy.

No zlecialo na szczescie!:P
A.Camus
Stary 2011-01-23, 11:46   #1408
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
anakazar no wlasnie tak sam z siebie, ja to w wielkim szoku bylam, na taki piaskowy kolorek. Zgra sie bo meble mamy niebieskie dla niej, wezmiemy 2 kominki i komode do jej pokoju i starczy.

No zlecialo na szczescie!:P
To superoby się wam tak dobrze mieszkałoa Twoi rodzice jak reagują?nie przekojują,żebyście zostali?

Dziewczyny robię naleśniki i zastanawiam się czy mogę dać Ninie?takiego suchego albo z białym serem?

Stary 2011-01-23, 11:53   #1409
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mama stwierdzila, ze nie dziwi sie wcale bo sama na moim miejscu zrobilaby to samo ale jak rozmawiala z ciocia to miala lzy w oczach, ale nic na to nie poradze takie zycie jest i tyle.
Ojciec na samym poczatku skwitowal to tak" Jak szybko pojdziecie tak szybko wrocicie"

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Kiki usnela, tez ide sie polozyc jeszcze.
A.Camus
Stary 2011-01-23, 12:14   #1410
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
LIbra - a ja płace z konta rachunki z tej prostej przyczyny że opłata na poczcie to jakas pomyłka. Ja cobym nie płaciła przez neta to płace 50gr . A jakjest kilka rachunków to się jakaś tam kwota z tego robi , pominę już kolejki na poczcie
AniaP - ja pracuję w bankowości -dla mnie też nie ma opcji -kolejki i kwitki. Przez Internet płacę nie tylko swoje rachunki, ale też ubezpueczenia, składki na Aikido starszego, i wogóle co tylko się da, no i rachunki mojej i TŻ mamy. Tyle, że ja nie płacę za nie ni grosza. Gdybym za każdy płaciła nawet 50 gr, a miesięcznie będzie tego ze 20 sztuk, to prowizję miałabym sporą. AniaP - może zmień bank, może być jeszcze taniej

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Dziewczyny a wy jak dajecie banana?bo ja widelcem go trzaskam i takiego rozbitego daje
libra weszłam na ten wątek co podałaś nam i już mam dwa przepisy do wypróbowaniate piersi z kurczaka w wiórkach kokosowaych mnie ciekawią i zrobię tż gulasz z piwem to padnie ze szczęścia
anakazar- dokładnie tak samo daję. Czasem samego banana, ale zdecydowanie częściej dodaję do niego tarte jabłuszko.

Też właśnie czytam ten wątek, który nam Libra zapodała. Wczoraj piekłam babeczki, już się rozeszły, więc może dziś ciasto marchewkowe z przepisu na tamtym wątku

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości