Kraków - część 8. i na pewno nie ostatnia :) - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-23, 11:54   #961
Ineso
Matka Smoka

Dot.: Kraków - część 8. i na pewno nie ostatnia :)

Nie miałam tej 30. Tak się zastanawiam czy brać, ale ja w sumie się kwaszę i chcę nawet mocniej, więc nie będę ryzykować. Biorę zawsze poprawkę na to, że nakładając krem tonujący trochę ścieram filtr, więc stosuję największy możliwy - a że lubię się z tą 60, to mi nie przeszkadza.
Kwasy dla początkujących to dla mnie Effaclar K lub DUO. Nie sa mocne, rygorystyczna ochrona nie jest potrzebna, nie powodują łuszczenia. Ja się przerzuciłam na samorobiony olejek z 2% salicylu (coś na wzór Lemona z BU) i bardzo mi służy. Kwas na oleju ma łagodne działanie, nie powoduje łuszczenia. Więc zastanawiam się jeszcze nad zrobieniem toniku.
Olejek robię wg Mazideł:http://mazidla.com/receptariusz/85/3...rzy-2-bha.html
Tylko inne oleje (macerat z kocanki+tamanu), nie daję ekstraktu z rozmarynu i zamiast copaiby daję wit. E z kapsułek.

edit: w sumie cena tej sorayi nie taka wow, skorow sklepach kosztuje w sezonie 10zł.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 12:09   #962
ola_gie
Zakorzenienie

O co chodzi z tymi kwasami?

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 12:12   #963
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
Mju - Supermana nie będzie, bo dostałam w weryfikacji, że go nie ma tymczasowo... I w odpowiedzi na to wysyłam domówienie. Dopiero w tym mailu zapytam, czy i ew. kiedy pojawią się rzeczy niedostępne. Jak mi odpiszą coś sensownego, to chyba będziemy czekać, ale wtedy nie mogę znowu zamieniać Ultimate'a na Supermana, bo Ultimate będzie już dla nas odłożony...
Ola, podziwiam Twoją dzielność w realizacji tego pokręconego zamówienia

Cytat:
Napisane przez ecrulo Pokaż wiadomość
Dziewczyny zamawiam dzisiaj tutaj
tutaj http://allegro.pl/show_user_auctions...980594&p=1&p=2
Jest np. płyn miceralny vichy za 8 zł i pare innych okazji. Jeśli któraś coś chce to czekam do godz. 18
Mnie zależy na filtrze soraya który jest za 8 zł stąd ten pośpiech.
Czy Wy zamierzacie teraz używać tą Sorayę?

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Nie miałam tej 30. Tak się zastanawiam czy brać, ale ja w sumie się kwaszę i chcę nawet mocniej, więc nie będę ryzykować. Biorę zawsze poprawkę na to, że nakładając krem tonujący trochę ścieram filtr, więc stosuję największy możliwy - a że lubię się z tą 60, to mi nie przeszkadza.
Kwasy dla początkujących to dla mnie Effaclar K lub DUO. Nie sa mocne, rygorystyczna ochrona nie jest potrzebna, nie powodują łuszczenia. Ja się przerzuciłam na samorobiony olejek z 2% salicylu (coś na wzór Lemona z BU) i bardzo mi służy. Kwas na oleju ma łagodne działanie, nie powoduje łuszczenia. Więc zastanawiam się jeszcze nad zrobieniem toniku.
Tylko inne oleje (macerat z kocanki+tamanu), nie daję ekstraktu z rozmarynu i zamiast copaiby daję wit. E z kapsułek.

edit: w sumie cena tej sorayi nie taka wow, skorow sklepach kosztuje w sezonie 10zł.
A co to są te kwasy? Dlaczego ja Was nie rozumiem Może podrzucicie jakiś wątek w tym temacie?
Ja się zastanawiam nad normadermem albo effaclarem duo, ale nie wiem o co chodzi z tym kwasem... Mam suchą cerę ale czasem coś mi wyskakuje i podobno nie mogę używać kremów do skóry suchej

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Witaj w klubie

Nadrobiłam tak mniej więcej... Co tu się wczoraj działo? O co chodzi z pustymi postami jakiegoś panaR?
Stary 2011-01-23, 12:12   #964
Ineso
Matka Smoka

Cytat:

lektura obowiązkowa: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365235

Co z tymi niedostępnymi w awanti? dopisywać?
Stary 2011-01-23, 12:15   #965
gg22
Zakorzenienie

nie wiem jak ja Was nadrobię
wpadłam tylko spojrzeć na awantii, poprawiłam zamówienie wg tego co Ola napisała i spadam na uczelnię

miłej niedzieli
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 12:20   #966
ecrulo
moderatorka też wizażanka

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość

Poważnie? W tym roku w naturze za jakąś 12 płaciłam 12zł.

Dziękuję za kwasowe poradey Zatem koniecznie przejrzę wymienione pozycje Mój bzik na punkcie dbania o siebie zaczyna sięgać powoli zenitu

Ja bym chciała spróbować 30, żeby potem ewentualnie lvlować. No i teraz tych kremów nigdzie nie znajdę, więc to jest mój filtrowy ratunek

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

mmm,
Tak, teraz zamierzam. A na lato większy filtr. Panicznie boję się starości, obwisłej skóry i zmarszczek

Wymianka Nowe buty oraz ciszuki
ecrulo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 12:22   #967
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Kasiencja, coś mam nie tak z oddychaniem - miliony kłujących igiełek w górnej części płuc. I jestem ciągle zmęczona, i nie mam zupełnie apetytu. Ale chyba powoli się poprawia, gorączki nie mam, katar powoli przechodzi...będę żyła A jak u Ciebie?
ja to już praktycznie jestem zdrowa, dziś ostatni dzień biorę antybiotyk i czasami pokasłuję. ale mam nadzieję że rzeczywiście Ci przejdzie, bo to nie brzmi za dobrze :/ a u lekarza nie byłaś?

Cytat:
Napisane przez Mjucaczek Pokaż wiadomość
co znosi...?
no to nie Ty pisałaś o uwielbieniu do czosnku? czy to była Melka? bo już nie wiem

ja dziś taaaak późno wstałam. a tu trzeba obiad zrobić bo ryba kupiona i się pouczyć

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 12:25   #968
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Tak, teraz zamierzam. A na lato większy filtr. Panicznie boję się starości, obwisłej skóry i zmarszczek
Stary 2011-01-23, 12:37   #969
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]mmm,
Ja właśnie mam ten krem, kupiłam przed wyjazdem na wakacje i nie przyszłoby mi do głowy, że można go stosować nie tylko przed opalaniem. Co on daje?

Weszłam na wątek polecany przez Ineso i czuję się jakbym odkryła, że pod nami jakieś dinozaury żyją Nie łapię tego

Jakaś wizażanka o effaclarze duo napisała : "jesli chcecie uzywac go na dzień nie zapomnijcie o kremie z filtrem- krem zawiera kwasy !!)" Czy z normadermem też tak jest? Powinno się używać jednocześniej tego kremu i kremu z filtrem?
Stary 2011-01-23, 12:37   #970
ola_gie
Zakorzenienie

Ineso - tak, dopisz. W nowym poście, bo już wkleiłam zestawienie.
Wczoraj na 100% pisałam posta, w którym Tobie mówiłam, żebyś dokleiła te niedostępne rzeczy, a Mju, żeby zedytowała swój post w Klubie, żeby mi się nie mieszało, bo w końcu nic nie domawia, a dziś go nie ma
I dzięki za link do kompedium, wreszcie mniej więcej wiem, co jest grane!

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Masakra

Tak właśnie.

Edytowane przez ola_gie
Czas edycji: 2011-01-23 o 12:52
Stary 2011-01-23, 12:50   #971

Oświadczam uroczyście, że knuję coś niedobrego!

Nie, nie to miałam napisać

Oświadczam uroczyście, że od przyszłego semestru będę uczyć się regularnie!
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 12:58   #972
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Oświadczam uroczyście, że knuję coś niedobrego!

Nie, nie to miałam napisać

Oświadczam uroczyście, że od przyszłego semestru będę uczyć się regularnie!
Gdzieś już to słyszałam. Nawet kilka razy. Nie chcę Cię demotywować, ale to nie działa..

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 12:59   #973
Jusztynka89
Rozeznanie

GG do Jusztynka89

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Noo.. Jeszcze przy tylu problemach i zamieszaniach i w ogóle...

Tunel 2-3-4-5-6-7-8
Waga 72 - 63 - 55
Zapuszczam włosy
Japoński
Jusztynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 13:01   #974
ola_gie
Zakorzenienie

W nagrodę pobiorę sobie dziesięcinę od Waszych zamówień

Tak właśnie.
Stary 2011-01-23, 13:05   #975

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Gdzieś już to słyszałam. Nawet kilka razy. Nie chcę Cię demotywować, ale to nie działa..
Wiem Ale co tam, nie takie trudności ludzkość w dziejach pokonywała! Uda mi się!
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 13:48   #976
piosenka85
Zadomowienie

Uff ja ja dopiero teraz was nadrobiłam, więc raczej chyba będę was jeśli pozwolicie tylko podczytywać Ach i dziękuję kochane za spotkanie, tak wiem że nie na czasie, ale chciałam wam tylko powiedzieć że kochane jesteście

muszę to powiedzieć masz pięknego bloga wczoraj do późna siedziałam przy nim, nie mogłam się wprost od niego oderwać, Twoja pasja mnie zachwyca, w ogóle to lubię ludzi z pasją chciałam jeszcze powiedzieć że teraz jest mi strasznie głupio że w tak idiotyczny sposób pozbyłam się bądź co bądź podobno kolekcjonerskich pocztówek... ale coś tam się jeszcze u mnie ostało, także obiecuję na następne spotkanie ( o ile jeszcze będziesz chciała ) coś dla Ciebie przynieść
piosenka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 13:50   #977
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
W nagrodę pobiorę sobie dziesięcinę od Waszych zamówień
Bierz, należy Ci się

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Wiem Ale co tam, nie takie trudności ludzkość w dziejach pokonywała! Uda mi się!
Powodzenia, jak Ci się uda będziesz wzorem dla przyszłych pokoleń
Stary 2011-01-23, 13:56   #978
Ineso
Matka Smoka

O, piosenka mi przypomniała, że ja też mam dla Ciebie ville(jeśli chcesz) taką chyba unikalną pocztówkę z Paryża nocą, jak obok wieży stała taka wielka podświetlana piłka - to był chyba 2006 rok, jak Paryż starał się o bycie gospodarzem mistrzostw.

A co do kwasów - proste na początek będzie też stosowanie maseczki aspirynowej:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=91607
W największym skrócie: 2 tabletki Aspiryny Bayerowskiej (zwykłej, bez wit. c i nie rozpuszczalnej) lub 3-4 Polopiryny S rozdrabniamy z odrobinką wody, dodajemy łyżeczkę jogurtu naturalnego. Na twarz na 20min, zmywamy.
Stary 2011-01-23, 14:09   #979
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez piosenka85 Pokaż wiadomość

muszę to powiedzieć masz pięknego bloga wczoraj do późna siedziałam przy nim, nie mogłam się wprost od niego oderwać, Twoja pasja mnie zachwyca, w ogóle to lubię ludzi z pasją chciałam jeszcze powiedzieć że teraz jest mi strasznie głupio że w tak idiotyczny sposób pozbyłam się bądź co bądź podobno kolekcjonerskich pocztówek... ale coś tam się jeszcze u mnie ostało, także obiecuję na następne spotkanie ( o ile jeszcze będziesz chciała ) coś dla Ciebie przynieść
a, ja też kiedyś oglądałam bloga Ville, ale zapomniałam o tym powiedzieć suuuper jest
ja też mam trochę pocztówek, ale bardziej intensywnie zbierałam jako dziecko, wzięłam jakieś stare od dziadków no i wszędzie gdzie jestem to kupuję kilka pocztówek nie jest to jakaś zachwycająca kolekcja, ale mam parę perełek. (np takie śmiesznie proste kartki z PRL-u )

postcrossing świetna sprawa, ale boję się, że jestem zbyt dużym leniem, żeby latać na pocztę tak często

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 14:38   #980
Mjucaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
Mju - Ecrulo i Ty bierzecie po 2 od Trust, Ode mnie możesz wziąć dwie i będę jeszcze miała jedną na zbyciu, a z jednej skorzystam w piątek z Ecrulo.
Ineso - może Ty chcesz tą jedną i iść z nami w piątek?
to Trust ma 4? Aaaa! A czy nie wygodniej będzie, jak ja wezmę 4 od Trust, a Ecrulo od Ciebie? W końcu i tak razem idziecie, a tak musiałabym je zbierać na raty

Ecrulo - kolejna? DARUJ!:< zaraz przejrzę ofertę...
W ogóle cierpię na brak nowych kolczyków, nudzę się swoimi, chcę nowe!

Ale czemu zimą filtry? Jeeju. Nie ogarniam Moja mama mając sporo lat ma naprawdę ładną skórę, więc łudzę się, że i ja taką będę mieć
Ok, przeczytałam co dała Ineso i od razu mam ochotę się tym zająć! Jestem tylko zbulwersowana http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=140497 nie ma mojego żelu "AA Naturalne Rozświetlenie" ! Nie ma SLS-ów :<

Kasiencja - taaak, ale ja lubię aromat czosnku (z reguły daję suszony), nie zjadam ząbków! Tym bardziej, że to co wczoraj zrobiłam jest dosyć delikatne i czosnek nadałby temu charakteru, a tak nuda ;<

Ola - ja nic nie usuwałam? Oj, to zaraz dopiszę szybko to co chciałam wcześniej ,te niedostępne, już już już!
A ja kiedys ten wątek co dała Ineso podczytywałam, dzięki temu o slsach się dowiedziałam! Będę robić tonik z cytryny i maseczkę aspirynową, czaaad! W sumie mam mnóstwo przebarwień od trądziku, więc się przyda!

Piosenka - to Ty! Zastanawiałam się "co ona mi mówi, że jest piosenką? Nie znam żadnej "
He'd be rockin' his moonshine to B.B.King and Jimmy Reed...

Edytowane przez Mjucaczek
Czas edycji: 2011-01-23 o 14:43
Mjucaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 14:44   #981
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Aż boję się sprawdzić, ile postów naprodukowałyście :x

Sprawdziłam swoje Awanti Olu, możesz te kosmetyczne zmiany tam powprowadzać? Moje konto płacze... Dobrze, że w piątek będę już miała wypłatę na koncie, bo masakra. Wczoraj w Bonarce wydałam prawie 300zł: na skinny jeans z Zary z efektem push-up na pupie (), na staniki i majtki w Esotiq (jeden za 33zł, drugi za 37zł - oba rozmiar 65C, majciory za 20zł) i t-shirt w Pull&Bear ;o

Jestem zakupoholiczką...

A z milszych rzeczy dostałam 5 z kolosa z makro i jeszcze jedna piątka i będę zwolniona z egzaminu

Mju, ja mam tylko 3 kupony na siłownię I możemy zrobić tak, że ja "odsprzedam" Ci wszystkie 3, a Neciak Tobie jeszcze jeden i pozostałe 2 odsprzeda Ecrulo?

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.

Edytowane przez trustmyself
Czas edycji: 2011-01-23 o 14:47
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 14:47   #982
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
ja to już praktycznie jestem zdrowa, dziś ostatni dzień biorę antybiotyk i czasami pokasłuję. ale mam nadzieję że rzeczywiście Ci przejdzie, bo to nie brzmi za dobrze :/ a u lekarza nie byłaś?
Nie lubię lekarzy, a lekarzy w Krakowie to już w ogóle nie ogarniam ~~ w Scanmedzie zawsze są jakieś problemy, jak już mi się uda przebić przez te koleje ludzi, a w mojej medycynie rodzinnej mnie nie chcą. Wolę czekać aż się samo wyzdrowieje.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 14:59   #983
Mjucaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
Aż boję się sprawdzić, ile postów naprodukowałyście :x

Sprawdziłam swoje Awanti Olu, możesz te kosmetyczne zmiany tam powprowadzać? Moje konto płacze... Dobrze, że w piątek będę już miała wypłatę na koncie, bo masakra. Wczoraj w Bonarce wydałam prawie 300zł: na skinny jeans z Zary z efektem push-up na pupie (), na staniki i majtki w Esotiq (jeden za 33zł, drugi za 37zł - oba rozmiar 65C, majciory za 20zł) i t-shirt w Pull&Bear ;o

Jestem zakupoholiczką...

A z milszych rzeczy dostałam 5 z kolosa z makro i jeszcze jedna piątka i będę zwolniona z egzaminu

Mju, ja mam tylko 3 kupony na siłownię I możemy zrobić tak, że ja "odsprzedam" Ci wszystkie 3, a Neciak Tobie jeszcze jeden i pozostałe 2 odsprzeda Ecrulo?
Właśnie tak myślałam, że 3, Neciak coś pokręciła Ok, to ja bym chciała 3, a od niej 1 Kiedy mogłabym je odebrać?
Czy Twoje nowe spodnie mają jakieś poduszki w pupie, czy co? Nie rozumiem co to znaczy efekt push-up w spodniach
Uwielbiam majciory z Esotiq! Nieważne, czy kosztują 20,30 czy mniej niż 10, wszystkie mają fajne!

Jak to jest z tymi filtrami. Jeśli np. zrobię tonik z cytryny, albo maseczkę z aspiryny to potem muszę mazać się kremem z filtrem, moim zwykłym kremem czy tym i tym?
He'd be rockin' his moonshine to B.B.King and Jimmy Reed...

Edytowane przez Mjucaczek
Czas edycji: 2011-01-23 o 15:00
Mjucaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 15:06   #984
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Wyślę Ci dane do przelewu i potem wyślę Ci kupony mailem

A te spodnie są normalne, nie mają poduszek, chyba tylko jakoś inaczej są szyte bo tak centralnie pod pośladkami się w nie wpijają i je podnoszą czyniąc z płaskodupia kształt tyłka

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

Stary 2011-01-23, 15:34   #985
e milka
Wtajemniczenie

GG do e milka

Cytat:

A te spodnie są normalne, nie mają poduszek, chyba tylko jakoś inaczej są szyte bo tak centralnie pod pośladkami się w nie wpijają i je podnoszą czyniąc z płaskodupia kształt tyłka
Hmm chyba musze isc na zakupy do Zary Chociaz ostatnio samoocene poprawily mi legginsy z bershki, ktore juz zreszta zachwalalam Nie maja szwow na pupie i dzieki temu chyba tez sie jakos lepiej wyglada

Gratuluje 5!

e milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 15:37   #986
ola_gie
Zakorzenienie

Mju i trust dostają tęgie baty
Sio do Klubu i mi ładnie napisać, o co Wam chodzi

Tak właśnie.
Stary 2011-01-23, 15:49   #987
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Ola, już napisałam, wybacz

E milko, polecam Zarę w Bonarce - mają czysto, nowa kolekcja wisi, jest do wyboru, do koloru - ostatnio jak byłam w Zarze w GKrk to masakra była.

A foto spodni może wrzucę, jak jakieś zrobię

I dziękuję!

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

Edytowane przez trustmyself
Czas edycji: 2011-01-23 o 15:50
Stary 2011-01-23, 15:56   #988
ecrulo
moderatorka też wizażanka

Też tak macie, że jak ktoś o Was pisze i nie pogrubi, to wygląda to jak jakieś utajone ?

Mju,
Wiem, gdzie są boskie kolczyki i tanie. Ja ostatnio nabyłam drogą kupna 7 par
A jeśli piszesz o kosmetykach, to wiesz, za taką cenę Vichy.... grzech

Wymianka Nowe buty oraz ciszuki
ecrulo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 16:08   #989
baajeczna2
Wtajemniczenie

Cytat:
Mju,
Wiem, gdzie są boskie kolczyki i tanie. Ja ostatnio nabyłam drogą kupna 7 par
ja sobie dzisiaj kupiłam kolczyki

Cytat:

E milko, polecam Zarę w Bonarce - mają czysto, nowa kolekcja wisi, jest do wyboru, do koloru - ostatnio jak byłam w Zarze w GKrk to masakra była.
w krakowskiej też już nową kolekcję ogarnęli i ładnie wszystko wisi. przynajmniej jak ja byłam. taki urok wyprzedaży, że wszystko lata po ziemi

the less you care, the happier you are.
baajeczna2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 16:09   #990
ola_gie
Zakorzenienie

Ok, to chyba będę wysyłać do Awanti to zestawienie. Tylko kurczę nie ma dalej numerów dwóch rzeczy. Ale chyba wyślę im linki w takim razie po prostu. Może jeszcze dorzucą. No nic, póki co robię prezentację

Tak właśnie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości